#1 - Anonym

Jocke och Danjal gjorde blackface!! Kolla på deras nya vlogg!! De försöker göra Danjal lik en apa så de spreja honom svart!!!

#2 - Anonym

#1Håller med, asså nu gick dom lite för långt... Bra jobbat att dom håller på att spraya sådär vid en gravid kvinna.
Tycker verkligen dom är så överdrivna med graviditeten när det gäller allt det. Vill Jonna inte vara i huset, fine flytta till tillfällig lägenhet eller din mamma? Sluta älta små problem!

Och Alexandra? Vem fan är människan egentligen? Om hennes ”rum” ska bli barnrum sen, vart ska hon bo då? I gymmet eller? Hade ju varit roligare om ni tagit in en mer kameraman människa som inte bara sitter och fakeler hela tiden och säger 1-2 ord. Blir fan rädd bara att se henne dyka upp.

När ska Joakim sluta med sina ”solglasögon” det var typ roligt första gångerna, nu är det bara irriterande för ögonen..

#3 - 8

Med tanke på hur djuren behandlas utomlands så kan han lika gärna äta kött här med. Idiot!

#4 - Anonym

#2 Jag menade kamera van människa.

#5 - 8

#1 men det är ju jockes humor - att förnedra o förlöjliga sina vänner o skratta åt folk... har ingen reagerat att han i en video kastade skinka på danjall????? Han är väl muslim? så det kan inte ha känts så kul... när alex är borta är det danjall som är mobboffret. Dom har alltid nån dom ska trycka ner...

#6 - Anonym

#2 tänkte också på det, förstår inte vad Alexandra gör där? Vill inte Jocke och Jonna vara ensamma lixom??

#7 - 8

Varför låter jocke o jonna en främmande tjej bo hos dom? Framtida pr-trick kanske???

#8 - Anonym

#5 Håller med, de är så på Danjal. Jag fattar inte hur de kan tycka att det är kul? Hade ngn kastat kött på mig (är vegetarian) så hade jag blivit så förnedrad och illamående. Inte okej någonstans. Såfort ngn gör ngt mot Jocke och Jonna, och huset ej blir perfekt, så är det trakasserier och synd om dem, men när de håller på likadant mot andra så är det humor? Nää asså ...,

#9 - Ew

Trodde aldrig att han kunde gå så lågt

#10 - Anonym

Jag håller med om att de är elaka och rasistiska mot Danjal. Har ni tänkt på hur de alltid driver med hans uttal?

#11 - 8

#8 exakt!!! Men själva kränker dom muslimer o invandrare..... jävla rasister! O dom hpnade ju alex uttal med. Hur pratar jocke då??? Hahaha: kallijanka, anders ölvegård, 😂😂😂😂😂😂😂

#12 - Anonym

Nu har lakidoris kommenterat Jockes ”skämt” på instastory, hon tycker att det är rasistiskt och förstår inte hur han inte kan tänka ett steg längre. Håller med henne!

#13 - Anonym

Till alla er som klagar på Jocke... Har ni ens kollat på videon? Danjal vad med på de herregud dagens människor LÄTTKRÄNKTA SVERIGE

#14 - Anonym

#13 ingen har sagt att det var mot hans vilja? Men det är rasistiskt att måla sig själv eller någon annan i svart färg för att se ut som ”en apa”. Vem som helst som kan tänka klart vet att man inte lägger ut sånt här offentligt. Handlar inte om lättkränkthet, bara vett i huvudet

#15 - Anonym

#14 en till lättkränkt person

#16 - Anonym

#14 för fan man får ju snart inte använda hel svarta kläder för då kommer lättkränkta sverige och kallar en rasist

#17 - Kajsa

Jocke och Jonna är inte vuxna människor därav behöver de babysitters som danjal och alexandra. Dont judge

#18 - Anonym

Alltså de gör helt klart blackface, och det är fan inte okej. USCH jockiboi är som en 12 åring, hur kan han inte tänka lite längre??

