Misslisibells utpekade mobbare går ut med sin sida av historien

När Lisa gick ut med att hon blev mobbad i 7an fick flera av hennes gamla vänner skulden, bland annat Nattis Karlsson som nu väljer att berätta sin del.
 
Natti skriver att de i årskurs 7 var ett gäng på fyra personer och Lisa ska ha en dag ha bestämt sig för att hon inte vill vara vän med en av tjejerna i gänget.
 
Hon skriver också att Lisa då väljer att frysa ut denna tjej och ber de andra två att välja mellan henne eller den andra tjejen.

Samma sak upprepar sig igen fast med en annan tjej och denna gång väljer Natti att säga ifrån och det resulterar i att de blir ovänner. 
 
Natti berättar att hon fått mordhot från Lisas fans och att det än idag ringer upp folk som hotar henne. 
 
#1 - Anonym

Fy fan Ida att du inte kan låta folk vara? Nu kommer folk att hata och sprida falska rykten hit och dit när dom inte ens själva vet vad som har hänt bara för att dessa två skriver sina sidor av perspektivet... Jag hoppas att du håller koll på detta inlägget nu och ta bort ALLA hat kommentarer som kommer. INGEN förtjänar hat

#2 - Anonym

#2 det är folk som är intresserade av skvaller, ta det lugnt

#3 - Anonym

#2 Folk som kommer att skriva hat anonymt

#4 - Anonym

#1*** men jag håller med att hon som äger bloggen verkligen borde stänga av kommentarer eller iallafall kontrollera hat kommentarerna

#5 - lol

tycker att det är konstigt att nattis väljer att berätta hennes del utav händelsen nu. och inte när lisa gjorde videon och det var typ för tre år sedan. och att hon väljer att göra det nu när lisa har sagt att hon ska göra en bok som berättar att hon blev mobbad. och vi ska heller inte glömma bort hur nattis och de mesta av de populära personer på ask hatade så mycket på henne och roasta henne och snacka skit om henne hela tiden. så nattis borde ta upp varför de alla mobbade på skolan och på nätet om hon vill Verkligen få hennes sida mer trovärdigt

#6 - Anonym

hon kan likaväl ljuga för o spela offret. Varför skulle lisas 12 åriga fans leta upp nattis nummer o säga att hon borde dö? låter som jockes fans inte lilla Lisas... Dessutom tror jag inte Lisas skulle skrivit en bok om mobbningen hon varit med om, om det inte skulle varit sant. O hitta på något sånt är inte så troligt med tanken på hennes religon o familj... Är inte på nån sida o är heller inget fan av ”misslisibell” men hon verkar inte vara that type of girl som gör något sånt...

#7 - hmm...

Lilly som var Lisas bästa kompis sen lågstadiet och en den tredje tjejen i gänget har alla bakcat nattis instagraminl i kommentarerna. Så d är inte bara nattis version.

#8 - Anonym

Tycker det är sjukt onödigt att ta upp detta faktiskt. Ingen vet vad som har hänt förutom de som är inblandade och det finns verkligen ingen anledning att spekulera. Man kan inte bestämma vad andra känner - kände Lisa sig utfryst så kände hon det, ingen kan ta ifrån henne hennes känslor oavsett vad som hänt runtomkring. Och så vitt jag minns det så var den där Nattis ganska elak mot Lisa på internet, så uppenbarligen är hon inte så oskyldig som hon vill framstå. Sedan är det självklart att ingen förtjänar att få dödshot osv, men det är ju ingenting som någon kan blamea Lisa för.

Som sagt, tycker det var ett onödigt inlägg som kommer sätta spekulationerna i rullning igen och det kommer bli pajkastning till höger och vänster om en grej som hände för typ fyra år sedan? Vad vill du få ut med det här inlägget, Ida?

#9 - H

#1 asså e du dum i huvudet? Detta e en skvallerblogg va fuck förväntar du dig att läsa? Om jockes matvanor elr? Asså d räcker lägga skulden på Ida?

#10 - Anonym

#10 tydligen är jag inte den enda som tycker detta om du läser kommentar nr 9

#11 - Anonym

Man kan väl konstatera att det alltid finns två tolkningar och att de inblandade har olika syn på vad som faktiskt hände. Sen är det klart att båda två väljer att bara berätta det som får dom att framstå som den "större personen". Så, båda två gjorde nog bort sig, och båda två fick lida för det, fast på olika sätt och vid olika tillfällen.

#12 - Anonym

Ida nummer 6 är en hat kommentar så ta ditt ansvar som vuxen och ta bort den nu.

#13 - Anonym

Nån som vet vad tjejen till vänster om Lisa på sista bilden heter?

#14 - anonym

de finns två sidor av myntet. Båda kan ha känt sig som offer? Om lisa kände sig utfryst osv så gjorde hon säkert det och det ska vi inte förminska. Sen så tycker jag att det låter väldigt överdrivet med att fans mordhotar natti nu för tiden också. Det har gått 3-4 år sedan detta utspelade sig och jag tror alla har släppt detta. Även väldigt onödigt och omoget av Natti att ta upp detta igen.

