#1 - Anonym

Som att han ens "bryr sig" om att hon är tjock eller inte. Han bryr sig inte om hennes hälsa, han är bara fatphobic

#2 - Anonym

Kan han sluta lägga sig i, det är hennes liv och hennes val. Hon kanske äter nyttigt och tränar, vad vet han om det? Bara för att man är fet betyder inte det att man äter mcdonalds varje dag och bara ligger i sängen sin. Karl, mind your own fucking business.

#3 - Anonym

Han skulle inte lägga ut samma om de va en jättesmal tjej och skriva att det var ohälsosamt :/ just sayin

#4 - Anonym

Han kan väll lägga mer energi på sin egen hälsa istället för att skriva vad alla andra ska göra hahah

#5 - Anonym

Fan tappa nyss respekten för hnm :/ Hade tittat på han sen han börja med yt men nu e det slut med det. Är jätte besviken💔

#6 - Zallie

Bara för att man är under- eller överviktig betyder det inte att man är ohälsosam. Tycker Don V verkar ha en skev uppfattning på vad hälsosam innebär egentligen. Handlar inte alls om hur man ser ut, utan hur man behandlar sin kropp på insidan. Linda-Marie är stolt över sig själv och sin kropp vilket jag tycker är bra att hon visar. Hon är en förebild för de som verkligen mår dåligt över sin övervikt. Fattar inte varför Don V måste skriva på det sättet, alla har sina egna åsikter men det där är nästan gränsen på mobbning i mina ögon.

#7 - Anonym

Blir så jävlaaa less på fat shaming, han vet inte vad det har för påverkan på människor. Finns så många överviktiga människor (särskilt unga människor) som får höra hur feta dom är som senare går in i en ätstörning och aldrig blir friska från den ätstörningen.

#8 - Anonym

Äntligen ngn som vågar säga det...han säger inte att hon inte får vara fet men folk uppmuntrar seriöst nuförtiden folk att bli tjocka?? Vad är detta? Alla får vara hur de vill men de går över gränsen när man börjar uppmana andra till det, det gäller inte bara att bli tjock utan också att bli smal.

#9 - yohanna

HAHAH säger han som låtsas vara någonting han inte är.. typiskt p12a

#10 - Tjingeling

Jag håller med honom. Jag förstår inte varför folk blir så arga. Han menar ju ingenting illa och de kan ni se om ni läser. Det är bara de att ohälsosamma (säger inte att alla tjocka är ohälsosamma) väljer att inte försöka bli mer hälsosam med träning och kost ifall fetma normaliseras. Jag säger inte att man ska vara smal, menar bara att man ska ha en balans mellan träning och kosten för att kroppen ska må bra. Kroppen mår inte bra av att vara överviktig, hur mycket man än säger emot. Det är vidrigt att människor kan låta andra dö av fetma för ”alla kroppar är perfekta”. Jag tror personen skulle må mycket bättre ifall någon försökta få den att vilja ta tag i sitt liv och inte riskera sjukdomar m.m i längden. Jag tror att den skulle vara så tacksam för att någon fick den att inse hur farligt det faktiskt är och få hjälp med det. Jag skulle velat det iallafall. Det är normalt att ha lite hull på kroppen, så ska kroppen se ut. Jag pratar mer om de riktigt överviktiga människorna. Det viktigaste är att man är hälsosam, inte hur platt mage man har. Tack för ni läste iallafall.

#11 - Anonym

Han har en poäng i att ökningen av fetma är allvarligt och borde inte uppmanas till,på samma sätt som ingen borde uppmana till rökning osv. Problemet är att han hänger ut en Linda Marie på ett helt respektlöst sätt! Visst det var hennes väl att lägga ut en underklädesbild men det är ju helt osympatiskt och känslokallt att sedan använda den för den här agendan. Om Karl verkligen vill motverka fetma finns det andra sätt som inte involverar att hänga ut någon (och speciellt en tjej som han inte heller kan relatera till på det sättet som om det vore en kille). Han vet inte vad Linda Marie äter för kost, han vet inte hur hon tränar eller vilken ämnesomsättning hon har. Allt han vet är hennes utseende. Spoiler: Precis som anorexia handlar inte fetma enbart om utseende.

#12 - Anonym

#11 Håller med!

#13 - Anonym

Skulle vilja se honom lägga ut en bild på någon som håller i en öl och skriva att det är dåligt att uppmana till alkoholkonsumtion. För det är väl något lite mer övergripande som oxå angår honom till skillnad från en enskild kvinnas kropp.

#14 - Anonym

Han skulle nog aldrig våga säga allt detta till hennes ansikte, han leker så tuff på nätet men är säkert en fegis i verkligheten...

#15 - Anonym

Han skulle nog aldrig våga säga allt detta till hennes ansikte, han leker så tuff på nätet men är säkert en fegis i verkligheten...

