Jocke och Jonna ska betala 225 000 efter stämning

I somras blev Jocke och Jonna stämda på 400 000 kr av av de tidigare ägarna eftersom de visade upp och pratade om skadorna på Youtube trots ett förlikningsavtal. 

Men nu har parterna kommit överens i ännu en förlikning om att Jocke och Jonna ska betala 225 000 kr i ersättning till de tidigare ägarna av huset. 

Förutom att det ska utges 225 000 kr så har de också gjort ändringar så att det blir möjligt för dem att prata om sitt eget hus på ett normalt sätt. 

#1 - Anonym

mindre eller mer ??

#2 - Anonym

#1 mindre?

#3 - Anonym

ska de betala mindre?

#4 - Paula Smilee

Men alltså fyfan vilka vidriga människor!! Inte nog med att de sålde ett hus med en massa dolda fel så har dom dessutom mage att stämma Jocke & Jonna och kräva dom på mer pengar. Vidrigt! Hoppas Jocke & Jonnas mardröm snart får ett slut.

#5 - Anonym

#4 Snarare besiktningsmannens jobb att hitta alla dessa fel.
Absolut, det var fult av dem, men att bli uthängda av en av de med mest medieräckvidd i Sverige ska absolut tas på allvar.
Allt med detta kontrakt osv är löjligt dock.

#6 - m

Tycker seriöst synd om parets barn som fått höra väldigt mycket skit av andra barn på skolan/fritids/träning. Elaka ord om deras föräldrar och deras förra hem. Det finns delade meningar kring ifall ansvaret ligger på JJ eller säljarna, men i det här fallet har säljarnas barn fått betala ett väldigt högt pris pga av att jocke o jonna kritiserat säljarna så hårt i media.

#7 - Anonym

no shit sherlock holmes!! Applåder till de urtråkiga personerna på denna planet

#8 - Anonym

#4 Vidriga människor? Vet du hur det går till att sälja och köpa ett hus? Vilka plikter man har som både säljare och köpare? På vilket sätt ursäktar brister i huset (som Jocke och Jonnas besiktningsman missade) de hot som säljarna fått utstå på grund av all skit Joakim hävt ur sig i sociala medier och på deras youtube-kanal? Problemet hade varit löst för länge sedan, om inte Joakim haft på sig den tjockaste offerkoftan någonsin.

Säljarna är inte vidriga människor, däremot så har de genomgått en affär där både köpare och säljare verkar ha blivit förlorare. Och har man skrivit på ett avtal som inkluderar skadeståndsanspråk så hade ju Joakim och Jonna gjort bäst i att följa det avtal de själva skrivit på. Det är inte synd om dem.

#9 - Anonym

#8, jocke och jonna hade inte ens en besiktningsman utan litade på en 1år gammal besiktning.
nej, det är inte synd om dom. som du skriver borde dom hållt sig till avtalet eller varit så smarta att ens läsa igenom avtalet innan dom skrev under, vilket dom säger att dom inte gjorde.

#10 - Anonym

#9 Om det är sant att de verkligen inte anlitat en egen besiktningsman (huruvida de gjorde det eller inte verkar kunna diskuteras) så förstår jag ännu mindre vad de gnäller om. Vem köper ett hus (speciellt i den prisklassen) utan att se till att allt är osm det ska och allt finns dokumenterat? Jag förstår om Joakim och Jonna inte har en aning om hur husköp går till, och istället för att framstå som okunniga och naiva så försöker de få säljarna att se ut som elaka, själviska och kriminella.

Det här hade de också kunnat lösa bakom kamerorna. Visst, detta har gett dem content som de kunna mjölka i evigheter (måste vara över ett år nu, visst?). Hoppas de har tyckt att det varit värt det. De unga och/eller naiva följarna kommer ju alltid försvara dem. Men det GÅR att vara en följare som gillar dem som ändå kan tycka att de betett sig otroligt dåligt i den här situationen. Man måste inte ställa sig bakom allt ens stora idoler gör - speciellt inte när de är en bidragande faktor till att privatpersoner fått allvarliga hot mot sig.

#11 - Anonym

Emma och Konrad blev utsparkade från youtubehuset dom flyttade inte därifrån frivilligt och de skulle inte förvåna mig att dom också har ljugit om att de har bett Moa att få betala hennes skor som deras hund hade kissat ner. Dom har antagligen bara skrivit detta under Moas video för att rädda sitt eget skinn och se bra ut men som sagt de finns inga bevis om att Emma och Konrad verkligen har frågat Moa

#12 - Anonym

#4 Fast dom bröt ett avtal? Gillade dom inte hur avtalet såg ut så hade dom möjlighet att kanske kunna ändra det.

#13 - Anonym

AHHHA "lyxhus"

#14 - Sofia

Herregud vilken härva :(

#15 - Anonym

Förstod aldrig och kommer nog aldrig förstå hur Jocke och Jonna kunde köpa ett hus för så många miljoner utan att genomföra en besiktning innan

#16 - Anonym

#13 ehh ja? Ligger ju fan ute på lindö, liksom Norrköpings rikemans område.