#15 - Anonym

#10 jaaa skriv om jockiboi matvanor skulle säkert bli intressant inlägg som allt med jocke brukar bli när Ida skriver om han *ironisk*

#16 - Anonym

Gick i samma skola som henne under denna tid och vet mycket om vad som hände. Ingen var helt oskyldig iallafall.

#17 - J

#15 Tror inte alla har släppt det. Speciellt nu när Lisa släpper son bok kommer allt upp till ytan igen och folk blir nyfikna. Är nästan helt säker på att Nattis har fått meddelanden och frågor vad hon tycker om det hela. Att hon berättar sin sida är inte mer än rätt!

#18 - Anonym

Ger faktiskt kudos för detta inlägg. Ida lägger ingen värdering i vem som har rätt, vare sig om det är Lisa eller Nattis. Men klart man vill dela med sig av sitt perspektiv på det hela? Varför tysta ner Nattis när Lisa ändå har skrivit en bok om det hela. Har tittat igenom Nattis gamla ask, där hon för några år sedan svarade lite mer på vad som hade hänt. Så det är inte direkt som att detta är första gången Nattis tar upp ämnet.

#19 - Anonym

#12 Ida sitter tyvärr inte inne 24/7 och läser kommentarer. Så är det bara

#20 - Anonym

#19 hon har dock redan tagit bort hat kommentaren som nr 6 skrev

#21 - Anonym

Bodde i samma område förut, enligt vad jag både själv upplevt och hört, stämmer denna varition in på verkligheten. Tjejen till vänster var den första utfrysta, därefter den andra blonda

#22 - Anonym

#21 konstigt att dom började trakassera Lisa på ask.fm hela tiden då? detta är något som Nattis aldrig ha skrivit i sitt perspektiv

#23 - Anonym

Kan folk lära sig vad mobbning är? Man är inte mobbad bara för att någon är elak mot dig, hatar folk som ska spela offer hela tiden.

#24 - Anonym

Citerat från Nattis ask:

"Antagligen. Sen de om Lilly så var de såhär. Lisa började störa sig på Lilly från ingen stans och hon började ignorera Lilly utan någon anledning och Lisa sa ingenting till Lilly på flera veckor utan de var jag som pratade med Lilly. Lilly gick med oss men pratade bara med mig eftersom Lisa ignorerade henne och Lilly visste inte varför. Sen bad Lisa lärarna att säga till Lilly att dom skulle ha en paus och Lilly blev jätte ledsen eftersom hon inte fick någon förklaring eelle något. Sen blev Jag och Lisa ovänner och då blev Lisa och Lilly vänner igen eftersom Lisa skrev till Lilly och eftersom Lilly är så jävla snäll och förlåter Lisa. Men Lisa skrev till Lilly att hon alltid har haft roligare med Lilly än med mig och att jag och Lisa inte hade så roligt med varandra som de verkade och att jag och hon inte hade samma humor. Sen i skolan när Lilly gick till Lisa så snackade Lisa skit om mig till LILLY som är min bästavän och de är klart jag får reda på de då. Så var de hon behandlade Lilly. Men jag är jävligt stolt över lilly att hon höll humöret uppe även om hennes bästavän ignorerade henne och att hon har klarat sig igenom denna tid. I mina ögon är Lilly en stjärna.❤️"

Skrivet av Nattis för några år sedan i samband med att Lisa gav ut en video. Lägger fortfarande ingen värdering i vem som har rätt eller fel här, för det kan varken jag eller någon annan utomstående avgöra. Men detta styrker ju bara det Nattis skrev på instagram.

#25 - Anonym

#23 mobbning = när någon som är elak och detta upprepar sig varje dag och utfrysning är en del av mobbning och trakasserier

#26 - Anonym

Sluta klaga då #20

#27 - Anonym

#26 klagar inte hon tog bort den efter att jag skrev att hon skulle ta bort hat kommentaren

#28 - Anonym

#6 Hur blir alltid Jocke indragen i varje post på denna blogg?

#29 - Anonym

Jag fattar inte varför folk ska hålla på och säga att ida ska ta bort varenda jävla inlägg hon skriver. Detta är en skvallerblogg och här skrivs SKVALLER. Om det inte passar dig så är det bara att dra härifrån.

#30 - Anonym

#29 att skriva hat anonymt är inte skvaller och varför skvallra när ingen människa kan sanningen?

#31 - Fjsjsj

Typiskt mobbare attskylla ifrån sig på

#32 - Anonym

På så sätt har ju Lisa också varit den som mobbat, och inte så oskyldig som hon framställer sig. Men vad vet jag😌

#33 - J

Alla kommer att ha olika persoektiv på händelsen och vinkla det så att dem själva inte har gjort fel men oavsett vad är det väl inte mer än rätt att Nattis får säga sin sida av det hela nu när Lisa släpper en hel bok om det

#34 - Anonym

Är nattis muslim?

#35 - Anonym

#34 Och va fan har de med saken att göra?

#36 - Anonym

#35 Tänkte iom att vissa längre upp skriver "Lisa ljuger inte pga sin tro"... JAMEN NATTIS HAR OCKSÅ EN TRO?! Och om du inte tror att religiösa ljuger, så har du en stor läxa att lära dig framöver, raring.

