Bente sågar hela Youtube-communityt

Bente berättar på snapchat att hon är nöjd med sitt val att lägga youtube åt sidan eftersom hon har känt att hon inte fick nått stöd från någon youtuber.
 
Hon tycker att youtube-branschen är fejk och tycker att youtubers tänker på sig själva och är PK. 
 
Hon berättar också att hon flera gånger känt sig tvingad att be om ursäkt för att rädda sitt varumärke.
 
 
#1 - Anon

Ja, det är nog bäst så.

#2 - Anonym

Varför använder så många "PK" som ett skällsord? Varför skulle det vara något negativt att vara PK?

#3 - Anonym

Men snälla...nån

Så fort Bente öppnar munnen så vill hon bara provocera. Börjar bli less.

#4 - Anonym

#2 för att PK människor är dem värsta och jobbigaste personerna som finns

#5 - Anonym

Nej va konstigt då ingen vill försvara en transfobi, homofob, nazist och rasist och allt vad hon nu är

#6 - Anon

#2 Jag tycker det är bra att vara medveten med vad man säger och hur man uttrycker sig, så folk som klagar på det förstår jag inte. Dock är ju politisk korrekthet inte alltid någonting positivt. Under andra världskriget var det ju PK att vara på Hitlers och nazisternas sida. Så ordet kan ju ha olika betydelser beroende på vilket samhälle man lever i och hur dess värderingar är.

Sedan tycker jag att man inte behöver vara 100% "PK" hela tiden heller. Så länge man inte medvetet kränker andra människor på ett allvarligt sätt förstås. Jag har till exempel väldigt mörk humor och det har även mina vänner, så vi kan skämta om t.ex. självmord (jag har själv varit djupt deprimerad och lidit av självmordstankar så jag skämtar ofta om mig själv kan man säga) etc, men jag skulle ju inte dra sådana skämt bland folk jag inte känner eller öppet på nätet där jag vet att folk kan ta riktigt illa upp. Precis som att man inte går runt och mobbar folk. Bara vanligt vett liksom, enligt mig.

#7 - Anonym

Vafan betyder pk???

#8 - Anon

#7 Politiskt korrekt.

#9 - Hannele

Bente är en oförskämd snorunge med noll konsekvenstänk och hon har ingen social förmåga överhuvudtaget. Så skönt att hon lagt ner youtube!

#10 - Anonym

Inga rasister på youtube.

#11 - Anonym

Den kvinnliga versionen av Jockiboi

#12 - D

Asså idk, tycker det är mycket "dubbelmoral" från Bentes sida, ena dagen sitter hon och GRÅTER på snapchat för att ingen accepterar henne och att hon inte passar in etc och nästa dag sitter hon o klagar på att hon känner sig utanför? Är det inte ganska uppenbart varför folk håller sig borta från henne? Det är ju egentligen självvalt eftersom hon beter sig som hon gör, bara det att hon inte fattar det. Riktigt pinsamt.

#13 - Anonym

#6 så bra skrivet!

#14 - Anonym

Så hon kommer aldrig tillbaka mer? Det brukar ju inte stämma för hennes del men jag gillar verkligen hennes videor.

#15 - Anonym

Jag är det många skulle kalla "PK" för att jag står upp för mina åsikter och säger ifrån när jag tycker att folk beter sig fel. Men jag vet även att folk är olika och man har olika typer av humor. Jag har inga problem med att folk drar grova skämt och inte alltid tänker på vad de säger MEN det är SÅ stor skillnad på att skämta i sitt kompisgäng eller med sin partner och att dra dessa skämt och ha denna jargong när man har en stor följarskara, som Bente har. Man ska inte behöva ändra sig för andra osv, nej. Men har man flera hundra tusen följare och man VET att BARN ser upp till en så har man faktiskt ett ansvar att tänka lite på vad man säger och gör. Om man inte vill eller kan tänka så kanske man inte ska vara offentlig. Och anledningen till varför hon tycker att Snapchat är lite av en "frizon" är för att hon inte kan få kommentarer direkt där, och folk orkar inte gå in på hennes instagram eller dylikt för att säga till.

