Så röstar Svenska Youtubers i Riksdagsvalet 2018 (Del 2)

 

Informationen under är hämtad från sociala medier

 

Jocke Lundell
 
Han har gått ut med att han röstar på Moderaterna.


Jonna Lundell
 
Jocke gick ut med att Jonna röstade på Kristdemokraterna.
 

Linn Ahlborg
 
Hon berättar att hon inte vill dela mig sig av vilket parti hon röstat på. Men att hon skulle aldrig rösta på Sverigedemorkaterna. 
 
 
Amir Akrouti
 
När han får frågan på vad han röstade på så svarar han "För mänskliga rättigheter ❤". Han skriver också att han inte röstade på Vänsterpartiet. 
 
 
Ida Warg
 
Hon röstade på Centerpartiet, precis som på förra valet. 
 
#1 - Anonym

ok

#2 - Anonym

Vart gick han ut med att jonna rösta på kristdemokraterna?

#3 - Anonym

moderaterna är ganska lika sd

#4 - Anonym

#2 Jag tror att det var någon live han hade.

#5 - Viktor

Är i alla fall glad att han var en av dem som inte berättade före valet vart han står.

#6 - Anonym

#5 Men värst vad du hakat upp dig på det. Dessa influensers är även dom människor och gör exakt vad de själva vill. Vill dom berätta vad de själva ska rösta på så gör dom det. Dom kan inte anpassa sig efter alla sina följare. Om man nu påverkas så lätt av andra så är man nog alldeles för ung för att ens få rösta. Jag tror knappast att en 18+ påverkas så lätt av dessa influensers.

#7 - sabina

årets val var en mardröm

#8 - Anonym

Vad är grejen med Bobby odunco? Frisören alltså

#9 - Anonym

Någon som vet vilket område bente bodde i när hon bodde i Karlstad?

#10 - Anonym

#9 skoghall, hammarö

#11 - Anonym

Joel Wetzel röstar på Vänsterpartiet, för det är ju såå mycket bättre än SD. Han är så opåläst att det nästan blir pinsamt

#12 - Anonym

#9 Skoghall, och hennes mamma bor väl också där tror jag (alltså där hon är nu när hon hälsar på)

#13 - Info om vänsterpartiet.

Blir så ledsen över förstagångsväljare som inte läser på ordentligt (framför allt tjejer), speciellt när de tror att de har läst på och när de faktiskt vill bli pålästa, rösta och göra ett bra val där de gör skillnad. Det är ett stort misstag att lyssna på andra väldigt unga människor som uttrycker sig på Twitter, Instagram och bloggar för det är stor sannolikhet att dessa inte vet så mycket som de faktiskt tror och så som det får det att låta.

Jag vet att ni står för jämställdhet, att ni ogillar rasism, att ni tycker att alla har lika värde och ska ha samma förutsättningar. Jag förstår att ni inte sympatiserar med SD och att ni kanske inte gillar högerpolitik men det är stor sannolikhet att ni inte hade röstat på Vänsterpartiet om ni hade nog med information utan istället valt Socialdemokraterna, Centerpartiet eller Liberalerna. Jag ska berätta varför.

Det finns två mer "extrema" partier i vår riksdag. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Varför är vänsterpartiet extremt kanske ni undrar? Det står ju i deras partiprogram underbara saker som alla vill? Att alla ska ha det lika bra, att alla ska vara lika värda, ska ha samma rättigheter och möjligheter osv. Och JA, det låter enormt bra. Men skillnaden ligger i hur det ska gå till. Vänsterpartiet har alltid varit ett kommunistiskt parti. Fram till 1990 hette partiet till och med "Vänsterpartiet - kommunisterna". Jonas Sjöstedt som är partiledare har själv varit med i kommunistiska partiet sedan han varit ungdom. Vänsterpartiet har i grund och botten samma partiprogram som när de öppet kallade sig för kommunister, det enda som är skillnaden är att de tagit bort orden "kommunism" och "revolution" ur deras partiprogram. Vad är då kommunism?

fortsättning kommer.

#14 - Info om vänsterpartiet.