#17 - Anonym

#13 har du sätt deras renovering eller?
Det är verkligen ett lyxhus eller påväg att bli iallafall

#18 - Anonym

En av få gånger Jocke får ta ansvar för något han gjort.
(Tycker dock säljarna gjort fel då de sålde huset)

#19 - Anonym

Köper man ett hus så har man EGET ANSVAR att besikta det och ta reda på saker innan man köper det. Då kan du inte komma i efterhand och klaga på felen.

Och J&J ber sina följare om pengar för dom inte har råd med live videos, men dom har råd att köpa märkes kläder och renovera huset för flera tusen?? Har ni inte råd så anpassa er efter er ekonomi!

#20 - Sabina

Ja det var ju synd

#21 - Anonym

#15 är inte huset investerat i företaget?.
Och sa inte Joz i en av videosarna något om tv hus projekt. Eller så hörde jag fel:)
Kul att se hur saker växer fram och vart de kommer landa då de är färdiga.

#22 - Linn

#19 vad har jag missat? Har de bett sina följare om pengar? När? Hur? Varför?

#23 - Anonym

#22 inte bett om pengar men dom uppmuntrar att swisha dom pengar på deras livestream

#24 - Anonym

#23 jaså, hade ingen aning!

#25 - Anonym

#23 jaså, hade ingen aning!

#26 - Anonym

I kommentarsinlägget till "amanda strand och adrisn är inte längre ihop" fick jag ett svar på en kommentar:


41 - Anonym 2018-11-26
#41 aww blev du ägd nu och har inget bättre att komma med? synd


Så jaag ber om ursäkt för min kommentar till dig, svara gärna o godta ursäkten.

#27 - Anonym

#26 Ska du skriva detta i varje tråd?
Dessutom så skrev personen knappast något kränkande, släpp det.

#28 - Anonym

Jag vill börja med att säga att det är väldigt synd att Felicia Bergström mår dåligt. Men herregud vad jag stör mig på när folk säger A men inte B. Hon gråter på IG över att hon mår dåligt men hon kan inte säga varför. Visst om hon inte vill men varför ska man gråta öppet i såna fall?
Nä vet inte, jag är kanske bara bitter som människa haha.

#29 - Anonym

Hallåå, Felicia bergströms insta idag... Är hon sjuk på något sätt? Jag förstod det som att hon har en sjukdom. Shit, stackarn <3

#30 - Cornelia

#29 Nånting verkar det vara.. Hon nämnde ju någonting om att man inte ska vänta för länge med att gå till läkaren så som hon gjort, usch! Hoppas innerligt att det löser sig för henne.

#31 - Viktor Högnäs

Deras kåk blir så grymt schysst alltså!! :)

#32 - Anonym

#29 Ehhh, ser du inte att hon lider av fetma?

#33 - Anonym

#32 väx upp! fetma är ingen sjukdom idi*ot

#34 - Anonym

#33 Jo det är en sjukdom.. #32s kommentar var onödig så tro inte att jag försvarar hen, men fetma är en allvarlig sjukdom som kan vara dödlig

#35 - COUNTRYGIRL and HOUSEWIFE

Oj.. inte lätt att veta vad man får prata om och inte eller visa och inte visa. :O :O

/V

http://fondofhome.blogg.se - från kråkbo till husdröm

#36 - Julia

Är inte det här över än? Vidriga människor som kräver pengar för att det just är Jocke o Jonna..

#37 - Anonym

#33 Du frågade om hon hade en sjukdom och jag svarade. Ingen anledning att bli arg

#38 - Anonym

#34 nej fetma är ingen sjukdom det är stor skillnad på en sjukdom och dålig hälsa däremot kan fetma leda till olika sjukdomar t.ex diabetes hjärtproblem och tidig död

#39 - Anonym

#36 Och vilken vidrig människa du själv är som försvarar Jocke & Jonna helt blint utan att ens fått veta historien ur säljarnas perspektiv. Det är farligt med idoldyrkan, serru.

#40 - Anonym

#36 Och vilken vidrig människa du själv är som försvarar Jocke & Jonna helt blint utan att ens fått veta historien ur säljarnas perspektiv. Det är farligt med idoldyrkan, serru.

#41 - Anonym

#39 fast vi vet ju historian om allt då Joz snickaren har gjort en video och berättar de och tidigare ägaren är ett fake bygge men ändå säljer dom de för att lura andra människor, dom är inget annat än bedragare och sen kan ja själv tycka att j & j få skylla sig själva lite som inte besiktar huset

#42 - Anonym

#41 Och hur vet vi att Joz talar sanning? Om vi inte hört historien direkt från säljarna så ska vi inte anta att allt Jocke & hans team säger är sant. De förskönar nog sina egna misstag, så att säljarna ser ännu värre ut. Situationen är kaos, och det är naivt att tro att Jocke och Jonna blivit grundlurade. Ingen ansvarskänsla.

