Därför är Misslisibell och Jenny inte längre vänner

I början av månaden skrev jag ett inlägg om att Lisa och Jenny inte längre är vänner och nu har jag fått in tips om varför Lisa valde att bryta vänskapen med Jenny. 
 
I den senaste videon Lisa gjorde med Jenny så kan man se att Lisa börjar bli ledsen och hon berättar att hon får en ångestattack. 
 
Många skriver att det inte är en ångestattack och Jenny berättar både i videon och privat till Lisa att hon heller inte tror att det är en ångestattack.
 
Jenny berättar till Lisa att hon tycker att hon ska ta bort ordet "ångestattack" ur titeln vilket gör Lisa upprörd. 
 
Samma dag ska de också ha haft en hetsig diskussion om religion och Lisa kände sig grillad på frågor av Jenny. 
 


#1 - ahopp

Ok

#2 - anonym

källa????

Svar: Personen vill vara anonym
svenskayoutubers.se

#3 - Anonym

Ångestattacker är något mycket individuellt. Såvida man inte är proffs ska man inte yttra sig om andras upplevelser. Trist för Lisa.

#4 - Anonym

ASSÅ FÖRLÅT MEN LISA DU KAN SERIÖST INTE FLIPPA Å BLI UPPRÖRD SÅ FORT NÅGON INTE HÅLLER MED DIG. Nu känner jag inte till hela situationen men du tycker en viss grej om religon men som vänner ska man kunna diskutera utan att va så pass omogen att inte tycka om personen längre bara för att den inte håller med dig. Och sedan der med ångestattacken visst det är olika från person till person men hon sa endast sin åsikt så varför ska du bli arg för en sådan grej???? Inte så konstigt att du inte har några vänner.

#5 - Anon

Väldigt tråkigt om det var hela anledningen till att avsluta vänskapen. Man måste ju inte tycka likadant om allt (så länge man respekterar varandra).

#6 - Anonym

#5 exakt så himla omoget. Nu kan aldrig hitta någon som tycker PRECIS som dig

#7 - Anonym

#4 Fast du var ju inte där under deras diskussion om religion så du vet inte vad som sas osv.

#8 - Anonym

#5 Men det verkar ju som om att det inte var på en respektfull nivå

#9 - Anonym

Källan är uppenbarligen Jenny

#10 - Anonym

#7 jag förstår det men Lisa verksr generellt som en buthurt människa som inte kan delta i diskussioner. Jag känner en tjej slm gick i samma skola som henne under den tiden hon blev mobbad. Tjejen sa att det förekom mobbing men innan det så hade Lisa fryst ut en tjej medvetet. Hon ville bara inte snacka med pga att tjejen tyckte något som Lisa inte tyckte. Jag kan ju inte veta hur sant det egenlitgen är men det verkar vara ganska troligt att Lisa kan ibland stänga ut någon för att den inte tycker detsamma. Jag och mina vänner medverkar i diskussioner VARJEDAG mot varandra och jag ÄLSKAR det. Jag lär känna dom på ett annat sätt och jag skiter i vad dom tycler kring exemepelvis alkohol och lite seriösare ämnen för eet ändrar inte dom som person. Att någon av mina vänner kan tycka något annorlunda om religioner än vad jag gör är bara roligt så vi kan diskutera och försöka övertyga varandra.

#11 - Anonym

Synd om Lisa

#12 - Anonym

Butthurt

#13 - Zallie

Jag lider själv av panik- & ångestattacker och upplever inte alls det på samma sätt som man ser Lisa göra i videon. Däremot är det väldigt individuellt när det kommer till sådana attacker - Hur de ser ut och känns. Det kanske var en ångestattack, vad vet vi? Däremot så berättar Lisa i videon att hon mår dåligt av att träffa Jennys kompis. När jag själv ska träffa nya personer så blir jag otroligt stressad och orolig = börjar gråta. Vilket inte är en panik- eller ångestattack, utan bara känslor som svämmar över. Så utifrån mitt perspektiv kändes det mer som stress och oro och ingen ångestattack. Så jag förstår att Jenny tyckte det var fel att använda just det ordet. Men samtidigt så kan man ju inte veta hur Lisa upplever det hela :)

#14 - Anonym

Människor som hatar på Lisa i detta kommentarsfält utan någon som helt en "riktig" källa hur omogna är inte då? Sluta tro på allt som står på internet vilket säkert inte heller är hela historien bakom allt väx upp herregud omogna människor sluta hata.