Kommunism handlar i grund och botten om att allt ägande ska vara gemensamt. För att alla ska kunna äga något gemensamt ska det alltså tillhöra staten. En kommunist har en dröm om att alla människor ska äga exakt lika mycket. Det betyder i grund och botten att du äger ingenting själv, det gör staten. Och vad kan hända då? Jo exakt vad som helst, det är helt upp till de som styr landet. Det kan låta som guld och gröna skogar att alla människor blev tilldelade exakt lika mycket och inget utanförskap fanns. Men historien visar att det inte fungerar med kommunistiska samhällen, dessa utvecklas till diktaturer och staten tar alla pengar och människorna får leva fattigt helt i statens händer. Ett exempel på ett kommunistiskt samhälle ni säkert känner till som finns i nutiden är Nordkorea. De som styr landet har enorma mängder pengar, och människorna som lever där är så fattiga och så begränsade från omvärlden att många knappt vet att det finns länder som har det annorlunda. Alla som bor i Nordkorea är jämlika till det sättet att ingen har pengar, alla är fattiga, men är det en bra jämlikhet?

Men hur kan vänsterpartiet kopplas till detta? fortsättning kommer.

#15 - Info om vänsterpartiet.

Läs denna länk till att börja med https://www.so-rummet.se/kategorier/kommunism

Här står det om hur fruktansvärt illa det har gått i länder där kommunister har tagit över. Men i det sista stycket står något väldigt intressant men hemskt.
"Idag finns kommunistiska diktaturer i Kina, Kuba, Nordkorea, Laos och Vietnam. Kommunistiska partier som bekänner sig till demokratin finns representerade i många länders parlament men betecknar sig ofta idag som ”vänsterpartier” eller ”socialistiska vänsterpartier”.

Det är precis det som vänsterpartiet gör. De betecknar sig som Vänster och har tagit bort sin koppling till kommunism i programmet. Läser man partiprogrammet så ser man dock att det fortfarande är kommunism, något som ett ungt otränat öga kan ha svårt att se då man inte riktigt förstår vad "avskaffa den privata äganderätten" till exempel betyder. Vänsterpartiet har år 2018 i Sverige gjort helt klart att deras mål är att avskaffa den privata ägenderätten. Det betyder att allt ska tillhöra staten och du får inte ha ett företag t.ex. För att ge perspektiv, H&M skulle alltså tillhöra staten, Ikea skulle tillhöra staten. ALLT ska tillhöra staten om ingen får äga någonting. Vad är det? Jo självaste definitionen av kommunism.

#16 - Info om vänsterpartiet.

Många av er vill så väl, ni vill att alla ska ha samma rättigheter oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning, religion och ekonomisk status. Men jag tror att de allra flesta av er som är runt 18-22 år och precis gjort ert första val och röstat på Vänsterpartiet inte riktigt förstår vad det är ni har röstat på utan har endast sett det fina som Jonas Sjöstedt har sagt och som står i deras partiprogram. Ni har inte förstått vad det är för ideologi och historia som ligger bakom och hur Vänsterpartiet vill agera för att detta ska ske. Lyssna inte allt för mycket på personer på Twitter och Instagram, t.ex som Sara Songbird, för även om jag tror att hon vill väl så är hon nog inte så insatt som hon vill tro.

Jag säger inte att ni inte får rösta på Vänsterpartiet, men jag hoppas det isåfall är pågrund av att ni genuint delar samma åsikt som dom. Att människan inte får äga någonting privat utan att det ska staten göra. Det skulle isåfall betyda att om de någon gång skulle få makten över Sverige så hade ni inte fått starta ett eget företag, ni hade inte fått göra någonting som fria människor egentligen om inte det gick i enlighet med vad staten vill. Eftersom att staten äger allt så betyder det även att dom äger alla medie och kan begränsa Sverige totalt om de vill. Det är precis det som hänt i Nordkorea.

Så har ni fortfarande åsikter som inte lutar så mycket åt höger, så rösta kolla isåfall in Socialdemokraterna eller Centerpartiet, kanske även liberalerna. Eller såklart något parti mer åt höger också om ni tycker så. Ni får tycka precis vad ni vill, och det är det som är så underbart med att VARA FRI OCH FÅ BESTÄMMA SJÄLV. Något som Vänsterpartiet inte tycker.

#17 - Info om vänsterpartiet.

Kortfattat för att lättare förstå:
1. Vänsterpartiet har alltid varit ett kommunistiskt parti. De tog bort ordet "kommunist" ur namnet på 90-talet. Jonas Sjöstedt och enormt många andra högt uppsatta i partiet har varit med i kommunistiska partier sen ungdomen.

2. Kommunism betyder att människorna inte får äga någonting, det ska staten göra.

3. I vänsterpartiets partiprogram står det att de vill avskaffa den privata äganderätten, och Jonas har nyligen sagt det i en partiledar-utfrågning. Att avskaffa äganderätten betyder att du inte får äga någonting utan det ska staten göra = kommunism.

