Jocke ber om ursäkt

Jocke ber nu om ursäkt till alla som tog illa vid sig av deras video och berättar att han inte kände till blackface. 
 
Han berättar också att en del som kritiserat honom har skrivit att det är rätt åt honom att hans mormor dött och önskat att Jonna ska få missfall. 
 
 
#1 - Elise

Snälla kan han sluta ta på sig offerkoftan varje jävla gång han hamnar i en sådan här situation

#2 - Anonym

Det hade varit enklare att ta till sig hans ursäkt om han inte behövde klaga på andra i samma andetag. Men men, ingen är perfekt.

#3 - Anonym

Hade sett bättre ut och proffsigare ut och han bara skrev en ursäkt och skippade dra in vad folk kommenterat om hans mormor och Jonna.

#4 - Anonym

Ni som är här på bloggen kommer ju aldrig att ta emot hans ursäkt oavsett hur mycket han försöker eftersom ni hatar han och hatar ni honom så kan ni sluta att lägga er tid på han och gör något annat med ert liv istället

#5 - Anonym

#4 Jag hade verkligen kunnat ta hans ursäkt på allvar, om han faktiskt gjorde det snyggt. Att be om ursäkt i en sådan här känslig fråga samtidigt som han kritiserar andra för att lätta sitt eget samvete och göra sin egen handling mer "okej" är inte en riktig ursäkt. Alla människor felar, det är inget nytt, men det finns bättre sätt att own up to it, än vad Joakim nu gjort.

#6 - Anonym

#5 fast att dra in jonnas graviditet och hans mormor det är fan lika lågt som Jocke och Danjal när dem gjorde videon och ja han har rätt att folk borde be om ursäkt dem med

#7 - Anonym

Nu ber han om ursäkt. Men tidigare nej.
Hans återkommande ursäkt har varit diagnoser. Och uppväxt. Inte att han varit vuxen mellan 25-29 år och otroligt obehaglig person. I dagsläget använder Joakim mest invävda övertramp på enskilda personer. Där han hänger ut många som inte tycker lika som honom för han har makt inom sociala medier som han nyttjar gärna och ofta med maktmissbruk.
Allt går ut på att sprida sina privata problem och konflikter med andra som kommer i hans väg. Han beskyller konstant världen för hans egna problem. Alltid ska han poängtera hur ansvaret ligger utanför hans självkontroll.
Om Joakim vågat stå för allt han gjort på nätet hade han inte köpt sig lös från Google utan stått för sitt beteende.

#8 - Anonym

Härskarteknik och maktmissbruk

#9 - Anonym

Han är så efterbliven. Helt sjukt att folk ens kollar på honom...

#10 - Alicia Uusitalo

Men kan ni sluta hålla på nu? Ni klagar när han inte har bett om ursäkt och ni klagar när han ber om ursäkt, vilka tror ni ens att ni är som beter er så.

#11 - Anonym

#6 Men Jonnas graviditet och hans mormors bortgång har ingenting med Joakims egna misstag att göra. Hade han varit lite taktfull hade han bett om ursäkt för sitt eget misstag, och vid ett senare tillfälle tagit upp att det aldrig är okej att önska missfall på folk eller att det är rätt åt en när en närstående går bort. Man behöver inte vara en raketforskare för att se hur han enklast hade kunnat hantera situationen, där han erkänner sitt misstag och visar förståelse för situationen som uppkom.

Hur folk behandlat Joakim efter hans eget misstag ger INTE honom ett get out of jail free card. Hans misstag blir inte mindre bara för att barn och tonåringar (och tyvärr en del vuxna) inte kan framföra kritik på ett bättre sätt.

#12 - Anonym

Offerkoftan IGEN

#13 - Anonym

Visst, att han ber om ursäkt är bra. Men det är bara tomma ord så länge videon fortfarande ligger uppe )den 13 mars kl. 16:40) med reklam som ger intäkter. Inte bara dåligt av Jocke utan även av Youtube som låter den vara kvar.

#14 - Anonym

Alice gumman ingen har klagat på att int ever om ursäkt. De människor klagar över är 1. Att han gjorde det från första början. COMMON like ingen behöver veta the history om blackface inte ens vad det är, man behöver bara vett i skallen för att koppla att det är fel att genom att förvandla någon till en apa målar man den svart? 2. Att han nekade från första början

#15 - Anonym

#10 Men är du helt dum i huvudet eller? Lär dig skillnad att be om ursäkt och samtidigt som han kritiserar sina tittare för att få det att låta som att det han gjorde inte var fel.

#16 - Anonym

Bra ursäkt :PP

#17 - Anonym

Vad bra att han kan erkänna sina misstag, rannsaka sig själv och förstå varför det han gjorde var så problematiskt. Och att han gjorde det på ett bra sätt, utan att på något sätt lägga över det på någon annan eller försöka få sig själv att se bättre ut på grund av andras reaktioner på hans beteende.

God job, Joakim. En sann förebild för barn och ungdomar.

