#1 - Anonym

jävlar vilken kränkt människa

#2 - Anonym

Så jävla butthurt - KÖP EN STÖRRE STORLEK BARA. TESTA plaggen i butiken. Gör inte en grej av det. L kommer ALLTID vara olika i mått beroende på plagg. Lägg bara ner..

#3 - Anonym

#2 Vad gör man när det inte finns större storlekar då? Therese skulle jag klassa som en ganska normalviktig tjej i 30-årsåldern, om hon har L, vad ska en överviktig tjej i 30-årsåldern ha då? Ska man behöva leta upp speciella butiker med större storlekar och väldigt pösiga och kanske inte jättesnygga kläder bara för att man inte är normalviktig eller tom underviktig?

#4 - Anonym

Kan faktiskt hålla med henne, brukar vanligtvis ha S på kläder men ibland måste man gå upp till L för att ens få på sig dem, känns ju sådär kul

#5 - Anesa

Men oj vad kul att behöva skicka tillbaks kläderna man beställer, och om man är L/XL vad ska man då köpa för byxor? #1 #2 och #3, ni har verkligen ingen logik eller respekt

#6 - Anonym

Ta tag i din hälsa & kropp istället för att kräva att alla klädkedjor ska anpassa storlekarna efter henne. Kan hon inte bara inse att hon gått upp väldigt mycket i vikt och att storlek small inte passar henne längre. Det är inget fel med att ha större storlekar men inte fan är det klädföretagen som ”förminskar storlekarna” år för år. Snarare är det hon som växer år för år, vare sig om hon vill inse det eller inte.

#7 - Anonym

Storlekar har verkligen ändrats. Jag är 21 och jag har underkläder från när jag var 10. Passar utmärkt och bra material. Jag kan bara köpa vissa underkläder menade för barn som är 10 nu och kvalitén är inte alls så bra som den var då.

#8 - Anonym

Kolla en video för ett år sedan. Sen kollar du på hennes haul där ingenting passar. Det är rätt bra skillnad kroppsmässigt

#9 - Linnea

Alltså jag förstår detta bättre att handla på normala butiker. Jag är 168 cm ( inte extremt lång) och väger 56 kg ( absolut inte mycket för min längd) har normalstora bröst och ganska liten rumpa. ÄNDÅ behöver jag Large på vissa kedjor? Vilket är helt sjukt..

#10 - Linnea

Tillägg: Har flertalet kläder jag köpt på secondhand och kläder jag hade i tonåren som fortfarande är i gott skick som är i storlek XS/S och de passar UTMÄRKT på min kropp. Så nog fan minskar klädkedjorna storlekarna, här om dagen tex såg jag en klänning i storlek 42 som var mindre än en klänning jag har i storlek 36 båda från samma kedja

#11 - Hallonbåt

Du kan också skriva om en annan youtuber som har insett det har redan för en vecka sen och har slutat samarbeta med de här klädkedjorna tex chiquelle. Youtuber heter pimpina på youtube och snap. Om du kollar hennes snap story nu kan du se hennes Mail som hon skicka för en vecka sedan till chiquelle.

#12 - Anonym

Hur orkar man ens bry sig? Ja, jättetråkigt att skicka hem kläder men kolla måtten på hemsidan innan du klickar hem plagget. Jag gjorde misstaget att beställa en klänning i S från H&M för jag hade haft S tidigare. Skillnaden nu var dock att jag hade fått mer bröst och rumpa och inte ens kunde få över klänningen över axlarna. Ska jag gnälla på H&M för att min kropp ändrats eller vadå?

#13 - Anonym

#12 Vem fan är det då?

#14 - Anonym

#13 Det är skillnad på att din kropp ändrats och att klädföretagen börjat tillverka mindre storlekar.