4. Att unga människor inte kan koppla detta beror på okunnighet. Sara Songbird som berättar att hon röstar på vänsterpartiet skulle alltså inte få ha kvar sin youtubekanal till exempel. Om vi skulle ha ett kommunistiskt samhälle skulle vi troligen inte ens få se på youtube då all medietillgång är strypt av staten precis som i alla andra kommunistiska sammhällen.

5. Kommunism har inte fungerat i något land hittills genom historien och fungerar inte i nutiden heller. Många unga människor hat fått om bakfoten att Stalin och Lenin t.ex var Nazister men verkligen inte. De var på andra sidan av extremen och var alltså kommunister.

6. Snälla lyssna inte på allt ni hör och bilda er en egen uppfattning. Ska man rösta på något så läs ALLTID igenom partiprogrammet och se till att verkligen förstå allt som står i det. När ni har fått en uppfattning om ett parti som låter bra så läs på allt ni bara kan. Om ni har röstat på vänsterpartiet eller tänker göra det inför ett eventuellt omval eller nästa val så hoppas jag att ni iallafall är insatta och står för det som partiet vill utföra.

7. Som tur är kommer inte vänsterpartiet få makten än på många val. Men eftersom så många unga människor vill det bästa för alla (<3) är det lätt att tro på att allt det fina som Vänsterpartiet säger att de står för. Men man måste tänka på det konkreta som det står att partierna vill göra. Och kunnighet är allt mina vänner. Vi ska vara glada för friheten som vi tar så förgiven :(

#18 - Anonym

kan du bara hålla tyst #17 ja menar dem har redan röstat ja menar "info om vänsterpartiet" kan inte påverka förflutet get a hurry life

#19 - Info om vänsterpartiet.

#18 Men snälla? Och? Haha tror du inte att det blir val igen eller? Herregud det är aldrig försent att prata om politik. Det är ju först nu man fått se svart på vitt hur valet gick och kan analysera.

#20 - Anonym

#17 Du har helt rätt!

#21 - Anonym

#20 Hej #17

#22 - Q

En sak som jag funderat mycket på nu under valet, alla HBTQ+ personer som röstat på partier som inte vill stänga gränserna och försvåra asylsökandet osv. riskerar det inte att bli en majoritet av muslimer i Sverige då? Och det är ingen hemlighet hur HBTQ+ personer behandlas i muslimska länder och vad islam säger om HBTQ+. Vad tror ni? (Bor inte i Sverige och är inte svensk medborgare, röstade alltså inte i valet men följde det).

#23 - Anonym

#22 ”Islam säger det som de alltid har sagt, att alla i den här världen är lika mycket värda. Att ingen ska dömas eller baksnackas. Så om du hör någon använda religon för att argumentera för sitt hat, lyssna inte på dom. För hat kommer inte från religon, det kommer från rädsla”

#24 - Anonym

22. Hur menar du att vi blir en del av Islam och muslimer?? Förstår verkligen inte.
Jag är hbtq.

Och till ”info om V”
Största anledningen varför jag röstade V är för att dom behövs i riksdagen. Det är typ det enda partiet som pratar med seriöst om hbtq personer, rasism, feminism och miljö. Annars hade nog troligtvis mer röstat S
Ska inte förneka att Jonas har sagt det ang äganderätt, eller att det finns med i deras partiprogram. Men jag har personligen själv inte sett något sånt i partiprogram, kan va för jag inte är den bästa läsaren men men. Jag har ändå svårt att tro att dom vill det och har extremt svårt att tro att vår vänsterpolitik är som i Nordkorea eller Sovejet.

#25 - Q

Jag kollar nyheter från andra länder, hur HBTQ+ behandlas av vad ska man kalla dem, "extrem muslimer"(???), hur svårt det är för HBTQ+ personer i andra länder än i Norden osv. Jag vill tro att med rätt integration i samhället och med ordentlig utbildning och framförallt tydliga regler för alla (oavsett härkomst) om bland annat jämställdhet, lika värde och religionsfrihet så kan folk leva sida vid sida även om de tror olika eller har olika bakgrund så att kvinnor och HBTQ+ personer inte förtrycks, utnyttjas och mördas.

