#1 - Anonym

Om hennes årsinkomst ligger under 18000 kr ish behöver hon inte betala skatt. Troligtvis gör hon nog dock inte det och då är hon en ekonomisk brottsling

#2 - Anonym

Hur fan orkar alla bry sig om henne hela tiden

#3 - Anonym

Om hon nu läser detta, starta bara en enskild firma Bente men be om kontanter så ofta du kan istället.
Då slipper du alla idioter

#4 - ,

Asså det är helt sjuk att hon tar 300kr för det där??

#5 - Anna

#3 du vet att man måste betala skatt även om man tar emot kontanter som betalning va? :)

#6 - Anonym

Folk bryr sig så jävla mycket. Låt henne o bry dig om dig själv ist får panik

#7 - Anonym

300kr ?! För nybörjar hemslöjdnaglar? Girllll stackarna som betalar 300kr för det när man egentligen kanske kan gå upp i priserna när man själv blir bättre på naglar

#8 - Anonym

måste hon betala skatt även om det bara är en hobby? Är nyfiken om hon måste (juridiskt) registrera ett företag / verksamhet. Kan hon ha detta som en hobby bara utan att betala skatt då det inte är ett ”riktigt jobb” / ett heltidsjobb. Liksom hade jag behövt betala skatt om jag sålde saft på gatan varje fredag eller hade jag behövt registera ett företag också? Förlåt om det låter rörigt men är nyfiken om detta så någon som vet får gärna svara!

#9 - Anonym

Vissa har för mycket fritid.

#10 - Anonym

300 kr och hon är inte ens utbildad? Hon har liksom typ lärt sig genom youtubevideos? vad i helvete

#11 - Anonym

https://www.skatteverket.se/omoss/kontaktaoss/mejla/tipsaommisstanktfusk.4.7afdf8a313d3421e9a9561.html Här är länken till skatteverket!

#12 - ((:

Wait, 300kr???? Naglarna ser helt ärligt horribla ut för det priset. Såg massor av videos och bilder på naglarna hon gjorde på någon Tindra. Då tindra la ut massor på sin story på dem... Och naglarna var inte fins enligt mig.

#13 - Anonym

Har byggt naglar flera gånger och hennes naglar tycker jag personligen inte ser särskilt bra ut, har förståelse för detta då hon är en nybörjare men jag tycker inte att hon ska ta 300 kr för det, det finns andra personer / salonger som gör myvket finare än henne och är i samma prisklass till och med ibland billigare.

#14 - Anonym

Hon tjänar pengar på det, alltså är det ett jobb, på ett jobb får man lön, lön ska skattas, enkelt

#15 - Anonym

Hennes naglar ser hemska ut som hon gör 300???

#16 - Anonym

#14 EXAKT så alla kan ju tipsa skatteverket på länken #11 la ut!!!

#17 - Anonym

Har gjort hos henne säger bara tappade 2 stycken samma dag... + att dem var ojämna och några naglar blev jätte tjocka

#18 - Anonym

Har en som sa att det gjorde as ont i lampan som bente hade och att man märkte att det typ var ” billigt skit” hon använder

#19 - Anonym

Asså snälla människor kolla hennes bilder på naglar hon gjort?? Asså jag skratta! Snälla 300 vem fan betala henne för för få fula naglar

#20 - Anonym

Tycker allmänt att hennes koncept är jävligt konstigt, man måste höra av sig FLERA gånger innan man kommer, dagen innan och samma dag, hon tar 100kr i förväg som hon inte ger tbx om man inte avbokar minst 24 innan? Hon tar bokningar 1v i förväg? Hennes produkter är billiga som fan och hon tar så mycket överpris så att det är sjukt? Men jag antar att det är så när man är desperat behov av pengar..

#21 - Caloveline

Tar hon 300 kronor för det?? Billigare att köpa från nagelgiganten och göra själv hemma. Asså ser så utanför ut? Men kanske är på hennes egna naglar, är ju svårt att måla ppå sig själv.
www.caloveline.com

#22 - Lena

#20. Ingenting av det du sa är konstigt , att hon vill att man ska höra av sig mycket handlar om säkerhet för henne att hon är säker på att du/kunden faktiskt kommer och hon slipper vänta i onödan eller säga nej till andra kunder som faktiskt ville ha den tiden.

Att man betalar 100kr i förväg (deposition) är också en garanti för henne. Dycker inte kunden upp så tjänar man iallafall lite på det istället för att gå helt tomhänt och väntat i onödan , inte speciellt konstigt.

