Vlads kommentar väcker reaktioner

Amanda Lundgren har på Instagram lagt upp bilder på sin viktminskning på 10 kg.
 
Vlad kommenterar att det är bra att uppmana till viktminskning eftersom många hälsoproblem kommer med övervikt. 
 
Efter kommentaren får Vlad mothugg av flera personer. 
 
 
 
#1 - Anonym

Han har ju rätt det är bara folk som vill förneka sanning, lättkränkta människor

#2 - Anonym

Majoriteten av Sveriges befolkning är överviktig. Är inte det inte viktigare att värna om folkhälsan än att se till så att ingen blir kränkt? Tål man inte mothugg så kan man inte leva i en demokrati

#3 - Anonym

På söndag krossar vi bajen! Framåt stolta AIK!

#4 - Anonym

På söndag krossar vi bajen! Framåt stolta AIK!

#5 - Anonym

Men de som ”uppmuntrar till viktminskning” - varför bryr de sig så mycket om okända människors hälsa? Gäller det alla som lever ohälsosamt eller är det speciellt överviktiga som man vill vurma för? Och varför inte uppmuntra och ge hjälp när folk ber om det istället? Det ger nog mer effekt.

#6 - Anonym

#3 Woop! Önskar att folk kunde uppskatta hockey, men tydligen är folk så ointresserade. Go AIK!

#7 - Anonym

#2
Nej. Eftersom Vlads kommentar ej hjälper, utan stjälper.

#8 - Anonym

#7 Tala för dig själv, mig hjälper den. Jag är ganska tjock men håller med om att man ska uppmuntra till viktminskning. Sorgligt att se att folk äter med känslorna och inte kan umgås utan att konstant behöva ha något i käften. Man ska äta för att leva, inte leva för att äta

#9 - Anonym

#7 Tala för dig själv, mig hjälper den. Jag är ganska tjock men håller med om att man ska uppmuntra till viktminskning. Sorgligt att se att folk äter med känslorna och inte kan umgås utan att konstant behöva ha något i käften. Man ska äta för att leva, inte leva för att äta

#10 - Anonym

#5 Så med knarkmissbrukare ska vi bara vänta på att de kommer och ber om hjälp självmant?

#11 - Anonym

Oj! Starka reaktioner! Det är bra att vi är måna om det skeva idealet och stöttar varandra, men tyvärr måste jag säga att Vlad har rätt till viss del. Att leva med övervikt/undervikt är osunt och inte något man ska sträva efter. Det är inte hälsosamt. Men sen kan jag tycka att det är fel av honom att uttrycka sig sådär eftersom Amanda själv inte har sagt något om att hon har levt ohälsosamt, hon kan lika gärna ha lidit av en ätstörning, vad vet vi? Att hylla det kan ge helt fel signaler och det är jag helt säker på att Vlad är fullt medveten om.

Viktminskning kan, precis som viktökning vara bra OM det handlar om rätt syfte. Men vi vet inte vad Amandas syfte var och därför är det kanske inte lägligt att kommentera något sådant.

Jag tror egentligen att alla som har har kommenterat däruppe är medvetna om detta, men det är så lätt att missförstå varandra när det handlar om ett så känsligt ämne. Jag kan därför tycka att Vlad borde ha varit mer försiktig för han vet vilken stor influenser han är. Tycker att det var väldigt onödigt av honom, inte ens jag hade vågat skriva sådär anonymt för det är så lätt att uppröra andra.

#12 - Anonym

#11 Om du hade varit minsta medveten om hur insiktsfulla tjocka är när det kommer till deras hälsa, så hade du besparats från att skriva romaner som ovan. Bless you, though.

#13 - Anonym

#10 Nej. Varför tycker du att vi ska göra det?

#14 - Anonym

Undra om Vlad vågar säga de till dom manliga Youtuberserna? Lätt att tycka till mot tjejer som redan har pressen att vara perfekt. Vågar du ta de med grabb släktet som är överviktiga på youtube.
Nä tänkte väll de. Tönt. De är inte hälsosamt att röka och dricka heller Vald. Just saying.

#15 - Anonym

Han har delvis rätt i det han säger men han uttrycker sig på ett sådant klumpigt sätt och får det som att låta som om att ALLA behöver gå ner i vikt vilket verkligen inte är fallet.

