Kammis inlägg om swishdonationer väcker många reaktioner

Kammi har i sitt senaste inlägg skrivit att man gärna får swisha pengar för att hon ska kunna sova på ett hotell i Köpenhamn.
 
Många har reagerat över detta och i facebookgruppen Honey & the bees har det kommit in över 100 kommentarer. 
 
Många kommenterar bland annat att Kammi sagt att hon tjänar mellan 50 och 100 tusen kronor och Kammi svarar på instastory att mycket av hennes lön går till skatt.
 
Kammi tycker inte att det är hennes ansvar om hennes yngre följare skulle donera pengar till henne utan hon tycker att det är föräldrarnas ansvar eller företaget Swish som inte har en åldersgräns. 
 
 
#1 - Anonym

Inget fel att fråga om donationer ifall dem pengarna hade investeras till kanalen. Men att tigga för att en hotellvistelse är bara patetiskt, helst ifall hon nu tar ut runt 50.000.

#2 - anonym

Men snälla va alla ska fu*cking klaga man har själv ett ansvar om man vill swisha en liten summa till henne det är ingen som blir tvingade och det är föräldrarna som måste ha koll på sina barns pengar om man nu är under 18 år.. Och sen vadå Kammi tjänar mycket pengar? Har dessa personer kvitton och bevis på hennes inkomst eller? FAN LÄGG NER MED KLAGANDET

#3 - Anna

OT - är felicia aveklew fortfarande tillsammans med sin kille? Har inte sett honom på länge

#4 - Anonym

Pinsamt värre!

#5 - Anonym

Pinsamt beteende!!! Spyr

#6 - anonym

Den som har skickat vidare detta inlägg från Honey & the bees borde skämmas ännu mer än Kammi.. Honey & the bees är en PRIVAT grupp för bara tjejer och ingen annan än tjejer få se de. Skäms på denna tjej som inte kan hålla hemligheter från gruppen!

#7 - Anonym

Om hon nu ber folk att swisha pengar till henne för en hotellnatt. Vem betalar då hennes utlandsresor och tatueringarna hon gör? Skall hon be sina följare om det också så hon kan resa utomlands?

#8 - anonym

visst om man swishar till utrustning tex kamror sånt men att tigga pengar för ett hotel då börjar man undra vad i jag spyr på henne usch så vidrigt. hon har pengar att betala själv.

#9 - Anonym

Fyfan hennes svar dessutom.. hur arrogant?

#10 - anonym

#8 #9 det är ingen som har tvingat er att swisha henne heller väx upp

#11 - Anonym

Vill rätta er lite. Hon tjänar ej mellan 50-100k i månaden. Hennes företag hade omsättning på 900k 2018. Av dom 900k så tog hon ut lön på 590k med skatter och arbetsgivarutgifter tar hon ut en lön på 25k/månad. Alltså runt 18k UT i månaden efter skatt.
Sen väljer alla ifall man ska swisha eller ej. Vem bryr sig ifall hon skulle ha tagit ut mer eller mindre? DITT val att swisha eller ej

#12 - Anonym

Som vuxen har man ett ansvar. Har man en stabil ekonomi och jobb, så kan man också spara ihop pengar för att ”unna” sig. Att utnyttja YNGRE som troligen inte förstår värdet av pengar, och swishar pga att de vill hjälpa sin idol, är väldigt lågt. Sen är det ju inte olagligt absolut inte, men man kan ju prata om vad som är moraliskt rätt och fel också. Tycker kammi att det är värdigt att barn lägger sin veckopeng på hennes hotellvistelse, istället för att köpa sig själva något?

#13 - Anonym

Extremt trashigt att tigga pengar för ett sådant ändamål. Hon och andra youtubers som gör detta får göra som de vill, men jag dömer skiten ur dem.

#14 - Anonym

Kammi är inte den första youtubers som ber om swishdonationer

#15 - Anonym

ÄLSKAR Kammi annars, men alltså.. tror nog ändå att hennes följare förtjänar mindre en henne i månaden och jag tkr ärligt att detta var lite lågt.. kammi har nog absolut råd med en hotellnatt själv, härregud hon köpte en cykel o massa tillbehör utan att blinka till denna cykelresan. Hon shoppar ju extremt mycket skit, gör om badrummet, målar om , ny inredning, köper allt min hund rör i yada yada, tror ärligt inte att pengar är så stort problem..

#16 - Anonym

Kammi har själv sagt att hon tar ut 27000 i lön, tänkte bara säga det. Ändå relevant info till ämnet.

