Kritik mot Malou efter intervjun med rapparen Greekazo

Malou har fått mycket kritik efter en intervju med rapparen Greekazo där han blir inbjuden för att prata om musik men får istället kritiska frågor av både Malou och Arga snickaren för sina raptexter om droger och våld. 

Nu har flera personer riktat stark kritik mot intervjun och menar att det mer liknar ett förhör än en intervju och att det är orimligt att lägga ansvaret på en 18 årig kille. 

Många drar också paralleller till när rapparen Einár för en månad sedan blev intervjuad av Malou och han fick inga kritiska frågor trots att han också skriver om droger och våld. 

 
#1 - Anonym

Håller med om att det är fel men hur är detta relaterat med youtube?

Svar: Filip Dikmen var bland de första som uppmärksammade händelsen och så finns klippen på Youtube!
svenskayoutubers.se

#2 - Anonym

Och varför är det ingen som ger Einar kritik för sin skeva kvinnosyn och hat mot kvinnor i sina texter då han skulle vara med i musikhjälpen där han inte ens hör hemma med sin musik.

#3 - Anonym

Jag tror att hon menar att som artist har man ett ansvar,om man rappar om droher o glorifierar kriminalitet måste man ha belägg och man måste kunna bli ifrågasatt. Om du skulle rappa om att våldta kvinnor måste du också ifrågasättas etc etc. men problemet med dagens unga rappare är att dem saknar noll talang i sitt musikskrivande och när dem blir ifrågasatta uppfattat dem som rätt så korkade när dem inte har ett belägg om varför dem skriver o h rappar om dem sakerna.

#4 - Anonym

#3, ja, men det handlar om att hon hyllar Einar men ser ner på greekazo fast de sjunger om precis samma saker

#5 - Anonym

Väldigt synd

#6 - Anonym

Tycker de är sjukt tråkigt hur 2 unga rappare som inprincip uttrycker sig med samma ord och sun på våld, droger , kvinnor etc blir olika behandlade samt bemötta. Varför ska Nils (Einár) bli bemött på ett hyllande sätt för hans karriär medans Alex (Greekazo) istället blir ifrågasatt och kritiserad. Varför inte behandlas på samma sätt? Vad var det som fick Malou att ändra synen på de båda killarna?

#7 - S

Är inte detta ett typiskt "malou-drag" dock? Att folk ens tittar på och besöker denna människa än är ju fan ett under.

#8 - R

Malou har alltid varit kass, förstår inte hur hon kunnat ens har ett eget program. Väldigt sällan hon har koll på något, dom som hon intervjuar får ofta rätta henne

#9 - Anonym

Det är POLITIKER som har ansvar för samhällsproblem för dessa. Inte en ung 18-årig rappare. Han släppte väl sin första låt i somras? Kharalou vet väl ändå om att detta har varit ett omfattande samhällsproblem i flera år innan Greekaz började släppa låtar.

Men problemet är egentligen hur hon gör skillnad mellan Greekazo och Einar när BÅDA rappar om liknande saker. Det är ju ingen skillnad mellan dem, varför förhörde hon Greekazo på detta sättet? När Einar var där så lät det bra "du har blivit framgångsrik artist nu och har tagit dig ut, du beskriver det du ser", hon får ju ha samma energi till honom?

Skrattretande också när hon säger att Greekazo har stor plattform med 40 miljoner streams men när hon nämnde att Einar hade 120 miljoner streams så sade hon inget sådant.

Låt gästerna prata till punkt nästa gång, ni ställde greken in i en hörna och lät honom inte ens svara på era idiotiska frågor. Och kanske säg till vad som kommer att tas upp i förhand, Greekazo trodde ju att han skulle bli intervjuad för sin karriär stackaren men istället hålls han ansvarig för hela ortens kriminalitet hahaha... sjukt fucking pinsamt TV4. En offentlig ursäkt hade varit på sin plats

#10 - Anonym

#9 Dock bär varje individ ansvaret att ändra på normer och strukturer, inte bara politikerna. När människor oavsett ålder, ursprung och hudfärg rappar om kriminalitet så blir det normaliserat och spännande.

