Matgeeks video med Jimmie Åkesson

Johan på Matgeek har en serie där han lagar mat med olika partieledare och diskuterar olika samhällsfrågor. 

Jimmie Åkesson är hans fjärde gäst och i videon säger Johan att han riskerar en hatstorm genom att ha Jimmie Åkesson i sin video. 
 
Men under videon får Johan väldigt bra respons. 
 
 
#1 - Anonym

Lol, det här kommentarsfältet kommer bli kaosigt!

#2 - Anonym

#1 Hahaha ellerhur

#3 - Anonym

SD 2018 bara så ni vet, skattepengarna kommer att höjas pga invandrare är i behov av socialbidrag det vill säga vi som jobbar arslet av oss varje dag kommer att få mindre lön och snart inte ha råd med våra egna räkningar att betala

#4 - Anonym

åkesson är ju snygg, det slog mig nu

#5 - Anon

Jag bryr mig inte om vilka politiker han bjuder in, oavsett vad mina åsikter är om partierna. Det är nog bara bra att man börjar prata med varandra och sluta upp med det här "hen har den här åsikten så vi kommer aldrig kunna föra en konversation någonsin!!!!". Man kommer ju ingenstans med att vägra korsa vägar med folk som har andra åsikter än en själv (då menar jag inte extrema åsikter som "döda alla judar" eller "kvinnor ska inte få jobba" osv).

#6 - Anonym

Jimmie Åkesson ska inte få nån fkn hat han säger det han tycker men han är inte rasist han ser ett problem och är villig att ta tag i det, men det finns fortfarande många rasister i hans parti men han är inte det för det

#7 - Anonym

#4 JAAAA eller hur har inte tänkt på det innan heller

#8 - Dedu

💗💗💗💗
Har längtat efter en sådan video 👍
Heja jimmie

#9 - Anonym

Jimmie Åkesson<3

#10 - Anonym

SD18 <3

#11 - Anonym

Jimmie<3333330

#12 - Anonym

SD2018 <3

#13 - Anonym

Förstår inte varför han skulle fått en hatstorm. Han ser ett problem som folk är för rädda för att ta upp för att dom är rädda att bli sedda som rasister. Invandringen i det här landet ÄR ett problem. Dom går till och med före våra egna gamla och sjuka. Tänk på vart skatten går egentligen

#14 - Lol

#4 gjorde min dag AHAHHA

#15 - Anonym

Helt rätt #5! Debatt och öppenhet är lösningen.

#16 - Anonym

Jimmie Åkesson är ju bara talesperson för ett parti, därför kan man ju inte säga att han är dum i huvudet. SD kom ju in i riksdagen vilket borde betyda att minst 4% av svenska folket är dumma i huvudet.

#17 - Amanda

Herregud.. Behöver jag säga mycket mer?

#18 - Anonym

Vad dumt och onödigt sagt

#19 - Anonym

Har under VARJE video av matgeek sett kommentarer som "Hämta hit Åkesson!!!!" "När kommer Jimmie?" "Du kommer väl att ta hit Jimmie Åkesson, annars avprenumererar jag." Det bara slog mig hur hetsiga SDs följare är, och jag skojar inte - kolla vilken video du vill där han bjudit in andra politiker och du finner minst 5 sådana här kommentarer som jag gav exempel på. Har inte sett någon annan som tjatar, hotar om att avprenumerera och kräver någon annan politikers närvaro på kanalen, exempelvis Löfven, Gustav Fridolin eller Jan Björklund nämns ingenstans? Endast hetsiga SDare under V.A.R.J.E video.

Ett ord: pinsamt!

#20 - Anonym

Detta kom faktiskt till min förvåning. Det glädjer mig att det än idag finns vuxna som kan sätta politiska åsikter åt sidan och umgås. Jag är så trött på youtubers ständiga virtue signalling och upptryckning av politisk korrekhet i folks ansikten. Det är inget unikt att kasta skit på SD och inte fan är du någon hjälte för det heller. Jag skulle inte avfärda en så stor del av befolkningen som rasister eller nazister. Det är ologiskt och intellektuellt ohederligt.

#21 - Alice

Mm

#22 - Anonym

Jahopp

#23 - Helighetens

Han e ju fan snygg

#24 - Anonym

#19
Kanske för att både Jan Björklund och Gustav Fridolin är på gränsen till att åka ut ur riksdagen. Björklund förstörde skolsystemet, Fridolin lovade att förbättra skolan på 100 dagar, varav han har haft +700 dagar och inte gjort något. Skulle inte säga att Löfven är särskilt älskad efter den här mandatperioden som är en garanterad kandidat för sämsta sedan efterkrigstiden...