Jag tycker det är bra att hon slutar, och jag hoppas verkligen att hon håller det den här gången. Dels för att hennes beteende är så sjuuuukt problematiskt och dels för hennes egen skull. Det bästa hade ju varit om hon raderade sina sociala medier och var inkognito ett tag så att folk glömde bort henne, men det kommer aldrig hända för oavsett om hon säger att "det inte spelar någon roll hur många som kollar" så är det uppenbart att följarantalet ändå spelar roll.

#16 - s

Fan va synd om henne när hon blir tvingad att be om ursäkt för hennes rasistiska, sexistiska osv uttalanden.... Är hon ens det minsta relevant längre?

#17 - Anonym

Vi behöver inte henne ändå

#18 - Anonym

Håller faktiskt med lite. Jag står inte för de uttalanden hon gjort, men kan hålla med om att alla youtubers har exakt samma åsikter och politiska inriktningar. De som sticker ut näsan och är sig själva blir kallade för det ena och det andra. Så tråkigt när det inte är någon mångfald av åsikter utan att alla youtubers känns som en enda person. Eller ja, förutom Helen Torsgården, hon är den enda jag verkligen njuter av att kolla på på riktigt då hon känns helt som sig själv (inte för att hon har några extrema åsikter eller så, hon känns bara mer äkta och jordnära än andra youtubers).

#19 - Anonym

#2: För att PK har dragits till sin spets, jag och många andra vågar knappt vädra våra åsikter trots att de inte är det minsta extrema men som kan sticka PK-folk i ögonen.

#20 - Madeleine

Jag tycker att ni som skriver allt elakheter här nedanför borde skämmas. Om ni tycker att hon beter sig illa, vad gör då ni just nu?
Fy fan för mänskligheten ibland alltså! Jag gillar Bente och jag hoppas att hon snart kommer på fötter igen. Du är grym Bente!

#21 - Anonym

#20 cry me a river, det är Bente själv som inte förstår vilken sits hon själv har satt sig i och sen tror att folk ska visa empati för henne, det funkar inte riktigt så.

#22 - Anonym

Eller så är det jävligt enkelt: Bente har behandlat folk som piss och som man bäddar får man ligga.

#23 - Anonym

nej du Bente alla människor är inte lika värda så som mynten sägs runt om i samhället, jag skulle själv aldrig säga att en pedofil är lika värd som en god människa och just nu i denna situation så ser jag inte dig Bente som en god människa efter allt elakt du har sagt om människor, även om detta är din mörka humor så ser jag inte sånt här som skämt att trakassera utsatta människor

#24 - Anonym

myten*

#25 - Saaaay whaaaat?!

Blev riktigt illamående nyss när jag såg Ben Mitkus livestream med Nicci. Under streamen donerar en ung människa 50$ alltså 450kr, och Ben säger inte ens tack... Snacka om att ha ändrat attityd totalt sedan han mötte den där bortkämda Nicci. Där sitter han i en lägenhet som är betalad utav hans tittare och sedan inte ens säga tack... Nä hoppas folk börjar förstå att Youtubers redan tjänar svin mycket på ads och ej behöver donations... Särskilt inte när man köper en fruktskål för 3500kr ...

#26 - Anonym

#25 Hur får du 50$ till 450kr ??? Och varför skyller du på Nicci när det är Bens egna beteende och inte hennes. Sluta hata på Nicci när det är Ben själv som ha gjort fel

#27 - Anon

#25 Jag tror inte Ben har speciellt bra koll på pengars värde. Han har ju själv sagt att hans mamma skött typ allt hemma och han har säkert fått en hel del grejer från mamman under uppväxten (har för mig att han sa i en video att hans mamma skämde bort honom med grejer för att han mådde dåligt p.g.a. mobbning som liten). Har man aldrig fått lära sig pengars värde är det lätt att vara omedvetet "otacksam" och spendera tusentals kronor på en fruktskål. Dessutom har han ju inga ekonomiska problem att oroa sig över, så att spendera onödigt mycket pengar på prylar som inte alls är nödvändiga tillhör hans vardag. Att vara ekonomisk är ju inte lätt om man inte har lärt sig vara det och om man ändå har det så gott ställt att man inte behöver tänka så mycket på vad man spenderar pengar på.

