En jurymedlem svarar på kritiken

En av jurymedlemmarna, journalisten Emanuel Karlsten, har valt att svara på kritiken kring Guldtuben. 
 
I ett inlägg skriver han att anledningen till att en liten youtube-kanal kan bli nominerad är för att Guldtuben har breddats från att bara handla om youtubers till att handla om sociala medier generellt. 
 
Juryn har inte haft några riktlinjer om kreatörernas storlek och de kunde därför fokusera på kvalitet. 
 
Om en jurymedlem arbetade med en kreatör uppmanades de att agera oberoende. 
 
 
 

#1 - Anonym

(3 & (5 <333

#2 - Anonym

Heja Emanuel!

#3 - Anonym

<3 ÄNTLIGEN vi behöver ny tänk. Inte Youtubers som rider på flest följare haha deras tittarsiffror visar mindre än hälften av följare i kollar på de dem lägger upp.
Håller med de är riggat om något att vinna på följare och inte innehåll.

#4 - Anonym

Youtubers/folk i allmänhet blir tamigfan aldrig nöjda. Förra året gnälldes det om att det skulle vara en jury, nu när det är en jury så gnäller alla ändå?! Herregud. Vad är det ens att bry sig om?

Juryn har uppenbarligen en mer nyanserad bild av sociala medier-världen och vilka som bör och förtjänar att uppmärksammas än vad alla barn till fans har, och jag är heeeeelt säker på att de kan motivera sina nomineringar. Det har handlat lika lite om "de bästa på youtube" förut som det gör nu, då det precis som Emanuel skriver förut endast handlar om vem som varit bäst på PR, tjatat om och köpt och/manipulerat sig till röster.

#5 - Anonym

Jag tycker dom har gjort ett bra beslut med att ha en jury som nominerar. De som skriker mest är alla jävla män som skapat drama, kastat skit och helt enkelt betett sig väldigt omoget hela året och dom förtjänar inte ens en nominering. Alla mina favoriter är inte nominerade och tycker vissa nomineringar är lite oförtjänta men hellre det än att se bara massa människor som bara skapat drama ska få pris. Youtubers har ett ansvar, vare man vill vara en förebild eller ej så är man det och de flesta som har blivit nominerade är bra förebilder som jag känner mig nöjd över att framtiden kollar på och inspireras av.

#6 - Anonym

Jockiboi och Ben ska köra en egen gala så att de kan få pris trots allt :)))

#7 - Anonym

Så fkn tråkigt detta skitet e wallah stora youtubers som lägger ner riktigt mkt tid men ändå nt blir nominerade mannen hade blivit mkt roligare om ben mitkus o j&j hade varit med

#8 - Anonym

hur fkn pinsamma kan man vara lol, ordnar en egen gala för att man inte blev nominerad?

#9 - Anonym

#8 två killar som gör allt för er fans!

#10 - Anonym

#7 Asså visst, men det blir bara kul för de som redan är stora att vinna pris år efter år. Men det är väl så dom vill ha det.

#11 - #8

#9 Fans?:) brb ska bara skjuta mig sj

#12 - Anonym

guldtuben fan vilket skämt

#13 - Anonym

#9 Mm rövslickeri = money. Fans haha.

#14 - Anonym

#8
De lägger ju rkt mkt tid på yt o köper dyra kameror e uppe på nätter för att redigera så ja hade oxå blivit arg

#15 - Anonym

#6 är det sant!!!!Hoppas alla medier där vuxna har makten utesluter och stänger alla dörrar för samarbeten med dessa hybris personer. Kom ner på jorden. Vad sysslar ni med. Barnsligt. Ska ni iscensätta en spelning likt ett barn i lågstadie nivå, är ni i trots åldern. Patetisk tilltag och visar hur otroligt omogen ni är då ni inte får uppmärksamhet. Svenska Youtubers är pinsamma. Inga andra länder har vuxna personer som beteer sig som ni gör nu

#16 - Anonym

#14 vet du hur mycket sammarbeten och gratis de får ut.

#17 - GHOST

Ehh punkt 2 ” Därför kan alltså någon som har en liten youtube-kanal även vara nominerad ( FÖRUTOM ”årets youtuber”, så klart”)

Fast Viktoria Harrysson räknas väl som en liten youtube kanal?? Hur kan hon då va nominerad som årets youtuber??
Hur går det ihop med punkt 2, enligt Emanuel! 🤔🤔

#18 - Emanuel Karlsten

#17 Det var nog lite otydligt skrivet, men förklaras i den tredje punkten.

#19 - GHOST

#18 Okej jag förstår, tack för att du svarade Emanuel!

#20 - Anonym

#14
Och? Kolla de andra som tex Kim K

#21 - Anonym

Förstår inte hur detta blir mer rättvist?
Det är som om ett gäng personer skulle gå ihop och säga vilka tre partier man får rösta på i valet för att det parti med flest anhängare inte ska få majoriteten av rösterna. Jättelustigt och fett odemokratiskt. Vad hände med folkets röst?

Så tråkigt att Helen Torsgården och Matgeek inte är med i någon av kategorierna då de två är mina absoluta favoriter och verkligen förtjänar att synas.

Fattar inte varför Therese är nominerad i flera kategorier då hon också vunnit flera gånger tidigare? Opartisk jury var det ja.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com