Förintelseförnekare eller ett osmakligt skämt?

Igår publicerade Bente på snapchat ett uttalanden från hennes sambo där han hävdar att koncentrationslägret Auschwitz aldrig existerat.

Bente valde snabbt att ta bort videon. 

Det finns en del konspirationsteoretiker som förnekar förintelsen men det kan också ha varit ett osmakligt skämt. 
 
Jag kommer inte att tolerera några hatkommentarer, det kommer leda till ip-bann. Ni får vara konstruktiva när ni framför kritik och åsikter.
 
 
#1 - Anonym

Låt han få ha sina åsikter herregud så länge han inte gör något fysiskt mot någon annan.

#2 - Anonym

#1 Så det är okej enligt dig att till exempel vara rasist? För det är ju bara åsikter mot folk. Eller att man tänder på barn när man är vuxen? För bara för man är pedofil behöver man inte utnyttja barn. Eller att

#3 - Anonym

#1 Eller att vara rakt av kränkande mot judar och alla som omkom under andra världskriget? Det säger väldigt mycket om dig.

#4 - Anonym

#2 ja man kan tända på barn så länge man inte utför sina handlingar mot ett barn, ja man kan vara rasist så länge man inte utför något fysiskt mot någon annan fattar du?

#5 - Anonym

Folk måste inse att det paret säger saker offentligt för att sitta och skratta åt alla kommentarer som tror de är dumma i huvudet på riktigt. Seriöst, ni inser nog inte HUR MYCKET de driver med folk som tar illa upp av saker människor säger.
Ja ni får mycket väl tycka det är dumt och allt sånt där, men ta allt på internet med en nypa salt hörni.

#6 - Anonym

Min Morfar överlevde nästan inte nazizterna så snälla, man ska inte skämta om sådant.

#7 - Sabina

Tycker det var vidrigt sagt å dumt av Bente att publicera videon. Men det är inte första gången Bente publicerat något idiotiskt och säkert inte sista heller.

#8 - Anonym

Varför är alla förvånade? Det är Bente Schramm...

#9 - Anonym

#4 det va inte ens hon som sagt de, läs texten igen!

#10 - Anonym

#8 vadå de är Bente? de va ju Erik som hade sagt de och inte hon herregud

#11 - Anonym

#4 Man KAN göra alla de sakerna som jag tog upp, men det gör det inte okej? Jag hoppas verkligen inte du tycker att pedofili, rasism och kränkningar är okej "så länge det inte är fysiskt".

#12 - Anonym

#11 alla har rätt till en åsikt som sagt så länge han inte gör något fysiskt mot någon annan och man är pedofil om man utför handlingarna man kan inte vara pedofil om man inte gjort något mot ett barn

#13 - Anonym

#12 Man är pedofil om man tänder sexuellt på barn. End of story.

#14 - Anonym

#13 man är pedofil om man utför handlingarna och sen vad som på går inne i en persons huvud, tänder på barn så får man väl göra de då och sen är de en annan sak att ha bilder på barn på datorn för då är de barn pornografi

#15 - Sara - Jag brukade väga 117kg

Jag tycker att det är sorgligt när personer förnekar det som hände. Det hände och det var fruktansvärt.

#16 - Göteborg

#2 Idiot, du borde fatta att ingen blir pedofil frivilligt. Det är INTE kul att vara pedofil. Och självklart så får man vara pedofil hur mycket man vill så länge man bara inte utför sina handlingar mot någon annan.

#17 - Anonym

1#16 nu har du vänt upp och ner på dina meninga läs igen vad du nyss skrev hur fel de låter

#18 - Anonym

#10 Är du på riktig? Hon har ett ansvar och en publik och ändå så väljer hon att publicera videon i några sekunder.

#19 - Anonym

#18 men den är borta nu så släpp saker och gå vidare istället det är ju ni som ältar på saker och ting

#20 - Anonym

#18 Tyvärr funkar det inte alltid att "släppa det och gå vidare"

#21 - Anonym

#20 då behöver ni inte heller klaga på människor som redan tagit bort sakerna... Ni som klagar på saker som inte längre ligger uppe är ju bara för pisammma

#22 - Jadu

Aldrig okej att skämta om!
Det har hänt, Vi har så himla mycket bevis på det.. Vad mer vill dem ha?

#23 - Anonym

Man skämtar inte om sådant, väldigt osmakligt av de två.

#24 - Anonym

#21 Men snälla lilla du detta hände inatt? Verkligen inte länge sen? Skillnad på att älta något i mindre än 24h eller att älta något i månader/år. Så de som fortfarande kommenterar detta som hände för mindre än en dag sen är verkligen inte "för pinsamma".