#15 - Anonym

#10 förstår ur du tänker men Lisa känner uppenbarligen inte på samma sätt som du, hon har en religion som hon bryr sig mycket om som hon inte vill att andra ska ifrågasätta på ett grillande sätt.

#16 - Anonym

E hon kristen

#17 - En person diagnostiserad med ångestsyndrom

För det första, ångestattacker är inte samma sak som panikattacker. Det kan vara väldigt möjligt att Lisa hade en genuin ångestattack då (hon började ju gråta!), and för det andra så är både ångest- och panikattacker väldigt individuella och ser olika ut från person till person. Inte alla hyperventilerar när de får panikattacker, eller får svettningar eller hjärtklappning osv.

Väldigt dåligt gjort av Jenny och folk i kommentarerna att säga åt en Lisa att hon inte har en ångestattack när hon antagligen faktiskt fick en. Ni vet inte hur det kändes för Lisa. Bara för att det inte syns utanpå betyder inte det att det inte är kaos inuti.

Plus, hon berättade att anledningen varför hon fick en ångestattack var pga mobbningen. Hennes reaktion till situationen var ju ett svar på psykisk misshandel och trauma.

#18 - Anonym

Så jävla omogna människor i detta kommentarsfältet, sprid kärlek till människor istället för hat

#19 - Anonym

Nån som minns när LISA och LILLY var vänner?

#20 - Anonym

#4 håller med dig

#21 - Anonym

Det är omöjligt att ha exakt samma åsikter som ens vänner. Jag och en av mina närmsta vänner har helt olika politiska åskådningar och kan debattera politik på ett hätskt vis i ena stunden och i nästa släpper vi allt och är hur bra vänner som helst igen. Kan man inte ha den typen av vänskapen är man inte tillräckligt nära och då kommer nog inte vänskapen hålla heller.

#22 - Anonym

#21
EXAKKKTTTT!!! Så jävla bra sagt.

#23 - Anonym

Alltså en sak som jag tror många som inte är religiöst övertygade behöver förstå är att det så fort det blir en diskussion mellan någon som är troende och någon som är ateist så skapas det ofta en ojämnvikt. Som kristen är ofta det främsta motargumentet jag får för min tro "Gud finns inte" och när jag frågar varför suckar bara personen och säger att man inte kan tro på en gubbe med skägg och en gammal bok. Jag kan verkligen inte förstå hur människor som lyfter fram "vetenskap och realism" inom ateism plötsligt får vara sjukt opålästa, fåniga och irrelevanta i sina argument och det är väl kanske det jag tror är allra jobbigast i en sån diskussion. Och sedan är det klart att det blir jättefånigt när det från en troendes håll handlar om att försvara något som från egna upplevelser är på riktigt och något som faktiskt har vääääldigt stor betydelse för mitt liv medan en ateist egentligen inte försvarar något som faktiskt kan påverka på samma nivå då det man tror på som ateist är inget. Tänk på det när ni diskuterar

#24 - Anonym

Lisa är kristen hon får tro på Gud om hon vill utan att någon ska ifråga sätta hennes tro och är man ateist kan man ändå respektera andras tro även om man tycker att religion är fånigt

#25 - Anonym

I Amirs senaste vlogg så kör han skoter som kräver att Ha skoterkörkort för att köra, annars kör man olagligt. Det är som att köra bil utan körkort. Det är även lag på att man måste ha hjälm på när man kör eller åker med på skotern. Amir kör även skotern med Marcel bakom ryggen och ingen har hjälm.
En vän dog i en skoterolycka när vi var tonåringar, så det är inga lagar man ska nonchalera. Mem vi alla vet hur Amir skiter i andra och kommer komma med en sjukt dålig ursäkt... igen!

#26 - Anesa

Är själv ateist men tycker att man ska sköta det snyggt när man pratar om i detta fallet religion.
Jag själv som ateist har mina synpunkter på saker och ting, och såklart argument om varför jag tycker som jag tycker.
T.ex om någon frågar varför jag inte tror på Gud, så blir jag inte irriterad utan jag förklarar bara hur jag tänker. Och tycker det är så dumt att en ateist ska kränka en troende, ELLER TVÄRT OM! Många går överstyr gällande religion pga allt som just nu händer i världen, MEN DET ÄR ALDRIG OKEJ ATT KRÄNKA ELLER TRYCKA NER NÅGON PGA NÅGON TRO!
//Anesa, 12

#27 - Anonym

Någons tro*

#28 - Anonym

Detta är som att en Köttätare trycker ner en vegan fast nu är det en ateist som trycker ner en kristen

