Ben Mitkus får kritik för att han hjälper Nicci att gå ner i vikt

I Bens senaste video berättar han att Nicci vill gå ner i vikt eftersom hon inte längre passar i sina gamla kläder och därför ska han ska hjälpa henne att gå ner i vikt. 
 
Nu har Ben fått stor kritik av Gabriella Bark som är nöjeschef på Nyheter24 och hon säger att det är fel av Ben att säga åt sin 18 åriga flickvän vad hon ska äta. 
 
Hon tycker att Ben istället ska säga åt Nicci att idealet hon strävar efter är en illusion som Instagram skapat.

Även Camilla på Bloggbevakning kritiserar Ben och hon skriver att han borde ta bort videon omedelbart.  
 
 
Från Bens Instagram-story. 
 
 
#1 - Anonym

Men snälla nicci får väl bestämma själv, ingen annans ensak

#2 - Anonym

Lättkränkta människor som vanligt :)

#3 - Anonym

Tillägg på min kommentar #1, nyheter24 och andra kommentarer ska inte säga till henne hur hon ska göra

#4 - Anonym

Han vet ju uppenbarligen inte vad ordet korrupt betyder

#5 - Anonym

Herregud! Nicci ville gå ner i vikt och varför bör inte Ben hjälpa henne? Det är inte hans förslag alls utan hennes! Sen råkar han ha mer koll på kost osv så han kan hjälpa henne. En partner ska finnas där som en hjälpande hand för att hjälpa dig att uppnå dina mål. Att vila gå ner i vikt är inget fel!

#6 - Anonym

Oavsett om Ben hjälper Nicci eller inte så kommer folk bli sura på honom. Fastän det är hon som är beslutstagaren.

#7 - Anonym

Hon är ju så smal, varför vill hon ens gå ned i vikt?!

#8 - Anonym

Ben gör inget fel, Hon vill ha hjälp o han hjälper henne. Återigen lättkränkta personer som söker fel i andra som reagera på detta.

#9 - Anonym

Ben gör inget fel, Hon vill ha hjälp o han hjälper henne. Återigen lättkränkta personer som söker fel i andra som reagera på detta.

#10 - Anonym

Ben borde istället säga: Nej älskling du behöver inte gå ner i vikt du är fin så som du är och jag älskar dig precis så som du ser ut

#11 - Anonym

#10 Säg det till din partner så säger Ben vad fan han vill till sin partner.
Det konstiga här är inte vad Ben säger till henne, det konstiga är att Nicci vill gå ner i vikt när hon bara är 18 år och smal, men det är hennes val!
Hennes kropp växer mycket just nu, höfterna blir bredare osv, inte så konstigt.
Är hon tjock? Nej
Får hon göra vad hon vill med sin kropp? Ja
Ni som annars brukar gorma om att man får göra precis vad man vill med sin kropp, låt Nicci göra som hon vill.

#12 - A

När min kille ville gå ner i vikt för att han inte trivdes med hur han såg ut och mådde (obs, inte kraftigt överviktig men saknade kondition, styrka och rutiner och kläderna satt tight), så bad han mig vara hård och pressa honom till att springa den där extra kilometern eller skippa chipspåsen. I andras ögon var jag säkert en riktigt b*tch, men det var vad han behövde av mig just då för att lyckas och när han gått ner i vikt och fått in träningsrutiner så slutade jag "pressa". Vi vet ju inte vad Nicci bett Ben göra bakom kulisserna, onödigt av den där personen att skriva romaner om nån annans liv och val. Alla behöver olika sorts pepp för att orka och lyckas med sina mål.

#13 - Anonym

Om det här varit om Jocke och jonna skulle det ta hus i helvete, medans alla ben lovers sitter och försvarar honom nu! Shit väx upp innan ni kommenterar tack

#14 - Anonym

Om det här varit om Jocke och jonna skulle det ta hus i helvete, medans alla ben lovers sitter och försvarar honom nu! Shit väx upp innan ni kommenterar tack

#15 - Anonym

Känner mest att Nicci får göra exakt vad hon vill med sin EGEN KROPP. Ben får hjälpa henne eller försöka förändra henne, men i slutändan bestämmer man över sig själv. Ska det behöva bli massa diskussioner över det?

