Matgeek kritiserar ännu en kvinnlig youtuber

Johan (Matgeek) har lagt upp en video där han kritiserar Misslisibells video om fejk-märkesväskor
 
Johan säger att Lisas uttalande gör honom mörkrädd och han är orolig över att hans barn skulle se videon. 
 
Johan har tidigare kritiserat Ida Warg och nu undrar en tittare om det inte finns manliga influcencers som gör fel med tanke på att han bara kritiserat kvinnliga youtubers. 
 
#1 - Kattis

Jag tror inte att Matgeek aktivt väljer att bara kritisera kvinnor, men jag tror att det finns något underliggande som gör att det är just kvinnor han väljer att gå på. Det är ganska typiskt lite äldre patriarkala män, det är liksom inbyggt att man inte ger sig på sina likar. Men som sagt tror jag inte det är ett aktivt val och han är ju inte den enda som reagerat på det Lisa sagt.

#2 - .

Vilket skämt. Han går ju inte emot kvinnorna med flit? finns nog flertals män han tycker gör onödiga val/videos/fel men inget han orkar lägga ner tid och energi på, skulle man göra en video om varje människa som gör något fel ja då kommer inte ladda upp något annat. Han väljer att prioritera vissa grejer han stör sig lite extra på, såsom lisas lilla video ang piratkopiering som kan påverka tusentals barn där ute eller som idas video där hon pratar om mat och hälsan (sånt han är intresserad utav). Tror inte han orkar gå göra videos om varje grej han stör sig på. Bra att han lägger fram sin åsikt på viktiga ämnen.

#3 - Anonym

att Felicia aveklew säljer saker hon fått i PR-utskick? Pinsamt😂

#4 - Anonym

Men snälla. Han såg ett problem i Misslissibells video och valde att ta upp det. Och JA, jag är kvinna.

#5 - Linnea

Men lägg ner! Det är inte det diskussionen ska handla om! Varför ska det alltid vinklas? Och nej, matgeek kritiserar inte bara kvinnor, senast var det Sebastien Boudet.. Herregud.

#6 - Anonym

#3 Samma sak med Sofia Johansson. Hon får saker i sammarbeten som hon sedan säljer i sin bloppis för knappt 100 kr billigare. Massa saker ifrån Madlady med prislapp kvar som man vet att hon har regelbundna sammarbeten med. Samt att hon även sålde ett set ifrån Madlady DYRARE än det var på hemsidan. När jag kommenterade det så blev jag blockad och jag gjorde henne tydligen irriterad skrev hon :))

#7 - Ja jag är faktiskt själv kvinna

Snälla chilla lite asså herregud, Man kan ju inte dra sådana slutasatser efter bara två personer... Det hade varit skillnad om det hade varit typ 4 kvinnor och 0 män men inte när det basa är 2...

#8 - Anonym

Men herre.. Allt handlar inte om kön, det mest jämställda är väl ändå att kritisera utan att tänka på att kritik måste ges till varannan man varannan kvinna? Den som ”förtjänar” att kritiseras ska väl få bli det utan att det ska handla om kön?? DET är jämlikt. Jag har inte koll på kritiken Ida fått, men av allt att döma så håller jag med Matgeek om hans åsikter kring misslisibells video. Jag tycker att det är skitbra att han upplyser om baksidorna med fejkväskor så att inte massa unga följer Lisas fotspår när det kommer till detta. :) Tror absolut inte att detta har något med kön att göra, kritiken Matgeek gav var väldigt informativ och viktig (och absolut inte hatisk), jag tror att han hade gjort videon oavsett vilken influncer det hade handlat om.

#9 - Anonym

Deklart han är ju en vit medelålders man som känner behovet av att kritisera istället för att hålla sig till sitt

Om det däremot var Jocke som hade lagt fram denhär kritiken skulle ni alla tyckt heeeelt annorlunda än vad ni gör nu

#10 - Anonym

Men herregud. Fatta vad tråkigt liv man har om man tror varenda liten grej är sexism. Klart som fan män har gjort fel i sina uttalanden. Men både ida och lisa har något gemensamt: de är OKUNNIGA i ämnen som johan vet väldigt mycket om. Ida och lisa når ut till hur många ungdomar som helst med felaktig information. Om johan vet att det är fel är det självklart att han står upp för vad som är rätt? Dessutom har misslisibells video varit uppe i flera dagar och hon har blundat för all kritik.