#19 - Anonym

Det är riktigt vidrigt det Jockiboi och Danjal gjorde. Blackface är inte humor. Att spraya en person svart för att ”se ut som en apa” är rasistiskt.

#20 - Anonym

#16 det är stor skillnad på att ha svarta kläder och måla sig själv svart med anledning att se ut som en apa

#21 - Sara - Aldrig mer över 100kg

Det där kändes väldigt ologiskt för mig men alla gör ju som de själv vill 😅

Ta gärna en titt hos mig:
http://saraabrahamsson.se/min-viktresa---bilder-33263792

#22 - Sabina

Haha ska han äta kött utomlands kan han lika väl äta det hemma också. Djuren behandlas vidrigt utomlands om man jämför med Sverige.

#23 - Anonym

#20 det är faktiskt ingen skillnad alls svart är ingen rasistisk färg man får ha de på sin hud om man vill..

#24 - Anonym

Jocke och Jonnas videos känns så påklistrat och falskt. När dom byter klipp i videon så fort någon pratat, nej.. gillar tyvär inte deras kanal längre..

#25 - Anonym

Jocke och Jonnas videos känns så påklistrat och falskt. När dom byter klipp i videon så fort någon pratat, nej.. gillar tyvär inte deras kanal längre..

#26 - Anonym

#6 Nej dom klarar inte att vara själva:))

#27 - Anonym

#23 Snälla läs på lite om blackface och rasism innan du uttalar dig.

Det Jocke gör i videon (har inte sett den, kommer inte se den) är inte bara kränkande mot Danjal(? heter han så? har noll koll) utan rent ut sagt rasistiskt. Det är så jävla vidrigt och ett bevis på att Jocke inte har ändrats ett dugg och verkligen skiter i allt vad förtryck heter.

Att han är över 30 år och sprider sån här skit till barn. Han borde inte få existera på internet.

#28 - Anonym

#27 som sagt svart är ingen rasistisk färg och en apa är bara ett djur har inget med människor att göra sluta vara så lättkränkt... Jag slår vad om att det bara är vita människor som blir lättkränkta av detta och dem som faktiskt har mörkare hy bryr sig inte ett skit...

#29 - F

#23
Det dom gör är inte att kladda ner sitt ansikte i svart färg för att dom vill o typ att det var en rolig grej. Det dom gör är att göra narr av svarta personer. Mörkhyade har länge blivit kallade för skällsord som ”apor”. Det dom gör är inget skämt, det är fel, rasistiskt och vidrigt.

#30 - Anonym

#29 dags att sluta vara så lättkränkt en apa är fan ett coolt djur hade inte brytt mig om någon kallar mig apa och de som har hänt för längesen snälla släpp de och gå vidare!

#31 - Anonym

#28 Antingen är du ett barn eller så är du opåläst. Mörkhyade har blivit kallade (och blir fortfarande kallade) för apor som skällsord. Att måla någon svart och kalla hen apa är RASISTISKT. Att bara måla sig svart är rasistiskt. Svarta har strukturellt blivit nedtryckta, misshandlade, MÖRDADE endast pga sin hudfärg i hundratals år. Det har ingenting med lättkränkthet att göra, utan att man inte ska acceptera att vita människor fortsätter göra sig lustiga på svartas bekostnad. Att folk säger ifrån är ett tecken på att vi har fått nog, inte att vi är "lättkränkta".

#32 - Anonym

#31 är varken barn eller opåläst jag är bara inte lättkränkt och de som hänt förr i tiden för fan släpp de och börja leva i nuet istället!!!!!!!!

