Nu går det även att plugga till Youtuber på gymnasiet

För några månader sedan skrev jag att man kan plugga till youtuber på folkhögskolan men nu är det möjligt att göra det redan på gymnasiet. 
 
I en artikel hos SvD skriver de att Innovationsgymnasiet döpt programfördjupningens två inriktningar till “Youtuber" och "Influencer". 
 
Gymnasieskolan finns i Stockholm och Malmö och de försöker locka elever med annonser där det står “bli youtuber, influencer". 
 
Anledningen till att man valt att lägga till de här inriktningarna är för att man tror att det är framtidens yrken. 
 
#1 - Anonym

Men usch

#2 - Allan

Fy fan bidrar till bara mera lata ungdomar i samhället. Utbilda dig till ett riktigt jobb i ställe

#3 - Anonym

Det här är det värsta jag har sett. Det är redan brist på lärare och läkare idag i samhället. De BEHÖVER vi, inte youtubers!? Fyfan asså

#4 - E

youtube hade väl kunnat vara en kurs i ett ämne? som marknadsföring typ.

#5 - Hej

Hahaha, snälla skjut mig

#6 - Anon

Men snälla nån hahahah

#7 - Anonym

Det kommer bli för många väl? Det finns brist på lärare och läkare och dom försöker få ungar att bli youtubers?! :(

#8 - Anonym

#2 du vet om att alla har inte möjligheten att komma in på utbildning eller få ett jobb i dagens läge. Jobb och utbildning har något gemensamt vilket är konkurrens. De tar in de dom söker efter, som utbildning de tar in de som har bäst betyg, behörighet och kräver en hel del. Jobb man ska ha alla bollar i luften, stresstålig, krav på massa saker. (Jag vet eftersom jag har sökt på utbildning 3 gånger och ej kommit in trots jag har behörighet och gymnasieutbildning. har varit arbetslös 2 gånger sedan jag tog studenten 2013 och sökt så många jobb att jag har tappat räkningen) så som sagt alla har inte den turen att bara ansöka jobb/skola och bli intagen sådär på störten. att vara Youtuber är ett jobb för de som älskar media som foto, film, skådespel, underhållning osv. Bara för man är Youtuber är man inte lat. Då vet du ej vad lat innebär. Det handlar om intresse och lever upp till det man tycker om att göra.

#9 - Anonym

Hej, ska vi fucka upp Sverige ännu mer?

#10 - Anja Rosenskjold

#8 Enda bra kommentar. Varför är folk så negativa? Handlar det om okunskap eller är det avundsjuka undrar jag? Det är väll jättebra att det finns olika val för utbildning, så unga har möjlighet att plugga det de drömmer om att jobba med. Att vara youtuber/influencer är för många ett jobb och det är inget som kommer av sig själv. Sen bidrar de som jobbar med det lika bra som alla andra yrken, för man betalar ju faktiskt skat precis som med alla andra jobb. Sen finns det enormt många som skulle vilja jobba med det men som inte lyckas riktigt. Tänk om de skulle kunna lyckas med sin dröm om de fick rätt utbildning. Det är inte alla som vill bli läkare eller lärare. Det är många timmar på ett liv som man jobbar så det gäller att få det bästa arbetsliv som man kan. Det är inget fel att gå till sitt jobb med glädje oavsett vad man jobbar med. Vi har ett liv och det gäller att få det bästa ut av det tycker jag.

#11 - Sara

Till #10
Tvivlar liite på att Du är Anja.
Din stavning är lite hajsvaj och ditt sätt att formulera dig är också lite hajsvaj.

Okunskap och avundsjuka?
Driver du eller?

Vem, bokstavligt, som helst kan bli en person som kallar sig för aktiv youtuber så avundsjuka vet jag inte. Är ju bara att starta en kanal?
Okunskap? U vilket syfte?
Menar du att det finns okunskap hos oss som betvivlar detta inlägg och skrattar åt vart samhället är på väg?
Hela grejen som inlägget handlar om är ju befängt enligt mig.

#12 - Anonym

Man kan inte välja att bli influencer själv. Har du personlighet som en sten kommer ingen att följa dig.

#13 - Anja Rosenskjold

#11 Du får tro vad du vill. Det är jag, Anja som kommenterade. Att stavningen är "Hajsvaj" som du skriver, det beror på att jag inte är svensk och därför blir det ibland fel när jag skriver. Men jag tror att det går att förstå vad jag menar.

