Guldtuben får massa kritik #Riggtuben?

Nu har många reagerat på att många stora namn inte blivit nominerade på Guldtuben.
 
Ben har lagt upp en video där han berättar att nomineringerna är ett hån mot de youtubers som spenderat massa tid på youtube.
 
Jag tänkte rada upp några exempel: 

I kategorn Årets Youtube blir Bianaca Ingrosso nominerad vars huvudyrke inte är youtube och Victoria Harrysson som inte har en lika stor kanal i jämförelse med andra youtubers. 
 
 
I kategorin Årets Video blir en video med drygt ett tusen visningar nominerad.
 
Videon är från VecoRevyns youtube-kanal och det är ingen tillfällighet eftersom chefredaktören för Veckorevyn är en av jurymedlemmarna.
 
Det visar att juryn har tillgodosett sina intressen och varit partiska i sina beslut. 
 
 
I kategorin Årets Lifestyle har Josefin Dahlberg blivit nominerad. Hennes kanal har 3 tusen prenumeranter och 13 videos. 
 
 
 
I kategorin Årets Humor har gruppen Jacquesthomasoscar blivit nominerade och de har 11 tusen prenumeranter. 
 
I kategorin Årets Stjärnskott saknar många Anis Don Demina, Amir, Tarzan och Riley. 

 
Att personer med små kanaler blir nominerade gör att Guldtuben förlorar sitt syfte som är att ta fram de bästa digitala kreatörerna. 
 
 
 
#1 - Anonym

Riktigt dåligt faktiskt. Tycker inte det ska vara någon jury som bestämmer, vet knappt vilka hälften är. Tycker vi ska få nominera :)) enda positiva var att Jocke inte blev nominerad.

#2 - Anonym

Bianca ingrosso är en youtuber

#3 - Anonym

Guldtuben är ett skämt! Inledningen till det här inlägget fick jag btw läsa om 5 gånger för att förstå, läser du/ni inte igenom innan ni postar?

#4 - Linn

Och i vanlig ordning ska Amir kommentera allt och försöka dölja det faktum att han så gärna ville bli nominerad. Snälla rara.

#5 - Anonym

Tycker Youtubers som klagar borde ta sig en tankeställare. Varför de inte är nominerade. Kanske de behövs ett mer moget startfält. Många av dem stora är drama i grunden och överlevt pga följare. Men hur mycket smutskastan har de inte varit bland många äldre youtubers. Är det inte förminskade Snapchat s och baktala varandra med uthängningar följt med förlåt videos. Nä de är bra de rensas upp. De finns ett ansvar som Youtuber då följarskaran är på låg åldersnivå, därför bör personer med omsorg och vuxet beteende få möjlighet att synas som inte säljer ut sig själv helt för visningar.
Menar inte Ben för han har alltid skippat galor. Han är ärligaste och gör Youtube av rätt anledning. Finns säkert fler..men de har varit sjukskriven mycket drama och hot om att sluta med youtube och gnäll.

#6 - Fuck this shit im out

#JagKommerInteBryMigOmGuldtubeniÅr

#7 - Anonym

Asså bianca som årets stjärnskott? Hon gled på ett bananskal in i influencervärlden med wahlgrens värd och har dessutom varit ”känd” innan så stjärnskott vetefin om hon är enligt mig iaf

#8 - Anonym

Årets Guldtuben är förebilder. Dramafria genuint brinnande eldsjälarna som fått stått bakom drama

#9 - Anonym

Alla år har varit riggat pga följare. I år är det rättvist. Du ska inte stå i rampljuset om du beteet dig dåligt. Så i år är det moget startfält. Bra Guldtuben.
Allt går inte visas på gammelmedia. Helt rätt. Moral och vett och etikett hejja

#10 - Anonym

Exempelvis kan jag tycka Ben förtjänar en eller en annan nominering, däremot känns det bra att J&J ej blev nominerade

#11 - Anonym

Tror att Viktoria blev nominerad bara för att hon är trans. Har ingenting med hennes content, visningar eller prenumeranter att göra. Hade inte hört talas om henne förrän nu, och jag är väldigt insatt i svenska youtubers. Bara konstigt att en liten YouTuber med inte ens 100k prenumeranter blir nominerad till den största kategorin?

