Linn Ahlborg ber om ursäkt efter sitt uttalande

Strax innan Linn tog bort sina social medier spreds ett klipp från hennes privata instagram där hon säger n-ordet när hon ska säga chokladboll. I hennes senaste vlogg har hon valt att be om ursäkt och hon berättar att det var fel av henne och att detta inte kommer att upprepas. Hon tror att om hon mådde bra och var stabil under denna period hade hon bett om ursäkt på en gång. Efter sin ursäkt har Linn fått mer kritik då hon säger i vloggen att hon inte dömer någon utifrån raser och under videon säger hon att hon använde fel ord. https://www.youtube.com/watch?v=iTTihzMnbkE https://twitter.com/Saronzekariyaas/status/812013362481659904 Skärmavbild 2016-12-30 kl. 14.09.12.pngSkärmavbild 2016-12-30 kl. 14.09.03.pngSkärmavbild 2016-12-30 kl. 14.09.25.pngSkärmavbild 2016-12-30 kl. 14.19.51.pngska%cc%88rmavbild-2016-12-30-kl-14-19-05
#1 - Anonym

Dåså, då kan alla släppa det och gå vidare. Finner ingen mening i att folk sitter och hatar på henne fortfarande. Sluta följa henne om ni tycker det var så jävla illa.

#2 - Anonym

tycker hennes ursäkt i videon var bra, förstår att folk reagerade på att hon nämnde ordet raser i videon vilket var tråkigt då hennes ursäkt annars var bra formulerad och mogen. tycker hon blev lite väl aggressiv mot de människor som nämnde att det är fel att säga ras då det endast finns en människoras. jag kan dock inte vara upprörd på henne då man märker att hennes uttalanden grundar sig i okunskap och man märker att hon inte vill illa. man märker liksom stor skillnad på hennes ursäktsvideo och bentes. bente kallar n-ordet återigen för n*gro medan linn säger just "n-ordet". bra att hon bad om ursäkt, hoppas hon kan känna att hon kan släppa detta nu och att andra släpper det också.

Svar: Tror hon tänkte på engelska ordet "race" som syftar på folks hudfärg.
Se hennes ursäkt ur det stora hela istället för att haka upp er på ett enda ord. Tjejen är inte rasist, det tror jag att alla fattar. Så jag förstår inte det roliga i alla fortsätta gapa rasist åt henne när hon bett om ursäkt.
Anonym

#3 - LÅT LINN VARA

Men fan vad man kan bli kränkt här Å var, lägg nert och låt Linn vara för i helvete!

#4 - Anonym

Herregud, vad spelar det för roll? Låt hon säga vad hon vill. Alla kan sluta vara så butthurt

#5 - Ida

Sjuka julklappar fick hon iaf

#6 - anonym

alltså det där jävla n-ordet! VAFAN dem får säga vad dem vill. ja dem som kanske är svarta blir skit sura men vafan.. dem menar inget elakt med det. och bente? hon sjöng en låt liksom, ni vill bara hitta fel hos människor? (inte alla men vissa)

Svar: De*
Anonym

#7 - Anonym

Jag förstår inte varför folk ska behöva säga ursäkt för dom säger NEGERBOLL. För kollar man i gamla bak böcker så står där just det ordet och jag förstår verkligen inte varför vi ska behöva ändra ord för att andra inte ska känna sig kränkande. Vad är det som är kränkande med att säga negerboll? Då kan vi lika bra ta bort vitlök, brunkål, osv. Jag förstår verkligen inte varför vi ska anpassa oss när folket som kommer hit kan anpasssa sig efter oss istället.

Svar: Detta var den värsta kommentaren jag fucking läst 2016. Så typiskt en vit privilegierad svensk person att skriva sånt bara för att du aldrig varit utsatt för något kränkande. Såvida du inte är svart eller tillhör gruppen av de kränkta så har du INGEN rätt att avgöra om det är kränkande. Förr i tiden använde de kanske n****boll, då samhället var utformat så sjukt och svarta förtrycktes. Vill du verkligen fortsätta med att kalla det så när det finns bättre ord att byta ut dem till? Är det så jävla svårt att säga chokladboll istället och samtidigt utesluta att någon blir kränkt? Eller såklart du vill ju inte byta ut ett ord bara för att folk blir kränkta, du vill ju fortsätta säga n****boll bara för att DU inte bryr dig om att folk blir kränkta.
N**** är ett ord som slavägarna använde till slavarna, för att de inte tyckte att de svarta förtjänade ett namn. N**** var ett ord som slavägarna använde för att visa att bara för att du är född med mörk hud så är du inte värd ett namn. Fortfarnde sugen på att använda ordet?
Men allt detta kanske du inte visste. Men vännen, n**** har sin betydelse och är inte bara ett ord :)
Anonym

#8 - Inte du iaf

Varför är neger ett negativt ord? Eller hur blev det negativt?