#16 - Anonym

Nicci är 18 år och smal. Hon bestämmer själv över sin egna kropp. Behöver hon gå ner i vikt, så som vi ser på det? Nej. Vill hon det? Ja. Har Ben sagt åt henne att gå ner i vikt? Antagligen inte. Hjälper Ben henne att uppnå sitt mål? Ja, för han själv har erfarenhet av kost och träning. Har Nicci en ätstörning? Tror ärligt talat inte det. Om hon har det borde hon berättat det för Ben för längesedan. Kan hon utveckla en ätstörning? Absolut, om hon får skev självbild. Är det Bens fel då? Nej. Är det Niccis fel då? Nej.

Ingen här har rätt eller fel. Det är en personlig sak. Något som vi inte kan avgöra. Något som bara Nicci och Ben kan avgöra.

#17 - Anonym

Handlar antagligen inte om många kilon och hon vill bara komma i sina kläder igen, så hon lär inte gå ned för mycket. Vad ska han göra? Säga ”nej du får inte gå ned vikt, även fast du inte trivs o mår dåligt så ska du fortsätta vara som du är nu!”

Han gör vad en pojkvän ska göra. Dvs stöttar henne i det HON vill, hjälper henne. Tror knappast han rycker maten ifrån henne, utan istället bara ger råd o tips. Hade jag velat gå ned så hade jag uppskattat sån hjälp.

#18 - Anonym

Nicci har så fin kropp hoppas hon inte går ner för mkt i vikt

#19 - D

Att sitta o säga ’det där du äter har för mycket kcalorier för att du ska gå ned i vikt’ är så JÄVLA problematiskt. Hon är 18 år för i helvette

#20 - Anonym

Det jag ser som ett problem är att dom tar med det här i en video? Hon får gå ner i vikt hur mycket hon vill men vem som helst kan se att hon inte behöver det så att dom lägger ut på sin youtube kanal är så jävla idiotiskt.

#21 - Anonym

Man gör sina egna val och folk borde sluta lägga sig i så fruktansvärt mycket bara för att de är offentliga personer.
Hur många i din omgivning tränar för att gå ner i vikt? Det är ganska (!!) vanligt.

#22 - Anonym

Det är nog ingen idé att någon drabbas av panik. Om Nicci bestämt sig för att leva ett hälsosammare liv äta nyttigare och träna är det knappast en nackdel? Jag tror absolut inte att hennes mål är att rasa i vikt. Det kan lika gärna handla om 2 kg. Ni borde låta henne leva sitt liv och det väl precis det Ben hjälper henna att göra?

#23 - Anonym

Äter man en macka på 500 kalorier men man gör sig sv med 700 så går man ned i vikt. Äter man en massa frt mat på 2500 kalorier men gör sig av med 2700 går man ner i vikt. Det handlar ju inte om vad man äter utan om man gör sig av med de kroppen lagt på sig pga måltiden. Ta in mindre än vad su får ut

#24 - Anonym

13# ja det är ju mer som gillar ben än vad det är som gillar Jocke. Jävligt många på denna sida gillar ej han och ja då kommer det mer hatkommentarer än kommentarer av kärlek

#25 - Anonym

Det är ju sånt här som kan leda till ätstörning - att uppmuntra någon till att gå ner i vikt. Även fast man absolut ska vara sin partner stöttande så finns det gränser. Han borde äta likadant som hon och inte säga åt henne att hon inte borde konsumera en frukost på 1.000 kcal.

#26 - Anonym

Helt orelevant till detta inlägg men får någon annan känslan av att något inte står rätt till med Moa Murderess och Thomas Sekelius (för att nämna några)? Många i USA pratar om Illuminati, tillexempel så finns det en konspirationsteori att vissa kända personer är styrda av den organisationen och att om man går emot den eller inte följer den så blir man dödad. Nu hävdar jag inte att det är sant eller att Moa och Thomas är med i Illuminati men det känns som om att de är styrda. Har haft känslan om Thomas vääldigt länge och Moa ända sedan hon flyttade in i YouTube huset. Det känns bara så himla fel.