Jag tror inte alls han är otacksam, men det kan absolut framstå som att han är det.

#28 - Anon

#26 50$ är ca 410 kr, så 450 kr är ju inte så far off. Värdet går ju upp och ner.

#29 - J

Men bu fucking hu! Drick varje gång Bente klagar på ”PK-samhället”..

#30 - Anonym

https://www.youtube.com/watch?v=kyF17AB4fnc Arg blatte sågar Sveriges största facebookgrupp - och de som drevade mot KKK-bilderna

#31 - Anonym

så när hon har bett om ursäkt de gångerna det har blivit kaos är det för att rädda hennes varumärke? inte för att ursäkta dem hon upprörde?

#32 - Anonym

Håller med #5

#33 - Anonym

#25 Ben har alltid varit liten av en nobody speciellt här i Jakobsberg. Jag är vän med hans kompis och har sett hur mycket hans mamma har köpt allt han villl tills idag. Förvånar mig inte at han är bortskämd och sånt. Synd att han inte är som han är in real life. Allt är bara en fasad egentligen fast det kanske ni äldre listat ut.

#34 - Anonym

#33 Hört också att Ben är helt annorlunda utanför Youtube

#35 - Natta

Bente har Asperbergs, så läs på om det innan ni dömmer henne för mycket! Hon säger mycket dumt men kan inte alltid rå för det. Det skrivs för mycket hat i dessa kommentarer. Varför ska man hata på personer man inte ens känner?

#36 - Anonym

#35 Hej jag heter Bente jag har en diagnos och får säga och uttala mig hur fan jag vill skyll på min diagnos istället och inte mig som person... Seriöst jag har också en diagnos men jag går fan inte runt säger osmakliga skämt sånt kan man faktiskt hantera även som ett diagnos barn till och med personer med Down Syndrom beter sig bättre än Bente

#37 - Anonym

#34 man inte alltid visa sitt riktiga jag på youtube som Therese Lindgren svarade på en kommentar

En rädsla jag har är att när jag klipper bort de delar av mina videor som eventuellt inte är anständiga enligt alla, allt som kan upplevas stötande för någon, allt som kan provocera någon så blir min Youtube-persona längre och längre ifrån mitt riktiga jag. Tänk så tråkigt att en dag träffa mig i något sammanhang och inse att jag är en helt annan person än den jag visar på Youtube. Jag älskar att få höra att ”Therese är precis likadan i verkligheten som hon är på Youtube”,

#38 - Anonym

#35 Känner många med Asperger (bland annat min syster som jag levt med hela mitt liv), och man kan inte skylla på det. Inte direkt som hon inte förstår att det är fel och att det kommer få konsekvenser. Hon säger bara allt detta för att provocera och sen ber hon om ursäkt för att rädda sig själv. Har ingenting med hennes asperger att göra, för hon är väl medveten om att folk kommer reagera

#39 - Anonym

#35 Så att ha Asperger innebär att man är homofob, rasist och nazist? Snälla dra inte asperger kortet. Du får oss med Asperger att se riktigt dumma ut. Trött på sånna som dig

#40 - Anonym

Är så trött på henne, hon älskar ju uppmärksamheten. Ingen bryr sig om dig Bente!

#41 - Anonym

#33 Vet du om Ben har någon diagnos förutom adhd? Han e så konstig

#42 - Anonym

#33 Jag har träffat på Ben hundratals gånger i Jakan och kan säga att han är utan tvekan den mest jordnära kändisen jag stött på. Han bryr sig om en och är skön tillbaka alltså inte stel. Om han är bortskämd och andra saker har inget egentligen med han och göra, handlar om hans uppfostran ifrån hans mamma. Men som sagt, Ben har ett hjärta av guld och att du säger att du känner hans kompis för att få det att låta legitimt är ju bara ett pajas drag.

