Bianca ifrågasätter Alices matvanor

I Bianca och Alice senaste poddavsnitt har många reagerat på att Bianca ifrågasätter Alice matvanor.

När Alice berättar att hon hade en pizzakväll svarar Bianca "äter du någonsin en sallad?".

Vidare säger Bianca att hon tycker att det är sjukt att Alice äter skräpmat varje vecka. 
 

 
#1 - Anonym

Bianca lider ju av bulimi så jag förstår till viss del varför hon sa dom saker hon gjorde, det finns ju inte i hennes värld att äta så mycket skräpmat och onyttigt flera dagar i veckan. MEN samtidigt måste man tänka på att hennes uttalanden kan påverka folk (speciellt unga flickor) negativt. Folk ser ju upp till Bianca och triggas man lätt av dessa typer av kommentarer så är det klart att hennes ord väger mer än att vara frisk och må bra. Jag tycker att man kan tänka på vad man säger, för detta är inte ett samtal vänner emellan, det är flera hundra tusen som ska lyssna på detta. Bianca om någon borde veta vad som borde sägas och inte när det kommer till detta ämnet. Skulle någon sagt detta till Bianca när hon var som mest sjuk skulle hon förmodligen inte ens levt idag

#2 - Anonym

Vem bryr sig om man äter skräpmat varje vecka sköt ditt eget och skit i andra helt enkelt. Om hon vill äta skräp mat så låt henne det stör ju inte Biancas liv. Njut av livet och ät va fan du vill så länge man lever

#3 - Anonym

Att använda hennes ätstörning som ursäkt känns bara larvigt. Inte kommer väl nedvärderande uttalanden på köpet med bulimi? Jag själv äter väldigt nyttigt, har alltid gjort och får t o m ångest när jag äter skräpmat, men man vet ju bättre än att slänga ur sig kommentarer som får det och låta som att nån annan vore sämre. Ätstörningen är bara en ursäkt för att få kritisera en annan person i detta fall.

#4 - Anonym

Men omg hatar att alla ska göra en höna av en fjäder. Whats the fkn big deal? Okej hon sa det? Jag själv säger till mina vänner att dom kan äta för mycket skräpmat? Vad e det för vänner om man ska sitta och behöva tänka på vad man säger. Exakt som folk skrev dom är BÄSTAVÄNNER???? Om inte hon tog åt sig, varför ska hela Sverige göra det.

#5 - Anonym

#4 Fast vad tycker folk omkring dig om att du påpekar sånt? och vadå "om hon inte tog illa upp varför ska hela sverige göra det"? det är så jävla problematiskt att säga sådant som influencer. Och det finns SÅ många unga som lyssnar på dom, och som kommer börja tänka på vad dom äter. Barn/tonåringar är så jäkla lättpåverkade av vad deras idoler säger. Därför bör man tänka på att vafan man säger. Det borde du fatta.

#6 - Anonym

Är man ung och lättpåverkad så kanske man inte ska vistas på internet

#7 - Anonym

#4 För att det är skillnad på att sitta och ha en dialog med ENDAST sin bästa vän, och att säga något sådant när hundratusentals personer lyssnar. Åtminstone ett par tusen som lyssnade har någon form av ätstörning, förstår du vilken ångest och vilket onödigt triggande Bianca har skapat nu? Och folk tycker väl att Bianca som själv lider av en ätstörning borde veta bättre än att shamea vad andra väljer att äta och inte, och dessutom lägga ut det för offentligheten när hon snart har en miljon följare som ser upp till henne.

#8 - Anonym

#6 Ätstörningar kan man ha oavsett ålder, så bara för att man är sjuk så ska man inte kunna vistas på internet för att folk triggar igång saker utan anledning?

#9 - Sarah

Jag tror personligen inte att Bianca menade det så som ni alla verkar tro. Hon menade inget illa. Men vi alla är människor, alla har någon gång råkat säga fel eller opassande saker. Sånt händer! Fattar inte varför alla ska direkt hoppa på en influenser när den gör det minsta felet som att de aldrig får göra misstag. Jag ser inte problematiken med det, varför ser ni inte det från perspektivet att Bianca kanske är rädd om Alices hälsa? Att äta skräpmat är ju inte bra för hälsan.

#10 - Sarah

Jag tror personligen inte att Bianca menade det så som ni alla verkar tro. Hon menade inget illa. Men vi alla är människor, alla har någon gång råkat säga fel eller opassande saker. Sånt händer! Fattar inte varför alla ska direkt hoppa på en influenser när den gör det minsta felet som att de aldrig får göra misstag. Jag ser inte problematiken med det, varför ser ni inte det från perspektivet att Bianca kanske är rädd om Alices hälsa? Att äta skräpmat är ju inte bra för hälsan.

