Besvikna tittare efter Thereses collab med Matgeek

Efter Therese och Johans collab har en del tittare blivit besvikna på Therese eftersom för några månader sedan gjorde Johan en video där han mansplainade Ida Warg. 
 
Under videon skriver Therese att det finns mycket som hon och Johan inte håller med om men att man kan fortfarande umgås. 
 
Hon skriver att Ida och Johan inser att situationen mellan dem blev helt fel och de är inte osams idag.  
 
 
 
 
Therese svar: 
 
#1 - Anonym

men stfu era triggade veganer, ida ljög för unga tittare o snacka kalorier o skit med 9-13 åringar vilket är en ålder då många insjuknar i ätstärning, retards.

#2 - Anonym

när 12 åriga flickor öppnar matluckan

#3 - Anonym

Men skit vad alla bryr säg. Therese, Ida och Johan är väl vuxna människor. Och de bråkar ju inte längre. Men skall jag ha min åsikt i det hela så Ida och Therese påverkar sina unga tittare om att bli veganer/veggis. Och man kan inte vara djurvän om man äter kött. Det är så sjukt, Jag tycker om och kolla på Ellen Färnström och hon har också börjat tjata så försiktigt om vegan. Alla vet att de är veganer, så de behöver inte dra upp det i varje klipp!

#4 - Rebecca

Therese och Johan kan väll umgås fast Ida och Johan bråkade? För flera månader sen? Vad har det med Therese att göra egentligen? Hon hade ju inget med bråket att göra. Snälla folket, sluta överreagera.

#5 - !!!!!!!

AMEN lägg ner. För det första kan man fan väl vara kompis med vem som helst. Jag har exemplevis en bästa kompis som ibland har helt olika åsikter om olika ämnen. Ja det kallas för att acceptera och respektera andra åsikter... inte bli besviken. Dessutom handlade/var IDA Wargs mycket triggande för andra. Där hon bland annat räknade kalorier, talade massa skit om andra produkter.

#6 - Anonym

Och ? Ida Wargs video var dessutom väldigt negativ. Och abosult inte gillad. För det andra, Vad har Therese med Vargen att göra. Det handlar för sjutton inte om Therse. Bara för att man bråkar med ex ens vän gällande patetiska saker som detta betyder det inte att jag blir ovän med alla den är vänner med.

#7 - Ellie, om mig och min mitt-i-livet-kris

Så fjantigt att folk hetsar upp sig över att Therese besökte Matgeek Jag tyckte Matgeek gjorde helt rätt. Det är självklart att man ska rätta någon som yttrar sig i saker man uppenbarligen inte har någon koll på. Jag tycker Ida borde lägga ett par timmar åt att läsa in sig i ämnet. Hon gjorde flera konstiga uttalanden. Om jag inte minns fel sa hon att hon tidigare var gluten/laktosintolerant men att det hade gått över nu. Jag tvivlar starkt på att det helt plötsligt kan gå över. Antingen är man väl intolerant eller inte...

#8 - Anonym

Ida Warg är så sjukt oansvarig, TACK matgeek!

#9 - Anonym

Herregud människor man behöver fan inte ha samma åsikter som varandra shiit alltså dagens samhälle i ett fucking nötskal

#10 - Anonym

Men fan, ge er att basha ena eller andra sidan nu. Det är över. Släpp det och hitta något annat drama. De är vuxna människor som nu har löst det och gått vidare med sina liv, så varför ska ni i kommentarsfältet hålla igång det? Har ni inte något bättre att bry er om än att hoppas på att främlingars drama ska blossa upp igen?

#11 - Anonym

Dagisnivå

#12 - Anonym

Tycker ej det hans video mot Ida var okej och jag är inte ett barn för att jag tycker det, grundläggande förmåga för retorik och härskartekniker har jag dock och det är snarare där det grundar sig i.
Dock tycker jag inte problemet ligger där utan det faktum att Therese väljer att samarbeta med en kock som samarbetar och försvarar en industri som hon starkt påstår sig vara emot. Det är i mina ögon lite hycklande.

#13 - 8

Känns som therese vill provocera folk...först hjälper hon indirekt en jävla partiledare från de äckliga blå skitpartierna o sen snackar hon om folk som ber andra att signera sina böcker o sen pressar hon sina tittare genom atttjata om veganism....

#14 - Anonym

Här ser ni en av nackdelarna med att barn får kommentera på youtube. De verkar inte förstå att youtubers har ett liv bakom kamreran och att konflikter mm kan redas ut utan att fansen ska blandas in.

#15 - Natasha

Ni tittare som är besvikna på Therese är ju en aning hjärntvättade, Johan menade inget illa mot Ida utan ändrade på FAKTAFELET.
Det går ju inte att vara en influenser som ger felaktig fakta därmed tittarna som tror på det som blir sagt (sorligt nog, källkritik kids!), det är ju som en lärare skulle stå och ge ut fel fakta i klassrummet, funkar inte så. Rätt ska vara rätt.

#16 - Anonym

helt rätt att matgeek kritiseras med tanke på den aggressiva härskarteknik han använde i sin video. Kan också va skadligt för thereses varumärke...

#17 - M

#13, vilken partiledare hjälpte hon och när?

#18 - F.

MatGeek gör alltså en video där han kritiserar Ida Wargs okunnighet. Jag har sett videon - jag har även sett alla hans andra videor. Han har en viss betoning och sätt när han pratar. Så därför ser kanske inte jag samma härskartekniker som ni andra gör när ni ser på videon när han kritiserar Ida Warg.