#26 - Q

#24 Började bara fundera efter en intervju med Annie Lööf då hon tyckte att man bra kunde ta in 31 miljoner personer till i Sverige, här är intervjun https://youtu.be/99VjCqtRiA0
Nej finns absolut inga belägg för att alla som kommer som invandrare är just muslimer, finns absolut kristna som inte heller godkänner HBTQ+, det borde jag ha skrivit och inte bara muslimer, mitt misstag.

#27 - Arja

#13 Hela min ungängeskrets (och jag, om jag inte röstat på F!) röstade på V. De är alla unga tjejer. De är alla 100% insatta i V:s politik och historia. Alla är uttalade socialister, några få med kommunistiska eller anarkistiska sympatier. Vi är inte okunniga eller opålästa, vi tror helt enkelt på en annan ideologi är du. Precis som 7,9% av Sveriges befolkning, och som arbetarrörelsen innan oss. Jag är väldigt tacksam för vad V drivit igenom i en regeringsposition senaste mandatperioden, och jag hoppas de kan fortsätta med det. Synd att du tycker solidaritet och medmänsklighet är synonymt med extermism!

#28 - Anonym

HAhah "info om vänsterpartiet" vilket rent skitsnack av en foliehatt, hade du vetat någonting om dagens politik hade du förstått att dagens vänsterparti är socialdemokrater, alltså precis det som socialdemokraterna var tidigare medan de själva nu gått över till socialliberalism. Kommmunister tror för fan inte ens på parlamentarism.

#29 - Anonym

Konstigt hur Sverige anses vara rasister hela tiden. Men i usa Där man måste ha greencard för att få stanna, är inte rasister. Men i Sverige ska vi släppa in allt och alla och inte hand om de som redan bor här först. Bostäderna räcker inte till, jobb räcker inte till. Men ändå ska vi stå med öppna armar och kasta ut pengar. Men inget annat land behöver göra det utan att bli kallad rasistiskt land.

#30 - Anonym

#21 Nä är bara en person som också är emot kommunism

#31 - Anonym

Kom med bättre nyheter.

#32 - Anonym

26 men jag blir inte berörd av personer inom religion. Förstår ditt tänk men det berör bara hbtq personer som är religösa själva eller har familj som är. Eftersom jag är ateist så förekommer inte mycket förtryck mot mig från religion, oavsett vilken religion. Sen kan man prata om förtryck i religion men då ska det pratas om alla religioner o inte endast islam.

#33 - Anonym

Vad #29 sa!!

Precis som en politiker uttryckte sig: man kan inte bjuda in människor till en middag och sen inte ha mat och stolar till alla, precis som att man inte kan släppa in hundratals människor hur som helst utan att ha bostäder och en plan för hur ingegrationen ska gå till. Det funkar inte att bunta ihop alla på ett och samma ställe för det är inte integration. Kolla bara på Rosengård, de pratar sitt språk med varandra, har sina egna ”lagar” där och det funkar inte.

Ta in några få åt gången, integrera dem, se till att de får boende, ett lån som de kan betala tillbaka när de har jobb och erbjud dem lektioner för att lära sig svenska. När de är ingegrerade så ta in fler.

Det funkar inte så som vi gjort nu, vi förlorar på det och invandrarna förlorar på det. Det är inte medmänsklighet, snarare tvärtom!

#34 - Anonym

#22 jag är muslim och pratar för mig själv! ja menar Sverige blir inte islamiskt bara för att fler muslimer kommer, det kommer fortfarande vara demokrati, ja menar jag anpassade mig efter landet, att du ens resonerar på det viset för mig illamående. ALLA ÄR LIKA VÄRDA OAVSETT.

#35 - Q

#34 Att du anpassat dig är fint, genuint hatten av verkligen! Alla gör tyvärr inte det och får inte heller chansen att ens försöka. Jag skrev galet som jag skrev nåt inlägg lägre ner, inte alla muslimer tänker så om HBTQ+ och många kristna är också negativt inställda emot alla som inte är cis normativa. Jag skrev bara ut vad som snurrade i mitt huvud, om man tar in fler då förändras vad som är majoritet och om det förändras, finns det då risk att det blir annorlunda. Det var vad jag menade, inte ATT DET BLIR SÄKERT SÅ, utan mera frågande, vad tror ni, kommer det att förändras?

#36 - Anonym

#35 ja menar Sverige är Sverige, du som HBTQ, kanske är rädd för att utländska ska komma och "ta över" mes tanke på omständigheterna att vara bög eller liknande i utländska länder, men du borde veta hur många olika "raser" av människor det finns i Sverige, men det är fortfarande demokrati, och som du själv säger finns många svenskar som inte gillar HBTQ så därför tyckte ja bara att du uttryckte dig fel för det är tyvärr inte bara muslimer. Och jag säger inte att Sverige är perfekt men man kan inte beskylla ett visst antal människor för något man inte vill ska hända, vet att många HBTQ kan överreagera och misstolka väldigt fort.