#11 - Anonym

#9 Om man är orolig för sin väns hälsa behöver man inte ta det i en podd som har så många lyssnare och påverka ALLA istället för att ta det efter dom spelat in

#12 - Anonym

GUD va ni alla överdriver och säger att de påverkar folk hahaha pk människor, tror inte det är en enda människa som har blivit påverkat av att man säger du äter för mycket skräpmat HAHAHA hör ni hur sjukt det låter när ni sitter och diskutera om en sån här liten sak HHAHAHA

#13 - Tilde

#10 Vadå du tycker alltså att man aldrig ska prata om vad man äter, att alla bara ska äta tills de väger 163 kg eller? är det hälsosamt? Så fort någon äter om mat är det en jävla krig, skärpning!

#14 - Anonym

Jag har själv en ätstörning (diagnostiserad bulimi) och skulle aldrig någonsin komma på tanken att säga något sådant, inte är ens till min bästa vän. Skulle snarare tänka Åh vad gott, önskar jag kunde äta det!
Så snälla länka inte ihop det med hennes bulimi.

#15 - Alicia

Vet ni vad? Det är deras podd, de får säga exakt vad de vill. Känner ni att ni blir triggad av det de säger, fine sluta lyssna! Är man så ung att man man blir påverkad av det så kanske man inte ens är tillräckligt gammal för att vara på sociala medier. Det är som att gå in i någon annans hem och be den personen ändra sin dekoration. Sinnessjukt!

#16 - Anonym

#13 grejen är väl mer att Alice som redan är smal ska inte behöva tänka på att gå ner i vikt. Kan inte Alice få äta pizza och annan god snabbmat flera gånger i veckan utan att vi kommenterar på det? Ofta gör det mer skada än nytta at kommentera andras kostvanor.

#17 - Anonym

jag döööör av skratt när alla överreagera över de minsta lilla sak 😂😂😂

#18 - Anonym

Brukar annars inte kommentera här men vill verkligen få det sagt att det är hur vanligt som helst med utemat någon gång i veckan, helst när man bor själv och jobbar 7-4 varje dag inte fan orkar man göra middag en fredag eller vad det nu kan vara. Alla ungdomar och barn, ta inte illa vid. Utemat är normalt och inget fel på. Och jääävligt gött att unna sig ibland.

#19 - Emma

ASSÅ SÅHÄR;
Jag fattar Bianca. Hon menar det som ett ”du är lyckligt lottad som kan äta utan att få ångest för JAG (som sjuk) måste äta sallad ofta för att må bra, för annars leder det till sjuka handlingar”. Hon menar enbart att berätta sitt sjuka perspektiv tror jag.
DÄREMOT blir det jävligt problematiskt i detta sammanhang och det är problemet, inte att hon tänker det. Jag är själv ätstörd och tänker sånt konstant, men alltid i form av avundsjuka på bristen på ångest (enda rätta) och skulle aldrig söga så till min kompis. Och har jag sagt något sånt impulsivt får jag hemska skamkänslor för jag vet hur triggande kommentaren har varit och skulle göra allt för att ta bort den, vilket hon och Alice i detta fall KAN göra. Det är inte live, hon kan ändra.

#20 - Anonym

#2 Det är ju Bianca som ifrågasätter Alice, inte vi.

#21 - Caloveline

Klumpigt sagt, men tror säkert att Alice och Bianca har rett ut det själva. Så andra slipper sitta och göra det
Www.caloveline.com

#22 - Anonym

Jag hade reagerat väldigt starkt om någon sagt så till mig. Det kan ju absolut leda till en ätstörning. De borde ha klippt bort det. Jag har själv en ätstörning och har haft i flera år. Folk måste förstå att vi inte bara äter en sallad utan att man kan äta pizza, hamburgare, ja ni fattar. Mina matvanor går väldigt upp och ner, liksom de flesta som har ätstörning.

#23 - Anonym

Folk är så extremt lättkränkta :))))

#24 - a

#13 Stör det dig om någon råkar väga 163 kg?

#25 - E

Vilken härlig sund relation de verkar ha till varandra. Inte.
Ja-Bianca är ätstörd och tänker därför dessa tankar men hon är en vuxen kvinna och nog mogen för att förstå att man INTE säger så till någon annan. Kanske tom placerar osunda tankar hos andra.
Med tanke på hur Alice pratade till Bianca i podden med Lovisa förstår jag inte varför de är vänner. De båda verkar helt sakna respekt för varandra.