#25 - Anonym

#24 snällla lilla du den ligger inte uppe längre... Lär dig att gå vidare istället

#26 - Anonym

#25 Man tror du är Bentes advokat. Pinsam människa! Göm dig

#27 - Jonna

#26 nummer 25 är säkert bente som skriver

#28 - Anonym

#25 så lilla du menar alltså att bara för att man tog bort en video för några timmar sen så kan man inte kommentera det faktum hur vidrigt skämtet var och hennes val av att publicera det? Som sagt, detta hände för mindre än 24h sen.

#29 - Anonym

#26 man vet att du har svårt för att släppa saker och ting

#30 - Anonym

#25 Nämen tjena Bente:)

#31 - Anonym

#28 tycker du är pinsam och 26 nej jag är inte Bente

#32 - Anonym

#29 hur kan man ha svårt å släppa något bara för att man kommenterar något som hände inatt dvs inte alls länge sen?

#33 - Anonym

sluta tro att det är Bente som skriver när de faktiskt finns vettigt folk här ute som inte är så jävla lättkränkta

#34 - Anonym

#31 tyck vad du vill, ändrar däremot inte min åsikt om 1. Skämtet var vidrigt 2. Vidrigt av Bente att publicera videon 3. Helt rimligt att fortfarande kommentera händelsen när det fortfarande inte ens gått 24h.

#35 - Anonym

#34 Helt rätt! 👏🏻

#36 - Anonym

En viss föredetta youtuber och vän med en annan känd youtuber är ute ur fängelset.

#37 - Anonym

#36 nää, redan??

#38 - Anonym

Well förväntas ju att den man som väljer att vara tillsammans med bente måste ha samma sketna värderingar och skitkassa humor. Ingen vettig snubbe väljer att vara frivilligt med en som bente

#39 - Aom

#36 Alexander Sjöstedt? Han skulle ju få två års fängelse. Isåfall är det fan ett jävla land vi bor i. HELT SJUKT JÄVLA KORTA STRAFF! VÅLDTAGNING BORDE FAN VAR FUCKING LIVSTID! SD2018 MODERATERNA2018 FUCK FI FUCK MILJÖPARTIET FUCK VÄNSTER!!!

#40 - Anonym

Det finns något man aldrig skämtar om och det är allt som hände 1939-1945. Punkt slut. Så fruktansvärt omoget.

#41 - anonym

Ja alltså vem vet egentligen.

#42 - Bente

Hej!
Jag har varken råkat publicera något på snapchat ELLER sagt de där sista ni skrev. Gillar du atr hitta på?

#43 - Anonym

Varför finns de inget video/bild bevis på detta? Annars brukar du ju ha de?

#44 - Anonym

#42 om du är Bente varför leker du anonym då för??? #43 kanske för att hon raderade den och ingen hann spara

#45 - Anonym

#41

Åk till Auschwitz. Lyssna på en föreläsning av en överlevare. Då vet du, det kan jag så inåt helvete lova dig. Du glömmer inte vad du ser och hör då.

Det är så sjukt skrämmande detta, hur folk kan tvivla. Vilket jävla hån det är emot de miljoner människor som torterats och avrättats.

Undrar verkligen vart den här växande dumheten kommer ifrån. I takt med att samhället blir kallare och mer främlingsfientligt börjar man frånstöta sig kunskap. Människor förnekar svåra saker för att orka med, men det är det som låter de svåra sakerna fortsätta ske. Dags att ta ansvar, rycka upp sin skalle och orka använda hjärnan igen.

Uttrycker mig sällan såhär ilsket på nätet, men det är så jävla farligt att börja förneka förintelsen. Och det är fan att förolämpa sin egen hjärna när man låter sig tänka så. Vad fan, ni förstår väl bättre egentligen.

#46 - Anonym

#39 Sjukt korkat att tro att SD ska ge strängare straff för våldtäkt. Ovanligt hög statistik för kriminalitet hos medlemmarna i partiet. Dessutom vill de förbjuda genusvetenskap. Finns ingen feminism i det partiet.

#47 - Anonym

#36: Läste någonstans att han startat företag i Vimmerby/Hultsfred och även bytt efternamn. Nu är tidningsartiklarna om det borttagna men han är fri, den saken är säker...

#48 - Anonym

#39

SD är partiet med störst andel kriminella. Googla själv, det är inget jag säger för att skoja.
Vilken FAANTASTISK idé att lägga sitt förtroende hos kriminella muslimhatare om man vill skapa ordning i landet. VAD kan gå fel?

