Jocke och Jonna kräver skadestånd av Joz

Jocke och Jonna har tillsammans med sin advokat utfärdat en lista på den skada som de lidit på grund av Joz. 
 
Det framgår bland annat att Joz inte är en arkitekt och att Jocke har tvingats ställa in sin dokusåpa. 

Jag har inte kunnat publicera hela listan på bloggen eftersom en del anklagelser är grova. Hela listan finns publicerad på vår Instagram: @seyoutubers 

Byggherren: Joz
Uppdragsgivaren: Jocke och Jonna
 • Byggets underleverantör vittnar om att byggherren underlåtit att närvara vid viktiga projektfaser där arbetsstyrkan stått utan anledning. 

 • Byggherren har vilselett uppdragsgivaren med falska referenser och ett falskt CV.

 • Byggherren har missat fyra deadlines utan att kompensera för konsekvenser eller merkostnader. 

 • Enligt vittnesutsagor har byggherren missbrukat på arbetsplatsen trots att byggherren blivit ombedd att sluta samt kört egna och andra arbetsfordon påverkad.  

 • Borttagen

 • Borttagen

 • Byggherren har exponerat uppdragsgivaren för grovt finansiella risker orsakade ekonomisk skada, bland annat har uppdragsgivaren tvingats ställa in en tv-produktion på grund av att byggherren ej färdigställt bygget. 

 • Byggherren har redovisat arbetstimmar felaktigt.

 • Byggherren har uppträtt påverkad på arbetsplatsen.

 • Byggherren har dragit opassande sexuella skämt och gjort oönskade inviter till gäster och boende trots upprepade tillsägningar.

 • Byggherren har försatt uppdragsgivaren i en ojämlik affärsmässigt utsatt situation genom att byggherren använt sin egen försening av projektet som förhandlingsargument i syfte att öka sitt arvode med ord att annars inte färdigställa projektet. 

 • Byggherren har beställt fel material av okänd anledning som förhalat bygget. 

 • Byggherren har konstaterats beställa material bortom sina befogenheter utan skriftlig eller muntlig beställning av uppdragsgivaren. 

 • Borttagen

 • Byggherren har spridit falska uppgifter till underleverantörer och hantverkare vilket skapat tillitsbrister och en otrygg arbetsmiljö för både anställda i Jocke och Jonna AB samt hos underleverantörerna. Detta har kostat mycket tid, pengar och energi för uppdragsgivaren att korrigera och ställa till rätta. 

 • Byggherren har öppnat större sidoprojekt i huset som förhalat bygget tex öppnat taket till Jonna Lundells rum med beskedet till uppdragsgivaren att tidsåtgången för återställningen skulle vara 1-2 veckor. I verkligheten blev det 6 veckor. 

 • Byggherren har öppnat egna projekt i huset utan att införskaffa tillstånd av uppdragsgivaren. 

 • Byggherren har vilselett underleverantörer och hantverkare genom att förmedla osanningar. 

 • Byggherren har varit orsak till att Jocke och Jonna AB förlorat samarbeten på grund av brutna deadlines. 

 • Byggherren har tvingat större affärsprojekt i huset att ställas in med garanterad mångmiljons omsättning.

 • Byggherren har hävdat besitta kompetens han ej har, bland annat utgett sig för att vara arkitekt då detta inte stämde har uppdragsgivaren fått betala för fördyrade arkitektarbeten från konsulter då han ej kunnat slutföra/påbörja ingrepp.  

 • Underleverantörer och hantverkare rapporterar extremt många förseningar som härrör från byggherren. 

 • Byggherren har generellt gjort många fysiska ingrepp som han haft kontroll över, men som uppdragsgivaren senare fått hyra in andra bolag för att reda upp då han uppenbart saknat kunskapen för att utföra uppgifterna. 

 • Uppdragsgivaren avser besikta utförda delmoment och reklamera de arbete som ej förfärdigats enligt fackmannamässig standard och praxis.
#1 - Anonym

Frågan är ju hur man kan låta en person jobba kvar i ens hem som utnyttjar gäster sexuellt. Skulle någon ge sig på min vän/kollega/familjemedlem på ett opassande sätt skulle det vara en spark i röven ut genom dörren med en gång

#2 - Anonym

Har knappt följt Jocke och Jonna under senaste året (2018-2019). Men av det lilla jag har sett så har jag ändå tyckt att Joz verkade som en härlig och energisk man. Så av den synen jag haft av honom tycker jag att det är synd att han är en bluff. Men självklart är det rätt att detta framkommit nu så att bygget där hemma kan bli fullbordat på riktigt och att de kan börja leva ett ”normalt” liv. De har ändå bott i ett renoveringsobjekt i ett års tid nästan? Det kan inte vara bra för de som familj och inte heller för lilla Lunabelle då det måste vara stressigt osv.