#37 - Anonym

#36 Alltså va? Det handlade om att frysa ut en person och inte om religion

#38 - Anonym

Ingen människa är perfekt inte ens dom som är djupt religiösa

#39 - Anonym

Läs vlads kommentar på amanda lundgrens bild! Spyr

#40 - Anonym

Hade en vän från den skolan medan Lisa gick där och de berättade liknande saker. Tror helt enkelt det var ett vanligt tjejbråk där båda blev ledsna och kände sig orättvist behandlade. Inget som någon annan borde lägga sig i, och mordhot är fan sjukt.

#41 - Anonym

#39 va är de för fel på hans kommentar? Det är sant att man SKA uppmuntra till viktminskning om man är överviktig.. Är man överviktig så har man större chans att få diabetes problem med hjärtat och andra problem med kroppen Så vad är felet med hans kommentar?

#42 - Anonym

#39 Men sluta förneka sanningen ffs...

#43 - Anonym

Omg lilly

#44 - Anonym

#40 ett tjejbråk som leder till att en hel skola hatar EN person? Okej

#45 - Anonym

Ni som säger att det är fel av denna Nattis att dra upp detta nu, fyfan för er. Lisa ska släppa en bok som innehåller historien från hennes perspektiv men det är inte okej för någon annan att berätta ur sitt perspektiv?

#46 - Anonym

#41 Du tror inte att överviktiga har full insyn när det gäller deras hälsa? Tror du inte de redan vet hur vikten påverkar deras hälsa? Hade endast vetskap om det faktum att de är överviktiga räckt, eller att de uppmuntran till viktnedgång räckt (den uppmuntran finns överallt, vart du än tittar så hyllas smala och tjocka diskrimineras) så hade ingen varit tjock. Då kan du använda hjärnan till att tänka utanför din lilla box och inse att världen inte är svartvit. Inse att övervikt kan bero på så många saker, och ja, överdriven konsumtion av mat är den vanligaste. Men vad kan den i sin tur bero på? Kommer en människa som hetsäter varje dag helt plötsligt "bestämma" sig att bli frisk av att se Vlads kommentar. Eller blir människan ännu mer självskadebenägen och kanske tar till sig andra metoder för att skada sig själv. En tjock människa får älska sig själv, trots att hen är tjock. Får inte en människa med andra sjukdomar älska sig själv, trots att den är sjuk? Får en person som röker och fått lungcancer älska sig själv för den den är? Varför är det ingen som säger något när smala människor gör onyttiga saker, dricker, röker, äter dåligt osv, när dessa ting också är skadliga för kroppen. Nä, för alla hatar tjocka människor, och då känns det så jävla bra på ngt sätt att klanka ner på tjocka. För man själv är smal och fitness. Vlad, om du läser detta. Super du? Röker du? Gör du andra dåliga ovanor? Ska vi påpeka detta konstant, för dig? Nä, juste.

#47 - Anonym

#44 Jag vet mer än dig om detta. Synd att du inte kan tänka kritiskt. K, thx, Bye Felicia

#48 - Anonym

#36 om du syftar på min kommentar (#6) så sa jag aldrig att lisa inte ljuger pga sin tro. Men hon verkar väldigt religös och hennes familj verkar väldigt ordentlig och tajta med varanndra. Tror inte hennes mamma hade tillåtit lisa att ge ut en bok om något som lisa ljugit ihop själv.... Hennes tro stärker bara faktumet att om hon inte ens vill/får svära så vrf ljuga ihop att hon blir mobbad? detta är bara vad JAG tror

#49 - Anonym

#36 om du syftar på min kommentar (#6) så sa jag aldrig att lisa inte ljuger pga sin tro. Men hon verkar väldigt religös och hennes familj verkar väldigt ordentlig och tajta med varanndra. Tror inte hennes mamma hade tillåtit lisa att ge ut en bok om något som lisa ljugit ihop själv.... Hennes tro stärker bara faktumet att om hon inte ens vill/får svära så vrf ljuga ihop att hon blir mobbad? detta är bara vad JAG tror

#50 - Hannele

Jag säger inte att Lisa ljuger men det är något som inte stämmer med tanke på att Lisa aldrig någonsin kunnat behålla en vän. Varför? Det är bara alla andra som har gjort fel? Var är hennes egen del i allt?

#51 - Emma Elisabeth

#41 vilken diabetes typ menar du av de fem som finns?

#52 - Anonym

Jag själv tror att allt kanske började så som Nattis skriver men att tjejerna sedan började hänga ut Lisa på ask.fm och sedan började då Lisa bli mobbad.. varför annars skulle Lisa byta skola liksom? Inte för ett litet bråk med sina vänner + att hin sen träffade Amy men hon ville ju ändå inte gå kvar på skolan, då måste det ju hänt nått större efter det Nattis skriver. Men man ska såklart inte spekulera för mycket i detta då det bara är dom tjejerna som vet hela historian.

#53 - Malin

#51, jag tar den frågan. 2-diabetes är typen som man har chans att få vid fetma :)

#54 - A

#13 vadårå? Ska du hata på henne lite också?

#55 - Jen

Fast, problemet om att lägga sig i om ANDRAS vikt, hälsa osv är ett MYCKET större problem än övervikt. Den psykiska ohälsan är riktigt farligt, jag hoppas ni tar tag i er själva. Måste vara jättejobbigt :/

#56 - Anonym

Men att Vlad tar/tagit droger är helt ok? Inte alls ohälsosamt med LSD?
Jaja.. ni är roliga.