#37 - Anonym

VÄNSTERPARTIET!!!! <3 <3 <3 <3

#38 - Anonym

Såklart att lille jockiboi som tjänar så extremt mycket röstar på moderaterna.... usch

#39 - Anonym

kuligt

#40 - Anonym

tycker att v är ganska dumma, varför ska en lodis som bor i rinkeby over lever på bidrag på lika mkt pengar som någon som slitar arslet av sig varje dag för att nå toppen? dom som faktiskt har jobbat ska nu behöva slösa allt sitt arbete på flyktingar som inte gjort något förutom att ha gått koranskola i sitt liv?

#41 - Anonym

som överlever på bidrag få lika mkt pengar*

#42 - S

Therese då???

#43 - Anonym

40
Så har du nog mittsuppfattat deras politik. Bidrag ges till dom som behöver det, som inte kan jobba eller som jobbar men inte kan överleva på det. Som på ett eller annat sätt är sjuka eller har haft det svårt. Och om man ska resonera som du gör så varför är vissa folk rika utan att ens behövt lyfta ett finger? Barn som får deras pappas aktiebolag eller får ärva ofantliga summor pengar eller som har jobb direkt efter högstadiet för att (oftast) pappan äger ett stort företag? Dom sliter fan inte röven av sig men är rikare än vad man själv någonsin kommer bli.

#44 - Anonym

SLUTA SKRVA OM FKN POLTIK SAMT FÖRSÖKA FÅ FOLK ATT ANDRA UPPFATTNING OM TEX VÄNSTERPARTIET. ALLA RÖSTAR PÅ VAD FUCK DOM VILL. HÅLLKÄFTEN ISTÄLLET. HELT ÄRLIGT DET ÄR EN SKVALLERBLOGG TROR NI NÅGON JÄVEL BRYR SIG OM ERA POLITISKA ÅSIKTER HUUUUR ORKAR NI??? SAMT KAN TÄNKA MIG ATT VÄÄÄÄLDIGT MÅNGA HÄR INNE INTE ENS FÅR RÖSTA PGA FÖR SMÅ (ÄR JU TROTS ALLT EN SKVALLER BLOGG VILKET FÖRMODLIGEN LEDER TILL ATT YNGRE FANS TILL YOUTUBERS HÄNGER MKT HÄR)

#45 - Anonym

#44 men JAAA håller med. undantag sd dom suger (hoppas jag alla vet) men inte ens det passar i kommentarfältet tille n SKVALLERBLOGG

#46 - Anonym

#43 Jag kan aldrig arbeta men jag får inget bidrag ''för du är helt frisk''

#47 - Anonym

#44 Inlägget handlade om politik, vad ska vi kommentera? Vilken sorts glass som är bäst?

#48 - Anonym

#44 inlägget handlar om vad youtubers röstade på och absolut INTE om du / #13 (som startade hela diskussionen) Blir " ledsen över förstagångsväljare som inte läser på ordentligt " och typ försöker blame;a folk som röstar på V?? like shut-the-fuck-up tack.

#49 - Anonym

#47 #47 #47!!! inlägget handlar om vad youtubers röstade på och absolut INTE om du / #13 (som startade hela diskussionen) Blir " ledsen över förstagångsväljare som inte läser på ordentligt " och typ försöker blame;a folk som röstar på V?? like shut-the-fuck-up tack.

#50 - Info om vänsterpartiet.

#48 Men snälla vilken jävla tönt du är. Det har blivit diskussioner de senaste dagarna då opinionsundersökningar visar lite av hur unga tjejer tänker när det kommer till val, samtidigt som valexperter diskuterar att det faktiskt är så att många som röstar på vänster inte har en aning om det med äganderätten.

Du får absolut rösta på vänsterpartiet och det får alla som vill göra, då vi lever i en demokrati. Om du vet vad vänsterpartiet vill göra så har du all rätt att rösta. Men många som röstar på partiet idag vet inte att de vill stoppa äganderätten som faktiskt är en mänsklig rättighet enligt FN. Herregud varför tar du åt dig så jävla mycket? Någon kanske inte visste detta och bestämmer sig för att läsa på mer och då är det väl jävligt bra bara?

