Therese mår psykiskt dåligt av sin spegelbild

Therese har sedan december mått väldigt dåligt och det är något hon inte tagit upp på youtube.

På sin blogg har hon vid flera tillfällen skrivit att hon är inne i en period där hon hatar hur hon ser ut och att hon inte står ut med hur hon ser ut. 
 
Hon berättar att det är första gången som hon mår psykiskt och fysiskt dåligt av sin spegelbild och därför undviker hon speglar. 
 
Therese kan inte längre ha ögonkontakt med kameran eftersom hon skäms för hur hon ser ut. 
 
 
#1 - Anonym

Men Therese!!! Du som är så himla vacker❤️ Vet dock hur det känns. Bästa fina du

#2 - Anonym

Till alla er som känner er fula kom bara ihåg att det finns bara en som du i hela världen du är väldigt unik, sällsynt och vi alla är fina på vårt egna sätt och vad andra tycker om dig spelar ingen roll...

#3 - Emmeli

SJälv e man tvärtom, direkt man går förbi en spegel tittar man på sig själv ett tag och börjar typ larva sig, haha. :) Men Therese, hoppas hon inser hur sjukt fin hon är !

#4 - Anonym

Underbara Therese <3 vacker på insidan och utsidan. Behöver inga ingrepp eller botox. Finaste renaste Youtube kvinnan. Naturlig och intelligent de är attraktivt.

#5 - Anonym

Själv så har jag dysmorfofobi och kan relatera till det Therese skriver om.

#6 - Anonym

åh therese bara så du vet så är det jättemånga där ute som är fula på riktigt som blir jätte avundsjuka på dig nu när du som är skit snygg säger att du är ful, hur fula är de då liksom. De e som när smala säger att de är tjocka. Ta dock inte detta som hat utan ta det positivt, du är skitsnygg det vet alla (annars skulle du inte kunna bli youtuber sad but true)

#7 - Anonym

#6 och vad menar du dem som är "fula på riktigt"? alla vi fina på vårt egna sätt

#8 - Anonym

#6 tänk på vad du sitter och skriver

#9 - M

#6 den där kommentaren lät bog bara bra i ditt huvud. Det finns inga fula människor.

#10 - Backa Tessan

#6. Jag hoppas innerligt att du skäms över din kommentar. Vadå "Det finns fula människor på riktigt"?!?!?!? Alla människor är fina på sitt sätt. Finns inga fula människor. Jag tror dock du skäms annars hade du inte tagit anonym som namn. Asså fy fan för dig. Säger du sådär till folk du inte tycker ser bra ut? Usch, skäms. Verkligen vidrig kommentar. Lär dig en sak. Det finns INGA fula människor.

#11 - anonymis

Eh? Det är klart det finns fula människor - hur skulle det annars kunna finnas fina?

#12 - Anonym

Hon kommer sluta podda också ):

#13 - Anonym

Fan va löjligt. Uppmärksamhetssökande bara.

#14 - Anonym

Kan någon förklara varför Amir och Thomas inte längre umgås?? Ett tag hängde de ju heeela tiden!!

#15 - Anonym

#11 du har då ingen vett i skallen, det behöver du skaffa en hel del av. Man säger inte så det är riktigt respektlöst och förnedrande. Människor är fina och unika på alla sätt. MEN! Det ENDA som är fult i denna värld är människor med taskigt beteende. Finns inga fula utseenden, bara fula beteenden hos de människor som visar elakhet mot oskyldiga människor.

#16 - Anonym

#11 det finns inga fula människor vi alla är fina på vårt egna sätt och sen vad du tycker om den personen spelar ingen roll för du har inte någon rätt att tycka och tänka va du vill om någon annan för de räknas som trakasserier

#17 - Anonym

kommer hon gå så långt som att faktiskt börja skära bort, fylla ut etc?
Tycker det är läskigt hur normalt ingrepp och skönhetsoperationer blivit...