#18 - Anonym

Dessa oallmänbildande influenser är ett misslyckande växande problem som pumpar dagens generationen med dynga.
Sorgliga förebilder som ger en skev bild hur du undviker ANSVAR.

#19 - Anonym

#16 hej Jocke :-)

#20 - Anonym

#18 Elakt att anklaga någon för att vara Joakim! Jag var bara ironisk :P

#21 - Anonym

#18 Personen var ju ironisk yeez

#22 - Anonym

Att be om ursäkt = bra.
Att i samma andetag kritisera folk som kommenterat hans beteende på fel sätt = dåligt.

Erkänn dina misstag. Folks reaktioner ger dig inte ett get out of jail free card. Ja, det är sjukt lågt att önska er missfall, eller att påstå att det är rätt åt dig att en närstående gott bort, men inget av ANDRAS beteende ursäktar ditt eget.

Joakim Lundell, rannsaka ditt eget beteende, och dina egna reaktioner i situationer du själv försätter dig i, så tror jag att du definitivt kan komma ut som en bättre människa som folk respekterar.

#23 - Anonym

KAN NI ALLA FAN TA OCH SLUTA KLAGA NÅGON JÄVLA GÅNG NI ÄR FAN INTE BÄTTRE MÄNNISKOR SJÄLVA ALLA GÖR MISSTAG SLÄPP DE FÖR FAN

#24 - Anonym

#22 hej Jonna :-)

#25 - Anonym

#22 Ja, alla gör misstag, men det finns bra och dåliga sätt att hantera det. Och det är väl lite det som är problematiken här. Folk måste väl få reagera på hans sätt att hantera situationen?

#26 - Anonym

#22 Ja, alla gör misstag, men det finns bra och dåliga sätt att hantera det. Och det är väl lite det som är problematiken här. Folk måste väl få reagera på hans sätt att hantera situationen?

#27 - Anonym

#23 sluta tror att det är jonna eller jocke som skriver för det va inte dem jag är 24 år bor i småland släpp allt för fan ni alla är fucking pinsamma

#28 - Anonym

#25 att dra in jonnas graviditet och jockes mormor är inte att reagera det är som han skriver bara äckligt hat och nej jag är inte jocke eller jonna eller någon annan människor från dem

#29 - Anonym

#26 Ja, men tur att ingen är lika pinsam som Joakim när han försöker rättfärdiga sina misstag. :)

#30 - Anonym

#27 Jag syftade på hur folk reagerar på hans "ursäkt" i det här inlägget. Inte hur folk reagerade på hans ursprungliga misstag.

#31 - Anonym

#28 kan ni säga att ni är mer pinsammare än jockes ursäkt

#32 - Anonym

ALLA NI SOM FÖRSVARAR HANS URSÄKT ÄR IDIOTER SERIÖST JOCKE SKA ALLTID HA PÅ SIG OFFERKOFTAN DEN DÄR RÄTTAN 🐀

#33 - Anonym

#30 Vilken tur att ingen bryr sig. :)

#34 - Anonym

#32 det verkar ju som att alla här på inlägget bryr sig

#35 - Anonym

Kopierar min kommentar jag la i tidigare inlägg:

Jag visste inte att det var möjligt för en människa att ha lika lite självinsikt som Jocke har.
"Jag kan be om ursäkt och lära mig, men dessa personer skulle aldrig någonsin rannsaka sitt eget skinn"

Han MÅSTE ju driva?! Det kan inte vara seriöst?
Hans ursäkter är inga ursäkter, det är BORTFÖRKLARINGAR och HÄRSKARTEKNIKER. Att han lär sig? Skulle han lära sig av all kritik hade han aldrig gjort om sina misstag tusen jävla gånger om, han LÄR sig ALDRIG att respektera folk. HAN är den som ALDRIG någonsin rannsakat sitt eget skinn, han tycker alltid att allting är alla andras fel, han tar ALDRIG ansvar för NÅGONTING.

Fyfan vilken jävla människa han är alltså. Blir förbannad på riktigt att en människa aldrig kan behöva ta konsekvenser för sitt handlande utan kan bara köra på. KRÄKS.

#36 - Anonym

Det är ingen förlåtelse om han skriver "till alla som tog illa vid sig". Det är som att säga till en person man har sårat "förlåt ifall du blev sårad"? Det är att lägga över skulden på den som for illa

#37 - Anonym

#34 fyfan vilken jävla äcklig människa du är som inte kan släppa saker eller ta emot någons ursäkt lägg av bara

#38 - Anonym

Alltid alla andras fel och alltid synd om Jocke tydligen

#39 - Anonym

#36 Det är lättare att ta till sig av en ursäkt som faktiskt är en ursäkt för sitt misstag, och inte en lång förklaring till varför ANDRA ska se över sitt beteende. :P

#40 - Anonym

#38 dom andra människor som har skrivit "rätt åt dig att din mormor dog" "jag hoppas att jonna får missfall" dem ska be om ursäkt lika mycket som jocke ska

#41 - Anonym

#39 Ja, det tycker jag också. Deras beteende är minst lika illa som Joakims. Så där är vi helt inne på samma sida. Men vad deras enskilda beteende har med Joakims ursäkt att göra förstår jag inte. Och jag förstår inte varför deras beteende ska tas upp när Joakim ska be om ursäkt för det han själv gjort.

