Zara Larsson kritiserar miljardärerna men får mothugg

Zara Larsson har på Twitter kritiserat de franska miljardärer som donerat en förmögenhet till återuppbyggnaden av Notre-Damekatedralen.
 
"Miljardärerna gick samman och samlade ihop hundratals miljoner till Notre-Dame på några dagar medan människor fortfarande inte har rent vatten att dricka. Ni kan fixa det här, men ni bryr er bara inte", skrev hon. 
 
 
 
 
Nu har Zara själv fått kritik eftersom hon tidigare i år berättade i Daniel Redgerts podd att hon har ett kreditkort på 150 000 kronor som hon ”maxar ut till 100 procent varje månad”.
 
Zara berättar att pengarna endast spenderas på nöje: "Vad fan köper jag då? Jag vet inte, jag har ingen aning. För det är 100 procent nöje. Det är inte så att jag betalar hyra. Det är mycket shopping, 85 procent går till prylar.". 
 

 
För enbart nyheter om svenska youtubers, tryck på texten längst upp på bloggen (se bilden under). Mer om förändringarna i bloggen i ett annat inlägg. 
 
#1 - Anonym

Tänkte samma sak när hon gjorde det där uttalandet. Sen vet väl inte hon eller någon annan om dessa miljardärer skänker pengar till välgörenhet!? Aldrig fattat varför alla lyssnar och i stort sett hyllar allt denna tjej skriver och säger. Hon är fucking 21 år... hon är fortfarande väldigt ung, vad fan vet hon om livet liksom!? Hennes har ju knappt börjat.
Bara det att hon lägger 150tusen på nöjen och inte ens kan säga vad för nöjen, säger ganska mycket om hennes unga dumma tänkande.

#2 - anonym

tyvärr kan inte pengar fixa svält och allt de där, det krävs mycket mer än bara pengar. Länder behöva sätta regler att det inte är okej att gifta sig mot sin vilja, att inte behöva könsstympas OSV. Folk behöver sluta fred med varandra och detta kan inte fixas med bara pengar

#3 - anonym

Har inte Zara själv mycket pengar på de hon tjänar inom musik branschen? Jag vill gärna veta hur mycket hon har donerat av sina pengar?

#4 - Anonym

#1 Amen!

#5 - Anonym

Misslisibell har avföljt Linn Ahlborg på instagram. Finns det beef?

#6 - anonym

#5 dom känner inte ens varandra i verkligheten så varför skulle dom ens börja tjafsa med varandra? hon har väl helt enkelt bara av följt henne för att hon inte längre tycker Linn's instagram är intressant att följa längre.

#7 - Anonym

Jo absolut kanske lite dubbelmoral där. Sen är det ju kanske inte helt rimligt att jämföra 150 tusen på en månad, med flera miljarder under loppet på ett par dygn. Sätter man det i perspektiv - Zara har inte i närheten av så mycket pengar som dessa stormiljardärer som haft möjlighet att med deras egen ekonomi ge pengar till att bygga upp en nedbrunnen kyrka. Att trycka på att folk inte ska få unna sig ”prylar” med sina egna pengar (som i jämförelse med flera miljarder blir till småsummor) är inte riktigt syftet med det Zara säger, utan jag vågar nog påstå att hon menar att har man flera miljarder till att donera till Notre Dame, hade man nog kunnat se till om Inte donationerna gjort bättre nytta nån annanstans t ex till människor som lever i krig, svält etc. Sen är det såklart upp till var o en vad de väljer att donera till, MEN försöker bara tydliggöra vad jag hoppas och tror att Zara ville få fram med detta

#8 - anonym

Som kommentar nr 2 skrev, pengar kan inte lösa all världens problem tyvärr. det krävs så mycket mer.

#9 - E

Zara har rätt tho.

#10 - E

150k på en månad är INTE samma sak som flera miljarder.

#11 - .

Notera att hon tjänar hela 1-2 miljoner varje månad, alltså inte bara 150k.

#12 - Anonym

Älskar såna här diskussioner nu medan jag läser argumentationsanalys i skolan, man får se olika fallacies i praktiken hahah.

Saken är den att Ann Heberlein och Evin bemöter inte Zaras argument på ett rationellt sätt. Istället vänder de det hela till henne, vad hon tjänar och spenderar, istället. Detta är en fallacy och kallas argument ad hominem (tu quoque).

Absolut, det kan vara hycklande att Zara uttalar sig som spenderar 150k i månaden på shopping, men det gör inte hennes argument/ståndpunknt till mindre hållbart för det, det är fortfarande lika relevant.

#13 - Anonym

Den där Evin slängde även in en straw-man fallacy. Zara påstod aldrig att "man kan trolla bort världsfattigdom med lite välgörenhet"

#14 - Anonym

Zara är ju ingen youtuber

#15 - F

Skriv att Amir har blivit av med körkortet!

#16 - Anonym

Amanda Strand och Hov1 Dante dejtar

#17 - Anonym

Att Amir blivit av med sitt körkort är isf något skvaller eftersom han är en Youtuber. Zara å andra sidan är ingen youtuber. Vad får dig att skriva detta inlägg?
Kan tycka att du som bloggägare ofta skriver om annat utöver youtube. Varför funderar du inte på att ändra detta till en mer allmän skvallerblogg?