#43 - Anonym

#42 fast har du ens läst va denna artikeln handlar om? ett avtal som dom bröt då dom inte fick prata om huset och varför vill ägaren inte att dom ska prata om huset ifall dom inte ha något att dölja?

#44 - Anonym

#43 Kanske på grund av de trakasserier de fått utstå på grund av jockiboi-fanbois? Ju mindre Jocke och co pratar om dem desto mindre trakasserier. Bara en tanke.

#45 - Anonym

#44 trakasserierna började efter att dom sålt huset och folk fick veta hur många dolda fel de fanns SOM tidigare ägare visste om

#46 - Anonym

#44 tidigare ägarna är inget annat än bedragare varför sälja ett hus som dom visste att de fanns så mycket fel i som man bädda får man ligga dom får skylla sig själva

#47 - Anonym

Wow. Skön människosyn. Döma folk utan att veta mer än en sida av storyn. Väluppfostrade individer :)

#48 - Anonym

#47 wow vilken skön människosyn du själv har som försvarar dessa bedragare när det är dom som har gjort fel från första början att sälja ett hus som inte funkar

#49 - Anonym

#47 du vill alltså att människor ska köpa ett hus som är en dödsfälla då de läcker vatten och man kan bli elektrifierad av alla kablar som hängde lösa, vill du verkligen att människor ska dö pga dessa bedragare?

#50 - Anonym

#49 Jag försvarar inte säljarna och jag försvarar inte Joakim och Jonna. Jag försöker bara nyansera situationen, vilket verkar vara omöjligt. En riktig besiktning hade hittat de flesta av dessa fel - så varför anlitade inte Joakim och Jonna en egen besiktningsman? Huset var ju svindyrt (i normala människors ekonomi mätt), så hur kan de INTE anlita en egen besiktningsman istället för att lita på en gammal besiktning?

Hela situationen är ju bisarr. Joakim och Jonna (eller deras företag, vet inte vem som juridiskt står som ägare) har ju ett undersökningsansvar. Varför ska säljarna betala för en till besiktning om de inte behöver?

Skärp er för fan. Acceptera att Joakim och Jonna har gjort en hel del fel i den här situationen också, oberoende av vad de köpt för hus och vilka fel säljarna begått. Ingen är felfri här.

#51 - Anonym

#50 båda har gjort fel men detta kontraktet från tidigare ägare var riktigt onödigt + att det är dom som borde betala till j & j och inte tidigare ägarna som ska få pengarna

#52 - Anonym

#51 Tycka vad man vill om förlikningsavtalet - men bryter Joakim och Jonna mot det så är det inte mer än rätt att de även ska betala för det. Helt enligt vad de godkänt när de skrev på avtalet. Om säljarna hade brutit mot det hade alla skrikit sig hesa om hur de ska betala till Jocke och Jonna. Men av någon anledning är det okej att Joakim och Jonna bryter ett avtal de själva godkänt och skrivit på. Lustigt det där.

#53 - Anonym

JJ köper ett hus värt några miljoner - utan att besikta

JJ börjar märka att det finns fel på huset - efter dom flyttar in

JJ kontaktar förra ägarna samtidigt som fd ägarna får ta emot massvis med hot

JJ och fd ägarna kommer fram till en deal vartav JJ får kompenserat ekonomiskt (en summa dom inte var nöjda med) medans förra ägarna i gengälld kräver att dom inte ska nämnas eller att man ska kunna knyta anklagelser mot dem heller - vilket JJ missar helt i kontraktet.

JJ bryter kontraktet och blir därmed ersättningsskyldiga.


Fuskbyggarna var där i början av året och konstaterade en del fel, men direkt fuskbygge kunde han inte riktigt konstatera. Det säljs varje dag objekt som är rena renoveringsobjekt och med tanke på att huset varit utannonserat länge före det köptes av JJ så kan man som köpare undra varför ingen har velat slå till tidigare? Kanske för att spekulanter tidigare också uppmärksammat omfattningen av renovation INNAN dom köper loss. Personen som skrev om idoldyrkan har helt rätt. Ni andra är helt förblindade över hur sjukt idiotiskt det är att ens köpa en bostad som man inte vet vilket skick det är man köper i? Speciellt för dom summorna. Jag kan verkligen inte förstå hur ni kan tycka synd om personer som själv gjort sig till offer?

#54 - Anonym

Influencerparet var på Tv4 häromdagen en intervju av Malou paret gästade.
Malou hus köpet upp i en fråga.
Hon nämner att paret har mycket makt och hur de hanterade husköpet som visa sig innehålla fel, och hur de snabbt lägger ut de. Hon menar på att valet de gör blir ett tufft maktmedel mot säljarna.
Hon ifrågasätter om gränser och att paret kan hänga ut i princip vem som helst.
Paret svarar upp och konstaterar att de inte nämner namn på personerna:)

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com