#1 - Anonym

de nice

#2 - Anonym

feminism är dåligt

#3 - Anonym

Hur kan feminism vara dåligt?

#4 - .

De kommentarer som nedan redan handlar om att feminism är någonting dåligt, tänk om, utan feminism skulle antagligen männens roll i sammhället vara betydligt mera betydlig än kvinnornas, den feminism vi lyckats sprida är behövlig då det fortfarande finns begrepp som kvinnomisshandel och våldtäkt etc en lång lista kan göras, utan att dra alla över en kam är det rätt så självklart att de flesta våldtänkter och kränkningar (främst i hemmet) kommer från männen då de än idag är ”husets huvud”. Säg va ni vill om mina åsikter de består

#5 - Anonym

Hade feminism inte funnits hade vi kvinnor inte ens haft rätt att jobba. Mannen (antingen din pappa eller din kille) hade varit DIN FÖRMYNDARE. :) Tacka kvinnorna på 1910 talet

#6 - e

go Clara!!

#7 - e

go Clara!!

#8 - Anonym

så jäkla bra. älskar henne och hennes arbete. En inspiration för många och hon sprider bra budskap till unga följare. Heja feminism och heja clara!

#9 - Anonym

Jag har inget emot feminism som har gett kvinnor möjligheter i samhället. men många av dagens ^feminister^ har väldigt extrema metoder med hur dom vill ha mera makt, kvinnor kan : rösta,jobba, jobba o ha pappan ta hand om barnen, har större möjlighet med att få skötseln ( glömde bort ordet) över sina barn än männen mm och ändå klagar dom på att män får högre lön, när det int ens stämmer. kolla upp dina källor o se till att dom stämmer.jag kan säga mkt mera om feminism både dåligt o bra men just nu orkar jag int xD


#10 - Anonym

Fan vad osäker Konrad är. Han säger ja till allting som Tarzan säger ja till i "Jag Har Aldrig" videon. Så uppenbart fejk.

#11 - Aa

Fuck feminism

#12 - Anonym

#11 jag håller med dig #fuckfeminism

#13 - Anonym

Jag har hittat en ny favo på yt
Jonnas skönhetsvärld

#14 - Elin

#9 Instämmer. Det är dagens feminism det är fel på, inte ideologin i grunden. Hör ofta "jag är för jämställdhet, men jag är inte feminist" och tycker inte att man ska avfärda det som ignorans utan snarare försöka förstå vad de menar, för det ligger något i det. Kvinnor och män är lika inför lagen i Sverige, det man borde rucka på är rättsväsendet som nöjer sig med samhällstjänst för våldtäktsmän samt att uppmärksamma kampen för invandrarflickorna. Det är fan inte många svenska feminister som säger sig vara för allas lika värde och som samtidigt vågar ta i kampen mot hedersvåld, av rädslan att bli kallad rasist. Skamligt och förrädiskt.

#15 - Anonym

Dagens feminister visar en dålig bild av feminism..

#16 - Anonym

För er som inte förstår

Feminist = både kvinnor och män ska ha lika rättigheter så varför tycker vissa män att feminist är skit? det är väl ändå bra att vi ska ha lika värden i samhället

#17 - Anonym

Alla som säger att "feminism är dåligt", "nutidens feminism är dåligt", "dagens feminister förstör", "feminister idag vill att kvinnor ska ha det bättre" osvosv är endast opålästa.

Feminismen är exakt samma som för 100 år sedan. Feminism = jämställdhet. Man kan inte bara ändra ett ord. Och istället för att bli arg på och peka finger åt "extremfeminister" kanske man ska försöka förstå varför kvinnor idag har så starka åsikter och känner att de måste ta till "extrema" metoder (manshat är ingenting "extremt f.ö.) för att få en förändring. Mycket handlar om att män inte är villiga att ge kvinnor en del av sin makt, och därför tycker det att "feminismen gått för långt" etc, när JUST DET - att inte vilja ge upp lite av sina egna privilegier för att kvinnor ska ha det bättre och det ska bli jämställt - visar att den INTE har det.

#18 - Anonym

#16 fast dagens ”feminister” står ju för så jävla skeva åsikter och har bearbetat en mobmentalitet.

#19 - Anonym

#18 Feminister får inte generalisera män för att belysa samhällsproblem för att då är man "manshatare" och "extremist" och "förstör feminismen" men ni får generalisera och klumpa ihop "dagens feminister" och sätta etikett på dem/oss hur som helst.

L-o-g-i-c. Not.