#11 - Ellen

Tror inte det handlar om att han bara går på kvinnor, tror att det Lisa och Ida Warg gjort i sina videor är sånt som Matgeek är intresserad av och brinner för. Tror inte det hade varit någon skillnad om det hade varit tex Ben eller Vlad som hade gjort en video om piratkopierade märkesväskor. Men Matgeek skulle nog inte göra en kritiserande video om att tex J & J blackfacear för det är inte något ämne han är inläst på eller brinner för.

#12 - Anonym

#9, har du ens sett Lisas kommentarsfält? Människor från alla åldrar, kön och bakgrund har gett henne kritik innan matgeeks video, så vad menar du??

#13 - Julia

Jag tycker det här inlägget är lite vilseledande. Vadå "matgeek kritiserar ännu en kvinnlig youtuber"? Han kritiserar inte, han upplyser. Förstår inte vad som är fel med videon, det var inget annat än rätt. Det har ingenting att göra med att Lisa är kvinna, jag hade blivit exakt lika arg om t.ex Jocke eller Vlad hade gjort en sådan video, om inte argare. Argumentet "män gör också fel" håller inte. Det ena beteendet uteblir ju inte det andra. Missförstå mig inte, att kvinnor granskas hårdare är inget att bortse från, men det är knappast Matgeeks fel. Jag tycker inte den här diskussionen hör till detta ämne över huvud taget, Lisa var opåläst och nu blir hon upplyst om det.

#14 - Anonym

Han kritiserar vem han vill kritisera! han har kritiserat TVÅ KVINNOR! TVÅ! ÄR NI HELT DUMMA I HUVUDET ELLER? SLUTA VARA SÅ KRÄNKTE, LISA FÖRSKÄNADE ATT BLI KRITISERAD PUNKT SLUT.

#15 - Anonym

Vad i helsike spelar hennes kön för roll? Hon gjorde fel.

#16 - Anonym

Om Lisa och ida gett felaktig info i sina videor och Johan vet det -KLART att han upplyser folk om det?! Måste han hitta en kille att kritisera där emellan eller för att det ska vara ok..? Fel är fel oavsett kön, punkt. O yes jag är kvinna. Tycker bara att könsklyftorna blir större desto mer folk håller på och påpekar kön i frågor där kön är heeelt irrelevant. Som ex i denna diskussion

#17 - Anonym

#13Håller med! Tycker att Ida (du som äger bloggen) borde ändra rubrik. Det är inte ens vad problemet handlar om

#18 - Anonym

Asså Lisa bad typ om det? Va fan säger hon i videon egentligen, åherregud.

#19 - C

Jösses vilken skev rubrik... Totalt missat vad problematiken faktiskt är. Synd.

#20 - Anonym

Tror dock tyvärr inte att Lisa ens kommer ta till sig något från videon eller ens ta upp ämnet vaken på hennes yt, insta eller snap..

#21 - Anonym

#20 Hon kommer förmodligen inte ens att se på videon.

#22 - Anonym

Snälla Ida ändra rubriken. Borde stå som kort "Matgeek kritiserar Lisa". Liksom det som står i inlägget är inte vad problemet är. Det här blir helt vinklat.

#23 - Anonym

är det bara jag som har sett videon så många gånger att jag skrattar när hon säger "men jag tycker inte att man får göra vad man vill med sina egna pengar" Hahahahaha alltså det känns som hon VILL provocera

#24 - Anonym

Jocke har fått hem en faktura där någon beställt en gravsten till en död Jonna!! Vad i helvete??

#25 - Anonym

Jocke har fått hem en faktura där någon beställt en gravsten till en död Jonna!! Vad i helvete??

#26 - Ingethatbaraminåsikt

Tror själv inte Johan menar något illa, tror bara att det ”slumpmässigt” blev just Ida och Lisa, om det skulle vara män skulle han säkert också göra videos om de.

#27 - Emma

Men käft. Jag blir så trött på PK-svenskar och kön hit och dit.

#28 - Blob

Tror nog han tänker på vad de GÖR inte vilket KÖN de har.

#29 - Anonym

Han har kritiserat flera manliga youtubers/icke youtubers också.

#30 - Anonym

Det här inlägget gör du bara för att Johan kritiserade din idol Ida Warg (helt korrekt). Du är en sån jävla fangirl som måste vinkla allt för att se bra ut hos dina idoler therese och ida.

