Lucas Simonsson kritiseras för fatshaming

Lucas har lagt upp en video på instagram där han säger att man blir tjock om man äter en kladdkaka.
 
Många har reagerat på videon och tycker att han fatshamear medan andra menar att det bara är ett skämt.  
 
Felicia Aveklew skriver att man kan säga roliga saker utan att kränka andra människor. 
 
 
#1 - Jen

Heja Felicia! Ja!! Det är lönlöst att skriva med små pojkar. Eller många grabbar generellt.. tyvärr är synen på saker helt annorlunda hos dem. Så fortsätt sätt ned foten, varför inte?

#2 - anonym

Man skämtar inte om sådant. Det är triggande som fan om man har en ätstörning.

#3 - boi

bruh

#4 - N

Tyckte hans video var rolig & förstår inte varför alla ska bli anklagade för någonting hela tiden. Säger någon att hen gillar en vit jacka mer än den svarta, kommenterar folk rasist. Säger man att man inte vill äta en bulle, bidrar man till fatshaming. Jag försvarar inte alla influensers som gör fel. T.ex. Vlads våldtäktsskämt var inte ok.

#5 - Anonym

Usch, spyr. Dessa feminister alltså, sp sjukt att man som kvinna tillåts att skriva kränkande saker om just män, men om t.ex en man skulle skriva liknande till en kvinna är det psykisk misshandel, polis ska kontaktas osv. Snälla feminister, bara för att kvinnor är utsatta behöver ni inte dra exakt alla mön över samma kam. Och ja, ni feminister som bryr er om kvinnors rätt och jämnställdhet, you go. (riktat till 1#)

#6 - Anonym

sluta bli så jävla kränkta för ingenting vafan e problemet? ni alla beter er som att ni är småbarn, ni blir arga när "vegetariner/veganer" äter kött npngång ibland, ni blir arga när folk säger nånting med svart och vit, ni blir arga om nån röker, ni blir arga när nån dricker, ni blir arga vad än folk gör. sköt ert egna liv och låt folk leva som dom vill. bara för att de är "kändisar" så ska de ändå få göra som dom vill.

#7 - Anonym

Jag som har en ätstörning ser verkligen inte detta som ett skämt, så jävla äckligt beteende......

#8 - Anonym

#5 dom som smutskastar män på det viset är inte feminister, dom väljer att kalla sig det men är bara manshatare. Jag är en äkta feminist, jag står för att INGEN ska bli nedtryckt oavsett kön, man ska inte se ner på någon bara för att den är tjej eller kille, alla ska ha samma rätt i detta samhälle och ska behandlas med respekt. Tjejer ska respektera killar, killar ska respektera tjejer. Så enkelt är det, så få inte fel uppfattning om feminismen bara för att vissa inte kan bete sig och väljer att kalla sig feminister

#9 - ❤️

#7 kärlek till dig ❤️❤️❤️

#10 - Anonym

killar är skräp

#11 - Anonym

En som heter Sofia Johansson och även Sara Songbird kommenterade också och la ut lite saker på sin egna insta story och även bild.

#12 - mmmmm yeah

asså wtf folk är fan lättkränkta

#13 - Anonym

Haha lol tog hon åt sig eller? Lättkränkta människor *palm face*

#14 -

Det är sjukt bra att stora youtubers/kändisar säger ifrån!! Dock så är det en stor dubbelmoral att vissa av dem och andra offentliga personer/vanliga personer kritiserar andra som fan men tar inte kritik själva...Och ni som har ätstörningar och känner er tjocka, sluta inte äta. Mat är det viktigaste för vår kropp och alla ser olika ut för att vi är uppbyggda olika och har olika ämnesomsättning. Sluta ät skräpmat, röka, dricka alkohol och sluta stressa (stress kan göra så att man går upp i vikt) isåfall men sluta aldrig äta mat, det är inte det som får er osäkra på er kropp utan det är dagens jävla samhälle och alla idiotiska sociala medier som gör att de flesta tappar sitt självförtroende. Jag slutade äta för att jag kände mig tjock (var och är smal) och blev jätte trött. Jag fick järnbrist pga det och höll på att dö, det är inte värt de, tro mig. Det är inte fel eller äckligt att vara tjock, det är mysigt och underbart. Det är inget fel på en fungerande kropp oavsett form och utseende, kom ihåg de. Kram på er alla!!♡

