Margaux svarar på kritiken

För en vecka sedan la Margaux en video och i videon börjar Arnold gråta när han ska sova ensam. 

Margaux säger att hon väntar 5 minuter innan hon går in och tröstar honom eftersom det är ett sätt som hjälper Arnold att bli trygg att sova ensam i sin säng.

Efter videon har Margaux fått väldigt mycket kritik: 

 
Nu har Margaux skrivit ett inlägg på sin blogg där hon svarar på kritiken och berättar att det inte är vanligt att hon använder 5 minuters metoden. 

Läs hela inlägget HÄR
 
 
#1 - Anonym

Hon gör rätt folk har ingen koll...

#2 - Anonym

Antar att folk som kommenterar är barn själva och har ingen aning om hur föräldraskap funkar

#3 - Caloveline

De som kommenterar har nog aldrig tagit hand om ett barn själv, jätte vanlig metod! Och den används fortfarande eftersom att den fungerar.
Www.caloveline.com

#4 - Anonym

INGEN bebis blir trygg av att gråta i 5 minuter utan tröst! Blir på riktigt så arg! Anledningen till varför han till slut slutar gråta är för att han accepterar att han ”blivit övergiven” och att ingen kommer att trösta honom! INTE för att han lärt sig ”trösta sig själv” och blivit såååå trygg för att mamma eller pappa inte dyker upp! JÄVLA PUCKON! / Arg mamma

#5 - Anonym

#4 Du kör på din taktik och andra kör på deras strategi. Låt Margaux göra hur hon vill för det är inte en misshandel. Man märker att hon är en ödmjuk och godhjärtad person.

#6 - Anonym

#4
ursäkta mig?
vadå ”INGEN” bebis blir trygg av detta? jag blir på riktigt less på hur sammhället säger hur dagens mamma SKA se ut och bete sig, jag ser mer och mer mammor som inte tillåter barnen leka ute å smitsa ned sig, och ska visa upp hur ”perfekt” man är. men snälla nån förstår du inte att man låter ju förfan inte ungen skrika i 1 timma streck det är för att man ska vänja dom att vara själv för att dom är för attatched till sina föräldrar därför de skriker. annars lär dom sig inte i rätt tid eller så kan det ta lång tid för dom att klara sig själv. vi är djur vi med.
jag tycker synd om dom barn/bebisar som får allt och får bara gulligull om dom gör illa sig även om dom fejkar gråten eller får som dom vill. barn måste ha diciplin och alla i mitt umgänge har gjort såhär och har bara hört föräldrar som gör såhär och ingen av dom har det blivit nått fel på snarare tvärtom, dom lärde sig snabbare atr vara själv och ta ansvar i senare tid.
klart dom får kärlek å stöd, NÄR DOM VERKLIGEN BEHÖVER. oftast så fejk gråter dom för att dom ska få som dom vill. ursch för er som hatar på andra mammor å ska säga åt dom hur dom ska göra för sitt barn. sköt ditt egna barn !!!!!!!

#7 - Anonym

#4 du är typ 12 år och har själv aldrig tagit hand om barn eftersom du skriver som du gör 😂

#8 - Anonym

#4 om du nu är en mamma så tycker jag verkligen synd om dig som sitter anonym i en blogg och säger åt andra va dom ska göra och inte göra, ta hand om ditt eget barn istället för att sitta vid datorn och gnälla (om du nu är en mamma) som du påstår

#9 - Jasmine

Hörde något riktigt bra en gång och det är att aldrig döma någon utifrån hur de uppfostrar deras barn. Margaux och Jacob vet bäst vad som funkar för Arnold och sålänge de inte misshandlar honom fysiskt/psykiskt ska ingen annan lägga sig i.

#10 - Jen

Mina barn är trygga, omtänksamma och självständiga. Alla 3 har sovit själva sen de var 3 månader, har funkat för alla oss. Däremot skulle jag aldrig tillåta mina barn skriva sådär till/om andra. Och hon följer fortfarande Margaux.

