#1 - Sags

Ajdå...

#2 - jo

Han får ju absolut göra som han vill eftersom de är hans val men han kunde väl kanske väntat klart tills skolan är klart och har utbilding? Sen är de ju tur dock att de finns Komvux och sånt.

#3 - Anonym

Man väljer själv. Gymnasiet är inget man måste gå. Själv hoppade jag över gymnasiet och gick direkt till folkhögskola där det finns mer utbildning och mognare elever.

#4 - Anonym

Jag förstår inte hur YouTubes tänker när dem hoppar sv gymnasiet, visst man tjänar relativt bra på det MEN youtube marknaden kan rasa närsomhelst och det är bra att ha gått färdigt gymnasiet så man har ”en extra livlina” ifall det skulle gå åt skogen

#5 - Alma

Självklart hans val och inget jag lägger mig i, går inte heller i gymnasiet. Vilken linje skulle dock vara kul att veta!:)

#6 - Anonym

#4 det finns andra val än gymnasiet vill han börja plugga igen i framtiden så finns det komvux och folkhögskolor allt handlar inte bara om gymnasiet

#7 - Anonym

49k på youtube och hoppar av skolan, parodi

#8 - Anonym

#8 kan du sluta klaga på andras utseende? kolla dig själv i spegeln istället, han får sminka sig precis så som han vill och tycker han det är fint så tycker han de skit i andras åsikter, Men man sitter fan inte och kommentera om andras utseende. det är lika fult som att peka. skärp dig människa! acceptera hur andra ser ut istället!

#9 - Anonym

Jag trodde människan var typ 30... X)

#10 - Anonym

#6 dock är det alltid mycket svårare att ta sig in på program och kurser på universitetsnivå om man tex pluggat gymnasiet på folkhögskola, någonting se sällan nämner.

#11 - Anonym

#12 nej jag hoppade över gymnasiet och gick direkt till en folkhögskola har man bra betyg från grundskolan så funkar allt

#12 - Anonym

Var väl ändå inte riktigt det han sa...

#13 - Felicia

Herreguuuuuuud! Youtube är redan påväg käpprätt åt helvete, hur tänker han? Hur bortskämd får man vara? Det kommer en dag då han inte tjänar pengar på Youtube längre, då står han där utan erfarenhet av den riktiga världen. När man går gymnasiet har man dessutom ruggigt mycket tid att hålla på med Youtube endå vid sidan av?! Huuuuuur tänker folk?

#14 - Amanda

Jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att man i dagens digitaliserade samhälle har fått en förvrängd bild av gymnasiet. Jag arbetar som arbetsgivare åt många människor och jag kan säga att oavsett kompetensområde och kompetensnivå det ska rekryteras till slänger jag inte ens en andra blick åt någon utan fullständig gymnasieutbildning. Universitet är ett kompletterande val, gymnasiet är allmänbildning.

Snälla Marcel, jag ÄLSKAR dig och dina videos. Men om det är så fruktansvärt enkelt, gå kvar. du behöver inte ens anstränga dig och det kommer hjälpa dig så mycket.

#15 - Anonym

#13 Jag tänker desamma till dig som kritisera och klagar på andras val i livet. Man gör som man känner för. Min kompis gick inte gymnasiet och hon har 2 st jobb och de fungera hur bra som helst så vem är du som sitter och dömer folk? Låt dem göra va dem vill i livet.

#16 - Anonym

Lycka till i arbetslivet om 30 år☺️☺️

#17 - Anonym

#16 jag är 23 och har 2 st jobb utan gymnasieutbildning det funkar skit bra. Gymnasiet är helt enkelt inte till för alla.

#18 - Kattis

#14 - Amanda - skulel vara intressant att veta vad du rekryterar till för tjänster när du lägger så stor vikt vud gymnasieutbildning. Jag som också rekryterar kan ibland titta på eventuell gymnasieutbildning men oftast är det ganska irrelevant. Skulle inte rekommendera någon att hoppa av skolan för det men känns ju dumt att skrämmas också.

