Amir Akrouti döms för narkotikabrott

Uppdatering:
 
Amir berättar i sin senaste video om sina domar, både fortkörningen med indraget körkort och narkotikabrottet. 
 
Amir är inte stolt över sina domar och ska göra förändringar i sitt liv.
 
 


En manlig youtuber med över 150 tusen prenumeranter dömdes förra månaden för ringa narkotikabrott. 
 
Den 3 mars 2019 hittades 9,15 gram cannabis hemma hos youtubern. 
 
Youtubern erkände gärningen och fick ett bötebelopp på 21 000 kr. 
 
#1 - Anonym

Varför skydda någon som har blivit drömd för brott?
Förstår helt varför man inta vill ta med adress men om personen är dömd har den gjort handlingen med uppsåt.. känns ju lite töntigt att skydda folks identiteter som är dömda för brott..

#2 - Anonym

Var kan jag hitta domen?

#3 - Anonym

Varför lägga ut här om man inte får veta vem

#4 - Anonym

Vad spelar det för roll om han nu är dömd? Förstår att man inte vill gå ut med någons identitet som är misstänkt, men nu är han ju dömd, han har till och med erkänt. Finns ingen anledning att dölja vem han är då

#5 - Anonym

Till er som frågar om namn, Ida har censurerat för att det räknas som förtal att hänga ut folk så att personen blir illa omtyckt, oavsett om uthängningen är sann eller inte.

#6 - Anonym

Nej, att säga vad en dömd person heter är inte förtal då den redan är dömd?!. Förtal är att hävda att någon gör sig skyldig till ett brott utan att den har genomgott en rättegång.

#7 - Anonym

Jo, det räknas fortfarande som förtal oavsett om personen är dömd eller inte. Personen kan ha avtjänat sitt straff eller bara blivit dömd, räknas fortfarande som förtal att lägga ut en dom med namn så folk kan missakta denne personen.

#8 - Anonym

#6 Lol, du har verkligen noll aning om vad förtal är? Googla, inte så klädsamt med uttala sig sådan självsäkerhet när man har helt fel

#9 - Anonym

domar är offentliga handlingar så blogg ägaren har all rätt till att publicera namnet

#10 - Anonym

#9 här har du, https://www.lawline.se/answers/fortal-trots-att-rykten-ar-sanna

#11 - Anonym

Dömd FÖR narkotikabrott

#12 - Anonym

#5 Det verkade inte vara några problem att skriva om Abbe Blattelito när han blev dömd för mord, vad är skillnaden i detta fall? Varför är det förtal då och inte nu? Borde inte Aftonbladet blivit dömd för förtal för längesedan då eftersom dom skriver om mördare, våldtäktsmän osv som är dömda dagligen, med både bild och namn?

#13 - Anonym

Säkert don v

#14 - Trazan

#13, nej

#15 - Anonym

#12 det är skillnad inom rättsväsendet med motivet till uthängningen, hänger du ut någon enbart för att folks ka tycka illa om denne kan du åka dit på det, men hänger du ut någon för att varna andra (t.ex Abbe blattelito, mördare och liknande) brukar domaren ha det i åtanke och lägger ofta ner det.

#16 - Anonym

---

#17 - Anonym

I Sverige råder offentlighetsprincipen, detta innebär att alla handlingar ska vara offentliga för omvärlden. Varför täcker du då över namnet?

#18 - E

Cannabis? Men skärp dig, Sverige.

#19 - Anonym

Om personen till och med har ERKÄNT till brottet så kan du väl iallafall lägga upp den ocensurerade domen? Du behöver inte ha med namnet i titeln. Domen är väl ändå tillgänglig för allmänheten om du fick tag i den?

#20 - Freddy

Så många gånger betydelsen av förtal har diskuterats i kommentarsfältena på denna blogg och fortfarande ingen som vet vad det innebär.

