Bente raderar kontroversiella instagramkonto

För några dagar sedan skapade Bente instagramkontot Thebentish.extra som var privat och där publicerade hon kontroversiella och rasistiska skämt. 
 
En läsare har mejlat Bentes sponsor Madlady gällande instagramkontot. 
 
Madlady svarar att de har pratat med Bente och de har kommit fram till att lägga ner instagramkontot. 
 
Madladys svar
Tack för att du tar kontakt med oss gällande detta. Vi ser så klart allvarligt på detta och är något som kom till vår kännedom genom Er kunder. Det är viktigt att klargöra att vi är inte alls associerade med kanalen som är på tal och som dessutom inte delar våra värderingar som företag. 

Vad Bente gör privat har vi ingen insyn i, speciellt när något hålls privat till ett begränsad antal valda människor, som kanalen vi pratar om. 

Med detta sagt, så har vi tagit åtgärder och haft en dialog med Bente gällande hela situationen. Jag är inte i någon ställning att försvara henne och det är något som hon får själv stå till svars för. Vi har kommit fram till att för hennes bästa och för att föregå som gott omdöme för dem som följer henne så bör hon lägga ner kanalen och gå ut med en förklaring. Som sagt, vi är inte mer associerade med henne än ett företag som gör samarbeten, men hon visade stor förståelse och ånger för hela situationen och det verkar som att kanalen kommer stängas ner. 

Får man fråga om det är något speciellt som triggade igång den här reaktionen? Någon post på sociala medier? För vi vill gärna veta ifall vi är nämnda någonstans, så att vi också kan få vår röst hörd. 
 
#1 - Anonym

Vad har Madlady med det och göra? lol

#2 - Anonym

Haha rätt åt henne bente är faan största snyltaren hon betalar knappt mat sj hon tigger hår naglar fransar och kläder av företag hon är otacksam.. hon kan inte stå på egna ben utan dkaffar kille för de som alltid lämnar henne bente är ett exempel på vad alla youtubers 10 saker jag hatar med tjejer är hon passar inte in någon stanns o är faan den uddaste och fann fulaste youtuber hon skämmer ut så så mycket hon och hennes kille kommer inte hålla liksom hon har blivit dumpad av 2 pp rekort tid flr dom inser att hon är misslyckad och cp liksom hennes ord kan säga 1000 sakaer om henne som ingen gillar de är inte att du inte passar in de är att du är onormal på alla sätt

#3 - Anonym

#1 Madlady påstår sig vara feminister, emot rasism osv så många reagerar på att dom sponsrar Bente. Även fast det är skämt så kan folk ta illa upp, och som företag bör man reagera och bestämma vad för värderingar man har och om dom stämmer överens med en person som dom sponsrar minst en gång i månaden. Men allt handlar ju om pengar, feminism säljer, youtubers säljer, madlady skiter i vilket egentligen

#4 - Wrf

Bra. Hon är fan inte hel i huvudet. Kontot va ba sjukt

#5 - Wrf

Bra. Hon är fan inte hel i huvudet. Kontot va ba sjukt

#6 - Anonym

jag har läst hennes ursäkt på instagram vilket inte lät så trovärdigt och dessutom bad hon bara om ursäkt för att hon var tvungen pga Madlady men vi vann i alla fall hon har tagit bort det äckliga kontot, Kärlek vinner alltid över hat.

Bra jobbat alla <3

#7 - Anonym

ja, hennes "take it or leave it"-attityd och hennes positiva syn på sitt instagramkonto som var rasistiskt och kränkande försvann ganska fort när madlady kontaktade henne.
tänk om bente inte skulle fått mer spons av kläder och smink, världen skulle ju gått under..

#8 - Anonym

För några dagar sedan sa hon "Tänker aldrig mer be om ursäkt för min attityd. Om du inte tål mina skämt så dra" osv. Men kolla nu, typ 3 dagar senare så ber hon om ursäkt. Inte för att hon vill, för att Madlady tvinga henne. Så jävla töntigt att Bente ska bete sig sådär. Sjukt bra att kontot är borta. Skulle inte vart borta om inte madlady sa till henne. Sanning bara.

#9 - Anonym

jag följde kontot och tyckte det var kul, alla är så himla seriösa. Man får ta skämt med en nypa salt, jag försöker inte skydda Bente men folk tar allt så seriöst. Lovar att flera som läser denna kommentaren har skrattat åt liknande skämt, men sen när en youtuber ni inte gillar så mycket ska ni klaga..

