Youtubers hjälper familj i akut läge

En mindre youtube-kanal vid namn Jewels'n'lssy har lagt ut en video som berört många människor. 
 
Kanalen består ut av en mamma och dotter och i videon berättar de att de har haft svårt att betala för uppvärmingen av huset och pengarna räcker inte till mat. 
 
Mamman hade inte möjlighet att arbeta på grund av diagnoser och fick ingen sjukersättning på tre år vilket resulterat i skulder som uppgår till 100 tusen kronor. 
 
Mamman får inget jobb eftersom hon inte har en grundskoleutbildning och om hon skulle börja jobba så skulle hon förlora sin sjukersättning. 
 
Nu har flera tittare swishat in bidrag och många youtubers har engagerat sig för att hjälpa familjen. 
 
 
#1 - Anonym

Fint av Joakim att ge stöd! Ska folk hata han nu också och hitta fel? Jag är inget stort fan av Jocke men märker att han alltid får skit på denna blogg vad han än gör. Bra Joakim<3

#2 - Anonym

Tycker ni kam swisha till reaten av världen nu som it har pengar saker är inte gratis och sluta skyll på diagnoser varför skaffar man barn o djur om mab it har prngar och inte ens gått ut grundskolan???? Man kan inte få pengar gratis även om ni hjälper dom nu så är de slut inom en månad börja jobba förihelvetey det är så jävla fult att tigga har ni inte lärt er de vaför ska en människa som kämpat för sina pengarge till någon som tigger och inte gör ett skit bkir riktigt äcklad sälj er på gatan istället

#3 - Anonym

#2 Vad fan har du för problem

#4 - Anonym

Underbart<3 de är precis såhär sociala medier med bred räckvidd ska agera. Stor kram till alla er YouTubers som går in och stöttar upp nu. Blir så galet glad att läsa detta. Vi måste hjälpas åt. Vi kan inte bara titta på. Vilket kallt samhälle de skulle bli. Där alla tänker...sköt dig själv och skit i andra..hoppas alla YouTubers går ut med cancer galan imorgon. Sprider budskapet..skapar insamlingarna..älskade hur Riely samlade in med sina polare till musikhjälpen. Barn är inte till salu. De är precis personer som honom vi behöver som kan visa vad vi ska lägga vår energi på. Alla har ansvar oavsett du vill eller inte. Alla YouTubers älskar Challenger. Lägg dessa Challenger och utmana varandra med cancer galan imorgon. Och så fortsätter vi med fler insamlingar. Kom igen nu. Bättre levererar bra saker än slå på kameran och surra bort tid. Kom igen YouTubers starta insamling till cancer galan. Starta projekt så de drabbade inte behöver visats i sjukhusmiljö med sterila väggar. Besök sjukhus. Kör på. Ni behövs

#5 - Jossan

Säga vad man vill om vad Joakim gjort eller inte gjort, men att han(och alla andra!!) erbjuder sin hjälp är så himla fint och ett bra exempel på hur man SKA använda sin möjlighet att kunna nå ut till många.

#6 - Anonym

#2 de är precis sådan kommentarer som inte vet bättre behöver få höra att vi måste kämpa tillsammans. De är så många barn och ungdomar som inte förstår vikten av en hjälpande hand vad de kan göra med en människas liv. Hur vi ska vara en god medmänniska. Dagens samhälle svämmar över med massa narcissism personligheter. De är så otroligt ytliga och söker de perfekta livet. Tror mig de finns inget perfekt liv. De finns godhet och de kan ge frid. Sträva efter att bli en bättre människa istället. Nu vill vi se YouTubers gå samman emot cancer imorgon. Utmana varandra. Uppmärksamma dessa tillfällen och gör nytta. Ni kan få in så mycket.

#7 - 8

Jag ser det som en självklarhet att rika hjälper fattiga.....

#8 - Anonym

#7 rätt av dig. har du fått mycket och har ekonomi kan du gott visa någon form av tacksamhet.

#9 - Anonym

#7 rätt av dig. har du fått mycket och har ekonomi kan du gott visa någon form av tacksamhet.

#10 - Anonym

Pay it forward filmen. Den är så bra. Den filmen handlar om att alla kan göra något för någon. Och skicka vidare. Samhället är hårt nog för många. Vi måste börja någonstans.

#11 - Ö

Vill inte vara den som är den, men varför har dom djur och en kamera med tripod om dom är så fattiga?

#12 - Anonym

11 - det ör inte deras katter, dom är hos grannen. Kameran har issy sålt jultidningar för att få ihop till just den premiern.

