#1 - Anonym

Det är upptill var och en att bestämma, Jag skulle inte vilja riskera mitt barn att få hemska biverkningar av vaccinet så som epilepsi kroniska sjukdomar som man kommer att få leva med resten av livet. Blir barnet sjuk så finns det ändå bra läkemedel idag som kan göra en frisk utan att ta vaccinet

#2 - Anonym

Jag blev aldrig vaccinerat å allt funkar bra med mih

#3 - Anonym

Problemet är att folk som inte vaccinerar sina barn är själviska. Det finns barn som inte kan vaccinera sig så man sitter fler än sitt eget barn i farozonen

#4 - Anonym

Folk blir fööör galna när det gäller vaccin, tycker typ att du borde ta bort detta inlägget, känns som att Helen kommer få onödigt mycket hat nu för lite tankar hon hade bara.

#5 - Anonym

I uländer är dödligheten av tuberkulos, röda hund eller vad man nu vaccinerar sina barn mot, ganska hög i jämförelse med dödligheten av de som vaccinerar sig. Hur stor andel utvecklar sjukdomar som narkolepsi pga vaccin mot tuberkulos, mässling osv?

Låter hellre mitt barn leva och chans att på promillenivå utveckla narkolepsi, än att riskera att barnet dör.

Sedan, ja nu kanske icke vaccinerade klarat sig då de flesta ändå är vaccinerade. Men ju fler som int2 vaccinerar sig desto fler insjuknar. Se u länder som exempel.

#6 - Anonym

#3 Men snälla hur vanliga är dessa sjukdomar egentligen som man vaccinera sig emot?
mässling
påssjuka
röda hund
humant papillomvirus

det inte så direkt att man dör av och går att behandla utan vaccin

#7 - Anonym

#6 Hur många dör av dessa sjukdomar där vaccination inte är tillgängligt?

#8 - Anonym

#6 de är ju inte vanliga för folk har vaccinerat sig???

#9 - Rosalie

#6 Men LOOOL de är ju ovanliga för att folk har vaccinerat sig?

#10 - Anonym

Men hur idiotisk är man som influencer om man går ut med detta och kanske till och med uppmuntrar andra till att inte vaccinera sina barn trots noll biverkningar? Om nu Helens barn är känslig mot vaccin och därmed inte kan vaccinera sig betyder det att hon behöver extra skydd för att inte bli smittad, alltså krävs det att omgivningen är vaccinerade.

#11 - Anonym

Jag förstår de som inte vill vaccinera sig mot t.ex. svininfluensan, eller andra "nyare" vaccin, då de har visat sig ha ganska vanliga och många biverkningar. DÄREMOT, ser jag ingen anledning att INTE vaccinera sina barn med de vanligaste vaccinen, som varit beprövade under många årtionden, och som generellt inte ger biverkningar.

Att barn får lite utslag eller feber efter vaccin är ganska vanligt, och inget oroväckande.

Vill man dock ta reda på mer, om man är osäker, ska man rådfråga 1177 och inte sociala medier. Det är ju upplagt för shitstorm.

#12 - Anonym

#6 men herregud... det där kan vara den dummaste kommentaren jag någonsin läst. Varför tror du att dessa sjukdomar är så ovanliga? Jo, för att folk är vaccinerade. Ju färre som vaccinerar desto större risk för epidemi.

#13 - Anonym

#6 Det där kan vara den absolut dummaste kommentaren jag någonsin har läst. Varför tror du att dessa sjukdomar är så ovanliga? Jo, för att folk är vaccinerade. Skulle svenskarna inte vara vaccinerade hade vi kunnat räkna med att dödligheten för de nämnda sjukdomarna skulle vara lika höga som på 1700-talet

#14 - Anonym

Handlar om att hon utsätter mååånga andra för stora risker som även kan leda till död för andra barn och spridningen av dödliga sjukdomar..... finns barn som är s0 svaga när dom föds att dom måste vänta med vaccin va tex min bror med svår epilepsi och massa massa andra sjukdomar kunde inte få som va vaccin på grund av för stor risk förens han var 3. Hade han träffat på ett barn som hade mässlingen men kanske klarar sig bra kan han blivit smittad och antagligen ha dött på grund av att det barnets föräldrar var själviska då har dom ett annat barns död på sig. Det är själviskt väljer man att inte vaccinera då får man inte välja skola eller dagis heller utan då får alla våra på samma som har valt att inte vaccinera. Dom ska heller inte söka vård om barnet by får nån av sjukdomarna man kan vaccinera mot eller så får dom ta att det är total karantek på dom och att ni inte f0r lämna rummet eller nån komma in utan skyddsdräkter på....