#3 - Anonym

Vart framkommer det att de kräver honom på skadestånd?

#4 - Anonym

Synd att inte advokatbyrån hade koll på att byggherren är fastighetsägaren, alltså Jocke och Jonna.

#5 - Jocke

Okej? Och vad har hela sverige mdd detta att göra? Herregud jocke har säkert skickat detta själv "ska ek outa böbalbla" skickar mail ist till alla, pinsamt förfan ni är föräldrar nu sluta sprida drama och skit för pengar, ta det privat det räcker nu.

#6 - Anonym

rask har laddat upp video om detta

#7 - Anonym

Vad har rask med detta att göra?varför lägger han sig i andras bussnies? Allt hans kanal går ut på är att hänfa ut andra, det började mdd hans pappa nu har det spårat ur.. att man ens kan hänga ut sin egna pappa är fan redan vidrigt

#8 - Hedwig

https://www.youtube.com/watch?v=toCPIy72yeU

#9 - Anonym

Hur vet dom att Joz va påverkad? Ha dom gjort drog tester på han eller är detta bara något dom påstår för att han har en hög energi?

#10 - Anonym

#1 exakt men dom sket väl i det tills dom själva kunde dra nytta av det.... dom har ju umgåts med ett helt gäng kvinnohatare så är inte förvånad....

#11 - Anonym

En vuxen menniska beter dig inte som joz gör... springer runt och tittar upp i taket med världens grimasch, skrattar som nån påtänd jävla seriefigur... känns ju seriöst. Oavsett så tål jag inte j&j längre. Blinda jävla svikare!!!!!

#12 - Anonym

Jocke och Jonna (framförallt Jocke) borde nog skaffa sig någon som kan agera mellanhand mellan Jocke och andra, nu har det blivit fel så otroligt många gånger pga honom. Eller är det Danjals arbete att föra deras talan? Har inte jättebra koll på vad allas roller är, men känns orimligt att dom alltid hamnar i skiten när dom har så många människor runt sig. Hur som helst så verkade ju Jocke älska Joz, sist jag kollade på deras videos höll dom typ på att pussa varann stup i ett och såg verkligen ut att vara riktigt bra vänner. Så det är ju ett fruktansvärt svek, som sträcker sig längre än bara arbetsmässigt. Men det var väl varken första eller sista gången dom blir blåsta.. synd!

#13 - Caloveline

Så jävla tråkigt att det blivit såhär för dom! De borde ta in någon som är någon slags assistent för dom som kan ta hand om allt detta, så himla tråkigt att dom åker på sak på sak, men hoppas de fixar sig snart ❤️
Www.caloveline.com

#14 - Freddy

#7 För att Rask fick det här dokumentet av någon som ”står Jocke och Jonna nära”. Vilket antagligen betyder att det var Jocke själv som gav det till honom så att Rask gör en video och därmed får Jocke ingen skit för att gå ut med det själv offentligt. Det var samma sak med de som sålde huset till dem. J&J fick inte uttala sig om det utan att bli stämda så därför la alla deras fotsoldater ut videos istället, som t.ex. Joz och Gustav.

#15 - Jasmine

Detta är så hemskt.. en person har utnyttjat okunniga människor och folk i kommentarerna hoppar på dessa stackars människor.
Har alltid tyckt att Joz verkar skum och typ när han sagt ”hello darling” till unga tjejer i telefon under deras live har han känts extremt sliskig. Hade själv sparkat en person som var hög eller gjorde så andra kände sig obekväma, men man måste acceptera att alla människor inte klarar av att säga ifrån.

#16 - Anonym

Jocke och Jonna verkar bara göra sig ovän med alla dom har att göra med, visst joz kanske är en total bluff men kan tycka att dom också bär ett ansvar för att kolla upp vissa grejjer? Jocke har ju själv varit med en hel del på bygget. Killen har i princip bott i huset ett års tid! Hade någon betett så som de påstår mot folk i min närhet och jag varit medveten om det (vilket det låter som att de de varit) hade jag ALDRIG låtit det komma tills detta skede.

#17 - Anonym

Fick huvudvärk av "byggherren"

#18 - Viktor

Riktigt tråkigt att dem har blivit lurade så pass mycket!
Joz var en energiknippe, tråkigt att det visade sig vara så här.