Sen skulle jag gärna veta vad du menar med "att man i dagens digitaliserade samhälle har fått en förvrängd bild av gymnasiet"?

#19 - Jossan

#17 Varför behöver du två jobb om det går så bra?... All makt åt kunskap. Men hoppas du lyckas i livet i vilket fall :)

#20 - Amanda

Jag rekryterar till alla möjliga sorters tjänster. Förlåt, ser nu att min text var lite otydlig. Att jag tittar på gymnasieutbildning har egentligen inget och göra med vad personen ifråga har läst, utan för mig är den en grundläggande egenskap. Detta är ju dock en högst personlig åsikt och inget som man kan eller bör generalisera såklart.

Med det jag sa gällande dagens digitaliserade samhälle menar jag att i takt med digitaliseringen (bland annat att man i helt annan utsträckning kan arbeta via nät och sociala medier) så växer också en tanke om att man helt plötsligt inte behöver många andra ting, så som gymnasieutbilning. Jag vill verkligen inte komma med skrämselpropaganda, alla gör som dom vill och vill Marcel sluta så är det hans val och ingen annans. Hoppas du förstod vad jag menar!

#21 - Anonym

#19 Jobb = pengar måste betala hyra... Jobbar som hemtjänst och simlärare då jag är en gammal simmare med erfarenheter.

#22 - Anonym

Man kan absolut klara sig utan gymnasieutbildning, MEN att gå klart gymnasiet ger så många mer möjligheter i livet och det är värt det i slutändan. Självklart är det upp till var och en, men min rekommendation till alla som står i valet och kvalet är att tillgodose sig utbildningen. Alla ångrar sig inte, men går man klart gymnasiet så vet man i alla fall att man inte riskerar att ångra sig. :)

#23 - Erika

Jag har haft 9 jobb och ingen av dom jobben har brytt sig eller någonsin frågat om jag har gymnasiebetyg eller vart jag har gått gymnasiet. Sä att säga att han kommer få svårt i arbetslivet sen efter youtube är bullshit! (Började jobba när jag var 11 år och är 21 år nu och har ingen utbildning gick folkhögskola istället)

#24 - Anonym

Gymnasiet är mer till för dem som vill ha lite större jobb så som snickare, tandläkare, veterinär, läkare där det krävs utbildning i ex antal år OSV man behöver inte ha gått gymnasiet för att få jobb hos Hemtjänsten, Ica Maxi eller Mcdonalds t.ex

#25 - Anonym

Han är ju dum som missar chansen att få "gratis" pengar från CSN bara genom att gå till skolan varje dag behöver ju inte ens jobba på lektionerna om man nu inte bry sig om gymnasiet ;)

#26 - Anonym

Lol han kommer ju inte lyckas, SOC nästa

#27 - 8

Ja sånt kan ju rika människor göra.

#28 - Anonym

Alla lyckas inte med youtube som typ Therese Lindgren. Tänker man efter är det väldigt få som kan leva på youtube helt och hållet. Jag ser inte Marcel som en av dem. Respekterar att han inte vill gå gymnasiet men det är dumt att tro att man kommer lyckas med youtube och inte ha en plan B eller så. Som någon annan skrev missar han dessutom chansen att få bidrag av CSN vilket är gratis pengar. Att säga att gymnasiet inte är något för alla... ja, det kanske stämmer. Men gymnsiet bidrar till ökad kunskap och allmänbildning. Så för hans del kanske det bara hade varit nyttigt att gå kvar.

#29 - Sandra

Jag respekterar hans beslut och gymnasiet är ju frivlligt, men en gymnasieutbildning är ändå bra att gå för att få mer kunskap i olika ämnen, och en gymnasieexamen är ett måste om man vill läsa vidare på universitet. Jag är färdig sjuksköterska och hade aldrig kommit in på den utbildningen utan att ha gått gymnasiet. Men alla gör som de vill. Man kan ju alltid plugga upp ämnena på komvux om man skulle ångra sig.

#30 - M

Han får absolut göra som han vill, och skolan kommer ju alltid finnas kvar. Men youtube kommer inte vara något man kan jobba med föralltid, någon dag kommer youtube bli typ som MySpace, och då kommer de flesta youtubers bli arbetslösa. Inte så smart att hoppa av bara för att man vill jobba med youtube.