#33 - Anonym

Så sinnesjukt ofräscht att 2018 måla sig svart så att personen ska "se ut som en apa". Svarta människor har i hundratals år blivit jämförda med apor. Sök på "human zoo" på Google så ser ni bilder då vita européer fångade svarta människor i små hagar/bakom galler på zoo. De kallades apor av alla de vita människorna som stod utanför hagarna och kollade på. Där kastade besökarna bananer åt/på små barn och vuxna. Och om dom nu ville göra en jämförelse med en apa kunde de Hyrt en apdräkt från partykungen eller något för senast jag kollade hade apor ingen slät mörk hud på hela kroppen, utan är ganska så håriga mm

#34 - Anonym

VARFÖR ÄR ALLA EMOT APOR? OCH HATAR APOR+? DET ÄR FAN ETT COOLT DJUR OCH APOR FINNS I DJUNGEL MED OCH INTE BARA PÅ ZOO HADE FAN INTE BRYTT MIG OM NÅGON KALLAR MIG EN APA SOM NÅGOT DÅLIGT FÖR APOR ÄR FAN COOLARE ÄN ALLA LÄTTKRÄNKTA MÄNNISKOR

#35 - d

23 det är INTE samma sak. Förr i tiden så målade sig vita komiker svarta i ansiktet och drev med svarta och mörkhyade människor eftersom att svarta inte var tillåtna att synas i sådana sammanhang. USCH!

#36 - d

23 det är INTE samma sak. Förr i tiden så målade sig vita komiker svarta i ansiktet och drev med svarta och mörkhyade människor eftersom att svarta inte var tillåtna att synas i sådana sammanhang. USCH!

#37 - Anonym

#32 Nä, då är du bara dum i huvudet då. Mörkhyade blir IDAG - 2018 - misshandlade, trakasserade, diskriminerade, mördade, förlöjligade, utsatta överallt i samhället hela tiden och det är EXAKT det som är "att leva i nuet" som du påstår. Det är ingenting som "hände förr i tiden", det händer NU. Exakt precis JUST NU händer det. Ta din inskränkthet och stoppa upp den där solen aldrig lyser och sluta försvara rasism. Du är lika bidragande till att folk fortfarande utsätts som Jockiboi och alla andra som utövar och försvarar rasism.

#38 - Anonym

#37 En apa är mer coolare dig du lättkränkta människa

#39 - Anonym

#1 jo men apor är väl svarta haha.

#40 - Anonym

#1 jo men apor är väl svarta haha.

#41 - Anonym

Konstigt att alla ni lättkränkta inte kommentera kritik under deras video? istället gör ni det här som anonyma snacka om att inte våga stå upp för rasism hur fega är ni egentligen?

#42 - Anonym

Människor som inte ser ngt fel med det Jocke och Danjal gjorde blundar för strukturell rasism och dess historia. Förstår du inte varför det är rasistiskt, sök då på "blackface" eller "human zoo" och försök läs på. Om du fortfarande inte förstår/bryr dig så är det helt enkelt något som du saknar empati för, något du inte bryr dig om och något som inte påverkar dig alls. Låt det vara då. Låt det vara och låt de människor som faktiskt mår dåligt av sådant här ta den diskussionen. Förstår du inte, läs på. Gör du inte det, håll dig undan från diskussionen. Så enkelt är det.

#43 - Hannele

Vegetarianismen är Thomas minsta problem enligt mig. Thomas brukade vara en så genuint fin, jordnära, trevlig och framförallt vettig människa. Ung, men så mycket äldre inombords. Vet inte om det var hans "fame" som steg honom åt huvudet eller om han helt enkelt bara gjort en stor personlighetsförändring. Men jag saknar verkligen gamla Thomas... :(

#44 - Anonym

#42 kommentera detta under deras video istället så dem ser din fega anonyma människa

#45 - Anonym

#44 Oj, blev du kränkt?

#46 - 42

#44 Vad får dig att tro att jag ej skrivit till dem om detta? Varför skulle jag inte få skriva i denna blogg?