#16 - Anonym

Vänta nu en seeekund... Han vill alltså se någon form av restriktion eller censur för vad man får lägga ut när man har en annan kropp än han anser är "normalt". Ser ingenstans i det inlägget att Linda Marie säger till sina följare "Se ut som mig" och det är lite skumt att han direkt drar den slutsatsen. Han skulle inte säga att en smal tjej som på ut vild på sin kropp ville att alla skulle se ut som henne. Det handlar bara om att våga visa sin kropp oavsett storlek!!! Ta det lugnt!!

#17 - Ebba

Är ni alla efterblivna här? Vadå ”man kan vara hälsosam fast man är tjock”. Ja, kanske om man är mullig men man KAN INTE vara hälsosam när man har fetma, det är bara fakta. Man har större chans för hjärtsjukdomar, diabetes osv. Dessutom förstör det ju lederna osv.

#18 - Anonym

HÅLLER MED HONOM HELT OCH HÅLLET! Helt rätt blir så jävla irriterad av att folk inte fattar att det är OHÄLSOSAMT att vara extremt överviktig, det har INGENTING att göra med om man är ful eller inte.

#19 - Anonym

Han har en poäng

#20 - Anonym

#17 Du vet väl inte om hon har fetma!? Bara för att hon är större än det ”normala” betyder det inte att hon har fetma. Tänk efter.

#21 - anonym

Man kan vara överviktig eller man kan vara ''normal''viktig och ändå ha en ätstörning. Det har inget att göra med vad vågen visar.

#22 - Anonym

han har fan rätt så sluta gråt lol

#23 - Anonym

#18 Fast de flesta anser väl ändå att fetma är ohälsosamt, det är det igen som motsäger,däremot är det fel att hänga ut en annan människa som man (kanske) inte känner och göra henne som någon slags frontperson, syndabock för något mycket större. Han säger något som är väldigt viktigt men det finns sätt du kan framföra en åsikt o en poäng utan att peka ut andra, det var bara sjukt onödigt!

#24 - feminsten

Han har ju rätt. Fetma är lika farlig som anorexia. Ätstörningar ska tas på allvar oavsett vikt och hur de yttrar sig.

#25 - feminsten

Han har ju rätt. Fetma är lika farlig som anorexia. Ätstörningar ska tas på allvar oavsett vikt och hur de yttrar sig.

#26 - Anonym

håller med, att väga så mkt som hon på bilden leder 100% till att dö i förtid. sorligt

#27 - Anonym

tyst ni han har rätt era flodhästar sluta gråt och åk till mcdonalds ist

#28 - Anonym

Alltså hjälp! "Hon på bilden" är inte det ett varningstecken?! Om man förstår att fetma är ett samhällsproblem förstår man också att det inte är EN person det handlar om. VARFÖR LÄGGER HAN DÅ UT EN BILD MED NAMN PÅ EN TJEJ I BIKINI OCH SÄGER ATT HON BARA GENOM ATT VISA SIN KROPP UPPMANAR TILL FETMA?!?! Wtf?! Det är just det många "kända" människor hänvisar till när de gör ohälsosamma, opassande saker, en människa kan inte tvingas vara ansvarig för ALLA andras uppfattning av det man lägger ut när man är en offentlig person. Skulle ni som stör er på att Linda Marie lägger ut bilder på sin kropp också kommentera varje gång då en person dricker alkohol eller röker?

#29 - Anonym

Dock så har han ju rätt! Linda löper mycket större risk för bland annat hjärtkärl-sjukdomar på grund av hennes fetma.

#30 - Anonym

asså jag vet inte vad jag tycker om det här MEN jag ser absolut var Karl kommer ifrån.

#31 - Anonym

asså jag vet inte vad jag tycker om det här MEN jag ser absolut var Karl kommer ifrån.

#32 - Anonym

Vad fan är erat jävla problem...Det är hennes kropp och hon väljer om hon vill gå ner i vikt eller stanna på den vikten hon är i nu. Det är inget ni ska bry er om.

#33 - Anonym

#5 Besviken? Det han sa var ju helt rätt.

#34 - Anonym

#28
Så jävla bra sagt!

#35 - Anonym

Nu tycker jag att vi alla kan lämna detta ”dramat” bakom oss

#36 - Anonym

#32 dock så drabbar ju detta hela samhället när vi ska betala för hennes sjukvård...

#37 - Anonym

#27 Är ingen flodhäst, jag är en människa faktiskt. Sen så äter inte flodhästar mcdonalds. Dom äter till största delen gräs och när dom inte äter gräs så äter dom löv eller någon typ av frukt.