#27 - Anonym

#26 Det är nog du som borde oroa dig för att du kanske håller på att få en psykos.

#28 - Anonym

Jag hoppas alla ni som pratar om att folk är lättkränkta aldrig haft eller kommer få en person i eran närhet som lider av ätstörning. Men statistiken säger dock att 20% av alla kvinnor kommer lida av ätstörningar någon gång i sitt liv. Och mörkertalet är enormt dvs antagligen många fler kvinnor. Jag skiter i vad Ben säger till sin flickvän, dock så ser man verkligen hur upprörd hon blir över hur han påpekar kalorierna, men att vissa upp deta för sina 400 tusen prenumeranter är inte okej. Nicci är supersmal och har en ideal kropp! Förstår ni inte vikthetsen och tankarna som alla tjejer som kollar på deras videos får när dom ser Nicci klaga på hennes kropp och att hon måste gå ner i vikt så kan ni inte vara så smarta.
Jag gissar att dom flesta som skriver att folk är lättkränkta är killar och jag säger så här; om Ben skulle säga att han var tvungen att gå ned i vikt, då hade ni också reagerat och om ni endast var kanske 5 kg större kanske tänkt, om han måste gå ned i vikt vad måste inte jag? Och om ni redan var inne i en ätstörning eller påväg in i en(vilket allt för många är) så hade detta påverkad er sjukt negativt. Jag är ätstörd och det påverkar mig något enormt när en tjej med en perfekt kropp såger att hon måste gå ned i vikt, och hennes kille påpekar att man måste räkna kalorier.. Snälla förstå andras perspektiv i det hela.

#29 - Anonym

#26 Haha roligaste funderingen. Dom är så "kända" och styrda. kul jul

#30 - Anonym

#26 hhaha alltså Moa har ju själv sagt att hon har gått in i väggen fått en depression pga så mkt jobb, och därför tar en pause snälla kolla upp saker innan du kommer med irrelevanta kommentarer

#31 - Anonym

#30 Fast hon hade depression redan när hon bodde i London och har inte blivit konstig förrän hon flyttade in i Youtube huset.

#32 - Anonym

#31 hon HAR gått in i väggen pga allt jobb kolla på hennes senaste video så kommer du förstå bättre

#33 - Anonym

Nicci är en vuxen människa och bestämmer över sin egen kropp. Hade hon varit ung (14-15) och sett ut så, men ändå vilja gå ner i vikt hade det varit dåligt dock.

#34 - Anonym

#33 dock så behöver hon inte gå ner i vikt när hon redan är smal... varför inte köpa nya kläder istället? Alla växer vi ut kläder någon gång detta beteendet är bara sjukligt att uppmuntra viktnedgång till någon som redan är smal man uppmuntrar viktnedgång till någon som är tjock liksom

#35 - s

Ni som säger att Ben gör inget fel förstår inte hur enormt stötande hans uppförande är. Grejen är att hon är absolut inte tjock och hon kanske inte passar i kläderna för 1. hon har växt??? 2. hon har ökat i muskelmassa. Att pusha henne till att gå ner i vikt är meningslöst, speciellt när hon redan är smal och redan äter sjukt nyttigt. Han är ingen dietist.

#36 - Anonym

#28 Är kille, har ätstörning och hade inte brytt mig mindre om Ben hade sagt att han behövde gå ner i vikt.

#37 - C

Hade förstått om han hjälpte henne om hon verkligen va överviktig och ville bli mer hälsosam. Men Nicci är ju redan väldigt smal, och att då uppmuntra till att gå ner i vikt är sjukt.

#38 - Anonym

Ben gör inget fel, herregud.

#39 - Anonym

#38 jo det gör han om du tänker lite extra en gång till med din tröga hjärna

#40 - Anonym

#37 Nej det är inte sjukt. Hon vill passa i sina kläder som hon inte längre kan ha. Det är inte i närheten av att vara sjukt och det kommer aldrig heller att vara det. Sluta prata när du inte ens vet vad du håller på med.