#17 - Anonym

Här sitter man själv med 10000 i CSN lån och bidrag i månaden för att betala hyra, el, nät och mat. Så får man leva fattigt och spara ihop för att once in a blue moon få lyxen att bo på hotell. Det är galet privilegierat och därför inte konstigt att folk ifrågasätter.

#18 - anonym

INGEN TVINGAR NÅGON ATT SWISHA NI HAR SJÄLVA ETT VAL + HON ÄR INTE DEN FÖRSTA YOUTUBERN SOM TAR SWISH DONATIONER OAVSETT INKOMST

#19 - Anonym

#18 Vi alla vet redan att hon inte tvingar någon, vad menar du nu? Folk fördömer ju faktumet att hon ens sitter och ber om pengar för en sådan sak. Det är äckligt gjort.

#20 - Anonym

Tycker det är sjukt konstig att hon inte ser sitt eget ansvar i detta? Vadå det är föräldrarnas eller bankens ansvar, det är ju förfan du som sitter och tigger när du är väl medveten om hur gamla de som följer dig är. Du har ett ansvar som influenser med följarskara, vare sig du vill eller inte.

#21 - Anonym

#12 #15 #17 - Tack 👏🏽 skönt att se några vettiga i den här diskussionen.

Nej, hon tvingar ingen att swisha. Ja, man får välja själv. Men bara hela grejen att tigga pengar av folk som antagligen har lägre inkomst än henne själv är rent ut sagt omoraliskt. Influencers tjänar redan sjukt mycket kontra det jobb de utför och det är ingen mänsklig rättighet att kunna "lyxa till" det med en hotellnatt, och har man inte råd så får man helt enkelt låta bli som vem som helst. Det är riktigt fult att tigga pengar på det här sättet när man är så sjukt priviligierad och ständigt visar att man inte har några problem att strö pengar runt sig i andra meningslösa sammanhang, som på t ex Wish och med saker som används en gång.

Hon hade ju kunnat ta pengarna hon får från försäljningen av sina sponsrade kläder istället. Hon lär ju tjäna en hacka på att sälja kläder till fullpris som hon fått betalt för att göra reklam för till.

Nej, Kammi är i mångt och mycket en sniken person, det har vi sett fler än en gång.

#22 - Anneli

Fast alla hennes pengar kan ju omöjligt gå till skatt.....

#23 - anonym

har tänkt på en sak att therese lindgren aldrig snackar om sin IBS längre är inte IBS en kronisk sjukdom som man måste leva med? Ändå äter hon nu sån mat t.ex mcdonalds som hon tidigare inte kunnat äta pga IBS

#24 - Anonym

Har inte Kammi bett dig personligen att inte skriva om henne på bloggen?

#25 - anonym

#22 det står inte alla pengar... det står mycket av henne lön går till skatt tjänar man mycket ja då betalar man också mer i skatt

#26 - :)))))

Ni som försvarar henne, har ni inget bättre argument än att ”ingen tvingar er att swisha” nej? Det fattar väl vem som helst, men klart att folk reagerar när hon 2v tidigare lägger ut en video när hon talar om att hon tjänar mycket pengar. Alla vet dessutom hur mycket pengar större YouTubers tjänar på samarbeten, visningar m.m, det som är störande är att det känns som ett hån mot folk som på riktigt behöver hjälp med pengar, hon bor i centrala Göteborg och har förmodligen över 2000 kr på kontot. Därför är hon förmodligen bara extremt snål.

#27 - hula

Gjorde hon inte denna cykelresa på eget bevåg? Ska man inte ta eget ansvar för utgifter? Menar alltså att det självklart (p.g.a utmattning osåvidare) att man ska ta in på hotell, och då stå för det själv?

#28 - • J

Pinigt att be om pengar till en hotellnatt! Sure om det var något som hänt Anton och hon behövde hjälp med pengar till en operation men detta är ju bara någon slags ”vardagslyx”. Betala ditt hotellrum själv eller så borde du ha fixat ett samarbete med ett hotell.

#29 - Anonym

Har inget emot när YouTubers tar emot Swish donationer ifall det går tillbaka in i kanalen. Men tycker det känns sjukt fel att be folk swisha till en hotellnatt. Tycker personligen att dem kunde planerat in det i såna fall innan dem åkte. Älskar Kammi men det här var sjukt skevt.

#30 - Lol

Hoppas ingen swishade

#31 - Anonym

#33 Dock att handla begagnat eller sälja saker man inte behöver/vill ha länge är inte bara att vara snål, utan det gör skillnad för klimatet och man bidrar mindre till konsumtionshets. Sen absolut, Kammi bidrar väl till konsumtionshets och massproduktion på andra sätt. Men det är inget fel i sig att köpa och sälja saker begagnat.