#18 - anonym

När folk säger att Zara shoppar för 150 000 i månaden ursäkta mig? har ni hennes kvitto på de eller? vart är era bevis från era anklagelser mot henne? Kom med konstruktiv kritik istället för hat

#19 - Anonym

#18 Det är Zara själv som sagt det, så källorna är henne själv och därav inte bara människor som antar.

#20 - anonym

#19 länka mig denna källan där hon säger exakt detta då?

#21 - Anonym

#17 Läs hela inlägget så får du kanske fort svar på din fråga.

#22 - Anonym

Ett typiskt tillfälle av när man skjuter budbäraren istället för att bry sig om budskapet

#23 - Anonym

#16 Hur vet du det?

#24 - Anonym

Taget från wikipedia om tu quoque-argument:

"Om A utför X och sedan lägger fram argument emot X kan knappast argumenten accepteras som giltiga då A själv utfört X" (exempel på tu quoque)

Det är ett logiskt fel, eftersom ett arguments giltighet eller styrka knappast påverkas av debattörens förmåga att agera konsekvent och i enlighet med ståndpunkten.

#25 - Anonym

#16 enligt vem?

#26 - Anonym

#16 hur vet du?

#27 - Isa

#20, https://www.expressen.se/noje/zara-larssons-svar-sa-mycket-pengar-har-hon/
Varsågod :) sluta grina nu över att alla inte fan girlar Zara som du gör

#28 - anonym

#27 fan girlar? Jag lyssnar inte ens på hennes musik men tycker att man borde länka sina anklagelser så inte andra människor som jag kommer att misstro det är alltid bra att ha en källa med i sina egna texter mot någon annan. och sen 150 000 kr? Jag har till och med svårt att zara shoppar så mkt varje månad. även om hon har sagt de så säger vissa så bara för att kunna skryta om saker.

#29 - anonym

#27 är du trög? hela texten handla ju om hur mkt hon tjänar varje månad, och INTE hur mkt och shoppar för.

#30 - anonym

#29 hon shoppar för*** ska de stå

#31 - Anonym

Zara har aldrig framstått som den vassaste kniven i lådan direkt.

#32 - Rosalie

Hon är så sjukt naiv. Det är inte bara att "donera pengar" för att fixa fattigdom och svält, det är ett stort globalt problem som går mycket djupare än så.

#33 - anonym

donera man pengar så går detta oftast till dom som arbetar med välgörenhet det går inte direkt till länderna/de fattiga

#34 - Anonym

#28 det är ju i artikeln som är länkad som det relevanta står i. Alltså läs på lite innan ni ger er in i en diskussion kanske? Går ni till en debatt helt oförberedda också? Palla folk som fkn grinar över att folk säger emot, det är ju exakt det som är konstruktiv kritik? Radera ordet hat från denna planet tack, mest missbrukade ordet i kommentarsfältet här. Snorungar alltså

#35 - Sorry notsorry

Sorry men håller med zara ändå

#36 - Anonym

#30 Tack så mycket! Hur skulle vi kunna klara oss utan dig? :)))

#37 - Anonym

#36 jag va samma person som #29 och som skrev #30 jag rättade mig själv helt enkelt

#38 - Anonym

Läser folk ens inlägget? NEJ, Zara Larsson är inte en youtuber. Klicka på ”svenskayoutuber”-knappen om ni endast vill läsa om det

#39 - Anton

Oohh my...

#40 - Yes

Hade det varit världens mest berömda moske som brunnit hade det garanterat varit "rasism" enligt Zara Larsson att inte bygga upp den alldeles omgående

#41 - Anonym

När blev zara Larsson youtuber? Och är abbe blattelito youtuber? Tycker du som äger bloggen döpa om den istället för den skall heta svenskayoutubers.

#42 - Anonym

#41 läs HELA inlägget så får du svar på din fråga!!

#43 - Anonym

#41 Men är du allvarlig? Det står ju klart och tydligt i inlägget att det ska bli förändringar på bloggen. Hon har till och med en knapp för dom som endast vill läsa om youtubers

#44 - Anonym

Ja Evin. Det är så lätt stt trolla bort fattigdom ifall de miljadärer nu bara bestämmer sig för det.
Håller med 110% med de zara säger men sen kan jag också tycka att hon snackar som om hon inte var en miljonär. Hon har också möjlighet att göra en förändring.
Men detta sätter verkligen saker i perspektiv när man ser hur lätt de ger upp miljoner för att laga en byggnad istället för att motverka världshunger och göra världen till en bättre plats.

#45 - Anonym

Anty måste ha opererat brösten?

#46 - Anonym

#45 Varför tror du det?

#47 - anonym

#45 varför bryr du dig ens om vad andra gör med sin kropp? Om hon har opererat brösten so what? vem fan bry sig?

#48 - Freddy

Jag klickade på "svenska youtubers" länken men inlägget om Bianca Ingrosso syns fortfarande?

#49 - Anonym

#48 För att Bianca inkluderas i det svenska youtube communityt då hon driver en stor aktiv youtubekanal

#50 - Freddy

#49 Ah... har hört att hon är årets youtuber 2018 också. Då måste det ju vara så.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com