#38 - Anonym

#23 jag hoppas innerligt att dessa människor INTE har kunskap om att fetma är ohälsosamt och farligt för då borde de fatta att de ej ska lägga upp bilder som dessa. Om alla influensers skulle förespråka cigaretter hade dem fått väldigt mycket kritik eftersom att det är ohälsosamt och farligt och det borde vara exakt samma sak med dessa influensers som förespråkar en annan OHÄLSOSAM sak, i det här fallet FETMA. Men ja, jag håller med dig han borde inte lagt ut hennes namn och bild, han kunde skrivit mer allmänt om detta problem. /#18

#39 - Anonym

Fattar inte att inte människor som hon skäms när de uppmuntrar något så ohälsosamt och livsfarligt som fetma faktiskt är. De måste ju tänka på att de har unga följare herregud....

#40 - Anonym

#36 Jag håller med dig men fortfarande så är det hennes kropp, om hon inte är nyttig så skulle jag såklart rekommendera hon att vara nyttig eller nyttigare. Antar att ni som säger att hon ska ändra sin kost osv är köttätare och i så fall är det ganska dubbelmoraliskt. För ni sätter er sjävla i fara också när ni äter kött. Kött innehåller mycket mättat fett vilket leder till hjärt- och kärlsjukdomar. Så ja... Tänk på det också.

#41 - Anonym

Jag är underviktig trots att jag äter som jag ska och lever hälsosamt. Vissa människor har lättare att gå upp i vikt än andra, och vissa som försöker gå ner eller upp i vikt har svårt att göra det och vissa kan inte göra det alls pga sjukdom till exempel. Man ska inte döma en människa som är större eller mindre än hur man ”ska” se ut. Och om jag förstått detta rätt så ska man alltså inte lägga ut en avklädd bild om man är stor för då uppmuntrar man till fetma, så när jag lägger ut en avklädd bild uppmuntrar jag till anorexia?

#42 - W

Tycker det är ganska svår balansgång det där. Å ena sidan är ätstörningar i alla dess former farligt och kostar samhället en massa pengar, å andra sidan så ska man få se ut som man gör utan att bli uthängd och kritiserad.
Tycker verkligen inte att Karl hade rätt att hänga ut Linda Marie, men jag förstår hans poäng. Lite som när Sara Songbird och Felicia Bergström pratar om hur alla kroppar är fina oavsett och man ska få se ut som man vill och äta det man vill. Håller med dem delvis, däremot tycker jag att man måste kunna skilja på att äta och träna rätt p.g.a hälsomässiga skäl och att gå på diet för att passa in i "normen". Man vill ju varken uppmuntra till självhat, ätstörningar eller kroppskomplex.

#43 - Anonym

Håller ABSOLUT med honom att fetma är ohälsosamt och det är farligare för kroppen att bära på så mycket fett. Jag tror de flesta är medvetna om detta. Men å andra sidan så är det sååå bra av henne att våga visa upp sig, att alla inte har den kroppen som anses vara "okej" att visas upp på bild? Oavsett om man har anorexia, undervikt, övervikt, fetma, eller normalvikt så MÅSTE ju alla människor få synas? Vi kommer ju alltid att se olika ut så länge vi lever, så varför inte få visa det då? De flesta är väl ändå kunniga och vet på ett ungefär vad man ska äta och att man ska motionera för att leva ett långt och hälsosamt liv.. dock är det inte lätt när det finns hjärnspöken som kanske säger till en att inte äta? Eller att man kanske tröstäter för att man mår psykiskt dåligt? Eller rent ut sagt väljer att se ut på ett visst sätt. Oavsett vad man har för anledning så är det ju upp till var och en hur man vill se ut, och hur man vill leva sitt liv. Tycker man borde acceptera att vi alla ser olika ut men såklart uppmuntra till att leva ett hälsosamt liv.

#44 - Anon

Folk kommer inte börja vilja få fetma bara pga kroppspositivitet på internet herre-fucking-gud.

#45 - Wihou

Han har ju rätt?

#46 - Någon med bra fördömme

SÅ JÄVLA RÄTT

#47 - Anonym

Asså förstår la hans poäng men varför använda sig av henne, väldigt taskigt...

#48 - Shadow

Alltså han har ju en poäng men han framför den på ett väldigt dåligt sätt. Han vet ingenting om hennes kropp och förutsättningar så varför ens lägga ner tid på det? Han slösar på sin tid och andras tid och startar upp ett väldigt onödig konflikt. Vill han framföra det han vill säga kan han åtminstone skriva ett ordentligt inlägg och inte skriva som en p12 och dessutom hänga ut någon? Jadu vafan händer med dagens samhälle kan man undra.