#18 - Anonym

#6 nej det finns inte folk som är ”fula på riktigt”. Alla är fina och unika på sitt eget sätt, oavsett om dom är stora eller små, långa eller korta, mörka eller ljusa osv.

#19 - Erika

samma månad som som flyttande ihop med Anders igen. kan det ha ett samband? jag tror inte hon kommit över när Anders gjorde slut med henne sist och nu tvivlar på allt hon gör och rädd för att allt ska upprepas? hon borde prata med någon psykolog och även börja göra saker själv igen. ta tag i träningen som hon säger att hon mår bra av, och ja, komma hemifrån när det inte bara gäller möten.

#20 - Anonym

#19 hon har själv sagt att hon inte litar på Anders fullt ut och det gör väl ingen när man väl har blivit sviken en gång innan då är det svårt att få tillit till den personen igen men hennes psykiska ohälsa har inget med Anders att göra utan de sitter i huvudet på människor som mår så...

#21 - Kattöga

Det finns absolut fula människor, som svar till er som skriver motsatsen här i kommentarerna. För att något ska kunna klassas som fint behöver det finnas något som är fult. Vad vi själva sen uppfattar som fint eller inte varierar från person till person. Allt ligger i betraktarens ögon. Men jo, fula människor finns på samma sätt som det finns fula kläder och fula möbler. Det kan handla om såväl oattraktiva personligheter som utseenden.

Men det är inte något fel med att utseendemässigt klassas som ful eller ha fula drag, som många av er verkar tro. Det är självfallet inget ajdektiv man vill höra att man är, men det finns.

#22 - Anonym

#21 Du är fan dum i huvudet NEJ det finns inga fula människor som sagt vi alla är fina på vårt egna sätt och sen är det klart att människor har åsikter om andra människor man det säger ju bara mer om dem själva än va de gör om den personen de snackar om.... Vi alla är fina och vad andra människor tycker spelar absolut ingen roll.

#23 - Anonym

Dem med ful personlighet och vill folk illa med flit. Jag ser bortom utseendet. Insidan ger utsidan sin glans och en person med vacker och varm och fin personlighet blir automatiskt jättevacker och fin i mina ögon

#24 - Erika

Det tkr jag inte märks pga alla hennes selfie biler hela tiden.. Tumblr eftersträvare. Hon är var härligare förut tkr jag :( men men. Vad hände med hennes Dplay sak förresten? kollade för få eller varför la den ner? eller är den ens nerlagd? surt.

#25 - Anonym

#14 ; Jag undrar också det. När Amir "köpte" sin bil för några veckor sedan tog han en snap eller instagrambild på att han lyssnade på hans musik i bilen och skrev typ ett hjärta och taggade Thomas. Men det var som en blixt från klar himmel. Dom har väll inte umgås på snart ett år? Marcel umgås inte med Thomas längre heller? Så antar att deras klickar har ändrats. Thomas har nog fullt med annat, han gör knappt vloggar, hans fokus är bara musiken och att festa. :)

#26 - Anonym

#24 om du har läst så står det han hon undviker speglar vissa dagar och inte alla dagar

#27 - Q

Erika och Kattöga, håller med er.

Jag tycker inte att Therése är snygg, men det är för att jag inte dras till hennes typ. Jag tycker t.ex. att Moa Murderess är snyggare, för att jag gillar hennes utseende mer. Är Therése ful? Nej det är hon inte, men hon faller inte i min smak helt enkelt. Talar man sedan om personligheten också så är det klart att insidan spelar en enormt stor roll i hur "snygg" eller attraktiv en person är.

Tror att Therése är så van att något ska vara fel i hennes liv, att nu då saker börjar vara okej och hon har kommit över en del av sin ångest och sociala fobi, så hittar hon andra saker att noja sig över som t.ex. utseendet. Är väl inte helt onormalt heller att många som fyllt 30 börjar få lite ångest över sitt utseende då kroppen förändras och man inte längre är 20 år ung. Skulle nog rekommendera Therése att prata med en psykolog/annan utbildad person istället för att söka hjälp på internet, jag tror inte folk vågar/ids säga saker lika rakt och ärligt som en psykolog. Hon om någon får komplimanger till höger och vänster så hon får bekräftat att hon är vacker och duktig, hennes problem sitter nog djupare än så.

