Jockes mammas uttalande i media ifrågasätts

Efter att Jocke släppte sin bok "Monster" har det uppstått konflikter inom hans familj och Jockes mamma har varit i kontakt med media. 
 
Hon berättar bland annat att anledningen till att hon lämnade bort Jocke vid 6 års åldern är för att hon var rädd för honom. 
 
Jocke var utåtagerande och hon kände att hon inte hade något val. 
 
Nu är många skeptiska till hur hon som vuxen kunde bli rädd för ett barn samt lämna bort sitt eget barn. 
 
 
#1 - Anonym

Kan hon bara lägga av nu, ärligt

#2 - Anonym

Tycker de är bra hon ger sin version.
Står upp för sig själv.
Joakim Lundell valde göra upp med sin barndom offentligt.
Joakim väljer att fläka ut sitt liv och sina åsikter om mångt och mycket. Han delar med sig dagligen om sitt liv likt en dagbok ventil vad han tycker och känner då och där.
De måste få finnas fler än hans åsikter och tankar som får flöda på media utan att han ska explodera och gå i försvar för att få sista ordet.
Att samspela handlar om att kunna se andra än bara sig själv.
Livet är inge ego tripp att vandra.

#3 - Anonym

Nu är du polisanmäld, Ida.

#4 - Anonym

Den som driver denna blogg är polisanmäld av Bente!

#5 - Anonym

HAHAHAHAHAHAH LÄTTKRÄNKT PK BENTE :D :D :D :D

#6 - Anonym

Klart som fan man kan vara rädd för sitt barn?

#7 - fell

Hahahaah att Bente sitter och tror att bara för hon anmält så åker bloggen ner och du blir åtalad hahahaha. Dom har viktigare att göra än att ta hand om skvallerbloggar.

#8 - Anonym

Bente har du hört talas om ''Behandla andra såsom dom behandlar dig?'' Smaka på din egna medicin, biaaaatch :*

#9 - Anonym

Vad har hon anmält bloggen för?

#10 - Anonym

#9 hon har anmält ida för förtal, hon har rätt till det efetrsom det inte finns några bevis som pekar emot att han faktiskt är medlem eller supporter.

#11 - Anonym

#9 hon har anmält ida för förtal, hon har rätt till det efetrsom det inte finns några bevis som pekar emot att han faktiskt är medlem eller supporter.

#12 - Anonym

#9 hon har anmält ida för förtal, hon har rätt till det efetrsom det inte finns några bevis som pekar emot att han faktiskt är medlem eller supporter.

#13 - Anonym

#6 Nej det kan man inte bli för en 6 åring och lämna bort barnet, förstår att du själv är ett barn då din kommentar är helt huvudlös. För en vuxen person blir uttalandet helt upp mot väggarna att säga så.

#14 - Anonym

Fuck bente

#15 - Anonym

Heja bente

#16 - Felicia

Inget fan av bente, men hoppas verkligen att bloggskaparen lär sig något nu. Du som bloggskapare samt ni som skriver hat som verkligen är personligt beter er som mobbare.

”Bente får smaka på sin egna medicin” ja man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Men kom igen, visa att ni är mognare än henne och kan ta bättre beslut. Helt ärligt tycker jag ni beter er lika dåligt dom Bente.

Ni gnäller att Bente är en dålig förebild och lär barn att hennes såkallade skämt är ok men ni lär ju barn att det är ok att hata anonymt? Bente säger sina saker uppet, hon är inte anonym.

Väx upp

#17 - Felicia

Öppet* haha

#18 - Anonym

Vad tror Bente? Att polisen kommer att bry sig om att ta hand en skvallerblogg? Det hade varit kaotiskt om det hade lyckats varje gång med att anmäla i så fall.

#19 - Anonym

Är du dum #13? Ett barn kan vara lika stor fara för omgivningen som en vuxen kan

#20 - Anonym

Hon har ändå inte nämnt faktum att han bär en tröja med nazist-kopplingar?
Vilken normal kille använder sådana plagg om man inte sympatiserar med deras värderingar? Varför vill man ens använda ett sådant plagg om man inte vill bli kopplad med dem? Fattar inte riktigt den grejen och det säger en del om hennes pojkvän.
Och vadå "de är bara en tröja, han är inte nazist" de är ju inte vilken tröja som helst vafan? Så jävla äckligt alltså..

#21 - Evelina

Fast i Jockes fall så har han bevis som stödjer det han skrivit i boken. Hans mamma försöker bara rädda sitt eget, psykiskt sjuka, skinn. Rädd för sitt barn som är 6 år gammal? Jovisst, om det är Mini Hulken kanske? Min brorsdotter är 5 och hon hade aldrig kunnat göra något som hade fått mig att bli rädd för henne..

