Clara Henry får ångest och panik av att ta bilder med fans

Clara skriver på instagram att hon tycker att det är skitjobbigt och ångestladdat varje gång en främling kommer fram och ber om en bild.
 
Hon berättar att hon flera gånger flytt när hon märker att någon känner igen henne eftersom hon inte kan hantera situationen och är introvert. 
 
Därför vill hon inte längre att man ska be om en bild om man stöter på henne på stan.
 
 
 
#1 - Maximilian Gustafsson

Fett bitchig. Det kommer med jobbet, annars kan hon lika gärna lägga ner. Hon gör ändå inget som är kul.

#2 - Anonym

syyyyyyyynd

#3 - Anonyyyyyym

Fyfan va otacksam, vad vore hon utan sina fans? Det MINSTA Clara kan göra är att ta blid med dem...
Jäkligt äckligt beteende

#4 - Lol

Som att jobba med sjukvård men inte vilja ta i människor hahahaha

#5 - Agnes

Stackarn. Själv hade jag inte klarat kändislivet en dag. Tycker det är fint att hon är ärlig om det. Hoppas hon mår bättre snart! ❤

#6 - Anonym

Som att jobba på förskola men inte vilja prata med barn

#7 - d

Varför är folk så respektlösa?

#8 - d

Varför är folk så respektlösa?

#9 - Anonym

Herregud, folk är olika. Vissa klarar bara inte den psykiska pressen. Clara vill inte ha publicitet, acceptera det och sluta whina.

#10 - Anonym

Herregud, folk är olika. Vissa klarar bara inte den psykiska pressen. Clara vill inte ha publicitet, acceptera det och sluta whina.

#11 - Anonym

Men herregud hon reagerar som en vanlig människa, hon är lika mycket människa som oss

#12 - Anonym

Kanske dags att sluta posta så tråkiga videos då? Torr människa.

#13 - ~

Hon blev känd för ca 5 år sen, tror man hinner tröttna :) Så till er som klagar på henne: Hon sa ju inte att man inte får komma fram. Men inte ta bilder :)

#14 - Dedu

1. Har också panik, Men detta kommer med jobbet som influencer.
2. Ingen kommer komma ihåg detta.. folk kommer gå fram ändå och ta bilder och det kan jag förstå.

#15 - Ida

Det finns inget krav på att offentliga personer ska ta bild med varenda fans de träffar på. Hon är en MÄNNISKA och ni kan inte tvinga henne till saker hon inte känner sig bekväm med. Ni som kallar henne bitchig och otacksam och jämför det med "att jobba med sjukvård men att inte vilja ta i människor" - tänk efter lite. Det finns inga riktlinjer för exakt hur man ska bete sig som "influencer" eller vad man ska/inte ska göra med sina fans. Det finns inga regler och inga krav. Hon bryter inte mot några kontrakt.

Man är olika, hon tycker uppenbarligen att det är jobbigt och då är det bara för er att acceptera. Det har ingenting med otacksamhet att göra.

#16 - Anonym

Haha, alltså what? Hon hade inte varit någonting utan sina fans. Om hon inte tål att folk älskar henne och vill ta bild med henne kan hon lika gärna lägga ner allt vad sociala medier är. Konstigt att hon skriver detta nu och inte ända från början.

#17 - Anonym

Therése Lindgren slutar kalla sig vegan, kolla hennes blogg.

#18 - Anonym

Vadå "de skulle inte vara något utan sina följare/fans" - jaha, och? Vad har det för betydelse? Hon skapar content som är GRATIS för hennes följare/fans att ta del av. Hon är inte skyldig sina följare ett skit. Hon är inte skyldig att ta selfies med dem. Hon är inte skyldig att stå och prata med dem. Hon är inte skyldig någon något alls.

Hon är en människa, med ett privatliv. Hon har rätt att kunna gå på stan och ha en "dålig dag" utan att folk ska kalla HENNE respektlös för att hon inte vill ta en bild med en fullt främmande människa.

Herregud, folk behöver skaffa lite perspektiv. Kändisar är inte fucking robotar, och de har samma rätt till privatliv som alla andra.

#19 - jag förstår inte

Hon förklarar liksom inte varför hon tycker det är ångestladdat att ta bilder med hennes följare? Hennes fans måste vara unga tjejer, antagligen trevliga och glada över att se henne. Hur kan det vara jobbigt? Samtidigt, jag som introvert själv, är förvånad över att Clara kallar sig själv för introvert? Det klickar inte alls.

