Blackface på Danjal

I Jocke och Jonnas senaste video sprayar de Danjal svart för att han ska se ut som en apa.
 
Denna form av underhållning var vanlig förr på bekostnad av svarta människor och anses därför idag vara rasistisk. 

Danjal berättar på snapchat att han tycker att folk är känsliga och borde kunna ta ett skämt. 
 
 
#1 - Anonym

Det han gjorde var rasistiskt, dock behöver inte det betyda att han är rasist. Många kan ha tagit illa vid av denna video och blivit kränkta, be om ursäkt istället för att klaga på kritiken.

#2 - Anonym

Riktigt vidrigt. Jockiboi kommer aldrig bli en bra människa.

#3 - Anonym

VÄLKOMMEN TILL SVERGIE LANDET PK DÄR ALLA ÄR LÄTTKRÄNKTA

#4 - Anonym

#3
Att göra en liknelse av apa och mörkt hudfärgade människor är inte schysst. Tänk vad många utländska barn som kollar på detta och tar illa vid. De borde helt klart be om ursäkt.

#5 - men pls

Tror inte att det var menat på ett rasistiskt sätt. Är dessutom 100% säker på att dem som blir triggered är vita XD Skulle inte förvåna mig precis. Var det fel gjort? - Ja. Var det menat negativt? - Nej. Och ärligt, de som påstår att det är rasistiskt, det är väl ni som är "rasister" Eftersom ni kopplar svart till mörkhyade? Smart ;)

#6 - men pls

Tror inte att det var menat på ett rasistiskt sätt. Är dessutom 100% säker på att dem som blir triggered är vita XD Skulle inte förvåna mig precis. Var det fel gjort? - Ja. Var det menat negativt? - Nej. Och ärligt, de som påstår att det är rasistiskt, det är väl ni som är "rasister" Eftersom ni kopplar svart till mörkhyade? Smart ;)

#7 - Anonym

Inte förvånad.

#8 - Anonym

ska det vara kul eller? jag fattar int det roliga med att spreya någon i ansiktet med svart färg och kalla dom för en apa? är det här vuxna människor? jag fattar att alla har olika humor men detta är på en helt sjukt nivå, på int tala om rasistisk..

#9 - Anonym

ska det vara kul eller? jag fattar int det roliga med att spreya någon i ansiktet med svart färg och kalla dom för en apa? är det här vuxna människor? jag fattar att alla har olika humor men detta är på en helt sjukt nivå, på int tala om rasistisk..

#10 - Anonym

Ja vad ska ens det roliga vara från början?

#11 - Anonym

Så jäkla lågt av dom.. Blir inte förvånad längre.

#12 - 8

O självklart är jocke den som skrattar mest! Alltid när hans vänner blir kränkta, hånade eller framstår som korkade då har jocke roligt......

#13 - Anonym

När vita personer ska berätta vad som är eller inte är rasistiskt, så blir det bara humor.

Vita personer har tyvärr inget tolkningsföreträde när det gäller den här typen av "skämt", och huruvida de är rasistiska eller inte, eftersom de inte varit punchlinen i dessa typen av skämt i historien. Och att vita personer tycker att sånt här är roligt och inte ett dugg rasistiskt visar bara att vi inte alls har kommit så långt som vi trott i jakten på jämlikhet där alla "raser" är lika värda.

Men vem försöker jag lura? Det här är en kommentar på en skvallerblogg, ingen kommer någonsin ta min kommentar seriöst eller förstå problematiken med denna typ av skämt.

Jag ska nog återgå till annat.

#14 - Anonym

välkommen till samhället, som om man är mörkhyad så är man apa och ska bli kallad för apa eller? Eftersom Joakim sprayar danijal med svart färg och säger apa ....

#15 - Dedu

Kolla svaren på hans snapstory..

#16 - Anonym

En 14 årig tjej som har tagit självmord som har skakat hela Sverige och så kommer dem med en rasistisk video... Har dem inte lärt sig något eller?