#12 - Anonym

#9 Man ser ju klart och tydligt att gammel media försöker ta sig in i youtube världen och trycka in sina egna där som stjärnor då detta kommer sändas på SVT :D

#13 - Anonym

Bianca gör svinbra videos, varför skulle man behöva spotta ut kassa videos 5 dagar i veckan?

#14 - Anonym

Bente klagar om Guldtuben men ändå var det hon sol bölade för att hon ej vann snapchat priset. Nolla!

#15 - Anonym

Varför bry sig om Guldtuben? det är liksom ingenting, va e det tillför egentligen? Hade jag haft en Youtube kanal så hade jag skitit i guldtuben och bara köra mitt eget race, hade inte behövt vinna ett pris bara för att bevisa samhället att man är bra på något

#16 - Anonym

Mycket visningar och många prenumeranter behöver inte vara synonymt med roligt, intressant eller viktigt content. Jag tycker att det var bra att man satte in en jury, så att mindre kanaler kan få det igenkännandet som de förtjänar.
Viktoria till exempel, en så otroligt smart och fin ung tjej, som på ett fantastiskt sätt lär ut och informerar om något som faktiskt är livsviktigt. Hon är utan tvekan värd sin nominering.

Tycker det blir så löjligt när de stora kanalerna måste gå ut och klaga och sprida att det är riggat och ska bojkottas, bara för att dom själva för en gångsskull inte står i centrum. Varför inte bara ta ett steg tillbaka och glädjas åt andra.


#17 - Anonym

Är väll för fa* bara för YOUTUBERS att Bojkotta RIGGTUBEN .. Ge tusan i gå ditt om inga Youtubers går på Galan så lär de bli ett riktigt praktfjasko

#18 - Anonym

Fyfan

#19 - Kattöga

Mest besviken över att Montefjanton med "Felix Recenserar" inte får kamma hem något pris i år, igen. En vinst i Guldtuben kanske inte är något att hänga i granen med tanke på hur galan enligt mig har blivit allt sämre, men grabbarna förtjänar verkligen all uppmärksamhet de kan få.

#20 - Anonym

Har inte alla på youtube klagat flera gånger på att de som är mindre inte har blivit nominerade osv? Och nu när de väl är med så klagar alla? Tycker att det är bra att de också inkvoteras om de har gjort bra ifrån sig och som det står i underrubriken på årets youtube "har gjort störst avtryck under året", då spelar det faktiskt ingen roll om youtubern är stor eller liten. Youtube handlar om content, inte om prenumemranter.

#21 - Anonym

Vad skulle Jocke & Jonna vara nominerade i då? Årets brustna löften och gnäll? Vad hände med Spökjakterna i alla häftiga länder :)

#22 - Anonym

Tycker de är bra att dom lyfter fram andra med. Och utesluter vissa

#23 - Anonym

#19
Jag måste instämma. Tycker det är förkastligt att dessa youtubers som beter sig illa och jämnt skapar onödigt drama ska få belöning för deras beteende. Jag uppskattar verkligen att det fortfarande finns youtubers som MonteFjanton och RMM som fokuserar på att göra bra content och inte blanda i sig i trams.

#24 - Anonym

#16 Håller med,otroligt omoget och löjligt av dessa youtubers som alltid måste sprida dålig energi.
Tror verkligen Guldtuben skäms och har svårt att släppa in personer som inte har spärrar. Ska de inte gnällas så ska de kuppas. Vem vill bjuda in drama lixom.
Men som sagt detta händer enbart på youtube, största sandlådan där vuxna söker uppmärksamhet och inte kan se någon annan än sig själv. Bra de stängs ut inför vuxna personer som tittar på SVT. Släpp inte in vuxendagiset då blir de skäms kudde.

