Ben Mitkus ska göra klädkollektion med det omskrivna klädföretaget DM Retro

Ben har tidigare berättat att han ska släppa en herrkollektion och Nicci ska släppa några plagg och i deras vlogg avslöjar de att det är för DM Retro. 

DM Retro är ett klädföretaget som har väldigt dåligt omdöme och hamnat i blåsväder flera gånger. 
 
De har bland annat marknadsfört en pälsjacka som artificiella fjädrar när det i själva verket var äkta strutsfjädrar vilket lurade veganerna Ida Warg och Sascha att köpa jackan. 
  
 

Det har dessutom kommit fram att flera av hans plagg är köpta billigt från Aliexpress.com och sedan säljs dyrare. 

 
 
 
Ni hittar fler exempel där de köpt in kläder från Aliexpress HÄR
 
#1 - Anonym

Men gud......

#2 - Anonym

Skulle inte dem sälja plagg rätt billigt??

#3 - Anonym

Ägaren köper kläderna på AliExpress, klipper bort deras lappar med tidigare märken och syr på sina egna etiketter, samt chockhöjer priserna. Najs att stötta barnarbete, minimumlöner och miljöförstöring. Skulle inte köpa något dylikt om jag så fick betalt.

#4 - Anonym

https://se.trustpilot.com/review/dmretro.com?languages=all

#5 - Arg

Köpte en Abby maxi dress därifrån för 1299kr och den såg ut som att komma från wish... kunde sytt den bättre sjävl

#6 - Anonym

Skulle aldrig ens gett detta företag en chans till efter vad som kommit fram om dom

#7 - Anonym

Nä hade inte heller gett dem ngn till chans, och jag förstår inte hur Ben kommer orka ha detta på sitt samvete.

#8 - Anonym

Blicken mellan Nicci och Dennis..........

#9 - Anonym

#3 Det är bättre att stödja barnarbete så dom få lite pengar så dom kan försörja sin familj och köpa mat så dom inte blir prostituerade istället

#10 - Anonym

Sjukt pinsamt att Nicci som ska vara insatt i ämnet (mode och kläddesign osv) inte känner till detta. Förstår att Ben inte är insatt då det är Nicci som driver på detta antagligen. Men att Nicci inte känner till bättre visar bara hur naiv och liten hon är.

#11 - Anonym

#9 Driver du?

#12 - Anonym

#10 insatt i mode? lolll hon klär sig som en ginatricot-12åring

#13 - Anonym

DM Retro är ett riktigt skitföretag. Ben är en bra kille som väresätter sina följares tillit, så tror inte han hade koll på detta. Anmärkningsvärt dock, inte särskilt svårt att kolla upp...

#14 - Anonym

#11 så du menar att du vill att dessa barn ska förbli fattiga och dö av svält eller att dom ska sälja sig själva istället? livet är orättvist tyvärr så är de bara men att hjälpa barn så att dom kan få lön för att de arbetar på en fabrik även om det är riskabelt så är det ändå bättre än inget!

#15 - AH

#14 Du vet ju uppenbarligen inte hur världen fungerar, skaffa analys. Jeez.

#16 - Anonym

#15 hade jag varit ett fattigt barn i ett annat land utan mat så hade jag också börjat arbeta för att kunna överleva även om man inte alltid få lön eller om det är väldigt lite lön och dålig behandlad så skulle jag göra vad som helst

#17 - Anonym

Vad originellt.

#18 - Anonym

Therese har nu "svarat" i sin senaste video angående spekulationer om vattenmelonsdieten.

#19 - K

Allt för para...

#20 - s

Vad oproffsigt att Ben frågar mitt i mötet om Dennis verkligen heter Dennis.. hur kan man ha så lite koll?

#21 - Anonym

Ben har ju sagt att han ska köra eget klädesmärke och kör nu en collab inför släppet. Alltså har detta inget med deras klädesmärke att göra. Han har även sagt tidigare att han inte kommer sälja kläder som inte håller kvalitén han själv tycker om. Vi får helt enkelt se.

#22 - Sabina

Usch

#23 - Anonym

#16 Herregud. Verklighetsuppfattning - 0.

#24 - Anonym

#23 det är nog du som behöver lära dig att tänka ett steg längre och inte bara på de negativa

#25 - Anonym

#24 Vänta, du tycker alltså att vi ska välja att se något positivt i att barn SÄLJS till fabriker och utnyttjas, hamnar i kåkstäder istället för att få gå i skolan? Barnen får inte lära sig att läsa eller räkna utan ska istället jobba för svältlöner. Så länge barnarbetet fortsätter kommer analfabetism och fattigdom föras över till nya generationer.

#26 - Anonym

#25 hur hade du tänkt att dom skulle överleva då du vill inte att dom ska försörja sig på något sätt då?