#11 - Anonym

De e ju så man ska göra vet att många gör det

#12 - Anonym

Omg ville folk seriöst anmäla t soc omg rkt fittiga isf

#13 - Anonym

Många av "Mammor" forum är oftast fyllda med helikopter föräldrar som märkt att ingen i dess omgivning delar samma åsikter och måste därför leta upp den lilla procenten med samma åsikter på internet, som kan bekräfta deras skit

#14 - Sabina

#4 och du bestämmer hur hon ska uppfostra sin son? Min mamma körde den här metoden på mig å mina två brädar vi alla mår bra och är sjukt trygga i oss själva. Vi dog inte och vi är inte skadade idag.
Trött på mammor som dig som kommer med sitt äckliga pekfinger å säger hur andra ska ta hand om sina barn.

#15 - Dedu

Varför har du blurrat hans ansikte? Alla vet ju redan hur han ser ut?

#16 - Anonym

Helt ärligt, jag började gråta när jag såg klippet. Det är traumatiserande för ett barn att bli övergiven sådär! Han sa ju ”nej, nej nej” redan innan hon gick? Gör så jävla ont i mitt hjärta. VARFÖR tycker föräldrarna att egentid och att de ska sova ensamma är viktigare än att sitt barn känner trygghet och närhet? Han kommer ju inte skrika så där när han är vuxen. Att finnas till för sitt barn i ett x antal år är sådant men får leva med som förälder. Nej, fy. Jag tappade respekten för henne. Stackars Arnold :(0

#17 - Anonym

Men alltså vafan är grejen med bittra människor utav liv som lägger sig i hur en person väljer att uppfostra sitt/sina barn!? Lägg ner nu. Skaffa något annat att fokusera på i livet istället för att lägga energi på att lämna en arg kommentar på någons kanal, sida, instagram osv. Det är nog nu. Det räcker.

#18 - Anonym

#16 har du läst Margauxs inlägg eller? Antagligen vet hon väl mycket bättre i hur hennes son fungerar vid nattning och vilken metod som funkar för honom bättre än någon random på internet. Barn är individer, vissa barn behöver mycket närhet när dem ska sova, vissa sover bättre själva. Arnold verkar vara en trygg och glad pojke, så förstår verkligen inte vad folk håller på med.

#19 - Anonym

Detta var ju en metod som var superpopulär på 70- och 80-talet. Kanske är därför 90-talisterna och 00-talisterna är så mjäkiga och sköra själar.

#20 - Anonym

Problemet när man går in är väl att man gör deras rädsla av att vara ensamma befogad, vilket inte gör nån skillnad till det bättre i längden. Eller har jag fel? Alla gör det som funkar bäst för en. Margaux är grym!

#21 - Anonym

Läst psykologi och det är bevisat att barn som inte alltid blir besvarade när de behöver något (barns gråt är i princip alltid frågan om något varse sig mat, närhet m.m.) utvecklar en slags osäkerhet som kan vara negativ för barnet. Detta är en ambivalent stil enligt anknytningsteorin, vilket menar egentligen att barnet är van att ibland bli sedd och hörd men ibland inte. Detta leder bara till att barnet blir ännu mer upprörd när föräldern ex lämnar barnet och inte lugnar ner sig även när föräldern kommit tillbaka eftersom barnet inte vet när de ska få uppmärksamhet nästa gång och tar därför vara på läget. Som vuxen så kan detta påverka en negativt på så sätt att man undviker att bygga relationer, samt om en nuvarande relation bryts av tar det extra hårt. De har ett starkt behov för närhet när de även är vuxna.
Vissa tycker kanske de är överdrivet, men kör man med metoden varje dag kommer barnet utveckla dessa beteenden.

Med andra ord, 5 min metoden INTE OK!

#22 - Anonym

men herregud låt henne vara..

#23 - Anonym

Barn måste lära sig att sova själva och första tiden så gråter de men sen lär de sig att sova själva. Man kan inte trösta och ta upp sitt barn SÅ FORT barnet börjar gråta. Och de flesta som kommenterar har inte ens barn

#24 - Anonym

Han ska inte lära sig att mamma måste vara med innan han somnar. Annars kommer han fastna med det och inte våga sova själv, tro att det är så det ska gå till. Sluta försök att fostra ANDRAS barn. Stackars Maragaux som måste stå ut med såna hjärnlösa personer. Alla gör olika. Ungar blir inte traumatiserade av denna metod. Ska han sussa med mamma tills han blir 15? Herregud på er.