#15 - Tove Evensen

Haha jag bloggade om detta & mina bloggläsare är inte så känsliga som dagens "tonåringar". Så ingen förstod vad jag ens skrev om.
HAHA. Det tyckte jag var kul.

Ta inte allt så seriöst hela tiden.

#16 - Anonym

Han sa väl inte ens att de va fult att va tjock?? Folk kan inte ta skämt nu för tiden, asså herre min gud

#17 - Anna

Det där är inte fucking FATSHAMING. Fyfan vad folk ska förstöra för vad som en gång kunde vara HUMOR och SKÄMT. Usch!

#18 - Jen

#5 Haha nej jag är inte feminist. Är du man? Typisk att sätta stämpel på andra. Eller? Gillar att du kör den klassiska "dra inte alla över en kam" när du själv drar alla feminister över samma kam. Haha, Heja dig. 😂💪

#19 - Jen

#8 jag har INTE kallat mig feminist. Så dra inte det på mig 😉

#20 - Jen

#8 jag har INTE kallat mig feminist. Så dra inte det på mig 😉

#21 - Trött på allt gnäll

Men asså snälla nån, det var ju inte seriöst. Förstår inte hur det skulle kunna vara kränkande, verkligen långsökt att dra de parallellerna. Ska man inte få skämta om en sån sak? De va ju inte ens riktat mot någon och det var en påhittad karaktär. Hans videos är ju sådana som man kan relatera till, även om det är på ett överdrivet sätt. Det är menat att va roligt, inte att man ska analysera det så himla mycket. Förstår verkligen inte hur denna video skulle kunna vara kränkande. Istället för att haka upp sig på varenda liten sak i ett skämt som skulle kunna vara känsligt så kan man ju engagera sig i något som faktiskt är kränkande.

#22 - Anonym

Therese skriver på hennes blogg att Logan och Jake Paul är underhållande. Många av hennes läsare blev besvikna på att hon ger sådan positiv uppmärksamhet kring Bröderna Paul när exempelvis Logan nyligen la upp ett videoklipp där han visar en död person som just tagit självmord och skrattar åt situationen.

#23 - Anonym

Det var ju dåligt att han la till ” fetto” på slutet man behöver inte vara fet för att man äter kladdkaka direkt

#24 - Anonym

Kolla på anis senaste video, där kan man snacka om en kille som gör content!!! och han gör allt själv, grym e han

#25 - Anonym

Sjukt besviken på thereses senaste blogginlägg. Tappade respekten totalt för henne nu

#26 - Anonym

Det var ju bara ett skämt! Blir så jävla trött på överkänsliga människor som inte kan ta något på skoj längre.

#27 - Anonym

#25. Samma här! Vem fan skriver ett inlägg om Logan och Jake?? En efterbliven människa ja

#28 - Anonym

Hahahah du uppdatera hon blogginlägget och ba: Jag tycker det Logan gjorde va sinnessjukt! Nice try

#29 - Anonym

Felicia e ingen bättre förebild själv. Hon lär ju bara sina barn till följare att man ska dricka alkohol