#22 - Anonym

#21 Tycker du att den redan utsatta målgrupper som psykisk sjuka ska lämnas ut. Tycker du att personer som lider av psykisk ohälsa förtjänar allmänhetens hat ? Skulle du kunna lämna ut en familjemedlem om den var sjuk?. Kött och blod?
Tycker inte du att det finns bättre sätt att bemöta denna sjukdom på. Ingen förtjänar stämplas med hela världen. Därmed inte sagt att detta ärende fallit mellan stolarna något sociala skulle skött bättre.

#23 - Jen

Jag jobbar inom HVB/LSS och deras föräldrar har ofta lämnat bort deras barn pga att de är utåtagerande och de klarar inte av att hantera barnen. De vet inte hur de ska göra och det är lättare att söka hjälp. Jag är inte på någons sida men jag förstår de som behöver hjälp, som kanske är ensamstående eller svaga.

#24 - Anonym

Jockes mamma, styvfar, bröder, Hanna med fler i boken har lika rätt att yttra sig likt Jocke. Oavsett. Jocke valde ta upp detta offentligt. Vilket då betyder deras familjehemligheter och oense kommer fortsätta tas öppet.

#25 - Anonym

Kolla dokumentärer där dom följer barn i den åldern som är psykisk sjuka o de där dom försökta skada sina syskon och djur så dom blev tvungna att sitta o nattvakta samt låsa dörren till små syskonen kolla där 4åringar slår biter o allt pp sina föräldrarbo dom klarar it mer de skulle kunna va så att hon va rädd för hnm

#26 - Anonym

Är det bara jag som tycker att det är lite konstigt att Bente ringde polisen och direkt fick svaret att det är förtal?Får polisen verkligen välja sida på det sättet utan en förundersökning?
Sen så blir det nog svårt att vinna med tanke på att detta är en skvallerblogg. Bente kan ju inte neka att pojkvännen hade på sig och valt att köpa tröjan med kopplingar till nazistgruppen och att någon lägger upp den bilden för att det skvallras om det är väl inte förtal?

Jag kan hålla med om att det var onödigt att ta upp honom här på bloggen, han har inte valt att vara en offentlig person och bör därför inte behandlas som en.

Sen tycker jag även att folket som sitter och mobbar Bente är patetiska. Ni matar trollet. Hon vill att ni ska bli arga och hon tycker om att provocera. Dessutom så kommer Bente aldrig lära sig av något ni säger om ni ständigt ska sjunka ner på den nivån.

#27 - Anonym

Det är så konstigt att nu när det syns svart på vitt hur jävla sjuk jockes morsa är så säger inget något?' Men så fort det är minsta med Jocke då hugger alla som idioter

#28 - Anonym

#26 det är solklart förtal, antar du är 12 år typ

#29 - Anonym

Usch Denise desmond som har youtube twerkar på snygg Erik på abbe blatte litos snap och snygg Erik slår också på hennes röv denhär tjejen har alltså en pojkvän också usch 😷😷😷

#30 - Anonym

#28
Nja är inte tolv, lugna ner dig och bete dig.


Tänkte nog mest på att det fortfarande är svårt att anmäla brott på nätet. Det är ju även svårt då inlägg kan tolkas på så många olika sätt.
Inlägget i detta fallet kan ju tolkas på så många olika sätt, det kan ju t.ex vara ett inlägg menat för att uppmärksamma bente eller bara menat för att snacka skit, det vet ju inte vi.

Sen så innehåller inte texten ett påstående heller, ida rapporterar om detta och frågar läsarna vad de tror. Känns som att det hade varit många skvallertidningar osv som hade blivit stämda ifall detta räknas som förtal.

#31 - Anonymis

Jobbar med barn (bland annat barn med olika problem) och ja, man kan bli rädd för ett barn. Tänk er att ni har ett barn, som är väldigt utåtagerande, det finns en massa som kan gå fel (varje dag, dygnet runt får man hålla barnet under kontroll och se till så att barnet inte skadar sig själv eller andra). Barnet kan skada sig själv och andra (genom att t.ex. dra ner möbler, TV-n, gardinstänger etc. som faller över yngre syskon/andra personer, eller slå och sparka och bitas eller vara hårdhänt med yngre syskon/barn osv). Listan kan göras lång. Dessutom fanns det tre andra barn i samma hushåll som Jocke, jag är inte förvånad att mamman valde att låta någon annan ta hand om honom så att hon kunde koncentrera sig på de andra syskonen. Sen får man komma ihåg att för 25-30 år sedan när Jocke var liten så fanns inte samma hjälp att få som det finns idag.
Har inte läst Monster och kommer knappast att göra det, men allt är inte alltid svartvitt och helt enkelt att förstå. Har ni inte egna barn eller har ni inte levt tillsammans med barn med som behöver extra stöd i vardagen, så har ni nog svårt att sätta er 100% in i hur det är. Det är lätt att säga att man ska älska sina barn oavsett och att stå med pekpinnen i högsta hugg, verkligheten kan dock skilja sig mycket. Det jag håller med Joakim om, är att det borde ha vidtagits större åtgärder då han blev sexuellt utnyttjad, sånt ska inte ses mellan fingrarna!