#57 - Anonym

Tror ingen av dom där fyra tjejerna är oskyldiga. Jag har själv varit en 13-årig flicka i ett tjejgäng, och det är bara drama och tjafs som gäller.

#58 - Anonym

#44 jag är inte samma person, men är ett levande bevis på att ett tjejbråk i den åldern kan leda till att man blir mobbad av en hel småstad och måste flytta och byta skola.

#59 - Anonym

#56 Precis han HAR tagit vilket betyder att han har slutat nu pga hälsan

#60 - Anonym

#59 Jaha, du känner han. Kanske dags att byta umgänge..?

#61 - Anonym

#60 jag har kompisar som känner han ja

#62 - Jen

#61 Hahaha, okej... vi säger så 😂

#63 - Anonym

Nu förespråkar jag verkligen inte droger, men att bruka LSD är BETYDLIGT bättre än att vara överviktig, på alla sätt och vis.
#56

#64 - Anonym

#63 Helt fel. Inkorrekt. På alla sätt och vis.

#65 - Anonym

#64 Så det är bättre att leva i ett långsamt självmord?

#66 - Anonym

#65 Så det är bättre att begå snabb självmord?

#67 - Anonym

#66 på vilket sätt begår du snabbt självmord av LSD?

#68 - Anonym

#67 är inte samma person med av ALLA sorters droger så är det lätt att ta överdos

#69 - Anonym

Fetma är lika dåligt som droger så är du beroende av droger eller om du är tjock så är det på tiden att du tar tag i ditt liv

#70 - Anonym

#67 På vilket sätt är övervikt långsamt självmord?

#71 - Anonym

#69 Är dock inte lika dåligt. Beroende av droger kan döda många gånger lättare än övervikt. Övervikt är dock ett större problem pga. mängden personer som drabbas. Men droger är många gånger farligare (kanske inte weed då). Cigaretter är farligare. Alkohol är farligare.

#72 - Jen

#63 på vilket sätt är det bättre med LSD än övervikt? Cannabis har han ju åkt dit på med..

"Vid cannabismissbruk kan följande hända med kroppen: Nedsatt immunförsvar pga. minskad produktion av vita blodkroppar; hjärtbesvär och bröstsmärtor; huvudvärk, illamående, impotens och minskad sexlust; minskad spermieproduktion; missfall och missbildningar på nyfödda.

När man slutar med Cannabis kan man också få problem med bl.a störd nattsömn, minskad aptit, svettningar, frossa och illamående."


Varken övervikt eller droger är bra för kroppen. Men det är lätt att kasta sten i glashus

#73 - Anonym

Självmord via överdos på LSD... snälla läs på lite.
Övervikt är betydligt skadligare för kroppen än LSD.

#74 - Anonym

Hälsofördelar med övervikt - INGA
Hälsofördelar vid bruk av cannabis - många
Hälsonackdelar vid MISSbruk av cannabis - en del
Men att sätta upp 100 pers som röker cannabis lite då och då mot 100 överviktiga människor så står 100 överviktiga människor där som förlorare ur ett hälsomässigt perspektiv.

#75 - Jen

#74 Det jag försökte komma fram till från första början är... att droger är också ohälsosamt. Inte vilket som är värst.. utan att han skriver så men själv använder droger. Dubbelmoralen.. Varför ena funkar men inte det andra osv.

#76 - Anonym

Som någon skrev tidigare, cigaretter är värre.
Men vilken är den främsta självförvållande orsaken till cancer EFTER cigg? Jo precis, fetma.
Sluta glorifiera ett av dem absolut mest skadliga beteende i modern historia, fetma.

#77 - Anonym

Fler har dött av att smala hyllas än att tjocka hyllas. När smala hyllas = anorexia mm.
När tjocka hyllas = människor väljer inte att bli tjocka medvetet, även om de hyllas. Det enda som kan ske då är att deras självkänsla ökar lite.

#78 - Anonym

#75 Du menar alltså att om man druckit alkohol någon gång i sitt liv så får man inte skriva om någonting som har med hälsa att göra?
Dumt resonemang, väldigt dumt.
Man kan göra mindre hälsosamma saker samtidigt som man är medveten om risker med andra ohälsosamma saker.

#79 - Anonym

#77 Ok, fler dör av att smala hyllas?
Hur kommer det sig då att fetma är ett av modern tids största problem just nu?

#80 - Anonym

#76 INGEN glorifierar fetma. Alla glorifierar smala och även underviktiga personer. Men en tjock människa får älska sig själv, trots att hen är tjock. Jag skulle även gå så långt som att säga att älska sig själv är en viktig del i viktnedgång och leva hälsosamt, om man nu är tjock. Men INGEN i hela världen glorifierar fetma. Alla "love myself"-kampanjer handlar om att tjocka ska sluta diskrimineras, inte att fetma ska hyllas.

#81 - Jen

#78 Så du menar helt ärligt att du tror att det skett "någon gång" i hans liv?

#82 - Anonym

#79 Det beror på helt andra grejer, men det beror INTE på att tjocka hyllas. Det kan bero på sjukdomar, på överkonsumtion av mat osv. Men absolut inte för att ett barn läste i en tidning att man ska älska sin kropp och valde att äta ihjäl sig. Nope.