#29 - Anonym

#25
Gråååt

#30 - Anonym

E Jenny atist

#31 - Anonym

#30 varför skulle hon annars ifråga sätta Lisa på de sättet? Det är väldigt många som är ateist även jag men många ateist klarar tyvärr inte av att respektera andras tro som en medmänniska

#32 - Anonym

Lisa framstår som en person som ger upp på sina relationer alldeles för lätt. Att ha motgångar i en vänskap måste man räkna med och det behövs i en relation att båda personerna inte ger upp direkt något händer. Skulle tro att det kan va pga den mobbning hon gått igenom och är rädd för att släppa människor inpå och lämnar istället för riskera att bli lämnad. Tycker lisa och Jenny verkar som bra människor och ingen av dom förtjänar hat.

#33 - -

När det kommer till religon situationen så tänker jag personligen, på att Lisa är kristen men är väldigt nyfiken på ett negativt sätt kring det som pågår i en skog vid henne. Hon har vid fler tillfällen sagt saker som att det är helt sjukt och läskigt. Vilket för mig känns fel speciellt när hon själv är kristen. Känns som många här i kommentarsfältet menar på att Jenny, som vad jag antar är ateis, skulle frågasätta Lisas religon. Men det är inte vad jag får känslan av. Utan att det handlar om ritualerna i skogen. Men jag kan ha uppfattat helt fel.

#34 - Anonym

#33 hon menar inte sjukt på ett elakt sätt utan sjukt att det händer i ett bostads område där man kanske vill känna sig trygg utan att personer ska springa omkring på natten i skogen

#35 - Anonym

#4 håller med. Hon blockade mig på Instagram när jag skrev "måste du säga att du har massa projekt hela tiden? Bättre att vänta tills du kan gå ut med vad det är. För nu blir det typ över hyped" ... skrev INGET annat än just Dedär. Men det ha tydligen mobbning och hat.

#36 - Malin

Ångestattacker är inte spamma sak som panikattacker. Hon kan mycket väl ha haft en ångestattack och förstår om Lisa kände sig väldigt förminskad när Jenny sa nej. Liksom bra kompis?

#37 - Anonym

Jag hoppas att Lisa hittar bättre vänner i framtiden som sagt hon har hela livet på sig och det kommer bättre tider, en kompis är när man stöttar varandra och inte säger NEJ DE VA INGEN ÅNGESTATTACK or whatever en bra kompis stå alltid vid varandras sida och inte heller ifrågasätta Lisas troende när det är ett sånt känsligt ämne. Lisa gjorde rätt i att avsluta kompis relationen, har själv aldrig tyckt om den där Jenny hon känns väldigt dryg att vara med och tråkig

#38 - -

#34 Fast jag uppfattat det ändå som negativt, dom pratar om det väldig negativt och gör en väldigt stor grej av det. Jag tror att dom antar att det är satanister vilket jag tvivlar något enormt på och även om det skulle va så, så är inte det mindre okej. Vad jag vet har vi alla rätt till att vistas i naturen oavsätt tid på dygnet o vi alla har rätt till en tro? Rätta mig om jag har fel. Så argumentet att det är ett bostadsområde o att det sker på natten är inte så starkt. Det är fortfarande fel att dom pratar om det så negativt när dom själv är troende till den kristna tron.

#39 - Anonym

#38 det är fel att sitta och elda mitt i skogen mitt i natten då elden kan sprida sig

#40 - -

#39
Håller inte riktigt med om det. Vi har allemansrätt vilket gör att det är helt okej att elda i skog även på natten sålänge den är säker och sedan släcks. Hur tänker du kring dom som övernattat med tält i skogen och gör upp eld? Är det okej bara för att det inte har något med religion o ritualer o göra?

#41 - Anonym

#40 så länge man har fått tillstånd av markägaren att tälta och elda så är det okej, knappast att dessa människor har gjort de då dom smyger fram och tillbaka

#42 - Anonym

Help. Är det någon som vet någon youtuber som har ett samarbete med nextstory just nu. Så man kan få rabattkod, är inte ny medlem

#43 - Niklas

#40 allemansrätten gör det inte automatisk rätt att elda. Finns visa regler och skyldigheter man måste följa för att det ska vara lagligt men annars har du rätt, och jag ser inget fel i att elda i skogen nära misslisibell heller för den delen så länge man följer skyldigheterna som medföljer

#44 - -

#41
Fortfarande, allemansrätten ger dig rätt till att vistas och även tälta på annans mark. Om du ska tex tälta i mer än ett dygn måste du ha tillstånd från markägaren. Annars är det frittfram. Det dom gör är någon form av ritualer som antagligen är säkra o inte skadar marken. Dom är nog dessutom inte där längre än 24 timmar vilket gör det helt okej. Även att elda bör då vara okej vad jag har förstått det som enligt naturvardsverkets egna hemsida.