#30 - Minna

Såhär är det. ALLT som sägs på internet (eller någon annan stans för den delen) bör inte alltid tas på fullaste allvar. Speciellt inte om syftet är någonting som uppenbart ska vara humoristiskt. Sedan är långt ifrån allt okej att säga för att "det är bara ett skämt", det fungerar inte heller. Men någonstans måste man kunna släppa varenda liten detalj i allting.
Från någon som haft ätstörningar (alltså ingenting jag säger för att "stärka mina argument", sådant är bara respektlöst. jag är fullt seriös) så ja, denna video hade varit triggande för mig under min ätstörningsperiod. dock INTE för att Lucas sagt att man blir fet av kladdkaka och därför måste jag GENAST avstå från kladdkaka för all framtid. Bara för att det har ju någon random snubbe på instagram sagt. Jag hade blivit triggad av att det här med att inte äta nämns. Och sådan kommer man liksom aldrig undan. Men jag har jävligt svårt att tro att elvaåringarna här kommer att säga nej till kladdkakan som bjuds av mamma och pappa på lördagkvällen för att humorkontot på instgram sagt ordet "fet" och "kladdkaka" i samma mening.
Bra att folk står upp för sig själva och sätter ned foten. det tycker jag. men tänk på det jag skrev också, i de allra flesta fall får sådant här inte "jorden-går-under"-allvarliga konsekvenser.

#31 - Anonym

Men herregud tagga ner lite

#32 - Anonym

dom enda som reagerar/blir kränkta är överviktiga människor och felicia aveklew som vill ha bekräftelse och vänner. blir ni så triggade kanske det är dags att LOGGA UT. sluta tro att hela världen ska forma sig efter era behov, det är NI som behöver forma er efter världen. något alla andra människor som inte har bekräftelsebehov eller hybris har förstått. stör det er vad lukas simonsson lägger upp på sin egen instagram, följ inte, kolla inte. kan ni inte logga in på instagram utan att bli triggade? ta bort det och börja jobba på er själva istället för det är hos er felet sitter inte alla andra.

#33 - boi bye

Att man i åratal har skämtat om att man blir fet av äta är bara långdraget och onödigt av Lucas... Liksom hoho jätte rolig :-) not.

#34 - Anonym

#22 jag tycker du ska ta och läsa hela Therese text på hennes blogg innan du kommentera skit

#35 - Anonym

#34 Hon ÄNDRADE sin text efter all kritik.

#36 - Anonym

Men herregud, man får verkligen inte skämta om något längre? Jag och min kille kallar varanda för fetton jämt, vad är problemet? Vi tycker inte sämre om överviktiga för det.

#37 - Elin

Det roliga med detta är ju att han faktiskt har rätt i det han säger, man blir tjock om man äter massa sött etc. Han är komiker, om ingen kan få skämta i detta samhälle längre kan ju alla lika gärna begrava sig under en sten.. Jag har en ide till alla som inte tyckte att videon var rolig eller liknande SLUTA FÖLJ HONOM DÅ! Så svårt är det faktiskt inte xD Jag blir inte stött för att jag ÄR TJOCK och jag har ätit för mycket skit och rört på mig för lite, ingen fatshaming i det där som han la upp

#38 - Elin

Det roliga med detta är ju att han faktiskt har rätt i det han säger, man blir tjock om man äter massa sött etc. Han är komiker, om ingen kan få skämta i detta samhälle längre kan ju alla lika gärna begrava sig under en sten.. Jag har en ide till alla som inte tyckte att videon var rolig eller liknande SLUTA FÖLJ HONOM DÅ! Så svårt är det faktiskt inte xD Jag blir inte stött för att jag ÄR TJOCK och jag har ätit för mycket skit och rört på mig för lite, ingen fatshaming i det där som han la upp

#39 - Jen

#32 FAST, nu blir ju DU triggad av att andra blir triggade. Haha allt går ju liksom runt. "Logga ut om du inte klarar av" .. Ja men logga ut du då som inte heller klarar av 😂 haha

#40 - Anonym

#35 nej det gjorde hon inte har läst allt från början sen hon la upp de så försök inte :)

#41 - Anonym

#40 Jo det gjorde hon visst, försök inte själv? Först la hon upp det som står innan ”Edit”, sen la hon till detta: Jag uttryckte mig uppenbarligen otydlig i inlägget ovan – jag är inget Logan Paul-fan. Jag fastnade framför hans kanal – ja, men precis som ni tycker jag såklart att det är sjukt vidrigt att Logan publicerade videon från skogen. Jag kunde inte tro mina ögon när jag såg den videon igår, och kan inte FÖRSTÅ hur han tänkte när han beslutade sig för att klicka på ”publicera”.

