Jocke och Jonna upptäcker vattenläcka i deras nya lyxvilla

Jocke och Jonna har upptäckt en stor vattenläcka som gått in i väggen, ner till tvättstugan och in i elskåpet därav är strömmen borta i hela huset.
 
De tidigare ägare visste om felet och har till och med försökt att dölja felet genom att spackla på väggen där det spruckit.

Jocke berättar att han ska stämma de tidigare ägarna och menar att det inte stämmer överens med det gamla besiktningsprotokollet. 
 
Enligt omboende.se spelar det ingen roll om huset marknadsförs och säljs som besiktigat, köparen har fortfarande undersökningsplikt. 
 
Det innebär att Jocke och Jonna måste visa att felet inte var upptäckbart i samband med köpet, ett så kallat dolt fel.
 
 
#1 - 8

Är väl inget problem för dom rika jävla skrytmänniskorna?

#2 - Emma Elisabeth

#1 är du så naiv så du tror att pengar kan lösa allt?

#3 - Anonym

Ja alltså kanske inte världens bästa idé att släppa lös dom där två att göra vuxengrejer XDDDD Vart var jockes gode man?

#4 - Anonym

#2 i det här fallet kan väl pengar lösa allt. Det är ju materiella ting som ska lagas - och det görs enklast om man har pengar ;)

#5 - Anonym

#2 i det här fallet kan väl pengar lösa allt. Det är ju materiella ting som ska lagas - och det görs enklast om man har pengar ;)

#6 - Anonym

Hade de alltså ingen besiktning på huset?

#7 - Anonym

#1 Sant

#8 - Anonym

Finns de pengar att köpa säng för tre siffrigt belopp finns pengar till allt. Och andra matriella prylar finns de pengar att "släcka bränderna". De kommer få hjälp av sponsorer med detta garanterat. De lever enklare än de som vänder och vrider på pengar som hamnat i samma situation. Inte ett dugg orolig för detta par. De har de mer än bra jämfört med andra. Sedan är de aldrig okej att någon råkar ut för sånt här. Detta kommer de få hjälp med och mer därtill. Så är samhället uppbyggt. Makt är alltid makt och då får du alltid sista ordet och allt du vill innan de är klart. Rika blir rikare fattigare blir fattigare. Dagens samhälle.

#9 - Emma Elisabeth

#4 Fast vattenläcka kan bli farligt med elen. Men ja pengar kanske kan lösa om man skulle skadas av det ;)

#10 - Emma Elisabeth

#4 Fast vattenläcka kan bli farligt med elen. Men ja pengar kanske kan lösa om man skulle skadas av det ;)

#11 - Anonym

Pinsamt att Amir tog bort sin populäraste kommentar på nyaste videon om att personen hade insett hur dryg han är

#12 - Banansoppa

Kolla Raeds snap! Han skriver om att han ogillar youtubers, tror han menar Tova!

#13 - Anonym

Rätt åt dom

#14 - Hannele

Varför i hela helvete köper man ett hus i den prisklassen utan att besiktiga huset själva!?!?

#15 - Anonym

http://www.gp.se/kultur/kultur/snart-tar-internetkändisarna-över-1.5187963

#16 - Anonym

Hur tröga är folk huset är besiktigat
Skadan har antingen dolds eller uppkommit
Efter besiktningen

#17 - Anonym

#12 han har inte ens sagt Tovas namn utan YOUTUBERS sluta dra in Tova hon har sörjt sin familj och mår fortfarande dåligt

#18 - Anonym

#16 Tror inte dom är tröga utan folk här lever för att felet ska vara J&Js, Detta är ett solklart dolt fel som kommer falla på säljarna om det framkommer i bevis att dom vetat om felet, annars på faller det på försäkringsbolaget hos säljarna!

#19 - Anonym

från länsförsäkringar om dolda fel;
"Felet ska ha alltså ha funnits i bostaden redan när du köpte den, men inte gått att upptäcka ens vid en noggrann besiktning. Det gäller förstås oavsett vilken typ av fel det gäller – avlopp, badrum, elinstallationer, ventilation eller något annat.

