#1 - Hanna

Håller med Kasper. Fi vill göra livet för oss kvinnor sämre genom sin politik. Ökad invandring leder till fler våldtäkter och sexuellt trakasserade av oss. Och Fi vill ha fri invandring...

#2 - Anonym

Håller med Clara men Kasper har ju en poäng. Känns konstigt att ta avstånd från SD men hylla Fi.

#3 - Vanessa

Jag tycker om SD, men inte i allt de säger, men för det mesta tycker jag om de, och jag tror att de har fått stämpeln som RASISTER pga vad de har sagt för i tiden, men de har mycket bra värderingar, och jag står för det, de vill hjälpa Sverige, medan de andra partierna skiter i vad som kommer att hända med Sverige, de vill bara vara störst och bäst. Men jag är inte rasist, homofob, hatar feminism, utan jag som en vit cis-kvinna vill att Sverige blir ett tryggt land igen ;)

#4 - Anonym

Fast en röst på F! är detsamma som att rösta på antifeminism och se till att kvinnor utsätts för ännu mer våld. Om det är något parti som stödjer kvinnor och aktivt arbetar för att minska våldet, tvångsäktenskap, osv så är det SD

#5 - Anonym

Surprise att det är en man som är emot F! lmao

#6 - Anonym

#5 Suprise att det är en intelligent person som är emot F! lmao

#7 - Anonym

Surprise att man får rösta på vad man vill utan att nån behöver trycka ner nån annan för det

#8 - Anonym

Varför vill F! Ha en generös flyktingspolitik? Jo för att visa medmänsklighet och erbjuda säkerhet till folk i utsatt situation. Inte för att på något sätt utsätta kvinnor för brott o övergrepp? Nu gissar jag att det finns statistik på att en del invandrare begår våld mot kvinnor- men långt ifrån alla. För att isf förhindra dessa människor från att begå brott får vi hitta en bättre lösning än att stänga ute alla flyktningar från landet.

#9 - Anonym

#8 "Generös invandring" var nog en "understatement of the year" deluxe. F! vill ha en orealistisk, fri, invandring med andra ord ska vem som helst få komma in i Sverige hur lätt som helst. Jag kan köpa medmänskligheten och att man vill hjälpa utsatta människor men när man för politik måste man tänka logiskt och se på samhället ur ett realistiskt perspektiv. Inget land i världen kan ha fri invandring. Man kan inte ta emot ALLA. Inte minst Sverige skulle gå under om man förde en sådan politik. Det är bara att kolla på kaoset nuvarande regering har skapat med sin "generösa" men alldeles för slappa invandringspolitik. Det funkar inte så i ett realistiskt samhälle och vi har alla bevis framför oss att det måste ske en förändring och det nu, bland annat genom skärpt invandringspolitik

#10 - F

Shit så mycket smygrassar det finns. SD har rasistiska och nazistiska åsikter och har många medlemmar som är rasister. Finns många öppna rassar o nassar som stolt säger att dom är rasister och påpekar att SD är smygrasister. Ett exempel är en video från Olle Öberg - möter en rasist.

Och förstår inte hur folk har fått för sig att det är invandrar män som våldtar? Våldtäkt har alltid funnits och mycket utförs av vita män. Anledning till varför statistiken har gått upp är inte pågrund av invandring, utan pågrund av att fler offer vågar anmäla.

#11 - Anonym

Att ta in människor från kulturer där kvinnohat är väsentligt, det är farligt. Inte att rösta på SD. Om SD vinner så ska ni få se att det inte kommer bli värre. Sverige har dessutom demokrati, så att göra det värre för kvinnor är näst intill omöjligt just nu.

#12 - Anonym

#9 Jag har aldrig påstått att det bästa är 100% fri invandring. Jag förklarade bara varför jag inte tycker att skärpt invandring är bästa lösningen för att minska våldsbrott och övergrepp mot kvinnor.

#13 - Anonym

Claras tweets när SD vinner detta året kommer vara guld.