#15 - Anonym

Jag kan inte vaccineras då jag har en kronisk autoimunn sjukdom som jag föddes med. jag tar även medecin som sänker mitt immunförsvar. När männiksor inte vaccinerar sig sätter dom människor som mig i livsfara,vaccinera er för era egna livs skull men även för era medmänniskor <3

#16 - anonym

man vaccinerar ALLTID sina barn oavsett

#17 - Anonym

Känns verkligen som att bloggägaren bara publicerar det som väcker mycket reaktioner och får många att bli upprörda nu den senaste tiden, vad går det ut på?

#18 - Anonym

#17 Många som klickar sig in på bloggen för att argumentera med andra i kommentarsfältet.

#19 - Anonym

6# det är inte vanliga idag juust för att vi vaccinerar oss mot de! Slutar varje människa vaccinera kommer de ju tillbaka igenmitt barn kommer garanterat inte få gå på samma förskola som hennes barn. Skulle aldrig riskera mitt barns liv sådär. Aldrig.

#20 - Anonym

Men snällaaaa GUD va folk ska hata och kasta skit det är upp till var och en och eftersom ni nu säger att det är sååå många som vaccinera sig (finns ingen statistik på hur många det är) Men eftersom de är så många som ni säger så gör de inget om 1 bäbis väljer att vaccinera sig, snälla VÄX UPP

#21 - Anonym

#20 väljer att INTE vaccinera sig***

#22 - Anonym

https://www.1177.se/Ostergotland/Fakta-och-rad/Behandlingar/Vaccinationer-av-barn/

Var visst många här som kanske ska ta och läsa på vad man blir vaccinerade för, biverkningar osv..

#23 - Anonym

Tänk att man hellre vill ha ett dött barn än ett som man tror kommer få autism eller eplepsi :)

#24 - Anonym

20#
Kanske du som ska växa upp. Här finns det statistik. Kan även läsa att det är väldigt många barn som bliv vaccinerade. Många som inte skiter i det. Med din syn på det hela kanske du inte ska skaffa barn. Det hade inte varit kul att ha på sitt samvete att ens barn dog för man är ego.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistikdatabaser-och-visualisering/vaccinationsstatistik/statistik-fran-barnavardcentraler/

#25 - Anonym

Jag är inte vaccinerat som barn eller i tonåren och jag mår prima ni alla överreagera så jävla mycket

#26 - Peter

Ni som skriver att sjukdomarna är så ovanliga, varför tror ni att de blev ovanliga samtidigt som man började vaccinera?!

#27 - Anonym

25# Bra att du mår bra men vad tror du händer ifall fler och fler skiter i att vaccinera sig?

#28 - Anonym

#27 upp till var och en att bestämma och du ska skita i va andra gör

#29 - Anonym

Till alla som skriver ”jag blev inte vaccinerat och jag mår bra” jaha jag blev vaccinerad och jag mår också bra, men ni har större chans till att dö och av misstag döda andra.

#30 - Anonym

25# Bra att du mår bra men vad tror du händer ifall fler och fler skiter i att vaccinera sig?

#31 - Anonym

Till alla som skriver ”jag blev inte vaccinerat och jag mår bra” jaha jag blev vaccinerad och jag mår också bra, men ni har större chans till att dö och av misstag döda andra.

#32 - Anonym

jag hade vaccinerat.

#33 - Anonym

Hoppas Sverige kan följa i bl.a Australiens fotspår där barn som inte är vaccinerade inte får gå på förskola/skola. Det borde inte vara "upp till var och en att bestämma" det borde vara ett krav. Sjukdomar som nästan var helt utrotade har liksom börjat komma tillbaka tack vara anti-vaxxers. Vem bryr sig om din unge får lite feber för att undvika att dö i smärta eller riskera andras död. Människor är dumma och själviska....