#25 - Anonym

Visst men låt oss säga att jocke skulle bara gnälla ben med. Ååh

#26 - Anonym

#2 ja men det är inte hennes huvudyrke, hon lägger upp ca 2 videos i månaden. Hennes huvudyrke är hennes blogg. Youtube, reality och podd är vid sidan av. Därför reagerar många på att hon är med i årets youtube. Årets blogg absolut! Men ser inte riktigt varför någon som är relativt ny på youtube och knappt lägger upp videos ska få pris för något sånt

#27 - Anonym

Om stora youtuber har många prenumenanter MEN inte ens en bråkdel ser klippen av dem följare dom har, tycker dom själv då att de är stora???? Är inte visningar mer betydelsefullt om du gjort bra ifrån dig.

#28 - Anonym

#4 Hen pushade även för hens favoriter. Varför väljer du att se mellan fingrarna och hata?

#29 - Anonym

Hade dom vetat på GULDTUBEN vetat vad Bente sagt om den galan på snapchat så lär hon bli portförbjuden för all framtid.

#30 - Anonym

De är nu narrcistiska personerna av Youtubers som visar sitt missnöje.
De är dom som lipar och fortsätter gnälla i vanlig turordning. De gnäller jämt de ska sluta ta pauser är arga på sina följare. Aldrig gör dom själv fel. Jo nu gör ni syror fel genom att betee er som barn i vuxen ålder. Vad sysslar ni med skäms ni inte. Sluta manipulera barn med era åsikter av missnöje..låt dem.nån gång bilda sig en egen åsikt. Lägg av att sitta som jättebäbisar. Ta fram dem som inte skapar drama och kastar skit på Youtube. Vi behöver nya kreatörer som inte hotar sluta och går över gränsen för visningar. Nu tar vuxna beslut att plocka bort drama folket och lyfter fram dem som inte bråkar på nätet. De är på tiden.

#31 - Anonym

Montefjanton borde få mer uppmärksamhet än vad de redan får! Tänk hela processen, från att de börjar titta på filmen/filmerna, skriva manus, spela in, redigera, det tar många många timmar! Och roliga är de också, SKRATTAR VARJE GÅNG JAG TITTAR PÅ DE <3

#32 - Anonym

detta suger folket borde få bästema

#33 - Anonym

De fina med youtube är att den styr sig själv. Eller hur så hade de kunnat varit om de inte de funnits ett gäng gäng vuxna människor som har hundratals barnföljare som inte tänker på vad de kastar ur sig bråkar offentlig eller smutskastar andra kollegor till höger och vänster funnits där. Finns ingen arbetsplats oavsett du kallar plattform eller jobb som accepterar sådant klimat. Då är du avskedad. Vad sänder de ut för signaler då barn ska söka jobb. Du får lön oavsett hur du uppträder mot andra människor.
Bra en vuxen jury kliver in och plockar ut lämpliga bidrag. Tack och amen.

#34 - Anonym idiot

Vadå fick inte vi tittare nominera?

#35 - Anonym

Jag förstår att Guldtuben tar avstånd från kanaler som det varit mycket kritik mot men att en video med runt 1.000 visningar ens är nominerad är så himla fel.

#36 - Anonym

Precis som i skolan så skriker killarna (gubbar) ut sitt missnöje högst.
De har än idag inte vuxit upp till MÄN, chockaf. Inte ens i vuxenlivet kunna hantera sin impulsiva del och acceptera spelreglerna.
Enbart "männen" gör nu riggtuben videos.
Moget gubbar lägg ner

#37 - Anonym

Skönt att juryn genomskådar PR-trick och clickbait hahaha drama, bråk offentligt med svarsvideos.
Nu blir de äntligen ordning och reda på Youtube. Tack ni äldre jury medlemmar som ser vad som lämpar sig på nätet där barn vistas mestadelen av sin vakande tid.