#25 - Anonym

VÄX UPP töntar! låt henne uppfostra sitt eget barn själv herregud de finns föräldrar som är JÄVLIGT stränga och de finns dom som vill skämma bort sitt barn med allt

#26 - Anonym

#21 har du några källor på detta? Förutom då ”jag har läst psykologi”

#27 - Hej

#26

Googla anknytningsteorin så har du källor samt forskning på vad #21 precis skrev.

#28 - Anonym

Det finns folk som misshandlar och torterar sina barn, svälter dom, tvingar dom att arbeta och bestraffar med våld, utnyttjar dom sexuellt, blir alkoholpåverkade och aggressiva i barnets närhet osv. Men att lämna sitt barn i 5 minuter för att han ska lära sig att inte mamma kommer så fort man skriker, DET är misshandel!!! 😒

#29 - Anonym

Det finns mycket riktigt grader av dåligt föräldraskap bra iakttaget #28... Men som tidigare nämnt, alla som läst om barns anknytning alls vet att det bästa för ett spädbarn är att få kärlek och uppmärksamhet när den behöver det. Någon kommentar tidigare skrev att barn "fejkgråter" för att få som dom vill? Kärlek, närhet, vad exakt är det dom vill som är så dåligt för ett spädbarn?
Och nej, att ge ett spädbarn dessa saker när den behöver det gör dom inte mindre självständiga senare, tvärtom förser det barnet med den trygghet den behöver för att optimalt kunna utvecklas självständigt i senare åldrar. Visst kan barn som blir övergivna fortfarande växa upp och leva normala liv, men det kan sannolikt påverka dom i deras framtida relationer.

#30 - Anonym

#29 fast d e ju nt ett spädbarn? Han är tillräckligt gammal för att fatta dessa knep, om man kommer fram varje gång barnet skriker så kmr den skrika så fort den vill nått

#31 - Anonym

#30 Byt ut till "bebis" om det känns bättre! Om ett litet barn behöver något så har den ett basalt behov som behöver tillgodoses, kärlek, närhet, mat, dryck, toalett etc, vi pratar inte om en tonåring här som skriker efter pengar. Om barnet lär sig att den kan få sina basala behov tillgodosedda genom att skrika efter sin mamma så är det en effekt av lyckad evolution som hittat ett smart system för att hjälpa bebisar att få det dom behöver för att utvecklas. Som sagt, om barnet ska ha bästa möjliga chans att bli självständig som äldre barn och vuxen så sker detta enklast genom att barnet haft en trygg barndom där de basala behoven blivit uppfyllda. En bebis som inte får hjälp när den behöver det blir inte trygg.

#32 - Anonym

hej jag heter anders och jag är anonym.

#33 - Anonym

Ni som tror att bara för att en bebis gråter i 5 minuter kommer att bli helt skum och inte klara av vuxenlivet behöver ta several seats. Hör ni inte själva hur idiotiskt det låter? Pavlov och all annan psykologilära funkar bra på papper men det är mer komplext i verkligheten. Klart som fan att ungen kommer att kunna bli självständig trots att han får gråta i 5 minuter som barn? Chilla ner er herregud.

#34 - Anonym

Ni ska va glada att ni inte va födda på 30-talet då aga va tillåtet och stryk av lärare i skolan

#35 - Anonym

#33 eller hur. Psykologi är liksom ingen exakt vetenskap, verkligheten är liksom mer komplex än så. Blir galen också att folk har mage att säga att dem ska anmäla henne till Soc. Snacka om att slösa på resurser när det faktiskt finns barn som på riktigt far illa.

#36 - Anonym

#33 eller hur. Psykologi är liksom ingen exakt vetenskap, verkligheten är liksom mer komplex än så. Blir galen också att folk har mage att säga att dem ska anmäla henne till Soc. Snacka om att slösa på resurser när det faktiskt finns barn som på riktigt far illa.