#25 - Anonym

#19 Att Åkesson har en så pass lojal följarskara säger en del om honom som partiledare tycker jag!

#26 - SD=Rasister

Jimmie Åkesson ÄR rasist. SD är ett rasistiskt parti. Du kan ta skiten ur dasset men fan om den inte stinker ändå...

#27 - Anonym

#26 Centerpartiet röstade Ja till att behålla 9000 vuxna män som ljuger om sin ålder, och är överreppade i sexualbrott.

Och Moderaterna vill hellre samarbeta med dom för att skärpa migpolitiken, än SD.

Kan inte folket vakna upp nån gång? Det blir ingen strängare politik med allianspartierna.

Såhär låter det alltid innan valet, sen efter valet är det tillbaks till samma folkförakt. Samma politik där man prioritetar icke-medborgare framför medborgare.

Du är dum i huvudet om du röstar på partier som vill upprepa Decemberuppgörelsen. Det finns fler politiska alternativ än sjuklövern.

#28 - Anonym

Det är beundransvärt att Johan lyckas få igång så bra diskussioner även med de han inte dela åsikter. Otroligt bra serie.

#29 - Hannele

Vidrigt. Jag önskar verkligen att folk kunde FÖRSTÅ. Bara vela förstå och ta till sig vem JÅ och SD verkligen är. VARFÖR har vi inte lärt oss av historien?

#30 - Anonym

#29 så du vill ha hit fler våldtäktsmän och terrorister och folk som tar våra skattepengar när vi svenskar få jobba arslet av oss för att dom ska komma hit och våldta eller? säger inte att alla våldtar men statistiken har ökat med våldtäkter och 90% är invandrare.... VAKNA UPP NÅN GÅNG OCH INSE VÅRT PROBLEM I SAMHÄLLET

#31 - Anonym

#29 ja vi kan ju lära oss från Syrien att det kommer att bli innebörds krig här med så fort vi släpper in alla terrorister med falsk identitet och inget pass

#32 - Anonym

Asså herre.. undrar varför denna blogg dragit till sig en skara på angsty teenagers som upprepar samma skit de lärt sig innantill av sina föräldrar och typ avpixlat. SD vinner ju verkligen inte på att ha en målgrupp vars kompetens inom logik och analysförmåga är på noll... ”ta hit våldtäksmän” Män våldtar. Män är den gemensamma faktorn. Inte invandrare. ”centern Vill välkomna tusentals gubbar som säger de är under 18!!” Ja asså.. vad ska man säga... man ser ju hur stor bristen på källkritik och granskning av migrationsverket är hos er småglin som skriker SD2018!!... jessus alltså.. ungar 😑

#33 - anonym

#32 jag är 24 men ok... och bara så du vet så har statistiken ökat av våldtäkter och 90% är invandrare folk på migrationsverket hotas av dessa invandrare som får avslag, det kanske är du som borde öppna ögonen lite mer och kulla hur dagens samhälle egentligen ser ut

#34 - Anonym

Röstar man inte på SD så det som att säga att man är för våldtäkter

#35 - Anonym

#32 Om Sverige satte svenska medborgare först hade inte din mormor behövt gå på gatan.

#36 - Anonym

Är så så sååååå trött på det här nu.

SLUTA jämställ invandrare med våldtäktsmän! Våldtäkter begås av MÄN. Svenskfödda och icke svenskfödda, FÖRSTÅ DETTA NÅGON GÅNG.

SLUTA säga att svenskar "jobbar arslet av sig" och att invandrare i sin tur bara "kommer hit och våldtar". Detta är ett så extremt ignorant påstående att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Bara för att jag känner en svensk man i 40-års åldern med 3 barn som lever på socialbidrag (JA HAN ÄR HELT SVENSK, SURPRISE) så tillåter inte det mig att säga att alla svenskar gör det. Generaliseringar på detta sätt är så himla dumt. Känner en man som invandrat till Sverige för 15 år sedan, en av de största skattebetalarna i kommunen jag bor i.

Du som påstår att du är 24 år. Är rädd för sådana som dig, som inte har vett nog att vara källkritisk och kunna tänka med en väldigt väldigt simpel logik? Jag har acceptans för de som röstar för SD och starkt håller med om deras politik, förstår även om man idag är invandringskritisk. Men dina uttalanden gör mig på riktigt mörkrädd.