#34 - Sabina

Men herregud vad är det för fel på folk.... alla gör väl förfan vad man vill. Om alla bara sluta lägga sig i vad andra gör i sina liv och sköter sitt egna så blir allt bra. Spyr på folk som ska lägga sig i och peka finger. Trötta jävla Sverige

#35 - Anonym

Men hon har inte ens sagt att hon inte ska vaccinera sitt andra barn. Hon blev orolig eftersom Selma fick så mycket biverkningar av vaccinet och eftersom hon inte är insatt i detta så frågade hon folk som är mer insatta inom ämnet om för och nackdelar med att vaccinera. Hon har aldrig sagt att hon varken ska eller inte ska vaccinera Svea. Det var bara en allmän fundering efter att hon blev orolig för sitt barn, och eftersom folk skickade hat på henne så fort hon ens frågade något som hade med vaccin att göra så beslutade hon sig för att inte tala vidare om det och inte heller berätta om dom vaccinerar eller inte. Helen är en av väldigt få youtubers som vägrar ge sig in i en hatstorm, och därför tog hon beslutet att inte ta upp det mer. Jag skulle också blivit rädd och fundersam om mitt barn fick stora hudutslag, hög feber och började må väldigt dåligt på kort tid.

#36 - Anonym

#34 ja alla gör vad de vill men om de kan påverka mitt och andras barn så får man ifrågasätta

#37 - Caloveline

Tycker det är upp till var och en att bestämma, men om tillräckligt många slutar att vaccinera är det en sån stor chans att allt det man lyckats få bort med vaccin kommer tillbaks. Vilket är en väldigt läskig tanke! Så jag ser både för och nackdelar, men givetvis är det hennes val och bara hennes
Www.caloveline.com

#38 - Anonym

Hallå, hade inte felicia bergström en hund? Vad hände med den? Någon som kan uppdatera mig gällande detta?

#39 - Anonym

Det är SJÄLVKLART att man ska vaccinera sina barn! Annat vore själviskt! Det finns en stor anledning varför de stora sjukdomarna inte ”finns” längre. Jo, för att vi vaccinerar oss!! Vaccin som dessa har utvecklats i flera flera år och ger inte livsavgörande biverkningar längre. Men till exempel akut-vaccin som den mot svininfluensan som inte hunnits testas ordentligt är däremot farligt! Många lever fortfarande idag med biverkningar av det vaccinet.

#40 - Anonym

Hennes barn - HENNES JÄVLA VAL!!!! SÅ HÅLL KÄFTEN ÄCKLIGA PK-SVENSKAR!!!

#41 - Viktor

Tycker personligen det är upp till var och en som förälder!

#42 - Anonym

Ser att folk skriver att vaccin är en självklarhet här, ville bara komma in och påpeka att det är valfritt och ett val som ligger hos föräldrarna att göra. Ha en fortsatt trevlig kväll och bli inte för upprörda över detta bara ;)

#43 - Anonym

MEN VAF- vaccinera för i helvete, feber och utslag är ingenting emot den jävla undergång som är på väg att ske om folk slutar vaccinera.

#44 - Anonym

Otroligt dåligt att inte vaccinera sina barn. Drabbar även omgivningen.

#45 - Anonym

Det är ens eget val men genom att inte vaccinera sitt barn blir risken högre både för sitt eget barn men även andra. Mässling osv.

#46 - Jen

De är ju de som inte vaccineras som blir dåliga isåfall. De som vaccineras är ju skyddade mot det, så det spelar ju ingen roll.
Vill man vaccinera - gör det.
Vill man inte - gör inte det.

Dina barn, ditt liv, dina problem.


#47 - Anonym

#46 Om tillräckligt många inte vaccinerar så förlorar vaccinet sin funktion. Så även om man vaccinerar sig finns risken att ändå bli sjuk.

