Läsarna ryter ifrån mot Felicia som hundägare

Felicia Bergström berättar i sin senaste video att hon ska ta hand om en hund under en kort period.
 
Hon frågar sina tittare varför hunden fortsätter kissa och skvätta inomhus trots att hon visar väldigt tydligt att det är fel genom att skälla på hunden.

Nu har flera tittare reagerat och skriver att hon inte ska skälla på hunden och en del gillar heller inte hur hon beter sig mot hunden. 
 
Inlägget är modererat eftersom ni tenderar att skriva spydiga kommentarer om Felicia. 
 
 
#1 - Anonym

Att skälla på hunden hjälper inte situationen, Felicia...

#2 - Emma

Hmm hon tycker det är konstigt att hunden kissar inomhus eftersom hon skäller på honom.. Vilken planet lever hon på?

#3 - Anonym

Varför ta sig an en hund när hon uppenbarligen inte vet hur man ska göra..?

#4 - Anonym

Omg påriktigt låt henne göra på sitt sätt skit i va hon gör påriktigt ingen skulle sagt ett skit om de här om hon inte var känd på yt

#5 - Anonym

Om jag fattar det rätt så säger hon i den videon också att folk klagade på henne att hon "åkte runt med bilen" i hennes video när hon storhandlade och att det inte var miljövänligt, Nej Felicia alltså när folk skrev att du inte tänkte på miljön när du handlade så menade dom att du köpte utländskt kött som är väldigt dåligt för miljön.

#6 - N

#4 hennes sätt är fel man ska aldrig uppfostra en hund så och måmga hundmänniskor skulle visst reagera om hon var ickekänd då jag själv har sagt åt så många att inte uppfostra så när dom ska lära sig kissa ute.

#7 - Q

Först fick man det intrycket att hon skaffat en hundvalp, men i slutet säger hon tydligt att det är en 3-årig hund som hon tar hand om åt en bekant. Att hunden skvättar inne beror då antagligen på att hunden:
a) märker sitt revir
b) ifall hunden är en hane som inte är kastrerad
c) är nervös över sitt nya boende
d) har något problem med njurarna/nånstans i "kisseriet"
En hund läser av tonläget och kroppsspråket, inte direkta ord, så att hon kallar hunden för hundjävel bryr sig nog hunden inte om, såvida inte den lärt sig att förknippa just "hundjävel" med smärta. Dock verkar Felicia väldigt stressad och irriterad, men så mycket hatkommentarer som hon fått under det senaste halvåret så är jag inte förvånad. Tycker inte hon bör skaffa en egen hund om hon känner att nerverna är knas just nu.

#8 - Anonym

Hon skall inte passa den hunden! Blir riktigt förbannad hur hon behandlar hunden.

#9 - Hundägare

Att hunden kissar inne kan bero på att den är i en ny miljö den ej känner sig van vid miljön än och där med blir uppstressad och en stressad hund kan kissa inne. Och att hon sen skäller på den stackars hunden gör inte situationen bättre utan gör hunden ännu mer stressad så blir ju ett ont ekorrhjul .. Hon borde i stället gå lite kortare men fler promenader med hunden så den får kissa av sig och lära känna hunden ordentligt så kanske det blir bättre

#10 - Anonym

Längtar verkligen till den dagen som youtubers slutar clickbaita/luras/förvränga saker. Hunden har man kunnat se på Felicias kanal till och från väldigt länge, det är ingen valp. Kommentarsfältet är ju fullt av folk som förklarar att valpar kissar inne innan dom lärt sig. Förstår verkligen inte varför youtubers har ett så stort behov av att lura sin följare. Felicia och Moa framförallt är ju kungar av detta. Vet inte hur många arga kommentarer man såg i Moas kommentarsfält nu över att hon tydligen "håller på" med både Tarzan och Vlad, yngre fattar ju inte vad som är "pr" och inte. Men jag kan verkligen inte förstå vad det är som gör att dom gör så, det är ju ingen som tycker att det är roligt, bara frustrerande med alla kommentar som inte förstår och som typ blir arga och skriver hat till tex Moa för det här med Vlad o Tarzan.