#10 - Anonym

Men asså folk ? Ni försåt väll bente inte mår bra det därför hon gör det , vi borde inte hata på henne ge en kärlek och hon borde söka hjälp

#11 - Anonym

#9 Kom tillbaka när du har växt upp din äckliga rasist.

#12 - Anonym

#11 jag är inte rasist bara så du vet, du kanske inte ska säga saker som du inte vet något om. Antar att du är en liten barnrumpa på 10 år, med tanke på att du hatar på andra. Kanske du som ska växa upp?

#13 - Anonym

#12 Gillar du rasistiska skämt som Bente gör och säger, så klart som fan att du är rasist det är kränkande och bara ett äckligt beteende mot andra människor.

#14 - Anonym

Man är inte rasist för man skrattar åt skämt?

#15 - Anonym

#14 Du stödjer rasister genom att skratta åt deras så kallade skämt vilket är samma sak att vara rasist.... Ni kanske bör tänka mer hur andra personer skulle känna istället för att vara så jävla ego.

#16 - sandra

Vad var det skämt hon la upp?

#17 - kaffekunnig

Oj, det såg man inte komma! lol.

#18 - Anonym

#13 så om jag skrattar åt 1-2 bilder som hon t.ex. la ut på sin privata Instagram, är jag rasist? Det är ett skämt, sluta överanalysera allt. Så om jag skämtar om mat är jag rasist då? För det är lite mat i Afrika?

#19 - Anonym

#18 vad har mat med rasism att göra? 🤔

#20 - Alva

Vad va det för skämt hon la upp?

#21 - Anonym

Någon som kan ge exempel på bilder/skämt som fanns med?

#22 - anonym

men herregud, hon slutar liksom inte med det här sjuka betendet trots att hon många gånger fått tagit bort saker och bett om förlåtelse. När ska hon lära sig, hon är en vuxen person som verkar ha noll koll på vad som är rätt och fel? Nyss sa hon ju att hon mådde jättedåligt över all kritik hon fått över sin tatuering, varför fortsätter man då med dessa rasistiska saker? fattar ej

#23 - Anonym

#18 Du är rasist om du skrattar åt hennes rasistiska skämt. Sen är du inte rasist hela tiden men om du skrattar en gång åt något som är rasistiskt eller gör något rasistiskt så är du fortfarande rasist då

#24 - Anonym

#18 att du ens tycker att rasism är ett skämt de får mig att vilja spy, när ni sitter och skojar om sånt så är rasism ett skämt för er! Men det är bara ett vidrigt beteende mot era medmänniskor. väx upp för fan.

#25 - Anonym

“How much of human life is lost in waiting.”

#26 - Emilia

Jag försvarar inte det faktum att Bente sagt saker som sårat många men det vi måste komma ihåg är att hon faktiskt har Asperger! Snälla läs på om det för då får man mer syn på saker och ting. Bente har därför ingen syn på hur folk ser henne och hon vet inte vart de sociala gränserna går. Människor med Asperger kan ofta säga saker som andra ser som sårande och elaka. Det är något dom måste leva med hela livet. Saken blir inte bättre om man möter henne med hat? Är vi bättre människor då? Svar nej. Varför Bente också är omtyckt av många är för att likasom varför family guy och pewdiepie är så stora, den där extrema humorn som går över gränsen.

#27 - Anonym

#26 Men herregud sluta skyll på en jävla diagnos jag har också Autism men inte fan går jag runt och dra olämpliga skämt... Det är inte så jävla svårt att behärska sitt beteende när man har en diagnos shiit alltså, det är du som borde läsa på lite mer innan du yttra dig

#28 - Emilia

#27 Nej så enkelt är det inte. Bara för att du har det lätt betyder inte det att alla med liknande diagnoser har det så. Jag tycker verkligen du borde umgås med en grupp med olika diagnoser så ser du hur det varierar från person till person. En människa med Asperger som har dessa problem kan inte hjälpa det och det är inte dens fel! Man kan inte utgå från att alla med liknande diagnoser har samma problem. Detta är nåt Bente kommer få kämpa med hela sitt liv och förhoppningsvis kommer lära sig dessa gränser med åren.

#29 - Anonym

O herregud. Alla kommentarer ”om man skrattar åt hennes rasistiska skämt är man rasist”. 1: läs på vad rasism är, det är så mycket mer än det. 2: så om jag skrattar åt ett vålstäkts skämt är jag en våldtäksman? Eller om jag skrattar åt veganskämt så hatar jag veganer. Asså snälla, varför är alla i Sverige så jävla lättkränkta? Man kan ju förfan inte skämta om nåt längre.