#23 - Anonym

#22
Förstår vad du menar och vad despostion innebär, har byggt naglar på andra ställen både hos privatpersoner och salonger och har aldrig tidigare varit med om denna överdrift, självklart ska man ta despostion om det behövs men jag tycker knappast att man som kund har någon ansvar att höra av sih flera gånger till henbe innan en viss tid, ansvaret man har är att dyka upp den tiden man har bokat och medela ifall man inte har möjlighet att komma. Jag tycker isf att det är mer bentes ansvar att skriva till kunden på DM att ”kommer du imorgon då?” Istället för att skriva på sin insta story ”du XX hör av dig till mig annars blir din tid avbokad. Hon hade kunnat sköta det mer professionellt enligt mig. Hoppas du förstår vad jag menar

#24 - Annie

Fyfan vilken äcklig ton det är i det här kommentarsfältet. Jag det är fel av henne ifall hon inte skattar och blablabla. Men tänk en extra gång innan ni postar era kommentarer för jag tror inte ni själva hade blivit så glada om ni fick dessa kommentarer på erat ”verk”, det ni skriverr ingen som helst konstruktiv kritik utan bara hat, fy vad äckligt.

#25 - H

Får barn att betala 300kr för naglar som ser ut som skit. Saftig vinst måste hon göra, till och med erkänner att hon köper material på fyndiq. Men att moralkompassen är felinställd visste man ju sen innan.

#26 - Anonym

Hur fungerar det men alla som tar emot swish betalningar sådant i sina live? och liknade... Dom betalar väl inte häller skatt?

#27 - H

Aaso beeentee förlåt men hon är tragisk

#28 - Lena

#23 jag förstår precis vad du menar och kan förstå att du tycker det är lite väl överdrivet. Fin ton du använde dig av, kanske kan vi tillsammans få tillbaka hoppet av mänskligheten ;)

#29 - Anonym

Vad är gränsen på hur mycket man får ta emot innan det börjar skattas?

#30 - Anonym

Naglarna hon gjorde på tjejen tindra va såå sjukt fula,, fattar att hon e nybörjare men hon borde träna innan hon gör på folk och tar betalt

#31 - Anonym

O de jag menar är att de va mycket utanför och de hade fastnat små hårstrån o allt

#32 - Anonym

Tjänar man under 18k om året behöver man inte skatta. Dock har jag för mig att influencers osv lätt glömmer/skiter i att man behöver skatta på samarbeten, donationer osv. Just i Bentes fall behöver hon skatta om hon tjänar mer än 18k om året sammanlagt. Kolla skatteverkets hemsida för jag är osäker. 300kr för ett sånt set naglar känns lite mycket, samt att det finns mycket ang säkerhet man ska tänka på när man jobbar med naglar.

#33 - Anonym

Förstår inte varför hon bara inte kan skaffa ett vanligt, riktigt jobb, där hon betalar skatt och får bra betalt. Har hon ingen utbildning eller har hon brottsregister? Förstår verkligen inte varför hon inte söker jobb.

#34 - J

#33 hon söker inte jobb för att hon är så jävla lat och bekväm

#35 - Anonym

300 spänn för naglar som inte ser bättre ut än såna klistra på naglar man kan köpa på ica?

#36 - A

Nej att vara en äcklig youtuber o få allt man pekar på samt 35-100 tusen i månaden... det kan inte vara lätt....

#37 - Ekonom/jurist

#8
Ja hon måste skatta på all vinst hon gör även om det endast är en hobbyverksamhet

https://www.momsens.se/hur-mycket-far-man-tjana-pa-sin-hobbyverksamhet-innan-man-maste-registrera-f

#38 - Anonym

Vem orkar bry sig

#39 - Lisa

Har också gjort hos henne och jag frågade vart hon hade köpt alla grejer och vad det kostade, då berättade hon att hon hade köpt det mesta på eBay och wish och att det kostade ca 2500kr för allt

#40 - Anonym

Hoppas hon steriliserar allt osv
Kan lätt spridas nagelsvamp och andra sjukdomar
Om
Man inte vet vad man håller på med, mina naglar repareras fortfarande efter jag gick till en halvdan salong /: men om jag går igen kommer jag vara superförsiktig (o såklart välja ngn mee mkt omsorg)

#41 - Anonym

Swebliss och Moa följer inte varandra efter bråket i yt huset och det verkar som att swebliss och Konrad har blivit urspårade och att vlad reiser har istället flyttat in

#42 - Anonym

#41 utsparkade ska de stå jävla mobil jävel

#43 - Anonym

Varför tror ni att hon inte skattar? Det är hon lämnar sin deklaration 2019 som hon deklarerar för sina inkomster. Sluta spekulera. Det är väl bra om hon är produktiv och driftig. Om hennes kunder vill betala för hennes tjänster och är nöjda, har era åsikter ingen relevans.

