Update om ungdomarna som klädde ut sig till KKK och blackface

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om svenska ungdomar som klädde ut sig till KKK och blackface vilket engagerade många youtubers.   
 
Nu rappoterar SVT att ärendet har undersökts och enligt polisen Zandra Persson är det ett solklart hatbrott som handlar hets mot folkgrupp. 
 
Ärendet skickas nu vidare till Helsingborgs åklagarkammare där en åklagare ska utses. 
 
HÄR hittar ni hela artikeln. 
 
- Triggervarning - 
 
 
 
#1 - Anonym

Hatbrott går bra att utreda medans våldtäktsmän skiter dem i pga inga bevis. fu** you Sveriges rättssystem

#2 - Anonym

#1 Really? Majoriteten av fallen finns det inte bevis för, varför i helvete ska man utreda något där det inte finns några bevis?

#3 - Anonym

#2 kvinnan i fittja som blev gruppvåldtagen där fanns de massor med bevis men ingen blev dömd eftersom dem anklagar henne för att sälja sex för narkotika. ett nej är ett nej

#4 - Anonym

#1 Snälla skriv inte det här. Tror du att din kommentar gör skillnad av den där kommentaren eller. Det är ju fan inte Sverige rättsystem som sitter här och läser era kommentarer.

#5 - Anonym

#3 Utredningar är komplicerade, och den bild som media visar i aktuella fall stämmer inte alltid med verkligheten. Endast de med faktiskt insyn i utredningen kan uttala sig om det specifika fallet, vilket ingen i det här kommentarsfältet har, tyvärr. Så att jämföra brott mot brott ger ingenting. Personligen ser jag det som positivt att rättsväsendet tar alla former av brott på allvar - även om det är åt helvete när gärningsmän går fria på grund av teknikaliteter eller brist på bevis. Men inte ens polisen kan trolla fram bevis, även om det vore trevligt.

#6 - Anonym

#3 Utredningar är komplicerade, och den bild som media visar i aktuella fall stämmer inte alltid med verkligheten. Endast de med faktiskt insyn i utredningen kan uttala sig om det specifika fallet, vilket ingen i det här kommentarsfältet har, tyvärr. Så att jämföra brott mot brott ger ingenting. Personligen ser jag det som positivt att rättsväsendet tar alla former av brott på allvar - även om det är åt helvete när gärningsmän går fria på grund av teknikaliteter eller brist på bevis. Men inte ens polisen kan trolla fram bevis, även om det vore trevligt.

#7 - Hannele

Fantastiskt bra av polisen! Tummen upp till alla influensers med många följare som använde sina kanaler för att nå ut för att stoppa detta! #blacklivesmatters

#8 - Anonym

Älskar att de tar såna här brott på allvar! Mår extremt dåligt varje gång jag ser bilderna de lagt upp. Ser fram emot att de ska få konsekvenser av deras handlingar.

#9 - Hannele

På tal om att använda sina kanaler till viktiga saker.. Inte en känd youtuber men jag ramlade över det här för en stund sedan. En kvinna med cancer som vill göra något med sina barn innan hon går ur tiden!:-(

https://www.gofundme.com/PetrasCancerJourney

#10 - Anonym

#1 Men snälla inlägget handlar om det här fallet just nu och du behöver inte ta upp annat, finns mycket som inte är bra med rättsystemet MEN inget man behöver ta upp när någon nämner ett annat brott. Sen sså är även det dom gjorde grovt och hatbrott är riktigt illa så fattar inte varför man ska rangordna olika brott? brott som brott, allt är iprincip lika illa så fattar inte varför du får hatbrott att låta som ingenting jämfört med våldtäkt.

#11 - Anon

#10 Håller med dig om att det är onödigt att ta upp andra brott, när det är just hatbrott det handlar om nu. Dock håller jag inte med dig om att våldtäkt och hatbrott ligger på samma nivå, inte alls!

#12 - Anonym

#11 skrev inte att det ligger på samma nivå utan att jag tyckte det var konstigt att personen fick hatbrott att låta som INGENTING jämfört med våldtäkt. Och som jag skrev, brott som brott då allt IPRINCIP lika illa, IPRINCIP. Sen fattar väl vem som helst att visa saker kanske är värre än andra men man bör fortfarande inte ta upp andra brott så fort nåt händer.

#13 - Anonym

Folk som gör saker utan att tänka på konsekvenser bra att polisen visar att detta verkligen inte är okej

#14 - Anon

#12 "Brott som brott, allt är i princip lika illa" Det låter i mina öron som att du tycker att våldtäkt och hatbrott är ungefär samma sak. I princip är liksom synonymt med "ungefär". Om det inte var det du menade, visst, men det var det du skrev och då är det klart jag reagerar på det.

#15 - Anonym

#14 ja? Jag tycker alla brott är ungefär lika då jag tycker det är fel att rangorna brott och förminska folk. Kvittar för mig om nån anmäler våldtäkt,hatbrott, förtal, mord osv. Skulle aldrig förminska någon som anmält nåt genom att säga" det du upplevde var så illa att du anmälde är inget jämfört med ett annat brott" / " klart dom utreder ditt brott men inte det andra" fattar du min poäng? ( mena självklart inte att det är på samma nivå men brott är ett brott oavsett) !!

#16 - Anonym

#2 anledning till att det saknas bevis är att man intr kan se fysiska skador på personens kropp. Många anmäler sin våldtäkt veckor efter den inträffat pågrund av skam. Därför borde man istället göra något åt polisens engagemang i brott som rör sexuella trakasserier för att föer ska våga gå fram

#17 - Anonym

#3 dock så hade en av killarna videobevis på att hon var med på det vad jag vet

#18 - Anon

#15 Jadå, jag förstår vad du menar, men jag håller bara inte med om ditt uttalande att alla brott är på ungefär samma nivå och jag tycker inte det är fel att rangordna brott för att ett mord är uppenbarligen mycket värre än att dricka på allmän plats eller snatta en tröja på Gant, trots att båda är brott. Förminska ska man ju självklart inte göra heller oavsett, men det betyder inte att det inte finns brott som är mycket grövre än andra. Det är bara det jag säger. :)

#19 - Anonym

#17 sex med en person ja kanske men inte 20 stycken

#20 - Caroline

vilken/vilka youtubers är inblandade i detta?

#21 - ^.^

#20 Ingen youtuber är inblandad men flera youtubers har uppmärksammat händelsen. Det står vilka i Ida's första inlägg om detta, som hon länkade.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com