#30 - Bente

LÄGG UPP BILDER PÅ HENNEW INLÄGG

#31 - Anonym

#28 Man skyller ALDRIG på sin diagnos lär dig det nästa gång du kommentera skit!

#32 - Emilia

#31 Haha va? Så du menar att jag inte kan skylla på min diagnos som gör att jag sitter i rullstol? Att jag inte kan skylla på min diagnos som gör att jag inte kan lämna sängen. Mina diagnoser är där för en orsak! Ett sätt som får andra att förstå varför jag inte kan göra vissa saker. Samma som med Asperger är det ett funktionshinder som plågar människor som ständigt får höra att dom är elaka bara för dom föddes med denna diagnos som gör att dom inte fungerar på samma sätt som friska gör! Lär dig hyfs

#33 - Anonym

#32 diagnos och diagnos du har antingen en sjukdom som gör att du sitter i rullstol eller en skada.... där har du skillnaden

#34 - Anonym

sjukdom och diagnos är två olika saker

#35 - Anonym

#33 Jag har både sjukdomar och diagnoser och nej det är fortfarande ett funktionshinder bara för att det Bente har inte syns utanpå. Sluta döma människor.

#36 - Anonym

#34 Det finns diagnoser som påverkar kroppsligt bara så du vet, Så nej du kan inte se på en person å skilja på om den personen har en diagnos eller sjukdom

#37 - Anonym

#35 väx upp läs på lite mer och kom tillbaka om några år det äcklar mig att försvarar en rasist

#38 - Anonym

#29
1. Tycker att du ska läsa på lite mer om rasism än bara betydelsen som du fick upp när du googla lite snabbt en gång. Rasism är dag är mer komplext än var det var när definitionen skapades.
2. Man kan inte jämföra veganism, våldtäkt och rasism ffs.
- Veganism är en typ av livsstil där man värnar om djur. (för av vara vegan ska man alltså utesluta allt som kommer från djur).
- Våldtäkt är ett brott (för att klassas som våldtäktsman måste man ha begått en våldtäkt och tvingat sig själv på någon utan tillåtelse).
- Rasism är en värdering.
(Jag vill lägga till att kontext är en viktig del här, men om du skrattar åt ett rasistisk skämt så indikerar ju du att det är okej)
3. Det handlar inte om att vara lättkränkt, det handlar om att alla ska ha det bra. Om t.ex bente lägger ut ett inlägg där hon skojar om rasism, sen ser en poc inlägget och kommentarerna där ingen bryr sig - hur tror du då att personen kommer känna sig? Hur kul tror du det är att bli skrattad åt av sin favorityoutuber?

Det är okej att skämta om allvarliga ämnen om man gör det med folk och inte åt folk.

(ironin att du först skriver att du tycker att folk ska sluta vara så lättkränkta men sedan blir väldigt kränkt över att folk värnar om varandra)

#39 - Emilia

#37 Haha tog de slut på dina argument? Du verkar inte läsa innan du svarar. Jag skrev att jag inte försvarar att hon sagt saker som sårar. Jag skrev bara att man måste också visa hänsyn till de tydliga problem Bente har. Jag lovar att jag har levt mycket längre än du och har varit med om tre gånger så mycket som du. Ta ett steg tillbaka och lär dig lite mer insyn på hur människor fungerar. Bente har tydligt psykiska problem och hjälper det att svara med hat, hat, hat. Nej.

#40 - Anonym

att Madlady fortfarande inte ens tänker tanken att sluta samarbeta med henne efter allt hon gjort är för mig väldigt märkligt.. Som företag borde man inte vilja kopplas ihop med sådana grejer som hon gjort tidigare och mest troligen kommer göra igen.

#41 - anonym2

#39 om man har sånna psykiska problem som Bente påstås ha kanske man borde söka hjälp och ta åt sig av den hjälpen

#42 - Anonym

#40 Som Madlady skrev

Vad Bente gör privat har vi ingen insyn i, speciellt när något hålls privat till ett begränsad antal valda människor, som kanalen vi pratar om.

#43 - Anonym

#41 Om livet vore så lätt...

#44 - Anonym

#43 vad om livet vore så lätt? det är så jävla lätt att ta kontakt med psyket OSV det är bara att ta upp luren och ringa eller gå dit

#45 - Anonym

#44 du tror alla med psykiska problem bara kan lyfta på luren. Du är uppe vid toppen av isberget och skrapar. Psykisk ohälsa kan gå sååå mycket djupare än så.

#46 - Anonym

#45 Ja vill man ha hjälp så hittar man de men om inte så fine ta livet av dig då...