#21 - Anonym

Jag har läst juridik och domar är allmänna handlingar. Alla som vill veta kan ta reda på det om ni nu vill. Det är liksom stadgat i vår grundlag (TF om offentlighetsprincipen)

#22 - Q

Äsch lite cannabis ba

#23 - Tarzan?

Undra vem det är

#24 - Anonym

Vart kan man se domen? Någon som vet?

#25 - Anonym

Förstår inte heller varför du täcker namnet när offentlighets- och sekretesslagen säger att alla får ta del av dessa handlingar..

#26 - Anonym

Min syrra är jurist och det ligger nämligen till så här: att sprida domar räknas som förtal men du som privatperson kan begära ut en dom och läsa den själv eftersom det är offentlig handling. Stor skillnad. Media kan få namnpublicera om allmänhetens intresse är stort. Man behöver inte vara jurist för att veta det här. Man kan googla sig till kunskap. Det var bara en liten kort sammanfattning.

#27 - Anonym

#28 Fler borde vara som dig

#28 - linni

Ni kan inte vara säkra på att det är Amir.
Visst han är med på lexbase, dock så kan det vara för den vara för snabbkörningen han blev tagen för för ett tag sedan.
Sedan betyder det inte att man är dömd för att man är med i lexbase, det kan vara så att man blivit inkallad men släpps i tex hovrätten. Alltså inte dömd.
Så spekulera inte så jävla mycket

#29 - Anonym

V.R finns också med på Lexbase

#30 - Anonym

Hydra?

#31 - Anonym

Har läst domen, den är juicy guys !
Ser fram emot nästa "läser svenska youtubers" I smell draamaa...

#32 - Anonym

Linni det står att a är dömd för narkotikabrott 🤦🏼‍♀️

#33 - Sofia

Men Linni du kanske borde ta reda på lite fakta innan du är så otroligt kaxig och självsäker?
”Spekulera inte så jävla mycket”
MAN KAN LÄSA HANS DOM!
Herregud, korkade människor alltså ...

#34 - Anonym

Var kan man läsa domen

#35 - Anonym

Domen att köpa på Lexbase för 89 :- , värt pengarna!

#36 - Anonym

Alla kollar på safirs händelser på insta

#37 - Anonym

#26 Den här bloggen räknas som media, och allmänhetens intresse för att få reda på hans namn verkar vara väldigt stort. Så det besvarar fortfarande inte min fråga, varför går hon inte ut med namnet?

#38 - Anonym

#36 vad heter han på insta?

#39 - Anonym

#42 Safirabassi

#40 - Anonym

Narkotikan verkar ha hittats i hemmet? Då borde husrannsakan skett och det sker ju bara när det redan finns misstanke, så polisen har sedan tidigare misstänkt att youtubern knarkar....

#41 - Anonym

# 28 han har bekräftat att de är sant! Står de i domen!

#42 - Anonym

Han har stenkoll på sina kanaler iaf, alla kommentarer på Instagram raderas på en gång 😂

#43 - Anonym

#45 Aa undrar vad som hänt mellan dem

#44 - Anonym

#44 Nej

#45 - Anonym

Jag har köpt domen och säger bara en sak , BYE GUYZ! :)

#46 - m

Läste just domen, jo det är Amir. Betala 89 spänn för att läsa till er fakta istället för att spekulera bort ert liv, skitungar! ;)

#47 - m

Läste just domen, jo det är Amir. Betala 89 spänn för att läsa till er fakta istället för att spekulera bort ert liv, skitungar! ;)

#48 - Anonym

Vet fortfarande inte vem det är men gubben blev nog lite inspirerad av Jeffree Star. Glöm inte att cannabis är lagligt där han bor men olagligt här :))

#49 - Anonym

O M G vad sjukt, det är Amir

#50 - Anonym

hahaha ahmen de ingen nyhet att youtubers håller på med droger? vi har ju liksom flera svenska youtubers som blivit dömda för narkotikabrott.

#51 - Anonym

hahaha ahmen de ingen nyhet att youtubers håller på med droger? vi har ju liksom flera svenska youtubers som blivit dömda för narkotikabrott.