#42 - Anonym

#39 Ja, det tycker jag också. Deras beteende är minst lika illa som Joakims. Så där är vi helt inne på samma sida. Men vad deras enskilda beteende har med Joakims ursäkt att göra förstår jag inte. Och jag förstår inte varför deras beteende ska tas upp när Joakim ska be om ursäkt för det han själv gjort.

#43 - Anonym

Ett ord har jag att säga om Jocke; Maktmissbrukare.

#44 - Anonym

Fel att dra in mormor och graviditet.
Tror mest folk tröttnat på att han aldrig kan be om ursäkt direkt innan de spårar ur alldeles. Hade han sagt direkt. Förlåt och tagit ner videon skulle de varit på sin rätt. Be om ursäkt direkt så slipper folk bli arg. De orkar inte med fler förlåt och försvarstal. Och hundra Snapchat med solglasögon.

#45 - Anonym

#40 klart som fan att deras beteende ska dras upp och tro att de är okej att skriva så till en människa men jocke har nu bett om ursäkt, nu kan dem andra göra de också så vi kan gå vidare och släppa allt

#46 - Anonym

#44 Men deras beteende har ingenting med hans ursäkt att göra. Han kan ta upp andras beteende och hur fel det är i ett annat inlägg, istället för att ta fokus från det som borde vara i centrum: det vill säga hans eget beteende, i det här fallet.

#47 - Anonym

Ska inte Jonna be om ursäkt för att hon använder N-ordet också? Tänkte när dom ändå är igång

#48 - Anonym

Gud vad alla ska gnälla.

#49 - LM, LY

Stäng av kommentarsfältet på just den bilden och blockera ord genom inställningarna? Så svårt är det inte.

#50 - Anonym

Har Jonna bett om ursäkt när hon sa ”Fyfan det ser ut som en n*g**rk*k?? Finns på youtube :) sök på ”Jonna säger”

#51 - Anonym

Nu är ursäkten borttagen :))

#52 - Anonym

Gillar att hans ursäkt är två rader och sen är det 10000 rader om hur han själv är ett offer..... sällan

#53 - Anonym

Varför tar han inte bara bort kommentarsfältet på den bilden? Omg svårt liksom:))) barn kommer alltid göra tvärtom vad du säger??

#54 - Anonym

Varför får inte Danjal lika mycket skit om han ändå deltog i det? Han bär stort lika ansvar som Jocke? Herregud...

#55 - Anonym

100% att han nu kör en Kungen och ba "nu vänder vi blad, vi går vidare. nu kommer fler videor där jag gör voiceover på min hund, vi ska göra kanalen ännu bättre!"

#56 - Anonym

Naw, nu blev han kränkt av svaren han fick och tog bort den..

#57 - Anonym

Ber om ursäkt men videon ligger kvar? ehm, nej, gör om gör rätt jocke

#58 - Anonym

Tog han precis bort den för andra gången...?

#59 - Anonym

Många offentliga personer får utbildningar i hur man hanterar media/pressen, och hur man ska bete sig utåt (speciellt när man gjort fel). Jag undrar om inte Joakim Lundell skulle behöva en sådan kurs, så slipper han göra rants på Snapchat, och få sådan här backlash när han försöker be om ursäkt.

#60 - Anonym

Är det en använd buttplug som Tovas pojkvän la på hans story? 🤔

#61 - Anonym

Hade tagit hans ursäkt om han inte kallat mig, en mörkhyad person, idiot och dum i huvudet. Han sa även att jag ska hålla käften och dra åt helvete. Vi Skickade lite av de till dig, men såklart tas de ej up

#62 - Anonym

Han prickar in ganska många rätt på diagnosen sociopat och narcissist så man ska nog inte förvänta sig för mycket. Allt hans vänliga prat är spel för gallerierna, tycker han bevisat det ett par ggr nu.

#63 - Anonym

#60 och du skrev ingenting för att han skulle reagera så? Hahahhahahaha

#64 - Anonym

#61: Håller med dig 100%.

#65 - Anonym

#61: Håller med dig 100%.

#66 - Anonym

#61 Alltid tänkt på det, jag hade varit rädd om jag var någon av hans vänner.

#67 - Anonym

hahah vad är det för skit tovas pojkvän la upp på hans story? Vem gör sånt ens??? Killen e skum

#68 - Anonym

Antagligen tar han inte ner videon för att han vet att han kan få fler visningar nu när det blivit en snackis. Hans ursäkt betyder ingenting eftersom den ligger kvar, han vill bara tjäna pengar.

#69 - Anonym

Vad heter tovas kille på snap

#70 - Anonym

Jonna: Ni som hatar har nyöppnade konton och inte vågar stå upp gör vilka ni är.
Jonna: Jag bryr mig verkligen inte om kommentarerna.