#83 - Anonym

#81 Nej... men det spelar ingen roll.
Man kan röka tio paket cigg om dagen samtidigt som man VET och påstår att fetma är farligt och dumt.
Att man gör dumma val såsom (rökning, fetma, alkohol, droger) oavsett hur mycket eller ofta gör inte din åsikt mindre värd när det kommer till hälsofrågor.

#84 - Anonym

#82 Lustigt att alla helt plötsligt har drabbats av en "sjukdom" som gör att de börjar lida av fetma helt plötsligt.
Du ser väl själv hur jävla dumt det ser ut?

#85 - Anonym

#84 Som jag skrev, fetma kan bero på många olika saker (vare sig du tror på det eller inte) men inte fan beror på det någon "love your body"-kampanj i alla fall.

#86 - Jen

#84 Precis som alla Yt helt plötsligt har olika diagnoser... Den du 😂😉

#87 - Anonym

Så Vlad var PT och röker på samt tagit LSD. Det säger väl en del...

#88 - Anonym

#87 Säger väl endel att man får kan få hjärnskador av cannabis också... haha

#89 - Anonym

#87 Antar att du är väldigt ung...
Borde krävas bank-id för att skriva här samt en åldergräns på 18.
Men då hade inga kommentarer funnits här.

#90 - Anonym

#86 Försöker du medvetet missförstå, eller är läsförståelsen så pass bristande hos dig?

#91 - Anonym

#88 Jag är 28, men mina kommentarer får väl vara lika korkade som Vlads.. eller dina? Bara för att du inte tycker som jag måste man vara ung? Finns många unga som har bättre värderingar än både dig och mig.

#92 - Anonym

#90 Det var ett skämt? Men det kanske är jobbigt med sånt..?

#93 - Anonym

#92 Du får gärna berätta hur det var ett skämt, för jag förstod ärligt talat inte.

#94 - Anonym

För er som skriver om kommentaren om fetma, Han uttryckte sig fel han uppmanar till viktminskning vissa kan va kurvigare utan att ha hälsoproblem ???? Liksom låt alla se ut som dom vill

#95 - Anonym

kan man ta självmord med sömntabletter Alvedon, blandat med alkohol så kan man ta självmord/överdos med vilken drog som helst en person kanske reagera stark på överdos och andra inte jag tror det är ni som måste läsa på och sen är det inget att snacka om här på bloggen då de finns så många unga som mår dåligt... Jag hoppas att Ida ta bort dessa kommentarer om fetma och droger för det har ingenting här och göra

#96 - Anonym

Varför är aldrig Jonna med i intervjuerna på tex TV4? Hon är ju lika stor del av youtube som Jocke är? Ngn som vet varför?

#97 - Anonym

#91 - 28 år och så faktaresistent, jadu det är fan sjukligt.
Har du bott under en sten? Det finns en anledning till att cannabis legaliseras i större delar av världen.
Vad har fetma gemensamt med större delen av världen? Juste, det är DÅLIGT och man försöker motarbeta det.

#98 - Anonym

#91 - 28 år och så faktaresistent, jadu det är fan sjukligt.
Har du bott under en sten? Det finns en anledning till att cannabis legaliseras i större delar av världen.
Vad har fetma gemensamt med större delen av världen? Juste, det är DÅLIGT och man försöker motarbeta det.

#99 - Anonym

#98 LOL, cannabis är allt annat än bra för dagligt bruk. Till medicin, sure. Men vi kan inte ha ett samhälle med höga människor.

#100 - Anonym

#99 Lägg inte ord i min mun.
Har aldrig påstått att det är bra att röka cannabis varje dag.
Men det är bättre än att gå runt och vara fet varje dag.

#101 - Anonym

#70 Fråga vilken dietist eller läkare som helst! Kraftig övervikt (och undervikt för den delen) leder till döden. Gör man inget åt det så kommer kroppen inte orka längre. Över och underviktiga människor lever i genomsnitt inte lika länge som normalviktiga just för att kroppen inte mår bra, och man är dessutom mer mottaglig för tex hjärtsjukdomar när man är överviktig. Så jag skulle säga att det är långsamt självmord att vara kraftigt överviktig och inte göra något åt det.

#102 - Anonym

Det är fint att så många bryr sig om tjockas hälsa. Aldrig har jag någonsin varit med om sådan sympati och medmänsklighet. Berätta för minst fem tjocka personer per dag att deras leverne är farligt så är jag övertygad om att du kommer rädda världen!

ELLER, så låter vi folk sköta sig själva. Det har inte gått någon förbi (varken tjock eller smal) att överdriven övervikt KAN skapa följdsjukdomar. Du KAN även leva ett gott och långt liv - men riskerna för följdsjukdomar ökar med midjemåttet. DET är fakta, och DET vet ALLA om. Det är INGEN nyhet. Så varför tror alla att tjockisar är helt dumma i huvudet?

Varför är det just fetma som gör folk så provocerade? Varför blir folk så provocerade av att tjocka människor existerar?