#14 - Isabelle

Hahahahaha. Jag brukar gilla Clara, men detta var fasen helt idiotiskt sagt. Varför är alla så rädda för SD? Reportrar som gör intervjuer med SD beter sig som om dom pratar med en nasse och försöker alltid få SD att se dåliga ut ( vilken reporter gör så med Stefan röven? Ok inget större fel på Stefan, råkar bara va kvar i kiss o bajs åldern) men seriöst, jag är en tjej på 23 år, min sambo och pappan till mina barn är invandrare, jag röstar på SD. Den som ger SD en chans kommer fatta att dom är inga kvinnohatare, inga rasister och inga nazister. Ok absolut det har funnits nazister osv men Åkesson är inte en av dom och han är partiledare. Nej vet du vad, #SD2018

#15 - Isabelle

Kan även tillägga att jag menar att partiet SD inte är rasister, självklart finns det idioter som röstar på SD därav behålls deras dåliga stämpel vilket är jävligt synd då de verkligen inte förtjänar den

#16 - Anonym

Sd före fi

#17 - Anonym

Så trött på att alla ska smutskasta de som röstar på SD det är rösträtt i Sverige och det menas att man får rösta precis på vad man vill utan att få skit för de... alla människor har olika åsikter och att hata på andra som inte har samma åsikter som Clara ni är fan inte bättre människor som hatar tillbaka

#18 - Anonym

Hon har verkligen tappat det

#19 - Anonym

Jag tycker folk borde läsa olika partiers partiprogram istället för att basera sina åsikter på det som de läser i media. SD -har- en del bra punkter i sitt partiprogram, men de har också många punkter som är helt åt helvete (t.ex. abortgräns vid vecka 12. I mean what?!) precis som F! är mycket bra och mycket dåligt.

Jag kommer dock inte rösta på något av dessa alternativ ;)

#20 - Anonym

#17 Vi har yttrandefrihet i detta land, det innebär att man får kalla SD korkade, men även F! korkade (vilket båda är), dessutom får man anse att de som röstar på SD röstar fel då vi även har åsiktsfrihet. Det bästa med yttrandefrihet är att alla får säga vad man fil (inom lagens ramar), men det innebär ju inte att alla måste lyssna. (SD är expert på "CENSUR bla bla bla")

#21 - Anonym

Någon som vet vart man kan köpa såna små enskilda dekorations grejer som Jocke väljer att sätta dit typ överallt i sitt hus (infogar bild: https://img.staticbg.com/thumb/view/oaupload/banggood/images/B2/F7/5d6409ea-5275-4031-8735-bf004b33ad16.jpg)

#22 - Anonym

FUCK SD

#23 - Anonym

Att Clara hyllar fi är bara ett bevis på att youtubers ofta är dumma i huvet hahaha

#24 - Anonym

Fi före sd

#25 - Anonym

#SD2018

#26 - Anonym

Kunde inte sagt det bättre själv. Go Clara!

#27 - Anonym

En fråga? Varför pratar Clueless som han gör? Är han nysvensk eller?

#28 - Sabina

Eller så får alla rösta på vad fan dom vill:)

#29 - Anonym

EN RÖST PÅ ÄCKLIGA F! ÄR EN RÖST FÖR MER VÅLDTÄKTER OCH ÖKAD OTRYGGHET FÖR KVINNOR. EN RÖST PÅ SD ÄR EN RÖST SOM KOMMER ÖKA TRYGGHETEN FÖR KVINNOR I DE UTSATTA OMRÅDERNA I SVERIGE.

#30 - Anonym

Kommer sd skicka hem invandrare elr stoppa dom från att komma in?

#31 - Emma

#27, läs på om sociolekter :)

#32 - Id10t

Jag e en tjej. Å jag hatar andra tjejer. Så jävla mycket drama. Hahah

#33 - SD SD sd

Hellre SD än F! Hahahahahah

#34 - Anesa

#30 Inget utav det, de vill bara minska invandringen

#35 - Anonym

Jag har ingen som helst förståelse för hur man kan rösta på ett sånt oseriöst parti. "Män är djur, tycker inte du?" sa hon i en intervju. O glömmer aldrig debatten när Gudrun snackade om fri invandring o babblade om massa orealistiska förslag oså frågar Jimmie: "Gudrun, hur mycket kommer det kosta?" oså blir det tyst i några sekunder, sen svarar Gudrun "det spelar väl ingen roll om det kostar pengar?". Då kunde man inte låta bli att skratta. Det är på den nivån partiet ligger liksom. De stödjer att ha kvinno-tider i badhus där männen inte får jobba eller bada pga islam säger att kvinnor inte kan bada med män då de visar för mycket hud. Ni läste rätt, det där (o mycket liknande saker) STÖTTAR F!. Det kommer bara leda till segregation, islamisering och ojämställdhet.