#11 - Tuva

Det finns så mkt som fellsis behöver jobba på innan hon kan ta hand om ett djur..

#12 - Anonym

lol jag kallar min katt för kattkräk ibland, inte för han gör ngt fel men b en grej. så att säga hundjävel spelar väl ej roll, bara man ej säger det i nedsättande mening!

#13 - Anonym

Att ni alla kan hoppa på Felicia på detta sättet det är sjuukt. På det sättet ni tolkar hur Felicia har hand om hunden, i vilken värld lever ni i? Jag finner inga ord hur fördomsfulla människor kan vara så kalla och trångsynta. Ni som är hundägare och går på Felicia det förvånar mig inte att ni tuttinuttar med era hundar och får låta dom göra som de vill. Hundar är som små barn, tuttinuttar man med små barn så tror de att det är okej och göra som man vill. Hur Felicia har hand om hunden det är sååå många människor som gör likadant och det är inget fel med det. Sedan har Felicia sagt att hon har haft hund förut i flera år en Rottweiler. Se hennes instastory och lyssna innan ni dömer. Gud vad trött man blir på mänskligheten.

#14 - Anonym

#4 om jag såg detta utan att hon var känd och jag inte visste vem hon var så skulle jag fortfarande reagerat, och det tror jag fler också skulle gjort

#15 - Anonym

#13 Det hon säger på sin story är ju dock 100% härskarteknik.

"Ni har sårat mig igen, thank you"

Man får väl se till att saker inte ser fel ut i videos när man vet att folk har på sig sina kritiska glasögon. Har inte sett videon, men vet sedan innan att Felicia är ganska bra på att skylla ifrån sig och komma på bortförklaring som "det är inte som det ser ut". Vi ser det vi ser, vi kan inte veta allt runtomkring och det är ju lite hennes ansvar att tittare får en bra uppfattning om henne.

#16 - Lina

Men nee stackars hund, va tror hon händer när hon skäller på den? Klart som fan hunden blir rädd o orolig o fortsätter kissa på sig..
Får en klump i magen av folk som är oschysta mot djur,

#17 - Anonym

13: Jag är hundägare, och jag "tuttinuttar" med mina hundar. Och de får absolut inte göra som de vill. Och jag blir arg så som Felicia behandlar hunden, det är inte lönt att skälla på hunden om det redan har gjort sitt behov inne. Och sen måste hon läsa av hunden och kolla över när den behöver göra sina behov, själv kan jag läsa av mina hundar när de behöver gå ut eller så säger de ifrån. Jag är ute med mina hundar 4-5 gånger och det är både korta och långa runder.

#18 - Anonym

Man ska inte skälla på en hund, det hjälper inte alls. Ta ut den istället?

#19 - Anonym

Kollade hennes insta storie. Hon försvarar sig och avslutar med: Ni har sårat mig igen, thank you.
Lägga blame på sina tittare...

#20 - Anonym

Finns la en anledning till att hunden pissar/markerar inomhus, oavsett ålder.

#21 - Felicia

Alltså, det hjälper inte skälsl på en hund eller visa den på ”skarpen” eller vad Felicia sa.

ENDA gången man kan säga åt en hund ordentligare är SEKUNDEN den gör fel, tex om den springer iväg. Den förstår inte om man säger åt den ens 2 minuter senare.

Det hon ska göra är att gå ut oftare, då det är en valp så borde hon gå direkt den står i hallen och piper. Då den kissade i sängen, stäng dörren! Lägg ut tidningar!

Men hon borde inte skälla på den för små saker?? Den blir bara osäker. Tog själv en hund som var extremt stressad då familj betedde sig som Felicia, + de andra hundarna var elak med henne.

I början kunde man inte ens säga nej åt henne utan att hon la sig på rygg och kissade. Hon var jättestressad. Nu 4 år senare mår hon jättebra, hon är helt som en vanlig hund och inte alls som förr. Hur gjorde jag/familj? Vi skällde inte på henne(då de inte förstår), går ut med henne ofta, hon har även en egen bur som hon får sova i(så hon får sin egna plats) osv.

