Ida Warg och Sascha har blivit lurade till att köpa äkta pälsjacka

Veganerna Ida Warg och Sascha har båda visat upp en jacka som dom säger är faux (fejk).

Nu berättar Therese på twitter att syntetiska fjärdar inte finns vilket stämmer då Djurens Rätt skriver på sin hemsida:

“Djurens Rätt har frågat runt, men har inte hos någon grossist eller butikskedja kunnat hitta syntetiska fjädrar.”

Klädbutiken DM Retro är ett företag som marknadsfört dessa jackor som artificiella fjädrar vilket innebär innebär att dom är färgade, alltså inte naturella, men fortfarande från äkta fåglar.

Detta har bidragit till att Ida Warg och Sascha blivit lurade och köpt en jacka gjord av äkta strutsfjädrar, kalkonfjädrar och ull.

Efter Therese tweets har DM Retro tagit bort sin vilseledande beskrivning.

2skarmbild_97Skärmavbild 2016-08-24 kl. 18.50.07Skärmavbild 2016-08-24 kl. 18.50.19Skärmavbild 2016-08-24 kl. 18.50.33

Bild lånad från Svenskabloggares.se

 

54 thoughts on “Ida Warg och Sascha har blivit lurade till att köpa äkta pälsjacka

 1. Det står ju till och med silke, vet de inte om att det inte är veganskt? Iofs är det kanske inte äkta silke, men det står ju ingenting om det. Så jag förstår inte varför de köpt jackan när det står ”silke”

  Gilla

 2. HAHAHHAA OKEJ ALLIHOP.. Tova har eget liv. Hon har de jobbigt jag tror inte hon söker uppmärksamhet hon har ett jobbigt liv okej vi säger att du e Tova komigen gö allt.. hon är vem hon är.. Ingen ska bry sig om hennes ”sexliv” seriöst människor har blivit lite mer paff nu.. Jag fattar inte att Tova kan ha kvar sin yt allt hat hon får allting dåligt hon får.. Men hon e stark.. Asså fattar seriöst inte vad de är med er haters…

  Gilla

 3. Det enda ”Faux” märket man kan lita på är hm, då dom gått ut mer förut att dom inte har råd med äkta päls och så 😂

  Gilla

 4. Syntetiska fjädrar FINNS, men det är såna man använder till pyssel. Sen så finns det syntetiska ”dun” jackor, då dom egentligen ofta är med bomull men företagen vill tjäna pengar

  Gilla

 5. Ni som sett Bentes senaste video, vad tycker ni om att hon visade bild på ansiktet på en av killarna med syftet att han såg tråkig ut? Tycker ni att det är okej? Jag hade tyckt att det var så obehagligt om nått ”gjort narr” av min profil i en video på yt, men jag kanske är överdrivet känslig? :O

  Gilla

  • Jag hade blivit jävligt ledsen om de hände mig. Bara för man e me på tinder ska man väl inte få sin profil filmad och ttp utskrattad på youtube inför hundratals tusen? Inte okej

   Gilla

 6. Tova sa i sin q&a att hon inte ljugit om sin oskuld som denna skvallerblogg påstod men det gjorde hon under fleeera månader och hela ask tiden och annat. När folk frågade om hon var det nekade hon och sa ja jag är oskuld varje gång eller ”tror ni jag får ligga eller” så hon har visst ljugit om det? Och en grej jag tycker är sjukt konstig och respektlös är att hon flera gånger uttryckt sig med ”jag är oskuld, är pappas lilla flicka, han skulle inte vilja att jag hade de så tidigt(folk från hennes story och ask kommer känna igen det) och att hon drar in sin pappa för att verka bra i en lögn?! Sjukt respektlöst och ville säkert även där bara ha sympati och goodgirl grejen. Aldrig gillat henne.

  Liked by 1 person

  • Ja vf ens tjata om det så mkt från början. hon har verkligen TJAAATAATVom att jag är minsann oskuld . Liksom och? Va oskuld eller va inte de , ingen hade brytt sig

   Gilla

  • Då du aldrig har gillat henne, som du själv skriver, då letar du ju efter fel på henne.
   SLUTA vara så satans elaka.
   Allvarligt talat, det är människor av kött och blod som ni sitter och smutskastar.
   Vart tog respekten vägen?
   Vad vet du om Tova egentligen, eller någon annan YouTuber eller offentlig person?
   Inte mycket när det kommer till kritan. Det är ok att ha åsikter. Det är också ok att du aldrig gillat henne. Sluta då bara kolla på henne, det finns ju säkert andra som passer dig bättre att kolla på. Men du behöver väl inte smutskasta henne eller någon annan för den delen.