HAHAHA okej? Vart är logiken??? Varför göra en snap on det? Förstår nu varför Jocke och Jonna behöver Alexandra och company dygnet runt för att dom är verkligen IQ befriade människor... helt sjukt. Ni ska bli föräldrar. Skärp er!!!

#71 - Alicia Uusitalo

#49 Men då tycker jag att du lika gärna kan gå fram till folk på stan som beställer en "negerboll" på ett café, eller du kanske inte gör det för då kan du inte vara lika anonym?

#72 - Bra gjort

Bra av han att be om ursäkt. Hemskt att folk går på honom och säger att Jonna ska få missfall mm.

#73 - jadu

älskar att alla tror att Jocke kommenterar allt som e bra om hnm

#74 - anonym

Hade varit bättre om han bara kunde be om ursäkt istället för att få allt att handla om honom lol

#75 - Anonym

#70 hur ofta beställer folk "negerbollar" egentligen? mer ett ord som används mellan kompisar (säger inte att det är okej) men srsly hur ofta händer det att man använder det ordet på cafe? samt du kan ej jämföra privat personer med en offentlig person med flera 100 000 följare?

#76 - Anonym

#70 hur ofta beställer folk "negerbollar" egentligen? mer ett ord som används mellan kompisar (säger inte att det är okej) men srsly hur ofta händer det att man använder det ordet på cafe? samt du kan ej jämföra privat personer med en offentlig person med flera 100 000 följare?

#77 - Anonym

#70 hur ofta beställer folk "negerbollar" egentligen? mer ett ord som används mellan kompisar (säger inte att det är okej) men srsly hur ofta händer det att man använder det ordet på cafe? samt du kan ej jämföra privat personer med en offentlig person med flera 100 000 följare?

#78 - Anonym

Är det bara jag som får Raed Mullvad vibes av Tovas kille?

#79 - Anonym

Aftonbladet har skrivit om detta med Jocke. Såg att nyheter24 också hade skrivit. Åter igen PR som vanligt. Sen tycker jag att för ett år sen unnefär gjorde jockes kompis Gustav Björklund samma sak fast på säg själv. Tycker att Jocke skulle ha lärt säg där att man gör inte sånt här. Jag blev själv förbannad över när jag såg Jocke spruta svart färg på danjal.😡

#80 - Anonym

Problemet i Joakims ursäkter är att han alltid ska lägga fram det som ”jag ber om ursäkt, MEN”. Det kommer ALLTID en hake på hans ursäkter. Jag gav honom en chans genom hans bok, men i den tog han inte ansvar för något. ”Jag gjorde det här för att, MEN det var pga det här”. Chockerande? Nej.
Om han gör något utan någon annans påverkan då ska han dra in vad alla andra har sagt om hans idiotiska handlingar. Att folk skriver nedsättande saker mot honom är fel, men ska man be om ursäkt och verkligen mena det så lägger man sin fokus på att få fram det UTAN att dra in kritiken man har fått pga sin handling. Hade poletten trillat ner fortare i huvudet så hade det aldrig gått så här långt. Samtidigt är det väl det här han ville — att folk ska prata om honom. ”All publicitet är bra publicitet” eller?

Till dig Joakim: Du ska vara en förebild, vuxen och blivande pappa. Sluta upp med allt trams och sluta kasta fokus på allt annat för att få dina handlingar att framstå som mer okej. Vad kommer du sätta för exempel för ditt framtida barn? Som sagt sluta.

#81 - Sofiebritt

Förlåt om nån tar illa upp men apor är ju svarta? Vrf tar alla ens illa upp. De va fult förr att göra så å de va ju fel. Men apor är ju svarta och om Jocke skulle måla sig vit och säga att hon var en apa skulle ingen reagera. Sluta va lättkränkta

#82 - Anonym

#80 Det handlar inte om rättkränkthet, det handlar om historia. Även om det är en fin tanke att inte associera mörkhyade med apor så är det inte så historien ser ut, tyvärr. Och eftersom rasismen i allra högsta grad fortfarande är ett problem idag så ska vi inte vara naiva och tro att det bara är att säga "men apor och mörkhyade är inte samma sak" och tro att det räcker - speciellt om man själv är vit och aldrig upplevt denna typ av förtryck. Kanske om 200 år, men inte idag.

#83 - Anonym

*jockiboi kommer med ett taffligt "förlåt" och tycker sedan synd om sig själv och klagar på att han måste ta konsekvenserna av sitt beteende

#84 - Anonym

#81 du kanske borde sluta förknippa människor med apor istället så skulle världen ser bättre ut, bara för att man är mörkhyad så betyder inte de att man är en apa det är dags för er alla lättkränkta att lära er

#85 - Anonym

#83 DET HANDLAR OM HISTORIEN, mörkhyade människor har blivit förtryckta i hundratalsår, ber dig läs en bok och sluta vara så trångsynt.

#86 - Anonym

#83 Okej, jag tar till mig av kritiken. Jag ska absolut ignorera rasismens historia från och med nu och sluta vara så lättkränkt. Tack att du tog dig tiden <3

#87 - Anonym

#84 #85 glöm de som händer förr och börja leva i 2018 istället och SLUTA förknippa människor med apor hur jävla svårt ska de va?