Min kropp ser i princip identisk ut och jag väger exakt lika mycket nu som jag gjort i flera år - lite under "normal" - och jag måste gå upp i storlek i fleeeeeera affärer nu för tiden. Det har ändrats på väldigtväldigt många ställen, och det är problematiskt och det bör lyftas fram.

#15 - Anonym

Verkar bara vara på dom lågpriskedjorna? Börja köp från bättre ställen som inte ger minimilöner till sina arbetare och som mindre skada på miljön.

#16 - Georg

Jag tycker det kan skilja på storlekar mellan olika företag, men det tycker jag inte är något väldigt problem. Då är det väl bara att välja en storlek större? Problemet för både kvinnor OCH män är att XL inte räcker åt alla längre. Man kan be någon "att bara banta", men det är rätt tydligt att fler och fler blir större och större. Varför säljer inte stora kedjor kläder i storlekar så ALLA känner sig välkomna? Dom tjänar ju fortfarande pengar på dessa, eller hur? När jag går på stan ser jag både en och annan av båda könen som sannolikt inte får på sig ett plagg i storlek XL. Hade jag varit affärsman hade jag sett en chans här att tjäna pengar!

#17 - Anonym

#17 Fast har man ätstörningsproblematik eller rent generellt mår dåligt över sin kropp kan det vara extremt påfrestande och triggande att behöva ta på sig en tröja i storlek large när man i vanliga fall är en small. Har man en ohälsosam uppfattning och känsla om/till sin kropp så kan det vara förödande att behöva gå upp i storlek bara för att en klädkedja gör mindre kläder. Vissa kan inte skilja på "det är kläderna som är för små" och "jag som är för stor".

#18 - Anonym

Kan inte Sara Songbird stänga sin marxistleninistiska käft? Jag är så trött på hennes konstanta gullande och trivialiserande av kommunismretorik. Ja, företag tillverkar kläder i mindre storlekar för att det kostar mindre och de kan dra in mer. Det har ingenting med fetthat att göra, det är simpel samhällsekonomi 101. Om företag inte kan dra in pengar saknas det incitament och anledning till att utföra arbetet. Det som är otroligt hycklande är att hon själv, som youtuber och "influencer" (åt helvete med det ordet), gynnas av kapitalismen och gör själv en massa samarbeten.

#19 - Anonym

#19
Instämmer. Ibland känns det som att marknadskrafter är ett främmande koncept för många. Varför skulle företag använda sig av mer tyg som kostar mer och kräver mer bearbetning i industrier när de kan dra in minst lika mycket pengar för mindre tyg? Tänk er hur slitsamt det är att tillverka ett par jeans. Att dessutom tillverka större jeans skulle innebära flera liter vatten vilket kostar mer för företagen. Jag blir så sjukt chockad över hur vuxna kan vara så ignoranta vad gäller ekonomi.

#20 - Anonym

#2
#7
Jag har normalt storlek 38 i byxor. Har haft det i x antal år.
Häromdagen gick jag in på H&M och skulle testa shorts.. Testade 4 olika, och fick gå upp till deras största storlek, vilket är 44. Och då satt dem fortfarande lite tajt i midjan. Det är inte normalt. När jag för en månad sedan köpte byxor i storlek 38.

Så nej. det är inte bara att gå upp och köpa större storlek.

#21 - Jen

"Hur fan orkar hon bry sig?" Och ändå sitter NI och bryr er om någon som bryr sig om detta. ALLTSÅ, HEJ DUBBELMORAL! Superbra att hon inte är lika lat som ni, HON GÖR NÅGOT ÅT DET. Vad gör ni? Gnäller bakom skärmen, jävlar va starkt jobbat 😉

#22 - Anonym

Jag är en av dom överviktiga tjejerna som har svårt att hitta kläder. Dom flesta säger ”ta tag i din hälsa” ja det borde man göra men det är inget som händer över en natt, de som även brukar kommentera att folk ska ta tag i vikten är oftast ”normala” och har själv inga problem med att få på sig ett par jeans från Gina tricot. Jag hatar att köpa kläder för det är då jag inser hur det egentligen ligger till, jag vill gå ner i vikt jag har försökt med massa dieter etc men det är inte så lätt som alla tror. Vissa kan gå ner 5 kg på 2 veckor medans vissa har svårt att gå ner 2 kg. Snälla sluta säg ” ta tag i din hälsa” ni vet aldrig hur det ligger till.