#14 - Anonym

Ärligt talat hur ska man kunna plugga till något som typ 1% kan leva på? Alltså såhär pluggar man Elektriker på gymnasiet har man med stor sannolikhet jobb efter studenten. Men youtube är på så sätt inget jobb hur f@n ska man kunna garanteras att leva på denna plattform.

#15 - Emma

Jag tvivlar på att Youtube är framtidens yrke... Det är bara att se på vilken som helst youtubers visningsantal, de sjunker. Idéerna blir enformiga då man hållt på så länge och inte längre kommer på något nytt utan bara gör likadana videor som andra på youtube.

Sjävklart finns det fantastiska influencers som använder sin platform för nytta och faktiskt är inspirerande, t.ex. Wilma och Emil. Startade ett eget företag och lanserade en ekologisk klädkollektion, snacka om att vara driven och duktig.

#16 - Anonym

Herregud

#17 - Anonym

11: varför hoppar du folk som skriver fel? Tycker alla i kommentarsfältet blir alltid påhoppad när det gäller stavning och annat?

#18 - Anonym

Det är min skola och min kompis på omslaget..

#19 - Anonym

Kan även meddela att de finns i Lund, Uddevalla, Göteborg och Stockholm

#20 - Kärringa

Snacka om att slänga bort hela sin framtid, youtube:a kan man göra på sin fritid!

#21 - Så det så!

Medieproduktion, företagande, marknadsföring... Bara för att de sätter stämpeln "bli en youtuber" på det så är det inget nytt? Ni som blir så förfärande, mediebranschen är stor! Det finns mycket att göra inom den. Klagar ni lika mycket på dem som läser media? Företagsekonomi? Kommunikation? Det låter mer "fancy" än youtube kanske, är det därför det inte är ett problem? Ni vet, alla kan inte bli läkare. Alla kan inte bli lärare. Det är inte enbart vårdyrken och pedagogyrken som är "riktiga jobb". Har ni den inställningen har ni en rätt skev bild av arbetsmarknaden...

#22 - Lol

Hahahahah. Värre än donken

#23 - Sug

BLI YOUTUBER ÄR NYA DONKEN HAHAH
MÄNNISKOR SOM ÄR MISSLYCKADE BÖRJAR MED YOUTUBE. FÖR DOM INTE FÅR ETT RIKTIGT YRKE. SAMTIGT SOM DOM TJÄNAR MER PENGAR ÄN EN LÄKARE SOM RÄDDAR LIV.

#24 - Q

Ett bra sätt att få unga att vilja gå i skolan och ta en examen i någonting. Mediabranschen är såpass stor så alla behöver inte bli youtubers. Entrepenörskap, reklam och "fotokunskaper" behövs om man vill starta eget företag också. Är det bättre att folk hoppar av skolan i högstadiet/efter nian och sedan inte gör någonting alls? Alla kan inte bli lika stora som Misslisibell eller Therése Lindgren, så att stanna i skolan och få nåt betyg alls är ju positivt.

#25 - Svampbob

Du har sagt det en gång förut.....cenil?

#26 - Göteborgärbättreänstockholm

Varför skulle det vara något fel att jobba på McDonalds?

#27 - Anonym

Kan man utbilda sig inom Harry Potter kunskap så varför inte Youtube

#28 - Djonk

HALLÅ varför pratar ingen om att Bente alldeles för ofta lägger upp snaps på när hon spelar sims där de har riktigt grov sex? Barn som följer henne ska inte få se sådant, speciellt inte -12 åringar. Speciellt när det sätter en standard på hur sex ska se ut, tex att så hårt som möjligt ha oralsex.

#29 - d

Asså.. framtidens yrke? "Influencer" och "youtuber" är nutidens yrke, det är närmare sin död än sin födelse

#30 - d

Asså.. framtidens yrke? "Influencer" och "youtuber" är nutidens yrke, det är närmare sin död än sin födelse

#31 - Anonym

Ni behöver inte oroa er, svenska youtube kommer vara dött inom 2 år och då har folk inget annat val än att skaffa sig ett ”riktigt” jobb

#32 - Belle

Varför måste Moa Murderess clickbaita med att "det är något" mellan henne och folk hela tiden? Antingen är det Tarzan (som hon förövrigt har noll kemi med, verkar snarare vara något mellan henne och Konrad... Emma, watch out!), henne och poddkollegan (som hon PUSSADE på nyårsafton, stoppa pressarna) eller henne och Vlad (wow en kille och en tjej är kompisar, nu måste de ju ligga med varann). Antar att det är för att hon är så dötrist som person (trots hennes "superhäftiga" och "alternativa" stil) att hon måste dra in lite kärleksdrama för att kasta lite ljus på sig själv.