#37 - Anonym

#36 du kanske bör kolla statistiken att det är invandrare som våldtar mest, och sen skrev jag inte att alla våldtar men att statistiken har just ökat hos invandrare kolla fakta först innan du ger ut falsk information

#38 - Anonym

#33 Jag är också sverigedemokrat, men ska du argumentera för vårt parti får du allt se till att sköta det snyggt och basera dina påståenden på fakta. I Sverige har vi inte undersökt brottslingars ursprung sedan 2005, och där står det ingenting om hela 90 %, men vad man å andra sidan kan se på den data som samlades in då, samt undersökningar i länder med liknande situation som faktiskt tar reda på brottslingars ursprung (t.ex. Norge), kan man se att MÖNA-invandrare är överrepresenterade i förhållande till hur stor del av befolkningen de utgör. Ville bara klargöra det.

#39 - Anonym

#36 ja det är män som våldtar men det är män hos invandrare som har ökat med våldtäkter

#40 - Anonym

Har ingen åsikt om att Johan bjudit in Jimmie. Men fy fan vad tradiga alla SD2018-människor är. Tycker liksom synd om er eftersom ni är så lurade. Ni är säkert fina människor och därför är det tråkigt att ni verkligen går på bluffen SD.

Sverigedemokraterna vill inte ens komma till makten. Deras grej är att ständigt klaga på alla andra men ändå röstar de alltid med den sittande regeringen (oavsett blå eller röd) i de flesta frågor. Tänk på det.

Sedan vill jag avsluta med att jag tycker ni ska ge Jonas Sjöstedt en chans. Förstår att ni säkert inte gillar honom så värst, men försök lyssna på vad han säger. Enligt mig är vänsterpolitiken det bästa för både mig och för er.

#41 - Anonym

folk får givetvis rösta på vilket parti de vill - men varför vill man rösta på ett parti som vill minska kvinnans rätt till sin egen kropp t.ex? SD vill sänka den fria abortgränsen till vecka 12 - i vilken värld är det rimligt? SD är mer än bara migrationsfrågor, precis som andra partier har de åsikter som man bör överväga noga om det är något man kan ställa sig bakom. Bara för att man tycker att SD har en bra migrationspolitik så betyder det inte att resten av deras åsikter är några vinnare.

Angående hur mycket migrationen kostar Sverige så: ja, det kostar pengar. MEN, problemet är att Sverige HAR eåd att ta hand om de vi tagit in, utan att skada våra övriga medborgare, dock så har pengarna inte blivit placerade eller hanterade på resurseffektiva sätt. Det finns hål i våra samhällen som slukar mer pengar och resurser än migranter gör. (Jag har studerat både statsbudgetar, utfall, etc. så jag känner mig bekväm i dessa påståenden).

Sverige har högre antal våldtäktsanmälningar än andra länder för att kvinnor i Sverige vågar i regel anmäla i större grad än i andra länder. Faktum är att majoriteten av alla våldtäkter fortfarande sker inom förhålllanden. Med tanke på antalet immigranter och folks fördomar om hur alla dessa är våldtäktsmän så borde siffrorna vara ännu högre om fördomarna var sanna.

#42 - Anonym

folk får givetvis rösta på vilket parti de vill - men varför vill man rösta på ett parti som vill minska kvinnans rätt till sin egen kropp t.ex? SD vill sänka den fria abortgränsen till vecka 12 - i vilken värld är det rimligt? SD är mer än bara migrationsfrågor, precis som andra partier har de åsikter som man bör överväga noga om det är något man kan ställa sig bakom. Bara för att man tycker att SD har en bra migrationspolitik så betyder det inte att resten av deras åsikter är några vinnare.

Angående hur mycket migrationen kostar Sverige så: ja, det kostar pengar. MEN, problemet är att Sverige HAR eåd att ta hand om de vi tagit in, utan att skada våra övriga medborgare, dock så har pengarna inte blivit placerade eller hanterade på resurseffektiva sätt. Det finns hål i våra samhällen som slukar mer pengar och resurser än migranter gör. (Jag har studerat både statsbudgetar, utfall, etc. så jag känner mig bekväm i dessa påståenden).

Sverige har högre antal våldtäktsanmälningar än andra länder för att kvinnor i Sverige vågar i regel anmäla i större grad än i andra länder. Faktum är att majoriteten av alla våldtäkter fortfarande sker inom förhålllanden. Med tanke på antalet immigranter och folks fördomar om hur alla dessa är våldtäktsmän så borde siffrorna vara ännu högre om fördomarna var sanna.

#43 - Anonym


#20
Om en stor del av befolkningen är rasister så kan inte jag se någon motsättning till att kalla dem det.