#47 - Anonym

#46 Du borde passa dig med att yttra dig om saker du inte vet nåt om. Du kan inte se på psykisk ohälsa med en syn som en frisk människa. "Vill man inte ha hjälp så ta livet av dig"
Det var det vidrigaste jag läst på länge.
Det är människor som du som gör det så svårt att leva med psykisk ohälsa. Människor med psykisk ohälsa tänker inte som en frisk människa. Det blir fel i kroppen. "Bara att lyfta på luren om man vill ha hjälp" Det var väldigt ignorant av dig.

#48 - Anonym

#47 hahah du fattar väl att det är Bente som är här och kommentera sina vidriga kommentarer?

#49 - Anonym

#48 Jo för hon skulle ju verkligen gå emot en person som faktiskt försvarar hennes problem.

#50 - Anonym

#48 har du följt henne länge och sett och hört allt vidrigt som hon sagt om människor och psykiska problem så borde du veta hur hon är

#51 - Anonym

#49 *

#52 - Anonym

#50 Skillnaden på henne och mig är att jag kan bli nedtrampad miljoner gånger mer än jag redan hunnit bli och ändå förlåta och släppa. Hon däremot fungerar inte som jag, men jag vill inte skicka hat till henne för det. Men jag förstår hur du menar.

#53 - SNÄLLA

SNÄLLA KAN NÅN FÖRKLARA VILKA RASISTSKÄMT BENTE SKREV????

#54 - Anonym

HEJ JAG HETER BENTE OCH HAR MASSOR DIAGONOSER SÅ JAG FÅR SÄGA VAD FUCK JAG VILL HIHI

#55 - Anonym

#54 Eller hur xD

#56 - Anonym

Bente är så pinsam asså HAHAHAHA HENNES STORY OM VAKTEN, vadå känner du dig cool nu eller? pajas

#57 - Anonym

https://youtu.be/4_IqJYPLwKw
Om Jonna

#58 - Anonym

Att bentes loser WT- kille kissade utanför krogen och bente då försvarar honom och får det att låta som att vakten gjorde något fel när han sa till honom? Shit hon har verkligen Aspberger.

#59 - Anonym

Är det någon som fortfarande tittar på Misslisibell?

#60 - Anonym

#59 antagligen så är det de då hon har 403 699 prenumeranter, så onödig kommentar av dig!

#61 - Anonym

Hon är så pinsam,, ''take it or leave it'' men när madlady pratar med henne om det så lägger hon ner den så fort hon kan haha pinsam tjej

#62 - Anonym

Alltså kan vi bara prata om hennes fransar?! De är fe fulaste jag någonsin sätt. De är sjukt dåligt satta och antingen var de jävligt oseriösa när de satte ditt gratis öä henne. Jag skulle inte ens vilja ha de gratis!

#63 - Anonym

#58
Eller hur!
Hon borde vara tacksam att vakten inte ringde polisen, för att kissa i offentlig miljö är olagligt och man kan få böter för det.
Så typiskt av henne att alltid försöka vara så cool och skryta om händelser när hon bara har betett sig barnsligt och töntigt.

#64 - Anonym

Om en mörk perosn skrattar åt bentes skämt men en vit person oxå skrattar är man rasist då?? Folk borde lära sig vad rasist är!

#65 - Anonym

Person**

#66 - Anonym

#62 Gud vilket patetiskt liv du hat som sitter och klagar på ögonfransar shiit herregud alltså du fattar väl själv att hon inte är seriös utan hon provade bara att sätta ögonfransen under sina egna ögonfransar istället för över.... DET VA ETT TEST herregud människa

#67 - Anonym

En människa som jag önskar inte fanns på denna jord är fkn Therese Lindgren !!!!! Varför finns hon egentligen , jävla äckliga smutsiga h*ra som gör så snuskiga saker i sina vloggar som tex masserar stickan som om det vore en k*k eller som gurkan ! Jävla h*ra hon gör detta framför småbarn det är det som får henne och bli glad det är när hon blir kn*llad äckliga smutsiga svin ! Får otroligt mycket pengar när hon inte förtjänar en slant , jävla snåla idiot , har sett fler kommentera att hon ljuger om sin panikångest och det stämmer hörni ! Hurfan kan en kärring som Therese på så sen ålder få panikångest det hade varit mer logiskt om hon var ett barn men hon är ju en stor jävla tant nu vadå kommer hon efter alla resor hon har gjort och alla möten o säger att hon får panik efter det ? Hatar hennes äckliga utseende och så jävla negativt inställd på allt., som till exempel när hon skulle gå till gynekologen en gång började starta drama och gråta innan ! Inte konstigt att han behandlade henne så han äcklades av hennes kropp säkert ! Stackars Anders också