#20 - anon

#9 Ja, det är inte alls som om kvinnor våldtas och mördas varje dag bara för att de är kvinnor, eller att det fortfarande finns män (och kvinnor) som tror att kvinnor är mindre intelligenta och svagare än män, eller att det finns snubbar som tycker att kvinnans roll är att stå i köket, föda barn och ge honom sex, och det är inte som om kvinnor i mellanöstern inte får köra bil, rösta, gå i skolan eller ens ha en åsikt :)

#21 - Anonym

#9,omgggggggg du e så dummmmm

#22 - Anonym

#18 Du kan inte förutsätta att män har samma åsikter eller tankesätt enbart pga sitt kön. Feminister har i stort samma värderingar i de frågor detta berör och därför har man mer fog att generalisera de. Håller dock med om att man ska undvika att generalisera i allmänhet.

#23 - Anonym

#19 *

#24 - Kattis

Feministerna på tidigt 1900-tal sågs också som extrema, när dom kämpade för sånt som vi idag tycker är självklart (som kvinnlig rösträtt). Tänk på det när ni kritiserar "dagens feminism", och tänk på vilken grupp ni sällar er till när ni gör det. Samma grupp människor som inte tyckte att kvinnor skulle få rösta.. känns det fräscht?

#25 - Lasse

#24 känns det frächt att feministerna hatar på män?

#26 - Anonym

#25 Manshat skadar ingen, det är kvinnohatet som är det största (och enda) problemet.

#27 - Kattis

#25 Lasse, ja det känns fräschare att hata på sin förtryckare än att hata den som vill vara jämlik, det tycker jag.

#28 - Anonym

#25 det är ingen som hatar på män utan vi alla vill a lika rättigheter som både män och kvinnor... alla är lika värda och sen finns de så klart idioter som trycker ner andra

#29 - Anonym

Feminism är exakt samma sak som det alltid har varit. Tyvärr är det dock så att många kvinnor tycker att dom har rätt till mer än män och att dom ska respekteras men dom ska inte respektera männen tillbaka. Feminism handlar om jämställdhet, att alla ska ha samma rätt oavsett kön. Så dessa kvinnor som tycker sig ha mer rätt eller är respektlösa mot alla som inte är kvinnor är inte feminister, dom bara väljer att kalla sig det

#30 - KBA

#9

Vad menar du att dagens feminister har för extrema metoder?

Det jag kommer skriva nu är jätteviktigt. Det finns ingen annan fråga som man försöker osynliggöra på det här viset. När män är fly förbannade över typ höjda skatter så är det ingen som säger "tänk på länder där man har det värre, var nöjd med allt du har". Men när kvinnor i Sverige kämpar för att slippa bli våldtagna så ska vi alltid tystas ned. Man talar om för oss att andra länder har det värre, att vi ska vara nöjda för att vi i alla fall får rösta. Hur kommer det sig? Varför tas mäns bekymmer på allvar, medan vi alltid alltid alltid ska nöja oss?

Det är sant att vi kan rösta, ha mat på bordet och jobba. Men varför ska vi nöja oss där? Kvinnor blir våldtagna och sexuellt trakasserade i Sverige. Det är verkligen helt sjukt vanligt. Det har varit det länge, men först nu har kvinnor verkligen samlat kraft för att prata om det. Och det är ju tydligt. Menar du att vi ska vara okej med sexuella trakasserier eftersom vi i alla fall får rösta? De flesta kvinnor kommer helt klart att utsättas för sexuella trakasserier minst en gång under sina liv. Hör med kvinnor i din omgivning och fråga om en man någon gång tagit tag i deras rumpa utan lov så får du se. Det är vanligt. Och det är dessutom accepterat i vårt samhälle. Hur många har vi inte sett som försvarat män som tafsar nu under hösten? Som hävdar att det ska vara okej för män att ta kvinnor på rumpan emot deras vilja, som hävdar att män inte kan låta bli. Att vi kvinnor ska vänta oss det. Hur kan inte det vara ett stort förtryck mot kvinnor? Och hur kan du säga att vi ska nöja oss med jobb och rösträtt när vi utsätts för sexuella trakasserier på löpande band?

Utöver det har vi en domstol som inte dömer våldtäktsmän. En våldtäktsman kan erkänna våldtäkt och även komma undan, i princip. Det finns rättegångar där våldtäktsmannen erkänt att offret skrikit nej, men han kommit undan genom att säga att han trodde att de hade en sexlek där det var en del att säga nej.

Finns massa andra problem också. Strukturella som är svårare att se. Skulle jag förklara dem för dig så skulle inlägget bli för långt. Men att dagens feminister går för långt? NEJ. Det är inte konstigt att kvinnor reser sig och är galna av ilska vid det här laget, så som vi behandlas.

#31 - KBA

#29 Nämn EN ENDA feminist som tycker att kvinnor ska ha rätt till mer än män. Nämn en enda.