   Gilla

   • Ursäkta men jag vet det som Tova delar med sig, vilket ger mig rätten till att bilda mig en åsikt om henne precis som alla som tycker om henne har bildat en åsikt om henne. Hur behöver jag leta fel när allt var konstaterat? Hon hade skrivit på sin ask att hon var oskuld flertal gånger och att de bl.a berodde på hennes pappa och att han skulle vara stolt över henne, men nu säger hon att hon aldrig ljugit utan bara inte berättat om det vilket inte är sant. Hur ska jag behöva LETA fel när allt är uppenbart? Förstår inte hur jag har smutskastat henne i min kommentar, skriver bara fakta och skriver ingenting om hur hon är som person. Sa att pappa grejen var respektlös, det enda jag skrev OM henne var att jag inte tycker om henne vilket inte är att smutskasta. Get your facts right gummis.

    Liked by 1 person

   • Felicia vrf har du följt hennes ask snap och youtube om du inte tycker om henne? 😂 Verkar verkligen som att du söker fel. Sen har du ingen aning om när hon hade sin sexdebut.

    Gilla

   • 👏🏽👏🏽 Jag har själv depression och förminskar absolut inte det och vet hur svårt det kan vara att gå upp ur sängen bara. Men Tova går ju faktist upp ur sängen, gör videos går ut och gör saker åker till folk, går på massa grejer så då klarar man nog att städa lite faktiskt. Okej om hon vill leva i sån vidrig miljö men som du där uppe sa respektlöst mot hennes bror .

    Gilla

  • Felicia, Jag har ALDRIG dragit in min pappa i denhär oskuld grejen, sjukt av dig att ens säga så. Känner att jag måste kommentera då de verkligen inte är så. De enda jag sagt är att jag får 5k av min bror om jag är oskuld tills jag är 18 år, och att jag lovat min pappa att aldrig röka. Du kanske har blandat ihopa de. Och har inte ljugit om min oskuld, när jag va oskuld sa jag att jag va de, sen när jag förlora den slutade jag prata om de för de är känsligt för mig och vill inte prata om hur jag förlora den. Men när jag sagt att jag varit oskuld har jag varit de, varför skulle jag ljuga lixsom? Du eller någon annan vet inte när jag förlora oskulden eller hur. Varför ens göra detta till sån big deal?

   Gilla

   • Tänker jag inte fortsätta denna konversation då du är en patetisk människa och mästare på att ljuga för uppmärksamhet. Kommer du inte ihåg när du fick hela ask skriva om ditt hot till självmord? gör du det, hur du fick ALLA sprida att leta efter dig för du ska ta självmord nånstans i gbg trakten när det inte ens var fallet. Förlåt älskade Tova men dem enda som går på dig är dina 11 åriga fans som du på riktigt inte ens bryr dig om. Skiter i videos, skyller på dittan och dattan, kommenterar skvallerbloggar men kan inte ens svara på dina fans kommentarer och meddelanden för ”du har fullt upp”. I´m out, kommer bara få dina små fans till attack men hoppas du vet att du livnär dig på småbarn och när dem växer upp, vad gör du då? Youtube kommer gå i backen, du har inte ens högstadie utbildning. Ska du leva på din morsa hela livet i misär, du bor bland kryp, mögel, smuts och gör inget åt det. Eller kvar i din brors lägenhet som han lånat ut till dig men som du inte ens kan sköta? Smuts, djur, insekter överallt. Att han inte sparkar ut dig är ett mirakel, så lite respekt att du inte ens kan städa när du bor på någon annans bekostnad. Skyll inte på depressionen, ja alla har olika men jag känner så många trasiga deprimerade men inte fan skyller dom allt på det och kan iallafall ta hand om saker i omgivningen. Som sagt, säg vad ni vill men jag har fått allt sagt så nu är jag klar. Hoppas du ser detta Tova, always wanted to tell you. Finns nog ingen över 11 som sagt som förstår hur en som du blivit så stor, dock är mer än hälften haters. Puss honey. Och välkommen till er som kommenterar svar på detta but i won´t see. Ily.

    Liked by 1 person

  • Så du gillar inte henne för hon ljög om sin oskuld? WTF?? Vad fan har du med folks sexliv att göra och varför måste man ens säga sanningen, sex är något privat. Lär dig det snorunge.

   Gilla

   • Nej, läs kommentaren ovan. Jag ogillar henne för hon har ljugit sig till sin fame. Tyckt synd om sig själv till fame. Död pappa, deprimerad, mobbad, tyck synd om mig och följ mig. Och att hon ljuger för sina följare princip hela tiden, vilket ni inte vet men någon gång kommer det fram men då kommer ni säkert vara för naiva för att inse.