#17 - Zallie

Jag anser att detta är en rasistisk handling. Däremot tror jag inte att Joakim tänkte genom detta innan han la upp det. Jag tror nog inte att det var hans mening att någon skulle ta illa upp. Samtidigt är han känd för att inte tänka ett steg längre innan han utför en handling. :)

#18 - Anonym

Det där är inte blackface. Blackface är när vita människor sminkas för att se ut som stereotyper av svarta människor. Jocke sprejade Danjal för att han skulle se ut som en apa, inte en svart människa. Lägg ner med lättkränktheten och fokusera på riktiga problem istället.

#19 - Anonym

Han kanske inte "menade att vara rasistisk, men de var han ändå, och bara för man är dum så slipper man inte undan konsekvenserna. För han är ju faktiskt dum som fan som inte tänkte ett steg längre, och då är de ju mer synd om honom att han inte har mer där uppe än vad han återupprepandd gånger bevisat.

#20 - Anonym

Kollar man på Alexandra instagram står det koordinator - jocke och jonna AB. Ta seriöst inte upp det mer... vet ni ej vad det är så sök upp det istället. Hon är där för att hjälpa dem.

#21 - Anonym

Jag har varit ganska emot folk som bara skriker "BLACKFACE" på till exempel Ben Mitkus när han gjorde sin '101 lager BUS'. Men detta var faktiskt inte okej. Vi alla vet att Jocke och Jonna inte är rasister, och att det antagligen inte var meningen att detta skulle ses som rasistiskt, men det är fortfarande inte okej.

Om Danjal faktiskt hade en apdräkt så skulle det vara lite mer okej. Men nu så var det inte så, utan det var avsiktligt att han skulle "se ut som en apa". Han såg inte ens ut som en apa? Nej, detta var rasistiskt och inte okej, och framför en 'stereotyp' eller mer som en fördomsfull tanke om svarta personer. Det var i alla fall bra att han bad om ursäkt till de som tog illa vid sig, men han borde också erkänna att han faktiskt gjorde fel.

#22 - Anonym

Hans bortförklaring på snap är det fattigaste jag har skådat.
1. Bara för att man har vänner med utländsk härkomst betyder det inte att man inte kan vara rasister.
2. Det spelar ingen roll vad det var tänkt att det skulle vara, det som är är det som visas i videon och där är han svartmålad och de sjunger att han är en apa.
3. Svarta har porträtterats som apor i hundratals år och blir fortfarande kallade det idag, därför är det rasistiskt att bete sig på det här sättet.
4. Sedan när är det en dålig grej att svenskar reagerar på förtryck? Att alltid skylla på att alla andra är "lättkränkta" funkar inte.
5. NÄR ska den här VUXNA mannen lära sig att ta sitt jävla ansvar? För saker han sagt och dessutom INNAN han säger dessa ruttna saker.
6. Det finns knappt en människa i detta land som passar mindre som förebild till unga än Jockiboi, och det är vidrigt att tänka på att de barn som har han som idol och anammar hans beteendemönster och härskartekniker är framtiden. Hoppas verkligen att föräldrar tar sitt ansvar och förbjuder sina barn att följa den här fruktansvärt problematiska människa.

#23 - Anonym

Jocke vet att folk kommer att reagera på det men ändå så postar han det? Han har inga hjärnceller. Människan kommer aldrig att lära sig. Bebis i en mankropp. Förvånad? Absolut inte. Det är Jockiboi.

#24 - Anonym

De som påstår att detta är rasistiskt är det själv!! Jag menar det är ju ni som kopplar apor med svarta människor. Vad triggad man blir. De är liksom va? Det är en apa! Helt normalt ... det skulle kunna lika gärna vara en svart vitt zebra. Sluta då att koppla apor med svarta människor.