Däremot som du säger är det otroligt vidrigt av Malou att inte ta upp detta med båda artisterna utan endast artisten som har annan etnicitet. Så jag håller med dig om allt förutom att det är endast politiker som bär ansvaret för samhällsproblem.

#11 - Elin

hahhahaha varför tog dom in arga knarkaren för att läxa upp greekazo

#12 - Anonym

båda är ändå shit och gör shit musik. kan någon bara spärra in dom?

#13 - Anonym

#10 Nja, absolut att man kan kritisera glamorisering av våld, droger och vapen, men att man drar in en 18-årig rappare och ställer honom till svars för all kriminalitet i Sverige är så sjukt fel. Det är ingen politisk interpellation, killen trodde att han skulle få snacka om sin karriär men det blev ett förhör. Frågorna ska ställas till Stefan Löfven, inte en rappare.

#14 - Anonym

#13 Som sagt, varje individ har ett eget ansvar över hur deras handlingar lämnar spår i samhället och hur ens handlingar bidrar till normer och strukturer, från 15 års ålder och uppåt är man tillräckligt utvecklad till att förstå att sina handlingar ger konsekvenser. Det är inte fel i sig att Malou nämner detta, däremot är det otroligt fel att hon väljer att nämna det till en rappare men inte till den andra, speciellt när intervjuerna är så nära inpå varandra.

Dessa frågor måste ställas till rappare, inte till vår statsminister. Stefan Löven kommer med stor sannolikhet inte kunna ändra på strukturella problem och rapkulturen, däremot kan rapparna själva ändra på det.

Det här gäller alla samhällsproblem, för att ändra kvinnoförtryck måste varje kvinna stå upp för sig själv, för att sedan få män att förstå att det är de som är problemet. Då måste varje man ta sitt ansvar att inte dra våldtäktsskämt, att inte psykisk misshandla, inte dra sexistisk kommentarer, fysisk misshandla, våldta eller mörda mm.

#15 - Anonym

#11 För att han är aktuell med ”Anders och knarket”.

#16 - Anonym

#14 Fast kriminalitet, droger, våld som är en nationell kris idag egentligen beror inte på musik. Musiken är avspegling av situationen, problemen skapas inte för att folk sjunger om det. Problemen finns sålänge situationer i förorten är under all kritik och sålänge invånare där är socioekonomiskt utsatta. Fråga dig själv varför folk väljer att bli kriminella? Allt handlar om politik i slutet av dagen, och det är politikerna som tyvärr har ansvar för samhällsproblem som detta. Man kan inte lägga det på Greekazo. Sedan om det är moraliskt riktigt att sjunga om kokain och dylikt är en helt egen diskussion i sig.

#17 - Anonym

Kan vi diskutera Therese Lindgrens thumbnails..senast idag 8/12. Varför dessa lättklädda smått ”pornografiska” bilder när hälften av dem som är inne på youtube är BARN. Vad vill hon förmedla ger säkert tittare men att normalisera sånt får unga tjejer att tänka att det är mer okej att lägga upp lite halv naket på snap, instagram.Tycker bara det är konstigt och ja man ska inte sexulisera jada jada men förstår inte hetsen att lägga upp halvnakna bilder på sig själv för hela världen att se..det är bara en kropp och allt det larvigt som sägs för att försvara sig själv och få lite likes och uppmärksamhet..helt sjukt. Är själv vältränad, inga större kroppskomplex och gillar min kropp men skulle aldrig lägga ut bilder där jag står naken och täcker brösten med händerna eller rumpa osv osv ett BIG NO vad är meningen?Inte konstigt att unga tjejer på 11-12-13 lägger upp halvnakna tiktoks exempelvis

#18 - Anonym

#17 det är bara du som sexualisera kvinnokroppen och har ett sexuellt tanke sätt. Jag ser bara en tjej med en värme kudde på magen som är till för smärta