#37 - Anonym

Tror ingen på allvar menar att ett barn som varit ensam fem minuter kommer fara illa, självklart är de utvalda negativa kommentarerna är orimligt hårda. Vi diskuterar väl snarare det större perspektivet, och vår nuvarande samlade kunskap säger att det är bättre att inte överge ett barn som skriker efter dig generellt. Självklart finns det individuella skillnader och massvis av andra situationer som påverkar hur ett barn klarar sig.
Med det sagt är det väl inte orimligt att påpeka för en mamma som uppenbarligen vill det bästa för sitt barn, när hon i god tro ändå agerar på ett sätt som inte främjar stabil utveckling?

#38 - Anonym

Alltså förlåt men varför är Jonna så otrevlig? Hon frågade om tips för att få Lunabelle att trivas i lite svalare vatten, då svarar en att dom kan ju börja på babysim när dom kommer hem från Dubai. Då svarar hon ”Fast hur ska vi göra det..? Vi har ju inte ens kommit hem än..?”. Så dryg människa när en person bara vill vara hjälpsam

#39 - Anonym

#38 hon va ju inte dryg herregud hon ville tips nu när dom är i Dubai eftersom det är varmt där inte när dom kommer hem till Sverige. Och vad skulle egentligen babysim hjälpa mot att sova svalare? De är ju fan ni som inte fattar hennes frågor

#40 - Anonym

#21
Har själv inga barn, men har läst utvecklingspsykologi. När mamman tröstar barnet snabbt, har det snarare en motsatt effekt än vad Margaux verkar tro. Barnet får mer trygghet och vågar utforska mer av omvärlden när de känner sig trygga i att de kommer att ha stöd. Att föräldrarna kommer att finnas där för barnet. Alla ni som tror att detta är etiskt och rätt metod att använda bör googla på bilder från rumänska barnhemmen när landet befann sig i diktatur. Du kan även googla Harlows experiment som även bevisar detta.

#41 - Anonym

#40 har du själv inga barn så ska du inte ens yttra dig och bara för att du har läst någonstans om de där så betyder inte de att de funkar på varje barn, olika metoder funkar på olika barn

#42 - Anonym

#40
Vill även tillägga att jag vet att det kanske inte är så illa i Margaux fall, men att detta är något som faktiskt är bevisat och att det kan få allvarliga konsekvenser. Att det inte är något att lalla runt med.

#43 - Anonym

#42 olika metoder funkar på olika barn

#44 - Anonym

#42 fast de experimenten du nämner så handlar det om extrema fall, det är ju klart att barn inte mår bra av att ignoreras under långa perioder. Det är ju ingen som har sagt emot det. Men ser inte hur det är relevant i margauxs fall, ser inte hur 5 minuters gråt kan göra någon skada om han får uppmärksamhet under resten av dagen.

#45 - Anonym

Tycker inte att folk ska döma en mamma utifrån vad ni ser i en video bara pinsamt

#46 - Anonym

#39 Vem är det som inte fattar egentligen? Hon ville att Lunabelle skulle kunna vara i svalt vatten, inte sova svalt. Och hon skrev inte specifikt att hon behövde hjälp nu under Dubairesan så fortfarande väldigt ologiskt att vara så dryg mot någon som bara ville hjälpa till (även om personen missförstod)

#47 - Bella

Wow, tydligen är alla dessa personer som kommenterar huruvida margaux ska uppfostra SITT barn en massa barnpsykologer. Tydligen vet dessa människor exakt hur Arnold tänker. Tydligen bor ni hos margaux och bevittnar dagligen denna psykiska misshandel. På riktigt, har ni ingen skam i kroppen som kommenterar hur en person som ni inte känner (för att nej, man känner inte en person för att ni kollar på deras vloggar) ska uppfostra och ta hand om sitt barn. Sluta