#25 - Anonym

#24 Det är inte vi som kopplar svarta med apor. Det är en riktig fördom som finns BLAND rasister, och som funnits i nästan hela historien. Läs på lite innan du uttrycker dig.

#26 - Mirjam

Ni som kommer med argumenten "svart är bara en färg" "apa är bara ett djur", "du är rasist som ser detta som rasism", ni har antingen ingen koll på, eller blundar för, vår historia.

Blackface och att kalla mörkhyade människor för apor ÄR något som har förekommit och förekommer. Det är rasism. Det går inte att bortse från det. Det går inte att göra det som Jocke gör utan att paraleller dras. Känner man inte till vår historia såpass bra att man fattar varför detta är fel och vidrigt, då bör man försöka ta reda på lite mer kring det hela. Det finns otroligt mycket bra info på internet.

Du kan inte blunda för vår historia och vad saker och ting betyder. Vilka kopplingar som dras och vad det får för innebörd.

Att stå upp mot rasism och rasistiska handlingar är inte att vara "överkänslig", det är att vara en vettig jävla människa.

#27 - Anonym

#24 Så du menar att personer som är pålästa inom rasismens historia och hur det sett ut förr, är de som är rasistiska för att de påpekar när dessa handlingar sker i nutid? Jag förstår om du som vit person inte har något intresse eller förståelse för hur rasism, kränkningar, förnedring och förföljelse under flera hundra år fungerar för personer som är mörka. Mörkhyade säljs fortfarande som slavar i vissa delar av världen. Mörkhyade är "andra klassens människa". Så blackface-skämt (hur oskyldiga de än må vara) är fortfarande ett problem, och bör inte uppmuntras.

Empati är en trevlig egenskap, och förståelse för folk som inte är som du. Bara för att du tycker det är självklart att det inte är rasistiskt så talar tyvärr historien emot.

#28 - Anonym

Fyfan. Visst, det är inte jordens undergång men hallå, förstår de inte att det kanske inte är det smartaste att göra? Och de ska vara vuxna..

#29 - Anonym

Fast blackface har han ju inte gjort? Blackface är när en vit/icke svart person målar sig för att se ut som en svart person och i videon försöker dom ju få han att se ut som en apa och inte en mörkhyad person, apor har ju svart päls så förstår inte riktigt varför alla är så arga.

#30 - Anonym

Asså det här är inte roligt någonstans....hela konceptet är knäppt och omoget, liksom en 30+ man som ska hoppa runt och bete sig samt se ut som ett djur? Youtube är inte bolibompa...Hur fan kan han ha över 700 000 prenumeranter på yt?? I don't get it. Och sen ska han såklart gnälla över all kritik han får...asså väx upp gubbe.

#31 - hästälskare

Vad hände med Jonnas häst?

#32 - 8

Jag lovar att jocke kommer att skylla på sin diagnos ang skämtet...

#33 - Anonym

#29 Svarta har blivit porträtterade som och kallade för apor i hundratals år, att måla sig svart och kalla sig för apa är att förnedra de som blir strukturellt utsatta för just det. Ja, apor har päls, var på Danjal är pälsen? Han ser inte ut som en apa, han ser ut som en svart människa som kallar sig själv och blir kallad apa = gör exakt det som vita gjort i århundraden för att förlöjliga och förnedra svarta. Även om de FÖRSÖKER få honom att se ut som en apa så är det som syns bara att han är svartmålad och kallar sig för apa.

#34 - Oxi

Har dom redan glömt när Gustav gjorde "black face"? Ingen som lärde sig då? Wtf.

#35 - Anonym

Joakim Lundell är en viktig person inom svensk social media! utan honom hade så många människor varit deprimerade. Exempelvis när jag är ledsen och är nere så kollar jag alltid på klipp där Jocke försöker prata engelska och jag skrattar för fullt inom bara några få sekunder. Inte alla som har den effekten på folk, så visst är han en viktig människa. Men blackface var inte så kul, tycker han borde ta bort den delen helt ur vloggen.