#32 - anonym

Random fråga: någon som vet varför Victor Höglund inte uppdaterar längre?

#33 - Anon

#32 Han var väl anmäld för våldtäkt? Försöker antagligen ligga lågt tills folk glömmer honom. Jag hade faktiskt glömt av att han existerade innan du skrev det där.

#34 - Anonym

#31 du jobbar absolut inte med barn, och gör du det så snälla säg öppet var du jobbar så ska jag låta din chef ta en titt på det du skriver och se om han delar din uppfattning. Jag tror dock bara du trollar då det du skriver bryter mot exakt allt hur man ska hantera och jobba med barn

#35 - Anonym

#31 Detta skrämmer mig mest "Jag är inte förvånad att mamman lät någon annan ta hand om honom så att hon kunde koncentrera sig på dom andra syskonen"
Man bör kanske utreda var detta utåtagerande kommer ifrån som moder före att bara "shit nu blir detta jobbigt så jag lämnar bort honom" herregud, finner knappt ord och att du leker att du jobbar med barn skrämmer mig verkligen

#36 - Anonymis

#34 &#35
Suck. Nej, jag trollar inte, jag jobbar med barn och har gjort det i över 10år. Att ni väljer att missuppfatta det jag skriver är tråkigt, och ärligt talat så undrar jag hur ni vrider min text egentligen... Om ni syftar på att man kan bli rädd för ett barn, så finns det en massa dokumentärer som handlar om barn som är en fara för sig själva och sin omgivning. Har ett barn i gruppen som t.ex. vid situationer som ger hen ångest bits, rivs, bankar sitt huvud i golvet/väggar, knips och gallskriker. Idag vet man så mycket mer om barnuppfostran och barnens utveckling, så att hen får den hjälp hen behöver för att klara av vardagen. Dock vet jag också att hens föräldrar vid tillfällen där sömnen blivit lidande och de andra syskonen inte får lika mycket uppmärksamhet och vård har diskuterat om de kan ge hen den hjälpen hen behöver och om det vore bättre för hen att få flytta till en stödfamilj.

Vet ni exakt hur länge Jockes mamma försökte hjälpa Jocke eller om hon ens försökte hjälpa Jocke med Jockes problem? Vet ni då kanske också att en del föräldrar inte känner att de klarar av att hantera barn med svårigheter för att de
1. Är ensamstående eller i nya relationer där partnern påverkar förälderns åsikter och mående?
2. Har andra barn som de känner att de inte kan ge lika mycket av sin tid åt då barnet med problem tar all vaken tid i familjen.
3. Har egna psykiska problem, som förvärras av att behöva sköta om och hantera ett barn med problem.
4. Tänker att de gör barnet en tjänst genom att överlämna barnet till socialen (i hopp om att barnet ska få en bättre chans än de känner att de själva kan ge barnet).
5. Helt enkelt känner att de inte älskar sitt barn och därför är likgiltiga inför hur barnet har det.
Finns hur mycket som helst orsaker till att någon resonerar att det bästa är att "ge bort" barnet.

Vad som än triggade Jockes mamma att lämna J ifrån sig kan ingen annan än hon själv veta till 100%, jag säger ingenstans att jag tycker det var rätt beslut! Bara att jag någonstans kan förstå hur hon resonerade, och att hon kanske hade valt annorlunda idag om hon fått mera hjälp i hemmet eller med sina egna problem. Som sagt, jag FÖRSTÅR hur man kan komma till slutsatsen att ett barn har det bättre hos någon annan, jag säger absolut inte att jag tycker det är rätt beslut i alla familjer eller fall. Så klart är det viktigt att ta reda på VARFÖR barnet beter sig som hen gör! Dock finns det tyvärr föräldrar som inte orkar/ids/kan/vet vart man ska vända sig. Förståelse är inte samma som acceptans och godkännande!