#31 - Anonym

nästa gång han kritiserar nån kanske det är en kille, för liksom han har bara kritiserat två gånger och det har bara råkat vara kvinnor då

#32 - Gör om, gör rätt.

Men, vänta... Vad är detta för konstig vinkling? Här har fokuset hamnat helt fel! Detta är inte en man-kritiserar-kvinna-igen fråga, dra inte in genusdebatten här.

Detta är en youtuber som lyfter ett problem, där problemvideons skapare råkar vara av det kvinnliga könet. Att vinkla hans video på detta sätt skapar bara negativitet och förminskar allt det viktiga Johan sa. Hans video är upplysande med ett starkt budskap och är inte till för att kritisera Lisa som person. Det är inte för att han vill förminska henne, eller kvinnor, som han gör denna. I och med ditt inlägg lägger du Johan som syndabock - för att han vill upplysa, och får Lisa att framstå som hon har gjort rätt, när det ligger väldigt många bra poäng i det som både Johan och hela hennes kommentarfält på videon i fråga försökt få henne att förstå. Det är viktigt att inte uppmuntra till att köpa piratkopior. Snälla, skriv om inlägget med en mer realistisk vinkling. Vi vill inte kasta skit på Lisa som person, utan belysa ett problem. Och Matgeek var tydlig med detta, så detta inlägg blev fel.

Mvh feminist och kvinna - som ser skillnaden

#33 - Anonym

Feminist 2018 xD

#34 - Anonym

24# vart har dom lagt upp det?

#35 - Anonym

Hallå är det bara jag som tänkt på att Manfreds senaste video är så kopierad från Shane Dawson? jämför typ Manfreds senaste video med "MY YOUTUBE CHANNEL IS DYING? - GRAV3YARDGIRL" från Shane, eller bara Shanes kontent överlag.

#36 - Anonym

#35 Manfred kan vara den värsta youtubern.. Så fruktansvärt tråkig och det enda han gör är att clickbaita.

#37 - S

Män är ju alltid oskyldiga perfekta feminister som ALDRIG någonsin gör frl (enligt dom själva)

#38 - Anonym

#32
Exakt vad jag tänkte skriva, Ida borde ändra lite på inlägget, hon fokuserar på det helt irrelevanta. Det var inte ens något jag tänkte på när jag såg videon, det var bara den kommentaren som la märke till det och just därför ska du skriva om det????

#39 - Anonym

Han är bäst.

#40 - Anonym

Han är en vit man som kritiserar kvinnor ofta! det klart det kommer till sexism. OCH VÄNTA LITE ni hatar på Jocke men matgeek nej duvet han är perfekt och inte sexistisk men jocke han gör allt fel etc

#41 - Anonym

sluta överanalysera det är idas blogg hon lägger upp det hon vill om du inte gillar det så är det bara att klicka bort HEJDÅ

#42 - Anonym

sluta slicka Matgeeks rööööv. OM DET HÄR VA JOCKE hade ni skrikit hat mot han så käften ni är så dubbelmoral

#43 - Anonym

hahhahahah dör om det hade vart jocke hade kommentarfälten inte sett ut som dem gör idag så sluta slicka dubbelnougat

#44 - Anonym

IDA jag ÄLSKAR DIG asså jag dör av garv av dem här kommentarerna som leker snälla och inte bryr sig om kön men om det hade vart jocke nej då HUS I HELVETE puss på dig ida

#45 - Anonym

Alltså alla influensers som samarbetar med sidor som tex bongo alltså att man skickar ett sms med namn elr liknande för att få veta någonting om sig själv som ett rykte eller ens framtid(sms kostar 35kr tror jag?) när det har kommit ut att det är FAKE
Undrar hur det känns att lura sina följare så

#46 - Anonym

dock har han rätt med att Vad Lisa säger i videon är sjukt. Och hon står inte ens för det utan blockerar alla med åsikter på instagram :)

#47 - Anonym

herregud

#48 - Malin

Nu har Emma och Konrad kommenterat videon också.

#49 - Anonym

#48 vart?

#50 - Anonym

Det kan ju också varit så att vid just de tillfället så blev det två kvinnor, de kunde lika väll varit två männ.
Men tycker ändå att han inte behövde gå ut och göra en video om det. Lisa tycker jag har gjort fel, hon borde bara uttryckt sina åsikter och inte ”beodrat” andra på hur d ska slösa sina pengar.