#44 - Anonym

Varför tror ni att hon inte skattar? Det är hon lämnar sin deklaration 2019 som hon deklarerar för sina inkomster. Sluta spekulera. Det är väl bra om hon är produktiv och driftig. Om hennes kunder vill betala för hennes tjänster och är nöjda, har era åsikter ingen relevans.

#45 - Anonym

Kolla Amirs senaste video om SD. Fy fan vad pinsamt haha

#46 - Anonym

Det är ingen som tvingar er betala 300kr.

#47 - Anonym

#45 Amir har spårat totalt lol

#48 - Anonym

#33 Ett tag gick hon ju in i varenda klädaffär hon kunde hitta i Malmö, alla sa nej ?? Känns väldigt underligt att ingen ville ha henne. Jag är inte myndig än, skippade gymnasiet så den utbildningen finns inte, och fick ändå fast anställning. Bente har ju ändå arbetslivserfarenhet, hon har en gymnasieutbildning, osv. Känns bara skumt att dom tackade nej till henne

#49 - Anonym

#45 & #47
Vad menar ni? Han säger ju vettiga saker. Det är även mer "pinsamt" att ni måste hoppa på honom.

#50 - Anonym

Ahh. Kvinnan har instabil ekonomi, lämmna henne i fred.

#51 - Anonym

Hur dom får man lov o vara. Vem betalar 300kr till en främling.

#52 - Anonym

Förstår faktiskt inte behovet av att sätta dit en kvinna med dålig ekonomi. Hur vet ni att hon skattefuskar och inte deklarerar? Vilka är ni ens? Varför inte kämpa med att sätta dit folk som verkligen gör en skada med sitt skattefusk, ex. stora företag osv?

#53 - Anonym

Therese dissar Einstein, heheheh

#54 - Anonym

#33
#48
Bente har inte ens gymnasiexamen. Hon gick även estet (teater) vilket ses som en sämre utbildning. Hon har även inte verit särskilt sysselsatt de senaste åren vilket arbetsgivare inte gillar. Till sist har hon diagnose som manga arbetsgivare ser negativt på, det finns t.o.m speciella firmor som hjälper folk med Bentes diagnose att få jobb. Deras hjärnor fungerar inte likt andras och därför kan manga jobb bli svåra för de med apergers.

#55 - Anonym

Johanna ottosson gör också naglar (@naglarstockhoim) Hon tar 300 för ett nytt sett MEN hon är faktiskt bra och gör fina raka jämna naglar... bente borde ligga på 150 typ, stackars dom som betalar för naglarna hon gör, inte värt de ;(

#56 - Anonym

#54 "Sämre utbildning"? Enligt vem? Ditt påstående är rent trams. Du har visst inte koll på att alla gymnasieutbildningar har samma innehåll med olika fördjupningar. Alla är högskoleförberedande.

#57 - Anonym

#56 alla linjer är inte alls högskoleförberedande... yrkesprogram är inte högskoleförberedande utan leder direkt till ett yrke... mer du som inte har koll hahhaha

#58 - Anonym

#49 Det är pinsamt för att han, som 30 årig vuxen man, hoppar på och vräker ur sig helt ofattbara ord/kränkningar om människor bara för att dom väljer att lägga sin röst på ett parti han inte gillar. Det är helt okej att ogilla SD men det är också helt okej att tycka om dom. Alla har olika åsikter och det är bara att acceptera, men ingen förtjänar att bli kränkt för att man tycker annorlunda. Det är långt ifrån okej. Jag håller inte heller med SD på många punkter men inte fan sitter jag och kallar en annan person som håller med dom för äcklig, gris, eller ber hen dra åt helvete. Jag tycker heller inte om socialdemokrater, men inte fan vräker jag ur mig kränkningar och fula ord till dom som väljer att lägga sin röst på det partiet. Han som vuxen borde ha mer vett än att (återigen) sätta sig framför en kamera och spy ur sig sådär. Det säger mer om honom än om SDs väljare

#59 - Anonym

Den ända riktiga grisen är väl amir som inskränker demokratin och sprider propaganda.