    Liked by 1 person

   • Hin har ju förfan en död pappa, hon har ju också blivit diagnostiserad med en depression om hon har blivit mobbad kan bara tova svara på men varför skulle hon ljuga om det?! Det är synd om tova, dock kanske man inte måste påpeka det till henne hela tiden.

    Gilla

  • Sant Felicia o en sak till är hon har ljugit är att hon sa Periscope att hon skulle sluta med Youtube att det va sista video hon skulle Publicera på Youtube just saying liksom o nu då hon forsätter videos jag säger nu är att Tova Helgesson är ute för uppmärksamhet o en sak till tova att du är lögnare o bitchig o tänker inte sig om du forsätter med ljuga med dina fans alla kommer bli tröttar på dig Tova thats it liksom.

   Liked by 1 person

  • Jag fattar inte hur folk går på att handla saker från den skitaffären och trollet Dennis M. Har flera vänner på facebook som gillar DM Retro, hur kan man ha så dålig koll? Det är ju allmänt känt att allting han säljer kommer från kina och Ali Express och så tror folk att dom gå runt i något slags exklusivt DM-retro plagg, när vem som helst kan beställa samma sak för hundralappar billigare, skrattretande.

   Gilla

  • Vegansk mat=vegetarisk mat. Vegetarian=äter INGET från djurriket. Vegan=äter samma som vegetarianer+köper ej tex päls, galltvål, djurtestade produkter osv.

   Lakto-ovo-vegetarian=äter inte kött men fortfarande ägg och mjölk.

   Gilla

   • Nja är man vegetarian äter man inte kött men forfarande ägg och ost och sådant. Är man vegan äter man inget från djurriket alltså varken köpp, ägg eller meri produkter 😊 Och därför tycker inte vissa att man ska stödja andra industrier som använder sig av animaliska produkter om man är vegan.

    Gilla

   • Aaa men vi vanligt folk som inte sitter med en ordbok uppe i folks rövhål om dagarna säger vegetarian om dom som inte äter några djur men kanske äter ost dricker mjölk osv. Och vegan om som inte äter nåt från djur . 😃👏🏽👏🏽👏🏽

    Gilla

   • Till anonym: fast rätt ska väl va rätt? Lika bra att lära ut rätt direkt eller säga till när någon kanske inte vet eller påstår fel saker.

    Gilla

   • Svar till anonym: dock är jag inget av det är köttätare 😊 Men vet dock också att jag har rätt 😊 Har diskuterar detta med min vän som vart vegan i 15 år och har även googlat det puss

    Gilla

 7. Men även om fjädrarna skulle vara helt artificiella så är den fortfarande inte halt vegansk. Det står klart och tydligt att fodret är av silke… Undra hur Ida och Sascha tänkte där?

  Gilla

 8. Japp, jag har vetat detta länge och har stört ihjäl mig på att företag kommer undan med detta. Man bör i regel vara väldigt försiktig med faux fur eftersom det händer att äkta päls säljs som faux fur. Det finns inga garantier att det som marknadsförs som faux fur inte är äkta. Handlar du saker från Kina kan du aldrig vara helt säker på vad du får, jag köpte en mössa från Aliexpress för några år sedan som det klart och tydligt stod var faux fur, när jag fick hem den såg jag på en gång att det var äkta päls.

  http://www.hsi.org/world/united_kingdom/news/releases/2015/11/real_fur_as_fake_uk_112515.html
  http://www.furfreealliance.com/real-fur-falsely-sold-faux-fur-17-retailers/

  Gilla

 9. DM-retro är ju ett pajasföretag som bara köper in kläder billigt från ali express och säljer för det femdubbla priset.
  Dessutom förstår jag inte varför man ens vill ha på sig jackor som ska se ut som päls, varför klä sig i något som ska efterlikna döda djur?

  Gilla

  • Ja, verkligen. Folk MÅSTE sluta köpa från DM-retro. Allt finns på Ali fanns mycket billigare. När Dennis (som äger DM Retro) säger att han designar kldäerna man bara sure…. Haha

   Gilla

   • Oj, såg ut som att jag kopierat Anonyms ovanstående kommentar. Har inte gjort det haha, råkade bara skriva liknande.

    Gilla

 10. Fyfan de är verkligen inte okej, hade det här varit jag hade jag mått så jäkla dåligt asså. Sånt här kan ju leda till att folk mår riktigt psykiskt dåligt, kommer aldrig köpa därifrån nu!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s