#43 - Anonym

#42 Håller så med! Har aldrig träffat Ben förut men nu har han flyttat till mitt område, så har jag sett han de senaste dagarna hänga mycket i MoS och umgåtts med fans vilket är jätteschysst av han om jag får vara ärlig.

#44 - Anonym

Nu har även Kammi erkänt att hon får saker hemskickade till sig...😒

#45 - Freddy

Folk som är emot PK är de som använder benämningen mest. Det låter trots allt bättre att säga "Jag är trött på att allt ska vara så jävla PK" än att säga "Jag är trött på att jag inte för kalla kvinnor för horor och invandrare för blattar".

#46 - Anonym

Är det inte lustigt att folk med diagnoser ska få "frikort" på att bete sig hur de vill? Man har fortfarande ett ansvar för vad som ploppar ut ur munnen (eller ur fingrarna på ett tangentbord) på en. Även om någon skulle skylla på sin diagnos när hen uttalar sig rasistiskt eller homofobiskt, så kommer folk i frågasätta dessa uttalanden och personen i fråga kan LÄRA SIG att man säger inte vad som helst i alla forum. Även folk med diagnoser KAN anpassa sig till omgivningen. Det handlar om sjukdomsinsikt - eller diagnosinsikt, i förekommande fall. Jag som t.ex. bipolär har fått lära mig att ha ordentlig sjukdomsinsikt för att inte balla ur helt när jag får ett hypomaniskt skov.

Dock tror jag inte detta är problemet med Bente. Jag vet inte vad exakt problemet är med henne, och jag är inte särskilt intresserad av att ta reda på det heller. Hennes uttalanden är tillräckligt för att hålla mig borta från henne.

#47 - K

Faaaaaast hade det gått bra för henne hade hon sagt annorlunda. Vissa människor klarar inte motgångar alls och förstår inte att de själva skapar många av dem. Hon borde ta tag i sin psykiska ohälsa och sluta sabotera för sig själv. Vuxenlivet är ofta så - det är sällan man får medhåll från andra, bara att gilla läget eller gå vidare.

#48 - J

Du måste se denna videon, där en känd youtuber vid namn JCBUZ förnedrar kvinnor blandannat Therese Lindgren, trakasserar henne, diskriminerar oss extremt osv. Detta borde tas upp, och våra röster borde bli hörda. Han trakasserar Hbtq personer bland annat Tomas Sekelius, han driver om kvinnor, förtrycker oss Kvinnor osv. Snälla uppmärksamma detta och kolla videon!! Mvh
https://youtu.be/Uv4bklVKT1w

#49 - Anonym

PK Handlar om att man enbart framför åsikter som stryker andra människor medhårs, åsikter som är accepterade och oftast "trendar". Alltså för man inte fram sin egna åsikt, även om det säkert är många som delar åsikter med vad som är PK men att vara youtuber är ingen ideologi och alla kan omöjligtvis dela exakt samma åsikter när alla är helt olika individer. De säger helt enkelt det som folk vill höra.

#50 - Anonym

#42 Varför skulle jag hitta på att jag känner hans kompis? Har också snackat med Ben in real life och även hans syster som är arrogant och dryg. Men men kan inte förvänta en bättre respons från en 12 årig 😊

#51 - Anonym

#50 på gud alltså människor som använder 12 åring som en förolämpning i ett argument väx upp hatar såna människor som dig (inte samma person som skriver till)

#52 - Anonym

Vad har hänt med johanna och hennes kompis vanessa?? båda åkte ambulans och lägger ut en massa om att de svimmar osv

#53 - Anonym

#51 KOOOKA BARN

#54 - Anonym

#51 Du måste ha ett riktigt tråkigt liv på riktigt om du hatar anonyme online. Tappade hjärnceller av ditt ghetto vokabulär.

#55 - Anon

#52 Jag undrar också.