"Jag är inte förvånad att mamman valde att låta någon annan ta hand om honom så att hon kunde koncentrera sig på de andra syskonen." var klumpigt skrivet, det medger jag, vad jag menade är att adda ihop allting som ni vet eller tror er veta om situationen (Jockes mamma har en psykisk sjukdom+hon missbrukar tabletter+hon har fyra barn+hon är i ett nytt förhållande+hon vet int hur hon ska stoppa Jockes beteende) och försök tänka er hur hon resonerade då. Jag tycker det är vidrigt att sånt här kan få pågå och speciellt så länge som det gjorde! Tycker det är fler än Jockes mamma som gjort fel under Jockes uppväxt.
Som jag sa så är ingen historia svartvit.

#37 - Anonym

#36 lägg ner ditt låtsas snack om att du jobbar med barn nu snälla. Om en förälder har psykisk ohälsa samt missbrukar, hur tror du det påverkar och formar barnet? En förälder kan inte frånskjuta sig ansvaret genom att skuldbelägga barnet att vara våldsamt i en så låg ålder. Om du jobbar med barn så snälla säg upp dig omgående. Självklart bär fler än Jockes mamma ansvaret men problemet är att hon idag fortfarande visar upp exakt samma likgiltighet i beteende emot sitt barn samt vidhåller att hon helt är ansvarsfri. Socialtjänst och andra runt om borde självklart utrett detta men nu blev det inte så.
Jockes mamma borde skämmas och be om ursäkt istället för att komma med vaga svävande ursäkter däe hon vidhåller att hon ska gå helt fri ifrån ansvar.

#38 - Anonym

Känner rent spontant beter sig Jocke som han gör idag, när han va liten så förstår jag att hon va rädd för honom.

#39 - Anonymis

#37 Du kan ju ta och fundera över ditt tonfall.
Kan inte annat än sucka djupt över ditt beteende och hur du tror att du vet exakt vem jag är och vad jag jobbar med. Som sagt, är utbildad inom både sjukvård och pedagogik, behörighet att jobba med barn i åldern 0-18 år.
Varför ska jag säga upp mig? För att du tycker att det jag säger inte håller Jocke om ryggen eller för att det inte stämmer överens med dina egna uppfattningar och åsikter? Vad fan har dessa inlägg att göra med hur jag arbetar eller vad jag gör på jobbet?
Vad är din bakgrund då, om du en gång vet så mycket? Vad ger dig rätten att kritisera mig och skriva kränkande saker och uttrycka dig om vad jag kan och inte kan jobba med. Herregud.

Du frågar hur jag tror att det påverkar ett barn om en förälder missbrukar och har psykisk ohälsa, det påverkar massor! Därför finns det socialen som ska hjälpa och stöda en familj med dessa problem! Nej en förälder kan inte skuldbelägga ett barn, men en förälder kan känna sig maktlös och tro att den gör det rätta genom att be om hjälp. LÄS IGENOM DET JAG SKREV TIDIGARE! Vad tycker du att Jockes mamma borde ha gjort? Hållit honom kvar hemma?

Det ENDA jag förstår, är att Jockes mamma kände att hon inte kunde ta hand om Jocke själv, allt annat som hon gjort och fortfarande gör tycker jag är vidrigt och håller inte med om eller förstår alls. Jag förstår inte heller hur socialen tänkte som inte omhändertog de andra barnen eller satte ner foten efter alla år av missbruk, rättegångar osv.

Du verkar ju uppenbarligen vara av samma åsikt som jag i det mesta, att socialen gjorde fel, att Jockes mamma gjorde och gör fel, så varför sitta och anonymt skriva skit åt mig?

Måste jag vrida med järntråd för att du ska förståj:
Att mamman bad socialen om hjälp-inte fel
Att mamman då och fortfarande beskyller alla andra utom sig själv- fel
Att mamman kände att hon inte kunde ta hand om Jocke- inte fel
Att socialen inte ingrep mer- fel
Att mamman missbrukade trots at hon hade fyra barn- fel
Att mamman ljugit och manipulerat- fel
Att mamman kände att hon var rädd för ett barn som enligt henne agerade utåt- inte fel, det ÄR en skrämmande situation som kräver engagemang, uppmärksamhet och en vilja att hantera situationen och ibland även hjälp utifrån. Hade hon kunnat försöka mera- säkert. Borde hon ha sökt hjälp för sina egna problem? Absolut. Gjorde hon fel som nekade Jocke tillgång till sin pappa och sina morföräldrar? Absolut.
Så exakt vad är vi oöverens om?