#31 - Petra

Ja vill man ströjobba med så kallade "skitjobb" fram tills man är 65 år och inte har tankar på att göra karriär, är ju att hoppa av gymnasiet det rätta valet.

#32 - Ida

Jag vet många personer som klarar sig bra utan gymnasieutbildning. Och nä det är ingen specifik arbetsgivare som har bett om mina gymnasiebetyg eller vart jag gick. Men ändå tycker jag att gymnasiet är så otroligt viktigt för utvecklingen hos en människa. Det är tråkigt att dessa Youtubers underskattar vikten av en utbildning. Men som tur är finns ju komvux när de blir äldre

#33 - Josefine B

Jag tycker de e synd att han hoppar av men ingen kan fatta beslutet åt honom.
Men skriv om något annat snälla!

#34 - Anonym

Fattar dem inte att youtube ej kommer hålla för alltid? Hans kanal eller hela platformen kommer att dö någongång och då har han inte utbildning. Dåligt val

#35 - Anonym

Det finns jus två stora problem här: vad ska han göra när youtube är över? Han kan hålla en kamera mot ansiktet, fixa sina naglar, shoppa, och göra världens enklaste klippning. Han har inga färdigheter för att ens jobba med media på något annat sätt än via sig själv, vilket inte kommer hålla för alltid. Med andra ord, när youtube inte längre är lönsamt nog, vad ska han göra?

För det andra så är det riktigt allmänbildande att gå gymnasiet, du lär dig grunderna i de flesta typer av akademiska ämnen vilket gör dig till en mer upplyst människa som vet grundläggande hur världen fungerar. För att vara krass är det ju inte så att Marcel ger sken av att vara den skarpaste kniven i lådan, kanske skulle han behövt det mer än dom flesta.

#36 - v

'Man behöver ingen gymnasieutbildning, man kan klara sig ändå' detta är ett så vagt påstående, bara för att vissa lyckats utan gymnasieutbildning så är det ytterst ovanligt. Vill man kunna leva ett normalt liv med familj och en hyfsad inkomst utan en gymnasieutbildning krävs ofta två slitiga skitjobb som man inte orkar med mycket längre än ett par år

#37 - Mssk

Hans val men youtube är inget han kan tjäna på resten av sitt liv, kanske 3 år typ

#38 - Anonym

Alla som skriver att man inte kan försörja sig på youtube. Han har fan inte ens nämnt att han bara ska jobba med youtube, kanske han hittar ett annat jobb vid sidan av också.

#39 - Anonym

jag har ingen utbildning sen sjunde klass pga sjukskrivningar med mera, men jag har aldrig haft några problem i arbetslivet. Man anställer folk som är framåt, kan sköta sina arbetsuppgifter och är en bra anställd. Är man inte något av det kan man ha ett problem dock, men det skulle man ju haft med eller utan betyg

#40 - Anonym

Jag tror inte att han lägger av med skolan för att nu få satsa på youtube. Jag tror att han är skoltrött och less på skolan, och då blir det lättare att hoppa av om man redan har en ”karriär”.
Anyway, lycka till!

#41 - Edwin

Jag tyker inte dät er snält at hatta på markel för At han hopa av gynatitetet

#42 - Anonym

Jag blev utskriven från gymnasiet i 3an, har inget färdigt betyg.
Är 25 år, haft många jobb, är anställd nu och kan säga att ingen arbetsgivare någonsin frågat om jag har gymnasieutbildning. Det är annat om man ska utbilda sig dock.

#43 - Anonym

Vore ju bra om man kanske skulle ta reda på hur saker faktiskt ligger till innan man far med osanningar. Gå till vilken arbetsförmedling som helst så kommer de berätta för er att en gymnasieutbildning är ett grundläggande krav idag, arbetsmarknaden förändras och det är så det ser ut och kommer göra i framtiden. Vi utbildar oss allt mer och det räcker inte längre att bara gått grundskolan. De som inte har gymnasieutbildning är de som bedöms ha minst förutsättningar att få ett jobb.