#49 - Ibrahim

bente borde utbilda sig mer och kanske skaffa en som hjälper henne hur man beteer sig som offentlig vet inte vad det heter men vissa kändisar har sånt

#50 - anonym

#45 Jag förstår att du blir arg och det med all rätt. Samtidigt är det bara en konspirationsteori att förintelsen inte har hänt. Det finns konspirationsteorier att 9/11 var iscensatt; att det beställdes av USA, att det finns bevis på att bomber utlöstes innan flygplanen flög in i byggnaderna, att filmer från när flygplanen körde in i byggnaderna visar att flygplanen inte åkte ut på andra sidan, viket de enligt experter borde ha gjort. Det finns fler konspirationsteorier; om barnprogram, om andra händelser, om Illuminati etc.

#51 - Anonym

#44 ja men de borde väl vara någon som lyckts hinna tagit en screenshot innan de försvann isåfall? Detta är bara rent av elakt att lägga ut. Anklaga en person för någonting de inte finns några som hellst bevis för. Finns inte en enda kommentar där någon sett detta!?

#52 - Anonym

#44 ja men de borde väl vara någon som lyckts hinna tagit en screenshot innan de försvann isåfall? Detta är bara rent av elakt att lägga ut. Anklaga en person för någonting de inte finns några som hellst bevis för. Finns inte en enda kommentar där någon sett detta!?

#53 - Anonym1

Det är inte ok att anklaga folk för att ljuga som man gör om man påstår att förintelsen inte fanns!!! Helt sjukt hur man kan anklaga så många stackars människor för att ljuga....

#54 - Felicia

För det första så fattar jag inte hur man ens kan ha mage nog att ifrågasätta hela förintelsen. Jag har både varit i polen och sett de riktiga lägren och varit på föreläsningar där folk som överlevt pratat om deras egna upplevelser. Det är hemskt, men är man dum nog att tro att det inte har hänt så vet man alldeles för lite. Han om någon borde själv åka ner till Polen och se allt med egna ögon, för att förmodligen ändra uppfattning. Men samtidigt förvånar det mig inte om hans dumma uttalande med tanke på att Bente är tillsammans med honom. Man dras ju till folk som liknar en själv.. Tråkigt nog.

#55 - Anonym

#50

Ja, det är en konspirationsteori. Fullt medveten om vad det är. Hurså? Det är en konspirationsteori som verkar få fler och fler anhängare vilket ÄR farligt gällande just den här. Att förintelsen egentligen inte ska ha skett är vad NMR och andra nazister använder sig av för att försöka få sin nazism att verka rumsren. För att få nazism att egentligen verka bra. Att det hör till något som kallas konspirationsteori är oväsentligt, för detta är en metod för dagens nazister att vinna makt och förtroende.

Det finns både farliga och ofarliga konspirationsteorier. Det här är en extremt farlig. Något helt annat än att tro att Michael Jackson fejkade sin död. Dessutom är man riktigt bakom flötet om man tvivlar på att förintelsen ska ha skett.

#56 - Anonym

Skämt

#57 - Anonym

Är väll inte så konstigt att han säger så?,menar han har varit med i en nazist grupp?vad förväntade sig folk?

#58 - Anonym

#50 Nej, bara nej. Att människor numera börjar tro att förintelseförnekelse går att rättfärdiga för att det vara är "konspirationsteorier" det är så otroligt farligt. Det finns skriftliga, fotografiska, fysiska och vittnesmål från såväl utsatta, förövare, vanliga tyskar och soldater som fritog människor. Även om inte du tror på dessa "konspirationsteorier" (det är dumt att ens kalla dem det med hänsyn till saker där de faktiskt kan vara en del av sanningen) så måste du vara medveten om att människor använder dem för att invalidera andra människors lidande, död och missär och för att rättfärdiga vidrig nazism och förtryck mot folkgrupper än idag. Inte ok

#59 - #59

Fruktansvärt pinsamt men är inte förvånad alls. Försvarstalen med ”jag har inte sagt det” stämmer absolut då det var hennes sambo som uttalat sig. Hon nämner däremot inte att ”Erik har inte sagt det”. Lite konsekvenstänk borde man ju ha som två vuxna människor. Detta är inte den första gången och kan knappast tänka mig att det är den sista heller.

#60 - Anonym

Så han använder kläder med ”sons of Odin” markerat på armen. Han använder smycken som tors hammare och nu detta? Det luktar ju en aning nazism?

#61 - Margareta

Ja en underutvecklad 5 åring i en vuxen kvinnans kropp :) Inte så konstigt att hon varken förstår sociala delar eller kan bete sig. Men ja desperata små tjejer gillar ju kolla på hennes video och kolla på hennes påhittade drama som hon ställer varje dag.

#62 - Margareta

Ja en underutvecklad 5 åring i en vuxen kvinnans kropp :) Inte så konstigt att hon varken förstår sociala delar eller kan bete sig. Men ja desperata små tjejer gillar ju kolla på hennes video och kolla på hennes påhittade drama som hon ställer varje dag.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com