#40 - Elli

Anonymis, måste säga att jag håller med dig! Och tonen här i kommentarsfältet är ju rent vidrig.
Kram, en annan som också jobbar med barn och unga

#41 - Wilma

#34, #35 och #37 ni skriver rent vidriga saker till en person jag antar att ni inte ens känner! Läs #23 och #25 kommentarer. Andra som styrker påståendet om att barn kan vara farliga och att det finns fall där barnen överlämnas till socialen för föräldrarna tror att de gör det rätta eller helt enkelt inte mäktar med. Låt folk uttrycka sina åsikter utan att gå på personangrepp.

Anonymis, håller med dej i det du skrivit. Jobbar också med barn och unga.

#42 - Anonym

Saken är att 99,9% av negativa svar här kommer ifrån Jockes fanbase.
De hör Jocke 24/7 på snapchat.
De är helt hjärntvättade att se en sida av myntet.
Och då menar jag inte specifikt denna famiöjetragi. Utan allt mellan himmel och jord barn och ungdomar får följa med honom i. De görs många aggresiva eller frustrerande utspel på snapchat.
Jocke och vet han har diagnoser som han själv använder då han går över styr. Försvarmekanism som används ibland fel. Inte alla ggr ibland. För kan man inte på ett bättre sätt förmedla sig med den makten han sitter med då behövs hjälp för att inte handla impulsivt.
Men såklart diagnoserna kan vara en av anledningarna han inte kan kontrolla sig i trängda lägen. Där kanske han borde ta proffisonell hjälp och få verktyg att kunna hantera livet som en 32 åring.
Att gå och tro världen aldrig ska tycka annorlunda än sig själv, kommer såra Jocke enorm mycket. Och hur jobbigt måste det inte vara för Jocke att behöva övertyga sina följer hans övertygelse varje gång.

Låt följarna få vara följare. Inte barn och ungdomspsykologer för vuxna.

#43 - Anonym

#38 Du är ju förmodligen ett barn själv så sitt inte och skriv strunt du inte förstör innebörden av

#44 - Qwerty

Jocke har i flera år manipulerat barn på sociala medier att både tycka det ena och det andra och ta hans strider osv. Hur vet vi att han inte manipulerar med boken? Vad har vi egentligen fått för bevis att det han säger är sant? Han pratar om barndomsminnen (där en del stöds av papper från socialen, visst), men hur mycket av dessa papper får man läsa om i boken och hur mycket är Jockes minnen och inte rena fakta?
Varför så jäkla negativa kommentarer här då folk tycker olika? Alla köper inte Jockes snyftistoria och sväljer inte allt han säger med hull och hår-tack och lov! Det betyder inte att man stöder mamman eller tycker hon gjorde rätt. Får man inte vara kritisk mot dem båda?
Varför ska en familj ta upp denna skit från första början? Psykologer, terapeuter, socialen och läkare och allt vad de kan få borde dessa personer jobba med, själva, utan publik. Inte sitta i media och kasta skit på varandra medan 100.000- tals barn och unga sitter och hejar på. Inte fan sitter jag å morsan och slänger dynga på varandra via lokaltidningen och Facebook när vi är oense om hur min barndom var.

#45 - Anonym

Hej, jag är inte så bra inom det där med anmälningar o grejer så detta är bara en fråga inget hat eller något mot bente. Men hur kan det vara förtal när bloggaren frågade ”är bentes pojkvän nazist?” Hen sa ju aldrig ”bentes pojkvän är nazist!”. Är inte förtal när man säger att något är på ett sätt om en annan människa som kan skada denne på diverse sätt. Eller har jag helt fel?

#46 - Anonym

#39 felet ligger i att skulden från mamman läggs på barnet inte om han bodde hemma eller inte, och det mest skrämmande att hon än idag lägger skulden ifrån sig

#47 - Micke

#46 Ingen har skrivit att skulden ligger hos barnet. Det enda som jag kan se att folk skrivit här är att de kan FÖRSTÅ att mamman känt sig maktlös och bett om hjälp. Ingenstans står det att skulden ligger hos Joakim eller hos de barn som agerar utåt!!!
Har man barn som är i behov av extra stöd så är det påfrestande och jobbigt för hela familjen, inte minst för föräldrarna som tvingas ta beslutet ifall de är kapabla till att ta hand om sitt barn eller inte. Bara den lilla biten är det folk förstått och hållit med om. Hela resten av historien är de flesta på Jockes sida och tycker mamman gjort och gör fel.

#48 - Anonym

Är det Johanna dom snackar om i Jonnas nya podcast? Om falska vänner?