#48 - Anonym

#46 men de finns folk med olika sjukdomar som inte kan vaccineras. Om omgivningen som kan vaccineras gör det så är de inte lika troligt att de utsätts av dessa sjukdomar som man kan vaccineras mot

#49 - Anonym

Men snälla har du inget annat att ”blogga om”? Tyckte att Denhär sidan var ganska rolig förut men den har bara gått utför mer och mer. Jag älskar Helén, men tycker det är sjukt tråkigt att du skriver om sånt här haha. Hitta något bättre att skriva om som folk faktiskt vill läsa om innan du skriver.

#50 - snick

Citerar Helens kommentar på en av hennes bilder på instagram: ”När ens barn får hög feber, brännhet hud med utslag och ansiktet svullnar igen så tycker jag inte att det är konstigt att man vill veta mer? Eller? 😊 Som jag sa är jag dåligt påläst och ville ha hjälp med det. Nu har vi tackat ja till allt hittills för både Selma och Svea, utom ROTA-vaccinet som jag anser inte är tillräckligt beprövat. Men tycker att alla borde läsa på själva och vara noga med källorna 👍😊”

#51 - Anonym

Brutalt, var ju nyligen en ovaccinerad familj som spred mässlingen till ett land som varit helt utan mässlingsfall på 5år. Själviskt! Alltid tyckt Helen verkat vettig :/

#52 - amanda

Jag gillar verkligen Helen starkt MEN när det kommer till vissa saker så förstår jag inte hur hon resonerar. När hon tog upp detta med att donera sin kropp när man är död så sa hon att hon inte var med i registret medan Oskar tyckte det var en självklarhet att donera. Hon formulerade sig om att hon var rädd att själen inte skulle kunna gå vidare om kroppen inte är på en plats när man är död. Jag undrar hur hon tänker om hon eller någon i hennes närhet skulle behöva en transplantation? Tänk om Selma skulle behöva en ny njure och Helen var en perfect match. Skulle hon då neka Selma sin njure i rädsla om att hon själv inte skulle få komma till himlen?

Samma sak nu med vaccinet. Klart att ingen förälder vill se sina barn sjuka men med tanke på hur mycket skydd vaccinet ger barnet jämfört med om de inte har det så förstår jag inte hur hon resonerar.

#53 - Anonym

Philippe och Bianca följer inte varandra på instagram längre

#54 - Anonym

Tycker att det är synd när föräldrar inte vaccinerar sina barn. Sjukdomarna man vaccinerar mot var i stort sett HELT "utdöda" i Sverige, men nu när folk väljer att inte vaccinera så kommer sjukdomarna tillbaka. Riktigt tråkigt.

#55 - Anonym

#53 Är väl inte jättekonstigt med tanke på att dom gjort slut..? Bianca gick ut med det för längesen, och häromveckan berättade hon om det på Wahlgrens värld. Jag personligen skulle inte vilja följa mitt ex på sociala medier eftersom det kan riva upp gamla sår och man vill kanske inte se hur personen sakta men säkert går vidare med sitt liv

#56 - R

Vad är det svåra för vissa här att förstå att Helen inte har sagt att hon inte kommer vaccinera Svea? Hon skrev tydligt att hon inte kommer dela med sig av dem bestämmer sig för att göra.

Hade ni tyckt det var roligt om HELT främmande människor bestämde vad du/ni ska göra och inte göra med era barn? Helen är inte bara en influencer, hon är en helt vanlig människa precis som alla er andra här :) dvs det är hennes barn, HENNES VAL att bestämma själv utan att folk ska lägga sig i. Hon uppmanar ingen att inte vaccinera sina barn, hon frågade bara om tips.

#57 - Anonym

Men herregud 🙈 Kan man inte ens slänga ut en fråga längre utan att bli påhoppad? Det är väl naturligt att undersöka/fråga de med mer kunskap/erfarenhet än en själv om man undrar något? Om någon svarar med ren fakta vill säga och inte en massa enskilt tyckande...för just i detta beslut tror jag att det är oväsentligt.

#58 - Alex

Men nu får väl folk ändå ge sig. Helen har aldrig sagt att hon inte tänker vaccinera barnen framöver. Selma blev väldigt dålig och jag ser inget konstigt alls i att Helen vill veta mer om vaccinationens för- och nackdelar för att kunna ta ett informerat beslut. Jag kan lova er att Helen inte vill försätta andra barn i fara genom att inte vaccinera sina barn, men hon kommer ju självklart prioritera sina egna barns hälsa och vi vet ju inte hur illa däran Selma var.