När du köper en bostad har du så kallad undersökningsplikt. Undersökningsplikten är långtgående och lägger stort ansvar på dig, och för att ett fel ska räknas som dolt måste du ha uppfyllt din undersökningsplikt."

dom säger ju i videon att det syns att det läckt länge på golvlister, "pluggar" är rostiga, det är rost på golvet och kollar man på bilden när dom filmar golv och lister så ser man hur tydligt som helst att det är en vattenläcka.
för att citera tobbe:
"på golvlisten där uppe vid elementet ser man att det läckt väldigt, väldigt länge för den är alltså nästan rutten, den har tappat all färg" så jo, felet fanns där innan försäljning men skulle lätt kunnat upptäckas om man gjorde en noggrann besiktning så ett dolt fel är det inte.

#20 - Anonym

#19 Snälla människa du vet inte vad du pratar om, Du bör nog undersaka saken lite mer, är inte så enkelt att det borde synts på en golvlist osv. Problemet sitter i taket och golvet mellan skiktet i våningarna.
Sluta spela Alan Ballan, detta är exakt vad som kallas ett dolt fel! OM INTE säljarna visste om det för då får dom betala kostnaderna.

#21 - Anonym

#19
Alltså hur korkad är du ....tror du verkligen att man köper en kåk ,Runt 9 mille utan att fixa en besiktning utav fastigheten ...De som kommer o hända förmodligen är att golv respektive tak väggar måste rivas för att kunna saneras ordentligt i från fukt ...frågan är hur långt vatten skadan har spridit säg .... Tur de finns försäkringar

#22 - Anonym

#21,
en besiktning av lägenheten räcker inte, man har fortfarande undersökningsplikt!

"De flesta väljer att anlita en expert som besiktigar bostaden. Notera dock att du inte uppfyller undersökningsplikten enbart genom att anlita någon som besiktigar bostaden åt dig. En vanlig överlåtelsebesiktning täcker inte in allt, och du måste själv engagera dig och undersöka allt du kan för att din undersökningsplikt ska anses uppfylld den dagen du anmäler vad du tror är ett dolt fel.

Börja enkelt – spola i kranar och toaletter, titta under mattor och bakom tavlor. Har huset egen brunn? Ta ett vattenprov. Innehåller konstruktionen betong? Fråga efter en radonmätning."

#23 - Anonym

#20, om man ser att det läckt länge någonstans på ett golv tex då det är rostigt och listen är helt fuktskadad, kanske man borde vara så smart att undersöka det lite närmare innan man skriver på några papper.

#24 - Banansoppa

#17
~
Vet att han sa yt:ers men han syftar ju helt klart på tova:)

#25 - Anonym

Gå in på J&J senaste vids och läs vad dom har skrivit utan att spekulera mer

#26 - Anonym

besiktning av ett hus görs för att du som köpare ska uppfylla din undersökningsplikt. Som privatperson har man sällan kunskaperna för att genomföra besiktningen själv. Då kan du anlita en besiktningsman. Vid besiktningen görs först en översikt av huset, en så kallad okulär besiktning.
Och givetvis så har ju mäklarfirman ombesörjt en besiktning av fastigheten

#27 - Anonym

Jockiboi släpper ny bok - ”Du är inte ensam”

#28 - Anonym

J&J har skrivit under videon: "Vi har SJÄLVKLART gjort en besiktning innan köpet men denna skada har hänt under dom månader familjen bodde kvar här!"

#29 - Anonym

#27 detta varumärke är stark. Joakim Lundell

Denna artikel säger en hel del vart vi är på väg i samhället. Vad som är inne och varför du är känd och för vad?

Den gamla goda tiden med kändisar är förbi. Sorgligt. Idag är du känd för att du är igenkänd. Följare och status.


http://www.gp.se/kultur/kultur/snart-tar-internetkändisarna-över-1.5187963

#30 - Anonym

Pinsamt hur barn och ungdomar går in och spammare sönder Anders Instagram sida. Arga snickarn alltså. Jocke och Jonna har ingen skam i kroppen. Skäms på er att uppmana till spamma

#31 - Anonym

Om Jocka skall skriva ny bok, så vem skall han nu hänga ut? Har han inte hängt ut folk tillräckligt? Och det att Jocke och Jonnas fans spammar sönder Anders "arga snickaren" Öfvergård instagram är bara sjukt. Har jocke och jonna bett sin fans att spamma till honom?