#36 - Anonym

Joakim Lundell är en viktig person inom svensk social media! utan honom hade så många människor varit deprimerade. Exempelvis när jag är ledsen och är nere så kollar jag alltid på klipp där Jocke försöker prata engelska och jag skrattar för fullt inom bara några få sekunder. Inte alla som har den effekten på folk, så visst är han en viktig människa. Men blackface var inte så kul, tycker han borde ta bort den delen helt ur vloggen.

#37 - Anonym

Hallå Danjal är PoC själv han kan inte vara rasist -_-

#38 - Anonym

#37 Så du ser inget problem med det de gjorde? Kan du komma på någon anledning till varför människor blir upprörda av det?

#39 - Anonym

Danjal, om man är svart i ansiktet, ser man ut som en apa då?..

#40 - Kokp

#18 exakt!! äntligen någon som fattar

#41 - Anonym

Trött på att Jockiboi alltid ska ha på sig offerkoftan och komma med sina dåliga ursäkter. Nu är det helt plötsligt tittarnas fel? Be om ursäkt till människor som får stå ut med rasism och inte på barn som kränker er. Hur tappad är han?

#42 - Anonym

Har Tova Helgesson förlovat sig?? Kolla hennes killes snap story

#43 - Anonym

#37 Bara föra att man är rasifierad betyder det inte att man inte kan vara rasist. Tex araber har en lång historia av att behandla afrikaner rasistiskt.
Blir ju mörkrädd för att Jocke är en förebild för unga. Undar om dom två är kapabla att ens ta hand om ett barn.

#44 - Anonym

Fattar ingenting, dom målar honom svart så att han ska se ut som en apa. Så om man har så mörk hy, ser man alltså ut som en apa? Fattar inte kan nån förklara? Han ser förövrigt inte i närheten ut av en apa i videon? Det här skulle vara kul alltså enligt dom? Lol

#45 - Anonym

#42 man kan väl ha en ring på de fingret utan att behöva vara förlovad med någon

#46 - Anonym

#44 google is your best friend

#47 - Anonym

#44 Det är okej att inte förstå, men det är därför du kan googla "blackface" och läsa på lite om rasismens historia och därefter förstå varför skämtet i Jocke & Jonnas video blir problematisk.

#48 - Anonym

Jocke är typ en white trash kille som inte kan tänka mer än vad hans hybris når,och Danjal slickar jockes fötter så mkt. synd tycker jag men men :(

#49 - Anonym

#42 vad heter hennes kille på snap???

#50 - Anonym

#42 Även om de säger sig vara det så betyder förlovning ingenting i den åldern. Par förlovar sig hela tidne bara för att, men noll planer på att gifta sig inom en snar framtid.

#51 - Anonym

Jag förstår inte varför folk ska vara så jävla lättkränkta? Jag är inget fan av Jocke så jag skyddar inte honom på något sätt.
Att spreja någon svart för att likna en apa är inget rasisiskt då apor ofta har svart päls. Kunde kanske gjorts lite snyggare dock. Gränsen går när folk kopplar detta till att det ska vara något mot svarta. Då är det la fan de som är rasister som anser att svarta ser ut så? Detta var ett oskyldigt inslag och hade absolut inget att göra med att trycka ner på svarta? Tror ni verkligen att Sveriges största Youtuber skulle göra något sådant med mening? Tror ni att han är villig att offra hela sin karriär för att trycka ner på svarta? Skulle inte tro det va?
Om vi ser det så här. Om han hade sprejat honom vit hade det varit okej då? Jomen det är klart för vita går ju inte att trycka ner på! Detta är sån jävla bullshit att det skulle vara rasistiskt menat. Ni som kopplar att apor är samma sak som att vara svart, det kanske är ni som är rasisterna då?

