20-30 youtubers har blivit utsatta för bedrägeri

Förra veckan berättade Ben att en person beställt saker på både han och hans mammas namn på en summa på totalt 120 tusen kronor
 
Alexander Rask berättar i sin senaste video att 20-30 youtubers samt deras anhöriga blivit utsatta för bedrägeri och dödshot. 
 
Bland annat Therese Lindgren, Keku, Gustav Björklund och nu skriver Tova att någon beställt ett badkar på hennes namn. 
 
De utsatta youtuberna har gjort en chattgrupp för att ta reda på vem det är och Alexander Rask har lyckats lista ut vem det är och personen är 12 år. 
 
 
#1 - Anonym

En person som hatar youtubers? Hoppas denna vidriga människa/människor åker fast.

#2 - Anonym

Att ändå lägga pengar på att köpa ett badkar? Så jävla sjukt

#3 - Spookystuff

Kolla Alexander rasks video, han har tagit reda på vem det är, då han också fått massa saker hem.

#4 - Anonym

Sjukt att det är tydligen så lätt att beställa saker i folks namn??

#5 - Anonym

Alla borde kolla in Carl Fredrik Alexander Rasks senaste video som vill veta mer om detta!!

#6 - Dedu

Fattar fortfarande inte hur man kan beställa i någon annans namn?
Lixom, Dem måste ju skriva in sina uppgifter och godkänna med banken

#7 - Anonym

#6 Det går att beställa i någon annans namn och adress men det dras inga pengar från deras konton eftersom dem har inte de fyra sista siffrorna i deras personnummer

#8 - Anonym

#7 Så personen måste betala efter paketet har kommit??

#9 - Anonym

#8 Man kan betala med räkning och inte kort

#10 - Anonym

Antagligen beställt på faktura som skickas till deras adress också?

#11 - Anonym

#2
Den som beställer köper ju inte sakerna och sen skickar

#12 - Anonym

Alexander Rask video
https://www.youtube.com/watch?v=7xGtVo3vFKM

#13 - Anonym1

Inför barnaga, lås in ungjävlarna kl 8 o ge dom inga mobiler förrens dom är 18, låt dom arbeta på sin lediga tid så är dom inte så jävla kaxiga sen.

#14 - Anonym

Vilken Therese syftar du på i inlägget?

#15 - Anonym

#2 Personen beställer grejerna på faktura. Då "måste" alltså YouTubern betala, om den inte kontaktar företaget och polisen

#16 - Kattis

#7 - Anonym: Personen har mest troligt de fyra sista siffrorna i personnumret, annars kan man inte köpa saker på faktura :) det är dessutom jättelätt att ta reda på dessa siffror eftersom att det är offentliga uppgifter.

#17 - Anonym

#17 det går att beställa utan personnummer han sa ju själv att de är beställt i fakturor och sen behöver man kortets nummer också om man ska betala med kort.

#18 - Anonym

#16*

#19 - Anonym

#16 trög du är 12 åringen har ju inte köpt något utan bara beställt på deras namn via fakturor

#20 - Sabina

Folk har ju inget liv

#21 - Linda

#7 - Hur kan du veta att de inte har de sista siffrorna från personnumret? Visst, det är antagligen svårt att få tag på men ingen omöjlighet. Så, är intresserad av hur du kan vara så säker på din sak. Vet du kanske ännu mera om idioten/idioterna undrar jag...

#22 - Anonym

#21 känner tyvärr inga 12 åringar om man vill ha de sista 4 siffrorna i personnummer så får man allt ta och ringa till banken och få dem, och dem ger knappast ut denna information till en 12 åring röst i en telefon.

#23 - Anonym

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

#24 - Anonym

Måste säga att människan är väldigt smart för att vara 12 år men idiotisk och noll konsekvens tänkande... Hoppas att de får sitt straff men stackars dessa föräldrar asså.

#25 - Anonym

Denna grabben har ju bara gjort det bättre för youtubers att få så kallade "gratis" pengar nu pga skadestånd och olaga hot, så kallade "gratis" pengar från hans föräldrar.... Bra jobbat grabben OR NOT

#26 - Anonym

Bara jag som tycker att Ben ser riktig deprimerad ut?

#27 - Anonym

#24 vadå stackars föräldrar, de är ju dom som uppfostrat sitt barn riktigt dåligt

#28 - Anonym

#27 även om det är dem som uppfostrar så kan du aldrig hålla koll på allt va ditt barn gör t.ex låna en kompis dator eller en dator i skolan där inte föräldrar kan se.