#52 - Anonym

Nu har Amir släppt en video om sina domar, han nämner fortkörningen och denna domen, men säger inte vad det gäller eftersom ”alla redan vet vid detta laget” enligt honom själv.
Har själv tagit mig ur ett cannabismissbruk för inte så länge sedan från att ha rökt dagligen och enligt mitt tycke, så borde Amir vara mer öppen kring det. Nästan 10 g hemma talar om att det rökts/har rökts en hel del och med all sannolikhet har han säkert varit påtänd på youtube, kanske inte att vi sett det i stundens hetta men THC sitter kvar länge i kroppen.
Det hela känns väldigt märkligt då Amir sponsrar en livsstil som numera är hälsosam och sund.

Ta ditt ansvar Amir och berätta om ditt missbruk när du är redo och våga nämna att det är en dom för ringa narkotikabrott. Jag blev iallafall inte imponerad av hans förklaring på kanalen.

#53 - Hej

Och så kan man säga vem det är också?! Eller också kan man hålla käften+!!

#54 - Anonym

Ska även påpekas att han körde för fort och fick den boten efter att polisen hade beslagtagit hans cannabis,tillbehör för att röka samt en grinder (som man använder för att smula cannabis)

#55 - Anonym

Det är lagligt att röka cannabis i Barcelona, hoppas de får en trevlig resa med blackpink och lite puff puff pass;-)

#56 - Anonym

#53 Jättemånga har ju redan skrivit vem det handlar om?

#57 - Anonym

#52 Amir erkänner i sitt kommentarsfält att den andra domen gäller narkotikabrott

#58 - Anonym

Låter på hans video som om de va en engångsgrej men den stora mängden visar att det inte bara va en engångsgrej

#59 - Anonym

När ni ändå är inne på min instagram (@safirabassi) så kan ni följa den också har inte fått en shoutout på år jag svälter här ute.

#60 - Anonym

Personen har ju gått ut med en video, som heter ”Mina domar”, är ganska uppenbart vem som har gjort det nu. Dessutom är det offentliga handlingar så vem som helst kan kolla domen, så egentligen är det väldigt onödigt att censurera namnet?! Det är INTE förtal.

#61 - Anonym

Så många gånger när jag har sett hans videor har jag tänkt att han MÅSTE ha rökt på, och ja, tydligen fick jag svaret nu 🤷🏼‍♀️ bye guyz, är så trött på hans äckliga beteende, inte att han har rökt cannabis utan hans sätt att prata med sina följare osv...

#62 - Anonym

Hans video är ju inte för att vara ärlig och öppen med sina ”guys”, då hade han sagt något tidigare. Han blev tagen för över 2 månader (i sitt hem!! Dvs att polisen fått upp misstanke på något sätt. Hur?) och domen kom 29 april, för över 2 veckor sedan. Absolut ingen slump att videon kommer ut när det börjar spridas på sociala medier... 🤷‍♀️ Men han spelar ”jag är alltid ärlig med mina guys”-kortet för att få mer support, men trots det nämner han inget om narkotika i sin ”erkänner”-video (huuur kan man ”glömma” det? 😂) Så fruktansvärt skenhelig och han är verkligen ansiktet för dubbelmoral. Plus att nästan 10 gram är inget som man råkar ha vid ett tillfälle som många nämnt, men han undviker såklart att bemöta det också 🤔

#63 - Anonym

Fast varför spekulerar ni sönder om hur frekvent han har brukat cannabis? Det är hans ensak. Ni är så jävla nyfikna och vet ni vad? Ni har inte med det att göra och bara för att han råkar vara offentlig så är det inte er förbannade rätt att få reda på det. Tyvärr, men släpp det bara.

#64 - Anonym

Var kan man få reda på vem det var som har gjort detta brott?

#65 - Anonym

nån som vet vad som har hänt mellan andre och amir? de hänger aldrig mer.