Och sen när hon fick kritik för att hon ens skriver något om dessa två (vilket iprincip är att göra reklam för dom då väldigt många kommer gå in och kolla på dom efter hennes inlägg” så la hon till detta:
Min avsikt var inte att göra ”reklam” för killarna, och visste inte att de gjort så mycket skit som ni nu berättar för mig i kommentarerna. Jag har sett 10-20 prank-videos sedan igår och fann de videorna underhållande. Jag har inte någon annan info om de här killarna, jag har inte någon uppfattning om dem som personer, jag känner inte till deras historia eller tidigare uttalanden, men jag kan lova att jag inte kommer att fortsätta kolla på deras videos nu när ni fått mig att förstå hur vidriga de två bröderna är.

:)

#42 - Anonym

Håller förövrigt med en kommentar på hennes blogg som sammanfattar det bra:

Men kom igen, du är ju inte dum? Om du såg den första videon som du beskriver borde det räckt för att bilda en uppfattning? Din första text och formulering hänger inte alls ihop med din uppdatering. Din slutsats i första delen handlar ju om att youtube i Sverige förändrats? Med ett ”haha”. Say what?! Var det din analys efter att ha tittat på det där? Var det allt? Varför skrev du inget av allt det du sedan la till från start? Nu framstår det snarare som att du fått kritik och då försöker släta över/ursäkta dg. Ta bort det här inlägget bara. Du gör i och med detta reklam för dem oavsett du vill eller ej. Fler blir nyfikna = fler visningar. Jag blev besviken på dig nu, faktiskt.

#43 - Anonym

Men sen NÄR har man tagit lucas videos seriöst? Lär er ta ett skämt, livet skulle va tråkigt om man inte fick skämta om nått längre.

#44 - Anonym

#20 jag menade inte dig personligen heller? Sa bara att folk som kallar sig feminister och beter sig respektlöst mot alla andra än kvinnor är inte äkta feminister

#45 - Anonym

#37 det är inte fakta att man blir tjock om man äter sött. Jag äter väldigt mycket sött och onyttigt och är svagt underviktig

#46 - Anonym

#39 jag kommenterade min åsikt på ett väldigt aktuellt ämne. jag blev väl fuckig triggad då. skillnaden är att jag lägger en kommentar på en blogg och går vidare med mitt liv. inte sitter jag och bombar min instastory och säger att en liten sketch om kladdkaka tar andra människors liv. det finns gränser.

#47 - Anonym

Om folk ändå la all sin energi de lägger på den här kladdkakan-skämtet, som på att hjälpa till att rädda djur eller människor i världen. :)

#48 - Anonym

De är sjukt över hur folk blir kränkta av precis ALLT,vafan är de som händer herregud,går ju förfan inte skämta om något utan att någon ska börja gråta

#49 - Anonym

så fkn lättkränka ska alla vara

#50 - Anonym

Fan vad folk är lätttriggade. Det är ett skämt. Gå på folk som faktiskt fatshamear på riktigt istället.

#51 - Jen

#46 Okej, när du börjar skriva "fucking" i dina meningar inser jag att det inte är någon idé att argumentera med dig mer. Min systerdotter på 13 år håller på så. Hej

#52 - Anonym

#51 jag håller med, det borde finnas vettigare saker du kan göra än att försöka föra debatt i kommentarsfältet på svenskayoutubers.se

#53 - Anonym

Jag fattar inte vad som är fel med skämtet? Man blir ju tjock om man äter för mycket onyttigt så det är ju bara fakta?

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com