#68 - Anonym

Folk i detta kommentarsfält är verkligen helt tappade. Ni säger "Nu fick vi dit den äckliga fittan" i samma andetag som "Kärleken vinner alltid". Ni är en pinsam ursäkt till feminister, och vi skämmer fan ut hela rörelsen. Visst, Bente och hennes skämt kan vara problematiska (och oftast är inte ens särskilt roliga). Men rasism är en värdegrund där du anser att människor har olika värde baserat på hudfärg, religion, etc... Ett skämt kan vara rasistisk eller ha rasistiska konnotationer utan att människan själv är rasist. Har ni någonsin sett stand-up? Med er logik är varenda komiker i Sverige rasist. Säger varken att Bente är komiker eller särskilt rolig, men man kan faktiskt skämta om något utan att basera hela sin värdegrund på det. Ni är pinsamma och tröga allihopa.

#69 - Anonym

#67 Wow! Mår du bättre nu eller? Känner du att du har makt nu? Du är verkligen en typiskt sån människa man ser nu för tiden som trycket ner andra. Försök att få hjälp eller något. Ett litet tips bara. Det är inte bra för hälsan hörredu ☺️

#70 - Anonym

#68 Du har verkligen ingen logik i din kommentar... Therese har inte gjort dig något eller någon annan illa och lever sitt eget liv, Medans Bente sitter och kränker folk får andra att må dåligt pga hennes så kallade "skämt" snälla avgå helst från detta kommentarsfält och må karma bita dig i röven resten av livet

#71 - Anonym

#70 tycker ni då att det är ok att hon masserar gurkan

#72 - Anonym

#68 Lägg ner, vi behöver inte ''stötta'' Bente bara för att hon är tjej hon är ju skit problematisk hela tiden?

#73 - Anonym

#71 Som sagt Therese har inte gjort dig eller någon annan illa så som Bente har gjort och Therese skämt är inget kränkande mot andra människor till skillnad från Bente

#74 - Anonym

Stötta Bröderna Berg och J och J s fulspel på snapchat. Inget föräldrar ser hur Jonna uppmanar avfölja Jacke. J och J använder sin makt av följare att sänka folk de inte kommer överrens med. Ful spelet inga förälder ser manipulerar. Fy skäms omogna människor

#75 - Anonym

#74 Vad har Jacke ens gjort för fel undrar jag? Vist Chrille förstår jag att han är en äcklig homofob men Jacke? Har aldrig hört något illa om honom wtf?

#76 - Anonym

Asså Wtf va e problemet att massera en gurka??! Therese är en bra förebild o Therese är inte negativt inställd på allt? Vem fan e du din lilla pissråtta jävla hatare gå och döööö om du stör dig på henne så fkn mkt sluta titta på henne då ingen bad dig att kolla? Ba så du vet hon får pengar för att du klickade in på hennes videon fast du hatar henne o säger att hon nt förtjänar pengar Hahahah så dum due jävla smuts du ger henne pengar #67

#77 - Anonym

#72 Aldrig hävdat att ni bör stötta Bente. Man kan absolut kritisera hennes beteende, och det kan man göra utan att vara en otrevlig, passivt aggressiv hycklare. Det är problemet. Och *skitproblematisk

#78 - Anonym

#76 Innan du sitter och skriver att andra är hatare vilket dem är, men tänk på hur du själv sitter och skriver till andra människor, dubbelmoral... Behärska dina ord val tack

#79 - Anonym

#78
Hur e jag dubbelmoral? Sa jag att man nt får hata men hatade själv?

#80 - Anonym

#75 se denna video https://youtu.be/4_IqJYPLwKw

#81 - Paisley

Asså bente har så mycket dubbelmoral att det inte ens finns.. Som när hon spelade Sims4 och hon spelade med en Sim som var på sjukhus och var sjuk och simmen skrattade då sa bente något i stil med "Du kanske har AIDS det är inget att skratta åt". Och för ett tag sedan satt hon själv och skämtade om hjärnskada. Har den människan ingen skam i kroppen? Enligt mig så är det inte okej någonstans att skämta om något sånt. Men hon har ju diverse olika diagnoser och folk skämtar om hennes diagnoser dagligen så antagligen tycker hon det är okej.

#82 - Anonym

SvD repotage om Hur långt får man gå om Jockibois självbiografi som väcker känslor om hans porträtt av mamma.