#29 - Anonym

#28 men ett väluppfostrat barn fattar ju oftast att man inte gör såhär, oavsett från vilken dator osv, fattar att man inte håller på med olagliga saker

#30 - Anonym

#29 vissa barn skiter helt enkelt i allt och vill testa gränser och många barn kan ha fått dålig information av föräldrar om konsekvenser osv ja, Men ibland hjälper de inte att läxa upp en snorunge

#31 - l

man kan INTE beställa via faktura UTAN de sista 4

#32 - l

man kan INTE beställa via faktura UTAN de sista 4

#33 - trött på snusbabbar mvh

Det är någon som spelar ett habboretro, eller en kopia av spelet habbo numera nerlagt, kollar man noga 13.04-05 ser man den sk habbochatten. Finns just nu tre stora s.k retron så personen i fråga kan hittas på antingen Saboon.org, Habcloud.se eller Hably.se. vsg :)

#34 - Niklas

Varför ska folk kommentera saker när dom inte har någon aning jag förstår verkligen inte. Men för att förklara för er som verkar tro att dom sista 4 är jättesvårt att få tag i. Det finns flera olika hemsidor vars ända kriterier som behövs är att bli medlem helt gratis med hjälp av en email adress och sedan kan du söka på för och efternamn samt stad och adress för att ta reda på någons 4 sista. Det är alltså inte raketforskning. Så ge inte denna 12 åring sä jäkla mycket credd, möjligtvis att han kan googla om ni tycker det är imponerande.

#35 - Freddy

Bra gjort av Rask att ta sig tid att hitta den skyldiga. Det är viktigt att sånt här får konsekvenser så att andra inte tar efter samma beteende.

#36 - Anonym

Smart unge...”ska se till att han blir skuldsatt”, man blir inte direkt skuldsatt bara för att någon skickar grejer till en. Det är inte direkt som Rask bara ”jaha nu har jag fått en faktura på 15 tusen med saker jag inte beställt, bara att betala då”. Det är ju bara att skicka tillbaka grejerna, det enda han tar från honom är hans tid, och om det nu är värt så mycket så good job I guess?

#37 - Anonym

#36 Varför kommentera du de som Rask redan har sagt i videon lol

#38 - Anonym

Psykopat ungar, har varit med om värre ungar i vår stad där det va en 6-7 åring som ströp sin kompis/klasskompis till döds med ett hopprep när dem lekte i skogen, vet inte om de va med flit eller en olycka då man brukade leka häst med hopprep osv, vet inte vad som hände med familjen, vet bara att dem var tvungna att flytta till en annan stad och allt.

#39 - Anonym

#31 konstigt att jag har gjort det tusen gånger då

#40 - Anonym

#31 Jo det KAN man 😂 Beställer en hel del via nätet på många olika sidor, alltid på faktura, väldigt sällan jag behöver dom 4 sista

#41 - Anonym

De fyra sista siffrorna är inte fullt så mytomspunna som många tycks tro. Det ÄR (som någon redan nämnt) offentliga uppgifter. Och NEJ, du behöver inte ringa någon "bank" för att få reda på det. Allt som krävs är någon minuts googling. Om en 12åring klarar av det, så slår jag vad om att ni kan det också ;)

#42 - Anonym

#41 man behöver ej de 4 siffrorna för att kunna beställa på faktua via namn och adress. . Så nej han har inte de 4 siffrorna.

#43 - Anonym

#42 De flesta (inte alla) betalningslösningar som erbjuder faktura kräver i regel de fyra sista siffrorna. Och om det stämmer att den här lilla pojken gjort beställningar för över en miljon kronor så är chansen ganska stor att han behövt de fyra sista siffrorna vid flertalet beställningar. Jag säger inte vid alla beställningar, men vid de flesta :)

#44 - Anonym

Stackars föräldrar säger ja bara

#45 - Anonym

Ida Warg och Alexander pärleros är veganer men i deras poddavsnitt har de kronfågel som reklam!? Konstigt elr ?

#46 - Anonym

#45 Pengar, pengar, pengar vettu

#47 - Anonym

#45 man kan inte bestämma sin reklam vet du det är inte dem som gör de

#48 - Anonym

#45 man kan inte bestämma sina reklamer tyvärr. Fick scans köttbullar reklam när jag kollade på Therese video en gång till exempel.