#36 - Anonym

Jag har ingen som helst förståelse för hur man kan rösta på ett sånt oseriöst parti. "Män är djur, tycker inte du?" sa hon i en intervju. O glömmer aldrig debatten när Gudrun snackade om fri invandring o babblade om massa orealistiska förslag oså frågar Jimmie: "Gudrun, hur mycket kommer det kosta?" oså blir det tyst i några sekunder, sen svarar Gudrun "det spelar väl ingen roll om det kostar pengar?". Då kunde man inte låta bli att skratta. Det är på den nivån partiet ligger liksom. De stödjer att ha kvinno-tider i badhus där männen inte får jobba eller bada pga islam säger att kvinnor inte kan bada med män då de visar för mycket hud. Ni läste rätt, det där (o mycket liknande saker) STÖTTAR F!. Det kommer bara leda till segregation, islamisering och ojämställdhet.

#37 - Anonym

#30 De kommer minska invandringen. Hur mycket får riksdagen bestämma (alltså alla partier över 4% gränsen). Detta är inget problem då vi kommer ser till att de som redan är här får det bra. De kommer satsa på integration, alltså att invandrare blir en del av samhället och inte utanför. De kommer se till att de utsatta områdena (Rinkeby, Tensta, Rosengård) blir lugnare, med fler poliser och hårdare straff. Jag själv har kollat på många debatter med SD och tittat på valprogrammet, och jag tycker att i migrationspolitiken så har de helt rätt. Men de har ju också brister, som aborträtten ska sänkas till V.12 och att de vill gå ur EU. Men jag är inte rädd för att det kommer hända, eftersom vi har demokrati i Sverige där alla partier över 4% får rösta i riksdagen, och en fråga som EU-medlemskap kommer bli en folkomröstning där alla myndiga får rösta.

Titta på partiprogrammet och kolla på debatter. Det är väldigt intressant. Men var lika kritisk mot andra partier som du är med SD. Alla partier har inte "rätt" i alla frågor. Alla partier har brister.

#38 - Anonym

#34
Fyfan va skönt, e invandrare själv o tkr faktiskt de e skönt att slippa fler

#39 - Anonym

#SD2018. OCH jag är kvinna och jag är ingen kvinnohatare. You're wrong, Clara.

#40 - Emma

Folk som säger att vi inte ska vara rädda för vad som kan ske om det går bra för SD i valet. Ni har antingen väldigt skeva värderingar och bör skämmas, annars så är ni enbart ointelligenta och inte förstår bättre. Skäms.

#41 - feminist!

hejja clara!

#42 - Anonym

Jag minns när jag gick i högstadiet, nyanlände unga män såg oss tjejer i shorts eller linne och tog sig friheten att ta på oss sexuellt. Säger inte att alla utländska män håller på såhär, självklart inte, men det är bara att inse att kvinnosynen är inte den bästa i många länder och dom bör inte få stanna i Sverige och få oss kvinnor att känna sig osäkra

#43 - Anonym

Bara jag som tycker att Amanda Lundgrens instagram bilder är jätte redigerade? Jämför bara med hennes insta storys och hennes bilder hon lägger ut?

#44 - Anonym

* SD vill inskränka aborträtten (vems kroppsliga frihet berör det? Färre aborter kommer inte ske som resultat utan snarare fler osäkra där kvinnor dör på kuppen)

* SD vill minska resurser till arbete mot våld i nära relationer (Hur många kvinnor slår ihjäl sina män varje år, tror ni? Mao vilka drabbas hårdast av detta?)

* SD vill göra det möjligt att vårdpersonal ska kunna säga nej till att genomföra vissa typer av behandlingar vi har laglig rätt att få med hänvisning till sin (kristna) tro (vilka kommer riskera att inte få säker vård och vart går gränsen till när det strider mot mänskliga rättigheter hos patienten?)

* SD vill hindra ensamstående från att kunna inseminera sig (En kvinna utan make kan glömma drömmen om ett barn. Kärnfamiljen eller ingen familj - ditt val!).

* SD vill göra det möjligt för religiösa samfund att lagligt diskriminera homosexuella genom att de ska kunna säga nej till att viga par då de råkar vara samkönade.

