Sascha ger svar till dom som ifrågasätter hennes veganism

Sascha har påstått att hon är vegan då hon äter en plantbaserad kost.

Hon har dock fått mycket kritik eftersom hon använder djurtestade sminkmärken som innehåller animaliska ingredienser.

Hon har nu gett svar till dom som kritiserar henne och lägger upp en bild på twitter som visar att man kan kalla sig för vegan om man äter en plantbaserad kost.

För många är veganism en livsstil, tycker ni att det är rätt eller fel att hon kallar sig för vegan?

Skärmavbild 2016-07-23 kl. 23.59.42

34 thoughts on “Sascha ger svar till dom som ifrågasätter hennes veganism

 1. Men orka Mallorca. Folk vill så gärna sätta namn allt numera, som sexualitet, kost osv. Ät vad du vill, bli kär i vem du vill, jag skiter i vad det heter – så länge du inte försöker pracka på någon annan din livsstil och värderingar.

  Gilla

 2. Jag vill en dag bli en vegan men just nu är jag en lakto-ovo-vegetarian, dels för att min omgivning inte är fullt positiva om veganismen än och för att jag alltid ätit dåligt och inte är redo för den veganska kosten än!
  Jag äter måltider med mjölk och ägg när jag känner att det är ”nödvändigt” som i till exempel bakning och matlagning men annars försöker jag avstå från att få i mig dessa produkter genom att istället för yoghurt med müslin ta soygurt, havredryck eller andra alternativ istället för ett glas mjölk och äter veganska måltider.
  Jag har köpt animaliska produkter och skadan är redan skedd men när jag köper nya varor köper jag ej animaliskt! Att det ska vara svårt att hitta alternativ är bullshit, det finns om man letar lite extra, kanske inte lika stort utbud men det finns!
  Jag har använt ett vegansk schampoo från urtekram sedan år tillbaka innan jag ens blev vegetarian och jag älskar det!
  Jag ser även att min familj har inspirerats av min nuvarande kost och vill äta mer vegetarisk även fast de var emot att jag blev vegetarian i början.
  För att anses som vegan tycker jag inte att ens livstil ska ha animaliska produkter utan jag tycker då att man ska säga att man endast har en vegansk kost för att inte folk ska kasta ifrån sig livsstilen och andra veganer ska tar illa eller att folk tolkar livsstilen på fel sätt.

  Gilla

  • Du gör enorm skillnad genom att bara undvika kött, men jättebra att du inte kallar dig vegetarian fast du äter mjölk och ägg, och att du förstår innebörden av vegan. En dag kommer du dit!

   Gilla

 3. folk som skriver ”det är omöjligt att vara helt vegan” alltså att inte bidra eller konsumera produkter som skadar, kommer från eller innehåller något animaliskt. Det är inte alls omöjligt, det är fullt möjligt. Det är bara svårare och man kanske i vissa fall måste ge upp karriär och en del av sitt liv, men om det är nu det man vill. Så går det! Bara säger det, Det beror på hur mycket man är villig att ge upp, men om man sedan kommer må bättre av det är det väll värt det? sen tycker jag också att folk kan sluta hacka på andra människor för att de använder djurtestat smink men äter vegetarisk kost och kallar sig för vegetarian. Vegetarian och Veganism handlar om kosten. Sedan har du ett eget val om du vill avstå från produkter också men det ändrar inte din ”titel”.

  Gilla

 4. Men haha herregud. Varför ska man pika folk hela tiden? Alla har väl sina egna utformade livsstilar som funkar bäst för en själv när det gäller ex. avstånd från köttindustrin etc = inga veganer är helt identiska i sina val. Alla anpassar och prioriterar sina val efter vad som passar ens liv bäst.

  Gilla

 5. Enligt SAOL så är EB vegan en person som endast äter växtgasutsläpp produkter. Att leva en helt vegansk livstil är omöjligt.

  Gilla

   • Ingen vegan menar att man kan leva en 100% vegansk livsstil. När man går ute råkar man säkert stampa ner en och annan myra, om man blir allvarligt sjuk lär medicinerna man äter vara djurtestade. Det handlar inte om att ta det till extrema nivåer, det handlar om att man väljer att ej stötta utnyttjande av djur i den utsträckning som det går. Är så trött på folk som inte har kunskap om detta ämne.

    Gilla

 6. Jocke har börjat kalla sina tittare för idioter på ett prank som kom ut igår. Ett prank där jonna skickade iväg hans telefon med ballonger! Det är hans Jockiboi tv som han kallar sina tittare för idioter!