#88 - Anonym

Om folk skulle sluta förknippa människor med apor så skulle den historia inte längre finns fattar ni? det är ni som drar upp hela jävla historien igen det är ni som kallar mörkhyade människor för apor men om ni skulle sluta förknippa människor med apor så skulle rasismen försvinna

#89 - Anonym

Okej vi börjar leva i 2018. Där mörkhyade människor säljs som slavar, blir kränkta och misshandlade, blir kallade apor, mördade, får dödshot, and so on

#90 - D

Bentes lägger ut video på när hennes pojkvän står o viftar med kuken, fräscht! (Inte med kläder då :))

#91 - Anonym

#88 herregud du fattar ju fortfarande inte min poäng jävla IQ befriade människor

#92 - Anonym

Har du aldrig sett en K*K förut eller?

#93 - Anonym

#90 om din poäng är vad du säger så är det ju att vi ska sluta tänka på historia och börja leva i nuet. Och rasism finns även år 2018, tro det eller ej

#94 - Anonym

#92 Att rasismens historia även är rasismens nutid - att dåtidens problem fortfarande är dagens problem. Det är ju lätt att ignorera och inte behöva bry sig om, speciellt om man är vit :) Det är lätt att tänka fina tankar om allas lika värde när man är vit, och inte upplever förtryck.

Så låt oss låta den där personen leva i sin inbillningsvärld så kan sådana som du och jag, och övriga "IQ-befriade" fortsätta anmärka när dessa situationer uppstår och faktiskt arbeta mot förtryck, och inte ignorera det som faktiskt händer i det hypermoderna 2018.

#95 - Anonym

Cringear sönder på J&J ”skådespeleri” när de ska ha sketcher när dom pratar med varandra så att det ser ut som en dålig skolprojekt.

#96 - Anonym

Cringear sönder på J&J ”skådespeleri” när de ska ha sketcher när dom pratar med varandra så att det ser ut som en dålig skolprojekt.

#97 - V

Kan säga som lakidoris att googla på blackface eller human zoo så ser ni lite historia varför det är så fel ni som bott under en sten och anser att jockiboi inte gjort något fel... fy skäms på er, är äckligt hur trångsynta ni som ser upp till jockiboi är!

#98 - Linn

Kan vi prata om Jocke & co’s sjuka ”Would you rather”? I dagens blev Jerre inlindad i isolering. I de allra flesta fall så är isolering gjord av glasfiber, alltså små, små glasbitar. Dessa glasbitar kan skada huden, därför ska man alltid använda handskar när man rör i isolering. Isolering är verkligen inget man lindar runt kroppen, fattar dem inte det?! Herregud alltså jag blir så förbannad på deras beteende, dem beter sig som små ouppfostrade 12 åringar. Hoppas de skärper dig inför att de själva ska få barn..

#99 - Anonym

Jocke kan inte vara 30 år i mentalitet...

#100 - Anonym

#97 Håller med, kunde inte tro mina ögon när jag såg det i morse. Ärligt talat fattar jag inte ens vad Jerre gör i det gänget, han verkar mer mogen än så :')

#101 - Anonym

Hur många misstag ska han få göra egentligen? Så nästa gång kan han rita hakkors, få kritik, besvara den med att han inte visste bättre, och be "de som tog illa upp" om ursäkt, men att hans armé försvarar honom med ursäkter som "han visste inte betydelsen" "vaddå det sker ju inte idag" "det är du som är judehatare som ser det på det viset"

#102 - Anonym

Bente har lagt upp video på ms där hennes kille slänger runt med kuken :-)

#103 - Anonym

okej, ska försöka förklara det här så enkelt som jag kan, så att joakim och ni som försvarar joakims handling också förstår.
problemet är inte att vi tycker att mörkhyade ser ut som apor, inte heller att meningen var att danijal skulle se ut som en apa, det är faktiskt inget fel att klä ut sig till en apa.
problemet är att istället för att gå och köpa (jag slår vad om att danijal eller jocke och jonna har en apdräkt hemma) en apdräkt, ta på danijal den och sen sjunga att han är en apa, så sprayar/målar dom en person svart/mörkare samtidigt som man säger "nu ska du bli en riktig monkey", på samma sätt som man gjorde och gör fortfarande år 2018, en vit person som målar sig mörkare och försöker efterlikna vad dom tyckte/tycker en "steoritypiskt svart" som ofta skulle vara lågbegåvade, vilda och gjordes till åtlöje, kallade för bla apor, medans vita människor satt i publiken och skrattade, precis som joakim skrattade när han sprayade sin vän svart, pågrund av att han skulle få ett staff och skämmas. att ni verkligen inte ser problemet i detta?
jag har sett flera av joakims följare skriva "danijal ska ju vara en apa och apor har faktiskt svart päls!!!!" ja, vissa apor har svart päls, även vit, brun, orange päls osv. men vart någonstans ser ni att danijal har svart päls eller liknar en apa? jämnför jag en bild på en apa och en bild på danijal ser jag inga likheter överhuvudtaget.