#28 - Erika

#27 Spot on! Hon nästan fiskar efter likes och de ger väl i sin tur en godartad känsla som kanske tyvärr bara varar för staden. Tkr inte alls hon är ful heller. Men hon kanske ska ha lite mer hjälp än bara 10 åriga tjejers lovord?

#29 - Anonym

#28 så du tror att det bara är 10 åringar som kollar på Therese de flesta som kolla på henne är i 18 och 20 års åldern mer mogna, och era kommentarer alltså att ni inte skäms..

#30 - Q

#28 PRECIS! Tycker det är tråkigt att en vuxen kvinna som är så stor inom sin egen bransch ändå känner sig tvungen att "fiska efter likes och komplimanger" både på internet och av sin pappa (vilket hon berättade i en vlogg). Hon kan låta tittarsiffror, samarbetspartners, sålda ex av böckerna och antalet tidningsomslag hon varit på tala sitt tydliga språk istället. Hon duger precis som hon är, och för många är hon allt i världen oavsett vilka skavanker hon än har (riktiga och inbillade).

#31 - Anonym

#27 #28 #30 Gud va ni ska klaga har ni inget annat bättre för er? Therese lägg upp personliga saker på hennes blogg det är liksom hennes dagbok fast offentligt där hon vill skriva av sig och berätta hur hon känner så att folk ska förstå bättre och bli mer pålästa om psykisk ohälsa, vi är många unga som mår dåligt i livet idag... Det är inget man ska blunda för utan det är bättre att prata om det öppet med sina följare eller vad som helst.

#32 - Anonym

Skämtar hon?

#33 - Anonym

#32 varför skulle hon skämta om psykisk ohälsa?

#34 - Anonym

När ska vi prata om de negativa sidorna med sociala medier. Hur sociala medier påverkar våra liv. Hur många ungdomar som till följd mår psykiskt dåligt. Fruktansvärt hur illa ungdomar barn och ungdomar far av influenser lyxiga liv. Googla sociala medier och påverkan på ungdomar. Skrämmande.

#35 - Anonym

#34 mår man dåligt av sociala medier så bör man inte vara på internet överhuvudtaget, alla har sitt eget ansvar

#36 - Anonym

Hon verkar alltid ska ha det "jobbigt" med något, det kan aldrig bara vara bra. Det är som att hon hittar saker att må dåligt över bara för att det är typ den hon är på sociala medier. Ångest o skit, men när ångesten börjar lugna sig så måste man hitta något annat. Jag menar, Therese om någon vet att hon ser bra ut. Varför skulle hon annars posta en hel del selfies om hon inte tyckte att hon såg bra ut. Alla har dagar då man kanske inte tycker att man är finast på jorden men man behöver inte fiska efter komplimanger o likes såhär. Fett besviken på Therese. Tyckte om henne förut när hon nästan precis börjat med youtube men tyvärr inte längre..

#37 - Anonym

Det är absolut bra att Therese delar med sig av motgångar, osäkerheter, problem o.s.v. Det som stör mig är hur hon först målar upp en perfekt fasad, för att sedan avslöja hur hemskt hon egentligen har det. Samtidigt som hon vill motverka hetsen om att vara perfekt i sociala medier, så gör hon det själv gång på gång. Och sedan erkänner hon hur hon egentligen har det. Jag vet inte, blir bara besviken, eftersom jag tycker mycket om och följer henne.

Exempel: Hon gör en ”what I eat in a day” där hon gör sallader och smoothie bowls, sedan säger hon i en vlogg veckan därpå att hon har ätit ett packet delicatobollar om dagen i flera dagar.