#56 - Anonym

#54 dubbelmoral säger de samma till dig

#57 - Anon

#52 Johannas mamma skrev det här på sin blogg:

"Delvis berodde det på viss oro över att Fideli betedde sig konstigt, åkte hemifrån, missade två nagelkunder och inte svarade i telefon och jag var i upplösningstillstånd innan jag fick tag i henne. I sådana lägen kan jag inte fokusera. I stället för att vanka av och an och överreagera, så tog jag en extra lång eftermiddagspromenad med Nocco. Under promenaden hörde Fideli äntligen av sig och hävdade att allt var bra och att jag bara inbillade mig. Hon var hos Vanessa och skulle sova där."

"Just när jag satt mig i soffan på kvällen ringde Vanessas pappa och berättade att tjejerna låst in sig och han bekräftade min känsla att något inte var som det skulle.Vi pratade en lång stund, kom överens om en gemensam strategi och sedan fick jag tack och lov tag i Fideli, som lovade och bedyrade att allt var bra och att de bara hade varit låga och deppiga men att det gått över."

"BUP-akuten ringde och ville att vi skulle komma, men jag kunde omöjligt släpa med mig någon som sov djupt. Hon vaknade inte på hela dagen."

"Idag är jag tacksam för att Fideli är utom fara och att många hört av sig och gett mig stöd."

#58 - Anon

^ Tillägg:

"Just när jag publicerat gårdagens inlägg, där jag uttryckte min oro över att allt inte stod rätt till med Fideli och hennes kompis, så fick jag ett samtal. Jag fick kasta mig i bilen och åka till Astrid Lindgrens Barnsjukhus."

#59 - Anonym

#50 Vad heter hans kompis om man får fråga?

#60 - Anonym

jej

#61 - Anonym

Får en stark känsla av att Johanna och Vanessa försökt att ta livet av sig genom att komma åt en stor artär och därför låste in sig och fick föras med ambulans till akuten. Dessutom så svimmar båda tjejerna hela tiden och de fick blod på akuten/sjukhuset vilket tyder på att dom har blivit av med blod. Och med tanke på Johannas och Vanessas bakgrund med självmordstankar och att de skadar sig själva gör ju endast det mera tydligt. Vanessa la även ut en snap där hon hade täckt över ett parti av hennes arm.

#62 - Anonym

Bente flytta utomlands när hon knappt har pengar. Okej Bente

#63 - Anonym

Det va inte 12 åringen
https://www.youtube.com/watch?v=DlaETwn5Rcc

#64 - Anonym

#62
E de ditt problem

#65 - Anonym

#64 Logik

#66 - Anonym

#65 jag frågar de samma om din logik då personen frågade om de e ditt problem? att Bente vill flytta utomlands men inte ha pengar

#67 - Anonym

Förstår henne och håller med. Den ända som är roligt med svenska communityt är att Hydra kommer tillbaka snart

#68 - Anonym

Vilka är Johanna, Vanessa & Fideli? Fattar ingenting

#69 - Anon

#68 Johanna heter Fideli egentligen (men kallar sig Johanna) och Vanessa är hennes bästa kompis. De är båda ganska nya youtubers.

#70 - Alina

#66 Tror att personen menar logik att hon säger att hon knappt har pengar för hyran men vill utomlands. Kan du läsa eller är du bara tappad?

#71 - Anonym

På nätet kan kanske Bentes oförmåga att förstå "att man inte kan säga vad som helst" fungerar då kan hon bluffa fram en halvtaskig ursäkt som hon egentligen inte menar. Samt att då slipper hon ju möta personerna öga mot öga. Men det blir värre om hon tror hon kan köra samma jargong ute i Verkligeheten. Då lever Bente verkligen farligt till. Det är ju farligt för hon riskerar ju åka på rejält med stryk eller i värsta fall riskerar sitt egna liv om hon säger grovt opassande saker så att fel människor hör det för finns människor där ute som utan tvekan skulle använda grovt våld om dom anser sig blir kränkta eller anser att nån beter sig illa. Vårat samhälle har ju spårat ur man hör ju om misshandel och mord nästan varje dag och det kan vara en jätte liten sak som börjar det hela och som slutar så tragiskt.