#49 - Anonym

Helt otroligt hur man kan tappa alla moral och etik emot barn för det handlar om Jocke. Detta kommentarsfält skrämmer mig verkligen

#50 - moa

varför ska ni broka hela tin snela sluta sprid kerlek isellet <3

#51 - Micke

#50 Ingen har tappat etik och moral. Alla sväljer inte Jockes påståenden med hull och hår utan att se saken från andra synvinklar. Är ju bara bra att folk funderar, reflekterar, diskuterar och kommer med egna inputs, det skapar en debatt, vilket behövs om man vill ha igenom en förändring. Att man kan förstå vissa saker betyder inte automatiskt att man tycker det är bra eller rätt. Jag fattar dilemmat med ett utåtagerande barn och addar till missbruk och tre andra barn som också kräver vård och uppmärksamhet=förståelse för att man vill ha hjälp. Men, det kunde ha slutat där, Jocke kunde ha fått bo hos en stödfamilj eller fosterfamilj och fått en trygg uppväxt, varför hans mamma valde att förstöra för Jocke när han väl var borta hemifrån och inte kunde göra det hon nu anklagat honom för, fattar jag inte (och uppenbarligen inte heller andra som kommenterat). Om hon ansåg att han var problemet så borde hon har varit lättad över att han fick den hjälpen han behövde som hon inte kunde ge honom.
Sen ska vi inte glömma att det här skedde på 80-/början av 90-talet, och den hjälpen och resurserna vi har idag fanns inte då, så socialen inte kunde göra allt de kan idag, men Jocke har blivit utsatt för många hemska saker, det är det ingen som säger emot. Ingen har heller sagt att det var hans fel att han var utåtagerande som barn, ingen vet ju varför han var det (eller påstås ha varit det). När jag gick i skolan på 90-talet var det inte ovanligt att barn som agerade utåt tvingades på kvarsittning eller bands fast i stolarna med rep för att de skulle följa med på lektionerna, ingen frågade barnen VARFÖR de mådde dåligt. Det fanns flera barn med alkoholistföräldrar i skolan, men det var ingen som reagerade, idag hade dessa barn fått snabbare hjälp.

#52 - Vardagskrönikören

Hallå där bloggare och icke-bloggare! Nu söker Vardagskrönikören nya gästskribenter. Gillar du att skriva och är bra på att reflektera över vardagen, då är du perfekt för Vardagskrönikören. Låter det kul? Lämna i sådana fall en kommentar på hemsidan eller på Vardagskrönikörens Facebook-sida (samma namn), så kontaktar jag dig.

Om du vill ha inspiration kan du gå in och läsa veckans senaste gästkrönika ”Inget ljus utan mörker”, så får du en bild av hur en vardagskrönika kan se ut.

Ha det,
Vardagskrönikören!

#53 - Anonym

#33: Han blev anmäld för våldtäkt, som någon skrev, och ganska uppmärksammad och hatad så han håller väl låg profil på nätet. Jag träffade på honom på krogen för ett par helger sedan, så lever gör han i alla fall. Var väldigt nära på att fråga något om det, men till och med fulla jag kunde behärska mig.

#54 - Anonym

Jocke är polisanmäld av Hanna, det står på Aftonbladet.

#55 - e.

Jag kan förstå jockes mamma då jag själv varit utåtagerande dock var jag äldre. Jag var även en fara för mig själv och jag tror jocke hade det likadant.

#56 - Anonym

https://www.flashback.org/t2882522
Illa illa

#57 - Anonym

Såklart man kan vara rädd för sitt barn. Känner en som har ett barn som tänder eld och kastar saker när hon blir arg.

#58 - Anonym

Märks att det bara är folk som vill kasta skit här, #57 varför tror du ett barn eldar? Det är ganska bevisat att omgivning formar ett barn idag. Man har som vuxen ansvar att forma sitt barn

#59 - Anonym

#58 Man kan vara rädd för sitt egna barn.

#60 - Anonym

Tycker bara att Jocke är så obehaglig.

Nä fy.

Läskig.... face on face offenlig....

#61 - Anonym

Då andra vill säga sin mening (stå upp för sig själv) då kallas de i Jockibois värld, att söka uppmärksamhet i media.
Att han blottar ut sitt och andras liv för "pengar" vilken verklighetsuppfattning. Media kungen på söka rubriker Suckar
Alla ska få säga sitt punkt

#62 - Anonym

Jag trodde först också att det var skrattretande att hon blev rädd och lämnade ifrån sig sitt eget barn men jag frågade min mamma som är socialsekreterare om detta och hon sa att det kan hända. Att detta handlade om föräldrarnas förmåga att kunna ta hand om sitt barn samt barnens behov. Om Jocke var utåtagerande m.m så hade han kanske större behov som föräldrarna inte kunde hantera. Föräldrarnas förmåga att ta hand om sitt barn måste ligga på en jämvikt i barnets behov vilket de kanske inte gjorde i detta fallet.

