Satirprogrammet blottar Lucas dubbelmoral

I helgen slog Lucas sig blodig i en elsparkcykelolycka. 
 
Igår la Tankesmedjan i P3 (satirprogram) upp ett inlägg på sin Instagram där de kommenterar olyckan med: ”Vi är numera för elsparkcyklar”. 
 
Lucas tycker att inlägget är osmaklig och skriver på instastory "hade de skrivit samma om jag hade dött?".
 
 
Tankesmedjan lägger upp ett klipp på när Lucas säger att han njuter av att Gunilla Persson ramlar från en hoverboard och slår i huvudet.
 
Under klippet skriver de "om vi har förstått lucas simonsson rätt så gäller skämtförbudet endast för elsparkcyklar och inte hoverboards". 
 
#1 - Anonym

Behövde hon också sy massa stygn i ansikte o öra?

#2 - anonym

Alla är vi dubbelarmerade mer eller mindre skämta kan man alltid göra om saker och ting

#3 - Anonym

Men alltså varför ska folk vara så taskiga? Skämt, dubbelmoral eller inte, någonstans går ändå gränsen.

#4 - anonym

#3 vilka syftar du på? Tankesmedjan elle Lucas?

#5 - Anonym

Tankesmedjan

#6 - Anonym

Gunilla slår hodet med et kamerateam rundt seg, og programmet sendes på tv. Lucas skader seg så han må sy flere sting i ansiktet, og deretter bruker stemmen sin til å oppfordre andre til å være forsiktig. Men for Gunilla var det vel et mordforsøk, hoverboardet sin side.

#7 - Anonym

bara jag som inte hittar deras insta??

#8 - Anonym

Spelar ingen roll vem som gjorde sig mest illa. Gunilla skadade sig på en hoverboard, man ser klart och tydligt hur hon slår i huvudet i asfalten, men så länge hon inte fick sy flera stygn och la upp en blodig bild på instagram så går det tydligen bra att skämta om

#9 - R

Två fel gör inte ett rätt.

#10 - Anonym

två olika saker

#11 - Anonym

haha lol

#12 - Anonym

Hahah dåligt av Lucas, tror ni han vågar svara på detta eller kommer han låtsas som ingenting?

#13 - Anonym

Hahah om Lucas aldrig hade blivit så kränkt av att Tankesmedjan skämta om att dem numera är för elsparkcyklar hade väl dem aldrig postat de störtsköna svaret om vad för skämtförbud som gäller enligt Lucas. Dubbelmoral är ju fett underhållande, och det vet ju Lucas om förmodligen.

#14 - Anonym

Men nu dog inte Lucas?

#15 - Jasmine

Kan tycka att Lucas överdriver lite men kan ändå förstå att han tar illa upp. Tycker att han kunde ha skrivit till dem privat att han inte tycker det är okej.
Men man har ju märkt att folk på sociala medier inte kan ta konflikter privat utan måste ha sina konversationer offentligt 😊

#16 - Anonym

RASK kör igen med en hand på ratten och ena handen håller filmkameran. OLAGLIGT och jäkligt onödigt!!!!!

#17 - Nej

När la Lucas upp detta klipp? Känns som en viktig faktagrej för att faktiskt kunna använda det ”mot” Lucas. Kan inte tankesmedjan bara gå vidare?

#18 - Anonym

gillar poddar som typ tankesmedjan och della q, men fattar inte vad grejen är med att hata på saker/personer som är populära bland den stora massan?

#19 - Y

#17 antagligen 2016

#20 - Anonym

#16 Kan man inte anmäla så han får böter?

#21 - Anonym

man kan inte gå in på ”kategorier” på hemsidan längre. när man scrollar ner för att komma dit kommer det bara upp äldre inlägg, skitstörigt

#22 - Nej

Tänk om man i skolan 2019 ska skriva om saker och använder material från 2016. Lucas och Gunilla är väl dessutom ganska tjenis med varandra? Tankesmedjan gör bara bort sig. De har dessutom tagit bort sin instagram 🙄

#23 - Anonym

#20 tycker mest de är nonchalant och j_vligt respektlöst mot andra bilister och trafikanter att se sitt eget alter ego gå först för en vlogg inspelning. Sedan tigga pengar för att ha råd med ett kontor på 10.000 kr personen ifråga aldrig nyttjar. Hybris delux. Rulla gärna runt i bilen men sätt fast kameran och sluta riskera andras liv. Sjukt omdömeslöst av en pappa o den åldern.

#24 - Anonym

#23 vårdslöshet i trafiken samt böter.

#25 - Freddy

Då kanske något positivt har kommit ur detta och Lucas inser hur det känns när andra gör sig lustiga över ens lidande.

#26 - Freddy

Kanske även ska tillägga att Tankesmedjan förhoppningsvis också har lärt sig.

#27 - Anonym

#14 han skulle lika gärna kunna dött om han ramlade lite annorlunda. Den stora youtube profilen Roman Atwood förlorade 30 maj iår sin mamma som ramlade av en sparkcykel (oklart om den var el eller ej). Hon slog i huvudet och dog 8 timmar senare.

#28 - Anonym

Okej, men det motbevisar inte hans poäng. Jag är så trött på att folk, framförallt på youtube där alla verkar ha lärt sig ett nytt ord (dubbelmoral), ska motbevisa andras poänger "tu quoque"-argument. Bara för att någon gör samma grej som de säger sig vara emot gör det inte handlingen i sig mindre moraliskt fel.

#29 - Lou

#22 Tankesmedjan har inte tagit bort sin insta, Lucas fick deras konto avsängt.

#30 - Lou

#22 Tankesmedjan har inte tagit bort sin insta, Lucas fick deras konto avsängt.

#31 - Anonym

Två fel gör inte ett rätt! Och en skillnad är väl att Lucas är privatperson och tankesmedjan använder sig av våra skattepengar för att skapa sina skämt..

#32 - Anonym

and i oop.....

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com