Svar: k
Anonym

#9 - Mickis

Men snälla, 2016- året då alla var mest kränkta. Nu syftar jag inte på att hon använde n-ordet för det tycker inte jag heller att man ska använda. Men kan alla bara låta henne vara?!?! Fyfan fattar inte ens hur hon orkar med allt jävla hat och skriverier. Go Linn, du är bäst!

Svar: Haha sant, 2016 var året där PK-maffian fick mest plats.
Kan 2017 få bli det året där folk äntligen skaffar sig mer skinn på näsan och inte behöver safe spaces...?
Anonym

#10 - H

Läs

https://vardagsrasismen.nu/2014/05/13/varfor-n-ordet-faktiskt-ar-problematiskt/

#11 - Anonym

Blir såååå trött på att youtubers ska behöva be om ursäkt för ALLTING dom gör. Jag säger inte att det vissa youtubers har gjort är okej, men bara för att man är en offentlig person betyder inte det att man är perfekt. Alla gör fel. Och som Linn säger i sin senaste video så får folk gärna ha henne som förebild, men hon själv har inte valt att vara en förebild, och hon är inte perfekt. Och jag slår vad om att hälften av dom som klagar på att Bente och Linn använt sig utav n-ordet själva har använt sig av det ordet någon gång i sitt liv. Det är inte mer fel när offentliga personer använder sig utav ordet. Det är fel av ALLA.

Svar: Cringe: I love you. Det finns inga så lättkränkta som de som använder ''pk-maffia/kommunism-vänstern'' och allt vad det är, att folk nekar detta är skumt då man ser dessa personer hela tiden lol. Gud förbjude att man skrev illa om white people alltså! >:( usch, då bör man söka hjälp!!!!!!!

white tears everywhere
Anonym

#12 - G

Vad är poängen med att säga n-ordet ? Alla som läser vet ju vad som menas; neg'r. Självklart fattar jag att det inte är ok att säga det men kom igen, det är väl inte voldemort vi diskuterar?

Svar: På internet är det ibland för att undkomma svordomsfilter osv medan somliga tycker det är osmakligt att säga rakt ut. Brukar inte själv använda det i diskussion särskilt ofta, det är bara ett fult och obekvämt ord för mig även om jag inte har haft någon personlig historia med det.
Anonym

#13 - marro

ASSÅ HON HAR MÅTT JÄTTE DÅLIGT DE SENASTE DAGARNA FÖR HON KÄNNER SIG SKYLDIG!!!!!! HAR NI FOLK ALDRIG SAGT NEGERBOLL? ELLER KANSKE NIGA???? ASSÅ SJÄLV ÄR JAG INTE SVART MEN DET SPELAR INGEN RÅLL!! NI BRUKAR KALLA VARANDRA FÖR BLEKA OCH SÅNT ÄR DET INTE RASISTIKT??? TYCKER INTE ATT NI SKA HÅLLA PÅ SÅHÄRA OCH HACKA MOT HENNE, nu räcker det

Svar: Hej, det är inte en självklarhet att man säger rasistiska nedvärderande sakar som du kanske tycker, och eftersom du nu skriver att du inte är svart så tycker inte jag att du inte ska ha någon åsikt i det hela eftersom det påverkar inte dig. När du har lärt dig hur svarta människor har blivit behandlade i denna värld, när du har sätt dokumentärer och verkliga filmer, eller när du blir svart för en dag och blir nedvärderad pågrund av din hy då kan du komma tillbaks hit och skriva "Har ni aldrig sagt negerboll eller kanske nigga."