#19 - Anonym

#16 Självklart är det så. Men bara för att problemet ligger på politiker främst så kan man som individ inte avsäga sig ansvar för normer och samhällsproblem. Kriser idag kan längre inte behandlas enbart på en strukturell nivå utan måste behandlas även på en individuell nivå. Det gäller allt från kriminaliteten till förtryck, rasism, klimatet och djurindustrin. Självklart kan inte allt ansvar läggas på Greekazo, men han, likaså Einar, och övriga rappare, både internationella och nationella bär ett ansvar för dessa strukturer och bidrar till ett glorifierande av kriminalitet. Det är där jag menade att det är fel av henne att nämna detta på en rappares intervju men inte den andres, dock är det i sig inte fel att ta upp frågan. Det är inte en annan diskussion, eftersom alla har ett eget ansvar att ändra på dåliga normer.

Man kan fortfarande rapa och skapa musik som sina svårigheter och sin bakgrund med kriminalitet, utan att glorifiera det. Någon som jag lyssna på som gör detta enligt mig är Erik Lundin! Hans låt Västerort är ett starkt exempel på hur man kan skapa musik som en avspegling av situationen utan att den glorifieras.

#20 - Anonym

#17 varför är det bara ok för män att posera i bara kalsonger medans tjejer inte ens får visa sig i BH? tänk efter lite innan du kommenterar sånt här skit.

#21 - Anonym

#18 #20 Gäller oavsett kön, det är konstigt att lägga upp halvnakna bilder på sig själv öppet över internet. Min åsikt..snacka om att ta åt sig?
Folk får göra vad hen vill, men tycker man kan vara mera privat. Byeee

#22 - Amanda

Vad är grejen med såna som Einar som leker orten och pratar som en invandrare?? Vrf vill man bryta? Sjukt pinsamt!

#23 - Anonym

#19 Vi tycker olika om just detta helt enkelt. Jag anser att sålänge politikerna inte gör något åt segregation, trångboddhet, politikerförakt och andra socioekonomiska problem som förorter idag lider av så kommer ingenting att förändras tyvärr. Även om alla rappare hade sjungit om samma saker som Erik Lundin så förändrar det ingenting. Ett strukturellt problem kräver åtgärder uppifrån, det kräver att politiker tar ansvar över situationen.

#24 - Anonym

@22 När jag satt inne på HVB-hem så var jag med flera ungdomar som bröt i deras tal. Pågrund av att svenska inte var deras modersmål, och när jag spenderade nästan all min tid med dem så började jag tillslut prata likt dem. På samma sätt som när man flyttar till en ny stad så kan ens dialekt förändras litegrann. Som jag förstår det så har Einar bott på hvb också, kanske därifrån det kommer?

#25 - Anonym

#21 therese är dock inte ens halvnaken på sin thumbnail och visar bara sina ben och lite hy herregud är du 80 år eller?

#26 - Micke

1,Att gå ut med UPPENBARA våldsförhärligande budskap/uppmaningar (till en publik med en ungefärlig snittålder på kanske 22 år) är INTE detsamma som att "BESKRIVA den förort man bor i".-DET ÄR UPPVIGLING,och borde bestraffas !.

2,Hur kan man komma undan med att säga "Jag har rätten att slippa stå till svars för min konstnärliga frihet" ?. VILKEN "KONSTNÄR" HAR NÅGONSIN HAFT DEN "RÄTTEN" ?..(för ett antal år sedan så hade vi den teaterstuderande [friska] tjejen som åkte till psykakuten och spelade svårt psykiskt sjuk i ett dygn,med målet att "visa upp ett konstprojekt". Ungefär vid samma tid så var det en kille som sparkade sönder inredningen i en tom tunnelbanevagn,på väg mellan två stationer,medans polaren filmade det.-Och även detta då,som "en konstuppvisning". Båda dessa ställdes senare inför domstol). Om en "konstnär" får beröm för sitt verk,så tar han/hon gärna åt sig äran av att ha fått till sin produkt. Tjänar han/hon pengar på sitt verk,så tar han/hon också,minst lika gärna på sig upphovet till dess tillkomst.-Men får han/hon KRITIK för vad han/hon presterat,ja DÅ har vederbörande plötsligt "rätten" att slippa stå till svars för vad denne åstadkommit....-VAD I H¤¤¤¤¤E ÄR DET FÖR MORAL ????….