#19 - Anonym

jAg HaR lAgT uT rEsTeN pÅ iNsTaGrAm fÖr aTt dom ÄR groVa

nej Ida, du vill ha följare, du gör såhär varje gång något speciellt händer

#20 - Anonym

#9 Det står ju att folk bevittnat när han tagit olika saker och sedan bland annat kört bil påverkad

#21 - Anonym

#19 Följare? Jag kunde gå in och läsa trots att jag inte följer henne. Sen om folk vill börja följa hennes instagram efter dom läst det hon la ut är ju det upp till dom själva

#22 - Anonym

Dom får skylla sig själva om det tagit tid då dom flitigt använt Joz för att skapa content inte som snickare, han har varit med på deras spex, varit delaktig på alla live-streams, spökjakter osv. Så att det dragit ut på tiden har mer med det att göra. Vill man ha en snickare som är fokuserad på snickeri så låtar man inte honom sitta på en vind mitt i natten för en livestream. Just saying.

Sen, vafan, om dom visste att han var påverkad på jobbet och grisade sig mot tjejer så tar man det direkt med personen, på en gång, eller gör en polisanmälan och väntar inte ett år tills man tycker det passar ens agenda och sprider det för att försöka sätta personen i dålig dager inför en eventuell tvist. Det är djävligt ruttet. Vilka falska djävlar. Där sjönk dom i mina ögon!

#23 - Freddy

#22 Håller helt med. Det är ett bekant mönster som J&J följer. De blundar för sina vänners hemska snedsteg mot andra, men när de sen själva blir utsatta så går de ut offentligt och berättar all skit om denna person som de själva har hållt hemligt så länge personen inte gjorde nåt dumt mot dem själva.

#24 - Linn

Fan man ska verkligen alltid gå på magkänsla.
Redan sedan första gången jag såg Joz samt hur han betedde sig (eh kan vi bara ta en sekund till att han fkn filmade mer än gjorde sitt 'jobb'? varning redan där). Men som dem också säger i den senaste videon så hade dem flesta en dålig känsla om honom, inklusive vi tittare som inte känner honom personligen. Hoppas verkligen att detta löser sig så smidigt som bara möjligt.

#25 - Anonym

Joakim la upp att en person ska lägga upp en video när hon berättar sin historia. Går man in på Alexandras instagram så har hon lagt upp att hon ska lägga ut en video under dagen. Undrar vad hon fått genomgå pga joz. Har aldrig haft en bra känsla ang honom

#26 - Anonym

Carl Demans bok är väldigt lik monster av Joakim

#27 - Anonym

Alexandra har lagt upp videon nu, på sin youtube. Usch, stackars tjej!

#28 - Anonym

#28 såg den också, man ser och hör att hon talar sanning! Fick ont i hjärtat att lyssna på detta, undra vad som hänt bakom stängda dörrar vad Joz gjort emot alla där

#29 - Anonym

#29 Var tveksam länge till allt men efter videon så råder det för mig inga tvivel längre. Fyfan vad vidrigt gjort

#30 - A

Kan någon länka Alexandras video, hittar inte.

#31 - Anon

#30 https://www.youtube.com/watch?v=y7ThbUlPdrg

#32 - Anonym

Tar tillbaka allt tidigare jag sagt, Joz är ett jävla äckel och en psykopat USCH!!

#33 - Anonym

JJ missar besiktning på huset, åker dit på 400000 kr, åker dit på joz, verkar det inte konstigt?

#34 - Anonym

#33 Enkel förklaring, Jocke är blind godtrogen och lättlurad av manipulerande människor

#35 - A

Tack Anon 😊

#36 - Anonym

Jocke manipulerar ju själv så gott han kan. Dock så är han inte så duktig på det, bara de mest lättlurade som inte genomskådar honom.

#37 - Emma

Punkt nummer 9 på listan, har jag tänkt på

#38 - Anonym

#22 fast såna där grejer är mer komplicerat. Alexandra säger i sin video att Joz hotade henne att han skulle förstöra hennes liv och skicka folk på henne om hon sa någonting. Hon nämner också att han hotat J&J med konsekvenser om dem skulle sparka honom. Dessutom verkar ju Joz vara extremt manipulativ och verkar kunna snacka sig ur det mesta. Det är ju inte så konstigt att man inte vågar anmäla en sån person. Finns ju skäl till varför dem inte har gått ut med det tidigare.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com