Felicia borde inte ta hand om denna hund helt ärligt, att hon typ ”skyller” på honom när han sprang ut i vägen när han såg andra hundar? *Suck* det är hennes ansvar att hålla koll på bilar och vart hunden går. But let me guess, hon var upptagen med telefonen. (Vilket inte är något mot henne utan ser folk dagligen som inte håller koll på sina hundar för de är upptagna med telefonen)

Hoppas hon tar åt sig av kommentarerna istället för att bråka emot dom.

#22 - Anonym

Kollade precis på videon och Felicias attityd är ju hemsk? Inte bara mot hunden utan i största allmänhet. Hennes "förklaring" är så sjukt passivt aggressiv och sättet hon pratar om vissa saker är ju sjukt. Jag har aldrig haft hund och har inte så bra koll på hundar, men jag vet i alla fall att det är du som ägare (eller som passar den) som har ansvar för om den springer ut i vägen, vilket hon verkar blamea hunden för?

Gillade verkligen Felicia förut men känns bara som att hon är negativ, gnäller och har vidrig attityd nu för tiden. Om hon inte skriker och/eller fejkskrattar mao. Nä. Blir en unsubscribe på henne nu.

#23 - A

Tror ärligt att vad Felicia än lägger ut nu mera så kommer hon att få så massor hat och kritik. Kritiken dock inte helt oförtjänt, men ändå. Kan inte vara helt lätt att som 23/24 åring vara offentlig och få såpass mycket skit som hon får och att sen ha det som jobb att lägga ut videor osv. Gillade henne förut och prenumererade på hennes kanal, men avslutade prenumerationen efter att hon (i mitt tycke) förstorade upp grejer, clickbaitade och betedde sig oskönt tillsammans med andra yt:s (som det där med Joel, Lovisa Kawaii osv.) Gillar heller inte hur hon tar allting personligt (som nu med Robins och Julias video, ja den var idiotiskt formulerad och alla ska absolut själva få välja vad de lägger ut och vad de skriver som bildtext) men hon behöver väl inte direkt ta på sig offerkoftan och skriva spydiga svar och dra med hennes vanliga kommentar "ord dödar". Allt handlar inte om henne personligen.
Felicia är också väldigt duktig på att manipulera och provocera, hon vet att folk går i taket av saker som hon säger och gör, ändå väljer hon att lägga ut det och sekunden efter "bryta ihop" och gråta på SC/IG och skylla tittarna för all negativ feedback hon får. Kanske du inte ska medvetet lägga ut saker/formulera dig/låta bli att berätta hela sanningen om du vill att folk ska förstå hur saker egentligen ligger till? Som t.ex. att säga att du är pank-ändå köpa julpynt för 10.000kr (även om det är sponsrat så undrar ju folk över prioriteringarna) eller kalla hunden för hundjävel (även om du hävdar att det är med kärlek) eller hänga ut folk som inte tycker som du eller bete dig i tittarens ögon elakt mot dina vänner och sedan hävda att det är "typiskt er" och er jargong (speciellt då hon gjort flera videor om hur dåligt hon själv mått av all mobbning hon fått utstå).
Hon kunde även ha berättat direkt att hunden bodde hos henne tillfälligt, låtit bli att kalla den valp då den var tre år gammal och sagt att det är en problemhund. Hur f*n ska man annars veta det? Klart alla ger tips på hur en VALP beter sig då hon kallar den valp och ger sken av att HON är ägaren!?

Har så blandade känslor för Felicia. Gillar inte att nån blir så hatad, men samtidigt stör jag mig på hur hon beter sig :D

#24 - rena kläder kanske?

har amir inte några andra kläder??? Han sa att han skulle vänta med att tvätta den rosa adidas tröjan till efter han vart hos frisören?? han har på sig samma tröja hela kvällen och även dagen efter??

#25 - 8

Ifall man postar en kommentar på en youtubevideo o sen tar bort den, kan man spåra ip-adressen ändå? Nån som vet?

#26 - anonym

Varför moderar du kommentarer angående Felicia men inte angående Jocke och Jonna? Har sett vidriga kommentarer om dom på din blogg men dom är tydligen okej?

