Youtubers filmar skönhetsingrepp

I Therese senaste video berättar hon att hon har svårt att bestämma sig om vad hon tycker om att youtubers lägger ut videos där de sprutar in fillers. 
 
Senast var Amanda Lundgren som fått en del kritik eftersom en del tycker att det är osmakligt och oansvarsfullt att ge ut rabattkoder på skönhetsbehandlingar. 
 
 
#1 - Leaf

Har trypanofobi så.. tror det talar för sig själv.

#2 - Anonym

Att man endast 18 år gammal sprutar in massa sånt i ansiktet är riktigt tragiskt.

#3 - Anonym

Bra förebild Amanda Lundgren...

#4 - Anonymiii

Therese har rätt

#5 - Anonymiii

Therese har rätt

#6 - Anonym

Amanda (eller de andra) har ingen skyldighet att vara förebild för 9-13 åriga barn. Sedan är man inte heller en dålig förebild bara för man gör och filmar skönhetsingrepp. Herregud låt de vara! Det är deras youtubekanal, om man inte tycker det är barnvänligt är det inte deras ansvar att stoppa barnen att kolla på det. Föräldrarnas ansvar!

#7 - Anonym

Vem ska personen längst till höger i övre raden på headern föreställa

#8 - Anonym

Fast Jonna gjorde det för att hennes läpp var ojämn.
Tycker inte att det ska utses som att hon ville "förstora" pga att det typ var för små..

#9 - Anonym

Fast Jonna gjorde det för att hennes läpp var ojämn.
Tycker inte att det ska utses som att hon ville "förstora" pga att det typ var för små..

#10 - Anonym

hemskt

#11 - Anonym

#7 jag skulle gissa på wilmasbeauty

#12 - Anonym

Alla har vi kropps komplexer och vill göra något åt dem så man kan bli bekväm med sig själv igen... Inget att skämmas för och det är absolut inget fel med de... Och sen finns det en ålders gräns på Youtube och om nu småbarn har ljugit om sin ålder så får dem faktisk skylla sig själv det är föräldrarnas ansvar om vad deras barn kollar på.

#13 - Anonym

#8 #9, Jonna fixade nyligen botox i pannan och något med läpparna, titta på ”ahclinic” på instagram.

#14 - Anonym

Tycker förstås att det är upp till var och en och det är ju ändå så, oavsett om youtubers försöker avsäga sig ansvaret, så är de förebilder. Skiter i vad de gör med sina egna ansikten, men att samarbeta och ge rabattkoder anser jag är fel. Är inte emot ingrepp över huvud taget, men att ”locka” tittare och främst om yngre hänger på gillar jag inte.

#15 - Anonym

Jag tycker faktiskt att det är bra att de visar att de faktiskt har gjort skönhetsingrepp.

Jag tycker att det hade varit betydligt värre ifall alla youtubers hade gjort det i smyg för att sedan posta bilder på instagram och få småtjejer att tro att de är helt perfekta och skapa en skeva skönhetsideal.

Jag kan dock hålla med om att det går alldeles för långt när man ger sina unga tittare rabattkoder hos klinker och indirekt uppmanar följarna till skönhetsingrepp.

#16 - Anonym

Therese har själv botox i hela pannan och ögonen och har gjort andra skönhetsingrepp så varför skulle hon klaga? Hon borde istället stå för det gör hon har gjort det i många år nu. (Min mamma jobbar där hon har gjort det.)

#17 - Jane

Men Therese tycker var och en får göra vad dom vill med sina kroppar, det är just om de är Ok o lägga ut på Youtube. Kolla hennes senaste mukbang så förstår ni vad therese menar :) så

#18 - Anonym

#16, fast problemet är ju att dom andra som gör det lägger ut det på youtube när dom vet om att dom har till största del barn som tittar på dom och ser dom som förebilder, therese gör inte det (ifall det är så att hon tar botox).

#19 - elise svensson från borås, äspered

usch, dom säger ju inprinsip att du blir finare med skönhetsingrepp. stora fylliga läppar, inga rynkor mm. skäms på er säger jag bara

#20 - Anonym

Gör vad ni vill men snälla ge inte ut rabattkoder till unga tjejer, oooosmakligt

#21 - Anon

Ni kan säga hur mycket ni vill att youtubers inte måste vara förebilder och att de får lägga ut vad som helst, men faktumet kvarstår att det bidrar till en enorm hets (som om det inte är tillräckligt mycket skönhetshets och ideal redan).

Man kan inte bara hålla på och "fixa" olika "fel" man tycker att man har. I första hand tycker jag att man alltid ska söka hjälp om man mår dåligt över vissa delar på ens kropp. Det sitter liksom i huvudet. Hur kan vi sitta och preacha om att dagens skönhetsideal är helt sjuka och att det är hemskt hur många barn och ungdomar som drabbas av dessa och kanske utvecklar ätstörningar, men samtidigt tycka att det är helt okej att influencers i princip promotar skönhetsingrepp. Unga människor är så extremt lättpåverkade och som stor influencer kan man inte bara avsäga sig ansvaret. De HAR ett ansvar, ett stort ansvar. Deras val påverkar många andra människor och det har de själva gått med på om de vill vara offentliga personer. Det kommer liksom på köpet.

#22 - Anonym

Känner lite att vad är felet med skönhetsingrepp egentligen? Vill folk upprepade gånger fylla läppar, jämna ut pannan, operera näsan och dyl, så låt dem göra det. Det skadar bara de själva och deras plånböcker, likaså ser de ut som fan i slutändan.