#26 - Anonym

HAHAHAH välkommen till Sveriges lättkränktaste kommentarsfält

#27 - Anonym

VAD ÄR DET SOM HÄNT JOSEFINE CAARLE? Vart har hon blivit uthängd? Alla undrar men ingen kan ju svara på fråga

#28 - Anonym

Min syster lider av bulimi sedan tonåren och är nu 26 och lyssnar på deras podd. Jag vet att detta kommer trigga henne, hon äter givetvis ris, pasta eller potatis till nästa alla måltider och det gör mig så arg att någon med samma problematik inte tänker sig för innan man spottar ut detta till hundratusentals människor varav många med samma problem. Fan också. Samtidigt som man inte kan lägga en så stor tyngd på Bianca som individ så blir man så jävla less på denna jävla hets-influencer-tönt-värld som inte verkar kunna sluta med dessa sjuka ideal. Mvh, ständigt orolig syster

#29 - E

#27 på vilket sätt har hon blivit uthängd? Det finns en video på PH där hon testar kläder lol?

#30 - Lol

Vem som helst fattar ju att det inte är hälsosamt att äta skräpmat varje dag .i veckan? Sheesh.

#31 - Anonym

#30 det står VARJE VECKA inte varje dag alltså 1 eller 2 gånger i veckan. Och vad är det som är ohälsosamt med de? t.ex snabbmat? Det är liksom kött och pommes OSV va man nu än beställer, sushi? Vad är ohälsosamt med de? Det är liksom precis den maten vi äter hemma fisk, kött och potatis fast tillverkade på olika sätt

#32 - Anonym

Hade en snubbe sagt det till en tjej hade ALLA gått i taket och blivit galna 🤷🏼‍♀️

#33 - Anonym

Men asså snälla håll käften Frida och håll käften alla tjejer som tycker att Bianca är en dålig vän. Vänskap funkar olika för alla. Min relation med min bästavän är som Alice o biancas, vi kränker varandra hela tiden, vi hatar o visa våra känslor för varandra, vi säger ofta ”du äter så mycket din tjockis” eller ”sluta ät tjockis” ”varför är du så fet?” och vi båda vet att vi imte menar något utav de, och de bästa med en Sån vänskap är även om hur jävls mycket man sitter o kränker varandra (på skoj) så vet jag att slutet av dagen att hon ALLTID stället upp för mig på allting o finns där för mig. Så sluta med era jävla ”hon är dålig vän” bla bla bla för ni har ingen amning hur deras vänskap egentligen är.

#34 - Anonym

Du är ju verkligen SÄMST på att dölja namnen så varför försöker DJ ens????

#35 - Freddy

Varför hon kan sitta och säga så till sin bästa vän? Jo, just för att hon är hennes bästa vän! Vad är det här för ny fluga med att bli andrahands-kränkt? Det är två tjejer som är kompisar och bra kompisar kan prata med varandra hur fan de vill utan att bli upprörda eftersom de vet att det inte är illa menat. Jag hade förstått de starka reaktionerna om typ Alice bröt ihop, började gråta och sa typ "Hur fan kan du säga så till mig!?". Men det gjorde hon inte. För de är kompisar och hon vet att Bianca inte menar illa.

#36 - Anonym

#31 wow vilken okunskap du besitter... Du har nog aldrig läst eller fördjupat dig i näringslära eller kost överhuvudtaget så kan förklara det snabbt. Det man menar med snabbmat är just mat som oftast går snabbt att tillaga, dvs har den redan tillagats ett tidigare stadie och är oftast halvfabrikerat eller tom helfabrikerat. Då har mycket av den riktiga näringen försvunnit och har oftast väldigt mycket tomma kalorier. Personer med hög metabolism kan därmed äta mycket skräpmat och endå förbränna detta snabbt utan en större ansträngning men kan endå lida av en stor näringsbrist.
Fattar dessutom inte vad ni alla blir så sjukt kränkta över i Biancas uttalande då det finns ingenting hälsosamt med käka så mycket snabbmat?! Om ni nu blir så kränkta över det vill jag att ni hänvisar till EN enda studie som visar att snabbmat är bra för kroppen, tack.
Dessutom att ni blir så kränkta över den lilla biten när 2/3 handlar om gur mycket Bianca dricker och hur hon varit bakfull vartenda dag i en veckas tid?! Tror ni på riktigt inte det sänder ut lite starkare signaler än matbiten, som helt ärligt är sunt förnuft?