#27 - Anonym

Vad är det för kille på Tovas mystory? Är det Raed??

#28 - Anonym

Extrem dubbelmoral att Felicia säger "ord dödar" sen säger själv hundjävel, behandlar hunden elakt osv och sen lägger till på instagram att hunden är en av de hon älskar mest i sitt liv och att folk är elaka som säger ifrån. För det första kallar man inte en hund för elaka saker även fast den inte förstår. Det är som att ge kränkande kommentarer till en döv person, "den förstår ju ändå inte mig så vad spelar det för roll". Sen för det andra så är det stor skillnad på rottweiler och den här typ av hund (bichon frisé?). Rottweilers är avlade till en typ av kamphund och måste dresseras ordentligt och allvarligt, inte elakt. Vet ej vad för ras den här hunden är men den är inte lika "jobbig" att uppfostra. Nu är den här hunden 3år och det är lite svårare att dressera en hund då. Dock ska man inte vara elak. Att säga hundens namn när den gjort fel och skrika på den är inte rätt, då blir den nervös och fortsätter, samma sak gäller när den gör sina behov inomhus. Sen om den varit ute i flera timmar men ändå kissar inne så borde man ju såklart kolla upp det för det är ju inte normalt. Hundar känner av människors, eller djurs känslor och humör, om man då är väldigt stressad och irriterad så är det normalt att hunden vill ha kontakt med en och kela för att trösta. Hoppas att Felicia inte bara tar dessa kommentarer som hat utan även tar dem som ett kritiskt tänkande på sig själv så att det blir bra eller åtminstone bättre med hunden.

#29 - Alicia Uusitalo

#27 Det är Eddie, adda edsie på snapchat så ser du när dom umgås tillsammans

#30 - Anonym

VART är hon elak mot hunden? Att "skälla" på en hund som kissar inne är helt rätt. Jag har en hundras som klassas som omöjlig att få rumsren, enda sättet jag fick honom att sluta kissa inne va att fya, han blev rumsren vid ungefär 3månaders ålder. Han kissade senast i min säng och ja, jag blev sur och tog ut honom samt belönade alltid kissandet ute. Aldrig hänt sen dess och han är 9månader idag. Det en trygg hund och glad hund, kan skilja på rätt och fel och han missförstår mig inte eller blir förvirrad utan jag är tydlig med honom. Att belöna en hund som kissar inne? Vilket skitsnack. Okej om det är en väldigt liten valp som ej kan kontrollera blåsan, hålla sig och inte fattat att det ör ute som gäller. Men man ska aldrig belöna något som ej uppskattas när hunden är äldre, det ger bara större problem sen. Folk som ska dadda med sina djur och låta dom göra fan som helst...det blir inget trygg & stabil hund. Lär den från början och belöna bara bra saker samt belöna/ge kärlek för att valpen ska känna sig trygg i början.

#31 - Anonym

#31 du behöver lära dig vett och ettikett för hur idiotisk beteende du har.
Hon har ju gått ut med hunden vilket syns på hennes vlogg och även säger att man måste gå ut var 3 timme. Dessutom du borde skämmas som använder Tjockis som skällsord. Sådana som du bör inte använda sociala medier överhuvudtaget.

#32 - Martina Ek

Jag förstår inte riktigt var någonstans hon är så hemsk mot hunden som alla gastar om? Jag förstår mycket väl hennes frustration över kissandet inne och i sängen, har själv en liten herre som höll på så i en halv evighet innan jag fick ordning på honom. Och jo, det hjälpte att säga till honom på skarpen - man kunde tydligt se på honom att han visste precis vad han gjort och förstod att det var fel när jag sa till honom. Detta fick honom inte att sluta skvätta helt, men det minskade faktiskt.

Att hunden kissar inne behöver inte alls betyda att den behöver gå ut. Framförallt hos mindre hanhundar så är det vanligt att de "skvätter" inne, även fast man varit ute med honom tio minuter tidigare.

Jag fick till slut helt bukt med "problemet" genom att använda s.k. skvättskydd på honom inomhus. Efter en tid så slutade han skvätta inne och nu behöver jag bara ha på honom det när man hälsar på hos någon annan.