Tycker att matgeek är vuxen nog att förstå att Lisa är ett barn, hon gör misstag, lika väll som Johan gör. Ska inte vara den som är den men Johan verkar bara använda situationen för att skapa en video.

#51 - Dana

Videon Johan gjorde har INGENTING att göra med att Lisa är kvinna! Han gjorde videon för att säga sin åsikt och för att saker Lisa säger i videon är väligt fel. Rubriken är väldigt onödigt formulerad!
Han gjorde också videon om Ida Warg av samma anledning och inte för att Ida är kvinna.....

#52 - Anonym

#34 Det är bloggbevakning som har skrivit om gravstenen.

#53 - Berit

Varför har Zäta börjat med engelska på instagram?

#54 - Anonym

#53 för hon har gjort om sin yt kanal till engelska, så hon pratar engelska. Jättekul att hon kan nå ut till fler människor, men jag föredrar hennes videos på svenska så mitt intresse för hennes har tyvärr avtagit

#55 - Anonym

Tyvärr så tror jag inte att Misslisibell är mogen nog att kunna bemöta kritiken.

#56 - Anonym

25: Va? Vart har han sagt det? förvisso är där folk som tycker illa om dom. Men att beställa en gravsten det är är gå för långt.

#57 - Anonym

Han kritiserar dem inte för att de är kvinnor, utan för deras sjuka och idiotiska åsikter och uttalanden.

#58 - Anonym

Vad kritiserade han Ida för?

#59 - Anonym

#56 Det är bloggbevakning.se som har skrivit om gravstenen. Så sjukt att någon gjort något sådant!

#60 - Anonym

Han har INTE bara kritiserat kvinnor! Look it up 😊 innan Lisa kritiserade han Sebastian Boudet

#61 - Anonym

T

#62 - ...........

håller med johan i alla saker han sagt jag tycker inte att man ska handla mäsrkes saker som är FAKE då det är fel att stödja hur dem görs och att stjda dem som tar andras ider osv :)))

#63 - ...........

håller med johan i alla saker han sagt jag tycker inte att man ska handla mäsrkes saker som är FAKE då det är fel att stödja hur dem görs och att stjda dem som tar andras ider osv :)))

#64 - Anonym

IDA.. Skriv om detta.. Enligt Bloggbevakning har någon beställt en gravsten till Jonna i Joakim Lundells namn. På den ska det stå att hon har avlidit den 28 juli 2018. Enligt det dokument som sajten har fått ta del av ska det ha funnits en text färdig att rista in på stenen.

”Vila i frid vår älskade vän Jonna Stina Charlotta Lundell / Don V was Here”

Jonna Lundell har inte uttalat sig om händelsen men Joakim är upprörd över det inträffade.

– Det är tragiskt att man kan ha så lite empati att man går på en kvinna som är höggravid i ett redan utsatt läge, det är skrämmande! säger han till Bloggbevakning.

https://www.hant.se/jocke-lundells-chock-gravsten-bestalld-till-jonna/

#65 - Anonym

#64 Så jävla obehagligt.. Men det låter lite Som Alexander Rasks situation. Han fick väl oxå fakturor med gravstenar på hem till sig bland annat? Usch, obehagligt.

#66 - Anonym

Spelar ingen roll om hon är kvinna eller ej hon gjorde bort sig som fan och det får väl kritiseras?

#67 - Anonym

Heey du har vissa poäng. Men tycker du går väl långt. Chilla liksom. Sen snackar du om att man ej ska göra påhopp på henne... mm eh dina ord var tillräckligt hårda. Du vet att hon inte gått klart skolan, hon är 17 år gammal. Det förklarar ganska mycket.

#68 - Anonym

Varför kritiserar han inte Jocke ? Eller Andra YouTubers. FYFAN. den mannen är ju ute och cyklar.

#69 - Anonym

#68, varför ska han kritisera något han inte är påläst om? både ida och lisa har uttalat sig väldigt fel inom områden som johan verkligen brinner för. såklart han inte kritiserar tex jocke pga hans blackface eftersom johan inte är kunnig inom just det? herregud

#70 - Blabla

Men herregud människa du kan ju inte vilja bli en journalist om du fortsätter med att skriva subjektivt.

#71 - Anonymis

Men vafan de har väl inget med de å göra? Vilket könsidentitet man har spelar igen roll. Det är ÅSIKTEN som spelar roll. Och lisas åsikt vad väldigt omogen å idiotisk.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com