#16 - Anonym

Snart kommer Saras reaktion

#17 - Anonym

Du kanske borde bekymmra dig mer för att lämna fågelboet och flytta hemifrån. Än leka duktig på nätet.
Medvetenheten hos överviktiga finns med dem 24/7. De vet alla hälsorisker så dina råd har redan landat hos dem för längesedan.
Ta tag i dina egna problem och skriv dessa meningar privat istället till Amanda. Lek inte duktigt, sluta festa själv alkohol skadar

#18 - Anonym

Han har rätt

#19 - Anonym

YouTubers är Sveriges skandalalsåpa. Tur de inte får synas i vuxen världen. De har ingen farstu vad som lämpar sig skriva ut offentligt. Förvuxna fjantar som inte klippt navelsträngen. Gammelmedia beblanda er aldrig med dessa pajaser. Tur Guldtuben inte visa upp personer med noll vett och etikett vad du kan säga och inte.

#20 - Anonym

Barbiedrogen 🙌

#21 - Anonym

Du tror inte att överviktiga har full insyn när det gäller deras hälsa? Tror du inte de redan vet hur vikten påverkar deras hälsa? Hade endast vetskap om det faktum att de är överviktiga räckt, eller att de uppmuntran till viktnedgång räckt (den uppmuntran finns överallt, vart du än tittar så hyllas smala och tjocka diskrimineras) så hade ingen varit tjock. Då kan du använda hjärnan till att tänka utanför din lilla box och inse att världen inte är svartvit. Inse att övervikt kan bero på så många saker, och ja, överdriven konsumtion av mat är den vanligaste. Men vad kan den i sin tur bero på? Kommer en människa som hetsäter varje dag helt plötsligt "bestämma" sig att bli frisk av att se Vlads kommentar. Eller blir människan ännu mer självskadebenägen och kanske tar till sig andra metoder för att skada sig själv. En tjock människa får älska sig själv, trots att hen är tjock. Får inte en människa med andra sjukdomar älska sig själv, trots att den är sjuk? Får en person som röker och fått lungcancer älska sig själv för den den är? Varför är det ingen som säger något när smala människor gör onyttiga saker, dricker, röker, äter dåligt osv, när dessa ting också är skadliga för kroppen. Nä, för alla hatar tjocka människor, och då känns det så jävla bra på ngt sätt att klanka ner på tjocka. För man själv är smal och fitness. Vlad, om du läser detta. Super du? Röker du? Gör du andra dåliga ovanor? Ska vi påpeka detta konstant, för dig? Nä, juste.

#22 - Anonym

mEn dEt äR jU iNtE hÄlSoSaMt

#23 - Anonym

#20 och varför måste man flytta hemifrån du vet att det är ganska dyrt att bo i Stockholm så då är det bättre att bo tillsammans med någon annan kvittar om det är ens föräldrar, Min brorsa är 28 och bor fortfarande med min pappa inget fel med de

#24 - Anonym

#20 Alla har inte råd att flytta hemifrån

#25 - Anonym

#44 Du har så fel, förstår du inte det ?! ALLT DU SÄGER ÄR FEL! Jocke är en fin kille, ge dig nu!

#26 - Anonym

Author
Youtuber
Musician
has all the STD:s

gissa var detta kmr från

#27 - Anonym

Alltså det är ju bara en fakta? Att vara överviktig påverkar hälsan och kan leda till en massa sjukdomar och problem precis som att vara underviktig kan. Detta har ju inget med hur man ser ut att göra utan det handlade om hälsan och de som tog illa upp är säkert inte ens överviktiga.

#28 - Anonym

Lite klumpigt formulerat, men tycker folk ska ta det han skrev med en nypa salt. Han skrev det som något positivt, inte som något negativt.

#29 - Anonym

#13 Mat blir som knark för vissa och det är inte alltid man vågar söka hjälp även fast man egentligen borde.

#30 - Anonym

Har Vlad varit PT.........

#31 - Anonym

Har Vlad varit PT.........

#32 - QW

Varför kan man inte få uppmuntra till en hälsosam viktminskning utan att få skit direkt? (Vlads kommentar var kanske inte den mest genomtänkta och vettiga kommentar men ändå.) Jag har spelat i båda lagen, gått från anorektiker till överviktig i samband med en graviditet och depression. Mig personligen stör det inte att folk pratar om sina viktnedgångar och dieter och stör det mig så mycket att jag blir triggad, då är det JAG som måste ta tag i mina egna problem, inte de som pratar om vikt och dieter etc.
Tycker det är tråkigt att folk tar illa vid sig och blir arga/kränkta/ledsna direkt man pratar om viktminskning, men så fort man pratar om att älska sin kropp och sina "kurvor" är man en förebild. Att tala om viktminskning i samband med hälsofördelar är inte fel, det som däremot är fel är att hetsa andra att gå ner i vikt/upp i vikt eller kommentera saker i stil med "du borde verkligen se över dina matvanor", "ska du verkligen ta en till portion?", "såna som du får inte finnas", "överviktiga borde betala extra i bussar, tåg m.m" eller att kommentera att folk är tröga, dumma, korkade, sämre p.g.a sin vikt. Känns som att hetsen att "man ska älska sin kropp" snarare har gjort så att ingen kan säga någonting alls om matvanor, livsstilsvanor etc utan att trampa någon på tårna. Ta nu bara Sara Songbird och Rihanna-grejen t.ex.