#13 - W

Är det här ens lagligt?
Menar pengar man får i gåva, via arbete eller som vinst, måste ju skattas (i alla fall om det når en viss summa), så även om det är super finta v andra att vilja hjälpa, så finns risken att Skatteverket och myndigheter inte blir så glada av att denna familj får pengar hur som helst.
Sen undrar jag, finns det inget billigare boende som familjen kan få flytta till? (En lägenhet som inte ska värmas upp med pellets t.ex.) och finns det inga "soppkök" eller liknande där de kan få hjälp med mat om de inte har råd, eller är det bara i Finland som man kan få gratis mathjälp?
Missförstå mig inte, jag önskar inte familjen något ont, men jag tror tyvärr inte att den hjälpen de får nu är till nytta fullt ut, om de måste använda pengarna till att värma upp huset istället för att köpa mat och betala räkningar, om myndigheterna börjar bråka p.g.a de pengarna som familjen får och vad händer den dagen som folk slutar swisha och inte orkar engagera sig? Nångång måste ju familjen antingen få ett jobb eller få beviljat stöd och bidrag.

#14 - Anonym

Dom pratar om att svälta och frysa ihjäl medan två dagar innan diskuterar dom dotterns ipad smh...
Visst jättesynd om dom, men jag vill inte skänka pengar till människor som unnar sig lyxkonsumtion

#15 - Anonym

Eller så kanske myndigheter fattar att behöva ett är stort att folk går samman för att hjälpa då skyddsnätet alla borde ha inte finns för alla.tycker de är alla hjälps åt.

#16 - A

#15 Tyvärr är inte myndigheter kända för att ha empati och sympati. Lagar finns ju av en anledning. Så många behöver hjälp, men har inte möjlighet att "tigga via sociala medier" så som denna familj har.

#17 - logan paul airconditioner

faith in humanity restored

#18 - logan paul airconditioner

finns ett konto på instagram som heter klasshat där man kan skänka pengar till olika personer eller familjer som inte har råd med tex mat för 1 vecka, checka.

#19 - Anonym

14 - det är hennes skolipad? Hon kan inte sälja saker som tillhör skolan. Tro mig, mamman har aldrig haft en egen säng först nu när hon byggt en av gamla bokhyllor. Kallar vi der lyxkonsumtion är många illa ute.

#20 - Anonym

Bra att du gör ett inlägg om detta Ida så att fler människor kan hjälpa till<33

#21 - Anonym

Så fint gjort av alla

#22 - jk

Är inte Jocke och Jonnas kanal verifierat?

#23 - Anonym

#22 verkar inte så på något konstigt vänster men det är iallafall deras kanal, kollade upp det.

#24 - Anon

Någon som vet vad Felicia Bergström snackar om på twitter?

#25 - Alice

Skriv om Amir och hans instastory där han sitter och provocerar med att ta selfies när han kör.

En tjej gjorde ett inlägg om hur pinsamt han beter sig på en Facebook grupp och han verkade ta åt sig eftersom han skrev ett långt meddelande med "hahhaa" till henne.

Riktig pinsam tönt

#26 - J

Väldigt fint av dessa youtubers att hjälpa dem, har också bidragit med en summa. Bra inlägg!

#27 - haaa

HEADER!!!!!!!!!!haaaalååååå

Svar: Förlåt! Tog längre tid än vad jag hade räknat med, vill bli 100% nöjd
svenskayoutubers.se

#28 - Hm

Vart har hydra tagit vägen?

#29 - Anonym

All kärlek till den familjen<3

#30 - Anonym

Moa Murderess dejtar Tarzan

#31 - Anonym

#22 så Jocke har inte skrivit på deras Youtube att han ska hjälpa?

#32 - Anonym

Vet någon om Hydra kommer tbx?

#33 - Anonym

Amir tror han är cool när han tar selfies medans han kör bil och riskerar andras liv. Asså hur gammal är han ens??? Han beter sig som en fucking barnrumpa.

#34 - Anonym

Felicia Bergström grälar med Mr SverigesT på Twitter. Nån som vet mer?

#35 - Anonym

Jockes kommentarer finns inte längre på familjen som behöver hjälp. Varför

#36 - Anonym

#35 jo den finns kvar, kollade precis.

#37 - Anon

#34 Jag undrar också!! Allt det hon skrev på twitter känns ju som något som kanske har hänt typ irl bland ett par youtubers? Alltså att det var en grupp youtubers som sa olika grejer och så reagerade hon på det.