#41 - Anonym

#40 Köp nya kläder hur svårt ska de va herregud

#42 - Anonym

#41 Gå ner lite i vikt. Hur svårt ska det vara? Bättre för miljön på alla sätt också. Du övertygar ingen. Lägg av.

#43 - Anonym

#42 tyvärr så växer vi ur kläder säger du så till skor också? skär av dig tårna så kanske du passar i dom du hade när du va mindre

#44 - Anonym

Varför skriver du aldrig om Therese mer än när du gör reklam för henne?

#45 - C

#40 Jag vet mycket väl vad jag snackar om, och jag vet vad detta kan leda till då jag har egna erfarenheter. Man tänker bara gå ner något kilo, men så fortsätter det. Att dessutom få påtryck från sin partner att man inte borde äta en viss sak när man redan är smal tycker jag är sjukt. Men det "värsta" är nog att de visar det på youtube. Men alla får och har olika åsikter :)

#46 - C

#40 Dessutom växer man och hon är bara arton år. Ska man gå ner i vikt varje gång något inte passar för att man har växt?

#47 - Anonym

Det står ju fel. Ska han ska. Lite mycket ska

#48 - Anonym

Okej, såhär. Enligt mig är Nicci en snygg tjej och behöver definitivt inte gå ner mer i vikt, men om hon känner att hon vill göra det för att komma i form så får hon lov att göra det. Ingen av oss vet om hon har blivit "hjärntvättad" av instagram-idealen. Ingen. Vi har inte förmågan att ta oss in i Niccis hjärna och förstå hur hon tänker eller hur Ben går tillväga med hennes viktnedgång. Jag är så trött på den här stormen av hat som alltid ska komma ifrån samma sorters personer mot de som vill gå ner i vikt. Personligen känner jag mig extremt obekväm om jag går upp 5 kg. Om Nicci har problem med sin vikt på grund av ideal, är det hon själv som vet det och hon kommer inte att lyssna på er bara för att ni uppmanar henne att inte göra det.

#49 - Anonym

Gick en mil och ätit frukost? Hon säger det som att det är det hemskaste man kan rekommendera sin flickvän att göra. Jag gick en mil nästan varje dag när jag var gravid hahah.

#50 - Anonym

Men hon har ju tränat ett tag verkar det som så det är ju inte konstigt att hon ”växer ur” sina ex jeans och tajta klänningar för hon ökar ju i muskler, enkel matte

#51 - Anonym

Inte för att vara sån, men om alla som har en ätstörning tar illa upp av detta så kanske dem inte ska kolla på youtube. Dem gör vad dem känner och vill och ingen ska lägga i sig om det. Dem har liksom inte tvingat någon att titta på deras video. Och om du vet att du tar illa upp av sånt här, titta inte på det då

#52 - Anonym

#51 det handlar inte om dom som har ätstörningar utan att man lätt kan fasta i att träna och gå ner i vikt så att de tillslut blir en ätstörning..... Jessica Pamlin är ett gott exempel för ätstörning då hon har berättat sin historia att hon ville rida på en ponny men att man fick inte väga för mkt för att kunna rida på den och då fastnade hon och fick en ätstörning istället

#53 - Anonym

#14 du var bara tvuuungen att trycka in Jocke och Jonna på något vis i kommentarsfältet va?

#54 - Anonym

Nicci och jag är lika gamla, när man är 18 år växer dom flesta fortfarande. Pga hormoner kan man också snabbt gå upp och ner i vikt. Jag förstår att det inte är kul att hennes kläder inte passar längre, men jag tycker inte hon ska sträva efter viktminskning då hon inte växt klart helt och hållet, och dessutom kan det lätt (tyvärr) bli så att man som smal tappar kontrollen, man tänker ”äsch 2 kg mindre skadar inte”, och några månader senare har man gått ner 20 kg och kan inte få ett stopp. Nu vet man ju inte om det kommer hända just henne, men varför chansa ärligt talat? Tycker för övrigt att hon är en jättefin tjej! Ben borde istället pusha åt andra hållet, det är inget fel med att leva ett mer hälsosamt liv, men målet ska inte vara viktminskning

#55 - Anonym

Citerar dig #54 "..men jag (!) tycker inte hon ska sträva efter viktminskning....."