Det är faktiskt ganska läskigt hur snabbt folk glömer och normaliserar saker, stakars judarna, Tack!
Anonym

#14 - llll

(kommentaren har ej nåt me inlägget o göra) Alla här är Therese galna fangirls, Jockiboi-Bente-haters och folk som stör sig på Linns pengar. O så får vi nt glömma dom som slickar Tovas röv

Svar: så jävla sant bra där llll
Moa

#15 - Moa

Alltså förstår ni inte att youtubers kommer att stänga ner sina kanaler och sluta med youtube när ni fortsätter att kritisera allt de gör!!? Hon bad om ursäkt och råkade använda fel ordval, det har hon gjort förut också och massor av youtubers säger grammatiska fel osv.. bra av henne att be om ursäkt men lite klantigt ordval men och? Hon har tydligt förklarat att hon inte är rasist, blir så trött.. och att bente inte kan sjunga sin favoritlåt?

Svar: Att du jämför N-ordet med grammatiska fel.... fräscht Moa! ;--))
Anonym

#16 - Lina

Bara jag som tycker det låter som Tova Axelssons röst i slutet på klippet när Linn säger n-ordet? Är det hon som spridit vidare klippet från Linns privata?

Svar: Tror det är dialekten som gör att det låter som Tova. Tova Axelsson har svårt att säga R och denna tjej kan klart och tydligt säga R.
Anonym

#17 - Maria

Det är väldigt tydligt att Linn är en "högre rankad" youtuber i tittarnas ögon än vad Bente är. Båda har sagt N-ordet, båda är skrivna om på denna blogg. MEN om man jämför kommentarerna så är de flesta av kommentarerna på Bentes inlägg (i förfinade ord): "Bente beter sig så dumt så hon får skylla sig själv när hon inte vet bättre." Medans de här mest är "Men snälla N-ordet är inget speciellt." Hm. Nu vet jag inte vilken ålder alla här har, då "Anonym" är vad de flesta heter men... Jag (Som tar studenten nästa år) har i alla fall fått lära sig varför man inte ska använda N-ordet. Tack för mig.

Svar: N ordet? Du menar neger?
Sofia

#18 - Anonym

Vänta varför är inte Linn vän med Tova längre??

Svar: Jag har ingen aning om de är ovänner, men de verkar inte umgås bara. Något mer om varför vet nog ingen. Det har varit tyst om deras vänskap sedan tidig höst.
A

#19 - Anonym

Varför togs min kommentar om det stämmer om Therese Lindgren röker? Någon hade sett henne röka på söder. Det är väl ingen stötande kommentar?

Svar: * "Togs min kommentar bort..."
Ska det givetvis stå.
Anonym

#20 - Spelar ingen roll

skulle du vilja förklara för mig varför du fortsätter sprida videon där hon använder sig av ordet när hon precis bett om ursäkt och du precis har skrivit om att hon bett om ursäkt. Är din mening med detta att utsätta Linn för mer hat? Jag menar de som ser videon har kanske ingen aning om att hon bett om ursäkt, så snälla tänk dig för. Gör ingen större grej av det.

Svar: skulle nog inte inte kalla det för att "ge linn mer hat", men mer åt att kalla ut henne för det hon gjorde
Anonym

#21 - Anonym

Bara jag som tänkt på att eftersom detta var något hon postade på sin privata instagram, där hennes nära vänner följer henne, borde väl detta vara typ deras "kompisskämt"-sak? Alltså om hon sa n-ordet sådär casual bland sina vänner, samt filmade det och la upp klippet på en instagram som följs av vänner verkar det väldigt normaliserat? Som om det är något som brukar förekomma? Förstår ni hur jag menar? Nu vet jag ju inte hur deras konversationer brukar se ut vänner emellan, men eftersom hon postade en video där hon säger n-ordet sådär "öppet" måste det väl betyda att sådant och liknande är vanligt förekommande i hennes vänskapskrets? För det känns ju som att de flesta i sina sinnes fulla bruk inte tar n-ordet i sin mun sådär och om hon nu gjorde det helt från ingenstans borde väl hennes vänner ha reagerat istället för att bara skratta?

#22 - GULDÖRR? Eller röd dörr?

