#1 - Anonym

Vem bryr sig

#2 - Anonym

Asså vad är det för fel på Sara som typ tvingar/hotar Therese och Sascha att rösta rött och tvingar att säga det till sina följare och säger att allt annat är egocentrisk? Jag tycker att hon börjar gå överstyr nu med röstningen!

#3 - Anonym

Vad håller sarasongbird på med på sin instastory? Visst att uppmuntra alla att rösta (inte för att det endast var en ”uppmuntring” då) men att ta upp Therese, Sasha och älskade Sandrisen och tvinga dem att öppet ta ställning? Nej, patetiskt.

#4 - Anonym

Säger som sampev2 sa i en stream igår. Alla influncers försöker att få svenska folket att rösta på vad influncern själv ska rösta på. Man ska väl ändå egentligen vara anonym med sin röst och rösta på det parti som faller en själv bäst i smak, inte vad ex. Sara tycker. Varför ska dem ta all politik offentligt?? Låt folket rösta på vad de vill, låt folk va tysta om politik om de vill det. Sedan kan man självklart säga offentligt ”jag tycker det partiet är sämre” men man ska väl ändå ej uppmuntra alla sina följare som är +18 rösta på de den personen själv vill ska vinna.

Kanske kom fram otydligt nu men började bara tänka på det Samuel sa i streamen och höll verkligen med honom. Och så skriver nu folk i kommentarerna att Sara håller på

#5 - Anonym

#2 #3 det är inte Sara som gjort original posten,

#6 - Anonym

#5 okej...? Hon publicerar ju det i vilket fall vilket betyder att hon står för samma sak.

#7 - förvirras chey

Vad innebär en ansökan hos kronofogden? att hon har skuld där eller

#8 - Anonym

Vi har tydligen inte demokrati längre. Det finns tydligen rätt och fel i hur man röstar. Och man får tydligen inte hålla för sig själv vad man ska rösta på som offentlig person, utan alla ska veta vad man röstar på. SITT NER FÖRFAN

#9 - Anonym

Sara är too much. Vem tror hon att hon är? Ena sekunden grinar hon över att one size kläder inte passar henne osv osv och sedan så skriver hon ut sådana saker på sin IG? Vi har ETT EGET VAL om man vill rösta eller inte. Att hon ska berätta att om man röstar blått är man egoistisk.. snälla.. Nä, hon är en människa jag icke gillar. Och det FÅR jag tycka. För här får man tycka vad man vill. Och även rösta på vad f*n man vill. Hon är pinsam.

#10 - Anonym

Det är verkligen inte ok det Sara lägger ut, rätten till att hålla det hemligt vad man röstar på gäller även influencers. Hon trycker verkligen på onödigt mycke, hade dom velat gå ut med vad man ”borde” rösta på så hade de gjort det!

#11 - Anonym

Älskar att Sara tog bort inlägget där hon pushade Sascha och Therese att rösta rött. Hoppas att hon själv insåg hur skevt det inlägget var och tänkte till lite.

#12 - Anonym

Efter att ha kollat på Saras Instagram upptäckte jag att inlägget var borta. Men efter de kommentarerna här så kan jag inte låta blir och tycka att det är otroligt osmakligt. Nu skriver jag anonymt här, och kan därför säga att jag Sosse, men det är nolltolerans mot det hon skriver. Vi röstar anonymt av en anledning, vill inte personer gå ut offentligt med vad dom röstar på, är det bara att acceptera det . Punkt slut.

Sedan finns det ju självklart influensers som inte vill dra in politik alls, och det är förståligt, det påverkar tittarna, kan ställa dom mot varandra i kommenterarerna.

Blir så otroligt trött. Sara får skriva hur mycket som helst om vänstern och S, men lämna fan personer som inte vill bli inblandade utanför. Snart kan vi invänta en halvskev ursäkt från hennes sida.

#13 - Anonym

Missade helt saras story, vad skrev hon mer exakt än ”rösta rött” till sascha och Therese?

#14 - Anonym

#14 hon skrev typ att dem säkert röstar blått eftersom de inte har tagit tydlig ställning till vad de kommer rösta på. Och att istället för att vara egoistiska borde dem rösta rött istället. Det var kortfattat vad hon skrev.

#15 - Anonym

SARA SKREV INTE DET! HON REPOSTADE ETT INÄLGG FRÅN RIECHELLIG

#16 - Anonym

#16 Hon delade det ändå! Då håller hon ju uppenbarligen med vad posten sa oavsett om hon skrev det eller inte. Fortfarande galet skevt gjort av henne

#17 - Anonym

#16 Ja, men Riechellig är helt sjuk i huvudet. Gråter över valet och försöker tvinga folk till att rösta "rätt". Hon behöver gå i terapi genast.