#83 - Anonym

Asså har jocke inye lärt sig nånting dom senaste månaderna han som skulle sluta hänga ut folk han hänger ut gela sin familj han han leker offer hela jävla tiden det äe alltid jocke jocke jocke allt hanflar om mig det är mig det är synd om alla dka tycka synd om mig herregud move on det hände för 15 år sen du är förfaan inte på riktigt att du inte skäms du är den vidrigaste människan fu manipulerar dina fans du kommer krascha hrla din karriär för det ända du ser framför dig är hur du ska krossa din familj sen vis att fu har lyckats du har tyckt synd om dig själv hela tiden skäms du inte du är 30 oxh hänger ut folk på snap o sitter o bah jag har en pojke i sinnet men lägg in dig pp psyket då du vill ha barn vem vill ha en pappa som har visat sig vara den mest pInsmma människan i sverige du och jonna är faan komendi du är så omogen du sitter o öer offer o tar alltid en offerkofta över dig du har gjirt människor illa o nu ska du leka hjälte ingen gillar dig inte ens din familj varför skulle de va fel på en hel familj o inte du liksom ingen gillar ju dig och ingen tror på dig gellrr du vbara ljuger o gör allt för att få pengar herregud vrm väx upp förfaan

#84 - Anonym

Spelar ingen roll ifall bente mår dåligt hennes beetende är oacceptabelt. Bara för hon mår dåligt är de inte rätt av henne att beete sig som hon gör. De som att man stöttar någon som mobbar en och säger ” de okej att hen mobbar pga hen mår dåligt” . Hon är en ouppfostrad omogon snorunge och hennes ursäkter om att hon ” mår dåligt ” är så jävla falska. De en bortförklaring så att hon kan beete sig som hon vill, uuugh

#85 - Anonym

#64
- Det är skillnad om på ifall en mörkhyad skrattar åt ett skämt som handlar om mörkhyade eller om en vit skrattar åt det.

#68
- Jag håller med om att folk som skriver saker som i ditt första exempel är patetiska. Bente kommer aldrig lära sig om folk sjunker ner till den nivån när dom pratar om/med henne.
- Ingen i detta kommentarsfält har sagt att dom är feminister. Folk tar dock upp att det är konstigt att ett företag som madlady (som själva säger att dom är feminister) stöttar någon som Bente som gång på gång uttrycker sig både rasistiskt och homofobiskt.
- Det folk stör sig på är att bente aldrig lär sig. Hon har en allmänt elak attityd och säger bara förlåt ifall hon måste. Bente drar också kränkande skämt ofta och hon njuter av när folk blir upprörda.
- Kan du säga en komiker som öppet drar problematiska skämt lika ofta som bente? Troligen inte. Kan du nämna en komiker som vid flera tillfällen har blivit tillsagd att personens skämt är olämpliga, men ändå fortsatt med samma skämt? Troligen inte. Komiker vet vad dom kan skämta om och ifall det passar att dra ett småelakt skämt eller inte, ta parlamentet som ett exempel; det har varit med flera sexistiska och rasistiska skämt, men dom är okej eftersom att det fortfarande går att tyda att dom driver med folk som är rasister/sexister osv. Man vet alltså vilken sida dom står på i frågan.
- Bente har ju en diagnos som gör det svårt för henne att relatera till andras känslor, men det finns ju en gräns där man inte kan skylla på sin diagnos längre. Hon har blivit tillsagd så många gånger och
- Jag håller dock med om att man automatiskt

#86 - Anonym

(fortsättning på #85)
- Jag håller med om att man inte automatiskt blir rasist för att man skrattar åt ett rasistiskt skämt.

#87 - Anonym

Nu går Joakim Lundell in på K3empa youtube kanal och kommenterar videon next level of roast Jonna Lundell de är din tur.
Varför är det okej för J och J att hänga ut folk men ingen annan få knyta ett ljudbok dem och tycka till. Sjukt. Är det något par som triggar aggressiva kids så är det J och J. Som lindar dem kring lillfingret och får dem känna samma känslor som dem. För allt J säger är allas lag. Ingen får tycka till förutom J . Har du pengar och makt får du betee dig hur du vill

#88 - Cinderella

#84
Håller verkligen med dig, tror precis som du säger att hon är ouppfostrad men jag tror också att hon är så som person. Tänker ibland undra hur Bente var som "kompis" när hon var yngre. Hon kanske borde ta tag i sitt liv när hon hela tiden lägger upp på sin Snapchat att hon mår dåligt, liksom det är synd att hon känner så såklart men snälla låt det inte gå ut över andra.