#59 - E

Men SNÄLLA. Feber är mycket bättre än fucking polio. Vet ni vad äldre generationer hade offrat för att få vaccin? Barn dog hela tiden. Enda anledningen till så många överlever idag är tack vare vaccin.

Ett förslag till Helen: fråga faktiska DOKTORER istället för dina random följare på instagram! Vill inte låta elak eller bitter, men detta är ett sådant viktigt ämne. Om ni älskar era barn, vaccinera dem.

#60 - Anonym

Har aldrig förstått varför folk ska lägga sig sånt här?? Det är så jävla löjligt. Lägg ner.

#61 - Anonym

ang att hon sa att hon FUNDERADE på att inte vaccinera, de står inte direkt hugget i sten att hon inte SKA vaccinera Svea?? Och du som driver den här bloggen bör nog titta lite nogrannare på vad folk lägger ut innan du lägger ut nåt här?

#62 - Ea

Ni som klagar på Helen, vad är det ni inte fattar??? Hon STÄLLDE EN FRÅGA för att hon var orolig över SITT BARN! Hon sa varken att hon skulle eller inte skulle vaccinera Svea, hon ville bara ha mera info och höra andra föräldrars erfarenheter. Jag brukar också vända mig först till andra föräldrar för att höra hur de har upplevt vaccin/skolor etc för att man inte alltid kan lita på ett helt ärligt svar av en läkare/lärare/vem det nu kan vara. Alla läkare vill inte/kan inte berätta om hur andra barn mått efter vaccineringar osv (har sååå många exempel på detta från egna erfarenheter). Förstås kommer Helen att ta upp det med bvc också, men hon ville ha lite stöd som första hjälp.
Sen du #52 som kommenterade angående att Helen sagt att hon inte vet om hon vill donera sina organ, är man spirituell/tror på att själen lever vidare så är det inte svart på vitt att man vill donera sina organ. Tror inte Helen hade tvekat en sekund på att göra allt för sina barn (både vad gäller organdonation och vaccinationer), men hon kan väl få säga sina tankar högt utan att bli påhoppad? Hon sa aldrig att hon inte skulle donera, bara att hon var fundersam.
Har ni aldrig ventilerat? Sagt högt vad ni tänker utan att veta själva om ni ska eller inte ska göra det ni undrar över?

#63 - Anonym

en snabb googling om 1,5års vaccin och biverkningar, från 1177.se;
"Efter sprutorna vid 18 månader och i årskurs 1-2

Ungefär en till två veckor efter kombinationssprutan mot mässling, påssjuka och röda hund kan några barn få feber och hudutslag. Febern kan hålla i sig i två till tre dagar. Hudutslagen som barnet kan få är inte smittsamma."

att man ens funderar på att utsätta sitt, och andra människor och barn, för fara är något jag inte kommer förstå.

#64 - Anonym

NEJ hon funderar inte på att inte vaccinera hon vill VETA MERA! Dåligt skrivet inlägg vilket är synd för jag gillar denna bloggen i vanliga fall

#65 - Anonym

Innan folk kastat stenar på henne borde dom med läsa på lite. Eller vänta lite? Va säger jag mycket! Jag förstår först och främst inte varför alla ska bli så jävla sura för? Om ditt barn är vaccinerad bra för dej du behöver inte bli rädd för ett ovaccinerat barn. Vi smittar inte. Skulle aldrig i hela mitt liv utsätta mina barn för den höga feber och allt som dom får av att dom ska ta en spruta som det är så sjukt mycket skit i. Läs på vad ni sprutar i ers barn. Det är inte en sak utan 1000 olika saker i den dör lilla vaccinet.

#66 - Anonym

Att inte vaccinera sina barn är lika korkat som att tro att jorden är platt.