Bryr inte du dig inte om min information så håll käften och rösta på vänsterpartiet, ingen stoppar dig.

#51 - Anonym

Sjukaste jag sett. Att du tror dom vill avskaffa äganderätten. Läs på innan du försöker dra historiska paralleller, du ser bara dum ut när det inte finns nutida relevans.

#52 - Info om vänsterpartiet.

#51 Men läs partiprogrammet? Lyssna på SVT's partiledarutfrågning med Jonas Sjöstedt? Ska jag behöva citera ordagrant ur partiprogrammet för att du inte kan läsa? Skrattar åt att du försöker läxa upp mig när det står i deras partiprogram och han sa i utfrågning ordagrant att kapitalismen ska avskaffas, herregud.

#53 - Anonym

En avveckling av vårat kapitalistiska system leder inte till att äganderätten försvinner. När Sjöstedt talar om att avveckla privat ägande så menar han inte att gemene man inte ska få äga, utan om särskilda bolag. Ett exempel på hur dom praktiskt vill tillämpa detta är att stoppa vinster i välfärden. Förstår att du kommer från en högerideologi och även har ett stråk av provokatör i dig, vill bara att alla ska förstå att du helt enkelt har fel i det du säger.

#54 - Anonym

52
JA citera gääärna ur partiprogram då jag har lässvårigheter!
Är inte samma person som den du svarade på.

#55 - Anonym

53
Ja absolut vinster i välfärden. Men sen då? Kan du ge exempel på något mer bolag?

#56 - Info om vänsterpartiet.

#53 Man får tycka precis som man vill men man ska inte bortse från fakta. Är absolut ingen provokatör och definitivt inte speciellt höger, utan det jag från början ville var att få fram denna sida av myntet eftersom jag tror att många är oinsatta och det visar ju undersökningar också, det är dock inte konstigt om man är ung.

Jag förstår inte vad som är problemet i att prata om politik så att mer information kommer fram och att i synnerhet unga människor ser att "Oj, jag kanske måste läsa på mer för jag förstår egentligen ingenting" och så får människan bilda en egen uppfattning istället. Oavsett om man som jag anser att det är extrem politik som vänsterpartiet står för, eller inte tycker det som du verkar göra så är det nog många som kanske har röstat på Vänsterpartiet som inte ens förstår vad vi pratar om just nu och det tycker jag är katastrofalt. Eller hur?

#57 - Info om vänsterpartiet.

Nu tänker jag inte diskutera mer.
Här är en länk till den senaste versionen av deras partiprogram. https://www.vansterpartiet.se/app/uploads/2017/06/Partiprogram_V-1jun2017.pdf
Det går att läsa om hur de vill "upphäva ägandet" i såväl som "det samhälleliga" och "det privata". Det står även om hur man ska ändra om hela det ekonomiska systemet, avskaffa kapitalismen osv. Tror det intressanta börjar på sida 33 någonstans eftersom tillvägagångssätt börjar diskuteras.

Sedan får man självklart läsa på om kopplingarna och liknelser till andra Vänsterpartier runt om i världen, hur har det gått för andra länder när så kallade vänsterpartier har tagit över? Och sedan såklart den kommunistiska kopplingen till såväl partier som partiledare Jonas Sjöstedt själv. Jag hade själv en mycket bra uppfattning om Vänsterpartiet när jag för första gång hörde talas om de, men det har ju ändrats. Bye

#58 - Anonym

#40 "flyktingar som endast gått koranskola", du tänkte inte på att dessa människor flytt PGA att dom inte kan stanna i sitt hemland? Tror nog de flesta hade velat stanna samt få utbildning och jobb i dess hemland, men det går ju som sagt inte pga krig eller andra omständigheter. Att fly är inte att sätta sig på ett flygplan till ett annat land och sen bo där för evigt, det är nog en lång process.