Han har ju också rätt i sak i det han säger. Han kanske kunde ha lagt upp det på ett bättre sätt, formulerat sig annorlunda, betonat annorlunda etc. Men nu är ju videon upp och folk har sett den. Skadan är redan gjord.

Så ska hela MatGeeks YouTube-karriär stå och falla på EN video där han kritiserar en annan YouTuber som sprider felaktigheter i sin video? Det är ju absurt!

MatGeek är ju en tämligen harmlös figur på YouTube som gör helt okej videos. Jag tycker hela situationens proportioner har blivit helt bananas. Kom igen, för tusan.

#19 - Anonym

Vadå "mansplainar", haha? Han förklarade för henne på ett sakligt sätt att hon hade tvärfel i sin video, tycker man borde kunna ta sådan kritik när man är vuxen utan att bli upprörd. Sen är det varken Johans eller Idas fel att deras följare inte kan bete sig i kommentarsfältet men det är inget de två kan styra över.

Släpp det här, snälla. Det var fett länge sen.

#20 - Anonym

#13: Du kanske inte vet detta, men Sverige är ett demokratiskt land där alla har rätt att rösta på vilket parti de vill - även om du tycker att det är "skitpartier". Kanske dags att gå tillbaka till skolan för att lära dig att alla tycker olika?

#21 - Anonym

#12
Då kan hon inte vara tillsammans med Anders heller för han är ju inte vegan och stöttar industrin som du säger att hon är emot.

Det hade bara varit sjukt om man inte skulle kunna umgås med någon som inte är vegan bara för att man själv är det.

#22 - Anonym

#11 förskola*

#23 - Anonym

Är faktiskt mer besviken på att hon hänger med Ida än med matgeek

#24 - Anonym

Varför gillar du inte Ida?

#25 - Anonym

Varför gillar du inte Ida?

#26 - Anonym

#23 tur att det inte är ditt liv då! Hon får hänga med vem hon vill så som icke vegan och vegan

#27 - Anonym

Shit vad less jag blir att faktumet att Matgeeks poänger blir bortförklarade med att han mansplainar. Mansplaining betyder ju att en man förklarar någonting som kvinnan redan vet.
Ida hade direkta faktafel i sin video, hur fan blir det då mansplaining?!Jag är så less på såna "hälsogurus" på youtube som bara sprider felaktigheter och matmyter. Och att sen att kritik mot henne bara bortförklaras pga av att hon är kvinna är sjukt. Sen huruvida Therese umgås med Johan har väl ingenting med det att göra, man kan vara vänner utan att tycka exakt likadant i varenda fråga.

#28 - Hhh

UPPDATERA !!!!

#29 - Hanna

Något nytt om dubbelmoralsdrottningen Felicia Bergström?

#30 - Anonym

Stör mig så himla mycket på Sara songbird aka YouTubes största mobbare! Är så dryg och elak mot sina fans. Beter sig så ”Sött” på snapchat och instagram men man ser elakheten rakt igenom

#31 - Anonym

I Bens senaste video så säger han en vettig sak som jag tycker andra youtubers som håller på med musik bör ta efter. "Tvinga inte in folk att lyssna" låt dem få veta att den är ute men tvinga in dem att lyssna för en iPhone. Han verkar riktigt vettig, hur hamnade han på Ung & Bortskämd? PR?

#32 - Anonym

#30 När har hon varit elak mot sina fans?

#33 - Anonym

#30 När har hon varit elak mot sina fans?

#34 - Anonym

#30 Det är bara dina ögon som ser rött och elakheter medans verkligheten/Sara inte är de.

#35 - Anon

#30 Om du ska anklaga någon för något får du ju ta och säga vad de har gjort också...

#36 - Lol

Jens har gjort läpparna

#37 - Anonym

#39 Kaily*

#38 - Hm

Vart är Therese vlogg?

#39 - Anonym

#21 Nej det är inte samma sak eftersom Anders inte tjänar pengar på de industrier Therese år emot till skillnad från Matgeek. Han skulle heller aldrig skriva ett sådant inlägg och kalla vegankost för onödig specialmat.
Inom vegankretsar är inte mannen i fråga särskilt populär och det finns anledningar till det, vilket Therese borde tycka är viktigt eftersom hon själv är vegan och ägnat en hel bok till ämnet nyligen.

#40 - Anonym

kan alla skärpa sig eller bara för att man är vegan så behöver man inte umgås med veganer snälla Johan och Therese lagade en vegan rätt bara för att det va kul att göra... För fan släpp det nu jävla barnrumpor och Ida har ingenting med vad Therese och Johan gör. shiit alltså dagens människor

#41 - Anonym

#39 Vad Anders köper och äter det angår inte Therese det är mest vad Therese köper och äter som det handlar om sen får hon älska vem fan hon vill så som vegan och icke vegan skärp dig för fan

#42 - mobilförsäkring

hej heja

#43 - Anonym

Där är många som säger att man kan inte vara djurvän om man äter kött. Jag älskar hundar, är uppvuxen med hundar och har själv två hundar nu. Då kan jag inte vara en djurvän för jag äter kött och använder vissa produkter som är djurtestat och det är ändån något som jag försöker undvika och köpa. Men det där med vegan/veggis är mycket som sätter griller i folk huvud!

#44 - Anonym

#43 folk menar att om du t.ex äter ko kött och du säger ååh jag älskar kor mina favorit djur och stunden senare äter du köttet. Det är samma sak som att säga jag är din bästa vän och stunden senare får jag kniven i ryggen

#45 - Anonym

44: Se det kvittar hur man vrider och vänder på det. Så får man en kniv i ryggen av veganer/veggisar. Man vågar ju inte säga något när det handlar om djur. För där är folk som ändån tar illa upp!

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com