#38 - Anonym

#37 På Twitter fick jag bara en bild av att Felicia (igen) överreagerat på en vänligt menad om än kanske klumpigt sagd kommentar och förstorade det till att "folk kommer att ta sina liv p.g.a kommentarer som denna..." (vilket för övrigt tycks vara hennes svar på allt) och när MrSverigesT ifrågasatte Felicias reaktion så var hennes svar som vanligt "Baaaiii..."
Vet inte, känns ju mest som att det hänt nåt litet IRL som förstorats på Twitter för reaktioner och likes.

#39 - Anon

#38 Ja, jag känner också det! Vissa skriver ju alltid ut sådant som händer irl på typ twitter utan att nämna namn för att jag vet inte, skriva av sig? Tycker dock det är konstigt att hon inte förklarar hela situationen i så fall istället för att bara skriva några grejer som ingen förstår om man inte var där när det hände. Alltså, man blir ju bara förvirrad av det hela.

#40 - Anonym

Hjälp folk som verkligen behöver hjälp. Inte dom som egentligen inte behöver de. Folk som har massa grejer dom kan sälja för att få pengar till mat o grejer. Hjälp dom som inte har nånting alls. Jag skulle aldrig skänka pengar till dom efter o kollat på va dom säger i videon. Lixom säga att man hällre svälter ihjäl än o sluta äta vissa grejer o så. O hällre dör än o flytta till ett nytt ställe. Asså man e inte i behov av pengar om man resonerar så. Jag tänker skänka pengar till folk som verkligen behöver de. Som verken har mat pengar lr bostad. Dom som hade ätit va fan som helst för att få i sej nått. Dom som hade kunnat tänka sej o bo var fan som helst typ för o ha nån stans o bo. Men dom som verkligen behöver hjälpen skiter folk i. Böla fan inte o be om hjälp om ni inte kan göra såna uppoffringar.då behöver ni verkligen inte nån hjälp. Hade ni behövt de hade ni gjort va som helst för o överleva. Även om ni fick leva i ett mindre hus/lägenhet o äta billig mat o sälja saker som inte e absolut nödvändiga.

#41 - Anon

Hon skrev ju liksom: "Du missade även att det sitter minst två andra med oss som lider av anorexia.Som båda regera.. Aj vad ont det gör i mig nu. Kan verkligen inte släppa det."

Så det måste ju ha hänt ute någonstans med andra människor närvarande.

#42 - Anonym

Hjälp folk som verkligen behöver hjälp. Inte dom som egentligen inte behöver de. Folk som har massa grejer dom kan sälja för att få pengar till mat o grejer. Hjälp dom som inte har nånting alls. Jag skulle aldrig skänka pengar till dom efter o kollat på va dom säger i videon. Lixom säga att man hällre svälter ihjäl än o sluta äta vissa grejer o så. O hällre dör än o flytta till ett nytt ställe. Asså man e inte i behov av pengar om man resonerar så. Jag tänker skänka pengar till folk som verkligen behöver de. Som verken har mat pengar lr bostad. Dom som hade ätit va fan som helst för att få i sej nått. Dom som hade kunnat tänka sej o bo var fan som helst typ för o ha nån stans o bo. Men dom som verkligen behöver hjälpen skiter folk i. Böla fan inte o be om hjälp om ni inte kan göra såna uppoffringar.då behöver ni verkligen inte nån hjälp. Hade ni behövt de hade ni gjort va som helst för o överleva. Även om ni fick leva i ett mindre hus/lägenhet o äta billig mat o sälja saker som inte e absolut nödvändiga.

#43 - Anonym

#39 och #41 Sant!

#44 - Q

#40 Känner lika faktiskt.

#45 - Patrik

Så skönt att få det svart på vitt att dessa underbara Youtubers verkligen gör skillnad! Både nya och gamla!

#46 - Anonym

Betvivlar inte en sekund att denna familjen har det jäkligt tufft och svårt att få ihop ekonomin. Tycker det är jättebra att folk sluter upp och hjälper till. Har dock stora problem med videon, i synnerhet hur labil mamman är och hur mycket ansvar dottern tvingas ta. Det måste vara vansinnigt traumatiserande och tungt för henne att bära allt detta på hennes axlar... Ett barn ska inte behöva oroa sig över ekonomi på det här sättet, och oavsett hur tufft morsan har det så är det hennes ansvar att skydda sin dotter från det. Tragiskt, minst sagt

#47 - -

varför har hon köpt en jävla kamera istället för mat då? haha

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com