#27 - Anonym

#25 Herregud vad du höftar med dina påstående. För det första, vem säljer barn till fabriker? Har du ens en aning vad ali express och alibaba har för villkor idag på sina producenter och vilka krav som ställs? Vem har sagt något om att fabriken DM använder sig skulle vara ohederlig? Har du något som stöder ditt obefogade hat ifrån? Marknaden ser ut exakt likadan runt om hela världen. Visst, känns väldigt girigt att ta mer betalt för en produkt som redan finns för ett billigare pris utan någon större produktutveckling men jag kan verkligen inte påstå att det DM retro skulle vara något unikt. Tjänster och producering sker tvärs över kontinenter och den bästa produkten kommer alltid vinna. Dvs är kläderna som släpps i dåligt pris jämnfört vad man betalat för så kommer även då DM retro och Ben & nicci få sin rättvisa. Sluta anklaga helt oskyldiga människor för bidra till misär. Glöm inte att Kina är idag en av dom mest betydande ekonomierna i världen, där medelklassen ökat och bättre förhållanden vuxit i samma takt.

#28 - Anonym

Minns när man blev blockad på insta av DMRETRO<3

#29 - Anonym

#27 Tragisk syn på verkligheten du har. Njut av okunskapen och samvetsbristen i din lilla bubbla, för när du väl vaknar och ser världen för vad den faktiskt är kommer du bli chockad.

#30 - E

Haha ska dom sätta sig och gå igenom ebay på kläder som dom senare ska ha "designat" eller?

#31 - E

Haha ska dom sätta sig och gå igenom ebay på kläder som dom senare ska ha "designat" eller?

#32 - E

Haha ska dom sätta sig och gå igenom ebay på kläder som dom senare ska ha "designat" eller?

#33 - ellen

ÄÄeeeeej vafan Ben, usch

#34 - Anonym

Dm retro, asså usch. Jag själv kan berätta att jag köpt 2 klädesplagg därifrån, och herregud vad kvaliten suger för det priset. ASSÅ usch, ska aldrig köpa nåt därifrån. Det är som att köpa något på eBay och sen sälja det dyrare, kasst.

#35 - Anna

Kommer han fortfarande undan med det här? Jag köpte en jacka för ca 3år sedan på ali för 172kr och av bara en slump hittade jag samma jacka på DMretro för 999kr. Trodde att alla hade kommit på hans skämt till "märke" vid det här laget.

#36 - Anonym

Ben o Nicci har inte över 100iq tsm, ingen chock lol

#37 - Bella

jag har beställt från Ali express och wish och jämfört med dm och det är inte samma sak!! DM har mycket bättre kvalitet och snabb leverans annars hade det inte gått så bra för dom :)

#38 - Anonym

Vilket ren skämt

#39 - Anonym

#8. Dennis är gay så

#40 - Anonym

#29 vilken dålig och utslitet härskarteknik du använde dig av istället för bemöta argumenten, kanske mer du som behöver vakna till liv och inse att det finns människor som vaknar upp varje dag med helt andra åsikter än dig med samma mål och strävan efter det bättre och utveckling. I detta fallet så tycker jag det är högst lämpligt att ifrågasätta människors blinda hat och avundsjuka med massa antaganden. Min samvetsbrist? Jag är nog minst lika intresserad som dig i frågan om bättre förhållanden om kanske inte lite mer då jag jobbar med dessa frågor dagligen, fast nationellt. Och för att belysa dig, det är inte bara Kina eller U-länder som bidrar till dåliga förhållanden för sina anställda. Finns flera exempel t.o.m i Sverige om slavliknande förhållanden eller bara allmänt nyttjande av arbetskraft. Och ja, det kanske finns barn i vissa fabriker som nyttjas och ännu värre barn som blir utsatta för människohandel. Men jag kan garantera dig om att en betydande majoritet av folket som jobbar åt producenterna på tex alibaba/Ali express har valt det själv för att kunna försörja sig överhuvudtaget. Om man nu väljer att bli triggad över just det här samarbetet för det oetiska då tycker jag att man går direkt och dumpar vartenda produkt som kommer från något utvecklingsland, för majoriteten av dom länderna har en betydligt mycket sämre villkor än va vi har. Men betyder det att vi ska bojkotta deras produktion istället för hjälpa till och samtidigt ställa krav för mer rättvisa vilket i längden ger den bästa avkastningen, alltså att levnadsstandarden höjs. Eller så kan ni som sitter och beskyller nicci och ben indirekt för att bidra till en värre värld, söka upp informationen innan ni börjar med anklagelserna. Sluta och fungera så naivt som #27 och våga inse förändringen i handlingen och inte bara snacket om en bättre värld. Sätter vi press på produktionen vi importerar från U-länder, kan vi både bidra till starkare ekonomi och ge arbetarna en större talan.

#41 - Conny

Snygga plagg. Bra pris. Jag funderar ibland på detta med pris och kvalitet. Kvalitet måste kosta och ändå kollar alla på priset som galningar. Dyrast kan ske inte alltid är bäst så någon bedömning behövs ju såklart.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com