#66 - Anonym

#62 fast grejen va ju att han ville inte sitta å bortförklara sig utan vara ärlig nu när det kommit fram att de va han. Varflr ska han berätta det om ingen vet, klart han inte tar fram sin kamera efter polisen vart hemma hos honom och tämt lägenheten. Han menar ju att nu när ”alla vet” vill han inte sitta och bortförklara sig och vara ärlig. Och om du bläddrar ner till kommentarerna kan du se att han fastnålat en kommentar där han skrover att den andra domen rör sig om ringa narkotika brott, så jo han har erkänt det. PLUS han sa aldrig att detta va en engångsföreteelse ? GET YOUR FACTS RIGHTTTT

#67 - Anonym

#64 Hahah skojar du eller? Läs bara kommentarerna

#68 - Anonym 632

Det är Amir Akrouti, han sa det i hans nya video

#69 - SKRIVDIVAN

Men herregud. Kan man inte lägga samhällets resurser på lite vettigare saker än att sätta dit människor för ringa narkotikabrott. Det är ju knappast som att någon slutar använda droger bara för att de blir bötfällda för det.

#70 - Anonym

Jag har all info kring hans missbruk. Jag vill inte berätta vilken relation vi haft. Men detta har pågått länge och jag vet ALLT.

#71 - anonym

Ni som vill veta vem det är, Googla på "YouTuber dömd för narkotikabrott" så kommer det upp på Aftonbladet. Han har tom gått ut med en video själv om det.

#72 - Sofie

Men shiet,, det är cannabis. Vem fan har inte rökt de? 🤦‍♀️

#73 - Anonym

Sjukt att hans följare hyllar honom i kommentarerna för hans sk ärlighet. Kallar det inte ärlighet att sitta hög i sina videos inför 150k följare. En missbrukare ska inte hyllas, dock givetvis få hjälp att ta sig ur missbruket.

#74 - Anonym

Usch Amir. En moraltönt utan dess like.

#75 - Anonym

#70 Cooling

#76 - Anonym

Längtar efter en snaskig mukbang om hur han med hjälp av träning och cannabis tappat sina kilon!
Nej men skämt o sido, hoppas innerligt på att han använder sin plattform till att berätta om sitt missbruk och vad det gör med en, och givetvis söka hjälp med att ta sig ur det. Hade uppskattats av folk som följer honom som kanske själva haft samma problem, däribland jag.

#77 - SB

Hahahha å han som predikat hela våren att hans ångest ha fari bort bara med hjälp av träning å bra kost 😂😂😂

#78 - Anonym

#72 cool du är

#79 - Anonym

Undrar vad som hänt mellan bröderna Safir och Amir? Bägge två har avföljt varandra från instagram🤷🏼‍♀️

#80 - Anonym

har alla glömt att både vlad reiser och daniel norlin åkt fast för de brukade LSD????? och cannabis?!?!?!

#81 - Anonym

Vadå "ärlighet varar längst" eller "jag är ärlig mot mina följare"? Att bli fast av polisen + det sprids på sociala medier, då han suttit och predikat om sina träning som hjälpt honom att gå ner i vikt och endast berätta sanningen då han redan blivit påkommen? Asså what hur ser folk upp till honom...

#82 - Anonym

#80 Jaha? Och det skulle rättfärdiga Amirs dom och missbruk?

”Kalle har misshandlat Adam men har ni tänkt på att Sara och Felicia OCKSÅ HAR MISSHANDLAT OCH ÅKT FAST.”

#83 - Anonym

Marcels senaste story? Är det möjligtvis han som informerat polisen om att Amir haft cannabis i sin lägenhet?