#59 - Hannele

F Y F A N! Jag mår ILLA! Läser precis i en facebookgrupp där en mamma till en 14 årig flicka skriver och berättar om att hennes dotter under en längre tid älskat J & J. Nu under valet har dottern som är åt det vänstra hållet läst Jockes rants om Vänsterpartiet. Hon ska sakligt ha berättat på sin fanpage om hennes syn om vad vänstern är och att hon inte alls är så som han beskriver. Hon skriver också att hon respekterar hans val av parti men att hon tycker att högern verkar kall och att hon inte gillar att de pratat om att öppna för samarbete med SD. Hon menar på att hon är uppväxt så och det inte alls är vad han säger. Då skickar den dumma idioten ett DM till henne. Tänk er en 14 årig tjej som älskat J och J i år, har fanpages och hon får sitt första DM av Jocke där han skriver till henne att hon är för ung för att veta bättre, undrar vem som lurat i henne all skit, klagar på hennes föräldrar och påstår att vänstern är livsfarlig och ja, allmänt mansplainar mot en 14 årig tjej. SÅ VIDRIGT. Han krossade henne TOTALT. VARFÖR lägger han energi på att göra sådana saker? Kan NÅGON banka lite vett i denna 32-33(?) åriga människas skalle??? HUR kan man vara så hjärtlös? Fan Jocke du är verkligen VIDRIG på en ny nivå!!! Tvi! Och Du är SÅ feg! Och jag vet att du eller någon av dina små lärljungar lär läsa detta! Hoppas verkligen att du SKÄMS.

#60 - Anonym

#59, fyfan, kan du inte berätta vilken grupp på facebook?

#61 - Hannele

#60, det är en låst grupp som heter något med skamlös, hejdlös eller något sånt. Blev verkligen sååå ledsen!:(

#62 - Anonym

Hej, kan någon här förklara varför M är så lik SD? Jag förstår inte direkt hahah

#63 - Anonym

#59 Om ett barn vill rösta på vänstern tror jag man sovit sig genom historialektionerna.

Sen är det väl onödigt av Jocke att göra som han gör, men vänstern är knappast bättre än SD.

#64 - Anonym

#59 Sluta kalla någon massa saker utan att veta en helhet, och sluta dra massor kort för att alltid svartmåla Jocke! Jag och många andra här har tröttnat på det när varenda inlägg svämmar över med mina lilla saker som kan svartmåla J & J

#65 - Anonym

Det är så tyst här om dagarna när alla barn går i skolan. Skönt.

#66 - Anonym

#65 Ja dom flesta av oss studerar eller har ett jobb, skaffa dig ett arbete du med så kanske du inte märker av tystnaden lika mycket

#67 - Anonym

#66 I wish i could, but i can't. Är nämligen sjukskriven

#68 - Anonym

#67 Och det ger dig rätten att klaga på dom som faktiskt gör något om dagarna?

#69 - Anonym

#68 ursäkta? på vilket sätt klagar jag? jag sa bara att det var skönt och tyst här om dagarna eftersom barnen går i skolan?

#70 - Anonym

den här bloggen är ganska dåligt uppdaterad

#71 - Anonym

Sascha är icke vegan längre och dissar svenska YouTubers

#72 - Anonym

#59 Hittade denne mammas Instagram kontot fär hon öppet önskar livet ur människor, poserar med vapen och skriver helt sinnesjuka saker. Så återigen gick du i fällan och började kasta skit innan helheten kom på plats. PINSAMT!

#73 - Anonym

#72, vad är hennes instagram då?

#74 - Anonym

Inte för att detta har någoting med inlägget och göra, men jag behöver verkligen hjälp. Jag mår jättedåligt och funderar på att avsluta mitt liv. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag är bara 13 år. Hjälp, snälla

#75 - E

#74 Om du int är ett troll så kan vi skriva. Ta inte ditt liv. Kram

#76 - Anonym

#74 fortsätt kämpa, så kommer allt bli bra. Jag vet att det kanske låter som tomma ord, men jag lovar dig. <3 du kommer vara så jävla stolt och glad när du en dag har klarat att gå igenom en tuff period av ditt liv. Jag tror på dig <3 det kommer lösa sig. ps. Vänd dig till en vuxen som du känner dig trygg med, bris eller umo t ex.

#77 - Anonym

#76 och #75 Tack för att ni bryr er, det betyder verkligen mycket för mig<3

#78 - <3

#74 Åh jag blir så ledsen över att du känner så. Om du känner dig deprimerad så ska du veta att det är otroligt vanligt, du är inte dålig, du är ingen börda, du är precis lika värdefull som alla andra oavsett. Försök ta en dag i taget, en timme i taget. Fokusera på att bara klara av små saker i vardagen, du ska känna dig stolt för minsta lilla sak du klarar av och känn inte någon press över att vara på ett visst sätt eller att göra vissa saker.

Om det är ångest du lider av så försök att bara andas, djupa andetag och tänk bara på att det blir bättre snart. Ångest kommer i vågor och du kommer inte alltid att känna som du gör nu. Försök tänk på annat, det kan vara svårt att gå ut eller hitta på saker om man både har ångest och depression samtidigt, så om du inte klarar av att göra det, så gör bara något litet. Börja kolla på en ny serie som slukar dina tankar litegrann. Ta en dusch och gör en ansiktsmask. Fixa naglarna. Prata eller skriv till en familjemedlem eller en vän.