#63 - Anonym

Jokey and jonah ahahhahaha

#64 - Anonym

#62 klart din mamma är socialsekreterare, när det handlar om Jocke så hittar alla en utväg att lägga skulden på honom haha

#65 - Anonym

Usch Eric Hagberg 🤦‍♀️

#66 - Anonym

Då kan man fråga sig VARFÖR han var utåtagerande? Det är ALDRIG ett barns fel!

#67 - Anonym

Haha Ida, orkaaaaaaaaa va du radera kommentarer och grejer!!! Väx upp

#68 - Anonym

#67 Du har helt rätt, hemskt hur skulden läggs på ett barn bara för att vissa här ogillar Jocke

#69 - Anonym

Cheese louise

#70 - Emelie mcgrath

As a non-swedish, i enjoy the youtube-drama

#71 - M

#67 och #69 Det är inte att lägga skulden på barnet om man förstår att mamman sökte hjälp. De som klagar på Jocke, klagar på hans beteende i vuxenålder, inte hur han var som barn! Hade det vart bättre för Jocke (eller andra barn som är som han var) att de stannar hemma med föräldrar som inte har kunskap, ork, vilja eller intresse av att bemöta deras behov? Hur gamla är ni ens? Har ni egna barn eller erfarenheter av barn som har problem och agerar utåt? Vet ni hur tungt det är och hur mycket det kräver av familjen? Om inte, så kolla dokumentärer på t.ex. Youtube https://www.youtube.com/watch?v=I2vgZtSm59g
I familjer där föräldrarna tampas med missbruk och inte kan/vill/orkar/bryr sig om att ta hand om barnets behov och ta reda på varför barnet agerar utåt och mår dåligt, är det inte bättre då att barnet tas om hand av socialen/släktingar istället för att bo hemma och bli misskött?

#72 - Bdjdj

Håller helt och hållet med #72. Bra skrivet!

#73 - Anonym

https://youtu.be/ojG7wpEqo3Q
Pratar om Js maneger och boken

#74 - Anonym

#72 Jag har en del erfarenheter av detta ska jag säga. Men jag tycker hans mammas sätt att försvara sig är helt fel. Man ska ALDRIG skuldbelägga barn med problematik. NÅGONSIN! Föräldrarna har uppenbarligen inte kunnat hantera Joakim, men anledningen till att han var utåtagerande så tidigtkan ingen veta. Hur hon sedan bettet sig mot honom är inte friskt!

Försvara sig kan hon väl göra, men hon har fortfarande förstört Joakims liv och ingen kan säga något annat! PUNKT!

#75 - Anonym

Jocke och Jonna har köpt hus.

#76 - Anonym

#75 härligt det finns människor som tänker opartiskt och inte småbarn som gör allt för att lägga skulden på någon dom ogillar, blir skrämd när det talas om barn på detta sättet. Barn blir inte utåtagerande och våldsamma utan att något påverkar dom och det ansvaret ligger HELT hos föräldrarna

#77 - Anonym

#76 Låt Jocke & Jonna vara nu snälla, låt dom få ha sin lycka utan att nån ska vara bitter

#78 - M

#75 och #77, för 25-30 år sedan när Jocke var liten så hade man inte samma tänk om barn som man har idag. För det första så så ansåg man ofta att utåtagerande barn var störande och bråkiga och sättet man löste det på var att bestraffa dem eller genom att "tvinga" dem att bete sig "normalt". Idag vet man massor mer. För det andra så fanns det inte lika mycket hjälp att få som idag (med socialen, speciallärare, kuratorer etc.) Hade Jocke varit ett barn idag och detta hade hänt honom idag, så hade han förmodligen fått massor mer hjälp.
Det är lätt att sitta idag och säga att man borde ha tagit reda på varför han var utåtagerande (så klart är det det man borde ha gjort), men det tänket hade man inte för 25 år sedan och bakåt i tiden!

Om vi antar att allt Jocke sagt om mamman stämmer, att hon var missbrukare etc. så är det nog inte så konstigt att hon enligt sig själv har agerat helt rätt, hon har förmodligen inte alls samma verklighetsuppfattning som en person som inte missbrukar (och därmed inte bedövar sina sinnen och känslor). Jag tänker mest varför drog inte Jockes pappa saken till rätten och varför agerade inte Jockes styvpappa eller morföräldrar mer och anmälde mamman. Vad hände egentligen bakom stängda dörrar. Har det också att göra med att "man inte gjorde så förr" eller att tröskeln idag till att anmäla folk är massor lägre än var det var för 25 år sedan?