#84 - Anonym

Fattar ej varför folk följer honom tbh? Tycker det mesta med honom är innehållslöst och hans "vloggar" består ofta av typ tre klipp. Även om jag tror att det är ganska tomt prat om att "växa upp" så får vi väl hoppas att det är nåt han gör. Jag undrar även hur det ska gå med hans lägenhet då han bor i andra hand? Kan väl inte vara toppen för Alexandra Nilsson att polisen gör razzia i hennes lägenhet - hur reagerar grannarna och BRFn på detta? Hade jag ägt lägenheten hade jag kastat ut honom, onödigt att hamna i konflikt med sin bostadsrättsförening för att sin hyresgäst är problematisk. Otroligt egoistisk handling av honom

#85 - Anonym

Amir akrouti är det

#86 - Hej

Jockiboi är igång o predikar igen, nu jämför han cannabis med alkohol - igen! Känner folk som jobbar på avvänjning och cannabis skapar ärrvävnad i hjärnsn vilket gör att man kan bli schizofren. det...inte ens förvånad....

#87 - Lol

9g är ingentign

#88 - Anonym

Jocke ditter på insta o pratar om sig själv.... så jävla respektlöst mot amir!

#89 - Anonym

"Döm inte missbrukare" haha jo! Deras jävla val

#90 - Anonym

#83 Vad la Marcel ut?

#91 - Hannele

#83 och #90- undrar samma sak? Vad la Marcel ut på story? Någon som såg?

#92 - Anonym

#88 Uppenbarligen var Jocke den enda som brytt sig enligt Amirs story, så vad snackar du för skit egentligen?

#93 - Anonym

#86 Stanna där nu, skriv inte mer du kommer bara göra bort dig ännu mer än du hann på dina få rader.

#94 - Anonym

#90 #91 han la ut två stories, den ena där han screenat svenskayoutubers inlägg om domen med tre upp och ner vända smileys. Och den andra där han skriver ”Bye Felicia, sluta fråga mig om varför vi inte är vänner”. Sen insåg han säkert hur respektlöst det var... och tog då bort dem. Tur man har screenshots😊😊

#95 - Anonym

#93 håll käften på dig din lilla jävla äckelunge! Gå till dina alkiskompisar o sup ner dig istället!

#96 - Anonym

#92 han bryr sig bara om sig själv o hyllar cannabiss

#97 - Anonym

Vilken bra småbarnspappa som sitter på insta o jämför cannabis med att dricka alkohol och hånar dom som är emot det....

#98 - E

Herregud vad löjliga ni är. Alkohol är också en drog, den är laglig här och cannabis är tex laglig i många andra länder. Så om folk super varje helg här i Sverige röker folk på i andra länder. Vad Amir gjort angår inte er, vem fan bryr sig ärligt? Alkoholen är dessutom mer skadlig den är mer beroendeframkallande, det sker flera trafikolyckor, våld i samband med berusning och flertal dödsfall men det har ni inget emot? Blir ni sura när han gör sina fyllevloggar också? då är han ju också påverkad av en drog. Cannabis kan även användas i medicinskt syfte, så läs på lite och sluta va så dramatiska, inte så att han injicerar heroin.

#99 - Lina

Alkohol, cannabis, samma skit, du KAN dö av båda två. Du KAN få psykoser av båda två. Du kan sluta med båda två.

Att öppet sitta och förespråka cannabis när man är småbarnsförälder eller influencer är inte bara korkat, utan rent av idiotiskt. Båda två kan förstöra familjer, båda två kan förstöra vänskap, och båda två kan leda till värre saker.

Men nä, här ska vi bara koncentrera oss på att cannabis är en "lätt" drog och att så många andra super ner sig och blir våldsamma. Samma skit, olika namn.

#100 - Anonym

#89 Oftast så väljer inte missbrukare att missbruka, det är som det låter, ETT MISSBRUK. Man märker att du inte är insatt så uttala dig inte.

#101 - Anonym

#Lina ÄNTLIGEN en normal vettig människa som vet vad du pratar om bland alla idioter härinne! 👍

#102 - Anonym

#101 snarare du ssom ska hålla käften o sluta skydda folk! ALLA har ett val, det finns hjälp o få, man väljer sitt liv! Punkt

#103 - Svenja

Tråkigt att han har tagit droger, men bra att han ångra sig. Har själv varit där för ett par år sedan men drack alkohol ett par gånger i veckan. Inget jag är stolt över. Alla gör korkade saker, varför ens döma? Hjälp personen att sluta, precis som min numera man gjorde med mig, han hjälpte mig ur det. Ingen jävel har dömt mig.