"blackface" har, oavsätt sammanhang, en direkt koppling till flera hundratals år av slaveri, förtryck och utnyttjande!

ja, absolut, alla kan inte veta allt och alla gör misstag. men skulle joakim och jonna insett att det dom gjort är fel, så skulle dom be om en uppriktig ursäkt, inte en där man försöker lägga fokus på något helt annat för att få sig själv att se bättre ut. att han till och med i första ursäkten på instagram skrev något liknande "jag har faktiskt många vänner som är utländska och mörkhyade", som att det skulle göra att han inte kan uttrycka sig eller göra något rasistiskt? som att om man har vänner/partner/anställda som är mörkhyad/utländsk skulle det vara okej att dra rasistiska skämt och göra rasistiska handlingar?

sen att videon idag, 14 mars kl 14.00, trots så mycket kritik, trots att jocke uppger att det dom gjorde var fel, fortfarande ligger uppe säger ganska mycket om jocke, jonna och deras åsikter.

#104 - Anonym

ni som skriver "ni borde sluta förknippa mörkhyade med apor så finns det inget problem",
men det är ju exakt det jocke och jonna gör i sin video, förknippar en med mörk hud till en apa? dom sprayar en ljusare person mörkare för att den ska likna en apa, dom tar inte på en apdräkt istället.

#105 - Anonym

#103 nej dem klär ut sig till en apa dem förknippa inte människor med apor det är stor skillnad

#106 - Anonym

Bara jag som såg Tovas killes posta sex leksaker på hans story genom blöta ? 😅

#107 - 8

Jag läse då senast igår i nåt kommentarsfällt här att jocke kallat nån för idiot på insta... så det där med "kom med feedback" stämmer inte gör han blir ju lika galen vad folk än skriver..... "ingen aning om black face"??????!!!!! Så att spraya nån svart o be den hoppa runt som en apa o kalla honom för apa. Det finns alltså INGEN tanke att en mörk kan ta illa vid sig?! INGEN tanke?????!!!!! Okej..... ingen idé o säga nåt mer.....

#108 - Anonym

#104, nej, dom sprayar en människa mörk och kallar den för apa.
jag ser inga likheter mellan honom och en apa?
skulle dom vilja klä ut någon till apa så finns det många apkostymer att köpa.

#109 - Anonym

#106 antagligen finns de en anledning till varför han kallade personen idiot... du kanske borde skriva va denna personen kommentera på hans instagram kanske va de hat eller dödshot

#110 - Anonym

Till alla er som säger att "vadå, bara för att man är mörkhyad är man ingen apa" - JA vi vet, dock är det Jocke som inte vet det då han säger att Danjal är en apa när han färgat sin hud svart.

#111 - Anonym

vad heter tovas kille på snap?

#112 - W

Jag har en ärlig och genuin fråga, så snälla inget hat på min kommentar, okej? 😄
Förr ansågs homosexualitet vara en sjukdom och ju mer man accepterade det i samhället, desto mindre tabu blev det att vara HBTQ+. Jag har läst om slaveriet, om förföljelserna, om problemet svarta vs vita i bland annat USA osv osv osv, men jag tänker ibland att om man accepterar att någon "klär ut sig till ett djur genom att spreja ner sig i färg" är oskyldigt (så länge som det faktiskt är oskyldigt och inte tydligt en rasistisk handling), så kanske det tar bort stigman och tabun, eller har jag fel? Ökar Jockes handling tabun och stigman, hur tänker ni som är starkt emot? Tänker också att det måste ju vara skillnad om jag går på solarium/spraytan och i misstag råkar bli jätte brun eller om jag på flit färgar mig brun för att göra narr av någon. Men när är det tydligt "Black face", eller är det alltid "black face " om en vit person gör sig mörkare?
Jag tror Jocke och Danjal tog en sprejburk och sprejade utan den minsta tanken på att någon kunde ta det som något annat än en kul grej, de verkar inte tänka längre än näsan räcker någon av dem. Men hans ursäkt var skit. Man kan inte be om ursäkt och sedan vrida det till att man själv är offret egentligen. Newsflash, du hade nog inte fått så mycket hat Jocke om du tänkte efter ibland liiiite mer än du gör...
Undrar för att jag själv inte vill hamna i klistret om jag tar brun utan sol/spraytan eller liknande, var går gränsen liksom? 😅

#113 - Anonym

#111 Det är fortfarande ett dåligt samhälle för HBTQ personer att leva i i Sverige kanske vi acceptera de mer men om vi kolla på t.ex Ryssland så går de inte ens att vara gay där utan att man ska få dödshot misshandlad osv

#114 - W

#112 Nej jag vet, det är hemskt. Bor i Finland och tycker inte att vi här har lika starkt det här som ni har i Sverige med vad som är socialt accepterat och inte (i bland annat POC-frågor och HBTQ+-frågor). Känns som att ni tar fighten snabbare och hårdare, här har man fortfarande "hudfärgat plåster" även om det inte är anpassat för alla hudtoner liksom.