#47 - Anonym

#43 Har ej kollat på hans videos ett tag, men hur tkr du att han förändrats? :O

#48 - Anonym

#45 blev ej kränkt men tycker det är löjligt att ni sitter och skriver anonymt när ni kan skriva kritik under deras video istället så dem ser #46 jag ser ingen kritik om rasism under deras video endast ett få tal

#49 - W

#48 Ett problem är att ofta då man försöker ge konstruktiv kritik till YTs, så blir man påhoppad av väldigt unga fans som mobbar sönder dem som är av annan åsikt, ifrågasätter eller som stället frågor osv. Här brukar det gå att diskutera lättare. Ett annat problem är mängden kommentarer som finns under varje video. Hundratals, ibland tusentals kommentarer, de flesta av dessa kommentarer är "älskar dig", "du är bäst på Youtube..." osv. Kritik drunknar lätt och YT:sen ser inte "allvarligare" kommentarer.

#50 - Anonym

#49 bättre att skriva det ändå än att bara låta han tro att det är okej så kanske "haters" får lära sig något om rasism

#51 - Anonym

#32 Du är opåläst och kan inget om ämnet. Om du inte blir kränkt eller inte förstår hur detta är ett problem i dagens samhälle så borde du kanske inte yttra dig om saken. I detta fall har du mest troligen inte tolkningsföreträde och borde därför ta steget tillbaka och låta POC få sin röst hörd.

#52 - Anonym

Nutidens sämsta (och mest övervända) förolämpning måste vara att kalla någon för "kränkt" eller "lättkränkt" (oavsett diskussionsämne). Om det är det enda man har att komma med i en diskussion så vet man ju att argumenten saknas och man har inget mer att komma med, och då vet man som motpart att en vidare svar inte är nödvändiga.

Dagens tips, i all välmening.

#53 - Anonym

#51 du kanske borde lära dig att skriva kritik till personen som har gjort en rasistisk video istället för att skriva de fegt anonym

#54 - Anonym

#52 jag antar att du har missat alla andra kommentarer och bara läst ordet lättkränkt det kanske är dags för en synundersökning???

#55 - Anonym

Vem fan bryr sig om han äter kött eller inte? Han ska inte ens behöva säga det.

#56 - Anonym

Enligt jockes mystory är det alla andras fel att det blir sån hatstorm mot dem 🤷🏽‍♀️

#57 - Anonym

#56 Han e så pinsam lol

#58 - Anonym

Nej Jocke, du är säkert inte rasist we get it. Men du måste förstå att det ni gjorde var rasistiskt och många kan nog ta illa upp och bli kränkta av denna video. Be om ursäkt istället!

#59 - Anonym

DÅ KAN HAN JU FAN INTE SÄGA ATT HAN ÄR VEGOTERIAN

#60 - Anonym

#54 Jag har beklagligen nog läst alla inlägg i den här kommentarstråden, och jag ser ju ett tema i de inlägg som innehåller ordet "kränkt".

Vad mycket trevligare och mer betydande det vore om folk kunde diskutera en fråga utan att ta till nedsättande ord mot varandra, och istället komma med vettiga argument till varför något är på ett visst sätt ur deras synvinkel. :)

#61 - Anonym

#59 fast nu säger han ju att han äter kött och inte är vegetarian längre vad är det du inte förstår med inlägget?

#62 - Mirjam

Ni som kommer med argumenten "svart är bara en färg" "apa är bara ett djur", ni har antingen ingen koll på, eller blundar för, vår historia.

Blackface och att kalla mörkhyade människor för apor ÄR något som har förekommit och förekommer. Det är rasism. Det går inte att bortse från det. Det går inte att göra det som Jocke gör utan att paraleller dras. Känner man inte till vår historia såpass bra att man fattar varför detta är fel och vidrigt, då bör man försöka ta reda på lite mer kring det hela. Det finns otroligt mycket bra info på internet.

Du kan inte blunda för vår historia och vad saker och ting betyder. Vilka kopplingar som dras och vad det får för innebörd.

Att stå upp mot rasism och rasistiska handlingar är inte att vara "överkänslig", det är att vara en vettig jävla människa.

#63 - Anonym

Thomas håller en cigg på Miami dag 3 vloggen 4.27
Inte en nyhet att han röker men ändå att han tar med det i sina videos

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com