Vad Nicci strävar efter med hennes egen kropp är hennes ensak! Har hon satt upp ett mål så ska hon få sträva efter det utan att få så många mothugg av andra. Märker att kommentarsfältet går loco när det gäller vad andra gör med sina egna kroppar, vare sig det gäller vikt, skönhetsingrepp och annat. Gå och klaga på rökare istället för folk som strävar mot viktminskning. Viktminsking är inte lika med ohälsosamt. Det kan bli det, men det är inte direkt lika med det som folk verkar få för sig.

#56 - Anonym

Fattar inte att alla slänger sig med det absolut sämsta argumentet "hon får göra vad hon vill med sin kropp". Ja, det behöver väl fan inte påpekas i ett fritt land som Sverige, men skulle någon säga till en suicidal person "ja du får ju göra vad du vill med din kropp !!", nej man stöttar dom i det motsatta och hjälper dom ur sin depression.
Problemet ligger ju i att hon redan är smal, och anledningen till att hennes gamla kläder inte passar längre hänger antagligen ihop med att hon fortfarande vuxit sedan hon köpte dom, inte att hon är tjock. Dessutom är det inte hälsosamt att uppmuntra henne att bli osunt smal, vilket kommer hända om hon ska gå ner i vikt mer.

#57 - Freddy

Om man bara är 18 år och inte växt färdigt ska man absolut inte hålla på med dieter för att gå ner i vikt. Att försöka tappa vikt samtidigt som kroppen fortfarande utvecklas kan ge både fysiska och psykiska men. Sorry Nicci, men du kommer aldrig att vara samma storlek som du var när du var 17 utan att bli sjukligt underviktig. Däremot kan man absolut tänka på VAD man stoppar i sig istället för hur mycket. Skippa snabbmaten. Laga nyttig mat hemma. Motionera och tagga ner med energidrycker. Du är 18 år. Du har gott om energi utan det. Och till er som kanske svarar mig med "hur vet du det? Länk?" Googla själva. Går ganska fort.

#58 - Freddy

Om man bara är 18 år och inte växt färdigt ska man absolut inte hålla på med dieter för att gå ner i vikt. Att försöka tappa vikt samtidigt som kroppen fortfarande utvecklas kan ge både fysiska och psykiska men. Sorry Nicci, men du kommer aldrig att vara samma storlek som du var när du var 17 utan att bli sjukligt underviktig. Däremot kan man absolut tänka på VAD man stoppar i sig istället för hur mycket. Skippa snabbmaten. Laga nyttig mat hemma. Motionera och tagga ner med energidrycker. Du är 18 år. Du har gott om energi utan det. Och till er som kanske svarar mig med "hur vet du det? Länk?" Googla själva. Går ganska fort.

#59 - Anonym

Ni vet väl att en kvinna inte kan gå upp mer än 2kg muskler PER ÅR, med perfekt kost, perfekt träning, om ens det?
Att påstå att detta är muskler... nej.

#60 - Anonym

Ni vet väl att en kvinna inte kan gå upp mer än 2kg muskler PER ÅR, med perfekt kost, perfekt träning, om ens det?
Att påstå att detta är muskler... nej.

#61 - S

Jävla kvinnohatare!!! 😠😠😠 nä hon är inte nöjd med sin kropp för att HAN kommenterar vad hon ska äta. Ksk inte va så konstigt att my var som hon var mot honom! Den kille som kallar mig tjock ska jag slå ut tänderna på!!!