* Enligt SD ska samkönade par inte ha rätten att adoptera eller insemineras (Ligger din lämplighet som förälder verkligen i din sexualitet?)

*SD vill slopa stöd till all typ av genuspedagogik. Faktum är att SD vill se jämställdhet i Sverige som ett icke-problem SÅ LÄNGE det inte handlar om frågor som påverkar män till det negativa.

#45 - Anonym

#F!2018

#46 - Isak

Hur fan kan man gå ut och säga något så idiotiskt? SD kanske inte kallar sig feminister men det gör dem inte till kvinnohatare. Det finns ett flertal kvinnor i partiet. De pratar mycket om hedersvåld och våldtäkter som ökat i Sverige och som främst drabbar kvinnor.

#47 - Andrea

Att lägga sin röst på fittinitiativet är likställt med att vilja lägga in sista dödsstöten för Sverige.

#48 - Caloveline

Tror inte dom flesta som röstar vet vad dom röstar på, tror dom flesta röstar på SD för att stoppa invandringen. Vet nån egentligen vad alla parti står och gör? Skulle funnits följd frågor eller något innan man röstar.
www.caloveline.com

#49 - Caloveline

Tror inte dom flesta som röstar vet vad dom röstar på, tror dom flesta röstar på SD för att stoppa invandringen. Vet nån egentligen vad alla parti står och gör? Skulle funnits följd frågor eller något innan man röstar.
www.caloveline.com

#50 - Amme

Så sjukt sant! Go clara❤️

#51 - Anonym

ASså omg, kan du skriva om att Jonna är svinarg över att hon inte får filma sin förlossning. Att filma under en forlossning stör barnmorskors arbete samt vill de inte alltid vara med på film. Då skriver Jonna såhär på sin blogg ”Om personalen inte vill bli filmad så behöver väl inte just de vara med? Ta nån annan?” SOM OM VÅRDEN INTE REDAN ÄR ÖVERBELASTAD OCH MAN KAN VÄLJA HUR SOM HELST MELLAN PERSONAL, ASSÅ JAG ORKAR INTE.

#52 - Freddy

Att skylla allt kvinnohat på invandrare är bara oerhört ignorant. Precis som när fjanten Lamotte säger att "det har kommit ett nytt fenomen till Sverige där kvinnor blir våldtagna här och där". Ja, eller hur. Kvinnor har blivit våldtagna och misshandlade under hela Sveriges historia. Anledningen att fler våldtäkter anmäls idag är dels för att fler vågar anmäla och dels för att begreppet "våldtäkt" har enligt lag en bredare betydelse idag än förr. Fram till 60-talet var det lagligt för en man att våldta sin fru, t.ex. Visst finns det invandrare med sned kvinnosyn, men det finns gott om vita svennar med samma sneda kvinnosyn. Det har med kön att göra. Inte nationalitet.

#53 - Anonym

#51 HÅLL KÄFTEN SNÄLLA!

#54 - Anonym

Asså själv tycker ja att Sd e skräp, men de har Sveriges bästa politiker som leder dem o typ alla andra partiledare e fegisar som inte vågar ta tag i känsliga frågor, så d e inte så jävla konstigt att alla hyllar Sd bara av respekt för dem. Själv undviker ja partier som Sd, F! o V bara för att de e så jävla extrema (och ja, jag ser Sd som ett gäng antifeministiska rasistiska konservburkar).

#55 - Anonym

F! Av alla partier dessutom. Med partiledare som eldar upp pengar, sparkar folk på tunnelbanan när de blir tillsagda att betala för sig, inte kan ge något svar på hur man ska finansiera allt de vill ändra på i Sverige. Nej, F! Blir det definitivt inte. Ett oerhört oseriöst parti.

#56 - Anonym

VAFAN HAR JOHANNA OTTOSSON GJORT?? KOLLA HENNES SNAP

#57 - Anonym

#56 Hon och hennes väninna gillar att leka på gränsen, båda är på sjukhus just nu. Dom tog ju överdos för ett tag sen också. Hoppas flickorna får hjälp för det dom håller på med är inte friskt på något sätt. Dom är ju 14 år för guds skull...