#44 - Anonym

Ni i det här kommentarsfältet pratar om invandrare precis som man pratade om judar i nazi-Tyskland. Sättet ni resonerar på är verkligen mänsklighetens mörker. En dag kommer det talas om det här ur en historisk syvinkel och att ha röstat SD kommer vara ert livs stora skam. Jag förstår att ni tror er göra gott, men SDs politik är otroligt skadlig.

Att vara emot SD är inte att vara för våldtäkt. Att ni tror det säger enormt mycket om er okunskap gällande precis alla andra partier. Och om er enda kunskap om politiken i stort är hämtat från andra okunniga sverigedemokrater så förklarar det verkligen hur lite ni bryr er om att känna till sanningen. Fan, gör er själva en tjänst. Läs på på riktigt.

Dessutom.. Det är ofta de som hävdar att invandrare är våldtäktsmän som också tycker att kvinnor som vittnar om sexuella övergrepp "ska hålla käften och stå ut". Eller att det är ok för svenska män att göra lite som de vill med kvinnor. Hat mot #metoo verkar JÄVLIGT utbrett bland sverigedemokrater. Det säger enormt mycket om SDs hyckleri. Ni är bara emot våldtäkt när ni kan använda det emot invandrare, men ni misstror och hatar våldtagna kvinnor. Fy fan! SDs väljare är de värsta kvinnohatande hycklarna jag sett.

Personligen tycker jag att allt sexuellt våld mot kvinnor är absolut vidrigt oavsett vem som gör det. Och att det är fantastiskt hur kvinnor står upp för sig själva.

#45 - Anonym

#43
Förstår du hur orimligt det är att kalla 1/3 av Sveriges befolkning för rasister? Om det är din syn, är din samhällsmatematik screwed. Då skulle var tredje person i din närhet vara rasist. Snacka om att trivialisera ordets mening.

#46 - Anonym

#45

Jag vet inte om en tredjedel av Sveriges befolkning är rasister. Det sneda här är varför du verkar anse att det är en absolut omöjlighet. Det är inte som att det finns ett tak för hur stor andel människor som kan tycka någonting.

Och ska jag ens anmärka på att du kallar min samhällsmatematik sned när du sitter och får en tredjedel av Sveriges befolkning till sverigedemokrater. I vilken värld är 15% en tredjedel? Du kan seriöst dubbla procenten de har idag och inte ens då skulle de utgöra en tredjedel.

#47 - e

Kan du som säger att 90% av alla våldtäkter begås av invandrare länka din källa?

#48 - e

Kan du som säger att 90% av alla våldtäkter begås av invandrare länka din källa?

#49 - Anonym

#47

Du kommer garanterat inte få någon. Antagligen kommer personen hänvisa till en statistik om gruppvåldtäkter. Där är procenten något sådant faktiskt. Men våldtäkter i stort, där även gruppvåldtäkter räknas in, är inte invandrare överrepresenterade. Den enda gemensamma faktorn är män. Men sverigedemokrater bryr sig ju inte om sanningen som bekant. Och de bryr sig inte heller om kvinnor.

#50 - Caloveline

Bryr mig inte vad för politiker han bjuder in, bara inte dom har konversationer som kan diskriminera eller vara elakt mot andra människor. www.caloveline.com

#51 - Anonym

#46
Vart i min kommentar skrev jag ens att 1/3 av befolkningen är Sverigedemokrater? Jag skrev rasister. Riktigt ful halmgubbe där.

#52 - Anonym

Klart som faaan statistiken på kriminalitet, tex våldtäckter ökar i samband med att befolkningen ökar, spelar ingen roll om det hade varit 1 miljon vita norskar eller 1 miljon ”flyktingar” som flyttar hit?? Kan folk fatta det

#53 - Anonym

Forts ovanför, man kan ju inte räkna antalet brott utan procenten brott jämfört med befolkningsstorleken

#54 - Anonym

#52 varför flyttar folk hit och begår brott då?

#55 - Anonyyymiii

FAN VAD JAG HATAR BÅDA FUCK ALLA FKN RACISTER HPS DE DÖR I HELVETET

#56 - Anonym

Jimmie Åkesson företräder ett RIKSDAGSPARTI, ett parti som är framröstat av SVENSKA FOLKET. Bara för att en viss del människor inte håller med om deras politik betyder inte det att man ska ignorera och attackera de som röstar på SD, för det är samma sak som att ignorera 20 % av sen svenska befolkningen.

#57 - Sara

Passande att alla i kommentarsfältet plötsligt gått och blivit feminister! Skulle kunna sätta ganska mycket på att ni är samma personer som tyckte #metoo var en överreaktion. Men vad gör man inte för att få kasta lite skit på invandrare?