#60 - Zarah

Men hallå?? Johanna Ottosson har ju också en ig som hon håller på att göra naglar på andra, tror ni hon betalar skatt eller?? Hon är ju under 18, men liksom ändå. Alla som gör egna naglar på andra betalar ju inte direkt skatt då det är ju mer än hobby liksom. Asså om jag t.ex skulle gjort naglar på andra, då köper jag ju allt material själv osv som behövs. Ingen står för kostnaden? Förstår inte riktigt varför du Ida lägger ner massa tid på sånt här när jätte många andra gör de. Btw, Vanessa och Johanna är de vänner längre? Johanna är inlagd på psyket och Vanessa är hemma igen ba för hon hade skärt sig för djupt? Fattar typ inget av de som hänt?

#61 - Lea

Förlåt men hon är inte den enda som gör så. Vet ni hur många som naglar hemma och tar betalt av andra

#62 - Anonym

#57 Teaterlinjen är högskoleförberedande och det var det du kritiserade. Det var inte tal om yrkesprogrammen. Så på vilket sätt är det en "sämre utbildning"? Vad baserar du ditt påstående på?

#63 - Anonym

#48 Klädaffär är inte det enda jobbet man kan ha. Bara att söka jobb på McDonalds eller liknande om hon krisar med pengar. Det finns många jobb som ger bra betalt utan att behöva ha gymnasieexamen eller erfarenheter.

#64 - Anonym

Jag har inte ens en inkomst men tvingas ändå betala skatt.

#65 - Anonym

#60 Hon är 14, hon behöver inte betala skatt. Jag sommarjobbade när jag var 13 och jag behövde inte skatta. Och till det andra du sa.. Jag tror att du också skulle vilja ha din dotter hemma om hon ”ba” skurit sig för djupt

#66 - Anonym

Hahaha vet ni hur vanligt detta är, vem BRYR sig

#67 - Anonym

#63 Självklart är det inte det enda jobbet i världen, berättade bara vad hon gått in i för slags butiker och sökt jobb

#68 - Anonym

#64 sluta ljuga. Folk som inte har någon inkomst får inte betala skatt de är lag på de

#69 - kuk

men attackera alla 12 åringar som har shoppar på Instagram

#70 - Anonym

hobbyverksamhet beskattas i inkomstslaget tjänst, d.v.s. det betraktas som en inkomst från tjänst (arbete) även om man endast har det som hobby. Därmed ska detta också beksattas enligt korrekt skattetabell. Gör hon vinst på sin hobby ska hon även betala egenavgifter (d.v.s. motsvarigheten till arbetsgivaravgift). Hon behöver inte registrera näringsverksamhet eller firma för att behöva skatta, utan hobbyverksamhet beskattas för sig där ev. vinst läggs på inkomst från anställning eller liknande (om sådan finns) och sedan beskattas enligt skattetabellen. M.V.H. Revisorn!

#71 - Anonym

hobbyverksamhet beskattas i inkomstslaget tjänst, d.v.s. det betraktas som en inkomst från tjänst (arbete) även om man endast har det som hobby. Därmed ska detta också beksattas enligt korrekt skattetabell. Gör hon vinst på sin hobby ska hon även betala egenavgifter (d.v.s. motsvarigheten till arbetsgivaravgift). Hon behöver inte registrera näringsverksamhet eller firma för att behöva skatta, utan hobbyverksamhet beskattas för sig där ev. vinst läggs på inkomst från anställning eller liknande (om sådan finns) och sedan beskattas enligt skattetabellen. M.V.H. Revisorn!

#72 - Anonym

#68 Det är sant. Har man mycket pengar på banken som man fått av sina föräldrar eller en stor fond så måste man betala skatt.

#73 - Anonym

Vad är det för fel på svarta naglar?

#74 - Anonym

#73 Försökte du va rolig eller?

#75 - Hello

Är Wilma gravid? Hon la ut en story på ig på vad som låter som små snabba hjärtslag.

#76 - Anonym

#72 då har du ju inkomst spelat ingen roll om det är från att vinna trisslott från föräldrar eller jobb. Har man en viss summa på kontot så är man skyldig att betala skatt har msn inga pengar på kontot däremot så får du inte betala skatt

#77 - Anonym

#76. Det är inte pengarna på kontot som räknas. En enkel ”regel” att komma ihåg är att för skatt ska betalas krävs en motprestation av eventuella skattebetalaren. Dvs att vinna på triss är en slumpmässig vinst som inte kräver något av personen som vinner, motsatt exempel är att vinner man 1 miljon i ”vem vill bli miljonär” (eller vad heter programmet numera?) så har personen aktivt utfört något som gjort att han får skatta. Både gåvoskatt & arvsskatt är avskaffade i Sverige och finns därmed inte längre!

#78 - Anonym

#75 Om du menar Wilma Holmqvist så nej det skulle jag inte alls tro. Det är ju en story på åska och blixtar?