#18 - Sabina

#3 aldrig gillar Sara. Varför kan inte svenska folket bara få rösta på de man vill. Varför ska folk på sociala medier säga åt andra att rösta på det DOM ska rösta på? Låt folk bestämma själva vad man ska rösta på. Ingen annan var något med det att göra. Asså nej kan Sara bara sätta sig i båten och avgå tack

#19 - Anonym

Som profil har man lika mycket rätt som någon annan att pusha för ett parti, och pusha emot ett annat. Också att uppmana andra till att ta ställning är okej. Gabrielle är inte helt sjuk i huvudet. Läs partiprogram, bli insatt och du kommer också vilja gråta över valet.

#20 - Anonym

#7 Ja om du får en räkning och inte betalar den så går de till kronofogden.

#21 - Anonym

Först klagar Sara Songbird på att madlady kläder inte passar henne och nu uppmanar/tvingar hon Therese och Sascha att rösta rött? vafan kom ner till jorden raring

#22 - Anonym

#20
Jaaaaa! Du satta ord för det jag känner

#23 - Anonym

Asså.. Angående det här med vem man röstar på. Det finns ingen som har rätt att tvinga dig säga vad du röstat/tänker rösta på. Förstår att folk vill påverka andra och få fram de partier man helst vill ska vinna men att säga att andra MÅSTE berätta vad de tänkt rösta på och att andra MÅSTE få sina följare att rösta samma är så jävla dumt. Att dra slutsatsen att man röstar blått, på SD eller annat höger vara för att man inte vill berätta vad man röstar på är fan ännu dummare. Ibland skäms jag ärligt talat för att jag röstar rött, för jag är trött på att vänsterfolk tror att de kan peka finger på alla andra och att de i samma veva gör antaganden om folk som väljer att göra annorlunda från dem själva trots att de själva vill få vara fria att vara sig själva. Liksom.. Slåss för allas rätt att vara sig själva men bara om de är precis som en själv. Dubbelmoralen.😒

Jag vill inte heller att blått ska vinna men man ska ge fan i andras rätt att rösta anonymt, så är det bara.

#24 - Anonym

Jag tycker du som äger bloggen ska ta bort elaka kommentarer som inte ör konstruktiva.

#25 - Anonym

Blir så arg över att det är normaliserat att rösta rött, men röstar du blått så är du det ena och det andra. Vill minnas att det inte var såhär förra valet, visst var det tjat och pajkastning från partiernas sida men upplevde det som rätt lugnt på sociala medier ändå.

Röstfriheten gäller - rösta på vad fasiken du vill, jag kunde inte bry mig mindre. Huvudsaken är att jag vet vad jag ska rösta på, och det har ingen annan med att göra!

#26 - Anonym

#25 absolut men det beror ju på att blått har det åsikter dom har och inte värnar om allas likas värde. Tex hbtq personer. O även klimatet osv.

#27 - Anonym

Såg att Bente la upp på snap att denna blogg hade ställt frågor om valet till henne. Bente svarade att hon inte kan rösta för att hon är tysk medborgare, vilket är fel. Hon kan inte rösta till riksdagen, men kan rösta till både landstingsvalet och kommun. Rätt illa att inte ta reda på vad som gäller.

#28 - 26

25
Och speciellt så värnar dom om att rika ska bli rikare, och dom fattigare blir alltså fattigare.
Och det är helt okej att uppmuntra andra till att rösta på ett visst parti, men aldrig okej att tvinga någon att säga vad dom ska rösta på eller tvinga dom att rösta på något speciellt.

#29 - Vem har rätt?

Har läst igenom SDs hemsida (p.g.a av allt jag läst på sociala medier) och hittar ingenstans att de är specifikt emot HBTQ+ personer eller att abort efter vecka 12 inte är möjligt (de vill gärna att det tas tag i oönskade graviditeter INNAN en blir gravid och att abort efter vecka 12 självklart ska vara möjligt i fall där kvinnan inte kan/vill ta hand om barnet ENLIGT DERAS HEMSIDA). Enda stället jag hört/sett dessa påståenden är från influencers. Kolla på https://sd.se/a-o/ Antingen bullshittar SD på deras hemsida eller så har folk missuppfattat vad SD står för och vill (har inte kollat på debatter eftersom jag inte bort i Sverige och således inte kommer att rösta. Har dock släktingar i Sverige och följer valet av privata skäl.) Har ni tips på var man kan se mer av SDs politik osv där det framkommer allt som t.ex. riechellig, Amir Akrouti och Vanja Wikström påstår att SD står för? Försöker bilda mig en egen uppfattning om alla politiska partier för att hänga med 😅

#30 - Anonym

Ja eftersom hon inte är svensk medborgare kan hpn imte rösta? Fördtår inte riktigt. Vaddå fel att hon inte får rösta och sedan aäger du att hon inte får rösta kommunalt, landsting eller riksta. Vafan menar du ens? Du sa ju bara att det hon sa är rätt eftefsom hon inte får?