#58 - Anonym

#51 För att diskussionen handlar om sverigedemokrater. Jag antar ju givetvis att det du säger tillhör debatten. Den som drog en ful halmgubbe nu är ju du som drar siffror ur luften och sedan dumförklarar någon som antar att du för en ärlig debatt.

#59 - Anonym

#57

Haha verkligen! Sverigedemokrater hatar så intensivt på kvinnor som vittnar om trakasserier och våldtäkt. Den enda gången de bryr sig om våldtäkter är när de kan använda det som hatretorik emot invandrare. Kvinnor skiter de i. Annars hade de lyssnat på oss och fattat att det är ett mansproblem.

#60 - Anonym

Tror alla vettiga människor är feminister, både medvetet och omedvetet. Vill man att båda könen ska ha samma rättigheter och att ingen ska bli nedtryckt så är man feminist. Sen att många har gått loco och slutar raka sig, säger att dom hatar män och allt vad det är...det är inte feminism. Och jag blir så ledsen att se hur feminismen förstörts för att vissa personer ska ta allt till en sån överdrift. Feminism handlar endast om att tjejer inte ska bli nedtryckta, och att alla ska ha samma rätt, vi som faktiskt är ÄKTA feminister, vi hatar inte män, vi står inte och skriker och gapar för att få rätt, vi vill bara ha ett rättvist samhälle. Det är inte så mycket begärt tycker jag

#61 - Anon

#60 Det finns ju extremism inom alla ideologier tyvärr..

#62 - Anon

#60 Det finns ju extremism inom alla ideologier tyvärr..

#63 - Anonym

#41 Sverige har råd med invandrare? Really? Är det därför sjukvården brister och människor får sitta och ruttna då väntetiderna är så långa. Är det därför vårdomsorgen kollapsar och de som jobbat hårt och betalat skatt får i princip ingenting tillbaka. Så som skatten fördelas idag är ohållbart och därför förstår jag inte hur du ändå tycker att vi ”har råd”.

#64 - Anonym

...

#65 - Anonym

Till 63: Problemet som Sverige (och många andra länder har) är att vi lider av ett fruktansvärt resursslöseri. Vi har råd med både invandring, bra vård och skola, och övrigt, om det inte vore så att vi har många hål i båten på grund att saker inte effektiviseras och där varje peng räknas. Nya Karolinska är ett bra exempel på det. Så vårt problem är INTE invandringen, utan resursslöseri.

Detta kan vara svårt för gemene man att se, eftersom det i många fall krävs en högre utbildning för att på ett korrekt sätt analysera statens ekonomiska dokument (som budget, utfall, övriga rapporter, etc), vilket är varför gemene man inte heller alltid känner till alla "hål" som förekommer. Därför är det lätt för media, och felinformerade, att helt enkelt skylla på det som känns bra för stunden.

Men jag är inte förvånad över att det ser ut så här i Sverige just nu. Alla partier har sina agendor, och sina hjärtefrågor, vilket gör att mycket kommer i skymundan. Och därför är det svårt att få en hållbar ekonomi med hållbart samhällsklimat speciellt i en minoritetsregering.

För att ge lite nyans så skapas var femte företag i Sverige idag av en utlandsfödd. Så nog bidrar invandrare trots alls. Och en invandrare "betalar tillbaka" till landet ofta inom några år. En invandrare är INTE en konstant utgift, som många tycks tro.

#66 - Oh holy moly

Jag ogillar Jimmie Åkesson och hans politik men bara för att Johan gör en video med honom så betyder inte det att han är rasist osv. Hatar att erkänna det men Jimmie är lika mycket människa som vem som helst och Johan har all rätt att ha med vem han vill i sina videor.
Men det betyder inte att han håller med om allt som SD står för. Förstår ni?

#67 - Anonym

Fan vad skönt att man kan respektera varandras åsikter!

#68 - Anonym

Usch

#69 - Anon

När nynazister röstar på just SD så borde man ju fatta att SD inte är ett så bra parti att supporta @ folk i kommentarerna

#70 - Anonym

@3 - "SNART HAR VI INTE RÅD AAAH PANIK!" - Alltså nazzarna har bölat sedan 90-talet att "SNART KOMMER KRISEN PGA INVANDRING" och inte ett skit har hänt. Jimmie är fan den största looser jag sett sedan jag sket senast.

#71 - Anonym

#19 - Agreed. Men SD är ju som en sekt så är inte förvånad. De snackar skit om alla andra men säger du något ont om Jimmie eller SD ska du fan knullas sönder eller liknande. Moget och så ;)

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com