#33 - A

Lättkränkta äckelsvenskaar

#34 - Anonym

Vi borde inte uppmuntra till viktminskning, utan hälsa. Det är en jävla skillnad. Finns folk i alla storlekar som äter och sover förjävla dåligt. Det är dem som borde ändra sina vanor, inte de som faktiskt äter "nyttigt" och mångsidigt.

#35 - Anonym

Han har ju rätt?

#36 - Anonym

#35 Och ingen skriver att han har fel? Hur är det med läsförståelsen?

#37 - Anonym

36 väldigt många säger att han har fel. Gå in på inlägget och läs ditt sär

#38 - Anonym

36 väldigt många säger att han har fel. Gå in på inlägget och läs ditt sär

#39 - Anonym

Hon ser ju dock inte ut sådär. Hela hennes Instagram är ju överreagerad, också kollar man på hennes yt och undrar om det ens är samma person

#40 - GHOST

HAHAHAHA😂😂

#41 - Anonym

Att vara överviktig är lika farligt som att vara underviktig. Kroppar är också byggda olika och har olika ämnesomsättningar. Vissa som ser större ut men som äter lika mycket som en smal person är inte sjuk för de. Det är pga ämnesomsättningen. Att säga uppmana till viktminskning är väldigt fel formulerat. Jag själv hade ätstörningar för några år sen för att jag inte var nöjd med min kropp. Har en fin fin vän i nuläget som lider av anorexia. Att äta bra, röra på sig osv är toppen!! Försöker även med det själv. Men att säga en sån kommentar som Vlad skrev är farligt. Det förstör psyket på många.

#42 - Anonym

Man ska INTE uppmana viktminskning. Uppmana istället till att äta nyttigt och röra på sig. Gör de så att en går ner i vikt så är det fine, går en inte ner i vikt så är det också fine. Alla är byggda olika och alla är inte gjorde för att va smala. Dåligt sagt av Vlad.

#43 - Anonym

Varför tar Amanda ännu på sig smink på sina boobs? Låt dom var naturliga idioten hon är,

#44 - Anonym

Han har ju rätt? Folk kan själva bestämma över sina kroppar och sin vikt. Det finns människor som det är fysiskt omöjligt för att få ner i vikt pga sjukdom. Och alla har en spegel hemma så ingen behöver leva åt nån annan. Men att visa att man kan gå ner i många fall, Är jättebra! Det är ju ren fakta att övervikt (och undervikt) leder till hjärt och kälsjukdommar. Så varför förneka något sånt när han bara vill uppmuntra??

#45 - Anonym

#44 Ingen förnekar, jösses. Tjocka vet om dessa problem bättre än Vlad.

#46 - Anonym

Amanda är skitvacker!! Till er som säger skit som "fan va ful", "översminkad" osv. ta en titt på er själva först och håll dessa åsikter om Amanda till er. Ingen har bett om er vidriga kommentar.

#47 - Anonym

Om en vän säger att vi skall paus från varandra. och kompisen säger att vänskapen är över för tillfälligt. Vad skall man göra då?

#48 - A

#47 Då är den kompisen antingen i behov av en riktig vän som stöttar och frågar även de jobbiga frågorna (kanske vännen går igenom nån kris eller fas just nu som hen skäms över eller vill vara ensam med) eller så är det helt enkelt en s.k.i.t-vän som inte är värd dig.

#49 - hanna

är det okej att uppmana underviktiga till att gå upp i vikt? ja. så varför är det så jävla tabu att uppmana viktminskning? säger inte att man ska fatshamea, men varför är det okej åt ena hållet men inte andra?

#50 - Anonym

HAHA jävla fetton asså, bara ät mindre. Du behöver inte träna, du kan sitta i en jävla soffa hela dagen och ändå gå ner i vikt så länge ni äter mindre

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com