#89 - Anonym

haha kommentarsfältet wtf

#90 - Anonym

man ser alltid jockibois namn dyka upp i kommentarena, även om de inte handlar om han! haha :P

#91 - Anonym

#76 hahahahhha där ser man nån som kmr att explodera tack för de minuter jag fick Av ditt liv gå o dö själv du är precis lika äcklig som Therese

#92 - Anonym

#76 #91 Om det är någon som är äcklig här så är det eran attityd mot andra människor, väx upp!

#93 - p

Med tanke på Jockes live på insta tror jag att det är Jacke han är sur på. Jocke säger att någon av hans brorsor låtsas vara snäll på yt medans han skriver fula saker till Jocke på sms. Han säger också att Chrille är dum på bland annat yt men han har sagt förlåt och stöttar iallafall honom.

#94 - t

Säger bara Annica, resten får ni lösa själva

#95 - Anonym

Annica eller js mamma...

#96 - Anonym

Glömmer aldrig hur Jockiboi snappade ut i september med sin bok i bakgrunden eller hur de var. Minns de var en bibel med inlägg. Iallafall hur Crilles farsa är den största homofoben och rasisten på jorden och sin morsa skulle vara en fullblods psykopat. Får man skriva ut sånt offentligt? Apropå hur långt får man gå.
När ska nätet automatiskt släcka dessa möjligheter att skriva ut. Och speciellt för personer som når ut till barn med så många följare. Borde införas spärrar på snapchat där de haglar elakheter som tillåter detta.

SvD skrev en artikel om hur långt får man gå. Intressant

#97 - Anonym

nt.se skriver recension om Lundells bok.

#98 - Anonym

Kan Jocke bli dömd för sina snapchat utlägg om sin familj? Eller utlämandet av dem i boken med fler personer du fattar vilka de är?

#99 - Anonym

J släpper socialpapprerna snappar han ut herregud

#100 - Anonym

Haha nt.se skriver om självreflektion,ansvar,offerollen beklämmande påtaglig ibland. Medans J går ut med att sina anhöriga tycker synd om sig själva.

#101 - Anonym

#98
Tror inte att jockes familj vågar dömma honom (tror förövrigt inte att det är möjligt att det skulle kunna hända), för isåfall hade ju sakerna dom gjort mot jocke tagits upp (+bevis för det) och det ger värre straff.

#102 - Anonym

#98
Tror inte att jockes familj vågar dömma honom (tror förövrigt inte att det är möjligt att det skulle kunna hända), för isåfall hade ju sakerna dom gjort mot jocke tagits upp (+bevis för det) och det ger värre straff.

#103 - Anonym

Jockiboi skrev på Jacke insta kom du ihåg du kalla mig psyksjuk. Oavsett använd aldrig psykisk ohälsa eller skällsord med nedsättande karaktär emot någon. Jockiboi kallar mamma fullblods psykopat och styvar rasist och homofob. Och har gjort och video med elaka innehåll om sin familj. Kan inte denna familj bara gå ur media snart. Nu har Jockiboi kört live stream på instagram. Han kan inte ta att andra pratar om honom medans han fullständigt fläker ut allt och alla. Vad är detta för maktmissbruk. Ge alla inblandade hjälp. Ska barn beskåda denna familj. Boken har fått många bra recensioner men även frågor om han får gå så hårt åt. Vad får man säga och inte och hur man lägger fram saker. Vad är detta för trams at hänga varandra.

#104 - Anonym

Ni snackar om hur hemsk Bente är och klagar på henne, men ni gör exakt likadant mot henne..? Logik?

#105 - Anonym

#104 What goes around comes around

#106 - Anonym

oherregud.. såg någon annan jockes live?

#107 - Anonym

Kan man friskriva sig allt ansvar om du haft en dysfunktionell uppväxt. Rätten att använda någons svaghet för all framtid. Få använda tankefriheten för evigt i alla lägen. Är det lämpligt och förlåtande jämt. Får alla samma chanser. Vad är rätt och fel.

#108 - Anonym

#105 Men inser ni att det är dubbelmoral?

#109 - Anonym

#105 Men inser ni att det är dubbelmoral?

#110 - Anonym

Just nu är det häxjakt på familjen Berg. Tycker inte detta är okej någonstans. Härskarteknik är så otroligt obehagligt.
Tankarna går till denna familj som nu tycks få hat varje dag. Och värre tycks de få lida då mer information släpps.