#37 - Matilda

Kan Amir sluta tro att han är självaste Dalai Lama bara för att han, nästan 30 år gammal, börjat lära sig laga mat?
Tycker bara att han är alldeles för mycket när han tycker att han är så jävla vältalig och så DUKTIG på allt och alla andra är dumma i huvudet typ.

#38 - Anonym

Älskar nya headern 😍

#39 - Anonym

Vart är nya headern? Du sa i januari att den skulle komma nästa vecka, det är februari nu...

Svar: Jag är inte 100% nöjd med den än.
svenskayoutubers.se

#40 - Anonym

Jag äter skräpmat varje dag, lol. Vem fån vill äta gräs och kanonmat när man kan äta en fet och ostig pizza?? Lever hellre kortare ärligt talat

#41 - Anonym

38# ny headern? de är en ny bakgrund, den nya headern är inte färdig

#42 - Anonym

#38

#43 - Anonym

Sverige har verkligen gått och blivit ett skämt

#44 - Anonym

Alltså Bianca som faktiskt lidit av en ätstörning borde väl ändå vara lite mer försiktig runt det ämnet och veta vad som kan trigga igång såna tankar.
Många unga tjejer som lyssnar kan bli väldigt påverkade av detta.
Det är inte nyttigt att äta så mycket skräpmat men Bianca måste faktiskt tänka på vad hon säger

#45 - Anonym

#45 Du vet att majoriteten här är minderåriga? Skippa UTM-länkarna istället för att försöka tjäna pengar på barn, smutsigt beteende.

#46 - Anonym

För att man får inte ha åsikter i gnällsverige ........

#47 - Anonym

Förra veckan grät ni över de Alice och Lovisa sa till Bianca och nu de Bianca sa till Alice, har ni verkligen så tråkigt?

#48 - Anonym

Asså J&Js senaste vlogg. ”Jag litar inte på polisen. Laddar du ner en film får du fängelse och böter men våldtar du någon är du fri inom ett par månader”. Jag trodde inte man behövde förklara detta till en människa som snart är 35.. men det är inte polisen som tar beslutet om vilket straff en person ska få, dom fångar bara in dom. Om något borde man väl ha brist på tillit till Sveriges rättsystem och domare, inte poliserna som plockar bort dom från gatorna 🙃

#49 - Anonym

Jocke och Jonna sa att de ska boka in sig på hotell under dessa veckor dom har dokusåpan på. De tycker även de ska bli skönt att komma bort från all renovering

#50 - Anonym

49# och detsutom så anser Sverige att en person är ett större hot ifall man hotar Sverige som land än om man försökte någon månniskas liv. Därför man tar set större ifall man inte betalar skatt, laddar ner olagligt osvosv

#51 - Anonym

Aftonbladet skriver om Joakim Lundell i dag.. Som vanligt tar Aftonblaskan i så dom skiter ner sig. Dom har rubriken "Polisen sökte Joakim Lundell för dubbelmordet i Linköping
Youtubern Joakim Lundell topsades för mordet på Mohammed Ammouri och Anna-Lena Svensson"

#52 - Anonym

#48 de menar ju såklart rättssystemet, men använder bara fel begrepp pga lathet

#53 - Lina

#51 Men jocke, du vill ju ha publicitet? Var glad då.

#54 - Anonym

"Jag vill inte diska för då släpper mina lödnsglar" kräks på j&j.....

#55 - Anonym

ironin när linn ahlborg, som aldrig tränar/håller på med nån sport/ på nåt sätt har med med något sportrelaterat på någon av sina sociala medier ska släppa en "sportig kläd- kollektion"

#56 - Anonym

#55,haha reagera med på de!

#57 - Anonym

#54 och här kräks på dig :)

#58 - Anonym

#57 Och jag sväljer gladeligen din spya, dricker den som saft och låter den fylla min magsäck.

#59 - Anonym

#51 är inte ett fan av Jocke men hur många unga män som helst i Linköping och angränsande orter blev topsade. Hade en pojkvän i en närliggande stad och där blev flera i personens skolklass topsade och förhörda.

#60 - Anonym

Kanske dags att skriva om mord åtalade abbe? Hoppas han åker dit om inte för mord för allt Annat han gjort så som hände piss sexuella övergrepp. Droger anabola. Misshandel m.m.

#61 - Lina

#60 Vem tusan är ABBE?

#62 - Anonym

#61 Abbe Blattelito

#63 - Anonym

#60 Vet du vad, den där vidriga människan förtjänar inte att bli skriven om. Han bör bli bortglöm. Usch.