#23 - A

De som faktiskt är väldigt smala då? Ska dom inte få några kläder då?

#24 - Anonym

så vad är problemet med att bara byta storlek då? om man nu haft S & sen måste ha L, vad spelar det för roll ? ? det är bara en bokstav, inget diplom på att du gått upp i vikt. alla vet att plaggens storlekar är fucked, Vf göra en onödig grej av det

#25 - Anonym

Ni kanske tycker det härnäst barnsligt. Men snälla vakna upp och acceptera att samhället funkar såhär.

#26 - Anonym

#12 Om du inte kan ha S för att din kropp förändrats e väldigt orelevant för den här diskussionen! Jag har gått ner minst 1 storlek under dom senaste åren, har alltid haft M/38 i H&Ms byxor och nu får jag dom knappt över knäna medans mina gamla H&M byxor i M är alldeles för stora. Storlekarna blir ständigt mindre och i dagens samhälle då kroppshetsen är enorm är det ett väldigt stort problem

#27 - Anonym

#18: Så sant!

#28 - Anonym

#24, om det nu är så enkelt.. vad ska dom som har haft storlek L eller XL göra då?

#29 - Anonym

har verkligen inte upplevt detta. jag blir ändå ofta kallad tjock och skulle inte anse mig själv som liten, men inget i storlek S har någonsin varit för litet för mig.

#30 - Anonym

Jag har vanligtvis S på kläder, och för ett tag sen gick jag ner en del i vikt pga sjukdom, och ändå så märkte jag att jag var tvungen att köpa M och L på dom flesta kläder. Jag var alltså underviktig och var tvungen att köpa L när jag egentligen har S, och detta var på vanliga butiker som Gina, H&M, Cubus, Bikbok osv. Det är klart bevis på att storlekarna blivit mindre, eftersom andra lite äldre kläder jag har från nämnda butiker i storlek S passar, det är dom nya kläderna jag plötsligt behövt gå upp ett par storlekar på

#31 - Anonym

tror dessutom knappt ens på det här, varför skulle therese som känns så otroligt ytlig ens beställa nåt i storlek L?

#32 - Anonym

Bolagen som säljer kläder gör det för att tjäna så mycket pengar som möjligt, därför är storlekarna anpassade till hur majoriteten av deras köpare ser ut.
Att folket som inte får på sig deras kläder inte handlar där vet bolaget om men bryr sig inte, de är som sagt här för att tjäna pengar.
De tjänar inte pengar på att tillverka några få plagg för fetare människor, produktionskostnaden blir dyrare ju färre man gör.
Det är inte svårt att förstå.

Passar inte kläderna? Handla större/någon annanstans.
Det är inte en mänsklig rättighet att ett plagg som man vill ha ska göras i storleken man själv har.

#33 - Anonym

Lättkränkta människa

#34 - Anonym

Spoiler om Jocke och Jonnas bebisDe ska få en son! Stort grattis 💞

#35 - Anonym

Det finns En grej angående Jocke och guldtuben som jag tycker är lite märklig. Han säger att det inte handlar om att han inte är nominerad, utan han är upprörd för FOLKETS skull, alla är Så missnöjda hit och dit. Ändå har jag inte sett en enda människa klaga förutom typ ben och Jocke !!! Så jävla komiskt. Inga andra bryr sig, handlar endast om att dem själva inte blev nominerade

#36 - e.

"ni som jobbar med dom". Ja therese gör väl det?