#38 - Anonym

Johanna och Tobbes PostNord-video har nästan 1 miljon visningar utanför Youtube!

#39 - Anonym

Jaquesthomasoscar var förfan nominerade förra året! Kommer ej ihåg kategori men då var det vi som nominerade så dom förtjänar det, + dom är roligare än alla andra i humor kategoring tillsammans(Förutom Johanna, hon är bäst)

#40 - Anonym

Jaquesthomasoscar var förfan nominerade förra året! Kommer ej ihåg kategori men då var det vi som nominerade så dom förtjänar det, + dom är roligare än alla andra i humor kategoring tillsammans(Förutom Johanna, hon är bäst)

#41 - Anonym

#39 Vem är Johanna?

#42 - Anonym

Fkn bitches asså vafan e detta riktigt tråkigt

#43 - Anonym

Inte så konstigt att Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf blev nominerade. Peg Parnevik satt ju i juryn.. (de tränar och umgås med varandra)

#44 - Anonym

fattar inte varför folk klagar över att någon under 100k prenumeranter blir nominerad!? tycker bara att det är roligt att dom också ska få en chans att vinna liksom allt handlar ju faktiskt inte om visningar/prenumeranter så länge det är bra content

#45 - Anonym

splay har spårat ur dem är ju helt efterblivna

#46 - Anonym

Vill bara påpeka att videon som är nominerad på veckorevyns kanal har många fler visningar på exempelvis Facebook (771 000 visningar) och Instagram

#47 - Anonym

Håller med anonym #46, det är bara grundläggande fakta då galan inte längre bara är för youtubers.

#48 - Anonym

#27 haha nej det är inte bara visningar som gör en ”populär” pewdiepie har runt 60 miljoner följare på youtube men får runt 20 miljoner visningar på sina klipp endel mindre andra mer åxå, gör det honom till ”icke-stor youtuber” nej han är fortfarande stor (största) youtuber oavsätt visningar på videos...

#49 - Anonym

Årets Guldtuben suger man kan inte välja själv att rösta och man kan bara rösta en gång. Förut kunde man för i helvete rösta flera gånger. Och på dom man ville rösta på.

#50 - Bye

Det de inte fattar är ju att det heter GuldTUBEN = guldyoutube! Det ska alltså inte bara vara kreatörer och influensers utan youtubers. Skitdåligt, va bättre första och andra året.

#51 - lol dra

asså förlåt men ingen bryr sig, gultuben får väl va som den ä å surt för de som inte blev nominerade

#52 - Carro

Tänk på att Bianca Ingrosso har fler följare än Felicia Aveklew även Amir exempelvis!

#53 - Anonym

Var Joels syster nominerad någonstans eller missuppfattade jag något häromdagen?

#54 - ...NEJ!

Jag vill att svenska folket ska rösta

#55 - Jonker

Hoppas ingen dyker upp på riggtubens lilla kalas, för det är bara en tragisk soppa.
Om tittarna fått rösta så hade nomineringarna varit helt annorlunda. Stå på dig Jockiboy om att starta en egen gala där tittarna får bestämma.

#56 - Jonker

Hoppas ingen dyker upp på riggtubens lilla kalas, för det är bara en tragisk soppa.
Om tittarna fått rösta så hade nomineringarna varit helt annorlunda. Stå på dig Jockiboy om att starta en egen gala där tittarna får bestämma.

#57 - Jonker

Hoppas ingen dyker upp på riggtubens lilla kalas, för det är bara en tragisk soppa.
Om tittarna fått rösta så hade nomineringarna varit helt annorlunda. Stå på dig Jockiboy om att starta en egen gala där tittarna får bestämma.

#58 - Jonker

Hoppas ingen dyker upp på riggtubens lilla kalas, för det är bara en tragisk soppa.
Om tittarna fått rösta så hade nomineringarna varit helt annorlunda. Stå på dig Jockiboy om att starta en egen gala där tittarna får bestämma.