#32 - Mat-hilda

Om ni tycker detta är pinsamt kan ni läsa Bentes "inforuta" på youtube från februari och bakåt och även hennes livestreams där numret är större än hennes fucking ansikte. Båda två har sjunkit i mina ögon nu... usch

#33 - anonym

#26 äntligen någon som förstår.
#10 fast nu handlar de inte om jag inte behöver utan jag tycker det är vidrigt när man har så mycket pengar att be folk swisha visst om det hade varit något med anton eller något vettigt tex kamera men hotellrum lägg ner det ska du betala själv inte andra åt dig när fy usch.

#34 - Anonym

Bara jag som stör mig på att Lisa har en så kort och åtsmitande klänning i sin senaste video hon flera gånger har sagt att hon "aldrig tänker bära shorts" och gör sig rolig över linnen då man "ser naken ut"

#35 - Anonym

Herregud vad ni allihopa är töntiga lol.

#36 - Ellen

Mycket vill ha mer

#37 - Anonym

Men snälla, är ni alla totalt efterblivna, eller vad är det frågan om?
Sociala medier är Kammis jobb, det är det hon lever på, det är väl klart som fan att hon har rätt till att be om donationer när det handlar om hennes arbete.
Det är inte bara en hotellnatt, hon har gjort hela den här resan till stor del för OSS, för att hon ska kunna fortsätta leverera material till youtube, hon har alltså lagt ut vad jag förmodar tiotusentals kronor på cykel, kläder, tält, batterier, utrustning, mat och allt vad en sådan resa innebär, för våran skull. Dessa donationer hon får in kommer i det långa loppet gå tillbaka till oss följare.

Jag svär att hälften utav er inte rörde ett finger och en del av er kanske till och med donerade bort era pengar när Kylie Jenner bad om donationer för att få titeln som världens yngsta miljardär, I DOLLAR, men ni flippar och har aldrig varit mer kränkta över något annat i världen nu när Kammi ber om FRIVILLIGA donationer för en hotellnatt.

Folk som har valt att leva på att underhålla andra måste uppenbarligen få in pengar på något sätt för att överleva, precis som vilken annan människa som helst.
Ni är IQ-befriade hela högen och tänker inte längre än vad näsan räcker, ta er en titt på twitch.tv där folk livestreamar dagligen inför hundratusentals tittare varje dag, ska ni bli förbannade för att de personerna har länkar till sina paypal-accounts och swishnummer också?

Kammi gjorde ingenting fel i detta.

Mvh streamare på twitch.

#38 - Anonym

#37 man är inte IQ befriad bara för att man säger sin åsikt om detta och alla håller inte med dig. Du har din åsikt och vi har våran åsikt att kalla andra för IQ befriad pga sin åsikt. Säger mer om dig än va de gör om alla andra

#39 - Anonym

#37 om något är du totalt IQ befriad. Gillar också att ditt argument är att kammi ber om frivilliga donationer? no fucking shit. Alternativet hade varit att hon tvingade folk, och det är ju faktiskt olagligt att tvinga folk att ge pengar till henne, så bra jävla argument.

Anledning varför det suger är att vi alla vet att hon tjänar tillräckligt med pengar för att kunna betala hotell själv. Ingen kan ju på riktigt tro att hon sitter med 0 kronor på sitt konto. Eller det faktumet att hon borde tänkt på en hotell natt innan hon planerade resan.

Den största anledningen dock varför detta är osmakligt är det faktum att majoriteten av hennes följare är under 18, och antagligen under 15, vilket gör att deras konsekvenstänk inte riktigt är färdigutvecklat, samt att barn, oavsett hur väluppfostrade dom är, gör lite vad dom vill med tanke på deras underutecklade konsekvenstänk. Så att lura föräldrar/låna pengar för att sedan donera dom, är en väldigt stor risk. Därför, är det osmakligt av henne att be om donationer.

Jag hoppas i djupet av mitt hjärta att ingen jävel donerar och sparar pengar till antingen sig själv, eller möjligtvis någon nära och kära istället för någon youtuber som redan har pengar.

#40 - ANUS

Kan ni SNÄLLA göra ett inlägg om att Anis don Demina MÅSTE sluta skrika i hans videos han skiftar så sjukt mycket i ljudnivå o så skriker han från ingenstans så man måste hålla på o höja o sänka hela tiden.. gillar hans videos men drar mig ifrån att kolla pga detta snälla håll med mig någon???