#37 - Anonym

https://www.google.se/amp/s/nyheter24.se/amp/noje/907184-peg-parnevik-mordhotas-av-joakim-lundells-fans

Här ser Sverige hur fel förebilder lämnar avtryck till sina följare.

#38 - Anonym

Det blir ju problematik åt andra hållet ifall de ska förstora sina storlekar hastigt. Ska inte jag som har XS-S få handla där längre då?

#39 - Anonym

Ja, det är upp till företagen att bestämma över sitt sortiment. Det är det väl ingen som säger något om. Företag har vinstmarginaler att bry sig om. Jag klandrar INGEN butik för att de inte erbjuder storlekar, eller någon viss typ av plagg, om de själva inte "tror på" det.

MEN, varför ÄR det så svårt att skapa moderiktiga kläder (i billigare material, t.ex) i större storlekar när det uppenbarligen FINNS en marknad för det? Supply and demand, och allt det där. Det är inte som att dessa kläder INTE skulle sälja. Så DET är ju inte problemet. För män finns ju Dressman XL för upp till 9XL(!). Kan inte påstå att det finns någon kvinnlig motsvarighet till det. Och NEJ, jag försöker INTE göra en kvinnofråga av det. Utan bara belysa att det FINNS butiker som faktiskt erbjuder större storlekar.

Så vilken bokstav eller siffra som står i plagget är helt irrelevant i diskussionen. Diskussionen handlar om att storlekar blir mindre (en S har blivit en L) och att de med större storleksbehov inte kan hitta något. Om man är en storlek L naturligt - och det inte finns något mer än den "lilla" L - vad ska den personen då köpa?

Vi ÄR en befolkning med ökande midjemått. Det FINNS en marknad för det. Och det FINNS affärsmässiga incitiment att faktiskt erbjuda kläder i större storlekar. Och jag kan inte förstå varför inte de större kedjorna hoppar på tåget.

Är beredd på mothugg - but keep it classy :)

#40 - Anonym

Till det som undrar: det ÄR en MÄNSKLIG RÄTTIGHET att ha kläder.

Det är en del av rättigheten om en "tillfredställande levnadsstandard" och är något man kan läsa om i artikel 11 i FN:s konvention om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter. :)

Bara en side note, liksom.

#41 - Anonym

#39 - Starta ett bolag för större kvinnor då.

#40 Helt irrelevant, det är en sak att ha KLÄDER, det är en helt annan sak att ha x antal plagg som är inne och mode för sin storlek. Tänk om tänk rätt.

#42 - Anonym

Det förvånar mig att ingen har gjort en grej om ciggpaketet i jocke och jonnas senaste vlogg.

#43 - Anonym

#41 Det är inte bara att "starta bolag" hur som helst när man vill tillverka saker. Det är en process som tar tid och pengar och resurser. Och det är inte många privatpersoner som har dessa medel, och det är inte alltid lätt att hitta investerare heller. Vilket troligtvis är anledningen till att inte fler av denna typ av företag ploppar upp. Hade jag haft en halv miljon kronor över (vilket är långt ifrån tillräckligt, men alltid en början) så hade jag definitivt startat denna typ av företag för länge sen. Tyvärr har jag inte det i nuläget. :)

Ett tips till de som söker så rekommenderar jag dock BonPrix.se. Det är en ganska bra sajt som säljer helt okej och hyffsat moderiktiga kläder till vettiga priser och storlekar till de som söker. :)

#44 - Anonym

#43

Finns det ett stort utbud som du får det att låta som så finns det investerare.
Jag förstår att det krävs planering och pengar för att komma igång, men det är inte så stort som du får det att låta som.

#45 - Anonym

#44 Så länge folk behöver kläder så kommer det finnas en efterfrågan på de storlekar som används - även de större (speciellt då vi, som redan nämnt, är en befolkning med växande midjemått). Så det vore ju bara ignorant att påstå att en efterfrågan INTE finns.