Asså denhär tjejen år fett pinsam hahahah alltid varot men nu ännu mer pinsam asså hahaahha

Mvh fel färg på dörren

Svar: Du verkar vara ett av hennes största fans då du följer henne så slaviskt. Du har säkert ett altare i ditt rum som du sätter dig vid varje kväll och gråter över att du aldrig kommer bli något annat än en näthatande idiot på nätet...
Anonym

#23 - Anonym

Tjejen som la ut videon är ju inte mycket bättre själv som sitter och näthatar TROTS att Linn bett om ursäkt. Nu hakar hon upp sig på att Linn sa "ras" och väljer att lägga större fokus på det än att Linn faktiskt bett om ursäkt. Idiotisk människa som har för lite drama i sitt liv.
Men visst, vi får väl ge henne de där 15 minutes of fame som hon så fruktansvärt vill hålla kvar vid.

#24 - Anonym

Absolut var det fel av henne, men nu har hon ju bett om ursäkt. Men det finns ju också andra ord som t.ex "indian" som inte heller är ett så bra ord

#25 - Paulina

ASSÅ VAD ÄR GREJEN? Folk i detta land är så JÄVLA korkade att de på riktigt inte kommer på viktigare saker att bli upprörda för än ordet "negerboll". Ta och engagera er i ett RIKTIGT globalt eller samhälleligt problem istället. Vet ni hur många förödande konflikter och krig som pågår i världen just nu? Hur många människor som svälter, torteras eller dödas?
SKÄMS på er pinsamma idioter som blir upprörda för NEGERBOLL och RAS. Ta och bilda er lite för i helvete!

Svar: Paulina jag håller med dig. Lägg ner nu. Och 100 spänn på att även du som tog åt dig och högg mot Paulina också är vit...
Anonym

#26 - Anonym

Asså snälla Linn är 17 år. Alla kan göra misstag. Hon har bett om ursäkt och nu får det vara bra! Och så sluta snacka om vilka hon är kompis med och inte. Hon får själv välja det och det är inget vi har med och göra. Så nu är ni tysta.

#27 - E

Kan vi inte bara enas om att inte använda n-ordet, godta ursäkterna och gå vidare. Förstår inte hur det kan skrivas så mycket hat om enskillda människor.

Svar: Eller hur.
.

#28 - Isabelle

Folk reagerar på att Linn använder ett "rasistiskt ord" (i ett sammanhang som inte ens var rasistiskt) men ingen reagerar på att personen som filmade detta (vilket jag antar är personen som la upp klippet på Twitter?) faktiskt skrattar i slutet, vilket tyder på att hon antagligen inte är jätteledsen eller tog speciellt illa vid sig av händelsen? Samtidigt som personen sitter och uttrycker att de svarta blir kränkta och tar så illa vid sig av att Linn sa ordet. Känns lite paradoxalt? Men kanske bara är jag:-)))))
Känns som en stor del av er extrema organisation endast letar fel att störa er på, bara för ATT, inte för att ni egentligen blir kränkta. För det blir ni sällan genuint.

Svar: Tänkte också på det. Personen verkar bara vara ute efter att förstöra Linns rykte då hon sitter och är nöjd över att Linn stängt ner sin instagram och andra sociala medier.
Anonym

#29 - Anonym

Kan alla tjejer som sitter och kommenterar om detta hålla käften för om ni inte är svarta, varför tror ni att ni har rätten till att säga vem som ska ta åt sig och inte eller vad man inte borde ta åt sig för,när någon som i detta fall Linn använder ordet "neger" 1. Är Linn Ahlborg mogen nog som 17-åring att förstå att inte fkn använda något som har med n-ordet att göra. 2. Eftersom att videon lades ut på henne privata instagram så är det inte mer okej att lägga ut det där än på hennes offentliga. Hon är väl inte så jävla dum i huvudet hon förstår nog själv att hon väl inte ska använda ordet så man kan säga att hon locka sig till detta dramat. som man säger "What goes around comes back around"

#30 - Anonym

Off topic men kan någon ge tips på amerikanska youtubers. Svenska youtube communityt är så jävla tråkigt. Kollar redan på/känner till JackSepticEye, Markiplier, Zoella, Alfie, ThatcherJoe, Tyler Oakley och Sacconejoly's. Men skulle behöva fler youtubers att checka in. Flödet med populära videor har bara skit i sig :) Tack på förhand!

Svar: Superfruit (challenges, song-medleys, q&a's mm), james charles (makeup tutorials), beyond artv (om du är intresserad av musik, band och sånt), infinity on hannah (också en "musik"kanal) alltså där dom pratar om musik/band/sångare och typ ratear album
Hej

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com