Visst, jag kanske skulle kunna tänka att fylla mina läppar för symmetrins skull, så de är väldigt ojämna. Men skulle aldrig komma på tanken att fylla kinder och haka bara för ”skojs” skull, det ser fan förjävligt ut på vissa (vill inte nämna en viss person men tror ni fattar själva). Men som sagt, var och en får göra som de vill. Det är föräldrarnas ansvar att hålla koll på vad deras ungar kollar på på nätet.

#23 - Anon

#22 Visst, folk gör som de vill, men jag tycker INTE det ska normaliseras. Att vi ska gå och operera näsan istället för att gå i terapi till exempel. Att bara fixa det yttre och inte de inre tankebanorna kan bara vara skadligt. Det finns ju liksom anledningar till att folk väljer att göra skönhetsingrepp och det är nog inte för att det är kul.

#24 - Anon

Fortsättning: Sedan är ju inte fillers en jätteallvarlig grej, men så fort man har testat så tror jag det är lätt att fastna. Man ser ju många kändisar och till och med vissa influencers (menar inte nödvendigtvis svenska sådana) som har blivit "blinda" för vad de gör med fillers. Alltså, de ser inte när det börjar se riktigt galet ut.

#25 - Anonym

Låt de

#26 - Elin

Tycker inte det är fel alls att göra fillers m.m. Sen är jag en person som alltid står för att man ska vara nöjd med som man är och att alla är vackra på sitt eget sätt. Men har man komplex över något så får man absolut ändra det om man mår bättre i det själv.

Tyvärr blir jag riktigt provocerad när man lägger upp det på youtube och ger rabattkoder hit och dit. Oavsett om man säger "jag har inte valt att vara en förebild" så blir man det automatiskt när man väl har en youtube kanal. Man får ett ansvar.
Man måste tänka till några extra gånger innan man publicera något.
Sen Absolut va ärlig med att du har gjort fillers men promota inte det för fan.

#27 - Anonym

#26 men att de ger rabattkoder är ju för att nå ut till de äldre följarna som gör sådant här som de gör och att de visar i videon för de sammarbetar med dom och även att visa att dom är pålitliga och duktiga på vad de gör. Men förstår din poäng dock.

#28 - Anonym

Kan du inte skriva om att Kammi ska flytta tillsammans med Nico.

#29 - Anonym

Ännu en gång heter det ansvarslöst och inte oansvarsfullt.

#30 - Arnold-lover

Margaux Dietz ska vara med i Lets dance! Hon sa det i hennes senaste vlogg

#31 - Jossan

Jag tycker det är oansvarigt att ge ut rabattkoder, för det uppmuntrar visst till ökat intresse. Jag tycker heller inte att man ska ha med det i sina videos, men däremot vara ärlig med att man gjort ingrepp. Det är viktigt för yngre(eller alla) att förstå att JA du KAN se ut såhär, men det kostar.

#32 - tete

haha emma å konrad snor kammis bil och prankar henne :) https://www.youtube.com/watch?v=7kbmAfm9wDQ&t=25s

#33 - tete

haha emma å konrad snor kammis bil och prankar henne :) https://www.youtube.com/watch?v=7kbmAfm9wDQ&t=25s

#34 - Anonym

Dumt att börja med fillers i så tidig ålder. Tycker Amanda ser ut att vara i 30-årsåldern när hon bara är 18 år. Ju mer hon håller på, desto äldre kommer hon se ut. Trots att fillers ska ge motsatt effekt, att det ska släta ut. Det är fan kemikalier man sprutar in...

#35 - Saga

Tycker ändå att det är okej att det filmas. Har även större förståelse för att Jonna fixade läpparna, då hon läge pratar om att den ena sidan typ hänger eller något liknande. Däremot tycker jag inte riktigt att det är så bra att ge ut rabattkoder för skönhetsoperationer, såsom Amanda gjorde.

#36 - Anonym

Therese har ju själv använt sig av fillers/botox eller vilka namn allt nu kan ha. Det märks så väl på hennes panna till exempel, som #16 skrev. Dessutom så syns det på hennes reaktion i videon när hon googlar sig själv och läser om någon som påpekar det också. Fattar bara inte varför hon inte kan vara ärlig med det..

#37 - Amanda

#32 Det var Kammis morsa som snodde bilen och Konrad och Anja fyllde bilen med godis.

#38 - Anonym

#35, fast jonna visade ingenting om läpparna i videon hon la upp, bara att hon fick bedövning på läpparna sedan bara när hon lägger botox i pannan.
dom har även en video när jocke ska "fixa bullen under ögonen" men man ser tydligt att dom lägger botox där han har rynkor i pannan och vid ögonen.

tycker både jocke och jonna, amanda, felicia och alla andra som lägger ut sånna saker är riktigt oansvariga när dom vet att små barn tittar på deras videor.

#39 - Anonym

Det sorgliga är att många inte vet vad botox är för någoting. Botox är ett sjukt giftigt ämne som kan användas i krig och bara några få gram skulle kunna slå ut hela Sveriges befolkning. Sen så är det ju djurtestat precis som de mesta annat, hundra möss dör för att göra en enda botox injektion. Jag tycker att man måste faktiskt veta vad det är för något innan man gör det själv eller rekommenderar det till andra. Gör man det med gott samvete sen så lägger jag mig inte i mer.

#40 - Jesper

Fan Men Amanda är ju jävligt snygg tycker jag så onödigt att klaga 😏😍

#41 - Leia

Jag tycker dock inte att Jonnas räknas då hon hade förstört både sin läpp och sina tänder när hon tog en piercing själv och hon ville få det att se fint ut igen.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com