#52 - anonym

Folk som reagerar på detta är ju de som är rasister.

#53 - Anonym

Ska man vara på det sättet så är ju allting rasistiskt.

#54 - Anonym

Någon som vet när Tovas vloggar kommer upp? Jag har inte snapshat så har missat om hon nämnt något.

#55 - Anonym

#50 vad förlovning betyder ingenting i den åldern och va fan vet du om de? förlovning är inte samma sak som att gifta sig... Man kan visst förlova sig vid 17 - 18 års ålder och de kan betyda allt för dem.. En förlovning betyder att man har ett löfte att gifta sig i framtiden man kan förlova sig i tidig ålder och gifta sig i 20 års ålder....

Min kompis gifte sig när dem va 20 år och dem är lyckliga

#56 - Anonym

#47 Jag vet att det är problematiskt, kanske skrev konstigt, jag fattar inte hur dom kan mena att han ska se ut som en apa genom att vara svart? (Jag håller med er alltså)

#57 - Anonym

#52 Var du tappad som liten?

#58 - Anonym

Vad heter tovas kille på snap

#59 - Sabina

Alltså wtf.. vem gör ens så..

#60 - Anonym

Nej tova är INTE förlovad. Hon har köpt den ringen själv vilket Bente visade på sin snapstory för flera månader sen

#61 - Sara - Aldrig mer över 100kg

Ojoj, ibland kanske man inte tänker så mycket som man borde :P

#62 - Anonym

#61 om man ens tänker överhuvudtaget? ;)

#63 - Anonym

50#
Snälla någon... Alla tonåringar är inte likadana. Endel kan faktiskt ha planer. Jag själv är 18 och har varit förlovad över 6 månader och vi ska gifta oss i sommar. Vi har planer. ta fan inte upp att ALLA är likadana ditt trash.

#64 - Anonym

#63 då ska du inte heller skriva skit som att en förlovning betyder inget i den åldern...

#65 - Anonym

#63 Om du känner att du måste använda ordet "trash" när du motsätter dig en kommentar, är du säker på att du är mogen nog att gifta dig? Jag menar inte att provocera, men det finns bra sätt och dåliga sätt att bemöta kommentarer man inte håller med eller vill säga emot.

#66 - Svartskallen

Ej blackface, då danjal ej är vit, då danjal inte gjorde det i syfte att håna svarta personer, och för att blackface är när vita sminkade sig svart i hela ansiktet OCH gjorde överdrivet stora röda läppar

#67 - Anonym

Det är ingen fara för nu får han istället folk att be om ursäkt TILL HONOM för att de kommenterar på en bild från hans mormors begravning. Det finns en term för detta.

#68 - Anonym

#66 Så för att det inte är ordboksförklaringen till blackface, till punkt och pricka, så är det alltså en helt problemfri grej att måla någon svart för att skapa en apa?

#69 - Anonym

#67 lev som man lär, folk som bråkar och skriver på den bilden gör ju minst lila fel som Jocke gjorde i videon?

#70 - FuckJocke&Jonna

FY FAN VAD ELAKT & RASISTISKT LEVER HAN I 1950 ELLER?! SÅN JÄVLARACIST HAN E FY FAN ASSÅ SPYR

#71 - Anonym

65# ja jag är säker.

#72 - Anonym

Det spelar ingen roll vad för skit han häver ur sig för han vrider och vänder allt till att det är fel på andra hela tiden. Okej om han fick skit i onödan, men just vid såna här grejer är han inte i en position att sitta och försvara sig och klaga på andra. "Ni klagar på mig fast ni är inte bättre själva" Va? Han förstår inte ens varför folk blir arga utan tror att alla "är ute efter honom". Skrämmande.