#62 - Anonym

Bara jag som tycker Ben börjat bli ganska aggressiv när det gäller filmandet och youtuber generellt. Som exempel: i nån video med Nicci så skulle hon förklara något och tillslut blev han aggressiv och sa otrevligt att hon skulle komma till saken. Och när han är med i hans mammas vloggar klagar han alltid på ett aggressivt sätt att hon håller kameran fel, att hon ska filma det och det osv, det är inte ens hans youtube så varför bli så aggressiv över var hon väljer att göra på sin youtube? Man märker att både hans mamma och Nicci reagerar när han blir sån

#63 - Anonym

Här ser man tydligt skillnad på kommentarerna på detta inlägg och inlägg om övervikt. ÄR du överviktig SKA du ändra dig, du är ohälsosam och låsta SKA lägga sig i vad en överviktig gör och inte gör. Här däremot, när de handlar om vikt hos en person som är smal, då SKA hon få göra vad hon vill med sin kropp. Man SKA inte lägga sig i och hon är inte alls ohälsosam. Vart går gränserna? När är det ens egna val och liv som gäller? Hur mycket ska en annan människa bry sig om en person de inte ens känner? Osv

#64 - Anonym

Jag ser din poäng, och håller med dig i det mesta du skrev! Jag känner såhär, är man såpass överviktig eller underviktig att det blir ohälsosamt och farligt så ska folk kunna få ingripa på något sätt då det KAN sluta med döden tillslut annars. Men är man stor eller liten men fortfarande lever hälsosamt, motionerar, äter nyttigt ofta osv, då ska folk få fortsätta leva så om dom trivs med det

#65 - Anonym

Är man smal och börja tänka på viktnedgång då är nog psyket det första du ska söka få då är det inte något som står rätt till i tänkandet

#66 - Anonym

Ben är dum i huvudet

#67 - Anonym

Therese Zätterkvist kommenterar Therese Lindgren konsumtionshets. Hon svarar på en kommentar hon får på sin video sk "fast fashion"

Såhär skriver hon om Therese L:

Jag tycker i allmänhet att det är problematiskt med influencers som publicerar innehåll där de konsumerar stora mängder, eftersom det märks så tydligt i kommentarsfälten att det normaliserar det beteendet. Speciellt hos de riktigt unga. Det är inte lätt att "göra rätt" i alla frågor, men eftersom jag just är intresserad av miljöfrågor så tycker jag absolut att det är ett problem.

#68 - Anonym

#67 men snälla ingen bry sig

#69 - Anonym

Så nu har Jonna lagt upp att de har hittat ett nytt fel. Nu är där fel på deras pool. Jonna har skrivit om det på hennes blogg.

#70 - Anonym

#69 Synd om dom då karma is a bit*ch

#71 - Hej

Men han får ju förstå att folk skriver att dem tror hon är otrogen när hon i videon säger att hon ska till stranden med ett par vänner men sedan filmar sig själv & en kille ensamma.

#72 - Anonym

#71 MEN SNÄLLA så enligt dig måste de betyda sexuell attraktion mellan en kvinna och man så man kan inte ha en kille som bästa vän??? Skärp dig och väx upp

#73 - Anonym

https://nyheter24.se/noje/908136-joakim-och-jonna-lundell-efter-jobbiga-upptackten-inte-igen

#74 - Anonym

https://nyheter24.se/noje/908136-joakim-och-jonna-lundell-efter-jobbiga-upptackten-inte-igen

#75 - Anonym

https://nyheter24.se/noje/908136-joakim-och-jonna-lundell-efter-jobbiga-upptackten-inte-igen

#76 - Anonym

https://nyheter24.se/noje/908136-joakim-och-jonna-lundell-efter-jobbiga-upptackten-inte-igen

#77 - Anonym

https://nyheter24.se/noje/908136-joakim-och-jonna-lundell-efter-jobbiga-upptackten-inte-igen

#78 - Anonym

https://nyheter24.se/noje/908136-joakim-och-jonna-lundell-efter-jobbiga-upptackten-inte-igen

#79 - Anonym

#72 Hahaha varför skulle det inte finnas? Svårt att säga till sin pojkvän att man ska till stranden med EN killvän eller? Haha klart hans följare väcker misstankar då när hon ljög :-) va inte så jävla trångsynt 😂😂

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com