#31 - F

29
Tycker ändå det är bra att du bildar dig en egen uppfattning! Men man måste komma ihåg att all politik låter bättre på deras egna hemsida, oavsett vilket partiprogram man kollar på. Dessutom har SD ändrat sin partisida då den såg mycket annorlunda ut förut. Jag har iallafall inte hittat a-ö förut. Men har kollat igenom sidan nu o ska förklara lite hur jag ser på det hela
Abort: Dom vill fortfarande sänka och ändra abort rätten. Många upptäcker inte ens fostret förens sent, alltså efter v 12. Det sd vill göra är att efter v 12 ska bli som efter v 18. Fri abort till v 12, då kan du göra abort utan att få godkännande från myndigheter osv. Men efter v 12 så måste man ansöka om abort, vilket du idag bara behöver göra efter v 18. Det är stor skillnad och kommer sätta många kvinnor i hemska situationer. Alltså mår så dåligt när jag ens skriver det här.. sd vill att man ska diskutera en abort alltså om den borde genomföras eller ej, ifall kvinnan kan tänka sig att behålla barnet eller åtminstone föda det för att sedan omplacera barnet. Jag hoppas att jag inte ens behöver förklara varför det är en sån vidrigt tanke o åsikt utav sd..
Hbtq: För det första så heter deras punkt endast hbt.. vilket exkluderar mååånga personer. Är själv hbtq och refererar mig själv till queer ibland. Att hbtq person är extra utsatta i orten osv, stämmer inte. Det är lik stort förtyck var du än befinner dig, stört förtyck är från äldre oavsett kultur o härkomst. Förut hade sd även utskrivet på deras hemsida att dom INTE vill tillåta samkönade par adoptera eller inseminera.

Idk men för mig låter det här vedervärdigt! Blir fan rädd..

#32 - A

#31 Hur lätt skulle SD få igenom sina valförslag (om HBTQ+ och abort t.ex.)? Är inte t.ex. aborträtten en lagstiftning, så hur lätt kan ett parti ta bort eller ändra den lagstiftningen som redan finns? OM SD vinner, finns det någon garanti för att deras politik kommer att synas i lagar eller kan folket påverka det genom t.ex. namninsamlingar, protester etc? Tycker att politiker lovar massor de aldrig håller (i alla fall i Finland där jag bor) och många radikala förslag som syns under valkampanjen syns inte när valet är över, eller lagförslagen går inte igenom. Är det annorlunda i Sverige?

#33 - F

32. Nej absolut att SD kanske inte skulle få igenom dessa förslag om hbtq och abort. Men man kan inte tänka så! Det finns ändå i deras partiprogram och det är skrämmande att så många röstar på dom när sånt här förekommer i partiprogrammet!
Förändring händer, under dessa 4 år som S har suttit i makt så har nya lagar infört. Så det är absolut inte omöjligt. Om sd skulle vinna skulle ju dom vilja ändra på så mycket som möjligt under 4 år. Så man kam verkligen inte tänka att dom inte kommer få igenom förslag.
Dessutom har sd flera punkter som skulle innebära stor negativ påverkan på personer, en av dessa personer är en av mina bästavänner.

#34 - A

#F Nej nej det fattar jag att man inte vill, ta risken å se vart det leder alltså. Tänkte bara om det fanns nån garanti för att partiernas valkampanjer blir verklighet och hur lätt/svårt är det att ändra på nuvarande lagstiftning.

#35 - Anonym

Nån som vet varför Felicia Bergström plötsligt gjort sin twitter låst? Är det p.g.a det hon skrev åt Paow eller nåt annat?

#36 - Anonym

#30, mår du bra? Läs om och läs rätt. Man behöver inte vara svensk medborgare för att rösta till landstinget och kommunvalet.

Jag förstår att du inte förstår, det behövde du inte skriva till :)

Information så att du kan bli lite mer allmänbildad gällande valet:
https://www.val.se/svenska-valsystemet/rostratt-och-rostkort/rostratt.html

#37 - positivt överraskad

Bra inlägg! :)

#38 - Nyckelpiga

Splay har flera :)

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com