#33 - Anonym

#28
Håller med!!

#34 - Anonym

Vilket skämt...

#35 - Anonym

Vårt samhälle behöver läkare och lärare mm. Inte YouTuber. Man kan inye lära sig att bli en youtuber fattar man väl. Det hela handlar om att bli känd vid rätt tidpunkt och huruvida man är originell elelr inte. Stackars alla barn/ungdomar som blir lurade av sådant här. DETTA HÄR ÄR INGEN UTBILDNING. Den tar dig ingenstans.

#36 - anonym

#32 Det är helt klart något mellan henne och Konrad men att skriva att hon är trist tycker jag är taskigt. Hon har helt klart mindre energi nu när hon bor i YouTube-huset men jag hoppas på att hon kommer att trivas snart.

#37 - Anonym

Varför skriver du ingenting om att Helen har brutit sitt ben/fot på 3 ställen. Uppdatera!

#38 - Anonym

lol wut... why tho

#39 - Anonym

Det håller ju inte i längden. Visst alla de här som hoppar av gymnasiet för att bli youtuber kanske kan leva på det i några år. men om 10, kanske till och med 5 år kommer ingen titta på de, för de är inte så jävla intressanta. de kommer inte kunna leva på det livet ut och det är bara att inse det, youtube är inget riktigt jobb.

#40 - Zallie

Det enda jag kan tänka på gällande detta är skolan. Det är en extremt dålig skola som jag själv gick på. Lärare som kränker, rektor som fullständigt skiter i eleverna och vill bara att skolan ska se bra ut. Jag läste programmering och min programmeringslärare kunde inte ens göra ett "@" på datorn... Så aa... Riktigt kass skola.

#41 - Anonym

Om man redan har gått ut gymnasiet för några år sen, hur gör man då????

#42 - Anonym

#39 Therese Lindgren och Jocke & Jonna kommer alltid ha bra med pengar, eller extremt bra med pengar rättare sagt då dom är mer än bara Youtubers ;)

#43 - Anonym

https://www.youtube.com/watch?v=gB0aVWl9aYg

#44 - Anonym

Kolla fellsis nyaste video, hon har alltså skaffat hund? Usch vad dålig hundägare hon är. Kolla vloggen så förstår ni.

#45 - Anonym

Det är ju fan inget nödvändigt jobb! Vi behöver lärare, doktorer, osv. Latgrisar

#46 - Anonym

#43 subbar bara för de e jönköping haha

#47 - Anonym

#45 för det första är Youtubers inte lathet. Det är ett yrke inom Media som film/bild, redigering m.m plus engagerar med att skapa något för olika målgrupper.

För det andra Lathet innebär personer som inte är beredd att arbeta. T.ex Är man arbetslös en längre tid så blir man så bekväm att man blir försoffad och inte vill göra något aktivt. Jag har varit med om lathet och att vara Youtuber är inte lathet om man arbetar inom Media. Ämnet Media är rätt utbrett. Så skulle Youtubers vara lata hade dom inte lagt så mycket tid med film och allt material som de skaffar för att nå ut till målgruppen.

För det tredje. Alla har inte möjligheten till att bli läkare, lärare, advokater och jadijada. Det går bara inte att ansöka utbildning poff och pang sen är bara och jobba. Det funkar inte så. Man måste vara behörig till att komma in i utbildning med bra betyg och en del utbildningar (de flesta iallafall) har en hel del krav. Jag skulle gärna vilja bli läkare, veterinär, advokat och andra stora jobb. Men det kan jag inte trots jag kämpade som fan i gymnasiet och även folkhögskola så kommer jag inte ens in på Yrkeshögskolan efter har sökt in 3 gånger utan resultat. Sen dessutom har en del utbildningar jääättelånga pluggår. Att bara plugga till en präst (tog präst som ett !Exempel!) tar 8-10 år som jag har hört från en bekant som är diakon.

Så kom inte här och säg saker som om det vore så enkelt som att vända ett pappersblad från en bok. Och använd inte ordet lathet när du verkar inte veta vad det innebär och även i fel sammanhang. Ett jobb är ett jobb. Alla går efter sina intressen och Som sagt att vara en Youtuber är ett yrke inom Media. Tänk lite grann med det organet du har innanför skallbenet och inte med organet du har i munnen.

#48 - 8

Ifall man postar en kommentar på en youtubevideo o sen tar bort den, kan man spåra ip-adressen ändå? Nån som vet?

#49 - Anonym

Haha min skola ju! Att man inte kunde göra det när kah sökte in var ju typiskt :(

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com