#44 - Anonym

#43 man behöver inte ens gå till arbetsförmedlingen för att skaffa jobb det kan man skaffa själv jag fick jobb utan gymnasiebetyg

#45 - Nina

Snacka om att inte ha en plan B. Att man leker rysk roulette med sitt liv är ju inte sådär jättesmart..

#46 - Anonym

Patetiskt med människor som inte ens går färdigt gymnasiet, kommer aldrig bli något av sådant pack.

#47 - Anonym

#46 Jag är 23 och har jobb utan gymnasieutbildning man blir skoltrött efter att ha gått i skolan ungefär hela livet och vill man börja plugga igen så finns det komvux och folkhögskolor... Gymnasiet är frivilligt

#48 - amina

Ja, man kan klara sig utan gymnasieutbildning. MEN som många andra skriver så är det svårt, man sätter sig i en för jävlig sits långsiktigt sett. Och det är ytterst svårt att få ett bra jobb med bra inkomst, man får oftast ha flera jobb vilket inte heller kommer hålla om man tänker på lång sikt. Jag menar det är tre år och sen är det över, herregud. Ungdomar är så jävla lata nuförtiden, jag fattar om man inte klarar skolan pga. sjukskrivningar etc, men folk hoppar av skolan för att fortsätta med YOUTUBE... haha, denna generation är ett skämt.

#49 - Anonym

#48 Gymnasiet är mer till för dem som vill ha större jobb så som snickare läkare veterinär tandläkare tekniker OSV men vill man inte ha ett sånt jobb så skulle ja själv tycka att gymnasiet är onödigt

#50 - Vira

Oj! Jag trodde han va typ 25-30 år. xD

#51 - Anonym

Snabba ryck hos Bente hon har ju sagt upp lägenheten i Karlstad och i går körde hon de sista flyttelasset och flyttade ihop med sin "Nya" pojkvän nere i Skåne..

#52 - Mathilda

Helt otroligt hur efterblivna människor kan vara. En som sitter och utbildar sig till t.ex. lärare just nu kommer alltid att vara lärare, kunna hitta bra jobb och försörja sig. En "youtuber" är däremot tillfällig. Just nu går det kanske bra, men vad händer om 1 år, 5 år, 10 år? Ska man sitta där när man är 40 och spela in flipp-videos på Ikea? Nej, det bevisar hur outbildade dessa "youtubers" är och hur lite de tänker på framtiden. Hade de haft miljontals följare hade jag förstått, men ett par 10000 följare och man bestämmer sig för att hoppa av skolan?
Dessutom, "får inte ut något av skolan"? Du måste ju plugga och faktiskt gå dit för att få ut något av det. Shit vad pinsamt när medier sen kommer och säger att "youtubers" är bra förebilder, för vem? Ska alla hoppa av skolan och leva på ekonomiskt bistånd i framtiden? Pantskallar.

#53 - 8

Erika: kan du säga vad dete för jobb?? Vill veta!

#54 - Anonym

Helt otroligt vissa kommentarer här är.
Att gå på gymnasiet varierar för olika människor. Jag gick ut medieprogrammet i gymnasiet med fullständiga betyg (inga IG alls) därefter sökte jag massa jobb i 1,5 år men fick inte ett enda förutom ett för jag fick extra hjälp av arbetsförmedlingen men det jobbet var jag inte kapabel till att arbeta med som påverkade mig både psykiskt och fysiskt. Så jag började på folkhögskola för att plugga upp ämnen och betyg för att vara behörig till yrkeshögskolan. Jag ansökte 2 gånger och kom inte in en enda gång. Har fått igen extra hjälp av arbetsförmedlingen och ska snart arbetspröva på ett jobb som inte ens har med Media och göra som jag pluggade i gymnasiet. Är alltså 25 år och har svårt att skaffa jobb eller komma in på utbildning på egen hand trots att jag kämpade med det. Och allt detta beror på att inom arbetslivet och utbildning så krävs det att man har erfarenhet sedan tidigare eller att man har konkurrens med andra för att få jobbet eller komma in på utbildning. Så alla har inte chans att klara sig efter gymnasiet ens. Visst att gymnasiet är grunden för att komma vidare men det är inte 100% självklarhet för sin framtid. Men som någon sa här att det finns komvux och folkhögskolor om man ångrar sig. Så säg inte att man MÅSTE gå gymnasiet för att ha en bra framtid för det är olika för alla hur man klarar det och hur det ser ut efter.
Jag med fullständig gymnasiebetyg har tagit mig en lång resa sen jag slutade gymnasiet pga arbetsmarknaden och utbildning är som den är med att man ska ha konkurrens och erfarenhet. Iallafall vissa men tyvärr de flesta är så. Tro mig jag har undersökt så många gånger om arbetsmarknaden och läst om utbildningar som kräver extremt mycket för en.