#32 - Anonym

ALLA KILLAR HÄR SOM KÄNNER SIG KRÄNKTA, DET KANSKE ÄR NI SOM BORDE TÄNKA EFTER LITE EXTRA

#33 - Anonym

Kan någon förklara är lite efter här känner jag. Ni vet familjen erpewijk. Har dom gjort slut eller alltså Tobbe och Natalie för nu har han tydligen en som heter Melissa. Varför har ingen sagt det. Kan någon som inte levt under en sten säga varför dom gjorde slut och typ när. Tack i förhand

#34 - Anonym

#33 dom har sagt det i videos bägge 2 och gått ut på instagram. Kolla på Natalies instagraminlägg om det här som hon publicerade i oktober:
https://www.instagram.com/p/BZtHUTrBqmS/

#35 - Anonyyymiii

Men gud hur ser hon ut för fan😂😂😂😂😦😦😂😂😂😂😂😂😂😂😂

#36 - Anonyyymiii

Men gud hur ser hon ut för fan😂😂😂😂😦😦😂😂😂😂😂😂😂😂😂

#37 - Anonym

Tjejer är bäst

#38 - Anonym

#16 & #17 och alla andra lol.

Enligt mig är inte jämställdhet och feminism är inte samma sak;

Feminism är en ideologi som bygger på tanken om att samhället är patriarkalt (dvs att männen är de som har makten) och att det finns en obalans som mam måste jämna ut.

Den stora skillnaden mellan jämställdheten och feminismen är att jämställdheten vill att män och kvinnor ska ha samma politiska, juridiska och karriärsmässiga möljigheter medans feminismen utöver detta även anser att man ska arbeta mot könsstereotyper och fördomar. En annan stor skillnad är att begreppet jämställdhet anses vara mer politiskt neutralt än feminism, feminism anses nämnligen vara mer vänsterorienterat. Alltså kan man säga att man är för jämställdhet utan att mena att man är för feminism.

[Tycker förövrigt att alla här kan hålla en god ton, bara för att folk inte kallar sig själv feminister så behöver man inte tvinga dem eller bete sig illa. Kom med bra argument som får dem att förstå det du tycker istället för att sitta och kalla varandra för dumma idioter.]

#39 - Anonym

#38 du får läsa på lite mer om feminist... Feminist handlar om jämställdhet båda könen är lika värda och sen finns de människor som har åsikter om detta men då kan jag inte kalla dem feminister för då är dem bara idioter

#40 - Anonym

#39
Såklart finns det extremfeminister inom feminismen, det har jag aldrig förnekat och precis som #30 skriver så kan det på ett sätt vara förståligt. Klart folk blir arga när man inte lyssnar på dem. Jag personligen rättfärgigar inte extremfeministernas handlingar och sätt att få fram sina åsikter.

Vi har olika åsikter och det är helt okej. Bara för att vi inte delar åsikter så behöver inte jag "läsa på", jag har läst på och bildat min egna uppfattning precis som du förhoppningsvis har gjort.

Jag vill även nämna att feminism inte bara är att "båda könen ska vara lika mycket värda", det är definitivt mer komplext än så.

#41 - Ks

Skriv om att erpewijk ska få barn!!

#42 - Anon

#38 Håller med dig!

Vi människor är så uppslukade i det här med att placera varandra och oss själva i olika fack. Jag är själv feminist, men bara för att man säger att man är feminist så är man inte automatiskt en fantastisk människa?! Det har ju hänt en hel del att exempelvis kända svenska män som kallat sig feminister, egentligen varit riktiga svin och utnyttjat kvinnor något enormt. Är de bra människor ändå för att de kallat sig feminister? Nej.

Hellre att någon agerar "feministiskt" och inte kallar sig feminist än tvärt om!

#43 - Anonym

Varför använda ordet femenist. Det fanns ju redan ord för det...sunt förnuft. Hela ”femenismen” bygger ju enbart på sunt förnuft. Alla som kallar sig femenister gå ut och gör nått vettigt för kvinnor då, som att jobba emot könsstypningar och bortgifte. Inte sitta håriga och skrika om lika betalt för lika arbete för det kallas SUNT FÖRNUFT.

#44 - Anonym

Feminism handlade först om att få upp kvinnors rättigheter, att kvinnor skulle ha precis lika mycket rättigheter sim män och inte mer eller mindre. Men nu har de här "feministerna" smutsat ner namnet med sitt manshat och ska hata på män och därför får alla kvinnor ett dåligt rykte för att ni inte kan bete er. Och därför förväxlar folk feminism med manshat och det är så fel. Fyfan för er som skitit på allt vi gjort, allt vi kämpat för och bara smutsat ner hela ryktet för oss kvinnor, väx upp förfan.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com