#20 - Anonym

#19 för att alla introverta är exakt likadana och fungerar på samma sätt? Nej, inte riktigt va.

#21 - Anonym

En introvert person skulle väl inte frivilligt vara programledare för Melodifestivalen och Guldtuben?

#22 - Anonym

Kan folk sluta vara så himla respektlösa.Om hon inte vill ta bild med sina fans för att hon mår dåligt av det så behöver hon inte åt det!Vad ska du göra åt saken?Låt henne vara och det löser ingenting om att skriva om att hon är bitchig och elak för det är hon inte.Hon är precis lika mycket människa som både jag och du.Youtubers har KÄNSLOR men vissa vill tydligen inte respektera detta.

#23 - Anonym

Alltså ni som håller med ”jag är introvert och jag skulle klara det” eller ”jag har ångest och panik och jag skulle klara det”.. SNÄLLA AVGÅ. Alla fungerar olika. Det som du tycker är en helt vanlig grej är för någon annan det största hindret i vardagen, och det som du tycker är det jobbigaste i världen gör någon annan dagligen utan problem. Alla människor som är introvert eller lider av ångest fungerar inte likadant, är inte det en självklarhet? Det är som att anta att alla deprimerade människor ligger i sängen 24/7 i ett mörkt rum och gråter.

#24 - Ugh..

Eheh. Kommentarsfältet är ett skämt.

#25 - Ugh..

Eheh. Kommentarsfältet är ett skämt.

#26 - Anonym

Tycker hon var ärlig och formulerade sig väl. Vem vet hur länge hon känt såhär. Jävla gnällfittor i kommentarerna rent ut sagt, så jävla bittra. You go Clara, backar dig alltid till månen och tillbaka!

#27 - Mother of dragons

Nä, det är inte en del av hennes jobb att främlingar ska komma fram och röra vid henne och kräva bilder. Hennes jobb är att ladda upp videos, skriva böcker, föreläsa, blogga, uppträda och annat, att folk sen förväntar sig en annan sak är deras problem.

Jag jobbar inom vården, det ingår inte heller i mina uppgifter att låta patienter ta på mig, låta anhöriga krama mig, låta folk jag tagit blodprov på stanna mig på stan för att prata och berätta om dem och kramas.

Svinbra att hon lyfter detta mvh fellow introvert med ångestproblematik

#28 - Anonym

Jag har autism och är både introvert och extrovert (beroende på situation), och jag har väldigt stark social ångest. Jag förstår henne fullt ut. Alla ni som säger att hon är otacksam, vet inte hur psykiskt dåligt många mår av för mycket social kontakt. En introvert får energi av att vara ensam, och tycker inte så mycket om att vara ute och träffa människor. Kan ni bara för en gångs skull, sätta er i hennes skor. Bara för att hon valt jobbet som influencer och allt vad hon är, så betyder det inte att hon inte kan känna sig psykisk dåligt av sociala sammanhang. Hon är inte otacksam, hon är ärlig med hur hon känner.

#29 - Varför tror folk det?

#21 Jo, uppenbarligen? Att vara introvert är inte lika med att ha scenskräck. Att vara introvert handlar i grund och botten om att man får mer energi av att vara ensam eller umgås med ett fåtal väldigt nära vänner än att var i stora sociala situationer. Bara för att man är introvert så innebär det inte att man inte kan tycka om att stå på scen. Finns många skådespelare och artister som är introverta, tro mig!

#30 - .

Jag pluggar psykologi på universitetet. Kan säga till er att ALLA människor fungerar olika. Flera miljoner olika introverter på denna planet, ingen är likadan. Och egentligen så behövs det inte en psykologstudent för att säga till er att inga är likadana, tänk logiskt.

#31 - Anonym

Ni som skriver "shit vad otacksam". Nej, jag tror inte hon är det men dock känns det jättekonstigt lixom du kan inte vara så STOR och förvänta dig att ingen kommer fram. Människor ser upp till dig och om du vet att det är något du inte klarar av gå INTE in i denna branchen då. Tror inte det handlar om omtacksamhet. Och ni som säger det är inget krav på att ta kort med okända människor, nej jag veeett men det är så människor fungerar och det borde hon veta... det funkar inte så, hon är "känd" och det är inte så konstigt att fans vill gå fram och ta kort. Det är inget krav att man ska tacka ja till bilden men det är ganska drygt även fast hon får ångest, då det är något man borde tänka på innan man tar sig in i en sådan stor grej.