Hon berättar om hur hon för år sedan haft problem med alkohol och använt det för att dämpa ångest, men hur mycket bättre hon mår och hur hon lärt sig hantera det. Sedan berättar hon att hon under samma period har druckit en flaska vin om dagen och promenerat i 10 timmar.

Samma mönster hela tiden. Återigen, tycker det är bra att hon delar med sig, men hon är verkligen inte så transparent som man vill tro...

#38 - Anonym

#36 #37 ingen människa har ett perfekt liv alla har rätt att må dåligt och ja vissa människor mår dåligt i perioder och vissa mår mer dåligt än andra människor... Vi är bara människor vi alla ha problem av olika slag i livet och vi hantera de på olika sätt så låt Therese berätta hur hon mår det kanske är hennes sätt att bearbeta saker

#39 - Anonym

Problemet med psykisk ohälsa bland våra influenser blir ibland svårt att ta in. Just pga de visar alltid de perfekta livet alla skulle vilja ha. De har ekonomi få människor bara kunnat drömma om som jobbar 8 timmar dag. Och behöver extra knäcka för att ha råd med lite vardagslyx. Vi måste prata om hur den yngre generationen påverkas av media. Hur de får följa i-landsproblem att ge råd om inköp för överdrivet lyxliv i hemmet. Hur de får se på hur mycket ska få mer i form av sponsorerna av lyx produkter.
Däremot är psykisk ohälsa ett stort problem vi måste ta tag i. Ska vi drivas av likes och följare . Ska vi redigera oss till de perfekta livet. När sluta vi skriva dagbok. När tappa vi begreppet att vara privat och personlig. Människan har gått vilse.


Inget ont om Therese nu. Menar generellt.
Therese Lindgren är den enda jag känner jag vill följa på Youtube den mest jordnära.

#40 - Anonym

#39 som sagt mår man dåligt av sociala medier så bör man inte vara på internet överhuvudtaget alla har sitt eget ansvar om sitt eget mående alla personer kan inte anpassa sig till alla det är helt omöjligt, som sagt det är ditt eget ansvar om ditt eget mående och inte någon annans

#41 - Anonym

#33
Menar om hennes utseende

#42 - Q

#31 Vi klagar inte. Det är så klart positivt att lyfta fram att vem som helst kan ha psykisk ohälsa och att de inte endast drabbar personer med låg inkomst eller dåliga familjeförhållanden etc. Samtidigt tycker jag att det har en motsatt effekt att nu lyfta fram även Theréses utseende-fixering/problem /vad du vill kalla det. Hur ska unga personer som följer henne förstå att de duger som de är om inte ens Therése Lindgren, drottningen av svenska Youtube, duger som hon är? Hennes följare brukar inte säga saker som strider emot Therése, det enda hon får ut av att berätta detta öppet är ju mer komplimanger och folk som är oroliga. Men om hon verkligen mår så där dåligt av det som hon påstår så är nog professionell hjälp det hon borde få och inte fler komplimanger på sociala medier. Skulle hon dra sig undan rampljuset och fortfarande må dåligt, så är det slut på komplimangerna och bekräftelsen från följare, hur ska hon då kunna få bekräftelsen som hon verkar behöva?
Tycker ärligt synd om henne om hon verkligen mår så dåligt som hon påstår, önskar henne allt gott och hoppas verkligen hon får hjälp.

#43 - Anonym

Känns bara som att hon gör youtube för pengarnas skull. Att hon skriver "jag tål inte att se mig själv i spegeln för att jag HATAR hur jag ser ut" känns bara som en urdålig bortförklaring. Fiskar efter mera uppmärksamhet och får ju såklart komplimanger så att det räcker och blir över. Jag tror inte att hon skäms för hur hon ser ut och att det skulle vara någon förklaring till att hon inte "håller ögonkontakten med kameran". Återigen, känns som att youtube bara är till för pengarna och hon skäms väl för att hon utnyttjar sina följare, vilket hon inte gjorde förut. Och som någon annan skrev, therese OM NÅGON vet att hon ser skitsnygg ut. Hon måste skaffa hjälp.

