Youtubers kan ha marknadsfört farlig tandblekning

I Danmark har man granskat tandblekningsföretaget SmileBright. 

SmileBright fungerar genom att smörja en gel i en skena, ta skenan i munnen och sätta på en liten blå lampa som sitter på skenan.

Enligt ingredienslistan, innehåller SmileBright 'natriumklorit', men en analys visar att SmileBright inte innehåller 'natriumklorit'.

Analysen ger ytterligare ett överraskande resultat då det visar sig att SmileBright innehåller stora mängder väteperoxid.

För produkter som SmileBright är den tillåtna mängden ren väteperoxid 0,1 procent. SmileBright innehåller 7,5 procent väteperoxid - dvs. 75 gånger den tillåtna mängden.

Det kan orsaka brännskador på tänderna och tandköttet, väteperoxiden tränger in i tänderna där den förstör emaljen. Och om emaljen är borta, är den borta och kan inte återställas.

I artikeln skrivs också att det är vetenskapligt bevisat att det blåa ljuset inte fungerar och har ingen effekt.

 
Ingen youtuber har marknadsfört SmileBright utan andra tandblekningsföretag så som Belissaswhitening. 
 
Belissaswhitening fungerar precis som SmileBright och de påstår att den innehåller den tillåtna mängden ren väteperoxid på 0,1 procent.
 
Om det stämmer går inte att veta säkert, men enligt rapporten har det blåa ljuset som sagt ingen effekt. 
 
 
#1 - Anonym

Det är ju inte samma företag ??

#2 - Anonym

#1
Nej men båda använder blått ljus. Dvs Antonijas blåa ljus som man kan använda med hjälp av mobilen fungerar inte. Det tar bara onödigt med batteri från mobilen med noll effekt på tänderna ☺️

#3 - anonym

hellre går jag till en riktig tandläkare och bleker och inte gör de själv hemma

#4 - Eh?

Alla dessa washed up youtubers skiter i sina samarbeten och vad de marknadsför. Det handlar om pengar. Pengar pengar pengar.

#5 - Anonym

Äckliga pengakåta influencers. Är så jävla trött på att de får hålla på så här utan några riktiga konsekvenser.

#6 - Mee

Waow, kan inte vara kul för antonija när alla får reda på detta när hon precis sålt sina tandblekningar 😭

#7 - Oliwia

Behöver hjälp!!! Vad är en intressant blogg enligt er? Behöver feedback :) nouw.com/oliwiabernhardsson

#8 - Läggägg

#7 ett hett tips är att inte ragga läsare på större bloggar.

#9 - Viktor Youtube

Känns som såna där saker har man bara bläddrat förbi, tandblekning bör enligt mig endast utföras via tandkläkare och inte på egen hand! :)

#10 - Anonym

så bra att detta togs upp.

#11 - M

Isabella Löwengrip har ju gjort reklam för detta företag samt delat ut en rabattkod. Jag har köpt denna tandblekning med hennes rabattkod och har upplevt just det som står i artikeln (frätskador på tandköttet, det blev helt vitt och ömt).

#12 - Anonym

Skriv om dethär med Elias Afen

#13 - Anonym

Vad menas me detta inlägget? Du skrev ju att ingen har marknadsfört de så vad e poängen

#14 - anonym

#13 sånt här är alltid bra att veta till dom som fundera på att köpa

#15 - Anonym

Vem är det som tittar på Jocke och Jonna egentligen? När de lägger ut på Facebook får de nästan bara kommentarer från förståndshandikappade personer eller barn

#16 - anonym

#15 det sättet du skriver på får de som att låta att det är fel att vara handikappad som att dom inte har rätt att kommentera på facebook precis som alla andra

#17 - Anonym

#16 inget fel med det men eftersom Jocke och Hanna själv hävdar att deras målgrupp nästan bara är vuxna och äldre börjar man ju undra. Absolut inget fel att ha en funktionsvariation.

#18 - anonym

#17 din kommentar blev dock bara fel på de sättet. antar att J&J kollar statistiken på Youtube där ALLA människor ljuger om sin ålder för att kunna ha ett konto

#19 - Anonym

#17 Så är man handikappad är man inte en vuxen människa? Och som någon annan skrev, dom kollar ju statistiken på youtube och där ljuger alla om sin ålder för att även kunna kolla på videos med åldersgräns. Du förstår väl att dom inte går in personligen på varenda en av deras följares profiler på Facebook och försöker ta reda på deras ålder så dom kan utgå ifrån sin statistik med det?

#20 - Anonym

https://youtu.be/ph8DmBLBQBY

!!!

#21 - Anonym

https://youtu.be/Rd85o2wRHIk VIKTIG VIDEO!
De här är ett skräckexempel vilket inflytande YouTubers har. Och ju mer kreatörer som kliver på korståget för visningar så kommer personen de hänger ut att ta skada på ett eller annat sätt.
Det här är allvarligt. De är ALLT för många som utsätts för många hat, hot, trakasserier och förföljs p.g.a. videos kreatörer tar sig friheten att lägg upp på sina kanaler.
Det här vet dessa vuxna män som pumpar ut gång på gång videos om andra personer att deras tittare INTE kan hantera de dem ser. Många videos fyller ingen funktion i huvud taget mer än ger utsatt personen ett helvete.
Tittarna triggas och inspireras av sina "idoler" och vill haka på korståget.
Fruktansvärt att de är vuxna män som gör detta för inkomst, de är fan helt ofattbart.
Det är svårt att tro de är föräldrar. Mobbing på skolor har alltid funnits men detta är fan en helt ny nivå när vuxna visar de yngre hur man förgör andra människor.
SKÄMS PÅ ER!!!!!!!!VÄX UPP!!!!!!
De är klart era följare inspireras och filmar för att lägga ut vidriga klipp, exakt som er.

Bra att Hydra visar konsekvenserna av vad han och fler lägger ut går över styr.

#22 - Anonym

Fy vad jag är besviken på Therese.. tappat all respekt.

#23 - Dedu

#22 vad har hänt?
Eftersom du skriver så om Therese? :)

#24 - Anonym

#22 känner exakt samma speciellt efter bilderna på konversationen hon haft med Lovette

#25 - Anonym

#23 Kolla actions4humanity_se på instagram. Kolla hennes/Lovettes storys.

#26 - Anonym

#24 Precis, som himla arrogant, konflikträdd och ansvarigt.

#27 - Anonym

Någon mer än jag som har tänkt på att Bentes röst har blivit extremt mycket mörkare under de senaste typ tre-fyra åren? Kollade på en video från 2015 (när hon fortfarande gjorde videos i sitt badrum) och reagerade på att hennes röst var märkbart ljusare då jämfört med nu. Ingen värdering i det, tyckte det bara var intressant!

#28 - Anonym

Vad har hänt med Therese? Har inte instagram så kan inte kolla

#29 - Anonym

#28 Om du kollar föregående inlägg på bloggen så ser du utgångspunkten.
Därefter har hon knappt tagit ställning till detta offentligt på hennes sociala medier. Hon försvarar arbetsförmedlingen, flyttar fokus från det viktiga/offret. Har ingen empati för Natalie. Gör allt för att försvara sig själv.
Kolla denna video för lite bättre info: https://youtu.be/ph8DmBLBQBY

#30 - Anonym

Äntligen har Therese gått ut med en offentligt ursäkt. Bra att hon tar sitt ansvar tillslut.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com