#32 - Anonym

Tycker att inlägget är utformat på lite fel sätt. På instagram skriver hon verkligen hur ledsen hon är att det ska behöva bli så, och att hon inte vill visa sig otacksam. Om man bara läser texten du skrev här får man en lite negativare känsla av det hon skrivit. Som att hon bara tycker att alla hennes fans är jobbiga. Man kanske kan formulera det på ett annat sätt?

#33 - Anonym

Kommentarsfälten på den här bloggen är så skrämmande. Skulle vara intressant att veta åldern på de som skriver så sjuka saker här. A & O här i livet för att må bra och komma någonstans är att visa respekt gentemot varandra.

Finns det någon annan youtubeblogg med roligare och mognare kommentarsfält?

#34 - Anonym

Bara för att man är känd så betyder det inte att man måste "acceptera" att bli stoppad på stan, eller att man är allmän egendom när man är ute. Att säga att "du borde inte bli kändis om du inte kan acceptera uppmärksamheten" - vad är det för logik? Det är som de skådisar eller artister som ständigt får höra att de inte borde vara inom det yrket (som de troligtvis ÄLSKAR att utöva) bara för att "normala" människor inte förstår var sociala gränser går.

Bara för att någon är känd och du tror du "känner" den personen så betyder inte det att du har ett free card att gå fram och prata och begära bilder. Ni är inte kompisar! Kom ihåg: kändisen har ingen aning om vem fan DU är. Du kan ju vara psykopat for all they know.

Det spelar ingen roll om det är "så här samhället funkar" när det gäller kändisar - det gör inte fansens beteende okej! Man måste acceptera ALLA individeras personliga gränser, oavsett vad den personen har för jobb eller yrke.

Det här borde vara sunt förnuft som vem som helst borde förstå. Kändisar är INTE allmän egendom, och du har INGEN rätt att kräva något av dem överhuvudtaget.

Hoppas ni unga förstår detta, och kan respektera kända människors privatliv.

#35 - lol

#34 Precis! Denna tråd är varför jag hatar svenskar överlag: preachar om jämställdhet men klarar inte av att någon tar hand om sig själv pga psykisk ohälsa.

#36 - Anonym

Någon som vet vem den där Jos är i Jocke och Jonas videos. Aldrig sett gubben tidigare. Skum man dessutom

#37 - Anonym

#36 Joz är arkitekt/byggare och är med och planerar renoveringen tillsammans med Jocke o Jonna

#38 - Anonym

grtt

#39 - Anonym

mir4ifinginfrinfinrqnrn

#40 - im just spitting the truth hunnieee

asså är det bara jag som blir irriterad när youtubers säger att de inte vill vara offentliga längre när youtubers bara känner för det och tycker att det är helt rätt av dem att gå tbx till sina vanliga liv men när de tyckte om youtube och deras karriär gick helt galant och de fick erbjudande att exempelvis vara programledare i melodifestivalen så skrev de aldrig såna här rant om att sluta komma fram och fråga oom selfie och här är det roliga clara har själv i en video sagt att det är helt okej att komma fram och fråga om en bild så det är 1 hennes fel att jobba i ett jobb där man kommmer vara offentlig och har folk som kommer ständigt komma fram i din vardag och fråga om selfie och det är också hennes fel att säga JA om det och sedan gå tbx och säga nej för jag vill inte vara offentlig längre likeeee girl it doesnt work like that thoooooo inget hat utan en irriterad rant om det här så de så

#41 - reflection

#40
Varför använder du inte punkt?

#42 - Anonym

#40 Eller huuur! Och tjejer som klär sig "utmanande" måste helt enkelt acceptera att bli trakasserade eftersom det helt enkelt är såå det äär om man klär sig slampigt!

... ja, jag är sarkastisk. För du visar inget tecken på empatisk förmåga.

#43 - Anonym

Theresé funderar på att sluta med veganlivet.

#44 - Anonym

#43 Rättelse: Hon vill sluta använda epitetet "vegan", men inte själva livsstilen. Stor skillnad.

#45 - Anonym

Är väl inget nytt att youtubers hatar sina följare....

#46 - wilma

dieter jättesynd om henne för att hon känner så. men tycke hon de är så jobbigt kanske inte hon ska vara offentlig. de är som att jobba på ett dagis men hata barn.