#72 - J

Du måste se denna videon, där en känd youtuber vid namn JCBUZ förnedrar kvinnor blandannat Therese Lindgren, trakasserar henne, diskriminerar oss extremt osv. Detta borde tas upp, och våra röster borde bli hörda. Han trakasserar Hbtq personer bland annat Tomas Sekelius, han driver om kvinnor, förtrycker oss Kvinnor osv. Snälla uppmärksamma detta och kolla videon!! Mvh M
https://youtu.be/Uv4bklVKT1w

Skickat från min iPhone

#73 - Anonym

#72 Men snälla. Har du bott under en sten? Det där uppmärksammades bland annat av Jocke och Therese polisanmälde honom förra året.

#74 - J

Svart till anonym: Ja me. videon är ju kvar!! Vad fan är de för samhälle vi lever i??

#75 - Anonym

Är det någon som vet adressen till Johanna's mammas blogg?

#76 - Anonym

#74 Originalet är borta, ja. Någon annan har lagt upp en kopia av videon vilket är skillnad.

#77 - Anonym

#75 https://livetmedanso.blogspot.se/ här är den!

#78 - Anonym

#77 Tack så jättemycket.

#79 - A

Hon har en poäng

#80 - Anonym

#61 Om man förlorat massa blod tror jag inte sjukhuset skulle släppa iväg efter några timmar. Troligen överdos av något. Man kan få blod som en del i att späda ut gifter i kroppen. Alternativt har man renat blodet vilket kan uppfattas som att man får blod. Om man sover länge/svimmar är det ett ganska starkt tecken på överdos. Hur som helst jävligt synd om dessa tjejer. Önskar man kunde göra något men det är nog omöjligt. Kanske inte borde sitta och spekulera heller men jag är trött på att igen vågar prata om folk som mår dåligt. Men sen är det absolut upp till de själva att berätta eller inte. Har samma diagnoser som dessa tjejer men är äldre och blir så jävla ledsen över att samhället inte kommit någonstans i att hjälpa folk som inte är A4-människor.

#81 - Anonym

Fast alla är faktiskt inte så bra på att kontrollera vad man för och säger. Jag är till exempel en av de, brukar oftast göra saker och tänka sedan. Det kan faktiskt vara jobbigt och ibland svårt. Med tanke på hur mycket hat hon får fattar jag att hon mår dåligt, dessutom så följer inte majoriteten henne utan ser och hör bara vad andra säger som dessutom oftast vinklar det!

#82 - Anonym

#81 Bente har gjort samma misstag mer än en gång och dessutom skapade hon ett instagram konto för att trakassera utsatta människor och skriva sina osmakliga skämt det där är faktiskt något man kan tänka på innan man gör de

#83 - Anonym

Bente är väl rätt orelevant eller ? Keffaste människan i ett par skor

#84 - M

Hur många gånger och hur många år har inte Bente sagt att hon ska sluta? Hon gör det ju bara för pengar, det har hon ju själv sagt, och hon kan inte vara glad att det går bra för andra. Bente vet verkligen inte när det är okej att skämta om vissa saker eller inte. Beter man sig dåligt kanske man ska tänka efter några gånger och tänka på sitt rykte. Om jag skulle vara en arbetsgivare och hon sökte jobb hos mig skulle jag tacka nej, dels för att jag VET att hon BARA gör det för pengar och inte bry sig om andra, hon borde verkligen ta tag i sitt liv och hitta ett jobb, hobby, vänner, rutiner och allt annat.

#85 - Anonym

Bra där bente!!!

#86 - lova

kan ju också vara för att ingen youtubers tycker om henne
+ hon är ju fruktasvärt konstig och omogen om man jämför. så att ingen tycker om henne är ju inte konstigt

#87 - Mey

Bente har ju rätt!
Youtube är ett enda stort PK community och det går för långt. Youtubers som har varit vän med Bente har fryst ut henne bara för deras egna ryckte skull. Vilka förebilder som inte är rädda vad andra tycker, va?
De och deras fans är fan som nazister när det kommer till icke-PK skämt och mörk humor.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com