#111 - Anonym

#108 det kallas för Karma

#112 - Anonym

Familjen Berg tappa inte hoppet. Alla är värda en andra chans <3 detta var dåtid. Tror vuxna ser saker med andra ögon hur psykisk ohälsa och tablett missbruk kan förstöra. Men alla kan förändras. De var då. Ni är säkert en bra familj. Att få sitt liv blottar säger mer om den person som lägger ut de. Kämpa familjen Berg

#113 - Anonym

#stötta familjen berg

#114 - Anonym

Ok lol Anty och Sara tillsammans asså hur mkt svengelska kan man få in i en video. Tillsammans blir det lite overload på gränsen till töntigt :P

#115 - Haha

Jag HATAR alla youtubers!

#116 - Anonym

#112 - Anonym 2017-10-15
Familjen Berg tappa inte hoppet. Alla är värda en andra chans <3 detta var dåtid. Tror vuxna ser saker med andra ögon hur psykisk ohälsa och tablett missbruk kan förstöra. Men alla kan förändras. De var då. Ni är säkert en bra familj. Att få sitt liv blottar säger mer om den person som lägger ut de. Kämpa familjen Berg


Är detta påhittigt ett skämt?
Chrille skriver idag skit om varenda grupp av människor som existerar!
Mamman psykiskt misshandlar än idag med missbruk?
Hatet emot Jocke verkar göra att alla glömmer moral och etik här?
Det kallas karma, städar man inte upp och tar ansvar så biter det i röven senare.
Är konstigt hur alla "Jocke hatare" här anser så fort han gjort något det är rätt hahhaa
Inte ens om Jocke blev torterad idag så vore det synd om honom enligt vissa här.
Hoppas många här inte skaffar egna barn.

#117 - Anonym

#110 sjukt synd om dom faktiskt! (IRONI)
det där hatet dom får för dom handlingar dom gjort måste vara hemskt haha
Antar att Jocke inte kände nåt alls på dom 30 år han blev utsatt för det ;)

#118 - Anonym

#85
Tack, uppskattar en välgrundad kommentar med vettiga argument.

Tror som du säger att med Bente kommer man aldrig någonsin kunna nå henne genom attack, utan det kommer snarare stärka den uppfattning hon redan har. Jag kan absolut förstå frustrationen gentemot Bente, och jag håller med om att mycket hon säger kan vara olämpligt. Håller även med om att det är rättvist att Madlady, som ett feministiskt företag, får ta ställning till Bentes uttalanden. Tror dock inte att det är någon hemlighet att många av dem som kritiserar Bente de facto är feminister.

Jag tror att jag kan ge många exempel på komiker som är mer problematiska än Bente, och har sagt betydligt grövre saker (dock med mer finess, ja). Det är dock inte min poäng. Tror som du nämner att hennes diagnos gör det svårt för henne att förstå hur saker och ting landar, även om det inte är en ursäkt för hennes beteende. Min poäng var att skämt inte måste vara ett uttryck för vad man egentligen känner och tycker, även om det i vissa fall är så.

Mitt stora problem är hur man är snabb med att döma ut folk som rasister och homofober och illasinnat attackera någon, för att sedan predika om kärlek. Det är rent och skärt hyckleri och jag får en riktigt dålig smak i munnen.

#119 - Emma

När Bente la upp på sin story om varför hon inte ger pengar till tiggare tänkte jag "Inte så konstigt att du inte ger pengar till tiggare när du inte har några"

#120 - Anonym

Tyvärr tror jag att hon menar "skämten" dock... Bente borde ta sig till psykket istället för att hoppa över tiderna för att hon inte orkar gå upp innan 12. Det svider i ögonen att läsa på hennes mystory att hon inte orkar gå upp vid 13.00 när man själv hunnit med prov, 3 lektioner och dessutom ätit frukost och lunch. Hon slösar bort sitt liv, vilket hon kommer inse när hon blir lite äldre. Istället för att ta tag i sina problem går hon på andra och deras problem. Frågan är bara när hon ska inse att den som har störst problem av alla är just hon.

#121 - Johanna

Wow, skulle vara kul och se er va så stor person och ta emot hat varje dag. Om ni inte gillar henne, sluta vara såna äckliga stalkers
Hon är ju dels känd för att ni ska följa varenda steg hon tar, fattar ni inte? Ju mer ni följer hennes ”framgång”, ju mer känd blir hon 😏

#122 - God dammit

Tycker det är sjukt hur EN läsare kan förstöra för Bente då hon gick ut med att det kontot skulle vara PRIVAT och hon varnade alla att om man inte gillar Bentes åsikter om sånt så behövde man inte följa ju det kontot.. MEN ändå ska de vara en jävel som ska förstöra och mejla madlady av alla företag..

#backahatmotbente

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com