#47 - im just spitting the truth hunnieee

#42 vad exakt menar du? jag skrev att om man är offentlig och har också tidigare sagt att det är okej att ta selfies och komma fram och prata. Och sedan helt plötsligt skriva på insta att man inte vill det längre. Så är det irriterande för de har accpeterat att de är offentliga så de måste ju acceptera vad som kommer hända. Så förstår inte varför du gick från det till att jag inte har en empatisk förmåga. Och tjejer ska ha rätt till att bli trakasserade för de klär sig "utmanade". alltså jag har läst det du skrev om och om igen men kan ABSOLUT INTE KOPPLA TILL DE TVÅ. PLEASE HAVE SOME SEVERAL SEATS HUNNIE CAUSE U EITHER DRUNK OR STOOOPPID

#48 - Anonym

#47 Då ska jag förklara det så enkelt som möjligt så du förstår:
Oavsett om Clara har sagt innan att det är okej att komma fram, och nu inte tycker det längre, så ska folk respektera det. Bara för att hon är "offentlig" så betyder det inte att det är okej att gå fram hur som helst, när som helst och begära selfies och liknande. Oavsett om Clara sagt att det är okej - för att sedan ändra sig. Att vara "offentlig" innebär INTE att personen i fråga inte har rätt till privatliv, eller inte ska ha rätt att gå på stan utan att bli trakasserad.

Därför drog jag liknelsen att även om en tjej VALT att klä sig "utmanande" så är inte det ett free card att ge sig på henne och trakassera henne. Vilket vi kan se ofta är en ursäkt när killar åker dit för trakasserier. "Hon klädde sig utmanande" är ju ett vanligt förekommande argument. Och i ditt "resonemang" så ska ju Clara "tåla" att folk trakasserar henne bara för att hon "valt" att vara offentlig.

Förstår du kopplingen, och varför det är sinnessjukt?

En offentlig människa råkar vara en människa många känner till - men det är absolut ALDRIG en ursäkt, ett argument eller en anledning till varför dessa personers privata sfär och gränser inte ska gälla som vem som helst. Att vara offentlig är tyvärr en bieffekt av det "kändisar" sysslar med - precis som alla yrken så finns det nackdelar. Och folk som inte förstår att kändisar inte är allmän egendom är definitivt en stor nackdel.

Jag vet inte hur jag kan förklara det på ett lättare sätt. Hoppas du förstår min poäng ändå.

#49 - Läs på <3

#19 och #21. Jag tror helt ärligt inte ni har koll på vad definitionen av introvert är. En introvert person klarar sociala sammanhang (oftast, såklart varierar det från person till person) utmärkt. På samma sätt som extroverta (oftast, beror såklart också på vem) klarar asociala sammanhang. Skillnaden är var de två ”personlighetstyperna” får energi från. Introverta får sin energi från att vara ifred och ensamma med få människor omkring sig. Extroverta får sin energi från att vara bland människor. Jag som introvert klarar alltså sociala sammanhang men det tar energi från mig. För att jag ska orka med sociala tillfällen behöver jag vara ifred. Min bästa vän som är extrovert får energi från att vara med människor men för henne drar det energi att vara ensam.

Alltså: Clara hade enkelt kunnat leda melodifestivalen trots att hon är introvert. Men det drar mer energi från henne än att vara ensam eller bland väldigt få människor.

#50 - Sabina

Haha..

#51 - Anonym

Men va ? Det kommer ju med jobbet. Då får hon lägga ner. Så otacksam.

#52 - Anonym

#51 Vadå ”kommer med jobbet” - att folk inte fattar gränser? Tänk ett varv till. Igen förtjänar att bli trakasserad oavsett yrke.

#53 - Anonym

Bullshit allting, hon skäms det är ju det. Gråter hon över en kram och stt någon ser upp till hne. JISSSSEEEES.

#54 - Anon

#53 Jag tror inte det är det som är problemet. Läste du ens texten? Förstår inte vad som är så konstigt? Jag har själv ganska svår social fobi och därför förstår jag precis hur hon känner, även om jag inte är en offentlig person. Personligen känner jag verkligen att det skulle vara jätteobehagligt att ha främlingar komma fram till mig. För Clara kanske det dock också/eller har att göra med just själva bilden och att hon kanske inte är beredd på att vara med på bild när hon går ut på stan.

Har man inga problem med sociala situationer så är det förstås svårt att förstå hur folk kan få ångest över sådana här saker, men då tycker jag ni kan chilla lite och försöka tänka er in i vår situation.

Har ni ens haft ångest någon gång? I så fall borde ni veta att det inte är något man styr över. Då hade ju ingen människa i världen haft ångest, om det gick att välja.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com