#58 - Anonym

Kommer Jocke och Jonna sätta upp nåt sorts stängsel runt sitt träsk till pool? Tänkte så inte oskyldiga trillar och försvinner ner där

#59 - Anonym

#58 om du är så oroad så snälla åk dit och fixa det annars kan du väl ta och hålla din jävla käft stängd och göra nägot vettigt med ditt liv, vad har deras pool med detta inlägg att göra?

#60 - Anonym

#58 Du är en sorglig tragisk människa hahhaa

#61 - Dedu

Bara låt folk rösta på va dem vill.
Vet själv vad jag ska rösta på.
Vill någon rösta på SD, låt dem.
Visst alla får ha sina egna åsikter om saker och ting, men skriv inte ens tweet om ett parti du inte vet ett skit om. Har man följt SD i detta fall i många år och varit på olika event och lyssnat på Åkesson så vet man vad dem står för.
Men som sagt; låt folk rösta på vad dem vill
:)

#62 - Anonym

Ja på SD’s hemsida står det många bra saker. Guess what, det är vinklat som faaaaan. Enligt Jehovas vittnens hemsida låter det son himmelriket, men egentligen är det en hemsk sekt. Menar inte att det är samma sak, men SDs hemsida är väldigt vinklad för att få det att verka som att de är skitbra. Och ja, alla partier gör det men enligt mig tycker jag att SD är en av de värsta

#63 - Anonym

Majoriteten av de som kommenterar får väl inte ens rösta än, så varför bryr de sig?

#64 - Anonym

SD kvinnohatare? Är det därför de vill förbjuda burkan som är ett tecken på kvinnoförtryck? Är det därför de vill höja straffen för våldtäkt och misshandel? Utvisa de invandrare som utför våldsbrott? Sätta in mer poliser och mer inom vården gör att kvinnor kan känna sig tryggare och kvinnor kan få vård fortare(självklart gäller detta män också). Ja SD har sagt idiotiska saker tidigare, men när ska vi börja diskutera vad socialdemokraterna gjorde mellan 20-50 talet?

#65 - Anonym

Alla säger jämt "ni som röstar sd vet inte vad ni röstar på blabla". Är ni tröga eller bara trångsynta? Jag vet exakt vad SD står för och vad dom har för partiprogram. Men ni kanske inte har tänkt på att alla inte tänker som er(som tur är)?? Det kanske faktiskt finns människor (kvinnor, som jag och många fler) som faktiskt står för samma saker som sd gör? Jag gillar det konservativa och det har jag alltid gjort. Jag vet att dom vill sänka aborträtten tex, vilket JAG inte har något emot då jag tycker abort är fel. Alla tycker inte som er, kan ni förstå det? Det verkar inte så. Och nej, jag är inte "wt", jag är inte ointelligent eller något. Jag är en vanlig kvinna i en förort.

Nu råkar det vara så att ganska många håller med SD i deras politik, precis som att ganska många har hållt med sossarna eller vänstern i deras politik, vilket vi andra har fått leva med i 4 år utan att attackera andra kvinnor för vad dom tycker eller röstar på.
Acceptera bara att alla inte tycker och tänker som ni. Ni som säger att man ska acceptera alla osv? Jobba på det själva och sluta tryck ner kvinnor för att dom inte delar era åsikter. :)

Jag hatar inga människor oavsett vart dom kommer ifrån, läggning eller liknande. Sluta kalla alla nazister för att dom tycker något annat. Seriöst, det är ni som bidrar till all pajkastning och den här dagisnivån.

#66 - ...........

SD <3<3<3<3

#67 - Anonym

Så då menar hon alltså att ungefär 20% av alla som röstar är kvinnohatare? Ehh, tror inte det va? Om nu SD är ett sånt rasistiskt, nazistiskt och allt annat folk vill kalla det, hur kommer det då sig att dem är det tredje största partiet? Tror ju knappast att det beror på att så stor andel av folket är nazister, kvinnohatare, rasister Osv. Jag är kvinna, och absolut inte en kvinnohatare men jag tror ändå på SD🤷‍♀️

#68 - Anon

#3 okej vänta lite nu. ”Bra värderingar” säger du?
SD vill inte att homosexuella par ska kunna adoptera.
SD vill inte att kvinnor ska ha rätten till sin egna kropp.
SD vill se till så att kvinnor ska betala mer skatt än men.
SD vill lämna EU.
SD vill avskaffa jämnställdhets bonusen inom familjer.
Men Absolut, SD har ju definitivt bra värderingar :)

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com