Däremot så är det en "risky business" om man skulle fokusera BARA på stora storlekar, eftersom det finns stigma i att gå in i en sådan butik. Precis som det finns stigma i att gå till H&M's speciella avdelningar för större storlekar. Och det är bland annat detta stigma som kan vara svårt att argumentera emot till investerare. De kommer undra hur just vårt bolag ska klara oss runt stigman, och få folk att våga gå in i just vår butik, etc. etc. Det finns många aspekter som en potentiell investerare kommer fråga om, och inte bara huruvida en efterfrågan finns.

Därför skulle jag (personligen) starta en klädaffär/kedja som erbjuder storlekar från 38ish till 50 kanske. Just för att visa att det är en "normal affär" också, men att det är enklare för större att hitta kläder här också :) Och DET skulle nog vara lättare att sälja in hos en investerare.

#46 - Anonym

Herregud vad J&J ska skådespela och bete sig som dom går i grundskolan. Bara 10 åringar som tycker att det där är skitkul.

#47 - Anonym

Bara jag som inte märker någon skillnad? Har haft samma storlek (S) i 6 år utan att gå upp eller ner i vikt

#48 - Anonym

#46 Det börjar bli tröttsamt att påstå att det "bara" är 10åringar som tittar på dem, när det är uppenbart att det (tyvärr) även är äldre ungdomar och även vuxna som följer dem. Nej, jag följer dem inte själv - inte min smak ;)

#49 - Anonym

#46 Det börjar bli tröttsamt att påstå att det "bara" är 10åringar som tittar på dem, när det är uppenbart att det (tyvärr) även är äldre ungdomar och även vuxna som följer dem. Nej, jag följer dem inte själv - inte min smak ;)

#50 - Anonym

#42
Vadå förvånar mig att ingen gjort en grej om ciggpaketet?? Vad ska man göra låt dom röka om dom vill o antagligen va de inte deras?? Gå gråt ngn annanstans så fkn omogen

#51 - Anonym

#50
Jag tror att du missförstod mig... jag bryr mig verkligen inte, jag röker själv och dom får röka om dom vill. Min poäng var att det brukar bli ett jävla liv vad dom än gör, och pk töntar brukar alltid göra en stor grej när sånt händer.

#52 - Anonym

#51 Och då väljer du att göra en ännu töntigare grej av det genom att kommentera det? Bra logik :)

#53 - Anonym

Låt dom röka det är ändå inte ditt liv så varför slösa energi på dom.

#54 - Anonym

gå ner i vikt istället

#55 - Anonym

#45 Kan du läsa? Jag skrev att det är bara 10 åringar som tycker att det är kul inte att BARA 10 åringar tittar på dom.

#56 - Anonym

Menar 48*

#57 - Anonym

#55 Men om folk över 10 år INTE tyckte att Jocke och Jonnas content var bra/underhållande, varför skulle de annars spendera tid på att titta på dem och försvara dem i sociala medier?

#58 - J

gå ner i vikt bara?
lättkränkta människor..
Övervikt kommer ni känna i framtiden på knäna, ork osv.

#59 - Anonym

Till er som säger ”gå ner i vikt bara”, så enkelt är det inte. Jag är en person som inte kan gå upp i vikt, trots att jag äter en hel del onyttigt som en ”normal” människa går upp i vikt av, detta pga sjukdom. Och det är precis samma sak åt andra hållet, trots att man som överviktig tränar och/eller äter hälsosamt så finns det folk som inte kan gå ner i vikt av sjukdom till exempel.

#60 - Anonym

Varför har j&j färgen blå för att Det är en kille, och rosa för tjej!!???

#61 - Anonym

Åh, jag förstår väl frustrationen som kommer när ett plagg inte alls passar trots att det är ens "rätta" storlek. Men nu syftar jag på längden. Ingenstans ser jag någon diskussion och kontroverser kring att exempelvis byxor, jeans och andra nederdelar i typ de "vanliga" affärerna är anpassade för tjejer upp till 170 centimeter. Vi andra längre tjejer då?