#41 - Anonym

Verkar inte som att någon läser Kammis infobox på youtube då
hennes swishnummer står under varje video, men det har inget klagat över lol

#42 - Anonym

#39 som sagt ingen är IQ befriad bara för att man har en egen åsikt du har din alla andra har sin åsikt.

#43 - Anonym

#41 För att det är skillnad på att be om swish till KANALEN, tex kameror och annan utrustning än att be sina följare om att sponsra en hotellövernattning som är en helt annan sak

#44 - Anonym

Åå så pinsam hon ärrrr... usch visar verkligen vilken människa hon är som gör så. Försår inte hur Niko kan tända på henne, både hennes utseende och personlighet är verklig inte najs, ursäkta men sant??

#45 - Emma

Tragisk människa.... hade skämts ihjäl om jag var både hon och hennes mamma. Men skammen verkar ju inte finnas hos vissa.

#46 - Anonym

#44 Eh..? Visst att Kammi har gjort fel men vad fan har hennes utseende med saken att göra? Hur kan man ens kommentera en sådan sak? Det kanske kommer som en chock för dig men alla tänder inte på samma saker, galet jag vet.

#47 - Anonym

#44 amen lägg av. Visst att man kan tycka att Kammi gjorde fel i det här avseendet, men vad har hennes utseende och personlighet med det att göra? Så jävla äckligt och barnsligt att dra in personangrepp.

#48 - R

Donera pengar för att de ska kunna sova på hotell? Nej tack :) hade varit en annan sak om pengarna hade gått till kanalen..

#49 - Anonym

Jag vill se kommentarerna i fb kägruppen 😂

#50 - Anonym

#44 aa man ska int gå på utseende alltså men snålhet och tiggeri på denna nivå är faktiskt sjukt oattraktivt kan jag tycka..

#51 - Moa

Ta och betala dina egna hotellnätter eller sov i ditt jävla tält. Ingen annan ska finalserien dina saker för att du är en snåljåp! SKAMLIGT!

#52 - Anonym

#46 ja visst tänder folk på olika saker! Vissa tänder uppenbarligen på en snål storhakad plattfeja med kulbröst som tigger pengar av sina följare och andra INTE. Men tur att någon gör det iallafall! :)

#53 - Anonym

#52 Det där absolut inte okej. Det är du som får kritik att framstå som hat. Sluta. Hoppas verkligen din kommentar blir borttagen för sånna yttranden är aldrig okej.

#54 - Amanda

#52 hahahha omg... 😂 jag tycker iallafall att beteendet inte är charmigt. Valfritt somsagt att swisha eller inte men känns patetiskt.

#55 - Gördis

Pinsamt. Det spelat ingen jävla roll att youtube är hennes yrke. Hon gör dessutom samarbeten titt som tätt så hon har inget att klaga på. Skämmigt som fan att tigga pengar när man redan cashar in som hon gör. Själv har man knappt så man klarar sig! Och sluta ta hennes sida bara för att du är ett så kallat fan när hon faktiskt gjort riktigt fel! Mycket skämmigt. Don’t @ me.

#56 - Huh

#37 Men snälla vilken tönt du är?? ”AllA AndRA gÖr faKtiSKt oCkså sAMma sAk på tWitch” eh okej? Då är det väl fel av dem också vart vill du komma? Dessutom gjorde hon resan för sin EGEN skull, hon tyckte förmodligen att det verkade kul och passar väl på att filma det, försök inte intala någon något annat. Hon får väl göra som alla andra och SPARA pengar till en resa?? Varför ska hennes följare betala det? Och om hon nu inte har råd nej men vänta då förfan med att åka eller skaffa fler inkomster utöver YT? Ska alla poliser, undersköterskor, brandmän och byggnadsarbetare också börja be om donationer för semesterresor till Thailand? Det är samma sak och det funkar inte så lilla vännen.

#57 - Anonym

Avprenumererat! Inget hat, Gör det för att visa att detta knappast är ok att hålla på så!

#58 - Anonym

#37 vidrigt att ta hennes sida sådär när hon gjort fel. Usch. Du är ju fan dum i huvet på riktigt.

#59 - Linnea

Hon kan fan ruttna i sin lägga med Niko.

#60 - Anonym

NI SOM SKRIVER HAT ÄR JUST NU ETT BETEENDE SOM ÄR VÄRRE ÄN KAMMI SOM FRÅGAR OM PENGAR. Hat löser ingenting. Ni kan ju ta och växa upp och komma med kritik istället för hat så Kammi kanske kan lära sig en läxa och ta åt sig

#61 - Anonym

Men herreguuud är detta på riktigt?? Fyfan vad pinsam hon är. Att man ens har samvete att tigga pengar på detta sätt när man har en stabil och bra inkomst. Och för en överflödig sak som en hotellvistelse???? Okej om man är fattig och behöver pengar till mat. Men detta var fan bara vidrigt. Kan inte se på henne på samma sätt nu! Trist, gillade henne.