#44 - Anonym

Känns bara som att hon gör youtube för pengarnas skull. Att hon skriver "jag tål inte att se mig själv i spegeln för att jag HATAR hur jag ser ut" känns bara som en urdålig bortförklaring. Fiskar efter mera uppmärksamhet och får ju såklart komplimanger så att det räcker och blir över. Jag tror inte att hon skäms för hur hon ser ut och att det skulle vara någon förklaring till att hon inte "håller ögonkontakten med kameran". Återigen, känns som att youtube bara är till för pengarna och hon skäms väl för att hon utnyttjar sina följare, vilket hon inte gjorde förut. Och som någon annan skrev, therese OM NÅGON vet att hon ser skitsnygg ut. Hon måste skaffa hjälp.

#45 - Ledsen

Men va? Hon som e så fin?

#46 - Ledsen

Men va? Hon som e så fin?

#47 - 8

Snälla...finns det NÅGON youtuber som inte gnäller?!!! "Jag får smink, kläder + massa pengar för att kunna göra reklam" ändå gnäller dom jämt! Finns fan ingen som gnäller så mkt o självömkar som youtubers - ändå har dom allt!!! Prova att lev som en normal människa med en skitlön så kanske ni uppskattar lyxlivet o allt ni får sen....!!!!!

#48 - Anonym

#47 du är inte alls med på hur allting är i världen eller hur? Du bara antar att de som lever lyxliv är jättelyckliga liksom "happy ever after" liv. Men så ligger det inte till. Visst de flesta som lever lyxliv har det bra och mår bra, men ALLA gör inte det. Har det aldrig slagit in dig att grejer man skaffar är inte allt lyckan är. Det är mycket mentalt. Bara för man lever lyxliv betyder det inte att man är 100% lycklig för det är något som alltid finns i baktanken som har fått en att må som man mår. T.ex finns kända skådespelare som har det lyx men mår inte bra mentalt. Det är helt otroligt hur trångsynt du och många andra är som inte tänker.

#49 - Anonym

#48 de ger unga fel signaler genom sitt att leva. Den yngre generationen tror livet går ut på likes och följare. Status räknas i dyra inköp. Den psykiska ohälsan ökar bland de yngre som färgas av sociala medier och influenser. Tänk hur många bilder de måste knäppa innan de blir nöjd att lägga ut på nätet. Och även redigera därefter den bästa bilden de knäppt för att de tror allt går ut på perfektion. Hur galet är inte de? . Hur ungdomar innan du flyttar hemifrån belånar sig till skulder de tror sig behöva för att bli lycklig. Psykisk ohälsa har aldrig varit så stort problem som nu. Denna ytlighet de som er dagligen får många att tappa fotfästet. Tappa självkänslan som med sociala medier pumpats med hur andra ser dig och inte hur du själv ska känna. Vilsenhet bland unga har aldrig varit så stor.

#50 - 🎉🎉🎉

Uppenbart att hon gjort botox i pannan och andra ingrepp. Är det någon som någonsin sett Therese t.ex rynka pannan eller höja ögonbrynen? Nej för att hennes panna är stel som cement.

#51 - bippidi

Känns som att ni i kommentarerna missar poängen. Therese kan ha hakat upp sig på att vara ful i bemärkelsen att till exempel vara osymmetrisk, något som jag själv har problem med. Det handlar inte om att vara ful som i att ha platt hår eller finnar utan mer i stil av BDD, body dismorphic disorder. En nervös själ är en nervös själ - om ångestproblematiken tas itu med (Therese vet hur hon undviker panikattacker bättre nu) så kan ändå hennes stressiga vardag ta sig i uttryck i nya former, kanske en form av BDD nu. Stressen och ångesten kan inte längre manifestera sig via panikattacker då Therese lärt sig att hantera dessa, men då sipprar den ut i form av en besatthet av utseendet.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com