Det roligaste argumentet är ändå de som drar "det kostar staten en massa pengar"-kortet. För att tjocka behöver mer vård än en smal människa etc. Men är inte det fantastiskt? För om tjocka behöver mer vård, blir sjukare och dör i förtid, så kommer de troligtvis inte ta ut lika mycket pension (om ens någon pension!) och då kan de pengarna gå till de smala pensionärerna istället!

OCH TÄNK, hur mycket alla sockerberoende tjockisar lagt ut på moms på alla chokladkakor och läsk under sitt liv? BRA!

Så ur ett rent pensionsekonomiskt perspektiv, för de smalas fördel, så bör vi ju heja på tjockisarna.

#103 - Anonym

#102 Du kan ju inte vara på riktigt...
Att du tror att vi sparar pengar genom att många tjocka får sjukdomar som måste behandlas i flera år pga att de inte tar ut sin fulla pension... det kan nog vara det dummaste jag läst på svenskayoutubers.
Ja, tjocka vet antagligen om att det inte är hälsosamt, men vet de att det är det näst mest självförvållande sättet att få cancer efter RÖKNING?
Varför ser vi inte massa människor lägga ut bilder och skriva "Vill man röka så ska man det! Det är gott och jag gör vad jag vill med min kropp! Rökning rules! YOU GO SMOKERS!!" Nja, det hade varit helt efterblivet.
Varför är det inte efterblivet med det näst farligaste alternativet fetma? Juste det ÄR det.

#104 - Anonym

Ni som pratar om övervikt, vilken slags övervikt snackar ni om då? Enligt BMI:s övervikt?

#105 - Anonym

#104 Ja, det är generellt en bra måttstock.

#106 - Anonym

#105 Fast övervikt enligt BMI är ju inte så livshotande som man försöker få det att verka i denna blogg. Det är ju inte förrän det kommer upp mot fetma i BMI som man verkligen kan få dåliga konsekvenser.

#107 - Anonym

Varför måste man vaccinera sig mot virus egentligen? Virus är ju bara lite DNA? Vi har massvis med DNA i alla våra celler ju? Konstigt....

#108 - Anonym

Amanda Lundgren har lagt upp en före och efter bild på sin kropp på instagram som hon hyllas för så otroligt. Bland annat av Vlad som även skriver att man borde uppmuntra till viktnedgång, och längre ner skriver han att det är unga som inte kan diskutera viktnedgång utan att tänka på ohälsosamma ideal.

Samma kille har alltså rökt på och tagit LSD.


Jag tycker att före-och efterbilder generellt är ganska osmakliga. Vad är syftet lixom? Lika illa som när Therese gjorde video om sin vikt.

#109 - Anonym

#103 Jag drog mitt inlägg till sin spets, precis som många drar sina egna kommentarer till sin spets. Ser ingen större skillnad. Men som någon redan poängterat: hur tror ni vi kommer tillrätta med hälsoproblem? Genom att skamma och skuldbelägga folk, eller genom att hjälpa och uppmuntra? Folk går generellt ner mer i vikt om de mår bra i sig själva (dvs. psykiskt), annars kan viktnedgången bli en del av en självskadeprocess.

Och vad är det egentligen vi vill ha? Jag trodde fri vilja var en del av en demokrati, men tydligen inte när det gäller våra egna kroppar? Ska inte en tjock människa få känna sig lika mycket värd som en smal?

I många fall beror övervikt på hetsätning grundat i psykisk ohälsa. Folk tar hand om sina känslor genom att försöka trösta sig med mat. Precis som en stor del av alkoholister försöker trösta sig med alkohol. Precis som personer som skär sig för att dämpa psykisk smärta. Alla har de en gemensam nämnare: självskadebeteende. (forts)

#110 - Anonym

(forts) Och skulle ni skamma och skuldbelägga alkoholister eller de som skär sig på samma sätt som tjockisar? Eller är tjockisar fria att plåga av någon anledning?

Vad vet ni om tjockisens inre resa? Dess psykiska status eller ens anledningen till övervikten? Det finns kvinnor som blivit sexuellt utnyttjade under hela sin uppväxt, och som sen äter upp sig för att göra sig oattraktiva för män när de är vuxna, för att bli lämnade i fred. Ska även de skammas?

Jag säger INTE att ALLA tjockisar är det på grund av ett självskadebeteende. Men med tanke på hetsen mot dem så skulle jag inte bli särskilt förvånad om fler börjar utveckla alla möjliga psykiska problem på grund av att de inte ens får existera utanför sina egna fyra väggar.

#111 - Anonym

Så, vad tror ni är bäst? En glad och lycklig tjockis, som lever sitt liv som hen vill. Eller en deprimerad tjockis, med självskadebeteende och destruktiva tankar.

Tror ni en tjockis blir smal av skuldbeläggande - då borde ju alla alkoholister blir nyktra av skuldbeläggande.

Om skuldbeläggande var vetenskapligt bevisat som en bra metod på beteendeändringar så skulle KBT-behandlingar se liiite annorlunda ut än vad de gör idag.

#112 - Anonym

Bantning leder till att tjocka blir tjockare. Hade uppmuntran till viktnedgång hjälpt hade alla varit smala, men uppmuntran till viktnedgång har snarare lett till att smala blivit ätstörda.
Det är inte fritt fram att kommentera tjockas kroppar, om ni nu tror det. Och så som Amanda Lundgren såg ut innan VAR INTE TJOCKT, det är hemskt av Vlad att kommentera något sådant samt av er att ta upp fetma i samband med hennes viktnedgång.