#48 - Irriterad

”Alla barn är olika” ja, absolut. Men när det gäller andra saker kanske. Men när det gäller samspel, svara på barns behov, vara uppmärksam osv så är barn likadana. Vissa barn klarar av, utan skrik, att sova i egen säng medan andra barn behöver ha sin förälder bredvid. Vissa barn vill ha en lampa tänd vid läggdags, andra inte. Vissa barn samsova, andra inte. Det är inte det anknytning och utvecklingspsykologi handlar om. Att hävda att det är mer komplext än så bevisar bara på hur outbildad man är kring ämnet och helt ärligt behöver man inte yttra sig. Det finns alltså vetenskapliga belägg på hur barn kan utveckla en otrygg/ambivalent/disorienterad anknytning om föräldern inte svarar på barnets signaler. Det är inget nån lallare bara tagit ur tomma intet och tryckt ner i sin bok om psykologi utan det finns forskning(!). 80-90 talister blev utsatta för sen här sortens metod. ”Det är bra att lufta lungorna ibland”. Därför vi är en sån galet trasig generation idag? Vi behöver bygga trygga barn för att slippa laga så många trasiga vuxna och trygga barn bygger man genom att samspela, lyssna på deras behov och inte överge dem när de behöver en som mest. Det är en otroligt liten % i Sverige som tillhör gruppen ”trygga barn”. I wonder why..

(Detta inlägg var alltså inte till Margaux, Arnold utvecklar inte en otrygg anknytning genom att hon låter honom skrika till sömns en gång...”

#49 - Anonym

Men snälla nån.. Jag tror nog att Margaux och Jacob vet bäst själva hur Arnold fungerar och vad som fungerar bäst för honom. Att folk ens blir upprörda för att hon lämnar honom gråtandes i 5 (!!) minuter?

#50 - Anonym

Varför säger alltid så många "föräldrarna vet bäst vad deras barn behöver" som att det är en självklarhet? Dom allra flesta är väl verkligen inte experter på allt det barn behöver när dom själva blir föräldrar? Exakt sådana argument använder anti-vaccinmänniskor..."jag vet bäst vad mitt barn mår bra av!". Det stämmer inte, läkare vet bäst hur man håller ett barn fritt från sjukdomar, barnpsykologer vet bäst hur man ger sitt barn de bästa psykiska förutsättningarna.
Bara för att du tror att du vet bäst betyder det inte att du gör det

#51 - Anonym

Jag tycker att Margaux gör helt rätt, eftersom hon kör sitt eget race. Jag är inte förälder och har aldrig lagt en tanke på just det här ämnet. Däremot läser jag psykologi i skolan och vi har pratat en del om barn som känner en viss otrygghet och övergivenhet när dom inser att föräldrar aldrig finns där för tröst.. Dock inget jag tror att Arnold far illa över eftersom det handlar om fem minuter till och från. Alla respektlösa och arga kommentarer får det att låta som att hon använder någon 3-timmars-metod varje dag.. Jesus christ.

#52 - Anonym

Det ÄR faktiskt psykisk misshandel. Läs på om hur utvecklingen av barns hjärna fungerar. Ett litet barn som blir lämnad får dödsångest. Att sluta skrika är en försvarsmekanism, ingen kommer för att hjälpa barnet och att då skrika lockar till sig ännu mer faror. Att barnet slutar skrika är inte trygghet utan inlärd hjälplöshet.

#53 - Freddy

Personligen lyssnar jag bara på äldre föräldrar med vuxna barn när det gäller barnuppfostran. Där har jag ju ett levande facit på om deras metoder fungerade eller ej. Varför ska jag ta råd från en förälder till t.ex. en 2-åring? Det är ju omöjligt att veta hur 2-åringen blir som person i slutändan med den uppfostran hen får.

#54 - Anonym

#53 Exakt!!! Nämnde detta med Margaux för min mamma, hur mycket hat hon fått osv. Hon kunde inte förstå vad felet var. Denna metod har hon använt sig av när både jag och min syster var små. Detta var över 20 år sen och varken jag eller min syster kan säga att vi mår särskilt dåligt av att lära oss att skrika inte betyder att mamma kommer komma springandes 😂

#55 - Anonym

UPPDATERA

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com