#79 - Anonym

Pengar på kontot beskattas inte. Inkomst från kapital däremot. Jag får utdelning på mina aktier och sånt beskattas.

#80 - Jasmine

Låt henne ha lite pengar för en gångs skull. Sluta va så hiiiimla pk:/

#81 - Anonym

#4 Sånt brukar kosta runt 500kr uppåt på salonger :P

#82 - Anonym

Men snälla nån låt bente vara ifred

#83 - Anonym

Jag tycker inte att Amirs åsikt om SD riktigt framhävs i hans senaste video, är det så att han gillar dem eller ej?

#84 - Anonym

Dessutom olagligt att göra på andra om man inte ät utbildad. Kan gå så jävla fel
Lovar er har sett folk som går svamp helt förstöra naglar och riktigt äckliga infektioner

#85 - Anonym

Dessutom olagligt att göra på andra om man inte ät utbildad. Kan gå så jävla fel
Lovar er har sett folk som går svamp helt förstöra naglar och riktigt äckliga infektioner

#86 - Anonym

#41 det är ju trots allt Konrads o swebliss hus från första början så tvivlar starkt på att de kan bli utslängda..? De e ju troligen Tarzan o de andra som betalar hyra ÅT konrad o emma..

#87 - Anonym

#86 De släppte nyss en video angående ämnet

#88 - En bitch

Kan men hon är ju helt jävla pantad, vad förväntade man sig?

#89 - Anonym

För mkt fritid skaffa liv, hur pallar folk bry sig?

#90 - Anonym

När hon deklarerar kan hon lägga in det som hobby verksamhet (tror jag det heter) & då betala skatt.

#91 - .

Behöver man betala skatt även om man inte är svensk medborgare? Bente är ju bara tysk.

#92 - Anonym

Wow vad många är IQ befriade och helt enkelt dumma i huvudet. Naglar hon gör hemma klassas som en hobby-verksamhet. Det är inte hennes fasta jobb, vilket innebär att hon under ett år kan ta emot betalt upp till 50.000kr utan att betala skatt. Please sköt era egna ärenden i livet och sluta bry er om vad andra gör jämt. Vattna egna gräset :)

#93 - Anonym

Wow vad många är IQ befriade och helt enkelt dumma i huvudet. Naglar hon gör hemma klassas som en hobby-verksamhet. Det är inte hennes fasta jobb, vilket innebär att hon under ett år kan ta emot betalt upp till 50.000kr utan att betala skatt. Please sköt era egna ärenden i livet och sluta bry er om vad andra gör jämt. Vattna egna gräset :)

#94 - Anonym

Wow vad många är IQ befriade och helt enkelt dumma i huvudet. Naglar hon gör hemma klassas som en hobby-verksamhet. Det är inte hennes fasta jobb, vilket innebär att hon under ett år kan ta emot betalt upp till 50.000kr utan att betala skatt. Please sköt era egna ärenden i livet och sluta bry er om vad andra gör jämt. Vattna egna gräset :)

#95 - Anonym

Wow vad många är IQ befriade och helt enkelt dumma i huvudet. Naglar hon gör hemma klassas som en hobby-verksamhet. Det är inte hennes fasta jobb, vilket innebär att hon under ett år kan ta emot betalt upp till 50.000kr utan att betala skatt. Please sköt era egna ärenden i livet och sluta bry er om vad andra gör jämt. Vattna egna gräset :)

#96 - Anonym

Wow vad många är IQ befriade och helt enkelt dumma i huvudet. Naglar hon gör hemma klassas som en hobby-verksamhet. Det är inte hennes fasta jobb, vilket innebär att hon under ett år kan ta emot betalt upp till 50.000kr utan att betala skatt. Please sköt era egna ärenden i livet och sluta bry er om vad andra gör jämt. Vattna egna gräset :)

#97 - Anonym

Wow vad många är IQ befriade och helt enkelt dumma i huvudet. Naglar hon gör hemma klassas som en hobby-verksamhet. Det är inte hennes fasta jobb, vilket innebär att hon under ett år kan ta emot betalt upp till 50.000kr utan att betala skatt. Please sköt era egna ärenden i livet och sluta bry er om vad andra gör jämt. Vattna egna gräset :)

#98 - Anonym

Wow vad många är IQ befriade och helt enkelt dumma i huvudet. Naglar hon gör hemma klassas som en hobby-verksamhet. Det är inte hennes fasta jobb, vilket innebär att hon under ett år kan ta emot betalt upp till 50.000kr utan att betala skatt. Please sköt era egna ärenden i livet och sluta bry er om vad andra gör jämt. Vattna egna gräset :)

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com