3,Icke-etniska svenskar som bor i stökiga stadsdistrikt gnäller ständigt och jämt om att politiker,massmedia och polis inte ska kalla deras förorter för problemområden/utsatta områden/"no go zones",etc. . -Men när en rappare från dessa områden går ut med budskap MED HYLLNINGAR OCH UPPMANINGAR OM ATT ÄGNA SIG ÅT VÅLD/KNARK/VAPEN/SEXÖVERGREPP,ETC,-SÅ GÅR ICKE-ETNISKA FÖRORTSSVENSKAR PLÖTSLIGT MAN UR HUSE,FÖR ATT FÖRSVARA IDIOTEN ???!!. F.ö. så har det väl även se´n länge varit så att kopplingen mellan att hylla (eller rent utav EFTERLEVA) texter och artister ("konstnärer") från hip hop-utbudet,respektive ungdomar i invandrartäta svenska förorter,hört rätt mycket ihop (vid minst ett tillfälle så lät tex rapparen Ken Ring,-känd för att tidigare uppviglat sin publik under en "konsert" vid Stadsgården i Stockholm,att ""Gå upp och storma slottet,och våldta Madeleine !""-,distribuera sitt senaste album GRATIS till Sveriges alla fångar,vilka avtjänanade långa straff för tunga våldsbrott,bankrån etc. . Det är svårt att värja sig från tanken att dessa förorters ungdomar,BÅDE kräver att det svenska samhället ska skydda dem från kriminalitetens faror,-SAMTIDIGT-,som de TAR PARTI FÖR samma slödder,MOT DEN LAGLIGA SAMHÄLLSORDNINGEN !. "DUBBELMORAL" ÄR BARA FÖRNAMNET !!.

4, Det kraxades i Belinda Olssons debattprogram,om att den ytterst tveksamma "konstnären"/rapparen ""VAR ETT BARN"",och därmed förmodades skulle ha "sluppit" kritiken i "den onde Malous" intervju-behandling. Först hette det att "barnet" i fråga var 17 år. Senare visade det sig att han var 18. Vad vi kan konstatera är att den här "lille parveln" tycks vara väldigt väl bekant med både tunga vapen,knark,förgripande sexualitet,och ett genuint uttänkt hat mot det samhälle som bäddat in hans liv i gratis skola/sjukvård/tandläkarbesök/dagis/fritids/ungdomsgård/barnbidrag/studiebidrag m.m. m.m. .-Vänsterpopulister har på senare år,valt att stryka orden "ungdomar" och "tonåringar" från allsköns polemik. Istället drar de en "magisk supergräns" vid 18 år,och mellan "barn" och "vúxen",utan något mellanting... (för inte så länge se´n så fick man köra moppe [50 cc] utan körkort vid 15 års ålder,samt köpa fyrverkeriartiklar.Och än idag får man se vilken film man vill på bio/hyr-dvd vid denna uppnådda ålder.-Även om straffutdelning nästan aldrig sker,så är straffmyndighets-åldern 16 år.Körkort för lättviktsmotorcykel/traktor har samma åldersgräns,samt medlemskap i hemvärnet eller frivillig befälsutbildning för den som vill skjuta maskingevär LAGLIGT. Vid dryga 17,får man t o m övningsköra för BIL !. -Att jämställa tonårin

#27 - Micke

,....Micke igen....


Fortsättning:

….Vid dryga 17,får man t o m övningsköra för BIL !. -Att jämställa tonåringar med barn rakt av,är så otroligt j¤¤¤a DUMT !!..).

5, SVT:s s.k. "opartiskhet" är lika sant som att Nordkorea är en "folkrepublik" !. Varför kryllade Belinda Olssons dabattstudio av folk som ömmade för den "stackars rappande konstnären",medan EN ENDA stackare,ENSAM fick företräda det normala/verkligsbaserade i ämnet ?..(t o m SD:s Paula Bieler,tog parti för förortsrapparen...).


Tack för ordet


/Micke

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com