Det finns ju självklart undantag - om hunden har något problem t.ex. med njurarna eller har urinvägsinfektion (som jag - av erfarenhet när min ena hund fick det - har förstått gör väldigt ont och är stressande för hunden, så det märker man i så fall).

Vill också påpeka att "säga till på skarpen" och "ta tag i hunden" inte automatiskt betyder att man skriker hysteriskt och slår hunden! Med tanke på allt hat hon fick för sin video känns det nästan som att det är det folk tror att hon gjort. Jag tvivlar starkt på att så var fallet här.

Folk måste verkligen sluta ge skit och hat och komma med konstruktiv kritik och råd istället!

#33 - Amanda

Herregud säger jag.
När min hund kissa inne så torkade jag upp det sen skurade jag golvet med 99,9% bakteriedödande medel , hab kissa där 2-3 gånger till sen sluta han

#34 - Anonym

Man måste skälla på hunden till en viss del. det finns en gräns men man måste också få hunden att förstå att det den gör är fel. Det är så man får hunden rumsren. och man ska passa på när hunden är valp. snälla nån, vi har 2 hundar, 1 av dom har vi haft sen den var valp och den andra adopterade vi av en familj som tänkte lägga honom till sömns för han har vissa problem som dom inte kunde ta hand om. Hunden som vi haft sen han var valp är den snällaste och mest kärleksfulla hund jag har träffat (Och jag säger det inte bara för att han är våran hund.) Vi var tydliga med att kissa inomhus var fel när hann var valp så nu har han inte kissat inne på typ 5 år. hunden vi adopterade nyligare kissar inna för familjen som han hade som valp hade inte tid eller ork att lära honom rätt och fel. och vi måste ställa för stolar överallt för det är sjukt svårt att lära en fullvuxen hund nya saker. Som sagt så finns det en gräns. och man behöver inte ta tag i hunden eller vara aggresiv mot den. det är bara en valp som inte vet bättre. Men man kan absolut skälla på hunden lätt. DET ÄR LIKSOM BASIC TRÄNING NÄR MAN GÅR PÅ EN VALPKURS. Om man skäller på hunden lätt så fattar den att den gjort något fel. man kan inte bara säga 'nej. fy.' super tyst eller lugnt för att hunden förstår ändå inte svenska. men hundar förstår olika toner på rösten. (Stor anledning till att många använder den typiska 'hund rösten' när dom gosar med hunden eller ger den godis osv för att den var duktig.)

#35 - Anonym

Man måste skälla på hunden till en viss del. det finns en gräns men man måste också få hunden att förstå att det den gör är fel. Det är så man får hunden rumsren. och man ska passa på när hunden är valp. snälla nån, vi har 2 hundar, 1 av dom har vi haft sen den var valp och den andra adopterade vi av en familj som tänkte lägga honom till sömns för han har vissa problem som dom inte kunde ta hand om. Hunden som vi haft sen han var valp är den snällaste och mest kärleksfulla hund jag har träffat (Och jag säger det inte bara för att han är våran hund.) Vi var tydliga med att kissa inomhus var fel när hann var valp så nu har han inte kissat inne på typ 5 år. hunden vi adopterade nyligare kissar inna för familjen som han hade som valp hade inte tid eller ork att lära honom rätt och fel. och vi måste ställa för stolar överallt för det är sjukt svårt att lära en fullvuxen hund nya saker. Som sagt så finns det en gräns. och man behöver inte ta tag i hunden eller vara aggresiv mot den. det är bara en valp som inte vet bättre. Men man kan absolut skälla på hunden lätt. DET ÄR LIKSOM BASIC TRÄNING NÄR MAN GÅR PÅ EN VALPKURS. Om man skäller på hunden lätt så fattar den att den gjort något fel. man kan inte bara säga 'nej. fy.' super tyst eller lugnt för att hunden förstår ändå inte svenska. men hundar förstår olika toner på rösten. (Stor anledning till att många använder den typiska 'hund rösten' när dom gosar med hunden eller ger den godis osv för att den var duktig.)

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com