#67 - Anonym

Det helen vill att Svea ska skippa är 1,5 års vaccinet. Som innehåller levande röda hund, mässling och påssjuka virus.
Selma reagerade starkt på det, ansiktet svullnade igen och hög feber. Då är det klart man tänker att sitt andra barn inte ska få samma sak, eftersom det barnet antagligen kommer reagera på samma sätt, eller värre. När ansiktet svullnar på ett barn är det allvarligt. Till och med barnmorskor brukar säga det. Och då kan man vänta med vaccinet tills barnet är lite äldre.

#68 - Anonym

#65 Kan du utveckla? Vad menar du med att vaccin innehåller ”skit”? Vad för skit?
Och är hög feber värre än en dödlig sjukdom och att potentiellt sätta andra personer i fara?
Jag tänker att hög feber kommer en person få flera gånger under sin livstid, så att ett barn får feber och utslag är ju inget livshotande. Sen absolut vaccin som har narkolepsi och allt det som bieffekter är en annan sak. Men nu pratar vi ju om ett ganska standard vaccin.
Är nyfiken på hur du tänker, så du får gärna utveckla varför du ser vaccin på det sättet du gör!

#69 - Anonym

De kan också skräddarsy vaccinet så barnet inte reagerar på det. Fick jag göra.
Då fick jag doseringar med någon månads mellanrum istället för hela vaccinet på en gång. Just pga att jag fick hög feber och var okontaktbar. Och när ett så litet barn får feber vid 40 grader så är det allvarligt. Visst en låg feber är rätt normalt vid vaccin. Men inte 40 grader.

#70 - Anonym

Haha vad du vrider och vänder på saker, så som du skriver det är ju inte alls som det är.

#71 - Lina

#23 autism orsakas INTE av vaccinationer. Du föds med det...

#72 - Anonym

Rent generellt känner jag att alla som kan vaccineras SKA vaccineras. Vi skyddar oss själva men även varandra genom att vi förhindrar epidemier vilket i sin tur gör att folk med autoimmuna sjukdomar som inte kan vaccineras slipper oroa sig för att dö i mässlingen eller polio. Var ju nyligen ett utbrott av mässlingen på en akutmottagning i Sverige, de fick stänga och har för mig att flera barn blev sjuka. Skulle aldrig utsätta mitt barn för det.
Inget ont mot Helen, älskar henne och förstår verkligen varför hon frågar. Dock om det visar sig att Selma är allergisk mot vaccin är det viktigare att folk i hennes omgivning är vaccinerade. Men jag tror nog att hon kan ta egna beslut själv, finns ingen anledning till att hata ❤️

#73 - Anonym

Det ska vara ett tvång att vaccineras, annars får man inte bo i Sverige

#74 - Anonym

Therese Lindgren vill redan flytta från sin nya lght!!

#75 - Anonym

Vill bara klargöra att jag inte menade nåt mot Helen med mina kommentarer under detta inlägg utan jag skriver till ALLA som funderar på att inte vaccinera sitt barn

#76 - Anonym

Hahahahaha! Nej men nu får alla polismorsor som tror att dom är perfekta lägga ner.

Min bild av Helen ändrades och blev bara bättre, hon gör verjligen helt rätt. Känns som ni andra surpuppor skiter i att läsa på och endast har matats in att man ska. Helen vill skapa sin egen uppfattning om vaccin och såklart läsa mer om det och dessutom mer förståeligt då ena barnet fick en reaktion.

Min bild ändrades däremot om er andra människor som hoppar på henne och får henne framstå som en dålig mamma. Min bild ändrades till något dåligt, tappade lite hoppet där, vuxna..

#77 - Anonym

Problemet är att det är liksom meningslöst att diskutera om man ska vaccinera eller inte, när den vetenskapliga konsensusen är så överväldigande vad gällande individuella och samhälleliga fördelar, eller främst kanske då avsaknaden av potentiellt dödligt utfall.
Hur kan man stötta "mammans val" när det objektivt är fel och kan ha enormt skadliga effekter även utanför hennes egna hem?

#78 - Anonym

#74 Ny och ny, dom har bott där sen i slutet av 2017 😅

#79 - anonym

kollar aldrig på hennes kanal men på riktigt självklart ska man vaccinera sina barn. så jävla ego av henne så hon väljer att hennes barn ska dö pågrund av att inte vaccinera. jag har vaccinerat mig jag fick feber samma som hennes barn när jag fråga min mamma titta på mig jag lever idag. ursäkta mig du är så ego så det finns inte usch om jag får barn tänker jag inte vara ego.