#49 - Mmm

Vilket jävla äckligt svin han är

#50 - Anonym

Förstår ej varför folk här blir så upprörda. Idag dör fler personer av fetma än av anorexi - ändå klagar vi på idealet. Visst, idealet är ju inte heller friskt men om vi uppmuntrar till övervikt (som hon faktiskt gör, oavsett vad ni fans säger) så kommer knappast problemet bli bättre. USA lägger mer pengar på behandling av övervikt än på behandling av cancerpatienter och ändå säger stora influencers att alla ska få äta som dom vill. Självklart har alla olika förmågor att ha en normalvikt men nånstans går ändå gränsen. Att äta hur mycket som helst och inte röra på sig, att "unna sig saker" ibland osv är inte nyttigt och sånt som leder till övervikt.

#51 - Anonym

Förstår ej varför folk här blir så upprörda. Idag dör fler personer av fetma än av anorexi - ändå klagar vi på idealet. Visst, idealet är ju inte heller friskt men om vi uppmuntrar till övervikt (som hon faktiskt gör, oavsett vad ni fans säger) så kommer knappast problemet bli bättre. USA lägger mer pengar på behandling av övervikt än på behandling av cancerpatienter och ändå säger stora influencers att alla ska få äta som dom vill. Självklart har alla olika förmågor att ha en normalvikt men nånstans går ändå gränsen. Att äta hur mycket som helst och inte röra på sig, att "unna sig saker" ibland osv är inte nyttigt och sånt som leder till övervikt.

#52 - Anonym

Han får gärna komma med åsikter när han lärt sig stava.

#53 - Astrid

Det han och de som kommenterar här inte verkar förstå är att vi lever i ett samhälle med extrem smalhets. Vi ser smala modeller varje dag, artiklar om hur man går ned i vikt varje dag, hör kommentarer om att folk vill träna sig smala varje dag.
Det är, om något, INTE hälsosamt.
Vet inte vem hon på bilden är men jag antar att det hon gör är kroppsaktivism genom att förespråka att man är vacker oavsett storleken på sin kropp, oavsett vad samhället säger och oavsett sen hets man utsätts för varje dag.
Ska tjocka människor inte få visa upp sig på instagram? Ska tjocka personer inte få synas i vårt samhälle?
Låt tjocka leva, lär folk förstå att alla kroppar är lika vackra, oavsett hur hälsosamma de är, och sluta bidra till smalhetsen som är enormt toxic och farlig.
Snälla.

#54 - sofie

karl är väldigt bra med sina ord och mogen som 00a(??). Många i hans ålder tycker det är coolt att röka,dricka,knarka men han står fast vid att sånt inte skall uppmuntras. Han är även inte direkt taskig mot tjejen på bilden, jag ser inget fel i det han gjorde, dock hade han kunnat sudda ansitket för att inte hänga ut ngn men det var inte hans intention heller antar jag. han är en bra ung kille, mer sånna behöver vi ist för ortenknarkare euw

#55 - Anonym

Faktiskt helt jävla rätt av honom!

#56 - Trött på idioter!

Vem fan är ni som säger att hon är tjock om kommer dö av alla sjukdomar? Ni bryr ju inte ens er iallafall. Om en människa är tjock då drabbar de fan inte er!! Hon uppmanar folk att älska sin kropp hur man en ser ut? Va är felet? Kolla på dagens ungdomar som mår dåligt över att dom inte har en platt magen med stora jävla bröst och en stor jävla röv!!! Dom tror ju att man är fin och mer värd om man ser ut som en docka!
Spyr på er som trycker ner andra människor! Har ni så stora problem med er själva så sök hjälp snälla...
Låt större personer sprida kärlek till sin kropp! Bara för personer är tjocka så drabbar de inte er iallafall så lägg ner skitsnacket!
Låt folk få leva sitt liv så lever ni ert!

#57 - Anonym

Han har helt rätt enligt mig, han sa aldrig nåt om hon va ful utan att det är fel att uppmuntra sånt. Visst alla behöver inte va pinnsmala men att va överviktig/ha fetma är inte hälsosamt

#58 - Anonym

HÅLLER MED HONOM!!

#59 - Amanda

Mindre snack , mer verkstad! Denna pinsamma människa som tror Linda-Marie uppmuntrar människor till fetma måste ha något allvarligt fel!

#60 - EK

Hur kan man lyckas vända att en superfin tjej är modig och lägger ut en bild på sin kropp trots att hon är större än "idealet" till att hon uppmuntrar fetma?? Skulle hellre säga att hon uppmanar folk att inte skämmas över sin kropp hur man än ser ut!! Jag tycker inte att detta är Karls ensak alls och han skämde ut sig själv totalt.

#61 - PREACH

Det är ju inte heller så att han skulle screena en naturligt jättesmal tjejs bild och skriva att hon förespråkar anorexi. Vi ska lyfta varandra istället för att trycka ner varandra, alla har olika kroppar men allas kroppar är lika fina. Sprid lite kärlek istället, varför alltid klaga på andra??

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com