#64 - Viktor

Det är ju mode att vara kränkt idag såååå :o

#65 - Amanda

Märks verkligen vilken ålder folk är i detta kommentarsfält. Att kommentera ”småsak” ”pk” ”inte en big deal” är så himla oansvarigt. Ni må vara sådana som inte tar åt sig av detta, men andra som tar åt sig då? Andra som har kroppskomplex och inte alls trivs med sin kropp och inte äter ”en sallad”. Ni vet så lite om alla andra och kan endast tala för er själva. Bianca gjorde fel i detta och att skylla på hennes ätstörning, ABSOLUT om det hjälper henne sova om nätterna men oavsett är det fel. Alice är nog välmedveten om vad hennes kropp klarar av och inte. Så länge man mår bra så är det helt okej att äta vad som än suktar en. Avsnittet bör ha en TW i rubriken istället för att ”alla lättpåverkade” ska stänga sig ute från internet.

#66 - Anonym

Jag har haft bulimi när jag var liten, och inte en enda gång har jag kommenterat mina vänners matvanor. Men alla är väl olika

#67 - Anonym

#51 Omg............

#68 - Anonym

#65 Chilla lite brush sluta vara så lättkränkt 8)

#69 - Anonym

#65 håller med dig!!

#70 - Anonym

Bente kanske sagt det tidigare idk, men är det hennes hund?

#71 - Anonym

herregud, somsagt så lider hon ju av ätstörning så det är ju inte konstigt att hon reagerar på det egentligen. Hon säger ju det till och med själv och hon är antagligen mycket vä medveten om att hon tänker fel!

#72 - Anonym

#70 nepp hon lånar de bara :)

#73 - conny kofot

Du kanske kan sluta lägga upp tråkiga nyheter och göra klart headern istället!

#74 - Anonym

#60 Varför skulle hon skriva om abbe här..? Han är ingen youtuber?

#75 - Anonym

Tyckte också att det var sjukt onödigt att säga så... men hur anser Bianca det med alkohol, som hon gärna dricker ”mycket” av. Det är väldigt onyttigt och har mycket kalorier medans hon sitter och uttalar sig om Alice pizza ätande🥴🥴

#76 - anonym

Från en person som också lider av grova ätstörningar kan jag ju säga att skylla på hennes bulumi inte är en bra ursäkt. Jag som lider och har lidit av ätstörningar i 6 år samt massor av andra perosnliga saker skulle aldrig kunna säga så till en männsika, speciellt inte en bästa vän. Hon säger det uppenbarligen för att Alice ska känna sig dålig, för så är det när man har ätstörningar. Blir så äcklad av det här. Bara för att Bianca själv lider av en ätstörning gör inte det henne oskyldig. Så äckligt att höra. Det är ren omogenhet. /ätstöringsoffer

#77 - anonym

Från en person som också lider av grova ätstörningar kan jag ju säga att skylla på hennes bulumi inte är en bra ursäkt. Jag som lider och har lidit av ätstörningar i 6 år samt massor av andra perosnliga saker skulle aldrig kunna säga så till en männsika, speciellt inte en bästa vän. Hon säger det uppenbarligen för att Alice ska känna sig dålig, för så är det när man har ätstörningar. Blir så äcklad av det här. Bara för att Bianca själv lider av en ätstörning gör inte det henne oskyldig. Så äckligt att höra. Det är ren omogenhet. /ätstöringsoffer

#78 - anonym

Från en person som också lider av grova ätstörningar kan jag ju säga att skylla på hennes bulumi inte är en bra ursäkt. Jag som lider och har lidit av ätstörningar i 6 år samt massor av andra perosnliga saker skulle aldrig kunna säga så till en männsika, speciellt inte en bästa vän. Hon säger det uppenbarligen för att Alice ska känna sig dålig, för så är det när man har ätstörningar. Blir så äcklad av det här. Bara för att Bianca själv lider av en ätstörning gör inte det henne oskyldig. Så äckligt att höra. Det är ren omogenhet. /ätstöringsoffer

#79 - anonym

Från en person som också lider av grova ätstörningar kan jag ju säga att skylla på hennes bulumi inte är en bra ursäkt. Jag som lider och har lidit av ätstörningar i 6 år samt massor av andra perosnliga saker skulle aldrig kunna säga så till en männsika, speciellt inte en bästa vän. Hon säger det uppenbarligen för att Alice ska känna sig dålig, för så är det när man har ätstörningar. Blir så äcklad av det här. Bara för att Bianca själv lider av en ätstörning gör inte det henne oskyldig. Så äckligt att höra. Det är ren omogenhet. /ätstöringsoffer

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com