#115 - Anonym

HAHAHA detta får mig att tänka på Aladdin Choklad asken, En vit choklad och resten är bruna. Är inte de lite rasistisk fast omvänd? HAHAHAH

#116 - Anonym

#110 edsie

#117 - F

#111
Det går tyvärr inte att jämföra hbtq+ personer och blackface. Hbtq+ är okej och vi kämpar än idag för våra rättigheter. Blackface är något dumt som är för att göra narr av en grupp utsatta personer aka svarta och mörkhyade. Det här handlar ju om allas lika rätt. Vi kämpar för våra rättigheter som hbtq. Och ju mer vi kämpade ju mer insåg personer att det är okej. Samma sak med blackface. Vi kan inte stå och kolla på när någon gör något som tydligt inte är okej. Då kommer dom aldrig lära sig att personer som är svarta är lika värda som vita, och dom kommer då aldrig förstå att personer vars hudfärg är svart eller brun kan inte bara spraya på sig det och sen ta av sig det när kvällen är slut. Utan dom står ut med detta ständiga förtryck kring deras hudfärg dag som natt i hela deras liv. Förstår du?
Och det med spray tan. Enligt mig och mina vänner med TF, har dagens samhälle tagit BUS och spray tan till en helt annan nivå då det inte längre är okej. Många tonårstjejer har så mycket brun utan sol att det är faktiskt är som ”nutida blackface”, vilket inte är okej. Vet att Riechellig, på instagram gjorde en jättebra instastory om detta för ett tag sen. Iallafall. Såklart är det okej att ligga i solen och faktiskt bli väldigt brun. Det handlar ju om hudens egna pigment. Men att medvetet slänga på så mycket brun utan sol eller spray tan så att man seriöst ser utan som en mixed person.. det är mindre okej. Finns många, främst tjejer, tex i skolan där jag går som är vita, men har så mycket BUS att dom är mörkare än min bästavän som är mixed och halv afroamerikan..

#118 - W

#116 F Tack för ditt svar! Nej man ska väl inte jämföra, tog det som exempel bara för att HBTQ+ också är "en sak" som många mist sina liv för, som blivit förföljda, mördade, misshandlade osv. precis som POC. Ändå känns det som att samhället (i Norden) har kommit längre när det kommer till att acceptera HBTQ+ än POC rättigheter, vilket är helt galet då alla människor har ett lika värde oavsett läggning eller hudfärg. Som sagt, tack för ditt otroligt fina svar, fick en helt ny input i det hela! 😊

#119 - Alan

academictext.se bistår med olika text-lösningar i alla möjliga former.

#120 - K

Hahaah alla andra gör saker medvetet men aldrig han.....förklarar sin oskuld och sen hoppas han på andra...
Offerkoftan Joakim Lundell!

#121 - Anonyyymiii

HAN E SÅ DUM HA TROR VI E HELT EFTER BLIVNA SÅKLRT HA VISSTE OM BLACKFACE VAD LKR HAN

#122 - Anonym

https://nyheter24.se/nyheter/internet/872964-youtubern-blackface-gustav-bjorklund-rasisit

#123 - Anonym

https://www.youtube.com/watch?v=UkYGU_KuOg4

preach gurl, jockiboi snälla titta och lär dig nåt

#124 - anonym

#120 Hur fan kan du sova om nätterna?

#125 - Anonym

Snälla nån, sluta ta bort inlägg om du inte ens vågar förklara varför...

#126 - Anonym

Tycker alla borde kolla på Lovette's house of style video om blackface. Hon är så bra! Är så less på att rasismen på svenska yt inte problematiseras. Det börjar och slutar inte med Jockiboy och Jonna. Har sett följare kommentera på Sabinas kanal att hen inte tycker Sabina är svart när Sabina berättat om affrofobi hon utsetts för. Therese har tidigare gjort cultural appropriation och lagt upp en video där hon provar en rasta och en affroperuk. Saklig kritik, inte hat, är viktigt och youtubers och följare måste börja lyssna på den.

#127 - Anonym

https://nyheter24.se/nyheter/internet/872964-youtubern-blackface-gustav-bjorklund-rasisit

Såklart visste Jocke vad blackface var.
Tro hans beteende har med hans gener att göra. Aldrig kan erkänna sig gjort fel.
Ibland faller inte äpplet så långt ifrån trädet

#128 - Anonym

Youtubers kan inte be om ursäkt utan att dra "alla gör misstag"-kortet eller skylla ifrån sig. Fan ni är vuxna, kan ni inse era fel? Han ska hela tiden bortförklara sig och det är så patetiskt. Är riktigt trött på "alla gör misstag, alla gör fel" ja man gör ett och samma misstag en gång. Man gör det inte fler och någon gräns får det fan vara. Idioter.

#129 - Anonym

Herregud vilka lirare som dribblar med sin maktposition. Ingen skam och ångest . Egoister med stora narrcistiska personlighets drag. Göra sig lustig på andras bekostnad. Skamlösa beteende och INTE de minsta ÅNGERFULL då video än idag är kvar på deras kanal. Pengar går före människor respekten.