#113 - Anonym

Enligt denna granskning av influencers har de sponsring på hälften av inläggen. Alltså kollar vi bokstavligt talat på folk som fungerar som plats för reklam. Hur kan vi gå på detta? Dags att avfölja alla influencers

https://www.resumeinsikt.se/articles/531898/2018-05-09-08-15-15-granskning-halften-av-inlaggen-hos-influencers-innehaller-varumarken

#114 - Anonym

#113 Ja, det är väl knappast någon nyhet att det är attraktivt att nå ut till många människor?
Tex Jocke & Jonna har fler tittare än vad TV4 har på sina standardprogram...
Att vara en vandrande reklampinne är något att sträva efter för många ungdomar i dagens Sverige.

#115 - Anonym

#113 Antagligen så måste influensers göra reklam via sina plattformar. Hur tror du att dessa personer annars skulle livnära sig? Jag skulle vilja se dig sitta och underhålla flera tusen personer helt gratis. Gå du och sluta följ för att dom inte jobbar gratis. När du har gjort det kan du heller inte titta tv eller lyssna på radio som också är reklampelare. Mhmm got it? Bra så håll käften istället 😂

#116 - Anonym

#115 Hej anonyma influencer (för du kan väl inte på riktigt vara en vanlig som sitter och försvarar folk som tjänar miljoner på att sprida reklam)! Kollar inte på TV (om det inte är nyheter) och inte heller lyssnar jag på radio. Jag tycker nyhetssidor får ha hur mycket reklam de vill, av självklara anledningar. Så det kollar jag gärna på. Men du får väl fortsätta äta upp allt som de vandrande reklampinnarna säger och ljuger om, om du vill. Men jag får peka ut deras bullshit hur mycket jag vill. Ex. vissa influencers som säger att de ÄÄÄÄLSKAR alla kläder de fått genom samarbeten, sen skänker bort samma kläder utan att ens använt dem bara ngra veckor senare. Och nej, jag hade inte velat bli influencer, skulle aldrig i mitt liv, oavsett jobb, vilja tjäna på att göra reklam för olika företag.
hUr tRoR dU aTt dEsSa pErSoNeR aNnArS sKuLlE lIvNäRa sIG --> Ja, för om de inte tjänar över 1 miljon per månad så funkar det inte alls för dem i livet! LOL, vakna lilla vännen.

#117 - Anonym

#115 Hej anonyma influencer (för du kan väl inte på riktigt vara en vanlig som sitter och försvarar folk som tjänar miljoner på att sprida reklam)! Kollar inte på TV (om det inte är nyheter) och inte heller lyssnar jag på radio. Jag tycker nyhetssidor får ha hur mycket reklam de vill, av självklara anledningar. Så det kollar jag gärna på. Men du får väl fortsätta äta upp allt som de vandrande reklampinnarna säger och ljuger om, om du vill. Men jag får peka ut deras bullshit hur mycket jag vill. Ex. vissa influencers som säger att de ÄÄÄÄLSKAR alla kläder de fått genom samarbeten, sen skänker bort samma kläder utan att ens använt dem bara ngra veckor senare. Och nej, jag hade inte velat bli influencer, skulle aldrig i mitt liv, oavsett jobb, vilja tjäna på att göra reklam för olika företag.
hUr tRoR dU aTt dEsSa pErSoNeR aNnArS sKuLlE lIvNäRa sIG --> Ja, för om de inte tjänar över 1 miljon per månad så funkar det inte alls för dem i livet! LOL, vakna lilla vännen.

#118 - Anonym

#115 Hej Jocke! Nu har jag frågat flera gånger på denna blogg, när kommer nästa spökjakt ut? Vill verkligen veta! Tack på förhand!

#119 - Anonyyymiii

#7 EXAKT

#120 - Anonyyymiii

#6, läs #7 så fattar du.

#121 - Anonym

När jag var smal så mådde jag skit, jag hade ont i kroppen alltid, det var obekvämt att sitta, luta sig mot väggen, ligga och sova osv. Kläderna skavde mot skelettet och jag var konstant trött. Nu är jag mer mullig, så som Amanda var på "innan"-bilden, och jag kan garantera att jag mår såå himla bättre. Jag har aldrig ont, jag är pigg och glad och kan vara mer aktiv när det gäller allt! Jag tycker det är dags att uppmuntra till viktuppgång!

#122 - Anonym

Det som är fantastiskt med att influensers kan tjäna pengar på reklam är att det inte kostar tittarna något. Så länge det finns underhållningsvärde (vilket är helt subjektivt, givetvis) så kvittar väl reklamen? Jag är öppen för alla människors olika val att tjäna pengar. (Nej, jag är ingen influenser själv, eftersom jag är generellt rätt tråkig).

#123 - Anonym

#121 lite skillnad om man går från 30kg t 60 kg än om man går t 90kg till 120kg i fett...