#104 - Freddy

Alltså, jag är för legalisering av cannabis. MEN jag skulle aldrig köpa eller förbruka cannabis i Sverige så länge det är olagligt. Om man gör det så bidrar man till brottsligheten i landet. Illegala droger är en stor inkomstkälla för yrkeskriminella så genom att köpa cannabis så lägger man pengar i fickan på samma personer som spränger, skjuter och misshandlar för att växa i den undre världen. DET är mitt problem när det gäller droger.

#105 - Anonym

#104 det är olagligg pga det dkadar hjärnan. Men om du vill att din hjärna ska ruttna sönder så åk utomlands o rök på då. Verkar ju ändå inte finnas så mkt att vara rädd om ifall msn är för legalisering av droger :)

#106 - Anonym

#105 Varför konsumerar vi alkohol då som om det vore läsk? Alkohol är en av de farligaste drogerna vi jag. Betydligt farligare än alkohol och skadar definitivt hjärnan, lever och kroppen. Men ändå är den laglig och så normaliserad.

#107 - Anonym

#106 hjärtat? Jag dricker inte alkohol som läsk ;) jag dricker knappt något alls. Jag kanske låter hård mot de som super o knarkar men hur kan man ena stunden böla o tycka synd om sig själv för att "man har hamnat i ett missbruk?" Och i nääästa kalla oss nykterister för "präktiga moralister"?! Kandke df jag är hård...

#108 - Anonym

#107 Är själv nykterist, så jag bölar inte. Men jag är för legalisering på marijuana, iallafall i medicinskt syfte, men alkohol.. så äckligt normaliserat. Sjukt att de är lagligt men inte marijuana. Det är vad jag menar.

#109 - Freddy

#105 Är det endast olagligt för att det "skadar hjärnan" ELLER kan det bl.a. bero på att de som bestämmer inte vill att man ska legalisera en stark konkurrent till alkohol? En konkurrent som folk kan själva odla hemma istället för att folk ska bli rika på att producera och sälja alkohol. Är det kanske olagligt för att det är ett bra alternativ till andra dyra läkemedel som t.ex. smärtstillande eller antidepressiva? Tro mig, det finns många industrier som hade förlorat miljoner om cannabis hade blivit lagligt. Hade det varit så enkelt som att det är olagligt för att det är skadligt så hade cigaretter och alkohol inte varit lagligt heller.

#110 - Lina

#101. Nej, alla får inte hjälp. Hjälp KOSTAR i det här landet, om du vore vuxen så skulle du veta det.

#111 - Lina

Menar #102

#112 - Lina

Menar #102

#113 - Anonym

men herregud, nu får ni ta och sluta. Det är CANNABIS. Inte heroin. Cannabis är typ helt ofarligt.

#114 - Anonym

Så larvigt att ens jämföra alkohol med cannabis.

Oavsett vad. Nu vet vi garanterat vad Amir har gjort för att bli så smal GUYS.

#115 - Anonym

#114 Haha varför tycker du det är löjligt att jämföra alkohol och marijuana? Det är ju ganska rimligt med tanke på att båda är droger?

Och vadå tagit för att bli smal? Man blir inte effektivt smalare bara för att man röker på? Snälla.

#116 - Anonym

Amir kan gärna fortsätta röka på, han är ju helt blåst oavsätt. Lina håll käften på dig jävla moralist

#117 - Anonym

king

#118 - Anonym

Ja vem fan har inte rökt på någon gång. Big deal liksom.

#119 - Anonym

#114 vadå? vad har han gjort?
du går inte ner i vikt av cannabis, cannabis tar inte bort hungerkänslor utan snarare att man blir mer sugen på att äta. så att amir skulle använt cannabis för att bli smal är ren bullshit, möjligtvis att han rökt en spliff innan gymmet hahah.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com