#45 - Anonym

#43 dock är detta någons ägo del som dom eldar på alltså någon som äger marken och har dom inte fråga om lov att elda så har dom redan nu brutit om lagen

#46 - -

#45
Fast vad är det du inte förstår? Sålänge eldningen går rätt till och att regler följs som #43 påverkade så är det inte olagligt. Läs själv. https://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Allemansratten/Det-har-galler/Eldning/
Det är inte olagligt. Vi har en allemansrätt, du får vistas och göra saker på annans mark utan att be om lov (inom vissa begränsningar och utan att skada natur). Så jag ser inget olagligt med det. Inte med den informationen jag har iallafall.

#47 - Anonym

#42 Amir

#48 - A

Kort sagt = misslissibell tål inte att andra inte tycker som hon o blir sur o bryter kontakten .... moget

#49 - Anonym

att säga att det hon hade var en ångestattack är ett hån mot alla som faktiskt har ångestattacker på riktigt. Nej, en ångestattack är inte att bara börja gråta.

#50 - Anonym

#25- Har man B-körkort (för bil) får man automautisk AM-behörighet (för skoter) även om man inte haft AM-kort innan.

Fyllde man 15 innan okt 2009 behöver man ingen behörighet alls för klass 2 moppe.

Då Amir både har B-behörighet samt fyllde 15 innan 2009(?) kan han köra båda moppetyperna lagligt. Det Amir och Marcel faller på är brist på hjälm.

#51 - Sabina

Tråkigt att hon inte kan hitta någon vän som är bra för henne.

#52 - Anonym

#50
Stämmer inte.
Med ett B-körkort (utfärdat efter 2000) krävs fortfarande ett förarbevis för terrängfordon. Det är alltså olagligt och brukar vanligtvis ge böter för olovlig körning på ca 1500 kr, beroende på omständigheterna.
Tack och hej!

#53 - Anonym

Om det här var något som uppstod medan de var med varandra hade det ju lätt gått att lösa? Man måste våga prata med varandra om man upplever att man blivit illa behandlad. Det såg ju ut som om de skildes som vänner så antar att bråket uppstod i samband med att Lisa kommit hem, vilket gör att det hela känns onödigt.

#54 - Anonym

Att säga att det lisa hade inte var en ångestattack var fel av henne tycker jag då ångestattacker är väldigt individuellt. Man behöver inte hyperventilera, gråta ögonen ur sig eller andas hysteriskt.

#55 - Anonym

#33
Fattar inte, vadå om man e kristen får man inte va nyfiken om vad som händer i en skog??

#56 - Anonym

#50 det stämmer inte det du påstår.

#57 - Anonym

Bli arg för att någon inte håller med en? En ångestattack känns olika för alla och hon kanske upplevde det som en ångestattack. Men att bryta en vänskap för det? wow.

#58 - -

#55
Lisa är kristen, vilket är helt okej. Hon har nämt flertal gånger att det är ett gäng personer som utövar någon form av religiösa handlingar och ritualer i en skog vid henne. När hon har pratat om det så verkar hon vara helt mindblown att det finns andra religoner som utför ritualer i skogen. Jag tycker det är fel att hon använder ord som ”det här är sjukt, helt skumt o konstigt” när hon själv är religös, det är inget fel av att vara intresserad av andras religioner men hon pratar om dessa ritualer på ett negativt sätt enligt mig. Känns som hon borde ha mer förståelse eftersom hon själv är kristen och utför nog själv religösa handlingar, varför måste hon göra en sån stor sak av det hela? Det känns bara som hon pratar om det på ett mer negativt sätt, som om att dom håller på med massmord i skogen. Och jag menade på att jag tror att religions konflikten mellan Jenny o Lisa handlade främst om det. Men det är endast min teori.

#59 - Kattis

Men alltså #49 Anonym - alla ångestattacker ser inte likadana ut. Du vet inte vad som hände inuti Lisa. Du vet inte om det var en ångestattack eller inte. Det är inget HÅN.

#60 - Jonna

Ångestattacker är olika för alla. Så att folk påstår att Lisa inte upplevt en ångest attack är helt fel. Alla upplever ångest olika och det finns olika grader av ångest också.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com