#59 - ANONYM

fuck biancA

#60 - ANONYM

fuck biancA

#61 - ANONYM

fuck biancA

#62 - ANONYM

fuck biancA

#63 - ANONYM

fuck biancA

#64 - annonym

hur fan kan du säga så mot jocke han är fan best

#65 - Anonym

Såhär är det. Oavsett vad alla tycker om huruvida de nominerade förtjänar det eller inte så har ingen här rätt att vara så jävla elaka som ni är mot de nominerade, dom har inte valt att bli nominerade. Jag tycker att det är bra att man har uteslutit vissa youtubers i år så som J&J pga deras beteende på youtube.. Men samtidigt så kan jag inte förstå hur vissa har blivit nominerade, som Bianca te.x. Världens härligaste tjej och hon jobbar på som faan och alla som är insatta lät ha förstått det vid dethär laget. Hon levererar riktigt bra content på sin blogg, podd och i tv rutan. MEN jag tycker att det är konstigt hur hon kan vara nominerad till årets youtube när hon 1. Lägger upp 1 video i månaden 2. Nästan alla hennes videos är samarbetsvideos så det känns inte som att hon genuint vill hålla på med youtube 3. Inte redigerar någon av hennes videos själv. ABSOLUT är hon förtjänt de andra nomineringarna och hon gör ett sånt jävla bra jobb med allt hon jobbar med. MEN när det gäller årets youtube så kanske dom ska ge någon annan en chans som faktist sliter med youtube VARJE dag och har det som sit heltidsjobb. Men oavsett vad så har någon aldrig rätten att behandla någon så som ni behandlar dessa nominerande! Man kan faktist uttrycka sina åsikter utan att vara elak, och har man inget snällt att säga så säger man ingenting alls!

#66 - Anonym

Såhär är det. Oavsett vad alla tycker om huruvida de nominerade förtjänar det eller inte så har ingen här rätt att vara så jävla elaka som ni är mot de nominerade, dom har inte valt att bli nominerade. Jag tycker att det är bra att man har uteslutit vissa youtubers i år så som J&J pga deras beteende på youtube.. Men samtidigt så kan jag inte förstå hur vissa har blivit nominerade, som Bianca te.x. Världens härligaste tjej och hon jobbar på som faan och alla som är insatta lät ha förstått det vid dethär laget. Hon levererar riktigt bra content på sin blogg, podd och i tv rutan. MEN jag tycker att det är konstigt hur hon kan vara nominerad till årets youtube när hon 1. Lägger upp 1 video i månaden 2. Nästan alla hennes videos är samarbetsvideos så det känns inte som att hon genuint vill hålla på med youtube 3. Inte redigerar någon av hennes videos själv. ABSOLUT är hon förtjänt de andra nomineringarna och hon gör ett sånt jävla bra jobb med allt hon jobbar med. MEN när det gäller årets youtube så kanske dom ska ge någon annan en chans som faktist sliter med youtube VARJE dag och har det som sit heltidsjobb. Men oavsett vad så har någon aldrig rätten att behandla någon så som ni behandlar dessa nominerande! Man kan faktist uttrycka sina åsikter utan att vara elak, och har man inget snällt att säga så säger man ingenting alls!

#67 - ben kaktus

riggtuben suger djungelvrål klubba #Temhydra

#68 - ben kaktus

riggtuben suger djungelvrål klubba #Temhydra

#69 - marica1

Fast de tär väll TOPPEN att lite mindre Youtubers också får synas och höras och kan ta del av detta. vad är det att bli sur över? Sura över att dom själva inte blev nominerade! JAg tycker det är BRA att lite mindre youtubers får synas och får chansen att vinna priser på denna gala, det betyder bara att dom värnar om alla youtubers stora som små!! :)

#70 - Anonym

och din sammanfattning är...?

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com