#73 - Anonym

#71 Du vet ju att det är ganska trashigt att gifta sig som 18åring, så jag antar att det ligger nära dig att kalla andra för trash då :)

#74 - Anonym

Folk som säger att det inte är rasistiskt för att danjal inte är helt vit själv är ju ganska naiva. Svarta säljs fortfarandet 2018 av folk från Mellanöstern. Är trött på att folk inte kan stå för att rasism finns mellan alla hudfärger. Och är jäkligt trött på att bara för att man är vit så tror man att det är okej att skämta om vad som helst. Det var inte längesen svart fick börja sitta vart som helst i bussen i USA. Dock så tror jag inte att Jocke och dom menade något elakt men att kunna stå för att de gjorde fel tycker jag att de ska kunna göra. Folk är inte lättkränkta bara för att de står upp för människors lika värde. Nej de är inte rätt att folk kommenterar på hans bild från hans mormors begravning men de är inte de det handlar om nu. Och man kan vara rasist även fast man har vänner från andra länder eller kulturer!
Sandra

#75 - Anonym

#72 Precis som du sa. Jockiboi är definitionen av narcissism. Han tror att han kan allt, vet allt och att han är skitsmart när han uppenbarligen ligger under genomsnittet i alla dessa kategorier.

#76 - Anonym

En sak jag märkt med just Jockiboi och hur han kommer undan all jag varje gång är att varje gång han får en hatstorm emot sig så hänvisar han till något som precis hänt han så man ska börja tycka synd om han exempelvis begravningen på hans insta. Sist var det Jonnas cellförändringar. Det är nog en metod som verkar fungera rätt bra.

#77 - Anonym

Fyfan! Asså nej inga ord. Och white ppl have NO rights att säga ”herre gud ta ett skämt” cuz you have never been there so don’t even start.

#78 - Anonym

#77 din kommentar var nog fan den dummaste jag har läst hittills

#79 - Anonym

Hallå va heter tovas kille på snap?

#80 - Anonym

33 år Hahaha Hahahaha Hahaha
Bolibompa mannen

#81 - Anonym

#76 nu vrider du väl lite på sanningen? Det handlade väl inte om nåt försvar att hans mormor dött och att han ska få fri pga det utan det var att folk kommenterar på den bilden om moral när dom själva bryter emot moralen. Sluta förvränga

#82 - Nicke Nyfiken

Ojoj vad folk är känsliga idag då....man ska inte kunna säga nåt utan att det är rasistiskt eller elakt osv...på den tid när jag växte upp på 80 talet så var folk elaka dagligen men inte tog jag åt mig för det...bara kontra med nåt tillbaka och sen är det inget mer med det. Men idag är det annat, räcker att du tittar på någon på fel sätt så blir du anmäld...kallar man nån för smuts...då anmälan också. Blir bara fånigt och överdrivet... snarare handlar detta om att folk ser sin chans att få skadestånd och lite enkla pengar.

#83 - Lovisa

Men alltså ni som inte tycker att detta är rasistiskt kan ju bara ta och lägga ner. LÄS PÅ LITE om mörkhyades historia så kanske ni kan förstå, eller är ni för trångsynta och lata kanske? Allt är inte okej eller roligt att skämta om och detta är ett av dom. Svarta har genom tiderna varit förtryckta och att kalla de för apor var vanligt förr. Klart som fan att man tar illa upp? Jag skiter i om ni är trångsynta och inte kan se vad som är rasitiskt för då borde ni ta och läsa på. Man använder inte n-ordet hur mycket ni än vill göra det till era CHOKLADBOLLAR. Och i Sverige 2018 som vuxen man på 30 år så borde man definitivt inte spraya svart färg i ansiktet på sin kompis och agera apa. Och viktigast av allt: MAN ACCEPTERAR INTE DET! Skärpning alltså.