Och du är bara 13 år. När jag var 13 år började jag må dåligt och jag ska inte säga att jag blev bättre direkt. Jag mådde extremt dåligt från och till under högstadiet men det blev alltid bättre. Nu har jag tagit studenten och det fanns stunder jag aldrig trodde jag skulle överleva såhär länge. Men nu kan jag ärligt säga att jag är så tacksam över att jag kämpade på och aldrig gav upp. Du kommer må bra igen, och dåligt igen. Men det kommer inte vara över de problem du har nu, du kommer få nya problem och de problemen du har nu kommer du inte ens komma ihåg, känslorna du har nu kommer försvinna.

All styrka till dig, det kommer vända <3

#79 - Anonym

Är det någon som hann se hydras video om Amanda lundgren? Borttagen nu.

#80 - Anonym

Är det bara jag som tycker att det är märkligt hur man går in på Jonna's blogg så är det ett inlägg skrivet för kanske fyra dagar sedan, och sen går man in där en dag, eller bara några timmar senare och så är det kanske tio inlägg, skrivna för olika dagar sedan? Alltså whaat??

#81 - Anton

Moderaterna röstade vi på.

#82 - Anonym

#80, jag har också märkt det. sen har hon typ inga kommentarer heller, kan vara så att hon måste godkänna alla kommentarer och bara inte gör det.
men inläggen tror jag hon skriver samma dag och ändrar datumen, så att det ska se ut som hon bloggar oftare.

#83 - Eda

#74 och #77 Jag önskar dig innerligt allt gott och hoppas att du orkar vänta ut ångesten. Jag har haft mörka tankar och ångest sedan riktigt liten och det ÄR förbannat jävla tungt. Många gånger har jag tänkt som du, men någonting har alltid hindrat mig från att ta det där sista steget. Jag hoppas att du fick lite tröst och hopp att orka fortsätta ditt liv, för du är värdefull och du är viktig.
Jag är stolt över att du vågade skriva här och be om hjälp och att det faktiskt fanns människor som ville ditt bästa.
Stor styrkekram till dig och alla andra som mår dåligt.

#84 - Sanna

Hej! Har Jonas från JLC och hans flickvän fått missfall? Han gick ut i maj och sa att han skulle bli pappa om 5 månader , alltså nu i oktober. Han har sedan tagit bort bilden där han gick ut med det, även hans flickvän gjorde det. Dom har inte nämnt något mer och på hennes instagram har man inte sett någon gravidmage, som skulle varit väldigt stor vid det här laget.

#85 - Olivie

Det verkar som bente har gjort slut med sin kille, eller han har gjort slut med henne

#86 - Anonym

Hydra och Amanda Lundgren - Se Hydras nya video!

#87 - Anonym

Amanda Lundgren spred hydras identitet, sen beskyll hon allt på cluee som fick ta emot SKIIIT mycket hat, den bitchen alltså

#88 - Laila - Gravid i vecka 19 och driver Västkustens Största Blogg ♡

Så intressant att läsa =)

#89 - Anonym

#29.... Det är taskigt att kalla SD och deras ”bihang” för rasister. Det håller jag med om. Man får ju icke glömma att dom också är hbtq-motståndare och kvinnofientliga. Så ja, att kalla SD för BARA ett ”rasistiskt parti” är jättetaskigt. Det äe tydligt att du är antigen 1.missnöjd, vit, arbetslös cis-man eller 2.missnöjd,vit,icke utbildad,cis-person. Innan man ger sig in i politiska diskussioner kan det vara lämpligt att ha torrt om fötterna och framförallt nån jävla susning om vad man surrar om

#90 - Anonym

#84 Om jag minns rätt så fick jag mig berättad för att bilden var till en video "Vems bild kan få mest likes" eller liknande. Videon kom dock aldrig upp! Så det var inte sant att hon var gravid.

#91 - Anonym

Så komiskt att Jocke gick på socbidrag och nu röstar på moderaterna 😄

#92 - Anonym

#91
Inte så konstigt, han är ju inte ideologiskt driven utan bara av själviskhet. Annars hade han givetvis insett vikten av att hjälpa de svagaste i samhället

#93 - Johan

Hej
Intressant diskussion här

#94 - nana

hmm

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com