#55 - Anonym

Så otroligt intressant hur han kan känna behov av att hoppa av gymnasiet med typ 50 k prenumeranter medan Linn med över 300 k har kämpat sig genom allt

#56 - F

Killen är vadå - 16? 17? Vad tusan gör det om han skippar gymnasiet i ett par år och surfar på Youtube vågen ett tag och ser vilka andra möjligheter han har?

När han är 20 kanske han läser på komvux eller nått. Varför ska det ena utesluta det andra?

Nej, youtube kanske inte varar för evigt (ingen tror väl det) men helt främmande är det väl inte att erfarna youtubers kan få andra jobb inom media tack vare deras unika erfarenhet inom sociala medier och youtube.

Jag är tycker utbildning är jätteviktigt, men snubben är UNG. Han ska jobba tills han är typ 70. Tror ni inte han kommer kunna klämma in utbildning senare? Allt måste inte hända NU.

#57 - Elin

Men herregud de är hand val? Ingen tvingar honom och om han inte mår bra av de varför ska han göra de av den anledningen?

#58 - Anonym

Detta är ju andra gången han hoppar av. När han gick ut nian så valde han att hoppa av gymnasiet, och nu när han börjde med 01or hoppar han av igen. Han har inte fått den hjälp han behöver ifrån skolan då han har många problem.

#59 - Anonym

Nejnejnej ååååå nej. Vad ska han göra om 5-10 år när youtube inte är populärt längre? Då måste han läsa till jättemycket eftersom att han inte ens är behörig till ett basår på universitetet. Han borde verkligen gå klart åtminstone gymnasiet!

#60 - F.

#59 menar du att komvux inte finns om 5-10 år? Om Youtube är hett nu är det väl vettigare att satsa på det just nu och plugga senare. Killen är ung, han har hela livet framför sig att plugga och hitta sin väg i livet.

Varför denna hets med ”du måste plugga klart NU annars går ditt liv åt helvete”.

Jag hoppade av gymnasiet - pluggade på komvux efter jag var 20. Har nu en magisterexamen från universitetet. Det sket sig inte för mig, och jag är tacksam för de extra år utan plugg jag fick mellan gymnasiet och komvux. Så fick jag en chans att fundera mer på vad jag faktiskt ville bli.

#61 - Anonym

Haha, vilken stackars själ...

#62 - Anonym

Han vill äta bufféer med Amir hela dagarna. Låt honom :)

#63 - Anonym

Lol på alla som säger att han kan läsa upp kurserpå komvux senare. Ni vrt stt komvux kommer göras om, right? Sitter en borgerlig regering tillräckligt länge vid makten kommer det dessutom vara slutet för komvux eftersom de vill avveckla det. Dessutom; komvux är betydligt jobbigare än gymnasiet. Högre krav och betydligt mer eget ansvar. Klarar Marcel inte av att ta ansvar för sin utbildning nu kommer det absolut inte bli lättare. Dessutom. I gymnasiet får man materialet gratis. Det får man INTE på komvux oxh folkhögskola. Många Folkhögskolor tar också terminsavgifter

#64 - Anonym

#54

Du gick estet, klart som fan du inte får något jobb. Läs en riktig linje istället som Natur eller Ekonomi så får du ett jobb.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com