#80 - Anonym

Att din blogg är ett stort skämt vet vi redan, men när du inte tar dig tid att läsa vad Helen faktiskt skriver så framstår du bara som en stor pajas. En offentlig ursäkt till Helen för hatstormen du orsakat är på sin plats.

#81 -

#79 Fast just detta kan vara direkt farligt för människor i omgivningen om en person skulle bli smittad. I områden kring Järna har till exempel mässling och röda hund fått spridning vid upprepade tillfällen. Skulle en icke-vaccinerad gravid kvinna bli smittad av röda hund kan det ge allvarliga fosterskador. Så kritiken till att inte vaccinera är inte orimlig, även om du ser dem som ”surpuppor”.
Om Helene också är orolig över symptomen bör hon tala med sin läkare och kanske inte fråga på instagram. Det är ett såpass känsligt ämne att det är bättre att ta det utanför den plattformen.
Självklart ska hon få undra, men hon behöver också förstå var kritiken kommer från. Med det menar jag så klart inte heller att hon är en dålig mamma..

#82 - Anonym

#81 Var riktat till #76

#83 - Hej

THERESE LINDGREN VILL REDAN FLYTTA. SKRIV

#84 - Anonym

83# INGEN BRYR SIG. NEJ

#85 - Anonym

Ni som säger att man ska sluta lägga sig i andras beslut, förstår ni att man utsätter andra i samhället för risk genom att inte vaccinera sitt eget barn? Det borde inte ens vara ett eget val att vaccinera eller inte. Det borde vara tvång på vaccin. Människor verkar ha glömt bort anledningen till att vi lever som vi gör idag. Det är ENDAST pga vaccin och flockimmunitet.

#86 - Anonym

#85 Eller... förstår ni hur rökare förstör för andra runt omkring?! Eller köttätare, de som flyger osv. VARFÖR är inte DET ett ÄNNU viktigare ämne?! Kan inte ALLA våra lika insatta i det?!?

#87 - Andlamsb

anledningen att folk inte får de sjukdomar man vanligtvist vaccineras mot, typ rödahund å sånt är ju självklart för att typ alla blir vaccinerade mot de hahah

#88 - Erika Lindberg

Kolla igenom hela Helens instastory! Hon ha tackat ja till allt hittils för både Svea och Selma förutom ROTA vaccinet för hon tycker inte de är tillräckligt beprövat än!!

#89 - Anonym

88# okej!!

#90 - Anonym

Varför vaccinerar man inte sina barn? Och jag tycker personligen ovaccinerade barn bör ej få gå på dagis. Simple as that.

#91 - Anynoom

grejen är att Helen inte skrev att hon inte ska utan hon bille veta mer snälla Ida kan du skriva korekt och inte skriva fel

#92 - Anonym

#86 Jämför aldrig olika debatter på det sättet. Bara för att det förs en typ av debatt för vaccin betyder inte det att debatter kring djurrätter och flyg och klimatet sker varje dag. En aktivist kan inte kämpa för allt, alla har olika åsikter och prioriterar olika och är olika intresserade av vissa debatter.

#93 - Isabelle

Orka....

#94 - Anonym

Oj, vad besviken jag vart!

#95 - Anna

Jag har gett mina 2 första barn alla vaccinationer, då jag tyckte det var självklart och ville skydda dem på alla sätt som går. Även det tredje hade jag samma planer för.. Men 3 dagar efter 5-månaders vaccinationen kunde han inte svälja, slutade andas, ögonen slutade fungera, blodtrycket åkte upp och ner med rekordfart och han låg i koma på intensiven i 3 veckor. Efter 2 månader på sjukhus konstaterades hjärnstamsencefalit, men ingen förklaring till hur den uppkom. Läkarna var oeniga angående om det var vaccinet som utlöst det hela, men många av dem trodde att kombinationen med ett förkylningsvirus kunde vara anledningen. Det tror vi också!

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com