Totalt olärd av samhällsfrågor, normer, respekt, socialisering, ansvar hur ska framtiden se ut med dessa förebilder som använder sig av någon tolkningsföreträde när de kommer till rasism. Bara för att du har makt på sociala medier betyder de inte att du får manipulera människor och lägga över skulden på dina brister.

För ett år sedan drygt postade Gustav Björklund alltså Joakim Lundells närmsta vän en blackface på sin Instagram och möttes med stor kritik och ilska.

Tror dessa barn följare ens en sekund på att Joakim inte sett den utvecklingen av innebörden av blackface. Han är 32 år vuxen nog fasen fattar han detta.

Han kan inte alltid skylla på omständigheterna runt om. De sysn tydligt hur lätt en med härskarteknik kan göra mycket stora fel och komma undan med de.
Pengar och makt är människans fall.

#130 - Anonym

http://svenskayoutubers.se/2017/january/gustavs-svar-pa-kritiken.html

Snälla tror ni på riktigt Jocke inte visste vad blackface stod för
Är de accepterat att behålla videon och ge ett vagt förlåt med tre meningar och en hel text hur andra gör värre fel.
Den gubben har verkligen tappat den humana bilden på omvärlden

#131 - Anonym

Säger som Zara Larsson twittrade- citerar:
Äcklig fucking beteende hur kan ens en sån här video postas

#132 - Anonym

https://youtu.be/UkYGU_KuOg4
Kloka ord från Lovette's kanal.
Man kan göra rasistiska handlingar eller som resulterar i rasistiska handlingar, även om ens intention inte var det till en början tänkt. Bara för att du inte tror att de du gör inte är rasistiskt så innebär de inte att de inte är det.
Joakim Lundell gick igenom detta för ett år sedan då hans vän var i blåsväder med blackface. Ändå visar Joakim Lundell sin sämsta sida och VÄLJER behålla videon på sin kanal. Allt för pengar!!!Pengar ska in till varje pris oavsett hur olämplig hans video är. Själviska människa. Be aldrig mer Joakim Lundell andra plocka ner videos om dig på Youtube för du känner sig kränkt..du är exakt lika pengar kär.

#133 - Anonym

Joakim Lundell ta ditt ansvar och TA BORT VIDEON. Hur svårt är det att fatta att DU sårar andra människor. Kliv ur din EGO bubbla och städa upp efter dina sk. Misstag

#134 - Anonym

Barn gör som VUXNA gör inte som de säger!!!! Och nu gör barn elaka handlingar och sedan FÖRSVARAR sitt dåliga beteende. Vart är världen på väg med idoler som inte kan agera vettigt inför en så ung publik grupp. Då alla videos innehåller omoget barnsligt beteende innehåll med noll insikt vad de sänder ut för signaler. Nä usch. Vuxna människor som bedriver en vuxet dagis

#135 - johanna

Jag tycker att han borde faktiskt ta ner videon! Kolla clvudxvs instastory så ser ni att det påverkar barnen. Ett barn som är mörkhyad blir kallad för apa i dagis pga joakim. Tycker verkligen det är fel att ha kvar videon alltså usch.

#136 - johanna

Jag tycker att han borde faktiskt ta ner videon! Kolla clvudxvs instastory så ser ni att det påverkar barnen. Ett barn som är mörkhyad blir kallad för apa i dagis pga joakim. Tycker verkligen det är fel att ha kvar videon alltså usch.

#137 - Anonym

De roliga är att Jockiboi gick ut med ett inspelat tal inför sin nya låt med orden.
-jag ska bli pappa det här året och är orolig för samhällets utveckling.
(fast på engelska)
Och vad bidrar denna människa med för utveckling. Noll självinsikt. Och utan ansvar att städa upp efter sig. Folk ber honom ta ner videon. De är kaos på skolor där barn Kalmar andra barn för apor nu.
När ska denna person förstå vilken inverkan han har på barn och bör ta ansvar. Du ska bli Pappa skärp dig nu Joakim och väx upp

#138 - anonym

herregud han måste ju lära sig att inte alltid försvara sig! alla kändisar i säger förlåt och släpper det, men jocke gör det till en så jävla big deal. och så måste han tydligen "stå för det". Kan han aldrig bara ta bort en video och säga förlåt istället för att ranta sönder på snapchat och skylla på dem som följer han. Han får fan va glad att det är någon som gör det.

#139 - Anonym

Shit

#140 - Anonym

Kan Jocke bara inse att han har fel, han ska alltid ta på sig offerkoftan o dra in sin döda mormor o Jonas graviditet BLIR SÅ PROVOCERAD ATT HAN INTE BAR KAN SLÄNGA IVÄG OFFERKOFTAN ÅT FANDERS

#141 - Elaz

Fyfan för dom som säger rätt åt han att han mormor dött och att önska missfall, spyr på dom. Jocke är inte perfekt men man säger eller skriver sånt.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com