#84 - Anonym

#79, tror edsie

#85 - Anonym

#82 att spela apa och klä sig i svart och sjunga någon jävla ap-sång det kan väl ändå du som är så jävla gammal förstå att det är fel och sen kan jag hålla med att folk är lättkränkta när man försöker skämta om något t.ex men det är något helt annat detta... detta är ren rasism 100%

#86 - Anonym

#81 Så varför stänger han inte av kommentarsfältet? Folk kommenterar där för att det var den senaste bilden. Fattar han inte det själv? Sen att skriva om hans mormor ja då är det sjukt. Men det är såhär varje gång han tabbar sig. Han vrider och vänder allt till en snyfthistoria och att folk verkligen är ute efter honom. Senast den där säljaren av huset... Som att inget dåligt någonsin händer någon annan eller som att han slipper ansvar för att någon annan kommenterar på fel bild? Påminner om att han är född 1985 inte 2005. Snubbar på YT alltså...

#87 - Anonym

Minns ni när han bråkade med Therese? Stod och skrek på snapchat att hon förstörde deras liv och ville förstöra deras kanal. Detta är inget nytt peeps. Googla fenomenet gaslighting.

#88 - Anonym

De roliga är hur denna tomte predika rasism nyligen på Youtube video

#89 - Anonym

Hur finansiera de sin exklusiva inredning? Då huset står på företaget.

#90 - Anonym

Jag hatar detta. Varför är det alltid en massa svennar som blir igångtriggade på detta? Det är alltid ni som tror att ni är tolkningsföreträde för andra. Jag är själv svart och kunde inte bry mig mindre. Varför? För att jag förstår att det är en annan tid och en annan kontext. Det är kontexten här som spelar roll. Han använder inte detta i ett rasistiskt syfte, alltså bör det ej tolkas som rasistiskt. Ring mig när ni pk-idioter har något riktigt att gnälla om. Fan, blir snart trött på detta.

#91 - M

#90
En annan tid? Hur menar du? Har du missat att svarta fortfarande säljs som slavar? Att folk använder ordet apa som skällsord mot svarta... Ja trotts att det är 2018.

#92 - Anonym

#90
Jag sa att det var kontexten här som spelade roll. Den arabiska slavhandeln har varit betydligt mindre omtalad än triangelhandeln, trots att det pågick mycket längre och hade fler offer. Varför? För att förövarna är araber och det är inte pk att kritisera "rasifierade" personer. För övrigt blandar du ihop slaveriet med Jim Crowe, då slaveriet tog slut för 150 år sedan. Slaveriet i Lybien har inget med slaveriet då att göra och är inte komparabelt då det inte sker under samma kontext eller avsikter, det vet du mycket väl.

#93 - Anonym

Han får tänka sig för vad han gör i sina videos med tanke på att följarna är barn och ser dom som idoler. Att göra nåt sånt här ska bestraffas. Antingen avstängning på YT eller borttagen video. Under all kritik! Han ska föreställa vuxen människa!! Jocke, ta och väx upp och bete dig som en vuxen ska göra! Skyll inte ifrån dig på alla andra och att folk är lättkränkta!

#94 - Anonym

#90 tror inte ens att du är svart bara en svensk vit människa till idiot som sitter och trollar på internet

#95 - a

Det var ett jävla snack om rasistiska saker, asså jag gick in på denna sidan direkt efter jag såg videon för jag visste att den skulle finnas här. För det första gör han inte det på något sätt för att det ska vara rasistiskt utan han gör det för videon. Blir irriterad som fan på sånt här, vad gör hon Lovisa bättre lättkränkta något...

#96 - Anonym

#95 haha alltså du är fan trångsynt eller blind på något sätt? För allt de som han gjorde va 100% rasistiskt och det äcklar mig att du försvarar rasism och tror att det är okej att bete sig så

#97 - Anonym

Tror INTE att Jocke+Jonna o co är rasister herregud, men jag kan däremot hålla med folket i kommentarfältet om att hela grejen med att spreja honom svart+apa+låten blev bara HELT åt fanders fel.