#32 - Anonym

Och visst jag förstår att Jocke är arg, Men att be sina fans spamma sönder Arga snickarens instagram är fan inte kokt. Och iom det är vattenläcka och kallt ute så måste de ju ta ditt folk direkt. De har väl ingen värme i huset ihäller. Och då hjälper det inte att de ber sina fans spamma sönder arga snickares instagram!

#33 - Anonym

#32 snälla håll bara käften, var du tvungen att skriva till 3 olika kommentarer själv för att försöka få det att se ut att nån skulle hålla med dig?

#34 - Anonym

Dolda fel = något man inte kan se eller upptäcka när man går runt i huset och gör en nogrann undersökning. I detta fall ser man tydligt på element, sockel och golv att det är läckt vatten. Har svårt att tänka mig att detta går under dolda fel då man på många olika ställen ser tydligt att det finns skador på ytskicket och därav kan man räkna ut att det finns skador i vägg och golv.

Vet inte vad reglerna säger om det är så att läckan uppstått efter de skrivit på köpekontraktet men tyvärr tror jag inte det går under dolda fel.

Sedan tycker jag man borde ha upptäckt en sådan stor läcka så fort man fått nycklarna och gått igenom huset. Att det är blött och rostigt på golv mm ser man så fort man går in i ett tomt rum.

#35 - Anonym

33: varför skall jag hålla käften? Jag sa ju inget hat, jag sa att jag kan förstå att Jocke är arg, men han skall inte be sina fans spamma sönder arga snickarens instagram.

#36 - Anonym

Gulligt att han går och lyfter på en golvsockel och "avslöjar" fuskbygge pga ja jag vet inte vad. Att det ligger en träbit under sockeln? Shiet alla lägenheter jag bott i har varit fuskbyggen då :) Att ett element börjar läcka och orsakar en fet vattenskada är inget fuskbygge heller.
Sen står han och skakar av ilska för att i nästa klipp säga "Jonna blir lite ledsen när sånt här händer" som att hon vore fem år.
Jättetråkigt det som hänt men come on. Det man stör sig på är hans barnsliga attityd och beteende oavsett vad som händer. Gillar J&J egentligen men det hade varit roligare att följa (eftersom jag är vuxen) om han betedde sig som en 33-åring och inte 23. Och snälla säg inte att det är pga hans diagnoser. Krävs närapå en utvecklingsstörning för att inte kunna klara av att städa, tvätta och laga mat själv även om man behöver stöd med att komma igång. Diagnosen här är mansbebis.

#37 - Anonym

#30 Fast Jonna är ju den som är vuxen i deras förhållande? Av det vi ser och som de visar. Fast Jocke drar in de snabba pengarna genom att skapa drama förstås. Jag blir nog triggered för att han påminner om ett ex till mig haha. Stackarn kunde inte göra något själv utan behövde assistans från mamsen. När han lagat den enda maträtten han kunde var det som att han just utfört månlandningen "jag är så duktig beröm mig". När jag lagade mat var det däremot helt okej att säga att det var för lite salt eller sitta och hälla fem liter ketchup på allt. Kalsonger med bromsspår på golvet och hej kom och hjälp mig.

#38 - EEee

Kan ngn förklara vem den där tjejen som ska flytta in hos de är? MVH inte så insatt i just det men nyfiken

#39 - Anonym

#37
hahaha tack för dagens skratt! men sorligt också att både Jocke och ditt ex var sånna. Mansbebisar alltså.

#40 - Anonym

#37
hahaha tack för dagens skratt! men sorligt också att både Jocke och ditt ex var sånna. Mansbebisar alltså.

#41 - Elin

#37
hahaha tack för dagens skratt! Sorgligt att Jocke och ditt ex är, vad man kallar, MANSBEBISAR. Det finns tyvärr fler...

#42 - Anonym

Jocke som är så jävla rik kan väl bara fixa det utan problem?

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com