#62 - Anonym

Blir så förbannad varje gång jag ser en youtuber tigga om swishdonationer. De får (BRA)inkomst av visningar, annonser, samarbeten osv. Ändå tigger de och låter sina minderåriga följare swisha sina enda pengar. Usch.

#63 - Anonym

Swishade till henne enbart pga er kränkta människor, vsg kammi!

#64 - Anonym

Swishade till henne enbart pga er kränkta människor, vsg kammi!

#65 - Anonym

#63 Hahahhahah så korkat. Du ger dina hard earned money till en influencer som redan lever överflödigt för att hon ska kunna sova på hotell. Du är förloraren i mina ögon.

#66 - Viktor Youtube

Alla har väl rätt att be om en donation om man vill, sen kan många ha åsikter om vart dessa pengar går. Men hon är öppen och ärlig om vart pengarna går, de som inte vill swisha behöver inte, de som vill stödja detta får göra det. :)

#67 - Puh

#63 Det är ingen annans förlust än din hahaha tror inte en jävel bryr sig om vem som swishar eller inte, problemet är att hon ber om det

#68 - anonym

#67 problemet är att du är kränkt

#69 - Anonym

Har slutat följa kammi tycker hon förändrats så mycket på sistone och är jävligt otacksam mot sina följare

#70 - Anonym

#68 Kan du sluta överanvända ordet kränkt såfort man kommer med kritik till youtubers, tack på förhand. :-)

#71 - Anonym

#6 kan ju va så att denna sidan ägare sitter i gruppen Honey & the bees och det är hon som sprider vidare detta ur gruppen

#72 - Anders

Grejen är ju att pengarna knappast går direkt till hotellnatten, de går ner i hennes plånbok då hon rimligen har råd att betala för hotellet - och då går det snarare till att hon ska kunna höja sin levnadsstandar allmänt och inte specifikt en hotellnatt...

Ang. "Honey and the bees" så är det en såpass stor grupp (143 k) att saker som skrivs där givetvis "läcker" ut.

#73 - Anonym

kammi husrum rosensköljd - vilket jävla skämt

#74 - Anonym

#65 Hon har gett mig mycket underhållning under flera års tid, så varför skulle jag inte vilja visa mitt support genom att swisha en hundring? Struntar fullständigt om hon väljer att lägga de pengarna på en hotellvistelse eller rätt ner i plånkan. Det är ni som blir så extremt uppjagade för ingenting som är förlorarna.

#75 - Anonym

#74
Wow, en hundring shit vad iq-befriad man måste vara. Du kunde ha köpt en månads netflix och fått mer utav det. Det var bara du som förlorade på det. Hon cashar in och du är en hundralapp fattigare.

#76 - Anonym

#74
För att bruden redan har pengar, mannen. Antagligen långt över vad du själv har. Kolla på As Told By Kenya's video "Youtube Memberships Is a Scam". Du blir lurad på pengar av youtubers som omsätter miljontals kronor. Lurad att de faktiskt bryr sig om dig eller att ge dig sitt bästa kontent när de egentligen bara bryr sig om hur mycket pengar som rullar in. De lurar dig att du är med i en gemenskap, att de är precis som dig. Den där hundringen hade säkert kunnat räcka för ett par månaders skolgång till något barn i Bangladesh, men istället skänker du den till en priviligerad tjej raka vägen in i hennes bankkonto med resterande summor högre pengar än vad du kan tänka dig. Hade skämts enormt.

#77 - Du är fan dum

#63 tror du på riktigt hon bryr sig om att du swishade henne? Hahahahaha. Hon skiter i dig och det! Du är bara en av de alla som går i hennes fälla. Du är verkligen dum i huvet på riktigt!

#78 - Anonym

#Du är ett skämt som inte ens kan stava namnet rätt. Kammi Husum Rosenskjold heter hon.

#79 - Anonym

#76 Det du säger gäller dock exakt allt och alla i livet. Går man runt med det tankesättet borde man flytta ut till någon by och bli självförsörjande. Alla är ute efter dina pengar. Den tröjan du köpte? Hjälper någon som redan är rik att bli ännu rikare.


Förstår vart du ville komma med din punkt men det funkar inte att tänka så i verkliga livet. I så fall ska vi allihop gå och skämmas dagligen över att vi ens lever.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com