#79 - Anonym

https://youtu.be/Y3jfQ8llWFY
Jockiboi har köpt hus. De lönar sig hänga ut folk. Sedan köpa hus med larm. Undra om hans beteende mot andra kommer öka nu då han lever skyddat. ..

#80 - Aa

Känns som deras liv består av PR-trick bara.
Gör ”slut” och nu flytta ihop till ett hus.
Slutar med youtube.
Nu låter det som dom ska börja igen när dom flyttar till huset...
Vad blir här näst? För att få lite mer uppmärksamhet? Lite som familjen kardashian Hahaha, när uppmärksamheten sjunker så hittar vi på något nytt att göra för att få igång internet igen (socialamedier)

#81 - Anonym

#82 Eller så behöver dom skydda sig precis emot såna människor som du, låt dom vara nu snälla och ge dom en chans att få vara människor en stund iallafall

#82 - Anonym

#82 Han förklarade ju anledningen ganska tydligt på sin Snapchat? Med tanke på hur deras situation var så hade dom inte så stort val än att avsluta allt. Snälla bitterheten är ju helt brutal här. Vad hände med ett grattis? Grattis Jocke & Jonna och hoppas ni kan gå vidare från drama nu och sluta besvara allt skit hela tiden. och att allt lugnar sig för er.

#83 - Anonym

se, nu kommer de börja med Youtube igen. Nu när de flyttar till hus. Så snart börjar drama på Youtube igen! Att han säger prisumman på deras hus, det är bara skryt och allt deras liv går ut på är bara pr-trick. Och sen på deras murar de har runt huset kommer säkert bli vandaliserat det räcker bara att folk har huva på säg så man inte ser deras ansikte!

#84 - Anonym

se, nu kommer de börja med Youtube igen. Nu när de flyttar till hus. Så snart börjar drama på Youtube igen! Att han säger prisumman på deras hus, det är bara skryt och allt deras liv går ut på är bara pr-trick. Och sen på deras murar de har runt huset kommer säkert bli vandaliserat det räcker bara att folk har huva på säg så man inte ser deras ansikte!

#85 - Aa

#84
Hur många chanser tycker du han ska få egentligen? Tycker du att hans beteende mot andra (inte bara familjen) är okej? Han får häva ut sig en massa, men ingen annan får försvara sig....
Det får vara nog någonstans! Om man skulle ge han ännu en chans till, säger vi.
Och så gör han något som skadar någon annan, skulle du fortfarande säga ” låt Jocke vara”
Tar detta som exempel, för att han har gjort samma misstag flera gånger om!
Det handlar inte om att vara bitter på någon, utan det finns en gräns på hur många gånger man ger en människa en ny chans.
Skulle han vara en av oss icke kända människor så skulle vi få knappt två chanser....
Man kan inte bete sig hur som helt bara för man är känd och har makt.
Kända människor använder ofta sin makt för att komma undan gång på gång, det gäller inte bara Jocke.

#86 - M

Undrar varför inte jocke har fått någon anmälning på sig ang #metoo.
Tanke på hur han har kränkt kvinnor.
Vågar dom inte anmäla för att det är han eller?

#87 - Anonym

Hur kan Jocke och Jonna gå och köpa hus? Om de har sagt att de är barn. *hmm*

#88 - Anonym

85: Jag tycker det är hemskt hur Jocke hänger ut ett antal personer i sin bok och inte bara i boken har han hängt ut folk ju. Och han kommer fortsätta med att hänga ut folk och skapa drama. Tycker dessutom att han har gjort för många misstag och skyller hela tiden på sina diagnoser. Jag själv sitter här med dyslexi och är rasande att han använder det som en ursäkt på hur han är. Och jag är född på 80-talet och fick hjälp med det alleredan när jag börja 1:an och det var på 90-talet. Och har gått på många olika tester och har papper på att jag har dyslexi.

#89 - Anonym

#86 Kan bero på att nog alla redan anmälde han på tiden han skrev dessa saker och för att han utanför internet var en fegis som knappt vågade prata med tjejer

#90 - Milla

För att barnet ska växa upp till en sån människa som jocke, så måste föräldrarna ha gjort nåt jävligt dåligt.

#91 - Felicia Elfqvist

Kärlek till Jocke! <3

#92 - Felicia Elfqvist

Kärlek till Jocke! <3

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com