Det finns givetvis nederdelar långa nog för mina ben, men det kan vara riktigt jobbigt att hitta dessa och jag är ständigt begränsad. Exempelvis så provar jag ett par byxor som ska gå ner till fotknölen men som blir kortare än ankellängd.

Tycker bara det är skumt att denna diskussion inte får lika mycket plats som denna Sara Songbird uppmärksammar.

#62 - Anonym

Istället för att gråta över att hon är en tjockis och att ingenting passar henne så kan hon ta tag i det istället för att kräva att klädkedjorna ska göra omänskligt stora kläder.

#63 - Anonym

#61 Tyvärr är det nog så enkelt att inte lika många lider av det problemet, och därför inte heller hörs i sociala medier när de försöker uppmärksamma detta. Tyvärr behöver man skrika ännu högre för att höras då.

#62 På vilket sätt tycker du att SaraSongbird är "omänskligt stor"? Det hon "kräver" är inte något konstigt. Om andra kedjor fortfarande kan gå med vinst trots större storlekar, varför är det så way off att tro att även de trendigare kedjorna skulle kunna göra samma sak?

#64 - Anonym

#63 Förstår vad du menar, men det är tillräckligt många som har problemet då det finns enstaka nätbutiker som riktar sig in på extra långa tjejer. Med enstaka så menar jag att jag personligen bara känner till en, LongTallSally, som inte ens är en svensk hemsida.

Är det bara inte konstigt? Argumentet som man använder i diskussionen kring större personer, att man "bara ska gå ner i vikt" kan inte ens appliceras vad gäller längd. Försöker inte komma någonstans här men ville bara konstatera det i min tidigare kommentar att jag tycker det är skumt att ingen blir förargad över att främst byxor, men även ärmar på överdelar är för korta för de som är över 170 typ.

#65 - Anonym

#64 håller helt med.

#66 - Anonym

#51
Jaha nu förstår jag ja de du säger e fan sant haha

#67 - Anonym

#60
För det e de som är traditionellt?? De e inget dåligt ba så du vet biiitch sen får ju du ha vilken färg som helts när du får barn

#68 - Anonym

Helst*

#69 - Anonym

#63
För att de vill dra vinst och om de tillverkar större kläder, krävs det mer tyg och mer vatten. Då förlorar de en jävla massa pengar för något som inte ens är särskilt efterfrågat (majoriteten av befolkningen är inte landvalar). Fler köper mindre storlekar, det har bevisats. Även de som inte passar i de storlekarna. Ekonomi handlar om psykologi. Företagen gör vad som gynnar dem, de bryr sig inte ett skit av vad du som enskild konsument tycker så länge pengarna rullar in.

#70 - Anonym

Jag tycker man ska ska se detta ur olika perspektiv. Det är inte bara större personer som har svårt att hitta kläder som passar, jag har samma problem fast på andra hållet. Tyvärr uppmärksammas inte det lika mycket.

#71 - Anonym

Hhahah ett par byxor i storlek L från H&M för några år sen passade inte mig och jag är liten och har storlekarna Xs S och ibland M.

#72 - Amanda

Jag bojkottar dom också! 1 man vill gärna få på sig kläderna för rättvisa bilder, 2 det är så sjukt och så jävla vidrigt att dom har såna storlekar som dom har! Jag har L/XL på gina, hm osv men dom storlekarna på nakd och dom är så små så det är läskigt!

#73 - k

Jag ser inte alls det här med att 'storlekarna krymper' jag har typ gått upp lite men har fortfarande XS-S och jag är ändå 173cm, är inte ens så värst smal?

#74 - Shanelle

Märkte att NA-KD's bikinis var skeva i storlek. L känns som en liten M och M känns som fucking XS... :(

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com