#124 - Anonym

Loooolllll hon gör det här hundra procent just för att boken kommer släckas säger bara det

#125 - Anonym

Hej Ida jag undrar om du kan visa din statistik på bloggen och hur många som besöker dig varje dag, det skulle vara jävligt intressant eftersom folk sitter här på bloggen 24/7 och skriver med varandra utan att ens få en notis, så man undrar ju hur din statistik ser ut.

#126 - Anonym

Varför blir Jockiboi ständigt hyllad för att vara en ”bra författare” och att ha ”skrivit sin bok”? Han har BERÄTTAT för två författare och de har stått för all hjärngympa att pussla ihop allt i skrift.

#127 - Anonym

Helen döper om kanalen till Familjen Torsgården! Och även byter header.

#128 - Anonym

#54 nej det var inte alls så jag menade!! tyckte hon var så himla vacker bara, undrade om hon hade insta eller så

#129 - Anonym

Felicia handlar mat för 3000 kr igen... stackars hennes mamma som måste betala allt då jag knappast tror att Felicia tjänar några pengar

#130 - Anonym

#129 Tror nog allt hon tjänar ihop mycket mer än så...

#131 - Anonym

#130 tror inte att hon ens har ett jobb och är knappt aktiv på youtube

#132 - anonym

jag tycker inte man ska tro för mycket på den som är utpekad mobbares historia. lisa har mått så fruktansvärt dåligt och hennes högstadietid har förstört så mycket. så VARFÖR ens dra upp gammalt bara för att en tjej inte klarar av att nån annan mått skitdåligt pga henne? hon kanske uppfattade saken annurlunda, absolut... men det förändrar INTE de faktum att Lisa än idag mår piss över tiden på högstadiet. om du Nattis nu inte mobbade och allt va lisas fel, så visa att du är en bra person och bete dig med respekt för hur lisa mådde och mår. herregud. att Nattis inte växt upp än.. trodde hennes högstadiebeteende var över. tydligen inte. hon vill bara ha följare och likes.. suck

#133 - Anonym

#132 Jag förstår att du är ett fan av Lisa, men förstå att det finns 2 sidor av myntet. Försök sätta dig in i Nattis version också.

#134 - Anonym

Jag ser många kommentarer angående om detta är relevant.
Enligt min anonyma åsikt är det väll extremt relevant i denna tid när Lisa ska släppa en bok angående situationen, och om Nattis perspektiv bara är lite sanning visar det på Lisas integritet.

#135 - Helt perspektiv

Det vi människor brukar göra när vi hamnar i bråk med någon, är att se sig själv som offer. Man berättar sin del av storyn dramatiskt och kryddar på extra bara för att när folk hör det jag berättar, så vill jag inte bli utpekad som the bad one. Jag har många gånger uteslutit delar som jag sagt & gjort. Till exempel så retade jag upp en tjej och vi började skrika på varandra, men sedan när jag berättade allt så uteslöt jag att jag var den som började allt.

Vi alla har våra storys. Och jag tror inte en sekund på att nån av er någonsin inte uteslutit någon detalj om vad man själv gjort.

Tror att båda tjejerna har mycket som de inte berättar. De utesluter sin del och målar upp den andre som den dåliga. Därför kan jag inte välja vem jag ska tro på. Hoppas att Lisas bok inte utesluter hennes handlingar (vet inte något om vad hon gjort), för alla gör saker när man blir arg eller sårad. Kanske hon sa något? Eller gjorde något? Och samma sak med Nattis. Hon kanske uteslöt att hon sagt eller gjort något?

#136 - :(

alla dessa kommentarer om att feta är det sämsta som finns har fått mig att aldrig mer vilja äta, ses när jag väger 30kg

#137 - Maria

Jag vet själv Lisa frysta ut andra tjejer som inte dög för henne för de håll inte på med hästar. Bara för hon är känd så tror alla på Lisa historia men en dag kommer sanningen ut jag mår illa av läsa Lisa bok eftersom mycket stämmer inte där som inte är sant

#138 - Väx upp Lisa Jonsson

Grejen är den att misslisibell eller ja Lisa överdriver hela tiden, hon väljer bort sin riktiga framtid som egentligen inte är youtube utan sånt man får av gymnasieutbildning för att hon blev lite utfryst och retad på ask.fm? Varför fokuserade hon på ask hatet när hennes kommentarsfält är fyllt med hat från folk över hela Sverige?
Och utfryst känns som ett litet starkt ord att säga att hon blev utfryst när hon som Nattis säger att Lisa ber folk att välja mellan henne eller dom andra bara för hon tror hon styr över allt och alla för hon är känd på youtube. Jag skyller på Lisa själv att hon blev ens retad för hon gör så skämmiga videos och jag är så besviken på henne, att hon fuckar upp för sig själv är ingen annans fel det är bara hennes!
Bara för hon blev lite retad i grundskolan som sagt så behöver hon inte göra en stor grej av det, hon behöver inte skita i gymnasiet. Hon går ju inte med dom människorna i gymnasiet om hon inte fattat det, hon skiter i skolan för lathet för hon vill sova och lata sig, göra videos som ingen bryr sig om längre för hon har blivit en jävla K POP weeb från ingenstans?
Jag var mobbad i 10 år alltså från fucking förskolan till 9an, jag gav inte upp gymnasiet för det????! Alltså vafan tänker hon med, väx upp Lisa Jonsson.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com