Ungefär lite som HM:s tabbe med "coolest monkey in the jungle" -_-

#98 - Anonym

#94
Oj, där framkom det vem som var den sanna rasisten. För svarta kan inte ha åsikter som skiljer sig från varandra?

#99 - Anonym

Vars ska det roliga i det här ens vara tycker dom..? Fattar ej.

#100 - Anonym

han vill vara logan paul antar jag hhaha

#101 - Anonym

https://youtu.be/O07JUwXMiCE

#102 - Anonym

Skillnad på att måla sig svart och göra blackface. Apor är svarta, men det betyder väl inte att mörkhyade människor är apor heller? Ni moralpoliser borde kanske börja med att granska er själva…

#103 - d

Det ROLIGASTE är hur han säger på sin snap 'Jag är INTE Rasist för jag har jättemånga vänner som inte är från Sverige' så rabblar han upp ALEX, VLAD OCH ALEXANDRA. Man ba, dom är kanske inte från Sverige men dom är ju ändå vita trots det?! Tror han typ att när man kallar någon rasist så handlar det om folk som diskriminerar icke svenskar? Nej det är inte så det funkar.

#104 - Anonym

När Jocke säger ”jag är inte rasist” för att jag har andra utländska vänner” är ingen argument. Man kan för sjutton fortfarande vara rasist mot ett visst ”folk”

#105 - Anonym

Det handlar inte om Jocke är rasist eller inte. Det handlar om att det han gör är respektlöst och att många tog illa upp av det han gör. Jag är mörkhyad person och blev väldigt ledsen när han sprayade Danjal svart för att då ser man tydligen ut som en apa..

#106 - Anonym

#105 Kan du inte sluta förknippa apa med människa istället?? Bara frö att man är svart/mörkhyad så betyder inte de att du är en apa... Man kan väl klä ut sig till en apa om man vill och apor är ju både svarta och bruna

#107 - Anonym

73# HAHAH vaddå trashigt att gifta sig som 18? Är du dum i huvudet eller??

#108 - Anonym

#107 Ja det är trashigt:) / en annan än den du svarade

#109 - Anonym

Jag är mörk och bruka kolla på jocke och Jonna men aldrig efter den har videon.

#110 - Anonym

Jag visste inte att det var möjligt för en människa att ha lika lite självinsikt som Jocke har.
"Jag kan be om ursäkt och lära mig, men dessa personer skulle aldrig någonsin rannsaka sitt eget skinn"

Han MÅSTE ju driva?! Det kan inte vara seriöst?
Hans ursäkter är inga ursäkter, det är BORTFÖRKLARINGAR och HÄRSKARTEKNIKER. Att han lär sig? Skulle han lära sig av all kritik hade han aldrig gjort om sina misstag tusen jävla gånger om, han LÄR sig ALDRIG att respektera folk. HAN är den som ALDRIG någonsin rannsakat sitt eget skinn, han tycker alltid att allting är alla andras fel, han tar ALDRIG ansvar för NÅGONTING.

Fyfan vilken jävla människa han är alltså. Blir förbannad på riktigt att en människa aldrig kan behöva ta konsekvenser för sitt handlande utan kan bara köra på. KRÄKS.

#111 - Anonym

#110
Men snälla människa ge dig för helvete nångång

Vi har fattat

#112 - Anonym

De finns bara en sak ut med packet

SD 2018

Stoppa invandringen så vi kan behålla
Våra svenska värderingar och stolthet

Ut med skadedjuren


#113 - David%25252520B

När man sprayar sin vän i svart färg så tänker man väl fan inte att de är blackface direkt. Man tänker ju liksom att man sprayar sin vän i svart färg.

#114 - Anonym

#112 om någon är ett skaldjur så är det du

#115 - Johhny

Nu är den här! Lyssna på sommarens största hit redan nu! 👇

https://open.spotify.com/album/2WBicfLePdZNmwyHIg8fUN
Rasmus Gozzi - Skandalen 🔥

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com