#49 - Anonym

I en tidigare live fick louise Jorge frågan angående om varför hon inte umgås med Linn, Jennifer och Frida, varpå hon svarade att hon inte trodde att hon skulle passa in i gänget. För några dagar sedan krökade hon med Zennufer, då dem har gemensamma vänner. Pågrund av att de två umgicks en kväll, frågade en tittare om det inte var så att hon sagt att hon inte ville umgås med dem och då berättade hon i sin live att anledningen till att hon sa att hon inte ville umgås med dem, är då hon fått reda på att det snackats skit om henne i det gänget och att någon av dem haft väldigt mycket förutfattade åsikter kring henne. Louise sade att hon egentligen ville höra av sig till denne, som snackade illa om henne och konfrontera henne, men ångrade sig då hon inte ville skapa värsta dramat. Hon avslutade med att säga att hon inte har något emot dem och tycker att alla är jättegulliga tjejer.

#50 - Anonym

#49 Fast Linn, Jennifer och Frida är ju inte nåt gäng, Om det är nån som inte passar in med Jennifer och Frida så är det ju Linn.

#51 - Anonym

Bevis på att barn under 13 år inte borde få ha ett youtube konto och inte borde få kolla på youtube. 99% av allt negativt på youtube (hat o sånt) kommer ifrån 10-13 åringar. Tar man bord de, så försvinner också hatet.

#52 - Anonym

Bevis på att barn under 13 år inte borde få ha ett youtube konto och inte borde få kolla på youtube. 99% av allt negativt på youtube (hat o sånt) kommer ifrån 10-13 åringar. Tar man bord de, så försvinner också hatet.

#53 - Anonym

#51 det finns redan en åldersgräns för alla sociala medier men som sagt man kan ljuga om sin ålder.. samma sak som 17 åringar försöker komma in på en 18 års pub

#54 - Anonym

Går inte att få bort barn från nätet, inte i första taget iaf. När det är åldersgräns på tex youtube, tinder, instagram osv så ljuger dom bara. Antar att en del av er fyller 50 på Facebook när ni egentligen fyller 25 if u know what i mean

#55 - Anonym

och sen är det inte barn som bara hatar utan så kallade vuxna människor hatar lika mycket

#56 - Anonym

#54
Det håller på att jobbas fram förslag på
Säker inloggning på sociala medier ...
Typ,:BankID ...för att kunna kommentera o liknade : källa Google .

#57 - Anonym

Har du dltt eller skiter du bara i din blogg som vanligt eller?!

#58 - Anonym

#57 Herregud va e de med dig människa? Så klart hon har ett liv utanför bloggen och inte bara sitter här 24/7 som vissa andra gör... och sen är de inte så lätt att uppdatera när det inte händer något speciellt i youtube världen

#59 - Anonym

Barn och ungdomar får verkligen ta skit i alla kategorier från Youtubers.
Är de inte fjortis kommentarer alt kategoriseras i låg ålder hur dålig de är förekommer allt mer per automatik då äldre youtubers uttalar sig i negativa termer.
Finns de någon som tänker på hur äldre youtubers framställer sig framför kameran. Hur både föräldrar och samhälle och personer som arbetar som Youtubers gör, framställer sig själv i de dem lägger ut.
Varför samlas barn och ungdomar framför Youtube. Kanske för de känner sig i samma nivå. En del YouTubers är vuxna på Youtube men framställer sig själv långt mycket lägre i sin utveckling. Vuxna fast barn. Allrt är ett spel för inkomst. Locka yngre till inkomst. Samtidig råder en trend att publicera hur mycket Youtubers handlar för. De framstår så miljonär bland barn är och ungdomar.
De ser hur Youtubers leker sig genom sina vuxna dagar kvar och får sponsringar sammarbeten och produkter gratis.
De inte äldre youtubers förstår är många ggr hur många år äldre de är inför sin publik. Som ser sig själv i samma ålder som dem de avgudar. Dom är inte bara förebilder utan deras cyber vän delat med flera hundar tusen fler som aldrig blir sedd. En del fattar inte skillnaden mellan dem de ser på Youtube och kunna relatera dem i verkligheten.
Att de lever annorlunda liv än de dem lägger ut. Fast bilden blir skev då vuxna har Snapchat och lever där 24/7. Då får barn och ungdomar de har bara offentliga liv . Att barn och ungdomar blir arg bittra förbannad av media hetset av klasskillnader är inte konstigt. Därmed inte sagt de som hänt är okej.
Ibland får vuxna tänka på vad de sänder ut för signaler. De har själv varit barn och ungdomar med tidigare otrevlig heter de åbgrat innan all teknik och media samhälle.

#60 - Anonym

Hur kommer de sig att Youtubers blir utsatta för detta? Och inte övriga arbetarklassen i alla kategorier jobb?

#61 - RandomPerson :)

Hej!
Alexander har följt upp detta. Det skulle vara bra kanske att uppdatera detta så folk hänger med då det skett mycket!

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com