  Gilla

 7. Vegetarianer är bara plantbaseat. Däremot äter LAKTO-OVO-vegetarianer mjölk och ägg. De som bara är vegetarianer äter ingenting från djur men kan fortfarande använda andra produkter som ej är veganska tex smink. Dock om man ej äter någonting från djur OCH börjar leva en helt vegansk livsstil, DÅ är man vegan.

  Gilla

  • Jaaa DETTA!!!! och Sasha väljer att köpa djurtestat smink och läder osv så därför har hon imo ingen ”rätt” att kalla sig vegan. Att försöka sätta sig själv på en pediestal som hon egentligen inte når upp till liksom.

   Gilla

 8. Kolla vegsource video-dokumentär om vad som menas med vegan. Den är 57 min lång men väldigt intressant. Han som startade veganism pratade bara om kosten, ingenting annat. Så jag skulle säga att hon är vegan. Men det är jag det.

  Gilla

 9. Veganism ÄR en livsstil. Använder man läder och smink testat på djur har man en plantbaserad kost. Då är man inte vegan. Vegan är att göra så lite skada som möjligt mot djur och miljö, plantbaserad kost är att man inte äter djurlik och deras kroppvätskor. Och såklart eftersom stt veganen vill göra så lite skada som möjligt väljer den också att utöver att inte använda läder och djurtestat smink m.m så äter den precis som någon på plantbaserad kost inte djurlik och deras kroppvätskor. En person på plantbaserad kost kan göra det för andra anledningar än för djur och miljö, som t.ex sin egen hälsa.

  Gilla

 10. varför har inte Linn uppdaterat bloggen på 3 dagar? Och har inte gett nån förklaring för det på Twitter heller

  Gilla

 11. Men på riktigt, om man är vegetarian då äter man inget från djurriket, om man är vegetarian så äter man inte kött, men kan äta ägg, smör, mjölk, om man är något av de andra då äter man kött. Inget är nån livsstil och vemfan bryr sig egentligen om någon är vegetarian eller vegan

  Gilla

 12. Den där bilden är missvisande.
  Vegan = person som äter helt plantbaserat men också lever en livsstil som innebär att man tar avstånd från ALLA industrier där djur lider, blir utnyttjade eller dödade (t.ex päls- och läderindustrin, den del av sminkindstrin som ej är CF/vegansk osv)
  Vegetarian = person som äter plantbaserad kost, precis som veganen, fast använder produkter från de hemska industrierna. Alltså precis som Sascha. Hon är vegetarian.

  Det är den här skillnaden folk måste fatta. Är du en person som inte äter kött men du äter ägg, mjölk osv är du inte ens vegetarian. Det märks hur obildad Sascha är i ämnet, och hon måste också förstå varför folk blir irriterade.
  Jag finner det mycket störande att hon lägger upp en video där hon antyder att hon blev vegan för djuren men fortsätter stödja djurplågeri i form av läder och djurtestat smink. Jättebra att hon bidrar genom att äta plantbaserat, men när hon vet hur djur får lida för att hon ska kunna köpa en Celine eller ett läppstift från MAC är hon bara självisk. Det blir inte ens egna val när en annan levande varelse ska behöva dö för hennes skull. Sorry, sanningen svider Sascha. Fortsätt kalla dig vegan ändå om du vill, men bli inte butthurt av att folk har åsikter om det då. Läs på istället.

  Gilla

   • Vad pratar du om? Personen som skrev ”fel” skrev inte det som svar till M. Det är en egen kommentar och personen menar att Sascha har fel.
    Om du kollar så ser du att hen skrev sin kommentar innan M.

    Gilla

   • Ber om ursäkt, jag såg inte det så. Jag är fortfarnade like rookie på detta med kommentarerna och hur allt funkar här.

    Gilla

 13. Jag fattar inte hur folk orkar säga emot henne?? Varför inte vara skilja på att äta veganskt och ha en vegansk livsstil. Plus att det är ju none of ur business vad hon gör så why the fuck even bother

  Gilla

   • Stämmer inte. Vegan äter bara plantbaserat. En lakto-ovo-vegetarian äter inte kött men ägg och mjölk (lakto betyder mjölk och ovo betyder ägg på latin)

    Gilla

   • Fel, det är veganer och vegetarianer som har samma kost. Äter man ägg och mjölk men inte kött är man lakto-ovo.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s