Youtubers tar betalt för att collaba?

Annica Englund säger på snapchat ”sen när började youtubers ta betalt för att collaba”.

Hon fortsätter att berätta att hon trodde att man gjorde collabs för att det är en rolig grej.

Tycker ni att det är rimligt att ta betalt för en collab?

annica.jpg

Faksimil:  AnnicaEnglund.se

31 thoughts on “Youtubers tar betalt för att collaba?

 1. Ja jag kan tycka att det är rimligt. Detta är företagande och ett sätt att marknadsföra sig. Spons och liknande betalas så varför inte ett sammarbete mellan två youtubers? Beror ju också på situation osv. Vanligt är ju att collabs görs på bådas kanaler för att byta lite följare, sedan kan det bero på hur stora kanalerna är. Men jag ser det iaf som rimligt och inte så konstigt egentligen beroende på.

  Gilla

 2. Alltså oftast brukar man väl göra collabs till bådas kanaler för att växla lite tittare och för att det är roligt (antar jag).

  Gilla

 3. Fattar inte grejen med ”Therese var först med bucketlist” tjafset..
  Många YouTubers har gjort en, och flera innan Therese publicerade sin video..
  Tillexempel Emil Holmqvist nämnde det i deras senaste trysil vlogg, som spelades in 1 januari., INNAN THERESES VIDEO PUBLICERADES..
  och Lovisa har sagt i sin vlogg att hon tog inspiration av Felicia aweklev!

  Gilla

 4. KAN ALLA GALNA THERESE FANS BARA LÄSA DETTA SÅ NI KANSKE LÄR ER NÅGONTING!? Det är stor skillnad på inspiration och att härma.
  Felicia Bergströms video när hon rensar smink är en typisk video som nästan alla sminkkanaler gör då och då, och dessutom så skrev felicia i beskrivningen att hon fick INSPIRATION från Therese.
  Och att lakidoris hade gjort en bucketlist video som Therese, Ja och?!? En bucketlist är samma sak som en lista med nyårslöften och vem har inte nyårslöften lixom? Det är inte att härma.
  Så sluta tro att Therese är först med allt och att alla andra youtubers härmar henne! Tack för att du tog din tid att läsa:)

  Gilla

  • Verkligen! Förstår inte varför alla tror attt Therese är först med grejer? hahahaha lol asså hon gör ju grejer som SÅ många andra youtubers har gjort. Det är inget fel på Therese innehåll men hon är LÅNGT ifrån unik. Och vadå bucketlist…det är väl det mest basic ever? Gud alltså, folk har verkligen Therese på en jävla pedestal…

   Gilla

 5. På vilket sätt är det inte rimligt? Företag som samarbetar med varandra tar alltid betalt för sådant. Låt oss säga att det är Therese Annica vill vara hos, Therese kanal blir därmed en annonsplats för Annicas kanal vilket leder till fler följare, fler samarbeten för Annica och mer pengar. Att göra en collab kan då bli en investering för sitt eget företagande. Skillnaden med collaben Therese vill göra med mycket små Youtubers, är att det är hennes egen idé, en egen investering hon gör på sin kanal som hon tänker är värd att bekosta. Bara för att man INTE tagit betalt för collabs tidigare, betyder inte det att man inte kan börja. Många Youtubers är kvinnor och kvinnor behöver bli bättre på att se sitt värde, våga ställa krav och förhandla.

  Liked by 1 person

  • Men och? Läs beskrivningen till Felicias video, står klart och tydligt att hon blev inspirerad att ta tag i sin egen utrensning när hon såg Therese video. Det är ingen big deal, Therese äger inte videoidéer, speciellt inte när hon inte kommit på dom själv.

   Gilla

 6. Kollar man hur många prenumeranter Annica så ligger hon på lite under 50k och Therese(om det nu är henne hon syftar på) har runt 500k snart. Det vore inte konstigt om Therese hade velat ta betalt…? Collabs handlar mest om att lyssnas och utöka sin kanal.

  Liked by 1 person

 7. Varför antar folk att Therese ska ta betalt? Hon sa ju att hon tex ska göra massa collabs med mindre youtubers för att hjälpa dem, varför skulle hon kräva betalt av en annan youtuber? dessutom gillar ju Annica henne, och de har pratat om en collab långt innan. Hon kanske inte ens pratar om något personligt, utan kanske ”generellt”.

  Liked by 1 person

 8. Men det beror på vad själva collaben är, det som dem ska göra kanske kostar en slant, och sen så tror jag inte att det handlar om 100 000 kr direkt
  Och vad gnäller Annica om, hon har väl en så stabil inkomst på sin blogg, youtube och sina sociala medier, man behöver liksom inte göra det till en stor grej, liksom man blir inte fattig på att betala en liten summa pengar. Självklart ska man i vanliga fall inte behöva betala men det är kanske en speciell collab. Om man inte ska delta på collaben i huvudtaget så behöver man inte prata om det alls, hon får den här youtubern att framstå som pengarkåt och nej jag skyddar inte personen utan om man tänker ger så lite info om händelsen som annica gjorde , dä behöver man inte prata om det alls, för detta kommer att ge många olika reaktioner mlt personen när vi får reda på vem det är. Tragiskt!

  Gilla

  • Ja men om man tänker att det är Therese, vilket det förmodligen är. Hon har aldrig gjort en jättemärkvärdig collab förut. En collab brukar vara i form av en Q/A, challenge osv. Man ska inte ta betalt för en collab! Och eftersom att Therese och Annica tidigare pratat om att göra en collab förstår man nog inte riktigt varför hon helt plötsligt ska ta betalt. De hade ju som sagt redan pratat om att göra en.
   Jag diggar Therese asmycket men om hon ska börja ta betalt för det minsta lilla verkar hon vara ”pengarkåt” som du säger.

   Gilla

   • Men tänk så ska therese ta med Annica på en av hennes bucklist grejer som kanske kostar, som hon själv nännde att det skulle göra på en del av dem. Hade det inte vart något speciellt så hade hon väl inte tagit betalt. Keyyo nämnde inte att hon skulle betala när hon gjorde en collab med therese, inte ida warg heller och ibte moa murderess heller. Så varför skulle therese ta betalt om det inte är något speciellt?…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s